MC-Bauchemie Sp. z o.o.
2 11 6 1

Opinie o MC-Bauchemie Sp. z o.o.

NieNieNie

Nie polecam. Nierowny podzial obowiazkow - wlasciwie brak podzialu obowiazkow, szacunek u kierownictwa zdobywasz przesiadywaniem po godzinach - oczywiscie za darmo i praktycznie bez mozliwosci udokumentowania nadgodzin, caly czas musisz byc dostepny pod telefonem sluzbowym, brak szkolen - jakichkolwiek za to oczekuja od ciebie, ze bedziesz specjalista, zarobki marne, premia roczna - polowe ucinaja na dzien dobry, bo firma nie zrobila wyniku, jedynym plusem sa ogromne mozliwosci rozwoju, bo ze wszystkim musisz radzic sobie sam

Paweł
@NieNieNie 09.10.2018 22:40

Czy za pracę w nadgodzinach można odebrać sobie dzień wolny? Często pracodawcy oferują takie rozwiązanie swoim pracownikom. Nie jesteś zadowolony z wynagrodzenia . Czy dodatki do pensji mogą rekompensować tą niedogodność? Jak wygląda sprawa z rodzajem umów podpisywanymi z nowymi pracownikami? Stabilne zatrudnienie jest ważnym aspektem przy szukaniu pracy. Znalazłem ogłoszenia o pracę na stanowiska: asystentka i przedstawiciel handlowo-techniczny. Czy ktoś będzie wysyłał CV?

NieNieNie
@Paweł 08.11.2018 20:39

Trzeba odebrac, bo nadgodziny nie sa platne. Nie ma zadnych dodatkow do wynagrodzenia, podwyzki sa symboliczne raz w roku. Umowa standardowa 3mce - 2 lata - nieokreslony. Na stabilnosc zatrudnienia mozesz liczyc, na wysokie wynagrodzenie tez, jesli umiesz sie sprzedac - kwestia pieniedzy w tej firmie to kolo fortuny

Rozbawiony

Państwa firma 3 mc szuka ph na Wielkopolskę. Jakie to zabawne :) nie ma chętnego? ?? Nic dziwnego nikt nie będzie pracował za grosze które proponujecie. Koniec ery kiepsko opłacanych pracowników.:):):) Pozdrowienia dla Pana Dyrektora.

Lidia

@Kasia, jesteś zainteresowana praca w biurze? Niestety nie wiem w jakich godzinach pracują pracownicy biurowi. Może ktoś z obecnych pracowników mógłby odpowiedzieć na pytanie @Kasi? Jeśli jesteś zainteresowana zatrudnieniem to pracodawca obecnie szuka referenta do spraw logistyki i przedstawicieli handlowych w różnych lokalizacjach. Oferują umowę na czas określony, pełną wyzwań pracę, pozwalającą na ciągłe pogłębienie wiedzy i doskonalenie umiejętności zawodowych w młodym, ambitnym zespole, możliwość rozwoju zawodowego, pakiet socjalny. Napisz co o tym sądzisz?

Kasia
@Lidia 22.09.2018 10:04

Z racji wykształcenia bardziej byłabym zainteresowana pracą w dziale kadr i płac lub tez księgowości. Ale na ogłoszenie warto aplikować. Chętnych zazwyczaj jest wiele, więc warto wykorzystać każdą szanse i wysłać cv. Spytałam o te godziny ze względu na obowiązki rodzinne -;) w internecie są podane 8-15 ale czy to możliwe/ czy w tej firme pracuje się 7 h. Chciałam się upewnić.

Kasia

W jakich godzinach pracuja biura w firmie?

Lidia

@niesluchaj, skoro tam pracowałaś dodaj kilka szczegółów dotyczących warunków pracy na Twoim stanowisku. Czy atmosfera w pracy była dobra? Dogadywałaś się z przełożonym i ze współpracownikami? Co możesz powiedzieć o dodatkach do wynagrodzenia? Obejmował Cię pakiet socjalny, szkolenia i premie? Twoja opinia, może pomóc innym użytkownikom forum w podjęciu zatrudnienia.

Lidia

@nie słuchaj rozumiem, że masz inne odczucia związane z pracą w MC-Bauchemie? Jesteś tu obecnie zatrudniony? Możesz coś więcej napisać na temat atmosfery tu panującej i relacji jakie są między przełożonym a pracownikiem?

niesluchaj
@Lidia 25.06.2018 07:40

nie jestem zatrudniona, ale byłam i zmieniłam bo można się tam zestarzeć przy biurku, a i tak się nic nie zmienia...poza handlowcami, których cyklicznie się zatrudnia i zwalnia gdy nie przynoszą obrotu ( poza starymi wyjadaczami, którzy podzielili już tort miedzy siebie)

