AVEC Pharma Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 29 ocen.

Opinie o AVEC Pharma Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVEC Pharma Sp. z o.o.

Marta
użytkownik zarejestrowany

@Alexjeśli zniknęły jakieś wpisy oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią. Ktoś z Was pracuje na stanowisku Przedstawiciela Farmaceutycznego? Na stronie internetowej firmy widnieje oferta pracy na to stanowisko. Co możecie doradzić osobom, które są zainteresowane aplikacją do tego działu AVEC Pharma? Co powinny wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Oleńka
użytkownik zarejestrowany

Co tak cicho jest na forum? Wszyscy są na wakacjach?

Pablo
użytkownik zarejestrowany

To, że firma AVEC Pharma podpisuje umowy zlecenie zupełnie mnie nie dziwi. Tak działa większość firm

Don Johnson
@Pablo 16.06.2017, 19:45
To, że firma AVEC Pharma podpisuje umowy zlecenie zupełnie mnie nie dziwi. Tak działa większość firm

Pablo... chyba na wystawienie plakatu...:):):)

Pomorzanka

Piotrze nie wiem w jakich aptekach byłeś, że twierdzisz brak produktów. Jeśli już tak piszesz to proszę dokładnie się rozejrzyj. Nie rozumiem ludzi którzy na forum piszą źle o innych. Czyżbyś był małym zakompleksionym chłopczykiem. p.s. Artura nie muszą tutaj znać bo to nie jego teren

Dominik
użytkownik zarejestrowany

AVEC Pharma stawia na partnerstwo i profesjonalizm. Działają w sposób zaplanowany i konsekwentny a celem jest nowa jakość. Firma ciągle się rozwija i nie chce mi się wierzyć, że jest w firmie źle, może niektórym tak.

Alex

Ps. UWAGA BO USUWAJĄ NEGATYWNE KOMENTARZE

Alex

ŻENADA !!!! radzę omijać szerokim łukiem. Umowy próbne to umowy zlecenia, po to, by móc zwolnic pracownika po tygodniu/dwóch (po wcześniejszym przejęciu bazy aptek przedstawiciela) , bo osoba "nie realizuje planu i nie wykazuje perspektyw" ... Jak można ocenić pracownika po tygodniu pracy? Wydaje mi się, że w tej branży potrzeba na to trochę wiecej czasu. Ale może się mylę i Artur Zygnuntowicz jest tak super świetny w tym co robi i potrafi to zrobić po tak krótkim czasie. Szkoda, że szefostwo jest tak zaślepione jego praniem mózgu, bo preparaty mają całkiem niezłe i gdyby bardziej postawili na pracownika, a mniej na Artura, to mogliby osiągnąć więcej Plus to flota i dobre auto

Marta
użytkownik zarejestrowany

Czy rekrutacja w firmie AVEC Pharma Sp. z o.o. zawsze przebiega, tak jak to zostało opisane tutaj: http://avecpharma.com/proces-rekrutacji/ ? Może ktoś chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami?

Papcio
użytkownik zarejestrowany

Bajo czytaj ze zrozumieniem. Ja pisałem, że jak było Ci źle jeszcze kiedy pracowałeś w Avec-u to wtedy powinieneś iść do sądu. Firma zatrudnia ludzi zadowolonych z pracy w mniejszym lub większym stopniu. Tak bywa

Bajo

A serwisowi gowork radzę, by sie zmienił i nie pozwalał na kasowanie wypowiedzi pracodawcom, bo chyba po to ten portal powstał. Jeśli dalej tak będzie, że pracodawca robi co chce na tym portalu, to żegnaj obiektywiźmie i cały portalu. Bo jak obserwuję cały portal to matko, żenada. Nic obiektywnego tylko cenzura na maksa. Więc nie będzie sensu cokolwiek tu wpisywać. To też pod rozwagę prowadzącym.

Bajo -byłem i wiem.

Firma na początku była bardzo fair. Dało się zarobić, dało się pracować i to naprawdę miło. Ale zmieniło się i to bardzo. Możliwość dobrego zarobku bliska zeru, a wymagania korporacyjne. Zaczęło się wymyślanie głupot. Pytanie czy to szefostwo tak się zmieniło, czy zostało zaślepione tym co wpaja im zanany na forum Artur. Bo jeśli szefostwo wierzy w bajki tegoż Artura, to bardzo ale to bardzo się zawiedzie. Szkoda tylko ludzi, którzy przeszli by robić dobrą robotę. Bo Ci bez pracy (dla niech to kolejne doświadczenie - nic nie tracą). W obecnej chwili tym, którzy chcą tu kandydować odradzam. A reszcie życzę, by szefostwo przejrzało na oczy i doceniło tych, którzy chcieli coś tu zrobić pozytywnego.

