4.3/5

• Zakres usług
  • Czym się różnimy od innych firm?
  • Oferty pracy
  • Rekrutacja w języku polskim - przed wyjazdem

Zakres usług

Czym się różnimy od innych firm?

Oferty pracy

Rekrutacja w języku polskim - przed wyjazdem

3. Opinie o pracodawcach Erlangen
  5. Opinie o Persontura GmbH & Co. KG

Opinie o Persontura GmbH & Co. KG Erlangen

Nie przegap nowości o Persontura GmbH & Co. KG!

26.03.2018 11:54

01.08.2018 10:48

przy czym pracowales?
    adrianka

15.07.2019 16:56

mnie podobnie, (usunięte przez administratora)agencja pracy
    Stasiek

23.05.2018 08:13

Przyjechałam 5 tygodnie temu do pracy do Niemiec na stanowisko spawaca za pośrednictwem tej agencji. Jak na razie wszystko się zgadza z tym co mówili w biurze. Umowę o pracę mam, kartę ubezpieczeniową dostałam dziś, warunki w zakwaterowaniu takie jakich się spodziewałam wyjeżdżając.

07.08.2018 20:57

mamy sierpien i jakie opinie o personturze?
    Stasiek

20.08.2018 09:18

Do tej pory nie mogę narzekać.

06.08.2018 18:51

pracowal ktos na ladowarce w fimie Durmin w Norymberdze?

01.08.2018 10:46

witam chca mnie wyslac do firmy Die grunen engel do nurberg jako operator ładowarki ? pracowal ktos? polecacie? podobno 2300 netto minus 400 za mieszkanie.... czytam komentarze i mam mieszane uczucia co robic? w pl mam prace i nie chce spasc z deszczu pod rynne
    Ryzyko

03.08.2018 18:44

To wysypisko smieci. Pierwszy dzien pracy jest bezplatny wytestuja Cie Jak nie dasz rady To zjazd do Pl. (usunięte przez administratora), kusz nie ma czym oddychac...

05.08.2018 12:36

pracowales tam? na tasmie czy na ladowarce? czy ta persontura jest godna polecenia?
    Jacek

23.05.2018 11:24

Konkurencja nie może pozwolić aby na forum pisano pozytywnie o firmie?
    Pseudo

25.05.2018 10:59

Chyba osoby z biura nie moga zniesc negatywnej opini o tej firmie...

24.05.2018 08:11

Ja jestem zadowolony z firmy persontura. Ja pracuje w Bawarii jako mechanik maszyn budowlanych. Niestety nie mam samochodu, ale na szczęście dostałem mieszkanie tylko 5 km od mojej pracy. W pierwszy dzień nawet przeszedł pan z biura, przestawił mnie w firmę i pokazał mi gdzie są moje przystanki autobusowe. Bardzo miły facet. I pieniądze też pasują.
    anonymous

22.03.2018 20:24

też tak myśle, prawda
    Leo

13.03.2018 00:50

Omijajcie z daleka tą firme tak jak w poprzednich komentarzach wszystko się zgadza w 100%
    Waleczny

01.03.2018 23:20

(usunięte przez administratora) Po rozstaniu maja to do siebie, ze odcinaja pieniadze nawet jak sie zlozy wypowiedzenie zgodnie z okresem wypowiedzenia. Zawsze sie cos znajdzie np. cos sie przytnie za zakwaterowanie. Placa dla fachowcow to 9,85 euro na godzine- to przeciez stawka dla pomocnika, sa diety ale co z tego. Warunkiem ich dostania jest podpisanie dokumentow ze jezdzi sie do domu co weekend. Co bedzie jak doczepi sie urzad finansowy to oczywiste pracownik jest winny. Stawka 2200 to stawka ktora oferuja, ale nie wspominaja, ze musisz klamac iz jezdzisz do domu 4 razy w miesiacu. Nie polecam tej firmy nikomu na szanuja czlowieka i widza go tylko jako swoj profit. Widac to nawet po przetasowaniach kadrowych wewnatrz firmy... ktory to juz Polak...
    Tak

06.03.2018 23:44

To prawda
    Karolina

18.09.2017 13:21

@PAPAYczy rozmawiałeś z pracodawcą o wynagrodzeniu? Może jest to jakaś jednorazowa pomyłka? Czy zdarzało się to więcej razy? Czy zgłosiłeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze nie dostał wynagrodzenia od firmy Persontura niemcy?
    Roberto

