Platan Group

• Nasze inwestycje

Napędza nas wizja

Nasze inwestycje

• Skierniewice

5. Opinie o Platan Group Sp. z o.o.

Opinie o Platan Group Warszawa

Nie przegap nowości o Platan Group Sp. z o.o.!

Jan

19.08.2025 07:30

Uważać na tą firmę.Firma nie rzetelna i nieuczciwa wobec nabywców apartamentów

10.07.2024 10:14

Praca w tej firmie jest przede wszystkim rozwojowa i wciągająca :) nie ma sytuacji, że siedzisz od 8 do 16, co chwilę spoglądając na zegarek, ile czasu zostało do końca. Czas mija nie wiadomo kiedy i jest go za mało. Pracy dużo, różnorodnej, rozwijającej i wymagającej ciągłej nauki, bo przepisy zmieniają się co rusz, pojawiają się nowe tematy. Płaca powinna być wyższa.

10.07.2024 11:04

Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Rozwijamy się jako organizacja, a co za tym idzie, nasi pracownicy również maja szanse na ciekawe wyzwania zawodowe. W przypadku wynagrodzeń - monitorujemy rynek i na tym polu również jesteśmy konkurencyjni. Jeżeli jednak uważasz, że Twoja płaca nie jest adekwatna do rodzaju i zaangażowania wykonywanych przez Ciebie obowiązków, sugerujemy kontakt ze swoim bezpośrednim przełożonym. Jesteśmy otwarci na rozmowy również w tej kwestii :-)

Zażenowany

20.12.2024 17:16

Niezła auto reklama, może w biurze tak macie ale na pewno nie obsługa techniczna
    adus79

23.05.2024 18:17

bardzo dziękuje za miłą rekrutacje, bardzo wysoki poziom merytoryczny!
    Kudłata *

30.08.2023 13:34

Witam serdecznie , byłam na rozmowie w PLATAN GROUP . Mam bardzo miłe odczucia ,pomimo tego że byłam bardzo zestresowana( NIE POTRZEBNIE!!!) Pnie które prowadziły rekrutację w mojej ocenie były bardzo miłe i kompetentne. ROZMOWA W PLATAN GROUP TO NIE JEST PRANIE MÓZGU !!!

30.08.2023 13:56

Bardzo dziękujemy za miłe słowa :-)

14.12.2022 10:40

Niedawno zakończył się proces rekrutacyjny na stanowisko Kierownik Budowy w firmie Platan Group Sp. z o.o.. Czy wie ktoś, jakie mają oczekiwania wobec kandydata?

10.07.2023 12:22

@anna Tak jak pisaliśmy wyżej, nie ma u nas w grupie osoby na stanowisku "rekrutera", więc trudno nam się ustosunkować do tej uwagi. Możemy jednak zapewnić, że proces przeglądania CV, które przychodzącą oraz kontakt z potencjalnymi kandydatami, czy rozmowy rekrutacyjne przebiegają sprawie i profesjonalnie na każdym etapie.

10.07.2023 12:33

@były pracownik Musimy sprostować tę kwestię. W grupie Platan na tę chwilę nie ma osoby na stanowisku "rekrutera". Szefowie działów kontaktują się bezpośrednio z kandydatami. Pragniemy też zapewnić, że jedynym kryterium wyboru pracowników jest doświadczenie, kompetencje oraz inne umiejętności/certyfikaty/dyplomy, jeżeli są potrzebne na danym stanowisku. Dodatkowo postępujemy zgodnie z aktualnym prawem i nie prosimy w ogłoszeniach rekrutacyjnych o CV ze zdjęciem. 90% przychodzących aplikacji nie zawiera tego elementu. Jeżeli zdarzają się CV ze zdjęciem, to nie jest ono żadnym kryterium rekrutacyjnym.
    restauracja

10.03.2023 13:10

pani (usunięte przez administratora)z kadra bardzo nie mila osoba. Jakis czas temu, pare miesiecy musialam isc odebrac swoje pismo. pani rozmawiala ze mna bardzo agresywnie i z duza laska odpowiadala na moje zdania. nie zdazylam nawet wyjsc jeszcze z pokoju jak uslyszalam pare nieprzyjemnych slow o byciu ukraincem. nie polecam pracy z rasistami!!!

