Dentalholding Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 31 ocen.

Opinie o Dentalholding Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dentalholding Sp. z o.o.

Karolina

@thymallus, skoro nie planuje kolejnych tego typu transakcji to zapewne jest tak. Jeśli w całej branży została tak zapamiętana, to teraz musi budować wizerunek od nowa. Może jakieś nowe strategie będą niedługo wdrażane?

thymallus
@Karolina 27.09.2017 15:12
@thymallus, skoro nie planuje kolejnych tego typu transakcji to zapewne jest tak. Jeśli w całej branży została tak zapamiętana,...

Zapewne tak. Oby to były strategie nie oparte na idei wprowadzania klientów w błąd. Ale zapewne już wiedzą co zrobić...przede wszystkim siedzieć cicho....

Karolina

@thymallus dzięki za odpowiedź. Sytuacja stała się trochę bardziej jasna. Z tego co mówisz, wygląda więc na to, że firma sama została oszukana przez osoby je sprzedające. Czy w najbliższym czasie firma ma zamiar dokonywać podobnych zakupów?

thymallus
@Karolina 10.09.2017 12:51
@thymallus dzięki za odpowiedź. Sytuacja stała się trochę bardziej jasna. Z tego co mówisz, wygląda więc na to, że firma sama...

@Karolina. Niestety. DH dobrze wiedział co kupił, nie raczył jedynie o takim szczególe poinformować kupującego autoklaw. W przypadku urządzeń z tzw. opcji „B-stock” kupujący (czyli w tym przypadku Dental H.) był poinformowany przed złożeniem zamówienia, że decydując się na zakup takiego urządzenia w zamian za specjalną (znacznie niższą w stosunku do fabrycznie nowego) cenę otrzyma produkt w 100% sprawny. Nie był to zatem sprzęt nowy, ale został sprzedany za cenę nowego(!), ze znacznym zyskiem. Niczego nie był świadomy jedynie nabywca produktu, który zakupił go w DH nie znając jego prawdziwej historii. Gdyby klient chciał zakupić sprzęt używany zapewne szukałby ofert sprzedaży w komisach z używanym sprzętem medycznym... Nie wiem co zamierza firma DH i już mnie to specjalnie nie iteresuje - myślę, że zdała sobie sprawę z faktu, że ta metoda jej działania już została rozszyfrowana i jest znana w branży więc pewnie odpuściła.

Karolina

@thymallus o czym dokładniej mówisz? Czy według twoich informacji taka sytuacja miała miejsce? To dla osób, które poszukują ofert pracy bardzo niepokojące pogłoski. Mógłbyś rozwinąć temat?

thymallus
@Karolina 02.09.2017 14:34
@thymallus o czym dokładniej mówisz? Czy według twoich informacji taka sytuacja miała miejsce? To dla osób, które poszukują ofe...

@Karolina: w 2008 roku został zakupiony "nowy" autoklaw DAC 2000 (kosztował jak nowy). Po upływie ok. 5 lat od zakupu uległ poważnej awarii, która zakończyła jego działalność. Wówczas, podczas próby jego naprawy w innym autoryzowanym serwisie okazało się, że tenże autoklaw został wyprodukowany na dłuuuuugo przed rokiem 2008. Ostatecznie udało się ustalić, że DAC 2000 został wyprodukowany w fabryce w Danii w styczniu 2003 roku, był następnie używany i powrócił do fabryki macierzystej, został przetestowany i sprzedany w opcji B stock firmie DH w listopadzie 2008 roku. Wiem również, że nie był to jedyny autoklaw nabyty w takiej opcji przez firmę DH w tej fabryce. Myślę, że pozostałe autoklawy również trafiły do nieświadomych nabywców jako nowe.... I to by z grubsza było tyle. Nie mam żalu do DH, interesuje mnie jedynie ile wytrzymały pozostałe autoklawy?

Karolina

@1990 a możesz napisać też coś więcej o samych warunkach zatrudnienia? Jakich zarobków może tu się spodziewać potencjalny nowy pracownik aplikujący na oferty pracy z Dentalholding Sp. z o.o.? Warunki zatrudnienia - stawki, charakter umowy - to bardzo ważne aspekty zatrudnienia dla każdego pracownika.

były_pracownik

szkoda mi tylko ludzi, którzy uwierzą w te pozytywne komentarze i zrezygnują z innej pracy by u nich za przynajmniej 1,5 etatu zarabiać 3 tysiące... BTW: Zwalniałem się niecałe 2,5 roku temu i nie kojarzę od komentarza WS, a ponoć pracowali 3 lata :P

JB
@były_pracownik 28.06.2017 14:30
szkoda mi tylko ludzi, którzy uwierzą w te pozytywne komentarze i zrezygnują z innej pracy by u nich za przynajmniej 1,5 etatu...