28.12.2017 08:27

Ja pracowałem personatura k/nurymbergi i skasował mnie 700 euro za ich pokoik z małym łóżkiem bez umowy na pokój za niecały miesiąc zwolnili z braku pracy a w następnym miesiącu obciążyli mnie za pokój 300euro w którym wogóle nie byłem bo w innej firmie pracuję nie polecam a kiedyś znaleźli pensjonat za który ja płaciłem ponad 22 euro plus podatek więc ponad 600 euro więc wypłaty dostałem mniej niż bym pracował w Berlinie masakra (usunięte przez administratora)
    Jaga

15.12.2017 21:24

Dla mnie masakra oszukują zabierają nie wiadomo za co obiecują 2000euro a pracy a dostaniesz 1500 (usunięte przez administratora) nie polecam

Oferty pracy - Persontura GmbH & Co. KG

Stolarz Budowlany/ Monter - od zaraz!!

Bamberg

2300 - 2300 EUR / m

Stolarz, fabryka okien - praca od zaraz!!

Świnoujście

3500 - 3500 EUR / m

Stolarz Budowlany/ Monter - atrakcyjne zarobki,od stycznia

Bamberg

4000 - 4000 EUR / m

Betoniarz, Cieśla szalunkowy w Niemczech z zakwaterowaniem

Monachium

Ślusarz/ Mechanik - praca szuka człowieka od zaraz, 96193 Wachenroth koło Norymbergii

Wachenroth

Lakiernik przemysłowy - praca szuka człowieka od zaraz!!!

Neustadt an der Donau

Majk

17.11.2017 12:05

Przepracowalem 1,5 miesiaca po czym zjechalem na tygodniowy urlop... Bedac na urlopie dostalem pismo ze nie ma prac, pierwsz wyplata maskara jak wszystko poodcinali, na druga chyba sie nie doczekam... Czyste walenie w (usunięte przez administratora), nikomu nie polecam tej agencji. Znajomy tez wlasnie wraca od nich i ma ten sam problem... masa odciec od wyplaty nie wiadomo za co...
    Lukasz

24.09.2017 11:54

Jak ktos chce sie upominac o wynagrodzenie i akceptowac to ze ciagle sie spozniaja z wyplatami to w tej firmie to dostanie. Czegos takiego jak tutaj to nawet przez polskiego posrednika nie ma. W dodatku moze i stawki wporzadku ale godzin 152 zaplacisz mieszkanie i zostaje mniej niz u polaka. Taka prawda.
    PAPAY

17.08.2017 10:31

WISZA MI HAJS A TERAZ NIKT NAWET NIE RACZY ODPOWIEDZIEC ANI ZAPLACIC. WSZYSTKO LADNIE PIEKNIE DO CZASU ALE PO ZWOLNIENIU LIPTON
    adrian K.

17.08.2017 10:11

uwaga dla tych ktorzy maja jechac do firmy DURMIN w Norymberdze. warunki jakie panuja na tym zakladzie sa skandaliczne. tony kurzu wody i blota. codziennie trzeba prac ubrania. halas okolo 100 decybeli ciagle (usunięte przez administratora) a nie firma
    Piotr

28.05.2017 12:40

Pracował em cały miesiąc nie dostałem ani centa gdy się zwolnienilem aktualnie sprawa jest w sadzie
    olsek

09.05.2017 15:52

Firma placi co do dnia. Pracuje w Persontura od prawie roku, zakwaterowanie mam oddalone od miejsca pracy o 6 km, ale majac samochod nie ma problemu zeby dojechac, autobusy tez jezdza, jak ktos chce to potrafi sobie poradzic i dobrze zarobic.
    kwinto

26.04.2017 20:45

Mi na odchodne skubneli 100 euro, niby za sprzątanie pokojów po przeprowadzkach, choć . rozliczaliśmy się na bieżąco a tak naprawdę to myślę że zabrali sobie dofinansowanie które mi wcześniej dali. Kto daje i zabiera ten .... Poza tym nie ma się do czego przyczepić, płacą terminowo.
    wiem

19.04.2017 12:22

Nie moge nic zlego powiedziec o firmie Persontura. Wyplata jest zawsze czas, nie ma problemu z zaliczkami. Jezeli chodzi o zakwaterowanie to wiadomo roznie to bywa. Zawsze sie mozna bylo dogadac i pracownicy Persontury starali sie znalezc nowe zakwaterowanie jak poprzednie nie pasowalo.
    rred

