Niepoważny proces rekrutacji. Pani z HR może i miła, ale na tym pozytywy się kończą. Zadanie rekrutacyjne (na stanowisko UX/UI Designer) i sposób jego oceny były tak skonstruowane, że chyba jedyną rzeczą, którą miały realnie weryfikować, była dostępność czasowa kandydatów. Zakładając, że proces projektowany był przez osobę z działu odpowiedzialnego za odczucia użytkownika, wygląda to absolutnie nieprofesjonalnie. Podsumowując - niesamowita strata czasu i brak szacunku do kandydatów.
Powiesz coś więcej o tym zadaniu? Dla ciebie było za długie czy zbyt skomplikowane jak na takie zadanie za darmo?
Generalnie to nie polecam. Niekompetenty zespół HR (panie nie posiadaja same umiejetnosci miekkich, a sprawdzaja je u kadydatow), wscibskie pytania na tematy osobiste i zawodowe.
Firma Miquido Sp. z o.o. szukała ostatnio kogoś na stanowisko Product Manager. Czy ktoś brał udział w rozmowie kwalifikacyjnej i powie, jakie zarobki proponowali?
Jakie warunki zatrudnienia oferuje firma Miquido Sp. z o.o.? Czy oprócz pensji w wysokości około 12000 PLN można liczyć na dodatkową premię?
Pracuje w Miquido od 4 miesięcy i polecam. Sprawna rekrutacja. Konkretny feedback. Super atmosfera. Dużo integracji :)

Bardzo niskie stawki jak na rynek krakowski, niemiły HR i ogólnie ma się wrażenie, że kandydata traktują jako przykry obowiązek.
Czy w Miquido Sp. z o.o. obowiązuje nienormowany czas pracy? Czy Web Developer umożliwia pracę zdalną? Jest ogłoszenie z 27 lipca na Pracuj.pl.
Nienormowany nie, oficjalnie 8 H, ale na ogol udaje sie mnie zaleznie od dzialu. Kazda pozycja moze byc zdalna poza backoffice i IT deskiem.
Jakoś w czerwcu brałem udział w rekrutacji na Senior PM. Pomimo, ze nie dostałem propozycji współpracy to cały proces rekrutacji na pewno na duży plus. - rozmowa telefoniczna z HR. Ania bardzo rzeczowo przedstawiła mi informacje o stanowisku, zweryfikowała mój angielski, odpowiedziała na pytania. Ostatecznie zaprosiła mnie na kolejny etap. - rozmowa techniczna z liderem j senior PMem ( 2 godziny ), bardzo szczegółowa i sympatyczna. Przeszliśmy przez cały wachlarz tematów związanych z zarządzaniem projektami. Jak organizuje swoją prace, jak rozwiązuje dany problem. Jak planuje zasoby, wydarzenia scrumowe itd. Krótka rozmowa po ang jak bym rozwiązał nady problem z klientem. Nie było żadnych (usunięte przez administratora) pytań tylko faktycznie, konkretnie to co powinien wiedzieć PM. - Feedback, (negatywny niestety ) trochę się przedłużał ale ostatecznie na koniec miesiąca otrzymałem konkretna listę moich słabych i mocnych stron. Odpadłem bo nie pasowałem do kultury organizacyjnej i wg miquido powinienem być bardziej samodzielny. Szkoda, może następnym razem … Generalnie 5/6
Bardzo dobrze wspominam czas w Miquido - ciekawe projekty, rozwój i atmosfera. Polecam każdemu, zwłaszcza na początku kariery.
Baby z HRu niemile, brak feedbacku po rozmowie technicznej i niskie stawki.
A ile etapów miała rozmowa rekrutacyjna? Na co najbardziej zwracali uwagę podczas rozmowy w oparciu o CV? Czy jeśli ktoś nie ma doświadczenia to odrazu go skreślają?
Pani Urszulo. Czy Pani jest z HR czy z PR w firmie Miquido bo za słabo pani się stara i za słabo udaje że jest Pani z zewnątrz. Przecież od razu widać że Pani jest z szefostwa firmy Miquido. Ma Pani powiadomienia z gowork i odpowiada Pani bardzo szybko aby rozmyć negatywny wydźwięk wypowiedzi ludzi na formu na temat Pani firmy A może to nie Urszula ale sam szef.... :) ... Michał to Ty ?
Jak mnie do firmy przyjmą to może ale aktualnie masz błędne podejrzenie. ;) A co jednak twierdzisz, że nie warto się interesować jednak, skoro z jakimś wybielaniem przez hr wyskakujesz? ;p Zresztą tu nikt na pytania nie odpowiada, trudno się czegokolwiek dowiedzieć. :(
O proszę, dobrze wiedzieć, że niesłusznie zostałam tutaj do kogoś przypisana. A to ilu tych szefów tu macie, że piszesz "jakikolwiek"? ;p
Rekrutacja na staż porażka, lepiej od razu sobie darować i nie tracić czasu. Rozmowa prawie 2godz, pytania i wymagania conajmniej odpowiadają stanowski juniora lub wyżej a nie stażyście. Stanowisko testera manualnego a pytania z javy i selenium, cała teoria ISTQB i typowe hrowe pytania o pierdoły Pomimo wcześniejszego doświadczenia w IT na staż mnie nie przyjeli i chyba dobrze bo w tym czasie znalazłam prace na etat za normalne pieniądze a nie za 2tys na stażu. Rozmowę również prowadziła osoba, która sama zaczynała od stażu i nie posiada jakiegoś dużego doświadczenia, do tego baaaardzo długi czas oczekiwania na kolejne etapy i feedback.
No niby słabo, że na staż wymagali takich rzeczy ale z drugiej strony może to świadczyć, że naprawdę trzymają dobry poziom jeśli chodzi o umiejętności swoich ludzi? Na inne etapy już nie szłaś? Bo ciekawa jestem jak dalej to wygląda
Gówniane projekty jak to w software housie albo niewydarzone startupy albo odiady od bankowych korpo. Firma rządzą szefowie działów a nie zarzad bo ten ma w (usunięte przez administratora) stawki poniżej krakowskich
Kurcze poniżej krakowskich tzn ile? :/ A to źle tak właściwie, że szefowie działów rządzą? Przecież oni widzą co i jak się w firmie dzieje, to chyba dobrze?
Czy firma Miquido Sp. z o.o. udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Dobrze zorganizowany proces rekrutacji, bardzo pozytywna i miła pani z HR. Duża ilość benefitów oraz możliwości rozwojowych.
Jakie godziny pracy obowiązują w Miquido Sp. z o.o.?
brak odpowiedzi po złożeniu aplikacji na staż
Czy Miquido Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?
Jasne, poza kartą MultiSport jeszcze prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie, platforma MyBenefit, indywidualny budżet szkoleniowy (3000 zł), lekcje języka angielskiego i całkiem sporo prezentów okolicznościowych/eventów online. :)
To naprawdę spory pakiet benefitów! A mógłbyś wyjaśnić, czym jest platforma MyBenefit i na czym polega? Bo szczerze mówiąc, pierwsze słyszę o tym dodatku. Wspomniałeś jeszcze o indywidualnym budżecie szkoleniowym w Miquido - ciekawa jestem, jakie to są szkolenia, jak możesz wyjaśnić, to wielkie dzięki.
Jak wygląda ścieżka awansu w Miquido Sp. z o.o.?
@Arrow a jakieś inne udogodnienia dla pracowników? :)
Jak się pracuje w Miquido Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Miquido Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Miquido Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 1 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!