Zapewne znalazłeś doskonałą pracę i dlatego masz dużo czsu na żałosne komentarze , niemniej gratuluję, również stylu dorsdzam jednak nie używanie imion bo to może być bardzo kosztowne.

1990

Pracuję w dh od 2 lat są dwie opcje albo środowisko się zmieniło albo kilka z opinii powyżej jest bez znaczenia. Na początku przed zatrudnieniem się czytałem niektóre opinie o dh. Przyznam się, że maiłem trochę obaw na początku . J23, Kornik , Salomon nie wystawili najlepszej opinii. Jak jest naprawdę? Na pewno nie różowo, pracy sporo, dużo wyjazdów itd. Ale na pewno nie jest to firma dla "korpo szcurów" - jesteśmy indywidualistami i takimi możemy pozostać. To tyle czy polecam tą firmę, trudno powiedzieć , ale przynajmniej się nie nudzę.

thymallus
@byly_pracownik 28.06.2017 14:24
Hahahaha, Marzenka wzięła się za poprawę wizerunku w sieci :)

Witam, Wiadomo Panu coś na temat autoklawów DAC 2000 zakupionych ok. 2008 roku w fabryce SIRONA DENTAL tzw. opcji B stock, a sprzedanych następnie jako NOWE (nieużywane) nieświadomym tego nabywcom? Jeśli coś się panu obiło o uszy to proszę o kontakt na priv.: thymallus@wp.pl

thymallus
@thymallus 02.09.2017 14:05
Witam, Wiadomo Panu coś na temat autoklawów DAC 2000 zakupionych ok. 2008 roku w fabryce SIRONA DENTAL tzw. opcji B stock, a...

Przepraszam, właściwy adres to: thymallus07@wp.pl

Din

Pracuję w DH. Zatrudniają na umowę. Nie ma czasu na nudę. Dużo pracy i wyjazdów, jak się zatrudniałem szczerze spodziewałem się, że będzie dużo ciężej. Szukałem podobnej pracy ale inne oferty były podobne, więc na razie zostaję.

Karol

Pracowałem w serwisie DH . Umowa o pracę, wyjazdy cała Polska, jak się pracuje, a była to moja pierwsza praca wydaje się ciężko, ale z perspektywy czasu w sumie OK.

Lucek

Czy zatrudniają na umowę o pracę? Obecnie pracuję w innej firmie ale mam od nich dość dobrą propozycję. Opinie są różne widzę, że wiele osób po prostu szukało innej pracy, ja pracuję w podobnej firmie więc wiem jak wygląda praca w serwisie. Zależy mi jednak na umowie o pracę.

JB

Pracowałem ponad 3 lata w DH było różnie, ale na pewno wiele się nauczyłem. Teraz pracuję w firmie konkurencyjnej. Jak jest ? Trochę inaczej , ale tak naprawdę podobnie. Dostałem sugestie od kolegów , że powinienem kierować klientów na opinie o DH w internecie i w ten sposób zdobywać przewagę. To nie maja bajka. Ale teraz widzę jak to dział J23 prawda? Gratuluję stylu.

Wiewiór

Zaczyna mnie to już denerwować jako pracownika z długoletnim stażem. Widzę, że najwięcej do powiedzenia mają ludzie, którzy nie pozostawili po sobie pozytywnego wizerunku. Pisząc i oczerniając firmę oczerniacie także mnie i kolegów, którzy obsługują codziennie klientów. Zastanówcie się koledzy i koleżanki. Zal mi tych, którzy czują się przegrani i w ten sposób manifestują swoją nieudolność, może nie umieliście postawić sprawy na swoim i walczyć, a tylko użalacie się nad sobą. OK , ale to chyba nie jest droga do sukcesu. A praca jest taka, że często jest ciężka i bez sukcesów a czasami wesoła i pomyślna , jak życie i myślę, że doświadczeni życiowo to potwierdzą.

