4.3/5

• Zakres usług
  • Czym się różnimy od innych firm?
  • Oferty pracy
  • Rekrutacja w języku polskim - przed wyjazdem

Zakres usług

Czym się różnimy od innych firm?

Oferty pracy

Rekrutacja w języku polskim - przed wyjazdem

3. Opinie o pracodawcach Erlangen
  5. Opinie o Persontura GmbH & Co. KG

Opinie o Persontura GmbH & Co. KG Erlangen

Nie przegap nowości o Persontura GmbH & Co. KG!

07.05.2026 14:35

Cześć, czy aktualnie poszukujesz pracy? Mamy dla Ciebie kilka propozycji:

- Pracownik tartaku
    - Lakiernik przemysłowy
    - Budowlaniec
    - Piaskarz

Jeśli uważasz, że któraś oferta jest dla ciebie napisz maila [email protected] lub zadzwoń pod numer telefon +48 728 829 422.
    News image
    bud.

19.06.2026 16:10

Budowlańcy dalej poszukiwani? Pozdrawiam.
    popi

09.03.2023 18:43

Dbaja o pracownika i respektuja umowe, polecam
    Remigio

30.06.2026 09:01

Pracujesz jeszcze? Albo potwierdzi ktoś czy aby dalej tak jest w 2026?
    OleGunnar

02.07.2026 15:34

I czy da się na dłuższe projekty współpracować???
    Aleksandra

05.11.2024 14:17

Wspolpracuję z firmą, szczególnie polecam polskojęzycznych rekruterów. Polecam do długofalowej wspolpracyc
    King

06.06.2023 22:33

Jedna z najlepszych niemieckich agencji z jaką przyszły mi pracować, traktowanie po partnersku, trzymanie się warunków umowy i normalne ludzkie zrozumienie.
    to

07.07.2023 11:30

a jak w kwesti projektów, często się zmieniają czy raczej stabilnie na większych?
    Makeba

19.07.2023 12:27

z mojej wiedzy wynika, że jest raczej stabilnie, warto powiedzieć też np na początku że chcesz robić na większym projekcie albo na mniejszym w zależności jakie masz preferencje. Zawsze jest tak, że jak przepracujesz już jakiś czas, to możesz jeszcze więcej finalnie zdziałać jak widzą, że jesteś dobry.
    kosik

30.05.2023 12:25

Ja tam wszystko moge zawsze załatwić jak przedzwonie a jak nie to szczerze mówią, kwestia pewnie indywidualna
    Lokren

23.03.2023 13:40

Ktoś planuje z nimi wyjazd? Jestem ciekawy jak to wygląda od razu po przyjeździe..
    marchewa

24.03.2023 18:11

możesz jakoś rozwinąć o co dokładnie chodzi? Normalnie przyjeżdżasz na kwatere, podpisujesz umowe, mówią ci co i jak i jedziesz do roboty... nic nie ma skomplikowanego w razie czego, więc nie masz co się obawiać

OleGunnar

02.07.2026 15:31

Dalej w 2026 tak samo??? Proces prosty przejrzysty??? Myśle o wyjeździe.

Zubat

09.06.2026 11:15

Jak szukacie zerknijcie tutaj na gowork na oferty jest prawie 100 dodanych ja też wśród nich szukałem tak naprawdę.

bud.

19.06.2026 16:15

Tak dużo dodanych to fakt zachęcam, ja szukam właśnie na prace budowlane i widzę tego jest
    Gimli

07.06.2026 20:43

Chciałem pochwalić kontakt - przede wszystkim szybkość odpowedzi na moje zapytania podczas współpracy. B. szybko wszystko załatwiane i słownie to jest to co było dogadane, zostało zrealizowane. Od siebie naprawdę polecam.

Burnout

10.06.2026 14:17

Ile czeka się na odpowiedź w sprawie swojej aplikacji?
    Draj

11.02.2022 11:12

Nie olewają po podjęciu współpracy, co nie zdaża się za często. Jak na niemiecką agencję gdzie mialem juz różne przeboje, tutaj spokój i nie musze sie niczym przejmowac
    Rafik

21.05.2026 15:41

Było tak wcześniej, jest i teraz. Kontakt tutaj naprawdę w porządku, nie mogę się doczepić, szybkie odpowiedzi jak mam pytania.
    Zubat

09.06.2026 11:12

Zakwaterowanie załatwia firma, formalności też, generalnie przyjeżdżasz i pracujesz, na tym się koncentrujesz i to jest to po co właśnie przez agencje się jedzie.
    Sławik

21.11.2022 16:37

To jest niemiecka agencja, tak?
    Do biura

01.06.2026 09:27

Czy do biura można bezproblemowo podjechać na spotkanie? Znajduje się ok 15 km od będę szukał nowej pracy to od razu pomyślałem lepiej się pokazać. Pytanie czy tak można.

