Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.

Zakroczym

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 123 ocen.

Opinie o Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.

Iza

Czy firma ma zapotrzebowanie na przedstawiciela farmaceutycznego?

Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.
pracodawca
@Iza 23.03.2018 16:34

Dzień dobry Pani Izo, jesteśmy w trakcie rozmów kwalifikacyjnych na stanowisko Przedstawiciela Farmaceutycznego na teren Kielc oraz Rzeszowa. Jeśli chciałaby Pani złożyć aplikację zapraszamy do wysłania jej na adres rekrutacja@lekam.pl Nasze ogłoszenia można śledzić na stronie: http://www.lekam.pl/kariera/oferty-pracy Z wyrazami szacunku, Zespół Rekrutacyjny LEK-AM

Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.
pracodawca

Dzień dobry,
Zapraszamy do lektury nowego wydania periodyku "Nasze Zdrowie Active".
W numerze wywiad z Agnieszką Kaczorowską i wiele ciekawych artykułów na temat zdrowia, odporności i aktywności fizycznej.



Życzymy miłej lektury!

Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.
pracodawca

Szanowni Państwo,

Z dumą chcemy poinformować, że Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o. po raz piąty było Partnerem Balu Charytatywnego „Gwiazdy Dobroczynności”, który odbył się 10 lutego br. w Hotelu Sofitel Warsaw Victoria.

W kategorii Zdrowie zwyciężył Bartek Jędrzejak, który od ponad trzech lat jest ambasadorem Fundacji Anny Wierskiej „Dar Szpiku”. Prezenter promuje ideę oddawania krwi i zapisywania się do bazy potencjalnych dawców szpiku, a także wspólnie z Fundacją organizuje spotkania z chorymi dziećmi na oddziałach szpitalnych. Utrzymuje prywatny kontakt z podopiecznymi Fundacji, wspiera ich w ważnych momentach choroby, przesyła wiadomości, prywatne filmiki i pozdrawia na antenie „Dzień Dobry TVN”. Współpracuje również aktywnie ze Stowarzyszeniem „Warto jest pomagać” wspierającym chore i niepełnosprawne dzieci w rehabilitacji oraz powrocie do zdrowia.


Relacja z Balu tutaj:



To wielki dla nas zaszczyt móc wspierać działania w obszarze zaangażowania społecznego.

Zenek22

Witam czy warto zatrudnic sie w firmie jako pracownik produkcji?Czy pracuje dużo osób z okolic płońska? Czy sa premie?

Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.
pracodawca
@Zenek22 26.02.2018 19:55

Dzień dobry Panu, jeśli ceni Pan stabilność zatrudnienia, atrakcyjny pakiet benefitów pozapłacowych, możliwość wypracowania premii zadaniowej zapraszamy do nas. Proszę tylko zwrócić uwagę, że praca na produkcji jest 3-zmianowa. Nie pracujemy w weekendy. Sporo osób dojeżdża z Płońska.

Lilly

Rekrutacja na pulmo na bardzo wysokim poziomie. Pytania konkretne, normalne dotyczace doswiadczenia, troche scenek, z zycia. Duzy plus za brak glupich pytan w stylu „ za co podzieiasz swojego obecnego szefa”, czy „ gdzie sie widzisz za 15 lat”( co praktykuje jedna firma na A.....) Informacja zwrotna co do 2 etapu. Rekrutacja z klasa.

Leszek

Podpowiedzcie jak się teraz pracuje w firmie?

PM
@Leszek 21.01.2018 11:20

Leszek, zależy do którego działu startujesz. Pulmo / URO / CNS super. W kardio/POZ/OTC kilkanaście produktów w promocji. Cele do zrobienia. Wynagrodzenie lepsze w specjalistyce i tutaj Toyota hybryda.

Robi

Ja miałem jak osoba pylmo. Dział OTC. Plus akcja, za którą Lekamowi dałem plusa. W Warszawie na koniec rozmowy, przyszła pani z decyzją, że dalej nie przechodzę. Omówiła co zmienić w CV (dodać, usunąć) , na co zwrócić uwagę przy doświadczeniu, wynikach, itd. Brałem udział w różnych rekrutacjach do różnych firm . Taka akcja pierwszy raz.

Marta

Ta firma to jakaś masakra. Lekceważenie pracownika już na etapie rekrutacji. Brak odzewu, targowanie się o grosze. Do tego nieciekawa afera lekowa w historii firmy. Nie polecam.