06.07.2023 09:01

Jest nam bardzo przykro, że spotkała Cię taka sytuacja w naszej firmie. Jest to dla nas niedopuszczalne zachowanie i oczywiście sprawę wyjaśnimy. Jako grupa Platan kierujemy się zasadą równości i tolerancji. Dla nas liczą się kompetencje oraz doświadczenie, a nie pochodzenie czy kolor skóry. Wierzymy, że była to sytuacja incydentalna i w przyszłości się nie powtórzy. Oczywiście gdyby jednak pojawiły się zachowania, które nie są zgodne z ogólnie przyjętymi normami, to zachęcamy do kontaktu z zarządem i sprawa zostanie natychmiast wyjaśniona, a konsekwencje wyciągnięte (e-mail: [email protected]).

11.06.2023 10:26

Czy możesz opisać cały proces rekrutacyjny i ocenić poziom rozmowy kwalifikacyjnej w Platan Group Sp. z o.o.? Dodali nowe ogłoszenia 31 maja na GoWork.pl.
    Obecny

15.06.2023 10:07

Zależy na jakie stanowisko, ale rekrutacja jest jedno lub dwuetapowa. Ja miałem jedną rozmowę i pracuję.

06.07.2023 08:49

Mamy nadzieję, że jesteś zadowolony z pracy w grupie Platan. Będzie nam miło, jak podzielisz się swoimi odczuciami :-)
    Pracownica

05.07.2023 17:21

Firma całkiem spoko. Jak wszędzie - są fajni szefowie i mniej fajni :-) Atmosfera w pracy bardzo fajna. Brak mobbingu czy innych tego typu akcji. Spokój. Każdy robi swoje i jest z tego rozliczany.

06.07.2023 08:34

Bardzo się cieszymy, że dobrze się czujesz w grupie Platan. Mamy nadzieję, że masz najfajniejszego szefa na świecie :-) Jeżeli jednak pojawiają się jakieś problemy na linii szef-pracownik, to zachęcamy do otwartej komunikacji i wyjaśnienie spraw na bieżąco. Dyrekcja oraz Zarząd również służą wsparciem.

01.10.2022 10:41

Czy firma Platan Group Sp. z o.o. kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.

14.12.2022 13:19

90% firmy to kobiety także tak. Wypłaty są równe z tym, że w porównaniu do rynku są strasznie niskie.
    Zrób to sam!

26.03.2020 18:47

Uważam, że w pracy wiele zależy od nas samych. Awans, podwyżka, usprawnienie komunikacji, lepsze zarządzanie (również na poziomie człona zespołu) nie przyjdą same, żadne czary tu nie zadziałają. Wszystko działa jeśli TY działasz. W dużej mierze to jak każdy z nas dba o tę komunikację tak ona wychodzi, jeśli nie masz jakiejś informacji, pofatyguj się. Jeśli widzisz, że coś można zrobić w inny sposób, ulepszyć, zaproponuj to. Czekając, aż ktoś się domyśli, albo "przecież powinien to wiedzieć" nic się nie wydarzy. Zarząd i nic nie robienie, ktoś kto ma chociaż odrobinę wiedzy jakie decyzje podejmuje zarząd i z jaką wiąże się to odpowiedzialnością, nie wypowiada się o tym tak lekko, praca zarządu nie trwa 8h dziennie, odpowiedzialność jest też po 16.00, nie ma opcji na "ej. ale ja już jestem po pracy!". A co Ty zrobiłeś/łaś żeby Twoja sytuacja polepszyła się w tej firmie lub innej? Awans i podwyżka to wynik dodatkowych starań, pro-aktywności, zaangażowania. Jeżeli ktoś myśli, że podwyżkę/awans otrzymuje się przez codzienne odbębnienie 8 h i jeszcze ponarzekanie jak to nic nie spada z nieba, a mogłoby - jest w duuużym błędzie, tak to nie działa i nigdy nie będzie działać. Dopóki liczysz na to, że twój szef sam się domyśli oraz "przecież za to mi nie płacą" - nic się nie zmieni. Mniej roszczeń więcej działania. Jestem pracownikiem Platana, zdaje sobie sprawę, że nie jest organizacją idealną. Wiem też, że jeśli samodzielnie nie zadbasz o siebie to nikt inny tego za Ciebie nie zrobi JAK W KAŻDEJ PRACY. Można tu awansować, negocjować podwyżki, ale trzeba zrobić trochę więcej niż to "za co płacą". Zachęcam do przejęcia kontroli nad rozwojem w pracy :)

