RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH

Schkeuditz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 24 ocen.

Opinie o RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH

Pracownik

Czy bayłaby możliwoś założyć skrzynkę na listy w biurze w Goerlitz. Nie raz się wraca w piątek póżno .Jakieś godzinówki zostawić lub jakiś papier do wypełnienia.Różnie to bywa.Pozdrawiam .

RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH
pracodawca
@KK 15.12.2017 15:19
Briefkasten ist vorhanden - im Hof, Rechts neben der Tür.

Skrzynka na listy jest za głównymi drzwiami wejściowymi. Bezposrednio od wejścia nie ma ,ponieważ jest to budynek zabytkowy.

RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH
pracodawca
@KK 15.12.2017 15:19
Briefkasten ist vorhanden - im Hof, Rechts neben der Tür.

Skrzynka na listy jest za głównymi drzwiami wejściowymi. Bezposrednio od wejścia nie ma ,ponieważ jest to budynek zabytkowy.

Góral w formie????

Nie polecam w żadnym wypadku!!!! Jeżeli komuś firma niewyplacila całości należnych środków chętnie podpowiem w jaki sposób można otrzymać niewyplacone środki.Jest możliwość sfinansowania przez rzad niemiecki kosztow sprawy sadowej. Proszę się nie bać pracowników i nie wierzyć w co mówią w biurze bo są to naciagacze.ktorzy pooelniaha przestepstwa finansowe.kosztem pracownikow.Taka inf.uzyskalem w sadzie w ludwigsburgu.Pani szefowa nie będzie jeździć za moje pieniądze na wczasy.omijac szerokim łukiem !

Krzysztof

Zwolnilem sie z tej firmy !!!!!! nie polecam nikomu ,omijajcie ich z daleka!!!!!! chyba,ze chcecie zeby was traktowali jak gorszy sort!!!!!!

Joanna

@stefan czy powiesz coś więcej o tym dlaczego nie polecasz pracy w firmie RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH? Co najbardziej nie podoba Ci się pracując tutaj? Pamiętajmy, że każde stanowisko pracy jest inne i są inne warunki pracy.

Joanna

@Hahahaczy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy ktoś podzieli się swoją opinią na temat pracy w RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH? Czy polecacie pracę w tej firmie?

stefan
@Joanna 25.09.2017 17:22
@Hahahaczy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy ktoś podzieli się swoją opinią na temat pracy w RIELE Personaldienstl...

nie !!!!!!!!!!!!

Hahaha

Hit miesiąca.Zwolnienia lekarskie mają być tlumaczone te polskie .Hahaha teraz będą sprawy w sądzie pracy.

Joanna

@Brylant dlaczego tak uważasz? Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat? @MK czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Warto szybko zareagować i porozmawiać o stawce. Może nie dotyczy to wszystkich stanowisk.

Brylant

Jednym słowem dziadostwo

MK

Jeśli były podnoszone stawki podstawowe, to dlaczego nie mamy takiej informacji oraz cały czas liczone po starej stawce?

MK

Proszę o wyjaśnienie jak to jest z podwyżkami ? Podobno miały być z automatu co czerwiec, a jak dotąd cisza. Pracuje już ponad rok. Czy również trzeba wysłać meila lub pismo z przypomnieniem? Żenada

on
@MK 22.06.2017 07:37
Proszę o wyjaśnienie jak to jest z podwyżkami ? Podobno miały być z automatu co czerwiec, a jak dotąd cisza. Pracuje już pona...

Stawki podstawowe (minimalne) określa taryfa igz dgb, ta jest ustalana na kolejne trzy lata dla regionu wschód i zachód, ale to nie jest tak, że czerwiec jest tym miesiącem automatycznym, w którym stawki idą do góry, bo np w tym roku stawki podstawowe dla danej grupy zaszeregowania podnoszone były już dwa razy: z początkiem stycznia i kwietnia. Obstawiam, że do stawki podstawowej na umowie jest dodatek podnoszący wynagrodzenie. Pracodawca może także dać podwyżkę od siebie, niezależnie od podwyżki stawki wynikającej z taryfy, ale do tego trzeba mieć mocny argument... :)

chuj

Firma zmienia siedzibę .Nawet nikt nie informuje pracowników .A przecież wysyłamy tam godzinowki.Tragedia .

