Pośrednictwo Pracy Soberka

Olesno

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 71 ocen.

Pośrednictwo Pracy Soberka
3 71

Opinie o Pośrednictwo Pracy Soberka

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pośrednictwo Pracy Soberka

Agnieszka

@Tomasz kalinow., rozumiem, dziękuję za Twoją odpowiedź! Czy firma Pośrednictwo Pracy Soberka ma teraz jakieś ciekawe oferty pracy? Ktoś niedawno aplikował? Jak oceniacie kontakt z tą firmą i oferowane Wam warunki?

Agnieszka

@Tomasz kalinow..., długo już współpracujesz z Pośrednictwo Pracy Soberka? Jak wygląda kwestia dojazdu do pracy? @K.R., poleciłbyś współpracę z tą firmą osobom młodym, wyjeżdżającym po raz pierwszy? @Bartek, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą poprzez Pośrednictwo Pracy Soberka?

Tomasz kalinow.
@Agnieszka 29.06.2018 22:18

Tak polecił bym to pośrednictwo w sumie od kwietnia rok temu

Agnieszka

@Radosław Ma., jestem moderatorem forum GoWork.pl, a moją rolą jest zadawanie pytań i aktywizacja uczestników dyskusji. Dzięki Waszym odpowiedziom osoby zainteresowane pracą w danym miejscu mają jaśniejszy obraz sytuacji. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Pośrednictwo Pracy Soberka?

Tomasz kalinow...

Polecam nie na 100% ale 150% Wszystko co umówione jest mieszkanie bardzo dobre a jak trafi się problem z lokum zmieniają. Wypłaty zawsze na czas umowa niemiecka tłumaczona na pl. Zawsze pomoc polecam mało takich agencji.

K.R.

Pracowałem za pośrednictwem Pośrednictwo Pracy Soberka - Olesno na terenie Niemiec jako pomocnik operatora maszyn CNC. Warunki zakwaterowania jak najbardziej wzorowe, wypłata zawsze na czas. Dodatkowo mogę stwierdzić, że można w każdej chwili liczyć na pomoc ze strony Soberki jeśli ktoś nie zna dobrze języka niemieckiego. Wszystko wytłumaczą i pomogą w każdej sprawie. Polecam jak najbardziej! Wrócę jak tylko załatwię wszystkie sprawy osobiste i rodzinne :)

Bartek

Jaki macie socjal w firmie?

Świeżak
@Bartek 22.06.2018 19:45

Co dokładnie masz na myśli? Czy mnie ktoś do pracy zawozi, czy mam dostęp w upalne dni do wody mineralnej na zakładzie hehe?

Świeżak

3ci miesiac przepracowany, 3cia wyplata taka jaka obiecali, zakwaterowanie dobre, ja jestem zadowolony i rowniez polecam

Rony
@Świeżak 15.06.2018 21:38

Dokładnie tak jak mówisz, ja od 9 miesięcy (tyle tam pracuje) nigdy nie miałem problemu z wynagrodzeniem. Również polecam.

Feliks

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

anonymous

Niech ludzie dziękują że jest taka firma ja się nie zawiodłem (usunięte przez administratora)

Tehresa

Uwaga na tę agencję!!! Nie polecam ????

Pracownik 007
@Tehresa 31.05.2018 09:53

Dzieki Tehresa, naprawde dziekuje, ze odwazylas sie zrobic ten krok i podzielic sie z nami swoja rzeczowa oponia, dokladnie opisalas problem, i zaznaczylas dlaczego ich nie polecasz. Twoja opinia odmienila moje zycie dziekuje. Ja natomiast nie mam do nich zastrzeżeń. Chyba jedna z nielicznych agencji, ktora nie traktuje Cie jak cyferke, tylko zawsze sa pomocni i profesionali w 100%. Za to ja ich polecam

Dariusz

Pracuje aktualnie juz w Niemczech ale chcialbym zmienic pracodawce. Nieprzyjemny klimat w pracy panuje.... po oponiach widze, ze chyba wszystko jest ok. Intersuje mnie praca jako spawacz lub slusarz. Czy ktos tu moze mi powiedziec jak wyglada klimat w samej pracy? No i generalnie warunki jakie sa mieszkanie itp Oferty widze, ze maja.