10.02.2017 23:18

nie mam problemów z personturą , ale też nie mam problemów z alkoholem ani z motywacją do pracy. swoje opinie o pracy lub jej organizacji w firmach partnerach zachowuję dla siebie. Mam płacone za godzinę i staram się pracować rzetelnie. Zygmunt jest OK szkoda że odchodzi. A poza tym musimy zapracować na firmę partnera , personturę, podatki , pokój,socjal i pare innych instytucji a co zostanie to nasze. Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Persontura GmbH & Co. KG?

getrent75

06.11.2016 18:37

getrent75 06.11.2016 W personturze pracuje juz piaty rok ,wiadomo jak firma czasowa ma umowy na czas okreslony z innymi firmami i miejsca pracy sie zmieniaja,ale to nie jest chyba zadnym problemem ,raz krotsze raz dluzsze auftragi sa .Z pieniedzmi nigdy nie bylo pieniedzy ,nigdy jeszcze nie mialem przestoju w pracy ,wszystko bylo organizowane sprawnie,wiadomo hotele na poczatku moze i byly kiepskie ale mozna bylo sobie samemu cos znalezc ,jezeli cos sie nie zgadzalo trzeba meldowac na czas a kadra persontury wszystko sprawnie zalatwiala.ogolnie jestem zadowolony z tej firmy.
    miau

23.09.2016 14:38

No dobra, ale ważne jest to, że zarobki są adekwatne od powierzanych obowiązków, bo widać, że o to dbają znacząco.

Kontakt - Persontura GmbH & Co. KG

Branderweg 4a 91058 Erlangen

Tabaluga

20.09.2016 02:59

Ogólnikowo napiszę: Mój przełożony który się trafił, jest ogólnie chybioną postacią jeśli chodzi o kontakt na lini biuro-pracownik. PRzez kilka tygodni próbowałem doprosić się zmiany kwatery, ponieważ wynajęty dla mnie "pensjonat" był nie dość że drogi (23Euro za dzien), to nie posiadał kuchni (dodatkowe koszty stołowania na mieście ok 20-30euro dziennie, chyba że mięso bistro+frytki, wtedy ok 10-15),pensjonat miał wspólny prysznic (jeden na całe piętro), brak pralki i suszarki - w tej cenie, to jeden wielki dramat. Poklepując mnie po ramieniu, przełożony mówił "że to trzeba zmienić, jutro podzwoni, tak nie może być!!" i tak mimo wielu maili, telefonów i rozmów osobistych, wyszło, że sam sobie szukałem zmiany kwatery. Pieniądze ani dobre, ani złe. Kokosów się nie zarobi, jednak jakąś straszną biedą nie wieje (w porównaniu z poprzednią konkurencyjną firmą jest lepiej, mimo że stawkę mam... niższą). O Panu Z.Potockim, który się tu wpisał słyszałem w firmie pozytywną opinię. Pomaga osobom, które są "bardziej polsko języczne" i udziela informacji/wyjaśnia pewne sprawy na logiczny język
    Persontura

15.07.2016 09:32

Od dwóch tygodni pracuję w oddziale firmy Persontura w Erlangen (koło Norymbergii) aby wspierać na miejscu naszych pracowników z Polski. Obecnie jest ich zatrudnionych w naszej firmie całkiem sporo i myślę, że są zadowoleni. Mam nadzieję, że będzie też okazja, żeby podzielili się tą opinią również na forum. Persontura poszukuje cały czas kandydatów z Polski zainteresowanych pracą w Niemczech. Aktualne oferty pracy można znaleźć na naszej stronie internetowej, która ma również wersję PL. Uprzedzam, że w każdym wypadku KONIECZNA jest komunikatywna znajomość języka niemieckiego. Pytania i aplikacje można również kierować na mój adres mailowy: [email protected] Pozdrawiam
    Misiek

22.11.2015 01:00

Firma ogólnie wypłacalna, ale uczciwość nie należy do ich mocnych stron. Często potrącali kasę za hotel który sam sobie płaciłem; w dodatku dwa razy. Odzyskać tą kasę było trudno. Przy wypłacie często brakowało 40-60 euro. Organizacja też u nich leży. Ogólnie nie polecam.
    doswiadczony