23.01.2020 09:04

Jaki jest styl zarządzania kadrą w Platan Group Sp. z o.o.?

13.02.2020 08:25

Niestety pracuje w tej firmie za marne grosze. Ledwo wiąże koniec z końcem i jak patrzę jak wozi się zarząd co siedzi i nic nie robi to odechciewa mi się nawet przyjść do pracy.

06.03.2020 19:53

@Pracownik nie przychodź
    Ulka

18.01.2020 18:23

Nawet najlepsza firma ma swoich hejterów lub osoby, które bardzo chciałyby tu pracować ,ale nie udało się bo firma dobra lecz wymagająca.
    Fgg

18.01.2020 20:03

Pfff
    Zaneta

22.02.2020 19:09

Wymagająca czego ? umiejętności utrzymania się za marne grosze od 1 do 1. Sztuki przetrwania. Zdecydowanie nie dla każdego.

02.10.2019 19:49

widzę po raz kolejny ofertę na stanowisko księgowego... z czego wynika taka rotacja? warto tam aplikować?
    Zbyszek

11.07.2019 15:11

Na olx. pojawiło się ogłoszenie na stanowisko pracownika technicznego. Czy warto?
    Tomek

11.07.2019 15:29

Pracowałem w tej firmie, dobrze wspominam.
    Zbyszek

11.07.2019 15:56

Dzięki za informację. Będę zatem aplikować. Mam nadzieje ze chociaż na rozmowę mnie zaproszą....
    Anna Z.

12.06.2019 17:32

Miła atmosfera. Wysoki poziom pracy i osób zarządzających.
    wiencejlusumaciek

26.11.2018 23:35

Pracujący w terenie jeszcze mają jako tako, ogólnie im dalej od biura-tym lepiej. Dramat organizacyjny, nikt za nic nie odpowiada. Obracanie milionami za pomocą rąk ludzi którym nie chcą wynagrodzenia nawet o złotówkę podnieść. Brak jakiegokolwiek zaangażowania "góry"w sprawne zarządzanie zespołem, nie liczysz się TY i twoje UMIEJĘTNOŚCI tylko twoje SŁUPKI. Do końca miesiąca dyrektory wystawią fakturę, a o tobie zapomną... taki to szyld, że PlatanGroup ludzie... hehe he he.
    redtt

26.09.2015 21:45

Ja byłem poprzednim technikiem - zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie , totalny burdel

11.09.2018 12:04

Jak brakło Bizona to się zrobił bałagan !!!
    karinka

25.02.2015 16:38

jak ktoś jest delikatny emocjonalnie i kruchy to proponuje stanowisko laleczki z porcelany. Do pracy powinno podchodzić się powaznie, a ta firma raczje tak traktuje pracowników, więc moz ewarto się zastanowić nad miejscem pracy jednak i zakresem obowiązkó, bo z tego co wiem firma szuka nieco innych pracowników.