Spawacz Sam
@Dariusz 23.05.2018 21:34

Pracuje juz od 2016, niedaleko od Fuldy, klimat w prawcy naprawde dobry, z szefem wszystko mozna zalatwic, nigdy problemow nie bylo. Prawdopodobnie firma mnie przejmie, takze tak jak chcialem. Ja,jestem zadowolony z Soberki i Abakusa.

Iga

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Warto aplikować?

Sir Johann
@Iga 22.05.2018 21:37

Jak najbardziej.

Sir Johann

Polecam kazdemu!!! Ja trafilem do Abakusa czystym przypadkiem, za co jestem Soberce bardzo wdzieczny bo stary a glupi dalem sie nabrac na ogloszenie innej agencji gdzie proponowali 16 brutto, kwatere, diete itd. Zajechalem, a tu nagle sprawa wyglada zupelnie inaczej (stawka zalezna od znajomosci jezyka !!!!!, mieszkanie oczywiscie, ale z 6 kolegami!!!), klamcy, a takich ofert ,,marzenie" jest pelno. Zadzwonilem do Soberki, numer mialem zapisany bo ich oferty tez przegladalem. Oni dzialaja jak blysk, zajechalem do Aba w Szweinfurcie i dzien pozniej juz pracowalem i przynajmniej wiedzialem dokladnie co i jak i za ile, bez sciemy. Wyplata sie zgadza i mieszkanie tez ok a to najwazniesze. Pozdrawiam i dziekuje ekipe Soberki

Marcin

Pracuje w firmie od przeszlo 6-miesiecy, zastanawiam sie czy nie zostac na stale w Niemczech, namawia mnie do tego szef (bardzo w porzadku gosc jak na niemca). Ale do rzeczy, Soberki pomocni i profesjonali od A do Z, Abakus - wyplata na czas, fajna robote zalatwili i mieszkam w fajnym mieszkaniu. Takze ja polecam.

Administrator

Czy są na forum pracownicy Pośrednictwo Pracy Soberka? Powiecie coś o swojej pracy? Na jakie zatrudnienie można liczyć? Jaka jest atmosfera w pracy? Każda kwestia może być ważna.

Tomek z Inowrocławia

Szanowny (nieznajomy) kolego Adamie !!! Ja z moimi kolegami byłem na tym grillu, i powiem Tobie że to było super spotkanie. Szef osobiści stał i przyrządzał smakołyki. Można było się najeść do woli, a przy tym porozmawiać na "luzie" z każdym obecnym. A co do kosztów tej imprezy to informuje Ciebie, że w każdej firmie jest coś takiego, jak fundusz socjalny. I jak mniemam nic z Twojej wypłaty nie ubyło na ten grill...??? I masz rację w tej kwestii, że firma nie jest za dobra... A wiesz dlaczego..??? Bo ja bym Ciebie za ten (usunięte przez administratora) zaraz wypierd...a nie szukał innych miejsc zakwaterowania. Nie pasuje..??? Wracaj do kraju i zatrudnij się w Zakładzie Oczyszczania Miasta po to..abyś nabrał nawyków !!! Mnie od 8 miesięcy jakoś wypłaty pasują, i to co uzgodniłem to otrzymuję. A co do mieszkań, to to co nam firma zapewnia, to już nawet nie jest standard, ale komfort. Mam 2 pokoje, czyli pokój stołowy i sypialnię z dwoma łóżkami. Oczywiście kuchnia z łazienką. Komunikacja z sąsiadami jest dosłownie idealna. To samo tyczy się mojej pracy. W tej firmie co pracuję, słowo "stres" jest mi jakoś dziwnie obce. A wiesz dlaczego...??? Bo trzeba się o to odrobinę postarać i tyle. Tyle co mam do powiedzenia... Pozdrawiam Team Abakusa w DE, i Team Soberka w PL. Tomasz... P.S. Bardzo dziękuję za pamięć i życzenia urodzinowe jakie dostałem.