01.06.2026 09:35

tak mozna ale po wcześniejszym umówieniu się. Zapraszamy równiez do kontaktu telefonicznego
    fiona

15.01.2023 11:03

Czy jest coś dla elektrykow? Od razu podziekuje wszystkim skrajnym opiniom w jedna i w druga
    Pedro

14.04.2023 14:18

Sprawdzają podczas rozmowy - gadasz z nimi po niemiecku. I generalnie nie opłaca się ściemniać ani dawać kogoś innego do telefonu, bo jak nie pojedziesz i się nie dogadasz to i tak firma pewnie z ciebie zrezygnuje. W sumie jest to wpisane w wymaganiach więc nie ma się co dziwić.

24.05.2026 17:03

Co ważne, jest też polski numer i można porozmawiać również po polsku. Oczywiście w dalszym ciągu jak wymagają ofert na językach, to trzeba go znać na danym poziomie i to sprawdzają.
    Andrzej

07.01.2023 22:59

Pytanie czy trzeba znać język.Tak a będzie Wam lżej i nikt Was (usunięte przez administratora)nie zrobi. Co do firmy Persontura to dla mnie super pracowałem od 2013 do 2019 i nie było problemów.Polecam ludziom którzy chcą pracować .
    Bambi

10.01.2023 13:14

podpisuje się pod słowami. Język należy znać żeby wiedzieć co się dzieje.... a firma też jak dla mnie dobra.
    Samuel

13.05.2026 09:27

U mnie też bez problemów większych, wszystko z kulturą i zgodnie z ustaleniami na początku podjęcia współpracy.
    Primak

31.07.2023 15:17

kwestia kwaterunku - zorganizowane, opłacone czy musisz szukać i martwić się samemu a firma nie pomaga?
    Samuel

13.05.2026 09:25

Oni załatwiają normalnie kwatere, nie musisz się o to martwić jak jedziesz. Mi podali szczegóły podczas rozmowy wszystkie.
    elektriker

07.04.2023 12:54

pytanie czy jak chce jechać jako elektryk to musze mieć wyuoczny zawód czy obędzie się tylko z doświadczeniem?

07.05.2026 09:28

Obecnie co wiem to szukają kierowców autobusów kilku do różnych regionów.

07.05.2026 09:32

O teraz widzę, że tutaj na portalu jest dodanych prawie 100 zleceń, ja tylko patrzyłem pod siebie, ale wybór jest najwidoczniej duży faktycznie.
    Agata

25.04.2023 22:05

Chciałam was zapytać o jedną rzecz w sprawie ogłoszenia „Praca dla operatorów CNC z komunikatywnym niemieckim”. Dali informację, że praca jest na dwie zmiany. Mogę wiedzieć, w jakich godzinach są to zmiany i czy często się zdarza praca w godzinach nadliczbowych?
    misza

28.04.2023 20:07

A możesz powiedzieć czy aplikowałaś i jak rozmowa z nimi?

07.05.2026 09:26

Sama rozmowa b. spoko. Pytania klasyczne: doświadczenie, umiejętności, oczywiście spr znajomości języka. Dobra atmosfera, odpowiedzieli na wszystkie moje pytania. Zobaczymy jak dalej.

08.01.2025 13:44

Betoniarz, Cieśla szalunkowy w Niemczech
    Miejsce pracy: Monachium (Niemcy)

Opis stanowiska

• Praca przy produkcji konstrukcji betonowych.

• Wykonywanie szalunków i konstrukcji żelbetonowych.

• Praca przy prefabrykacji.

Wymagania:

• Doświadczenie w branży budowlanej.

• Podstawowa znajomość języka niemieckiego.

• Mile widziane auto na wyjazd.

Oferujemy:

• Zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych, w pełni wyposażonych.

• Umowę niemiecką o pracę na czas nieokreślony.

• Stabilne zatrudnienie.

• Wynagrodzenie: 2650 Euro netto.( 14,31 Euro brutto godzina plus 50 euro netto diety za kazdy przepracowany dzień )

Wymagane dokumenty:

• CV.

