Kancelaria Prawnicza Lex Optimum
5 17 6 1

Opinie o Kancelaria Prawnicza Lex Optimum

Kancelaria Prawnicza Lex Optimum
pracodawca
Serdecznie witamy wszystkich użytkowników serwisu GoWork.pl

Dziękujemy za Państwa komentarze. Nie możemy przejść obojętnie obok miejsc, gdzie poruszane są kwestie dotyczące naszej firmy, stąd też postanowiliśmy zaznaczyć swoją obecność w serwisie GoWork.pl.

Od prawie 20 lat z powodzeniem reprezentujemy interesy wielu przedsiębiorstw na terenie całego kraju. Zatrudnimy doświadczonych Adwokatów, Radców Prawnych i Ekonomistów, dla których dobro klienta to priorytet. Choć wykazujemy się wysoką skutecznością w realizowaniu restrukturyzacji zadłużeń, zawieraniu porozumień z wierzycielami, czy też wstrzymywaniu egzekucji i licytacji, nie zawsze jesteśmy w stanie wszystkich w pełni usatysfakcjonować.

Staramy się być na bieżąco z Państwa wpisami i jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę. Jednak nie o każdej sprawie możemy rozmawiać na forum. Z tego powodu wszelkie pytania, niewyjaśnione i problemowe prosimy opisywać na adres kancelaria@lexoptimum.com.pl


Pozdrawiamy,
Kancelaria Prawnicza Lex Optimum.
   
Rozbi

Szczerze nie polecam . Mam niemiłe przeżycia i współpraca z ta kancelarią nie skończyła się zbyt dobrze . Straciłem tyko swoje pieniądze

Rolnik
@Rozbi 21.08.2018 10:22

A ja mam inne doświadczenia. Rok czasu i stanąłem na nogi. Tak przeprowadzili mi restrukturyzację mojego gospodarstwa, że dziś, jestem na prostej. Polecam. Ale od razu zapowiadam, proszę słuchać tego co mówią Adwokaci i Radcowie i wypełniać ich polecenia. Inaczej faktycznie będziecie mieli opinie takie jak Rozbi. Ci ludzie naprawdę wiedzą co mówią. Ja też próbowałem na początku robić po swojemu i niezbyt to pięknie wyglądało, ale jak poszedłem po rozum do głowy i zacząłem słuchać dziś mam sukces.

rozbi
@Rolnik 22.08.2018 08:30

Możliwe że akurat tobie się udało . Ale niestety mi i 2 innym firmom nie pomogli a wręcz zaszkodzili . Razem z firmami straciliśmy około 40 tyś złotych .

Rolnik
@rozbi 22.08.2018 15:43

Skontaktuj sie wiec z nowa Pania Kierownik moze ona cos poradzi. To juz nie jest ta sama Kancelaria co kiedys.

Zadowolona
@Rolnik 24.08.2018 10:11

To prawda ja podpisalam umowe niedawno z Kancelaria. Swietny kontakt, w kazdej chwili moge sie zglosic dopytac, poprosic o pomoc. Jak nie moga odebrac to oddzwaniaja albo pisza maila czy sms. Raz w miesiacu dostaje ogolny raport na temat jak postepuje moja sprawa. A ponadto jak sie cos dzieje nagle to jestem informowana na biezaco. Jesli chodzi o pomoc to trzeba przyznac ze sa skuteczni.

rozbi
@Zadowolona 24.08.2018 20:04

To bardzo dobrze że chociaż ci się udało. (Chodź odnoszę delikatne wrażenie że te komentarze pisze ta sama osoba ) Miłego dnia i pozdrawiam

Zadowolona
@rozbi 06.09.2018 14:13

A ja odnoszę wrażenie, że przez Ciebie przelewa się gorycz i łapiesz się takich rzeczy już jak hejt. Kontaktowałeś się z Panią Kierownik jak Ci poradził Rolnik? Ja miałam z nią kontakt. I zapewniam, że gdybyś to zrobił nie wypisywałbyś tu komentarzy. Ale widzę, że Ty z tych co to lubią ponarzekać a nie działać konstruktywnie i szukać rozwiązań. Narzekaj więc sobie całe życie, ja tam wolę być Zadowolona :) :)

Kierownik Kancelarii
@Rozbi 21.08.2018 10:22

Szanowni Państwo sądzę, że ta dyskusja nie ma sensu. Rozbi jeśli czujesz się w jakiś sposób niezadowolony z usług naszej Kancelarii Lex Optimum proszę o kontakt mailowy: kancelaria@lexoptimum.com.pl bądź telefoniczny 784-599-645, chętnie dokonam analizy Twojej sprawy i odniosę się do niej.

Pero
@Rolnik 24.08.2018 10:11

Nowa pani kierownik ma wykształcenie pielęgniarskie to w czym ma pomóc?

Dragon
@Pero 17.11.2018 14:31

Z tego co mozesz znalezc w Internecie to ma 4 fakultety, dwa tytuly mgr i liczne kursy z Zarzadzania, ktore sa dosc drogie i powazane...

