Co do zarobków to nie będę się wypowiadał bo nie jestem na bieżąco ale co do atmosfery w pracy to co nie co mogę powiedzieć bo z tą firmą mam styczność od lat. Po pierwsze ostatnio zauważyłem że jest dość duża rotacja kadry, większa niż zazwyczaj. Moim zdaniem firma od pewnego czasu stanęła w rozwoju, jest próba oszczędności na wszystkim a przede wszystkim na pensjach pracowników. Odchodzą zarówno Ci młodzi jak i super doświadczeni np. Pan prowadzący od lat dział KUBOTA. Nawet się ich nie zatrzymuje, nie ma na to żadnej reguły. Po drugie pracownicy nie mają jasno sprecyzowanych obowiązków i nikt z niczego nie jest rozliczany. Jak chcesz coś załatwić to nigdy nic nie wiadomo, nie wiesz z kim temat zaczniesz, kto to aktualnie prowadzi a na kim się skończy. W ogóle nie wiesz czy Twój temat jest podjęty. Jest brak odpowiedzialności za podejmowanie własnych decyzji, jest typowa spychologia, nigdy nie usłyszałem od nich słowa "przepraszam". Ze względu na to, że są monopolistami na Polskim rynku(tylko oni mają maszyny i silniki z Japonii) to według mnie czują się zbyt pewnie i nie szanują wszystkich ludzi. Czasami czuć arogancję i brak przejmowania się (to co masz zrobić dziś zrób jutro). Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla nich jest powstanie mocnej konkurencji, bo według mnie szybko by zostali "wyprostowani". Nic tak nie prowadzi do dyscypliny jak walka o klienta i szanowanie jego potrzeb. Generalnie nie wiem czemu jest taki chaos, może mają za dużo pracy, może za słabo im płacą ale tak czy siak organizacja firmy jest bardzo słaba. Mówiąc wprost nigdy nic nie jest wiadomo. I po trzecie, również ważne: jako pierwsza praca jest ok, bo są bardzo dobre warunki do zawodowego rozwoju (jest wgląd do dokumentacji maszyn i silników). Ten kto chce na początku samodzielnie się rozwijać ma idealne warunki, jednak później, po około 2 latach jest stagnacja i występuję znużenie. Jest czas na zmianę pracy. Jeżeli ktoś nie ma nie ma żadnych perspektyw albo odpowiada mu stagnacja to ARIES POWER jest idealnym miejscem pracy.