Jak aplikować?
    Prosimy składać aplikacje za pomocą przycisku "APLIKUJ TERAZ".
    Informacje kontaktowe w języku polskim:
    ???? Tel: +48 728 829 422 lub +49 175 82 78 194
    Serdecznie zapraszamy do aplikowania!

11.11.2024 10:24

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork!
    Dziękujemy, że zechcieliście się zapoznać z opiniami na temat naszej firmy. Dbamy o to, abyście znaleźli w tym miejscu wartościowe informacje i wierzymy, że pojawiłeś/łaś się tutaj, aby takiej właśnie opinii udzielić.
    Czytamy wszystkie treści pojawiające się na naszym profilu i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Będziemy jednak wdzięczni, za pozostawianie prawdziwych opinii. Swoboda w dzieleniu się informacjami na forum nie oznacza pozwolenia na szerzenie informacji mijających się z faktami, obrażanie, czy naruszania czyjejś godności i dobrego imienia.
    Wpisy, które nie będą prawdziwie uzasadnione, będą zgłaszane do administratora. Pragniemy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji. We wszystkich niepokojących Państwa kwestiach możecie kontaktować się również z nami bezpośrednio pod adresem e-mail
    Tomasz

19.08.2024 15:01

Zacznę od rozmowy kwalifikacyjnej , profesjonalna i empatyczna . Kolejne kroki to zatrudnienie , jeszcze przed rozpoczęciem pracy - umowa , wszystko na papierze jak trzeba . Rzeczywistość się różni i wiem z czego to wynika. Potrzeby firmy są na miejscu 1. Aplikowałem na stanowisko stolarza . Trafiłem do Firmy która produkuje okna z PCV , niby nic ale robi różnicę . Ale jak to ja dam radę . Po okresie 4 miesięcy zostałem odwołany i to nie dlatego że nie dawałem rady, po 6 miesiącach chcą mnie z powrotem i to natychmiast . Wspomnę o warunkach mieszkaniowych , z pierwszej lokalizacji wyniosłem się po tygodniu , jeżeli ludzie lubią chlew , ja nie . Po przepracowaniu 6 miesięcy w kolejnej Firmie , znowu dziękujemy ,zwolniono wszystkie firmy świadczące usługi co za tym idzie 50 ludzi z Polski . Następnie nie porozmawiano ze mną co dalej , podstawiono mi papier że mam wracać do Firmy nr 1 , wiedząc że mam zaplanowany urlop . Nie piszę tutaj że mam do kogoś o coś pretensję , tylko że ja mogę pracować w Niemczech ale i nie muszę i nikt ze mnie nie będzie robił (usunięte przez administratora) , znam swoją wartość i do puki starczy mi sił pracuje na najwyższych obrotach a Firma Persontura i kolejne dwie dla których pracowałem ma wiedze czy byłem dobrym pracownikiem , proszę o komentarz (usunięte przez administratora) O podwyżce możecie zapomnieć, to co na papierze i ani euro więcej , nowi mają wyższe stawki . Kandydacie to są moje przeżycia i ocena wybór należy do ciebie , ale nie daj się ograć .
    Arek

30.12.2021 15:24

Jak patrzę na niektóre negatywy to aż szkoda.. człowiek chciałby się czegoś dowiedzieć a tu żadnych przykładów co poszło nie tak tylko źle i tyle. Ja tam nie miałem problemów z kasą a jak pojawiały się jakieś drobne nieporozumienia albo niejasności to raczej na bieżąco wszystko było rozwiązywane.
    miki

30.12.2021 16:19

Jak ci dobrze to co się przejmujesz?Po co drązysz? Jak dostaniesz lepszą ofertę pracy spróbuj się zwolnić i zobaczysz jak się z tobą rozliczą ile ci potrącą. (usunięte przez administratora) Co bys jeszcze chciał ?Jak tam kopiesz jakieś rowy u nich za 1000EU/przez przewidziane w kontrakcie 10 lat to będziesz zadowolony (usunięte przez administratora)
    Znamich

07.02.2024 10:01

Zgadzam się, spróbuj się zwolnić to wtedy nic nie dostaniesz.

05.02.2024 12:31

Znamich

07.02.2024 09:46

Dokładnie tak to wygląda. Jak jesteś gotowy na wyjazd tam gdzie ci pasuje to potem mówią ,że jest odwołany i proponują tam gdzie mają wakaty i gdzie nikt nie chce.