11.09.2018 12:02

Brawo karinka, wreszcie ktoś coś z sensem pisze :) Ale w Platanie nie ma miejsca dla laleczek :)
    Najemnik

11.03.2011 09:21

Firma słabo dba zarówno o "swoich" ludzi jak i o najemców (dość długi czas oczekiwania na przyjście fachowca ,a nie "sztuki personalnej".Zaobserwowałem bardzo dużą rotacje wśród techników zwłaszcza tych znających się na rzeczy.Kierownik działu technicznego jest IGNORANTEM TECHNICZNYM nie mającym pojęcia o technice i kontakcie(informacji zwrotnej)z najemcą, wydającym polecenia nie zgodne z zasadami BHP.Ja wiem o kilku urazach doznanych z tego tytułu.

11.09.2018 11:54

Najemnik !!! Jeżeli wydajesz opinię radziłbym podeprzeć się konkretnym faktem. Anonimowych CHLASTACZY OZOREM na necie jest dużo, ty jesteś jednym z nich.
    Dawid

16.04.2018 23:25

Posiadasz wieści na temat nowych stanowisk pracy firmie Platan Group w Warszawie? A może jesteś pracownikiem tej firmy i możesz dla nas opisać kwestie aktualnej atmosfery pracy u tego pracodawcy, wspomnij także jak mają się sprawy dodatków pracowniczych i poszerzania kadry pracowników? Zachęcam Cię do podzielenia się najnowszymi informacjami na ten temat, będą one przydatne dla innych.
    Ksiegowy

20.07.2018 07:59

Płacą nieźle, ale pieniądze to nie wszystko. Fachowiec znający się na rzeczy nie pozwoli sobie na naprawy, konserwacje "od czapy" byle najtaniej, zgodnie z zaleceniami zarządu. Budynki w nienależytym stanie technicznym, sprawy "zamiatane pod dywan". Gdy cię przyjmują jesteś super, gdy mówisz o nieprawidłowościach- wylatujesz. Przepisy, także te związane z bezpieczeństwem firma ma w (usunięte przez administratora) (a właściwie firmy, bo każdy budynek to inna firma choć pracownicy ci sami). To jest g.... zawinięte w błyszczący papierek.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Platan Group?

Kontakt - Platan Group Sp. z o.o.

Poleczki 23 02-822 Warszawa

NIP:9511973702

Branża główna: Wynajem nieruchomości

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Zainteresowana

04.02.2018 19:55

Czy firma normalnie funkcjonuje?
    anonymous

10.04.2018 11:41

Tak.
    hjb

20.06.2016 21:58

@kinia a to co sie stało że byo tak super i przestało być? No bo generalnie uważam, że klimat tworzą ludzie, tak wiec siłą rzeczy jak sie pogorszyło, to pewnie wina ludzi. No chyba że szefostwo sie zmieniło , nie wiem - z drugiej strony tak tez moze być
    kinia

27.05.2016 15:33

10 lat ?? hehehe od 2000 roku jest Platan Group (to jest 16 lat) a wcześnie do 2000 było częścią TOP 2000 a to info na stronie to powinni chyba zaktualizować :)tak myślę. Kiedyś było fajnie a potem to fajnie zdechło ale stara gwardia z PP do dziś się spotyka :)
    danio

12.05.2016 13:56

firma poszukuje samodzielnego księgowego @arc może wiesz coś o warunkach zatrudnienia w tej firmie, w ofercie nic nie piszą w tym temacie. Mnie interesuje czy jest umowa o pracę i czy wynagrodzenie jest satysfakcjonujące. wymagania podane przez firmę nie są jakieś wygórowane.
    arc

11.04.2016 22:10

Chodzi o to bys robił co do ciebie nalezy i pewnie nikt nie bedzie miał do siebie pretensji. Istnieją w btanży komercyjnych nieruchomości już 10 lat, wiec mają duże doświadczenie w tej branży, wiec też chca posiadać dobrze wykwalifikowany zespół może dlatego ta presja?
    deyko

27.09.2015 01:51

@redtt a co dokładnie odradzasz.. jak słyszałem, ze ogólnie u nich nie ma zbyt dobrych relacji z przełożonym, ale jeśli masz jeszcze keirownika nad sobą to raczje spokojnie można się dogadać z tego co ja wiem przynajmniej. Poza tym na pewno dają różne umowy, jak masz wieskzy staż pracyi doswiadczenie to i taka na umowe moze być.

