młody ochroniarz26.11.2013 21:33
Ekotrade to Ekotragedia w umowie mają napisane wypłata do 21 dnia miesiąca a często jest 30-31 lub nawet 1 dnia miesiąca czyli jak zaczynasz pracować to wypłatę dostajesz po 1,5 a nawet 2 miesiącach, kolejna sprawa to stawki beznadzieja 3,90zł, 4,20zł, 4,50zł, 5zł dla szarego pracownika a dla swoich ludzi mają lepsze obiekty z lepszymi stawkami a nie ma możliwości by się gdzieś lepiej załapać w tej firmie bez znajomości, umowa zlecenia oczywiści dają jakieś dwie dla emerytów pierwsza to 50zł i z tego odprowadzają stawkę kolejna to już za godziny przepracowane a dla normalnego pracownika 220zł i z tego idzie na składkę zdrowotną a resztę zarabia się z przepracowanych godzin których w np. na jednym z obiektów w Chełmie jest od 203 do 234 a średnia godzin wychodzi 220 czyli można zarobić 1100zł z licencją II stopnia a z licencją pierwszego 980zł gdzie przy tylu godzinach daleko do najniższej krajowej, płacenie za godzinny dzienne czy nocne lub za posiadanie licencji I czy II stopnia a gdzie obowiązki są te same to osoby z licencją I stopnia mają około 120zł mniej przy tych samych godzinach pracy, straszna rotacja pracowników to norma bo nikt tam długo nie wytrzymuje, firmy nie polecam rządzą tam komuniści a dobrych pracowników wywalają na zbity pysk jak coś się próbuje zmienić czy domagać swoich praw