04.10.2023 16:51

Sylwek

04.10.2023 18:28

W lipcu byłem 5 dni na urlopie , zrobiłem 990eu . Za mieszkanie większe koszty niż jak cały miesiąc pracowałem , 560eu odszkodowania dla firmy. (usunięte przez administratora)
    Sylwek

03.10.2023 22:24

Nie polecam - nie wypłacili pieniędzy za lipiec
    nuki

27.07.2023 10:08

Rzetelny kontakt z opiekunem już w trakcie zatrudnienia, jeżei chodzi o rozmowę i salo zatrudnienie to przeprowadzili mnie od a do z, bez stresu, konkretnie i merytorycznie.
    Ceha

31.07.2023 17:10

Z reguły mija 1-2 dni, żeby dostać finalną decyzję bo muszą Cię jeszcze przedstawić do ostatecznego klienta czyli firmy, w której będziesz robił. Podpisanie umowy to pikuś, w końcu wszyscy jesteśmy w UE więc nie ma większych problemów z formalnościami. Lepiej mieć auto, ale jest też opcja bez. Mam nadzieję, że pomogłem.
    Bezpiecznie8987

27.07.2023 15:35

Opowiedzcie mi coś o tej firmie i jak tonwyglada dla kierowcy autobusu ? Potrzebuję dużo info przed decyzją
    Bur

28.06.2023 16:04

Mają jeden oddział czy gdzieś jeszcze więcej?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Persontura GmbH & Co. KG?

23.04.2023 16:34

Persontura GmbH & Co. KG szukała niedawno pracowników w mieście Norymberga. Kto podzieli się opinią na temat pracy w tej firmie?
    Flik

21.06.2023 12:50

a ktoś wie na jaki zawód szukali w Norymberdze?
    smoku

25.06.2023 17:38

to ja jeszcze podepne sie pod pytanie czy tylko szukaja w Norymberdze czy w innych czesciach niemiec tez?
    orki

23.05.2023 10:44

jak z terminowością kasy? da ktoś znaka?
    Gideon

26.05.2023 14:21

Wypłata wpływa na konto na czas przynajmniej u mnie zawsze nie było problemów, tak jak ustalaliśmy na umowie. Ew. jak jest problem to dzwonisz i opiekun pomaga wyjaśnić co jest grane, ale to tylko słyszałem, ja takiego problemu akurat nie miałem.

24.04.2023 20:22

07.05.2023 15:58

Dziękuje Ci za ostrzeżenie , mnie nie zamkną a Agencji zapewniłeś bezpieczeństwo fizyczne. Hazard w ten sposób prowadzić rekrutacje do pracy , jeden oleje brak wypłaty a drugi wiadomo prawda? Wielkie dzięki ! Brawo!
    operator

27.02.2023 18:20

Oferują coś dla cnc?
    KS

15.03.2023 08:46

tak, jest robota dla cnc na różnych stanowiskach - potwierdzone info
    ogi

08.05.2022 09:49

Czy jak bede chcial prace na za 2 tyg to beda w stanie mi cos zalatwic?
    Barek

16.02.2023 11:51

Ale na 2 do przodu też coś powinno być, gorzej jak np. 2 miesiące w przód
    popi

09.03.2023 18:42

To zalezy od projektu wiec najlepiej pytaj u zrodla co i jak, nie ma jednej zasady tyle moge doradzic
    Jaro

06.10.2022 10:13

Jaki jest kontakt z biurem?
    gorol

16.10.2022 18:02

naprawde jestem zaskoczony na plus, jest biezacy kontakt czego po agencji sie nie spodziewalem
    korzen

24.02.2023 12:18

nigdzie nie jest super idealnie ale dobrze robia przynajmniej moim zdaniem a wiem co nie co o robocie w niemczech troche sie juz w tym siedzi

Kontakt - Persontura GmbH & Co. KG

Branderweg 4a 91058 Erlangen

Rupert

20.10.2022 14:46

Jak wygląda sam proces podpisania umowy? Muszę przyjechać do biura?
    ogar

21.02.2023 17:10

Dopytaj podczas rozmowy ale ja zawsze tak radzę, najlepiej się poznać i chwilę porozmawiać, w końcu podpisujecie umowę.ogar
    zdecydowany

13.02.2023 12:14

jak dla mnie dobra firma do współpracy. pomogą dobrać odpowiednią ofertę, nie ma problemów z dodzwonieniem się albo odpowiedzią na wiadomość mailową. jeżeli ktoś się waha to polecam chociaż z nimi pogadac i samemu się przekonać.
    Nika

30.01.2023 11:09

podbijam pytanie kolegi filipa, ktoś wie gdzie jest praca? I czy lepiej dzwonić czy mailowo wysłać?
    koks