Kierownik Kancelarii
Zweryfikowany użytkownik
@Pero 17.11.2018 14:31

Szanowny Panie Jeśli ma Pan jakiekolwiek zastrzeżenia co do moich kwalifikacji, to CV jest ogólnodostępne w internecie, jako osoby publicznej. Skoro wieloletnie doświadczenie w środowisku medialnym i marketingowym, 2 tytuły Magistra, 4 ukończone fakultety, studia podyplomowe oraz kursy menadżerskie, nie są dla Pana odpowiednimi kwalifikacjami to proszę zrezygnować z naszych usług. Bardzo dbamy o to, aby każdy nasz zarówno współpracownik jak i pracownik, był fachowcem w swojej dziedzinie i posiadał adekwatne do swego wykształcenia i umiejętności stanowisko. Ustosunkuje się także do pojawiających się negatywnych komentarzy. Szanowni Państwo jeśli ktoś czuje się przez nas skrzywdzony proszę o kontakt z Kancelarią. Jak dotąd była tylko jedna osoba, która zgłosiła nam swoje uwagi i jej sprawa jest obecnie wyjaśniana.

klient
Zweryfikowany użytkownik

Kancelaria LEXOPTIMUM zawarła ze mną w 2017 roku umowę gdzie pobrała 38 000 zł na nieruchomość, którą miała dostarczyć w korzystnej cenie, niestety ani nieruchomości ani pieniędzy nie udało się odzyskać do tej pory. Od pół roku czasu słyszę że właściciel firmy nie ma pieniędzy oraz że jest niedostępny. Nie polecam tej firmy i osoby p. Smotera

Administrator

Co powiecie odnośnie o zarobkach w Kancelaria Prawnicza Lex Optimum? Czy w ostatnim czasie ich poziom zmienił się?

Kierownik Kancelarii
@Administrator 17.06.2018 09:07

Prowizje w umowach Kierownikow i Dyrektorow od kwietnia sa wyzsze o 5%.

Eryk

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie jaką umowę firma proponuje?

Kierownik Kancelarii
@Eryk 15.08.2018 19:40

Jakie stanowisko Pana interesuje? Na czesc stanowisk prowadzimy rekrutacje ciagla. Zapraszam do kontaktu kancelaria@lexoptimum.com.pl

Andrzej Gdańsk

Witam nie polecam tej firmy . Nie wypłacaja terminowo wynagrodzeń i bardzo sztywna atmosfera pracy

Kierownik Kancelarii
@Andrzej Gdańsk 24.07.2018 14:23

Panie Andrzeju prosimy o kontakt osobisty lub mailowy, bowiem w naszych strukturach nie ma ani jednej osoby o Pana imieniu, co więcej nigdy nie było. Pozdrawiam serdecznie.

Iza

Bardzo dobra firma to i rotacji nie ma. Nad atmosferą pracować wszyscy!!

Kierownik Lex Optimum

Szanowni Państwo przepraszamy za tak długą zwłokę w odpowiedzi na pytanie Administratora. Prowadzimy ogólnopolską kampanie NIE DLA PRZEMOCY i skupiliśmy się przede wszystkim na prelekcjach w szkołach, aby zdążyć przed zakończeniem roku szkolnego. Jeśli chodzi o benefity i wynagrodzenia. Z Adwokatami i Radcami Prawnymi stawki ustalamy osobiście. Dyrektorzy i Kierownicy struktury sprzedaży usług Kancelarii oraz przedstawiciele handlowi i negocjatorzy terenowi, windykatorzy są wynagradzani prowizyjnie. Prowizje sięgają nawet do 70% wpłaconych przez klienta należności. Uważamy bowiem, że za uczciwą pracę należy się godna zaplata. Jednocześnie chcę zaznaczyć, że wynagrodzenia są wypłacane regularnie, a osoby piszące komentarze, które świadczą o innym stanie rzeczy mają wytoczone przez nas sprawy o rażące naruszenie obowiązków pracowniczych.

Warszawa

Dzień dobry Nie polecam . Nieprofesjonalna firma . Nie radze nawet z nimi zaczynać . Pozdrawiam Warszawa

Administrator

Opinie dotyczące zatrudnienia w Kancelaria Prawnicza Lex Optimum to bardzo cenne wskazówki dla osób rozważających pracę w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Iza

Dyskusja rozwinęła się i jest bardzo zagorzała. Chciałabym zapytać o poziom usług, które świadczy Kancelaria Prawnicza Lex Optimum. Czy są satysfakcjonujące? Na stronie internetowej kancelarii można zauważyć, że prowadzą usługi o szerokiej skali, a także działalność charytatywną. Jak jest to przełożone w praktyce? Kandydaci aplikujący na stanowisko w tej kancelarii mogą liczyć na jakieś dodatkowe udogodnienia? Dobra atmosfera na stanowiskach pracy jest bardzo ważna. Czy jest tak w Kancelarii Prawniczej Lex Optimum?