14.07.2015 21:15

Piszesz kolego bzdury. Pracuje w tej firmie 4 lata i nie miałem problemow ani z kasa ani z praca. Jak opisujesz jesteś w pracy partacz i nie znasz języka niemieckiego. Lepiej zostań w kraju i nie przynoś wstydu innym polakom za granicą.
    Łukasz

22.04.2015 19:34

Hey mozesz mi powiedziec cos wiecej na temat tej firmy ?:), dostałem własnie oferte pracy i za bardzo nie wiem czy mam sie fatygować ze zmiana a z tego co widze to nie za specjalna ta life firma jest ale mimo wszystko chciał bym miec 100% pewnosci pzdr :). Moj e-mail:[email protected] .
    misiek

15.04.2015 16:16

tez mam z nimi problem ale czemu nie dzwonicie do Zollu raz im sie dobiora do (usunięte przez administratora) i beda ich mieli na oku , ja tak zrobie
    Tomek

23.01.2015 18:22

Firma jak koledzy piszą BADZIEWIE .Problemy z wypłatami ,kasa jest co miesiąc ale co miesiąc mi się nie zgadza .Ciągle mnie kantują a to jakieś 40 eu mniej . a to zapomnieli mi wypłacić za 1 tydzień bo w jednym miesiącu pracowałem w 3 firmach .Potem problemy z wyruwnaniem (przysłalimi jakąś zaliczkę i myślą że to koniec).Ogólnie jak cię potrzebują to są mili i bajerują jak to bedzie wspaniale ale jak nie ma pracy to siedzisz i nikt się tobą nie interesuje .BADZIEWIE

10.12.2014 11:34

musze was ostrzec przed ta firma.sprytnie potchodza do rzeczy,daja niesamowicie w kosc.jezeli nie masz samochodu to nawet nie mysl o tej firmie,bo zostaniesz albo kolarzem albo pieszym maratonczykiem.wykoncza cie fizycznie ba zamkna kuchnie ze twoim sniadaniem i kaza ci pracowac jak wiezien ktory odsloguje swoja kare.Personel tej firmy to ...znieksztalcone niemieckie buzie.Nie wiem jakiego wyznania!!! OSTRZEGAM MOGA CIE ZAGIAC NAWET MOWA-OGOLNIE. BRAK RESPRKTU DO PRACOWNIKA...ITP...

09.12.2014 22:59

pisz na meila [email protected] w sprawie tej PERSONTURY
    gość

24.11.2014 00:12

szukam osób którym firma Persontura nie wypłaciła poborów.

09.12.2014 22:57

mi tez nie wyplaccila PERSONTURA
    przemo

26.04.2017 16:07

dlaczego firma Panu nie wypłaciła kasy i czy odzyskał Pan pieniadze
    dziki

14.11.2013 19:09

Jest to agencja pracy tymczasowej. Można z nią zwiedzić całe Niemcy. Zdarzyło mi się, że wysyłali mnie tylko na jeden tydzień a później znów do innej oddalonej o 1000 km (np z Monachium do Kiel). Czasami zdarzało się, że musiałem brać tydzień wolnego gdyż nie było żadnego zapotrzebowania. Mieszkanie agencja sama szukała, ale oczywiście za nie musisz sam płacić. Zwracali 400 euro na miesiąc, a kosztowało nawet 650 euro na miesiąc. kwatery oddalone nawet o 20 km od miejsca pracy. Na kwaterach często bywał brak czajnika, jakieś kuchenki. W samochodzie w bagażniku lepiej mieć całe wyposażenie, jeśli chcesz tam pracować- (usunięte przez administratora) Brak pomocy przy załatwianiu spraw w urzędach. pensja 1300 euro to chyba trochę za mało. Bywało że o zmianie miejsca pracy dowiadywałem się w piątek a w poniedziałek już w nowej. Największy problem to pranie ubrań roboczych, gdyż zakłady nie chciały prac nie firmowych ciuchów. polska agencja która współpracuje z nimi, patrzy tylko jak wysłać towar, jakim jest polak i później cokolwiek załatwić lub pomóc - to zapomnij. Jeśli ktoś tak chce pracować-to polecam. 20 godzin mogą ci zabrać w miesiącu, które są na zeitkoncie i czekają do odbioru. Nadgodzin nie udało mi się nigdy wypracować, tak więc, coś więcej nie można zarobić, Plusem było to , że co miesiąc kasa pływała na konto.

Zostaw merytoryczną opinię o Persontura GmbH & Co. KG