30.01.2023 18:13

Zawsze najlepiej dzwonić, najwyzej doslesz dokumenty
    filip

21.01.2023 13:19

pytanie w jakich rejonach niemiec jest robota?
    pierwszy raz

19.01.2023 10:31

Jestem świeżak więc mam pytanie. Jeżeli chodzi o formalności w Niemczech to oni pomagają wszystko załatwić czy jesteś zostawiony sam sobie i musisz biegać i załatwiać? Szczególnie przy pierwszym wyjeździe.
    Aras

20.01.2023 09:03

Wytłumaczą i pomogą załatwić wszystkie potrzebne formalności, jeżeli o to Ci chodzi.
    Kk

29.12.2022 13:34

jak wygladaja u nich kwestie urlopow?
    Paweł78

31.12.2022 13:03

A jak mają wyglądać? Normalnie ugadujesz tam gdzie pracujesz i z nimi i nie ma większego problemu. Urlop normalnie możesz wziąć.
    Jaro

03.01.2023 13:19

Miałem tak samo
    Witt

27.12.2022 13:54

Odpowiedź do komentarzy poniżej - z poprzednich lat wiem (jak nie miałem zapewnionego wcześniej projektu), że mozna było normalnie zadzwonić i dopytać i już z reguły mieli coś na styczeń, więc jak dla mnie to śmialo można się kontaktować.
    team

18.12.2022 21:46

Podpinam się pod pytanie kolegi irka czy można pracować w teamach w więcej niż jedna osoba? Chodzi mi o to czy można tak wyjechać w kilka znajomych osób????
    irek

10.12.2022 11:31

mam pytanie bede wdzieczny za odp czy jest mozliwosc w pracy w kilka osob? zespol 2 albo 3 specjalistow od wykonczeniowki.
    Leciej

27.11.2022 16:25

jest juz cos na 2023? bo planuje wyjazd i slyszalem o nich kilka dobrych slow od innych pracowników
    Bill

08.12.2022 16:08

Z tego co się orientuje to już tak więc warto się skontaktować, pytanie oczywiście w jakim zawodzie bo też to pytanie takie ogólne.....
    junior

20.11.2022 12:19

jestem bardzo zadowolony z pracy, dbają o pracownika i o to, żeby wszystko było dograne. Jak będziesz normalnie dobrze pracował, to nie masz się czym przejmować.
    kapitan

19.08.2022 12:26

Musze przyznac, ze nie spodziewalem sie ze potraktuja mnie tak dobrze... mieszkanie porzadne, praca dobra czyli taka jak miala byc no i kasa na czas
    Amoen

30.10.2022 11:52

A od kiedy przez nich robisz???
    kapitan

11.11.2022 14:58

Juz kilka dobry lch miesiecy
    Oski

30.08.2022 08:09

Ile czasu czeka się na potwierdzenie przyjazdu i tego że mnie finalnie chcą?
    Miras

20.09.2022 14:08

w drugą stronę to działa czyli jak chce wyjechać za 2 tygodnie a nie od razu bo mam wypowiedzenie i musze się przygotować?
    olas

09.11.2022 13:37

To zależy pewnie od tego jaki projekt bo czasami potrzebują od zaraz a czasami chwile mogą poczekać. Tak jak w zwykłej pracy w PL tutaj działa to podobnie
    Axel

08.11.2022 12:08

Ja jestem bardzo zadowolony, pracuje na kopalni wapienia, w marcu mija 18 miesięcy, pani Andrea już mi powiedziała że albo przejdę bezpośrednio pod firmę w której pracuje albo ma dla mnie inne oferty pracy, polecam na 100%

Zostaw merytoryczną opinię o Persontura GmbH & Co. KG

Oferty pracy - Persontura GmbH & Co. KG

Stolarz Budowlany/ Monter - od zaraz!!

Bamberg

2300 - 2300 EUR / m

Stolarz, fabryka okien - praca od zaraz!!

Świnoujście

3500 - 3500 EUR / m

Stolarz Budowlany/ Monter - atrakcyjne zarobki,od stycznia

Bamberg

4000 - 4000 EUR / m

Betoniarz, Cieśla szalunkowy w Niemczech z zakwaterowaniem

Monachium

Ślusarz/ Mechanik - praca szuka człowieka od zaraz, 96193 Wachenroth koło Norymbergii

Wachenroth

Lakiernik przemysłowy - praca szuka człowieka od zaraz!!!

Neustadt an der Donau