Kierownik Kancelarii
@Iza 08.03.2018 14:14

Pani Izo, nie wiem kim Pani jest z zawodu, aczkolwiek zatrudniamy prawników z wieloletnim doświadczeniem. Obecnie prowadzimy rekrutację na Przedstawicieli Kancelarii, którzy będą pozyskiwać dla nas klientów. Zapewniamy najwyższe prowizje w kraju, nawet do 70%. Atmosfera w pracy jest przyjemna, aczkolwiek wymagamy też dużej samodzielności w działaniu. U nas każdy wie co ma robić. Rzetelnych pracowników doceniamy, aczkolwiek osoby, które są nielojalne wobec firmy muszą się z nami rozstać. Najlepszych pracowników dodatkowo premiujemy finansowo lub w postaci fundowania szkoleń i dalszej nauki. Obowiązkiem każdego pracownika Kancelarii jest bowiem ciągłe doszkalanie się. Każdy też zna swoją ścieżkę kariery.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zenek

Dajcie już spokój Smoterowi, aż tak Was w oczy kole, że ma kasę? Jeszcze żeby się z nią obnosił, albo trzymał ją tylko dla siebie, ale facet pomaga innym, sponsoruje naukę, daje biednym pracę, inwestuje w młodych, jego kancelaria pomaga ofiarom przemocy domowej. Mało? A Ty Max co zrobiłeś dla innych w tym czy zeszłym roku? Weź się chłopie do uczciwej pracy, a nie obwiniasz innych za swoje niepowodzenia!! Rekompensacja? Ha ha ha za lenistwo i szukania rozwiązań własnych problemów jak najłatwiejszym kosztem? Za sukces trzeba ponieść wysoką cenę!!

Martin

Ha ha ha następny co to jest mądrzejszy od innych. Zapewne Radcowie doradzili mu skonsolidowanie kredytów a ten roztrwonił pieniądze, albo zrobił inaczej niż mówiono. Tak to jest jak zamiast słuchać mądrzejszych, to jest się wszystko wiedzącym. Zapewne jeszcze Pan Prezes Max założył firmę, o której prowadzeniu nie miał pojęcia i zbankrutował. Zenek ma rację weź się chłopie w garść, za swoje błędy płaci się samemu. A tak a propo jakby Smoter lub inny prawnik w naszym kraju kazał Ci skoczyć z okna też byś to zrobił? Trzeba mieć trochę oleju w głowie mości Panie.

annka

Wczesniej poszukiwali przedstawicieli kancelarii na terenie całego kraju, wiec jak w nazwie wskazuje to wszystko na to, że rozszerzyli swoją działanosc na całą Polske. A co za tym idzie widać ,że dobrze prosferować muszą skoro poszerzają dizałanosc. Wiec moze niedługo jakaś rekrutacja?

przedstawiciel handlowy
@annka 04.05.2016 09:15

Annka jak jesteś zainteresowana to prowadzą właśnie rekrutację na Przedstawicieli Kancelarii

Loko

Te pozytywne komentarze na sto procent wiarygode :)))))). Od razu widać, że niesponsorowane. PS. Wiem, że nie pisał właściciel - p. Krzysio bo nie ma błędów ortograficznych ani składniowych. A dla Was szanownych państwa (potencjalnych klientów) mam jedną informację: Właściciel nie jest prawnikiem. I to mimo, że tutułują go niektórzy mecenasem :).

Proszę Wszystkich o POMOC !
@Loko 07.12.2017 10:11

Witam. Bardzo proszę o podanie tu kontaktu mailowego do Pana / Pani.

JANKA
@Loko 07.12.2017 10:11

No proszę. .. były pracownik Kancelarii próbuje jej zaszkodzić. Szkoda słów na takie zachowanie. ..

Mirekprzedsiebiorca

Ja również mogę poświadczyć, że to jedna z najbardziej profesjonalnych kancelarii prawnych z jakimi miałem do czynienia. Pomogli mi założyć działalność gospodarczą, zaczynając od stworzenia biznes planu aż po meandry prawne wdrażania pomysłów i działania marketingowe, włączając w to audyty. Szczerze polecam. Z tego co wiem jest to bardzo duża kancelaria, która pomaga w każdej dziedzinie prawa. Pracuje tam naprawdę dużo specjalistów.

Anna

Widzę, że wątek tj kancelarii znowu został podjęty... Ale zgadzam się tu z opinią Waldka. Sama miałam z nimi niedawno do czynienia, i pomogli mi przy sprawie majątkowej, której dwie inne kancelarie nie chciały się podjąć. Tak więc myślę, że warto im zaufać.

Waldek

Wspaniali prawnicy. Nic co ludzkie nie jest im obce. Są skuteczni i zależy im na dobru klienta. Wiadomo, że osoby stojące po drugiej stronie chcą im zaszkodzić, stąd zapewne te opinie negatywne... JA jednak uważam, że warto podjąć współpracę z tą firmą. Dzięki nim nie zlicytowano mi domu i mogę spłacać go w dogodnych ratach.

Iza K.

A mi bardzo pomogli, jestem zadowolona.

Zostaw opinię o Kancelaria Prawnicza Lex Optimum - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawnicza Lex Optimum