Marcin

Ja pracowałem 3 lata , moje doświadczenie z tą firmą jest bardzo dobre. Firma zatrudnia młode osoby ponieważ najważniejszym elementem pracy serwisu jest zdalne wsparcie informatyczne. Często dla nich to pierwsza praca w życiu. Teraz z perspektywy czasu mogę powiedzieć coś pozytywnego o firmie. Wiadomo chodzi o to aby zarobić jak największe pieniądze. Ważne jest również traktowanie pracownika jako partnera, dlatego pomimo ciężkiej pracy pod presją klientów uważam, że nie było źle. Teraz pracuję w innej branży i może jest łatwiej ale praca daje mi chyba mniej satysfakcji. Jest to moja opinia do której chyba mam prawo.

Serwisant niezalezny

Właśnie kończę swoją współpracę z DentalHolding po niespełna 3 lat . Uważam, że jest to stabilna firma, z bardzo miłą atmosferą, dająca możliwość zarobienia sensownych pieniędzy (podstawa + bardzo uczciwie skonstruowany system prowizyjny). GPS jest, ale mi to nie przeszkadza. Nie ma możliwości stracić pracę, jak ktoś sumiennie ją wykonuje. Oczywiście, nic nie jest doskonałe i tu też można się przyczepić do paru szczegółów, ale uważam, że w Dentalholding jest ich bardzo niewiele. Dla chcących pracować i zarabiać sensowne pieniądze, ZDECYDOWANIE POLECAM

WS

Pracowałem praktycznie od samego początku firmy. Trochę ludzi faktycznie się przewinęło, ilu z nich liczyło na pracę na przeczekanie (zatrudniają często również studentów, a ci czasami zostają a czasami odchodzą). Dobrze radzę , jeżeli ktoś szuka łatwej pracy bez zaangażowania to niech po prostu nie podpisuje umowy i poszuka sobie innej pracy.

cs
@WS 17.03.2017 10:28
Pracowałem praktycznie od samego początku firmy. Trochę ludzi faktycznie się przewinęło, ilu z nich liczyło na pracę na przec...

WS=klamca

kuleciak

Przedstawi ktoś aktualne opinie o firmie? Warto u nich pracować?

hejn

No to dobrze, że zawierana jest umowa o pracę @Ja, w końcu można liczyć na jakieś benefity socjalne.

Ja

"jak bedzie wyglądało u nich zatrudnienie" A jak może wygladać ? Dostaniesz umowę o pracę i tyle. Imprezy z tego powodu raczej sie nie spodziewaj. Idziesz do pracy a nie na dyskotekę. Resztę zweryfikuje życie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

...albo zrobieni. Reszte sobie dodaj

@koma

O tej renomie poczytaj na innych forach, zwłaszcza tych specjalistycznych i nie tylko ty dostrzec cokolwiek potrafisz. Cała reszta to także nie ślepcy. No może na początku. Po czasie oczy sie otwierają i to szeroko.

były pracownik

Nie znacie się i po prostu jesteście zazdrośni bo sobie nie radziliście i zostaliście zwolnieni ze względu na to że nie oddawaliście się całkowicie jedynemu słusznemu dobru jakim jest Serwis DH!

Co ????

Umieść to w dziale "dowcip dnia "

były pracownik

Witam Miałem niewątpliwą przyjemność pracować w renomowanej firmie Dentalholding jako inżynier serwisu. Muszę stwierdzić że jest to miejsce pracy godne polecenia. Praca lekka i przyjemna, nienormowany czas pracy więc pracujemy kiedy chcemy, dużo wyjazdów więc można zwiedzić kraj i zawrzeć nowe znajomości gdzie z reguły są to lekarze stomatolodzy ludzie o bardzo przyjemnym i życzliwym usposobieniu którzy są wyrozumiali na każdą wpadkę jaką się zaliczy. Praca polega na naprawie i uruchomieniach sprzętu bardzo zaawansowanego co daje nam możliwość zaznajomienia się z medycyną oraz systemami do obrazowania RTG i innym sprzętem medycznym. Współpracownicy są naprawdę fajnymi ludźmi, serwis jest znakomicie zorganizowany, oczywiście zdarzają sie wpadki jak wszędzie ale bardzo rzadko. Dodatkowo dostajemy różne benefity itp. itd no i oczywiście wysokiej klasy auto służbowe do wyboru oraz telefon służbowy. Na koniec pragnę dodać że są bardzo dobre warunki płacowe i do dnia dzisiejszego żałuję że odszedłem do innej firmy konkurencyjnej której w ogóle nie można przyrównać do DentalHolding

Matrix
@były pracownik 06.06.2016 21:07
Witam Miałem niewątpliwą przyjemność pracować w renomowanej firmie Dentalholding jako inżynier serwisu. Muszę stwierdzić że j...

