Pośrednictwo Pracy Soberka

Olesno

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 72 ocen.

Pośrednictwo Pracy Soberka
3 72 6 1

Opinie o Pośrednictwo Pracy Soberka

Zainteresowany

Witam . Jak wygląda proces rekrutacyjny? Oraz jak wygląda u nich rozmowa po niemiecku o co mniej więcej pytają?

Agnieszka
@Zainteresowany 19.10.2018 18:07

@Zainteresowany, czy rozmowa o pracę po niemiecku zawsze odbywa się w tym języku? Oznaczałoby to, że firma przyjmuje w pierwszej kolejności osoby, które znają ten język. Kontaktowałeś się już z firmą Pośrednictwo Pracy Soberka?

Agnieszka

@Miron, użytkownik @Piotr Falkowski także wspominał o, między innymi, terminowych wypłatach, więc wygląda na to, że ta kwestia jest bardzo przestrzegana w firmie. Na pewno świadczy to dobrze o pracodawcy! Planujesz związać się z Pośrednictwem Pracy Soberka na dłużej?

Miron

Pracuje już tutaj 2 rok i mogę każdemu polecić. Kontakt z agencją jest rewelacyjny. Zakwaterowanie pierwsze było troszke ,,słabe" ale od razu mi zmienili i jestem po dziś dzień zadowolony. Dobrze się dogaduję z właścicielem i naprawdę jest rewelacja. Przez 2 lata jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żebym dostał wypłatę jeden dzień po terminie, a to się bardzo ceni. Generalnie bardzo mili i przyjaźni ludzi w Aba jak i u Soberki. Także Polecam

Agnieszka

@Piotr Falkowski, dobrze, że jesteś zadowolony ze współpracy z Pośrednictwem Pracy Soberka. Czy uzyskałeś oferty pracy zgodne z Twoimi oczekiwaniami, doświadczeniem i innymi istotnymi czynnikami? Czy inni użytkownicy forum również korzystali z usług Pośrednictwa Pracy Soberka? Jak oceniacie Waszą współpracę z tą firmą? Podzielcie się swoim doświadczeniem na forum - Wasze opinie są bardzo cenne.

Piotr Falkowski

Polecam .Pracuję w tej firmę i wiem że w każdej sytuacji pomogą. Mieszkania o dobrym standardzie co rzadko się zdarza. Wypłaty na czas. Co mogę powiedzieć więcej jedna z nielicznych firm która nie kręci.

Agnieszka

@Marek W., cieszę się, że jesteś zadowolony ze współpracy z firmą Pośrednictwo Pracy Soberka oraz z podjętego zatrudnienia. Mógłbyś opisać krok po kroku jak przebiega taka współpraca, ile czasu minęło od zgłoszenia się do firmy do podjęcia pracy? Może ktoś inny także chciałby podzielić się swoimi wrażeniami ze współpracy z Pośrednictwem Pracy Soberka? Wasze opinie będą bardzo cenne dla innych osób!

Marek W.

Chciałbym bardzo podziękować całej ekipie z PPS Olesno za pomoc i szanse podjęcia pracy w Abakusie, pomimo ,,nie tak dobrego" niemieckiego. Jestem niezmiernie zadowolony z kontaktu z PPS (kontakt z nimi bez problemowy, zawsze wysłuchają i natychmiast działają) gdyż jak wiadomo, pośrednik polski jak już ulokuje swój ,,towar" w Niemczech zapomina o nim....... a tutaj wręcz przeciwnie, sami dzwonią i pytają jak leci, co mnie normalnie zdziwiło i byłem miło zaskoczony. Mega profesjonalne podejście. Co do Abakusa, pracuje już dla nich teraz 3 miesiąc, i nie ma zastrzeżeń. Tak jak mówili tak jest. Pozdrawiam serdecznie całe PPS

Agnieszka

@K.R., jestem moderatorem forum i pytam po to, aby osoby zainteresowane podjęciem współpracy z Pośrednictwo Pracy Soberka miały pełniejszy obraz sytuacji. Widzieliście już aktualne oferty pracy w tej firmie? Znajdziecie je tutaj: https://www.soberka.pl/oferty-pracy-niemcy . Polecacie aplikować na którąś z nich?