Papcio
użytkownik zarejestrowany
@Bajo -byłem i wiem. 21.12.2016, 16:15
Firma na początku była bardzo fair. Dało się zarobić, dało się pracować i to naprawdę miło. Ale zmieniło się i to bardzo. Możli...

Dla mnie takie wypisywanie to dziecinada. Jak było tak źle trzeba było iść do sądu pracy. Co Ci daje człowieku że opluwasz firmę w której zarabiasz. To tak jakbyś podcinał gałąź na której siedzisz. Firma traci klientów a Ty w konsekwencji pracę a przecież wielu ludzi tam pracuje.

Bajo
@Papcio 03.01.2017, 18:49
Dla mnie takie wypisywanie to dziecinada. Jak było tak źle trzeba było iść do sądu pracy. Co Ci daje człowieku że opluwasz firm...

Papcio - jak ma się problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to trzeba wrócić do szkoły podstawowej i na nowo się uczyć się podstaw. Napisałem, że byłem i skoro mi się przestało podobać to mnie nie ma. A to nie powód by chodzić do sądu. A dziecinadą są takie wpisy jak Twój, bo nie wiem po co jest tu zamieszczony - i to bardziej zakrawa na dziecinadę.

Matjas

Witam. Widziałem ogłoszenie na kuj-pom. Czy firma przyjmuje PH bez doświadczenia w farmacji ? Pozdrawiam

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Dział HR Avec Pharma

Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w Avec Pharma proszę o kontakt. Udzielimy wszelkich informacji. Dane kontaktowe znajdzie Pan na stronie firmy.

Wojtek Kras Warszawa

Mój kumpel się dostał i sobie chwali. ja się nie dostałem, ale bywa. Selawi.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Dział HR Avec Pharma

W związku z szybkim rozwojem Avec Pharma powiększa grono przedstawicieli farmaceutycznych. W zeszłym roku przeprowadziliśmy szeroka akcję rekrutacji nowych pracowników. Poszerzamy portfolio produktów oraz w dalszym ciągu poszukujemy uczciwych i rzetelnych pracowników na wybrane tereny. Jeśli jest Pani zainteresowana podjęciem pracy w Avec Pharma bardzo proszę o kontakt.

JAro

Witam. Pracuję w Avec Pharma już rok na województwie małopolskim, gdzie firma w ogóle była nie znana. Wcześniej pracowałem w hurcie na tym terenie przez kilka dobrych lat. Po roku czasu mogę powiedzieć, że jest ok a nawet bardzo dobrze. Dla mnie najważniejsze jest to że nie ma takich nacisków na sprzedaż jak w innych firmach. Ja po trzech miesiącach swojej pracy dostałem umowę o pracę podstawa jest na poziomie a premia zależy od sprzedaży czyli tylko ode mnie. Idzie w firmie zarobić na prawdę niezłe pieniądze. Samochód nowy I30, tankowanie na flotę, tel służbowy. Osobiście polecam i to bardzo. Jeśli ktoś chciałby zamienić słowo co do warunków proszę o kontakt 661997025

Jacek

Dlaczego zmienię zdanie ?

W.
@Jacek 15.06.2016, 22:33
Dlaczego zmienię zdanie ?

Bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja wolę robić swoją niedużą robotę dobrymi produktami niż upychać markowy szajs i mieć na głowie milionowe plany.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

miś

nooo, ja nie narzekam

Jacek a

Masz racje. To slaba marka. Nie widac w aptekach. Mocny jest aflofarm.bo laduje reklamy w TV a sprzedaje sie to co jest e reklamie bo klient sam o to prosi. Co z tego ze wepchniesz towar avecu w aptekę jak ona tego.nie odsprzeda

W.
@Jacek a 20.05.2016, 20:10
Masz racje. To slaba marka. Nie widac w aptekach. Mocny jest aflofarm.bo laduje reklamy w TV a sprzedaje sie to co jest e rekla...

Haha! Popracuj w firmach takich jak Aflofarm, co to w telewizję ładują kasę a towar sam się sprzedaje. Idę o zakład ze szybko zmienisz zdanie.

Bartas

Do mnie jakis czas temu dzwonił Pan Artur mówiąc ze bedzie sie ze.mna kontaktowwac osoba od rekrutacji jak wynika z poprzedniego wpisu to Pan Artur zajmuje sie rekrutacja.. klamie juz podczas rozmowy telefonicznej takze reszta mowi sama.za.siebie

tom

Firma bazuje na obiecankach, wykorzystuje i zwalnia pomimo dobrych perspektyw. Omijajcie z daleka. To totalna porażka. Brak klasy.Żenada!!!!!