Grzegorz

Mogę tylko potwierdzić to co piszą. Z Soberką mam styczność już parę lat i zawszę byli pomocni i co najważniejsze: odbierają telefon, a nie jak niektóre agencje, jak dochodzi okres rozliczeń, nagle niemożna się dodzwonić. Tutaj ma wypłatę na czas no i największy plus to warunki mieszkaniowe. Polecam

Tomasz

Polecam tę agencje. Miły kontakt, informują rzeczowo i szczerze. Pracuje przez agencje Soberka w niemieckiej firmie abakus już prawie od roku i jest bardzo dobrze. Kontakt w razie potrzeby jest zawsze zaruwno w agencji Soberka jak i w abakus. Wypłaty zawsze punktualnie na koncie i żadnych reklamacji. Załatwianie spraw albo zaliczek też spoko. Bardzo dobrze trafiłem. Soberka jest godna zaufania bo współpracują z godną zaufania firmą w Niemczech. Polecam.

Bartosz

Jedna z nielicznych agencji, którą można w 100 % polecić. Pomocna nie tylko w kwestiach zawodowych ale także prywatnych na terenie Niemiec. Zarówno z zaliczkami jak i wypłatami nie ma najmniejszego problemu. A co najważniejsze bez problemowy kontakt z agencją. Pracownicy zawsze życzliwi nie stronią od kontaktu z pracownikiem. Szczerze i serdecznie polecam!!!

Janusz

Soberka to dobry pracodawca ale jak widać zawsze będą niezadowoleni.

marek skrzyszewski

Jezeli do pracy Firmy Rubsam to odradzam brak poszanowania pracownika pies na sprzedasz .tylko sie liczy kasa za ciebie ,a tobie ochłay

Pośrednictwo Pracy Soberka
@ZwalniamSię 03.03.2018 14:21

Nie możemy mieć innych firm podobnych , bo współpracujemy tylko z jedną a skoro jest Pan naszym pracownikiem to powinien Pan to wiedzieć.

otototo

Leihfirma docelowa jest w porządku, jeśli chodzi o Soberka to z ich strony ma się polski support. Mieszkania są w miarę, w razie "W" po kontakcie zmieniają. Z mieszkaniami to jest tak, że ci co się reklamują nie zawsze trzymają standard tj. raz się trafi na lepsze, raz na gorsze [internet, tv to standard]. Najważniejsze, że są układni pod tym względem... Dalej jeśli chodzi o pracę to zależnie od Twojego profilu coś Tobie szukają, także jak masz coś nie do końca zgodnie z prawdą to niestety będzie trzeba się liczyć z problemami po stronie pracodawcy. Pracę też można zmienić w razie W jak coś nie pasuje i nie leci się do odbitek jak w innych leihfirmach. Są elastyczni po prostu. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do obydwu firm.

Hunter
@Johnny 15.02.2018 01:06

Weź się lepiej za negatywne. O wiele lepiej płacą!!! Za negatyw dostaniesz jeszcze od konkurencji podwójnie od tego co za pozytyw. Ale musisz się pospieszyć bo stawki i tak coraz niższe bo coraz mniej ludków czyta tu te bzdury. Ten interes też już jest spalony....