Joanna

Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń, jednak nie jest to miejsce do obrażania pracowników firmy. Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.

Joanna

@Jeronimo rozumiem, że taka sytuacja może budzić frustrację. Czy próbowałeś ją zgłaszać do firmy?

Joanna

@johny rozumiem, że według Ciebie powinny zajść zmiany w logistyce firmy? Co jeszcze chciałbyś, żeby uległo poprawie?

KK

Google - translater: Uważam, że to strasznie, co tu jest napisane. Mówią o incydentach, które są całkowicie niezwiązane! Pracodawca RIELE GMBH jest również bardzo często źle traktowane: BSP: praca nie pasuje, jest certyfikat ubezpieczenia zdrowotnego. Jest ładna pogoda, to nie jest pobudzana do pracy. Chociaż masz nowe ubrania, firma reprezentowana jest źle. RIELE płaci opłatę na miejscu, jak pozwala na to prawo. zespole również uzyskać bonus czasowy - płatność. Nasi koledzy okłamuje nas! I wierzę, że nie wiem! Co RIELE siebie: to umowy o pracę nie są zakończone, a nie wtedy, gdy praca nie jest tutaj! Czy antyspołeczne? Stale rosnące płace dla monterów i spawaczy na budowach, tylko dla pracowników biurowych nie jest wystarczająco dużo pieniędzy. są zawsze zapisywane koniecznością!

johny
@KK 04.04.2017 10:10
Google - translater: Uważam, że to strasznie, co tu jest napisane. Mówią o incydentach, które są całkowicie niezwiązane!...

Witam nie bardzo rozumiem wpisu.Ale rozumiem że zdarzają się pracownicy dobrzy i żli.Może firma niech nie traktuje każdego pracownika tak samo.Powinni szanować i pomagać pracownikom sumiennym z ktorymi nie ma problemów.Chorobowe zdarza sie wszystkim .Ale jak młody chłopak choruje juz 4 lub więcej mies to wiadomo że to wał.Oczywiście nie w każdym przypadku.Nie mamy czasu jako pracownicy załatwić swoje sprawy urzędowe itd .Firma powinna nam pomagać . Mianowicie papiery do rozliczenia z podatku za granicą albo inne czas oczekiwania jest straszliwie długi .A i trzeba dzwonić co dwa tyg i prosić się.Cokolwiek załatwić to droga krzyżowa.Jak firma kuleje z logistyką to trzeba coś zmienić .A i nastawienie pracowników też będzie inne.Bolączek jest więcej.Ale na razie to tyle.Pozdrawiam

Joanna

Pracujesz obecnie w firmie? Chętnie dowiemy się jakie są Twoje doświadczenia. Co uważasz za największy plus pracy w RIELE?

Ciekawy

Witam jakie wyplaty koledzy braliscie na poczatku i czy zwracaja za paliwo ?

:)

Firma to jedna wielka pomylka nie polecam,oszukuja na kazdym kroku!!!!!!!

Rozczarowany

Porażka jeżeli chcesz coś załatwić.Panie mile w Lipsku .Ale tylko tyle na zalatwienie byle papierka 2 lub 3 miesiące trzeba czekać a i na telefonie non stop.Kto nie zna niemieckiego nie ma szans.A w Goerlitz no cóż nic nie zalatwisz Pani każe pisać do Lipska maile.I koło się zamyka.

Fred
@Rozczarowany 22.10.2016 09:50
Porażka jeżeli chcesz coś załatwić.Panie mile w Lipsku .Ale tylko tyle na zalatwienie byle papierka 2 lub 3 miesiące trzeba cze...

Powinni przyjąć Polaka do Lipska.Ktory by załatwiał sprawy Polaków.