Tomasz R

W branży farmaceutycznej juz nie ma takich pieniędzy jak kiedyś.. co z tego ze powstają nowe skoro wartość rynku pozostaje taka sama wiec jakies apteki sie zamykaja albo traca klientów na rzecz nowych aptek.. powstają tez grupy zakupowe no i pamietaj ze konkurencja wieksza w lekach i suplementach :) firmy maja mniejsze obroty i zylyja handlowcow hehe większe kontrole i wymagania

Tomasz R

W branży farmaceutycznej juz nie ma takich pieniędzy jak kiedyś.. co z tego ze powstają nowe skoro wartość rynku pozostaje taka sama wiec jakies apteki sie zamykaja albo traca klientów na rzecz nowych aptek.. powstają tez grupy zakupowe no i pamietaj ze konkurencja wieksza w lekach i suplementach :) firmy maja mniejsze obroty i zylyja handlowcow hehe większe kontrole i wymagania

Tomasz R

Moze.i masz rację ale powiem Ci ze ta branza.pomału sie kończy Czym teraz jezdzicie?

Tomasz Rychlewicz

UWAGA Pracowalem.w.tej firemce 3 miesiące. Zatrudnia ludzi tylko po.to zeby przejac baze aptek, z którymi przedstawiciel ma.dobre relacje. Wprowadzisz ich produkty i Cie wyrzuca.na zbity pisk.. Auta zajechane szkoda gadac :/

bero
@Tomasz Rychlewicz 25.04.2016, 20:49
UWAGA Pracowalem.w.tej firemce 3 miesiące. Zatrudnia ludzi tylko po.to zeby przejac baze aptek, z którymi przedstawiciel ma....

Tomku a na jakim woj. pracowałeś

Dział HR Avec Pharma
@Tomasz Rychlewicz 25.04.2016, 20:49
UWAGA Pracowalem.w.tej firemce 3 miesiące. Zatrudnia ludzi tylko po.to zeby przejac baze aptek, z którymi przedstawiciel ma....

Szanowny Panie, Avec Pharma zajmuje się sprzedażą na rynku aptecznym suplementów diety, kosmetyków oraz wyrobów medycznych. Nie handlujemy bazami aptek. Przedstawiciele, którzy mają dobre relacje z aptekami i potrafią je przełożyć na równie dobre wyniki sprzedażowe to fundament firmy i źródło jej sukcesów. Ludzie pracowici i uczciwi mogą być pewni stabilnego zatrudnienia z możliwością awansu. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzi Pan że samochody są "zajechane"? Chyba nie był Pan naszym pracownikiem. ----------------------------------------------------------- "Tomasz Rychlewicz 2016-04-25 20:49:43 Pracowalem.w.tej firemce 3 miesiące. Zatrudnia ludzi tylko po.to zeby przejac baze aptek, z którymi przedstawiciel ma.dobre relacje. Wprowadzisz ich produkty i Cie wyrzuca.na zbity pisk.. Auta zajechane szkoda gadac :/ "

Jurek usp z.

W avec jest tak fajnie ze po 2 czy 3 miesiącach znowu szukaja przedstawiciela na wlkp hahaha

Jacek Burzyński

Ale jaja Avec zapłacił i go work wywalil moj wczesniejszy wpis. Daj spokoj co za portal. Za kase.usuwaja wpisy jahahahahhaha

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Rocco Spenser

A jak bedziesz ulegly to nawet szkolenie produktowe Ci zrobią i samochod dostaniesz, bo tramwajem aptek nie objedziesz :))))) Firemka "spozywka" z ambicjami.

Krzychu

Szynka a jakie zapewniaja ?

Wiksa@wp.pl

@anatol najczęściej firmy chca rok doświadczenia, a oni rzeczywiście 2 lata i wykształcenie... Ale jeżeli sa czesto rekrutacje to oznacza tylko ze jest rotacja, bo chyba nie wierzysz ze stanowisko nie jest obsadzone przez rok czasu