Maryś

Chciałam zajrzeć na opinie o firmie w której pracuje mój mąż, ot tak z czystej ciekawości. Mąż pracował już w kilku miejscach i tak przyzwoicie jak w tej firmie nigdzie go nie potraktowano. Ubezpieczenie zdrowotne dla rodziny sami zaproponowali, ubrania robocze w pierwszym dniu pracy, wypłata umówiona na 15 i tego dnia była na koncie. Jak mieliśmy kłopot Pan Grzegorz był bardzo życzliwy i pomocny. Naprawdę nie wiem skąd biorą się takie wpisy.. Jedyne co się nasuwa na myśl to mentalność niektórych grup społecznych lubiących pomarudzić czy trzeba czy nie . Pozdrawiam serdecznie i ciepło wszystkich zniesmaczonych życząc rychłego powrotu do zdrowia.

kinek

Witam pojechałem z posrednicta pracy Soberka jako spawacz i firma mnie oszukała ponieważ nie miałem wody w mieszkaniu bo po kilku dniach mieli ją włączyc i trzeba by się zywic na konserwach ,ponadto miałem miec testy spawalnicze i nikt mi tego nie powiedział a ja nie miałem na to wyzszych papierów spawalniczych więc wróciłem do Polski ponownie i wydałem tylko kase na paliwo .Uwazajcie zanim pojedziecie z posrednictwa Soberka .

Johnny
@Spawacz szlachetny 12.01.2018 07:05

Po co ty chłopie tak kłamiesz ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ponek
@Lazur56 27.01.2018 01:41

Żałosny jesteś z tym oczernianiem , kogo chcesz zniechęcić ??? A za co wyleciałeś ???

opo

praca zalatwiona przez firme soberka - abakus jak najbardziej sprawdzona, wszystko tak jak bylo ustalane. Ale jak widac w ponizszych komentarzach wypowiadaja sie osoby ktore wogole nie maja pojecia o czym pisza i nigdy tu nie pracowaly a chca tylko zhejtowac dobra firme a przede wszystkim uczciwa. Odnosnie hejtu to slyszalem ze sa jednosobowe firemki ktore najpierw hejtuja jakas firme a potem przysylaja maila z propozycja o usuniecie negatywnych komentarzy z sieci. Jak widac nie ma co wierzyc dopoki nie podejmie sie pracy a ja tak jak pisalem mam zdanie ze ta firma jest ok. Firmo Soberka my pracownicy wiemy jak jest wiec nic sie nie przejmujcie

robson

To co niektorzy tu wypisuja to naprawde jakies rzeczy niewiadomo skad wyciagniete, ludzie ta firma jest mega wporzadku w porownaniu co do niektorych, jakie zmiany miejsc pracy? ja odkad pracuje zmienialem tylko 2 razy miejsca z tego wzgledu ze tak jak ktos z firmy napisal skonczylo sie zlecenie i zostalem przerzucony na nowe ale wszystko w Fuldzie. Wyplata tak jak byla ustalana, zakwaterowanie wporzadku wiec wszystko jest tak jak byc powinno. A co do kontaktu z biurem to nie ma problemu nie zdazylo sie jeszcze zeby nie pomogli w roznych sprawach i faktycznie szybko reaguja I NIKT NIGDY Z FIRMY NIE PRZYWLASZCZYL ZADNYCH PIENIEDZY - zwykla bujda i pomowienie osoby ktora chyba tam nigdy nie pracowala albo konkurencja nie spi

SteveWonder

Pracowałem w zeszłym roku z tą agencją, mam słabą ocenę co do ich kompetencji. Często zmieniali miejsce pracy, bardzo ciężko czegokolwiek było sie dowiedzieć, słaba komunikacja ze strony biura. Ogólnie nie są wiarygodni. Teraz pracuje w innej agencji i wszystko mam od razu załatwione, większą stawkę i ludzie bardziej uprzejmni. Nie wiem skąd tutaj w komentarzach aż takie chamstwo wśród obecnych pracowników soberka/abakus? Mieszkać z takim raczej nic miłego.