KK

Jestem pracownikie firmy RIELE GmbH, proszę o wyjaśnienie, na czym polega problem Firmy i co ewentualnie można poprawić.

Wachsmann Tadeusz
@KK 14.06.2016 08:44
Jestem pracownikie firmy RIELE GmbH, proszę o wyjaśnienie, na czym polega problem Firmy i co ewentualnie można poprawić....

Wart o przestać oszukiwać ludzi. Pracowałem 4 lata. Wyrok Sądu Pracy z Lipska korzystny dla mnie, inaczej nie mogłem doprosić wynagrodzenia. Wachsmann Tadeusz

piko

Racja.Chciałem coś załatwić to powiedział że mu na meila z Lipska nie odpowiedzieli .I że muszę sam załatwiać.To po co on tam siedzi.Jak przyjechałem do biura to grał w gierki na internecie.Wszyscy się na niego żalą Jedynie ta dziewczyna w biurze jest konkretna .Jak się podejmie coś załatwić to załatwi.

kim

Znowu nie mają kasy na wypłaty zapychają dziury.Jeszcze 22 nigdy nie dostałem kasy.Za co ludzie mają jechać.Kwatery drogie paliwo eksploatacja samochodu te 600 nie starcza a jeszcze mało godz.w Lipsku gdzieś mają polaków.

xyz

Jak zwykle zaliczek nie ma .ludzie bez kasy a oni mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak do piątku nie zapłacą nasza 4 nie jedzie w poniedziałek do roboty.

maciek cb

Idź na montera więcej godz i kasy.Spawacze maja mało godz .

gleba4
@maciek cb 19.12.2015 12:48
Idź na montera więcej godz i kasy.Spawacze maja mało godz .

Jak przyjmują monterów którzy nigdy w rękach szlifierki nie trzymali nie był nigdy na cementowni elektrowni itp to co on się dziwi pracuje już jakiś czas i nie mogę narzekać tylko się trzeba trochę znać na robocie

oszukany

No sprawa się wyjaśniła zwracam honor firmie wypłacił i co do grosza.

byniu

To co czytam to firma nieporozumienie .A ta babka werbuje ludzi ale roboty jak nie ma tak nie ma.I to okradanie ludzi z pieniędzy zarobionych za ciężką pracę sąd tylko sąd.

oszukany

A ją na wypłatę dostałem 850 za 170 godz wałek ciekawe co mi powiedzą napisze

olek

Zawsze są jakieś problemy .Koleś zadzwonił że za mało dostał na wypłatę o mu powiedzieli że faktycznie i na tym się skończyło.Niemcy maja 12-50 na godz . im wystarczy 160 godz.Ja sam jadę zawsze i duże koszty mam 160 godz to mało.

żona zła

mąż przepracował w Riele prawie rok, jak tylko nadazyla sie okazja zmienil pracodawce, podobnie jak kilku innych jego kolegow. Glowny powod - nieterminowe wyplaty. Co do ich wysokosci raczej zawsze sie zgadzala, ale byly przypadki chlopakow ktorzy nie otrzymywali wynagrodzenia w calosci a jego wyrownania nie mogli sie doprosic. My rowniez musielismy wystapic do firmy z oficjalnym pismem o zwrot pieniedzy za godziny zgromadzone w banku godzin. Na prace jako taka nie narzekał, jak wszedzie. Ale dla osoby z rodzina, i ewntualnymi zobowiazaniami w postaci kredotow, gdzie data wplywu wynagrodzenia ma znaczenie odradzam, szkoda nerwow...

anonim

(usunięte przez administratora)

monter

Hej może razem będziemy pracować firma ok narzekają nieroby i pijaki

john

Ja juz po rozmowie kwalifikacyjnej .Na razie jestem zadowolony .W Dreźnie przyjemna atmosfera.Czekam na wyjazd.

Zostaw opinię o RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH - Schkeuditz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RIELE Personaldienstleistungen und Büroservice GmbH