Stare ople to auto wysokiej klasy? Hahaha

thymallus
@Matrix 16.09.2017 06:27
Stare ople to auto wysokiej klasy? Hahaha

Buhahahahahha!!!! O mało mi przepona nie pękła ze śmiechu. W OPLU nie sprzedają rumowia jako nowego auta i tym samym nie oszukują ludzi!!!

Ooo

"Swobode pracy" - humor im dopisuje :)

Artur

Kogo jeszcze szukają ? Jakiegoś technika może ?

szukaja przedstawiciela

"hej hej" i nie tylko.

anonim

(usunięte przez administratora)

nic

Jaki tani ?! Chyba że w zakupie.

Wojtek

Piszesz "puki co" No to moze tam jest wlasnie dla takich ludzi jak Ty praca.... Jedynie czlowiek bez wyksztalcenia i perspektyw na dluzsza mete da sie wykorzystywac

Paweł

Skąd więc te opinie byłych pracowników? Wszyscy byli źli? ...i sami odeszli i przeszli do konkurencji? z jakiego powodu ? tak wyśmienicie było ? warto przemyśleć

opa

Jak sie patrzy na komentarze to aż prosi się by rzec że rotacja jest większa niż jest w rzeczywistości :D

Pomyśl

3-4 tysiące na rękę, umowa o pracę, z jakiego więc powodu taka rotacja ?

poinformowany

Koledzy wyżej opisali pracę w serwisie w tej firmie. Jeśli uważasz,( usunięte przez administratora ) za tego typu pracę to dużo to rekrutuj, na pewno znajdzie się wolny wakat ( co chwilę ktoś rezygnuje :)). Będziesz miał masę kasy, a jeszcze więcej wolnego czasu.

poinformowany

oferty pracy brzmią ciekawie, rzeczywistość jest jednak znacznie gorsza...

do oooops

Zapewnia możliwość rozwoju ?? ....jakiego ? 16h na dobę to rozwój ? zapewniają auto z gps-em i pełną inwigilację miejsca pobytu i trasy przejazdu to także rozwój ? Jak sam czegoś nie doczytasz, nie wyszperasz to na pomoc raczej nie licz. Chcesz aplikuj, twoja sprawa. Ja abdykuje.

Paweł

Ok. 3K może i mało , lecz zauważ że to twoja pierwsza praca. Jak doświadczenie i wiedza ( której nie umniejszam ) w tej dziedzinie. Przewinęło się 10 osób. Z jakim bagażem doświadczenia ?...z jakimi umiejętnościami ?. Słyszałem że odeszło kilu wieloletnich pracowników z wielkim doświadczeniem i to dopiero może o czymś świadczyć. Wiesz : rok pracy ...to jest nic. A z tego co widzę, większość chciała by na komuterku 8 godzin po klikać i do domu, a to nie tak i nie wszędzie

jurij

Wydaje mi się że kasa jest słaba bo pracując na półtora etatu powinna być większa podstawa. Dla osób które nie mają życia prywatnego to bajka. Odnośnie premii to sam nie wiem jak oni to liczą bo różnie dostawałem. Myślę że ciągłe zmiany i rotacje w firmie mogą ją zniszczyć. Jak kiedyś odchodzilem to nawet nie próbowali zatrzymac. Trochę wtedy sie zdziwiłem. Fakt wyjazdów miałem dużo praktycznie tydzień poza miastem. Przydałoby się troszkę stabilizacji i mniej serwisów na jeden dzień to może by było lepiej. A jest tak ze jedzie się do kilku miast dziennie. Myślałem że częste wyjazdy są ale nie codziennie.

Paweł

Czegoś nie rozumiem. Ze wszystkich informacji wynika że rotacja ludzi jest dość duża. W takiej sytuacji trudno spodziewać się profesjonalizmu. Co więc skusiło was do podjęcia pracy w tej firmie. Czy warunki płacy i pracy nie były z góry ustalone ?