Pulmo
@Marta 06.12.2017 11:51

Ja mam inne doświadczenie. Startowałem na PM do pulmo. Faktycznie padło pytanie o minimum negocjacyjne, ale nie odebrałem tego jako targowanie się. Mają widełki płacowe, więc pytają. Dostawałem info na maila o etapach rekrutacji. Tel i smsa o zaproszeniu na rozmowę. Smsa w dniu rekrutacji. Info, że mnie nie przyjęli i maila, że projekt został zamknięty.

Beti

Jedna wielka żenada, ostatnio była rekrutacja w Lublinie, gość prowadzący rekrutację obiecywał że da wszystkim znać o wyniku i cisza... Zapomnieli też napisać w ogłoszeniu, że to praca na zastępstwo więc część ludzi zupełnie niepotrzebnie przyjechała, jak również o terenie pracy - podali część lubelskiego jako teren pracy, a na rozmowie wyszło że dodatkowo połowa podkarpacia i część świętokrzyskiego. Rekrutacja powinna odbyć się w tamtych rejonach, tam też ludzie szukają pracy, ale cóż sama treść ogłoszenia mijała się z prawdą...więc czegoż tu oczekiwać, szkoda zachodu.

Rep

A jak jest w pulmonologii u nich ? Jakie auta jeśli wiecie ?

Oddycham
@Rep 24.08.2017 14:53

Pulmo to jedna z najlepszych linii. Dobre produkty. Normalny szef. Jeździsz toyotą auris.

niedoszły PM

Firma niepoważna. Odradzam, chyba że chcesz być traktowany jak śmieć. Ja tak właśnie zostałem potraktowany a jeszcze ich robolem nie byłem. Uważam, że są o wiele ciekawsze firmy na rynku.

Xyz

Kierownictwo nie potrafi ustalić konkretnych zasad działań itd. Co chwilę zmiany zmiany zmiany. Ciągły chaos i bałagan. Ciężko się pracuje w takich warunkach. Często coś wypracujesz np.lekarza a za chwilę zmiana lub przejmuje kto inny... Samochody stare z GPS. Astry III lub focusy wymieniane po przejechaniu danej liczby km aby przebieg był duży np. 200 tys. to wymienia ci na Toyotę Auris. I jedziesz nim do upadłego. Dużo zależy od terenu!!!! Da się pracować ale ogólnie ciężko..... wytrzymać w takim bałaganie.. Chyba nie polecam. Produkty ok. Da się z nimi pracować gdyby nie utrudnienia że strony zarządzających..

mm
@Xyz 30.01.2017 11:53

a o który chodzi dział ?

romko

Najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków, o czym dobrze o nich teraz świadczy.

olo

witam , czy ktoś może przedstawić ocenę pracy na samej produkcji ???? no i oczywiście jakie są płace na produkcji ...Będę wdzięczny za szybką odpowiedz .

daria

Cześć, Czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda rozmowa na stanowisko analityka (laboranta) ? Jakie zarobki czy jakieś dofinansowania dojazdów do fabryki?

blow

Firma jak każda inna na chwilę obecną. BARDZO DUŻO zależy od tego na jaki teren się trafi (mówię o PM i PF) i na jakiego kierownika. U niektórych kierowników rotacja bardzo duża, częściowo z winy tych kierowników. Dział OTC miał kłopoty i zrobili głęboką przebudowę działu w związku z czym w zeszłym roku w tym dziale rotacja była na poziomie 75%. Teraz już niby wszystko się poukładało. Jeżeli chodzi o PM to specjalistyka jest warta polecenia, większe tereny ale lepsze leki, lepsza kasa i lepsze samochody (Nowe Aurisy w hybrydzie) ale też mała rotacja. Podstawowa linia PM to teoretycznie kardio, jeździ się głównie do GP,i różnych specjalistów jak kardio, chirurgów, ginekologów, ortopedów i co jakiś czas coś zmieniają. W tej lini oprócz kilku leków jest sporo suplementów i od jakiegoś czasu jest coraz większe ciśnienie na sprzedaż apteczną. IMS na końcu i tak jest kluczowy bo według niego rozliczają plany ale na indywidualną sprzedaż jest kładziony mega nacisk (rankingi sprzedażowe, zadania, milion e-mail'i itd). W tej lini auta to Nowe Aurisy i trochę staroci (wymieniają partiami) jak pięcioletnie Astry czy Focusy. Premia w podstawowej lini PM (nie wiem jak w innych) raczej na papierze, chyba że ktoś trafi na b.dobry teren, generalnie jakąkolwiek premię zgarnia średnio pewnie z 20-30% ludzi, w zeszłym roku w najlepszym cyklu zgarnęło 50% ludzi i był szał. Cykle 4 miesięczne. Kasa na podstawie jak kto sobie wynegocjuje i jakie ma argumenty (doświadczenie itd) ale nie jest najgorzej. Z małym doświadczeniem 3 do 3,5 można dostać, z lepszymi argumentami można wołać więcej. Czy polecam .... polecam spróbować, znam kilka osób które dobrze trafiły z terenem itd i kilka, które się mocno sparzyły, sam mam mieszane uczucia co do swoich doświadczeń w tej firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