Lidia

@Oleńka czy również pracujesz na stanowisku PH i Twoja opinia wynika z doświadczenia w pracy z MC-Bauchemie? Z tego co piszesz, pracodawca docenia swoich współpracowników, stąd wieloletnie zatrudnienie innych. Czy możesz opisać jak firma docenia zaangażowanie pracownika? Dodatki do pensji, szkolenia, awans czy robi to w inny sposób?

nie słuchaj
@Lidia 29.05.2018 14:34

na 100 % to pisze HR lub pełnomocnik ISO

Oleńka

W tej firmie trzeba pracować, wtedy zostajesz doceniony. Osoby, które szukają ciepłych, nie wymagających zaangażowania i dobrze płatnych posadek, raczej długo miejsca w niej nie zagrzeją. Ciekawe, że jest w tej firmie wiele osób z długoletnim stażem, nawet wśród przedstawicieli handlowych, co jest raczej nietypowe dla tego stanowiska. Ja polecam.

DE
@Oleńka 27.04.2018 13:59

Taaa, nie wiem czy to juz kadry siedzą na goworku i to w godzinach pracy. Nie polecam zwłaszcza młodym i ambitnym osobą...rozczarowanie przychodzi szybko i ludzie z mentalnością Judasza, nie dają umowy lub zatrudniają przypadkowe osoby na SwOIM poziomie

xxx
@Oleńka 27.04.2018 13:59

przecież tam są właśnie same ciepłe posadki ( biuro)...ludzie siedzą na tych samych stołkach po 10 lat i nic się nie zmienia jeśli chodzi o rozwój czy zarobki

M

Proszę o informację dotyczącą stanowiska Referent ds. Obsługi Klienta? Jakie godziny pracy, pensja, możliwości rozwoju i wszelkie ważne informacje. Z góry dziękuję.

xxx
@M 24.04.2018 21:27

pensja blisko minimalnej, rozwój raczej wątpliwy chyba że jesteś po maturze i to Twoja pierwsza praca....atmosfera spoko, pracy raczej umiarkowana ilość

Oleńka

Nadgodziny są odbierane jako wolne, albo płatne po zakończeniu okresu rozliczeniowego, gdyby nie zdążyć z odświęceniem. Co prawda dotyczy to tylko tych nadgodzin, na które była przedtem zgoda przełożonego. Jest to wszystko rejestrowane, bo chyba taki obowiązek ma firma i musi się jakby co, takimi papierami wykazać, nie wiem do końca.

pracowałam tam
@Oleńka 10.05.2018 11:22

przy czym prawie nigdy nie ma zgody kierownictwa na te nadgodziny ( chyba, że masz zostać na inwenturze, czy jakiejś wizytacji z DE) i tak pracownik zostaje bo swoje trzeba zrobić i jest tam przecież na własne życzenie

Oleńka

Firma działa w branży budowlanej, czyli latem ma sezon. I wtedy mogą się pojawić nadgodziny. Szkolenia są planowane, nie wszystkie potem realizowane, ale jak jest coś ciekawego, to da się przekonać kierownika, żeby a nie pracownika wysłał. Firma bardzo dba o znajomość swoich produktów wśród pracowników i to jest na najwyższym poziomie. Często przyjeżdżają też szkoleniowcy z firmy macierzystej i prezentują nowe produkty. O to bardzo się dba, bo produkty są naprawdę niezłej jakości, wiem, bo sama prywatnie próbowałam i nawet gościu, który kładł mi płytki, stweirdził, że dawno nie pracował na tak dobrym kleju.

Lidia

@Oleńka piszesz, że nadgodziny są odbierane jako wolne lub dostaje się za nie zapłatę. Czy zjawisko nadgodzin jest częste czy raczej sporadyczne? Jak oceniasz MC-Bauchemie jako pracodawcę? Czy w firmie można się rozwinąć, skorzystać ze szkoleń doskonalących umiejętności? MC-Bauchemie prowadzi obecnie procesy rekrutacyjne, czy jesteś w stanie określić w jaki sposób przebiega rozmowa kwalifikacyjna i na co zwrócić uwagę w trakcie jej trwania?

Lidia

@Zatrudniony, rozumiem, że masz zastrzeżenia co do organizacji pracy w MC-Bauchemie. Stąd Twoim zdaniem potrzeba pozostawania w miejscu pracy po godzinach. Jak ocenisz pozostałe aspekty zatrudnienia w tej firmie? Jak wygląda możliwość rozwoju zawodowego? Twoja wypowiedź zainteresuje osoby odwiedzające ten wątek w celu pozyskania aktualnych informacji o tym pracodawcy.

Lidia

@IBSLer, z Twojej wypowiedzi wynika, że w MC-Bauchemie nadgodziny nie są płatne. Czy w tej sytuacji są one obowiązkowe? Mógłbyś tę kwestię na tym forum wyjaśnić? Z pewnością osoby planujące współpracę z tą firmą chętnie zapoznają się z informacjami, które zdecydujesz się pozostawić w tym wątku.