24.09.2015 11:49

Platan
    delikatna helga

27.01.2015 11:43

też tak jak poprzecznika ania z ostatniego komentarza zastanawiam się jakie trzeba mieć kwalifikacje i predyspozycje żeby dostac zatrudnienie w Platan Group Sp. z o.o.? bo zastanawiam się czy nie przesłać im cv, a jestem dość delikatna emocjonalnie i krucha, chciałabym uniknąć jakieś strasznej życiowej porażki.ogólnie to teraz szukają kogoś do pracy?
    ania

15.12.2014 18:25

A możecie opisać swoje doświadczenia w pracy? Bo ja złożyłam cv i jeżeli mogę to chciałabym uniknąć niemiłych przeżyć... Wogle zastanawia mnie fakt jakie kompetencje u kandydata są dla nich najważniejsze, jakie są wartości i cele firmy- (jeśli np. celem jest maksymalizacja zysku,to można spodziewać się mocnego nacisku na wyniki. Jeśli celem jest zaś dostarczanie wysokiej jakości usług, to nacisk będzie położony na obsługę klienta i dobrej jakości produkt) – ma to o tyle znaczenie, że określa to, z czego pracownicy są najmocniej rozliczani.
    dangerous_mind

20.11.2014 22:39

pożyjemy-zobaczymy ;)
    dangerous_mind

07.10.2014 22:34

Na mieście chodzą słuchy że dni tej nędznej firemki są policzone,więc radzę się dobrze zastanowić przed podjęciem...ekhmmm zatrudnienia ;)
    gall anonim

20.09.2014 17:00

Ta instytucja nie powinna się nazywać Platan group tylko (usunięte przez administratora)group ;)
    zainteresowany

27.05.2014 18:09

Ja się nie zgodze, bo pewnie popredni technik miał jakis powód, by odejśc z Planten Group albo go zwolnili, nikt nie wie jak było?
    rambo

29.04.2014 18:58

myślę, że nie ma co się tym tak interesować. Tzn. poprzednim technikiem. Robota się podoba to aplikuj
    lukas

29.04.2014 02:59

Nadal te dwa ogłoszenia sa dostepne na stronie Platan Group, może ktoś wie, co się stało z poprzednim technikiem, czy to rozwój i kolejne stanowisko?
    qonik

21.04.2014 21:53

o księgowy to może być wreszcie coś dla mnie. Rozumiem , że kasa jest adekwatna do powagi stanowiska?
    olecko

24.03.2014 22:21

Platan Group szuka nadal do pracy samodzielnego księgowego oraz technika, na ich stronie podali maila do rekrutacji.
    ona 2

06.08.2013 12:30

Ta firma to syf kiła i mogiła.Inteligenci z niej uciekają
    ona:)

03.06.2013 22:23

o widzisz, też się zastanawiałam czy warto aplikować na Młodszego analityka, ale burzliwa tu dyskusja panów fachowców trochę mnie zniechęciła :P Zrobię Ci tą przyjemność i nie wyślę CV, zawsze to mniejsza konkurencja :P
    halo

03.06.2013 18:05

witajcie, dzisiaj pojawiła się oferta pracy na młodszego analityk finansowego. Powiedzcie, czy warto, jaka atmosfera w pracy, jak płacą?

Zostaw merytoryczną opinię o Platan Group Sp. z o.o.