ASM

jak na managerskie aspiracje to kiepsko u Ciebie Aga z gramatyką - o interpunkcji nie wspominając :)))

Gender

test tzw. "logiczny" polega na przeczytaniu tekstu medycznego na jednej kartce i zaznaczenie na właściwej odpowiedzi na drugiej kartce - prawda lub fałsz. Dobry sposób to przeczytać najpierw kilka razy pytania, a później czytając tekst szukać zdań, które są tymi pytaniami. W pytaniach często są to zdania zmienione np. w tekście jest "zmniejszają", a w pytaniach "zwiększają".

Gender

I etap to asesment składający się z 4 części. 1. autoprezentacja pod kątem zawodowym plus na koniec należy zaproponować jakąś wycieczkę w dowolne miejsce przedstawiając wszelkie u temu atuty. 2. prezentacja produktu z ulotki, która zostanie wręczona. Należy tu pamiętać o sondowaniu i zadawaniu pytań otwartych gdyż jest to symulacja prezentacji na oddziale szpitalnym. 3. zadanie zespołowe - hipotetyczna sytuacja, należy wypracować wspólne stanowisko. Oceniana jest aktywność, ale nie krzykliwość. 4. Rozmowy indywidualne ok 45 min. m.in. o zarobkach tutaj nie schodzimy poniżej 6 tys. brutto. II etap w Warszawie składa się z dwóch części 1. test matematyczny i test logiczny - przykłady zadań przedstawię w następnym poście. 2a. rozmowa z szefową HR - w zasadzie to ona mówi. 2b. rozmowa z dyrektorką sprzedaży. Najważniejszy etap bo to ona decyduje czy przyjąć kandydata. Będzie scenka, która ma być idealna. Musi być zagajenie, sondowanie w formie pytań otwartych no i prezentacja korzyści, a na końcu twarde zamknięcie. Jeżeli pani "doktor" nie została przekonana do polecania produktu - wówczas możesz mieć pewność, że tej pracy nie dostaniesz :)

anonim

(usunięte przez administratora)

liczący w pamięci

A ja test bez problemu rozwiązałem, chociaż bardziej humanistą się czuję. Podstawę o 60% większą od tej, o której tu jakiś "specjalista" pisał wynegocjowałem i zaczynam - HEJ!

anonim

(usunięte przez administratora)

as

Tu sie pojawia problem czytania ze zrozumieniem. Jest wyraznie napisane ze zadanie z wyliczeniem % bylo najlatwiejsze :) ehhh

as

Zadania na poziomie podstawówki...ciekawe, jeśli któś jest na poziomie podstawówki i dopiero skończył naukę z pewnością się dostanie. Zadanie oblicz procent z ... było akurat najprostsze. Ale reszta z treścią, dla ludzi którzy "podstawówkę, a nawet studia skończyli dawno temu" może sprawić problem, ciekawe kto ostatnio obliczał zadanie z dwiema niewiadomymi i pamięta wzory.... Od dłuższego czasu za przedstawicieli pracują kompy, tablety itp... Ja pracuje 15 lat i oprócz szybkiego wyliczania procentowego (rabatowego)i z marżą (dziwne że kierownicy aptek robią to na kalkulatorze,hahaha kto ich zatrudnił do apteki-powinien powiedzieć lekam) nie spotkałem się z żadnym przypadkiem, wymagania umiejetnosci takich zadań. Tyle co LEKAM proponuje podstawy z premia, można wyciągnąć w każdej firmie FMCG. Pozdrawiam

Adam
@as 30.03.2016 19:28

wzory do 2 niewiadomych???wtf

Lambda

daj sobie spokój.