Wiksa@wp.pl

Caly czas szukaja na okrągło to.nic.dobrego.nie.znaczy

Bryku bryk

Szczerze - mam kilku znajomych, którzy tam pracują i sobie chwalą, mam też znajomych którzy tam byli i psy wieszają. Więc na moje oko, każdy musi się sam przekonać i ocenić. Bo jak tu już napisano to co jednemu odpowiada, drugiemu może przeszkadzać i odwrotnie. Więc nie ma co krytykować czy zachwalać - pracować trzeba wszędzie - a to jakim się jest i pracownikiem i pracodawcą można ocenić będąc nim. Bo ooooo zgrozo czytam wiele komentarzy o różnych firmach i często widzę jak łatwo przechylać szalę na jedną stronę. Nie ma świetych wśród pracodawców i pracowników. Więc zanim coś ktoś powie czy to pracownik, czy pracodawca to niech najpierw spojrzy prawdzie w oczy. Bo najgorsze jest oczernianie czy jednej, czy drugiej strony. A uważam, że w tym konkretnym przypadku tak jest bo znam opinię każdej strony. Więc nie ma co biadolić tylko wyciągać wnioski-tak pracodawca jak i pracownik. Tyle w temacie Avecu.

Mirka

Tak szukają, na tydzien . I dziekuja jak nie zrobisz obrotu ktory ich zadowoli..... Jesli cos macie do dajcie sobie spokoj z ta organizacją handlową....Jesli nic to szukajcie dalej :).

gogus23

Jakis czas temu opisalem historie kolezanki i widze ze zostala wykasowana. No tak Arturek z kolezka kasuja aby im przykrosci nie robic! Omijajcievta firme duzym a nawet megavduzym łukiem. Pozdrawiam dziwna Pania Prezes :-)

Arek

Nie polecam, po 5 dniach pracy dostajesz email ze nie spelniles zalozeń i ci dziekuja, nie ma mozliwosci dotarcia do klientow.

Marcin

A gdzie merytoryka, rekomendacja sprzedaz oparta tylko na relacjach "mówi" wiele o jakośći tych preparatow - zna mnie Pan/Pani wiec kup " cegłe" .Nie sztuka wyjać ludzi z konkurencji, sztuka ich u siebie na dłużej zatrzymać.....

Przedstawiciel z północy

To się Zygmunt rozpisał! Też chcę się dopisać do tematu- pracowałem w kilku firmach, tu do Avec ściągnął mnie kolega z poprzedniej firmy. Jest lepiej niż ok, napewno lepiej niż w korpo w których pracowałem- ale ważne- jak nie masz rynku i relacji to nawet nie próbuj, bo miejsce jest doskonałe jak przychodzisz z rynkiem- kasa jest ok i atmosfera, produkt też absolutnie w porządku. Ale pod warunkiem opisanym powyżej.

