Anna18.06.2014 14:53
Moje doświadczenia w zakresie współpracy z firmą ProMedica są bardzo pozytywne, można powiedzieć, że wzorcowe.
Od 20 lat pracuję zawodowo jako nauczyciel, czyli, jak mówią wszystkie środki masowego przekazu należę do „najbardziej roszczeniowej grupy zawodowej” ;)
Jest dla mnie ważne, by pracować legalnie, być ubezpieczoną, otrzymywać terminowo godne wynagrodzenie. Firma ProMedica spełniła te wymagania w 100%. Każde uzgodnione w umowie świadczenie przelewane było terminowo w danym dniu. Dotyczyło to zaliczki na koszty podróży jak
i wypłaty wynagrodzenia. Dodatkowo atrakcyjną niespodzianką były dla mnie bonusy za kontynuację współpracy, wyższe wynagrodzenie w dni świąteczne, ekwiwalent pieniężny za czas podróży.
Jeśli chodzi o wysokość zarobków to otrzymuję w ProMedice dwukrotność swoich zarobków jako nauczyciela dyplomowanego. Dodam, że językiem niemieckim posługuję się biegle, dlatego zachęcam do ciągłego podnoszenia swoich umiejętności językowych. I właśnie w tym miejscu chcę podkreślić bardzo przejrzysty system wynagradzania pracowników, który bazuje na określeniu poziomu znajomości języka i umiejętność zawodowych związanych z opieką nad osobą starszą
i niesamodzielną. Promuje on, poprzez odpowiednio skonstruowane „widełki płacowe”, ludzi ambitnych i chcących podwyższać swoje kwalifikacje, a wyklucza wszelką uznaniowość i tak zwane „znajomości”.
Pochodzę z Lublina i korzystam z pomocy pracowników lubelskiego oddziału. Muszę przyznać, że cechuje ich profesjonalizm i zaangażowanie. Jednocześnie panie stwarzają bardzo przyjazną atmosferę i potrafią doradzić opiekunom i opiekunkom pochodzącym z bardzo różnych środowisk
i warstw społecznych.
Dlaczego napisałam swoją opinię na temat firmy ProMedica?
Zrobiłam to, ponieważ na forach internetowych dla opiekunek czytam często anonimowe opinie, które totalnie mijają się z prawdą. Sfrustrowani ludzie wylewają w swoich ziejących jadem postach wszelkie żale. Podejrzewam, że większość z nich to wieczni malkontenci, bądź nieuczciwa konkurencja, która nie może dorównać jakości oferty firmy ProMedica. Uważam, że wygłaszanie kalumnii jest niesprawiedliwe i krzywdzące, dlatego chciałam przekazać Państwu moje spostrzeżenia.
Ja zamierzam kontynuować współpracę z firmą i z czystym sercem mogę polecić ProMedicę innym.
Anna Dl (46 l.) Lublin