Max

Wlasnie na PM :) tez chciałbym wiedziec zanim sie wybiorę. Podajcie jakiś przykład konkretny prosze halllo!

anonim

(usunięte przez administratora)

zaczynam

Test matematyczny to za dużo powiedziane. Zadania banalne. Spotykasz się z podobnymi zagadnieniami codziennie. Np ile to jest 30% jakiejś wartości.

Max

Mógłbyś podać przykłady tych zadań matematycznych? Dziekuje

zaczynam

Byłem. Test matematyczny banalnie prosty (poziom szkoły podstawowej). Test logiczny to czytanie ze zrozumieniem. Tu ciężko określić poziom. Albo rozumiesz i zaliczasz, albo nie :) W mojej ocenie nic ambitnego. Etapy rekrutacji podobnie jak gdzie indziej. Ja się dostałem i zaczynam.

as

W takim układzie po co zapraszają ludzi bez takiego wykształcenia i narażają ich na utratę 2 dni urlopu skoro z góry skazani są na porażkę?

ona ze wsi
@as 15.03.2016 19:10

Generalnie żenada, dno. Poziom Pań które zwą się krajowym i kolejno dyrektor sprzedaży porażka. Pani Krajowy nie wie do jakiego koszyka sprzedaży włożyć dany produkt. Myślą że jak przyszły z Soraya to już pozamiatają cały rynek. Brak kultury osobistej , ale myślę że to akurat wyniesione jest z domu.Pensja- brak komentarza. Osoby, które pracowały po rok w innych firmach mogą liczyć na 2500 netto, dla dłuższych stażem od 3000- 3500 netto. Plany bardzo wysokie- premii brak.!!!!!!!!!! Samochody- wszystko zależy od Kierownika. W OTC nie ma nikogo konkretnego- wszyscy z Soraya :) jakiś klan się robi w tej padace. Wracając do samochodów- stare zdezelowane Ople astry III z GPS-każdy kilometr dokładnie śledzony baaaaa nawet dostajesz maila z informacja że przekroczyłeś prędkość, oraz nowe Toyoty auris. Generalnie szkoda czasu.

anonim

(usunięte przez administratora)

ojojoj

Nie trzeba mieć medycznego tylko wyższe. Ja też startowałem na medycznego a jestem po fizjoterapii. Najpierw rozmowa z kierownikiem regionalnym, jak przejdziesz wyżej to wyjazd do centrali do Warszawy. Tam pierwszy sprawdzian z matematyki (10 zadań z poziomu podstawówki: wylicz procent, oblicz niewiadomą w zadaniu z treścią, ciąg cyfr w ciągu logicznym). Potem czytanie ze zrozumieniem i tak jak pisze "as" to tekst medyczny, ale nie chodzi o znajomość medycyny tylko odpowiedź na pytanie czy zdanie jest prawdziwe czy fałszywe w porównaniu do tekstu z czytanki. Później rozmowa z panią z kadr, jak ci pójdzie ok to z krajowym i na końcu z dyrektorem sprzedaży. Dostałem info z decyzją.

as

Podejscie firmy do uczestników rekrutacji-tragedia, totalny brak szacunku. Na pierwszy etap zapraszają z dnia na dzień i jeśli się zdecydujesz musisz jechać 200km, a rozmowa trwa 15min. Następny etap na miejscu w firmie, też info z dnia na dzień, trzeba zarezerwować ok 3 godz. W pierwszej kolejności testy (matematyczno - logiczny 15 zadań), zadanie z treścią (tekst typowo medyczny, pisany językiem lekarskim, musisz wyłapać nieprawidłowości). Następnie rozmowy indywidualne z 3 osobami po kolei, biorą Cie na rekrutację chyba nie rozumiejąc Twojego CV. Najgorsza z ostatnią Panią (z tego co pamiętam dyrektor)- zimna, oschła, w ogóle nie patrzyła na osoby nawet się z nimi witając, ignorancja i brak szacunku wyczuwalny na odległość. Maglują jak na prezesa firmy (choć opinie mają fatalne). Niestety nie informują o wyniku rekrutacji....

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o. - Zakroczym

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.