Artur Zygmuntowicz

Dłuższy czas zastanawiałem się, czy zamieścić tu swoją opinię, kierując się zasadą, że "psy szczekają- karawana jedzie dalej...", ale w końcu postanowiłem napisać coś, w związku z rosnącą popularnością tego forum. Z przyjemnością też podpiszę się imieniem i nazwiskiem, a nie pseudonimem. Nazywam się Artur Zygmuntowicz. Mam świadomość, że mój komentarz, podpisany imieniem i nazwiskiem zaowocuje sporą ilością "hejtu", ale jest mi to obojętne. Zatem w paru punktach. 1. Współpracę z Avec Pharma rozpocząłem ponad dwa lata temu. Ponieważ miałem za sobą doświadczenie w charakterze przedstawiciela i kierownika regionalnego w dwóch firmach (Hartmann i Valeant) oraz epizod w charakterze KR-sa w Walmarku, kierownictwo firmy zadało mi logiczne pytanie, dlaczego decyduję się na małą, dopiero co startującą firmę, która na dodatek nie zatrudnia, tylko szuka współpracowników na własnej działalności, oraz dlaczego nie szukam pracy Regionalnego, tylko jestem gotowy od zera zaczynać w terenie jako przedstawiciel.? Moja odpowiedź najwyraźniej zadowoliła szefostwo firmy, bo rozpoczęliśmy współpracę. Umówiliśmy się, że jeśli w ciągu dwudziestu miesięcy pokażę co umiem, zostanie mi powierzona rola co najmniej kierownika regionalnego. Uprzejmie informuję, że firma wywiązała się z umowy- dziś zajmuję się tworzeniem struktur handlowych firmy. 2. Kwestia działalności gospodarczej. Po pierwsze nie tylko Avec działa w ten sposób- wiele firm proponuje taki układ, co nie powinno nikogo dziwić- nie raz bowiem się zdarza, że człowiek podpisujący umowę o pracę w poniedziałek, we wtorek przynosi L4. Smutne to ale prawdziwe, niewyobrażalne w czasach gdy, my starzy przedstawiciele i regionalni zaczynaliśmy, czyli ponad 20 lat temu. Dlatego firmy się asekurują, a jeśli chodzi o Avec Pharmę, to obecnie po krótkim okresie próbnym firma Avec Pharma oferuje umowę o pracę. 3. Rozmowy kwalifikacyjne i samoocena kandydatów. Prowadzę rozmowy kwalifikacyjne od lat i czasami łapię się za głowę. Wielu kandydatów zapytanych o dziesięciu najlepszych klientów, zaczyna się jąkać przy szóstym kliencie, a spytana o relacje, uważa że ma najwyższym poziomie, bo ktoś mu kiedyś w aptece zrobił herbatę. Ja nie żartuję. Ostatnio kandydat zapytany o aptekę z najlepszymi relacjami podał klienta, którego znam osobiście. Gdy zadzwoniłem do tego farmaceuty, okazało się, że mój znajomy kandydata kojarzy jedynie z wyglądu i firmy, ale nawet nie pamięta jego imienia i nazwiska. I to są relację. No błagam...I to jest dla mnie niezrozumiałe, bo podczas telefonicznej rozmowy wstępnej zawsze informujemy kandydatów, że szukamy jedynie takich, którzy mają zbudowane relacje na wysokim poziomie. Jak widać kandydaci mają problem z samooceną. 4. Pieniądze. W okresie pracy w charakterze przedstawiciela w Avec Pharma zarabiałem tyle samo co na stanowisku regionalnego w Valeant, a czasami więcej. Jak ktoś nie wierzy to zapraszam do Wrocławia- mogę pokazać PIT. Ale tu uwaga- nic za darmo. Najpierw ciężka praca w terenie- potem konkretny pieniądz. Inaczej się nie da. Oferta ze strony firmy była czytelna- dobry pieniądz za duży obrót. Dało się zrobić? Dało. 5. Wymagania są wysokie. To fakt. Ale są zrównoważone rozwojem. Dziś firma jest już w innym miejscu, niż te dwa lata temu i jeśli tempo się utrzyma, to ci, którzy dziś zaczynają pracę w terenie mają większą perspektywę awansu pionowego i poziomego, niż ci którzy pracują w wielkich firmach, gdzie nie ma co się oszukiwać, ale karty zostały rozdane. Zatem coś za coś. Drugim czynnikiem który równoważy oczekiwania jest atmosfera pracy. Ktoś, kto ma wieloletnie doświadczenie, wie, jeśli nie na swoim przykładzie, to z opowieści, że praca ta, wykonywana w kiepskiej atmosferze jest mordęgą. Tu tego nie ma. A że roboty jest dużo? No pewnie, że jest, ale gdzie jej nie ma? 6. Mój komentarz do wpisów negatywnych. Tak się składa, że przynajmniej dwa pochodzą od znanych mi osób. Jakby miały odrobinę ambicji, to by się przynajmniej podpisały z imienia i nazwiska. 7. Czy nie przesadzam z pozytywną oceną Avec Pharma? W żadnym razie. Oczywiście jak wszędzie są tu plusy i minusy, to kwestia indywidualnej oceny. To co mi przeszkadza, komuś innemu będzie obojętne i na odwrót. To naturalne. Ważne jest to, co przeważa, a przeważają dobre strony. A jak ktoś ma wątpliwości, czy pytania, to jestem do dyspozycji- mój adres mailowy to: a.zygmuntowicz@avecpharma.com Pozdrawiam Wszystkich Artur Zygmuntowicz

jackie

Uff byłem na rozmowie, szkoda słów właścicielka sama się ogranicza, stwierdza, że już po dwóch tygodniach pracy jest w stanie orzec przydatność kandydata, absurd wymgania straszne ale od siebie nic nie dają ........

Rena

To na jakiej podstawie wystawiasz fakturę na swoja firmę? Masz liczoną prowizję czy o co cho jak nie ma podstawy pensji?

Tadzik

Nie ma podstawy...

Dział HR - AVEC Pharma
@Tadzik 19.08.2014, 22:24
Nie ma podstawy...

Skąd Pan Tadzik ma taką informację skro, żaden Tadzik czy Tadeusz nigdy w naszej firmie nie pracował? W Avec Pharma jest podstawa i bardzo motywujący system premiowy z realnymi planami sprzedażowymi.

anonim

(usunięte przez administratora)

miś

Jacku, chyba pomyliłeś firmy. Zatrudniają na umowę o pracę z przyzwoitą podstawą. Jeździmy nowymi focusami albo i30, tankowanie na kartę flotową. Robota jak w każdej innej firmie. 10 wizyt w aptekach trzeba zrobić, plan też do wyrobienia, raz jest premia, raz tylko podstawa.Da się żyć.

Zostaw opinię o AVEC Pharma Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVEC Pharma Sp. z o.o.