Agnieszka

@Tomasz kalinow..., długo już współpracujesz z Pośrednictwo Pracy Soberka? Jak wygląda kwestia dojazdu do pracy? @K.R., poleciłbyś współpracę z tą firmą osobom młodym, wyjeżdżającym po raz pierwszy? @Bartek, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą poprzez Pośrednictwo Pracy Soberka?

Radosław Ma.
@Agnieszka 29.06.2018 22:18

Agnieszka Ty zadajesz więcej pytań niż moja żona.... Ty chyba przyjaciół szukasz. Co do firmy jestem zadowolony i polecam. Fajny klimat, super kontakt z jednym i drugim biurem, wypłata zawsze na czas i warunki mieszkaniowe perfekt.

Tomasz kalinow.
@Agnieszka 29.06.2018 22:18

Tak polecił bym to pośrednictwo w sumie od kwietnia rok temu

K.R.
@Agnieszka 29.06.2018 22:18

Jak najbardziej! Ja pracowałem z osobą z rodziny która zna język niemiecki ale większość spraw potrafiłem załatwić samemu właśnie dzięki życzliwości Soberki. Jedź a nie pożałujesz :)

Agnieszka

@Tomasz kalinow., rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź! Czy firma Pośrednictwo Pracy Soberka ma teraz jakieś ciekawe oferty pracy? Ktoś niedawno aplikował? Jak oceniacie kontakt z tą firmą i oferowane Wam warunki?

Agnieszka

@Radosław Ma., jestem moderatorem forum GoWork.pl, a moją rolą jest zadawanie pytań i aktywizacja uczestników dyskusji. Dzięki Waszym odpowiedziom osoby zainteresowane pracą w danym miejscu mają jaśniejszy obraz sytuacji. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Pośrednictwo Pracy Soberka?

Tomasz kalinow...

Polecam nie na 100% ale 150% Wszystko co umówione jest mieszkanie bardzo dobre a jak trafi się problem z lokum zmieniają. Wypłaty zawsze na czas umowa niemiecka tłumaczona na pl. Zawsze pomoc polecam mało takich agencji.

K.R.

Pracowałem za pośrednictwem Pośrednictwo Pracy Soberka - Olesno na terenie Niemiec jako pomocnik operatora maszyn CNC. Warunki zakwaterowania jak najbardziej wzorowe, wypłata zawsze na czas. Dodatkowo mogę stwierdzić, że można w każdej chwili liczyć na pomoc ze strony Soberki jeśli ktoś nie zna dobrze języka niemieckiego. Wszystko wytłumaczą i pomogą w każdej sprawie. Polecam jak najbardziej! Wrócę jak tylko załatwię wszystkie sprawy osobiste i rodzinne :)

Bartek

Jaki macie socjal w firmie?

Świeżak
@Bartek 22.06.2018 19:45

Co dokładnie masz na myśli? Czy mnie ktoś do pracy zawozi, czy mam dostęp w upalne dni do wody mineralnej na zakładzie hehe?

Świeżak

3ci miesiac przepracowany, 3cia wyplata taka jaka obiecali, zakwaterowanie dobre, ja jestem zadowolony i rowniez polecam

Rony
@Świeżak 15.06.2018 21:38

Dokładnie tak jak mówisz, ja od 9 miesięcy (tyle tam pracuje) nigdy nie miałem problemu z wynagrodzeniem. Również polecam.

Feliks

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

anonymous

Niech ludzie dziękują że jest taka firma ja się nie zawiodłem (usunięte przez administratora)

Tehresa

Uwaga na tę agencję!!! Nie polecam ????

Pracownik 007
@Tehresa 31.05.2018 09:53

Dzieki Tehresa, naprawde dziekuje, ze odwazylas sie zrobic ten krok i podzielic sie z nami swoja rzeczowa oponia, dokladnie opisalas problem, i zaznaczylas dlaczego ich nie polecasz. Twoja opinia odmienila moje zycie dziekuje. Ja natomiast nie mam do nich zastrzeżeń. Chyba jedna z nielicznych agencji, ktora nie traktuje Cie jak cyferke, tylko zawsze sa pomocni i profesionali w 100%. Za to ja ich polecam

Dariusz

Pracuje aktualnie juz w Niemczech ale chcialbym zmienic pracodawce. Nieprzyjemny klimat w pracy panuje.... po oponiach widze, ze chyba wszystko jest ok. Intersuje mnie praca jako spawacz lub slusarz. Czy ktos tu moze mi powiedziec jak wyglada klimat w samej pracy? No i generalnie warunki jakie sa mieszkanie itp Oferty widze, ze maja.