Pośrednictwo Pracy Soberka
@SteveWonder 16.01.2018 00:18

Witamy, ma Pan "słabą ocenę co do naszych kompetencji bo często zmieniamy miejsca pracy i jest słaba komunikacja ze strony biura" - ciekawe stwierdzenie ponieważ: - nie my przydzielamy miejsca pracy tylko firmą z która współpracujemy - firma z którą współpracujemy zawsze przydziela stanowisko pracy do danego oddziału i kiedy w danym momencie jedno zlecenie się kończy, następne rozpoczyna to wtedy praca jest w obrębie danego oddziału więc plusem jest to iż nasi pracownicy NIE są rozsyłani po całych Niemczech tylko np. pracują w okolicach Fuldy - dziwi nas również stwierdzenie "słabej komunikacji" ponieważ zawsze reagujemy niemalże od razu jeśli ktoś do nas zadzwoni z daną prośbą, może Pan przytoczy o co dokładniej chodzi... Nie widzimy tutaj również jak Pan to ujął chamstwa ze strony pracowników - po prostu najwidoczniej są to osoby które są zadowolone ze współpracy z nami jak i z firmą Abakus i dziwią ich pomówienia które nie mają przełożenia w praktyce.

Johnny

Nigdy nie bawie się w jakieś głupie pisanie opini na forach bo nie są one wiarygodne i konkretne i nie wiem o co ludzie się czepiają , ale to co czytam to serio żadnych konkretów , same pierdoły i nie dopatrzyłem się niczego rażącego z strony biura czy firmy a jestem tu juz kawałek czasu.Wcześniej pracowałem i tam i ówdzie i nigdzie nie zabawiłem dłużej, a teraz aż moja żona się dziwi że jestem w firmie już prawie dwa lata i jak będzie tak jak do tej pory to nie zamierzam nic zmieniać bo mieszkanko spoko, kasa sie zgadza, dodatkowo premie no i najważniejsze zero spiny. Dobrze że nie jest to firma z 3 tysiącami roboli, bo widać że się starają ,np było spotkanie przy grilu ,a i tak zawsze znajdzie się taki co mu cos nie pasuje . Przyjedz , spróbuj , popracuj troche a jak cos faktycznie nie gra dzwoń do nich i mów gdzie masz problem. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać bo każdy wie czego szuka ale pracował ze mna facet który wiecznie narzekał , który tylko mowił że się zwolni bo gdzie indziej jest lepiej no i poszedł gdzieś indziej ale nie trwało długo i wrócił spowrotem. Teraz sami sobie odpowiedzcie czemu wrocił. Pozdrawiam ekipę z biura soberka i nie przejmujcie się tymi bzdurami. Pozdrawiam tez tych narzekających

blu
@Johnny 05.01.2018 19:26

podejrzewam że płacą ci za takie pisanie

Johnny

@spawacz szlachetny Ośmieszasz się Panie „ Znam to” „Spawacz szlachetny” „PjS” bo jak dla mnie to jest ta sama osoba i tylko ksywy zmieniasz .Właśnie pokazałeś ten swój poziom .O czym człowieku piszesz bo przeczytałem wszystkie komentarze z firmy i nie widzę żadnego równania z błotem ani obrażania chyba że boli cię odpowiedź z biura związana z odtruciem albo jakimiś tam brudnymi częściami. A może jesteś jednym z nich i tu cię boli. To ty hejtujesz prawdopodobnie tylko dlatego że wyleciałeś z roboty a nie piszesz za co. Za co wyleciałeś? bo na pewno nie za grzeczność. Właśnie dla takich jak ty wszystkie granice powinny być zamknięte bo psujesz wizerunek nas Polaków. Tak jak napisał „Zdenerwowany” żal mi tych wszystkich którzy biorą te negatywy na poważnie, bo dla mnie tez jest to zwykłe zakłamanie żeby się zemścić za coś ,co sam zawaliłeś. Gdyby tak było jak piszesz to nas by tu nie było, a ja nie był bym tu dwa lata. Mam nadzieje że rozsądni nie biorą hejtów serio.

Zostaw opinię o Pośrednictwo Pracy Soberka - Olesno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pośrednictwo Pracy Soberka