GLE
@Lidia 11.04.2018 14:33

@Lidia, nadgodziny nie są płatne jednak nikt nikogo do nadgodzin nie zmusza. Jeżeli zostajesz dłużej bo się nie wyrabiasz to wychodzisz np te dwie godziny wcześniej następnego dnia.

Zatrudniony
@GLE 23.04.2018 19:36

Chyba trochę falszujesz MC rzeczywistość, powiedzmy sobie szczerze że praca jest delegowana nierównomiernie bez ściśle określonych kryteriów tylko na zasadzie widzimisię kierownictwa ad hoc, chaotycznie bez priorytetyzacji i hierarchizacji zadań. Wówczas jak najbardziej można mówić iż jest się zmuszanym do siedzenia po godzinach pod słynnym mottem" jak się nie wyrobiłes to dokończ, " lub "naucz się dysponować lepiej czasem pracy";) oczywiście nie należy Ci się ani odbiór godzin (warto tutaj nadmienić iż taki ewentualny odbiór godzin trzeba uzasadniać wnioskiem popartym mierzalnymi argumentami dlaczego się zostalo dłużej i uzyskać akceptację tego wniosku) ani tym bardziej dodatkowe pieniądze.

IBSLer

Dno, nie wiem kto tam chce pracować ale z tymi głodowymi stawkami nie opłaca się, lepiej iść obok do pracy. Problem jest z podstawowa odmierza ochronna w biurach robisz „darmowe” nadgodziny i jesZcze te zasiedziali pracownicy bez pojęcia bojący się o swoje stołki . Mc = beton

Lidia

@anonymous, przedstawiłeś warunki finansowe proponowane Ci przez MC-Bauchemie Sp. z o.o.. Czy mógłbyś uzupełnić swój wpis o pozostałe warunki zatrudnienia w oparciu, o które współpracujesz lub współpracowałeś z tą firmą?

Administrator

Co powiecie na temat zarobków w MC-Bauchemie Sp. z o.o.? Czy ich poziom od czasu dodania ostatniej opinii uległ zmianie?

anonymous
@Administrator 25.02.2018 11:39

Firma zdaje się nic sobie nie robi z tego, iż na chwilę obecną jest rynek pracownika, zarobki są na bardzo niskim poziomie.

miś

...po 2 latach nie żałuje mojej decyzji. ..kompletne dno. .dna. ..nigdy w życiu

Wyeksploatowany

A co można powiedzieć o firmie na której czele stoi "triumwirat", metody eksploatacji pracownika wypracowane i doskonalone przez sąsiadów zza zachodniej granicy już od czasów zaborów. Najlepszy model zarządzania "Daj pozorną władzę Polakowi aby chcąc się wykazać szedł po trupach". Polecam bezrobotnym nie chcącym się napracować !

przeciętna firma, przecietne zarobki

Mogę powiedzieć, że firma jest zupełnie przeciętna. Dobry pracodawca dla studenta 1 roku, który chce zdobyć jakieś doświadczenie. Miła atmosfera, praca bezstresowa, wyrobisz się w 8 godzin, pracodawca nie łamie praw pracownika...Ale praktycznie zerowa szansa na jakiś szybki rozwój. W firmie awansują nieliczni, na jakichś niejasnych zasadach się to często zdarza...Jak nie należysz do grona, które zasiadło w MC 15-20 lat temu to niestety raczej niczego się tam nie dorobisz. Trochę inny krąg stanowią handlowcy, którzy jako "jedyni przynoszący zysk" są tam na szczególnych prawach ( wyjazdy, szkolenia, integracja).

Bizuu

Kołchoz z kiepska kadra kierowniczą dbającą wyłącznie o własne interesiki a nie dobro firmy, brak jakiejkolwiek przemyślanej polityki kadrowej, nastawienie wyłącznie na wyeksploatowanie pracownika a potem wyplucie !

w

było marnie, Dyr. Handlowi pilnują stołków i w ogóle nie miał koncepcji jak kierować sprzedażą. Starzy pracownicy oszukiwali młodszych, którym mieli pomagać.

Abc

czy mógłbyś doprecyzować co znaczy "Średnia Pensja, średnie prowizję ". Podaj przynajmniej jakieś przedziały netto. Z góry dziękuję.

Przedstawiciel Handlowy

Dobra firma. Inwestują w pracownika (szkolenia, wyjazdy, integracja). Samochód (Octavia)komputer i telefon, średnia pensja, średnie prowizje. Produkty raczej trudno sprzedawalne ale jak się pokręcisz po rynku to chętnych znajdziesz. I lepiej jak dostaniesz region działania tylko dla siebie - jeśli trafisz na region do starego wyjadacza to zostają ci ochłapy a wtedy będzie krucho .... Ogólnie polecam.

Zostaw opinię o MC-Bauchemie Sp. z o.o. - Środa Wielkopolska

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MC-Bauchemie Sp. z o.o.