Pośrednictwo Pracy Soberka
@Dariusz 23.05.2018 21:34

Witam serdecznie Panie Dariusz, Jeżeli chodzi o aktualne oferty pracy to posiadamy między innymi właśnie oferty dla spawaczy jak i ślusarzy. Prosilibyśmy zatem o kontakt (wszelkie dane kontaktowe znajdzie Pan na naszej stronie internetowej) abyśmy mogli Panu owe przedstawić. Pozdrawiam Pośrednictwo Pracy Soberka

Steeve
@Dariusz 23.05.2018 21:34

Polecam to biuro

Spawacz Sam
@Dariusz 23.05.2018 21:34

Pracuje juz od 2016, niedaleko od Fuldy, klimat w prawcy naprawde dobry, z szefem wszystko mozna zalatwic, nigdy problemow nie bylo. Prawdopodobnie firma mnie przejmie, takze tak jak chcialem. Ja,jestem zadowolony z Soberki i Abakusa.

Iga

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Warto aplikować?

Sir Johann
@Iga 22.05.2018 21:37

Jak najbardziej.

Sir Johann

Polecam kazdemu!!! Ja trafilem do Abakusa czystym przypadkiem, za co jestem Soberce bardzo wdzieczny bo stary a glupi dalem sie nabrac na ogloszenie innej agencji gdzie proponowali 16 brutto, kwatere, diete itd. Zajechalem, a tu nagle sprawa wyglada zupelnie inaczej (stawka zalezna od znajomosci jezyka !!!!!, mieszkanie oczywiscie, ale z 6 kolegami!!!), klamcy, a takich ofert ,,marzenie" jest pelno. Zadzwonilem do Soberki, numer mialem zapisany bo ich oferty tez przegladalem. Oni dzialaja jak blysk, zajechalem do Aba w Szweinfurcie i dzien pozniej juz pracowalem i przynajmniej wiedzialem dokladnie co i jak i za ile, bez sciemy. Wyplata sie zgadza i mieszkanie tez ok a to najwazniesze. Pozdrawiam i dziekuje ekipe Soberki

Marcin

Pracuje w firmie od przeszlo 6-miesiecy, zastanawiam sie czy nie zostac na stale w Niemczech, namawia mnie do tego szef (bardzo w porzadku gosc jak na niemca). Ale do rzeczy, Soberki pomocni i profesjonali od A do Z, Abakus - wyplata na czas, fajna robote zalatwili i mieszkam w fajnym mieszkaniu. Takze ja polecam.

Administrator

Czy są na forum pracownicy Pośrednictwo Pracy Soberka? Powiecie coś o swojej pracy? Na jakie zatrudnienie można liczyć? Jaka jest atmosfera w pracy? Każda kwestia może być ważna.

Tomek z Inowrocławia

Szanowny (nieznajomy) kolego Adamie !!! Ja z moimi kolegami byłem na tym grillu, i powiem Tobie że to było super spotkanie. Szef osobiści stał i przyrządzał smakołyki. Można było się najeść do woli, a przy tym porozmawiać na "luzie" z każdym obecnym. A co do kosztów tej imprezy to informuje Ciebie, że w każdej firmie jest coś takiego, jak fundusz socjalny. I jak mniemam nic z Twojej wypłaty nie ubyło na ten grill...??? I masz rację w tej kwestii, że firma nie jest za dobra... A wiesz dlaczego..??? Bo ja bym Ciebie za ten (usunięte przez administratora) zaraz wypierd...a nie szukał innych miejsc zakwaterowania. Nie pasuje..??? Wracaj do kraju i zatrudnij się w Zakładzie Oczyszczania Miasta po to..abyś nabrał nawyków !!! Mnie od 8 miesięcy jakoś wypłaty pasują, i to co uzgodniłem to otrzymuję. A co do mieszkań, to to co nam firma zapewnia, to już nawet nie jest standard, ale komfort. Mam 2 pokoje, czyli pokój stołowy i sypialnię z dwoma łóżkami. Oczywiście kuchnia z łazienką. Komunikacja z sąsiadami jest dosłownie idealna. To samo tyczy się mojej pracy. W tej firmie co pracuję, słowo "stres" jest mi jakoś dziwnie obce. A wiesz dlaczego...??? Bo trzeba się o to odrobinę postarać i tyle. Tyle co mam do powiedzenia... Pozdrawiam Team Abakusa w DE, i Team Soberka w PL. Tomasz... P.S. Bardzo dziękuję za pamięć i życzenia urodzinowe jakie dostałem.