Wojtek
@Paweł 03.07.2015 11:24
Czegoś nie rozumiem. Ze wszystkich informacji wynika że rotacja ludzi jest dość duża. W takiej sytuacji trudno spodziewać się p...

Przez rok pracowałem w serwisie tej "firmy". W tym czasie przez dział przewinęło się około 10 osób. Jak odchodziłem w serwisie została tylko jedna osoba, która pracowała już jak ja zaczynałem swoją pracę. Warto podkreślić, że wszyscy odchodzili z własnej inicjatywy. Podczas rozmowy o pracę wszystko wyglądało pięknie, niestety szybko okazało się, że tak nie jest. Ja niestety podjąłem tą pracę, ponieważ była to moja pierwsza praca. Jestem przekonany, że teraz nie dałbym się tak nabrać. Co do pieniędzy - jeśli ktoś chce pracować po ponad 250h miesięcznie za około 3k zł to jego wybór. Ja stanowczo odradzam

łukasz

Wolę jechać w teren niż patrzeć na to co się dzieje w firmie i co się wyprawia.

nobel

wyjatkowo beznadziejna firma, ledwie kilku pracownikow sympatycznych

Kartor

Nie liczą się z pracownikami, nie polecam, nieprofesjonalni.

salomon

Niemal codzienne, planowane z dnia na dzień wyjazdy na terenie całej Polski. Bardzo często zdarza się przejechać ponad 1000km w ciągu jednego dnia. Przykładowy dzień w delegacji rozpoczyna się ok godziny 6, a powrót tego samego dnia najczęściej nie wcześniej niż koło 22-23. Oczywiście brak jakiegokolwiek odbioru nadgodzin - wracając w nocy wyjazdu następnego dnia należy stawić się nie później niż na 9. Będąc w biurze również nie można liczyć na pracę przez 8h. Zazwyczaj pan prezes znajduje bardzo ważne zajęcie, żeby przynajmniej godzinę dłużej pracować. Zdecydowanie odradzam chyba, że ktoś lubi wyrabiać po co najmniej 40 nadgodzin w miesiącu, za które nie usłyszy nawet dziękuję. I byłbym zapomniał, dużo pracy ściśle fizycznej - montaż urządzeń ważących ponad 50kg wykonuje się tu jednoosobowo.

Inzynier serwisu

Miałem nieprzyjemność nie dawno pracować w firmie DENTAL HOLDING. W tej firmie dostać pracę wydaje się jak złapanie Pana Boga za nogi, bo to w sumie firma medyczna wiec pewnie nie zle placa itd.. jednak po rozpoczeciu pracy szybko przekonałem się jak jest naprawdę. ( usunięte przez administratora ). odszedłem z tej firmy bo tak naprawdę ani porządna kasa a już napewno nie ma się jak wspomniałęm życia prywatnego. Codzienne wyjazdy służbowe dziennie zdarza się często do przejechania 1200 km plus kilka godzin pracy na miejscu w gabinecie i powrót tego samego dnia ponieważ prezes nie wyraża zgody na noclegi... a więc oszczędzanie na pracownikach. W momencie kiedy się zwalniałem przymierzało się do tego samego 3 kolegów. Tyle , mam nadzieję że komuś się przyda ta szczera prawdziwa opinia...

J23

Pamiętajcie. Ryba psuje sie od głowy, nigdy od ogona. Ogon merda jak mu głowa nakazuje, jeśli robi to głupio to i ogon głupio macha.

gawel

kolego kornik jeżeli możesz to prosze odezwij się do mnie w sprawie firmy dentalholding mam do Ciebie parę pytań. [usunięte przez moderatora]

Kornik

Sympatyczni ludzie i tyle dobrego można powiedzieć o tej pracy. No i pensja przychodzi w terminie. Serwis niemal na całą polskę, kilkudniowe wyjazdy niemal z dnia na dzień, brak dodatkowych pieniędzy za nadgodziny czy pracę w weekendy, skomplikowany system premiowy, weekendowe wyjazdy na rozstawianie stoisk na targi (a jakieś targi są praktycznie co miesiąc) no i śmieszna jak na warszawę pensja.

Zostaw opinię o Dentalholding Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dentalholding Sp. z o.o.