Grzegorz

Mogę tylko potwierdzić to co piszą. Z Soberką mam styczność już parę lat i zawszę byli pomocni i co najważniejsze: odbierają telefon, a nie jak niektóre agencje, jak dochodzi okres rozliczeń, nagle niemożna się dodzwonić. Tutaj ma wypłatę na czas no i największy plus to warunki mieszkaniowe. Polecam

Tomasz

Polecam tę agencje. Miły kontakt, informują rzeczowo i szczerze. Pracuje przez agencje Soberka w niemieckiej firmie abakus już prawie od roku i jest bardzo dobrze. Kontakt w razie potrzeby jest zawsze zaruwno w agencji Soberka jak i w abakus. Wypłaty zawsze punktualnie na koncie i żadnych reklamacji. Załatwianie spraw albo zaliczek też spoko. Bardzo dobrze trafiłem. Soberka jest godna zaufania bo współpracują z godną zaufania firmą w Niemczech. Polecam.

Bartosz

Jedna z nielicznych agencji, którą można w 100 % polecić. Pomocna nie tylko w kwestiach zawodowych ale także prywatnych na terenie Niemiec. Zarówno z zaliczkami jak i wypłatami nie ma najmniejszego problemu. A co najważniejsze bez problemowy kontakt z agencją. Pracownicy zawsze życzliwi nie stronią od kontaktu z pracownikiem. Szczerze i serdecznie polecam!!!

Janusz

Soberka to dobry pracodawca ale jak widać zawsze będą niezadowoleni.

marek skrzyszewski

Jezeli do pracy Firmy Rubsam to odradzam brak poszanowania pracownika pies na sprzedasz .tylko sie liczy kasa za ciebie ,a tobie ochłay

Pośrednictwo Pracy Soberka
@marek skrzyszewski 26.02.2018 20:34

Witamy Panie Marku, już od dawna nie współpracujemy z firmą Rubsam. Od momentu kiedy właściciel firmy sprzedał ją, warunki zaczęły się znacznie pogarszać. Pomimo apeli i uwag z naszej strony nic nie ulegało poprawie w związku z czym zakończyliśmy współpracę z tą firmą z początkiem 2014 r. Pozdarwiamy Pośrednictwo Pracy Soberka

ZwalniamSię
@Pośrednictwo Pracy Soberka 28.02.2018 08:23

Problem w tym, że inne firmy macie podobne.

Pośrednictwo Pracy Soberka
@ZwalniamSię 03.03.2018 14:21

Nie możemy mieć innych firm podobnych , bo współpracujemy tylko z jedną a skoro jest Pan naszym pracownikiem to powinien Pan to wiedzieć.

otototo

Leihfirma docelowa jest w porządku, jeśli chodzi o Soberka to z ich strony ma się polski support. Mieszkania są w miarę, w razie "W" po kontakcie zmieniają. Z mieszkaniami to jest tak, że ci co się reklamują nie zawsze trzymają standard tj. raz się trafi na lepsze, raz na gorsze [internet, tv to standard]. Najważniejsze, że są układni pod tym względem... Dalej jeśli chodzi o pracę to zależnie od Twojego profilu coś Tobie szukają, także jak masz coś nie do końca zgodnie z prawdą to niestety będzie trzeba się liczyć z problemami po stronie pracodawcy. Pracę też można zmienić w razie W jak coś nie pasuje i nie leci się do odbitek jak w innych leihfirmach. Są elastyczni po prostu. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do obydwu firm.

Johnny
@otototo 13.02.2018 18:43

Ile przelewu za taki wpis dostałeś? Chcę wiedzieć czy już są podwyżki.

Hunter
@Johnny 15.02.2018 01:06

Weź się lepiej za negatywne. O wiele lepiej płacą!!! Za negatyw dostaniesz jeszcze od konkurencji podwójnie od tego co za pozytyw. Ale musisz się pospieszyć bo stawki i tak coraz niższe bo coraz mniej ludków czyta tu te bzdury. Ten interes też już jest spalony....

Zostaw opinię o Pośrednictwo Pracy Soberka - Olesno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pośrednictwo Pracy Soberka