Nie przegap nowości o Progress Project Sp. z o.o.!
15.08.2026 19:57
A jak w ogóle trenera wynagradzają? Ma dodatkowo płacone za szkolenie, czy normalnie jak za zwykły etat? Bo tego też jestem ciekawa skoro szukają.
16.08.2026 22:55
Podstawowe pytanie to skąd wiesz, czy w ogóle nie będą cię męczyły te dalekie dojazdy tam do firmy? Nie wiem, czy to wiesz, ale ja sprawdziłam i to jest naprawdę codziennie spora wyprawa. Załóżmy, że mieszkasz na Żoliborzu, to najpierw musisz dotrzeć na Dworzec Centralny, a to już jest 30 minut. Następnie musisz wsiąść w kolejkę podmiejską i w niej spędzić kolejne aż 45 minut, czasem pewnie w tłoku i na stojąco, a potem przejść pieszo dystans około
10 do 15 minut, bo patrzyłam na mapie Google, więc razem to aż 1,5 godziny w jedną stronę, a wliczając powroty, to masz już razem aż 3 godziny, dzień w dzień. To nie jest, niestety, kompaktowa stolica, gdzie przystanki autobusowe, tramwajowe i stacje metra często, są blisko siebie po różnych stronach skrzyżowania.
16.08.2026 23:01
Pracę zaczynasz o 8:00 rano, więc z domu musiałabyś wychodzić o 6:30. Jeśli chciałabyś mieć jeszcze czas na spokojne ogarnięcie się, w tym kąpiel i makijaż, to pobudka czeka cię już o godz. 5:00 rano. Zresztą już ktoś o tym tu pisał, że ta firma, mieści się aż 30km od Warszawy. Na początek więc, przemyśl dokładnie samą kwestię transportu, i zacznij od porządnego przeanalizowania tego, jak zamierzasz tam, tak daleko dojeżdżać, bo to jest naprawdę bardzo ważny punkt, a dopiero potem zadawaj pytania, ale nie do nas, a bezpośrednio do nich. Ty ostatnio zadajesz tu bardzo absurdalne pytanka o niskiej jakości merytorycznej.
Trener
10.03.2026 13:36
Z mojego doświadczenia wynika, że współpraca z firmą w ostatnim czasie budzi poważne wątpliwości. Zdarzają się opóźnienia w rozliczeniach z podwykonawcami, a część klientów sygnalizuje trudności z uzyskaniem zwrotów.
Kontakt z zarządem bywa utrudniony – w szczególności trudno uzyskać odpowiedź od prezesa. Pracownicy obsługi klienta starają się zachować profesjonalizm i widać, że robią co mogą, jednak często sprawiają wrażenie pozostawionych w trudnej sytuacji. Wygląda na to, że próbują utrzymać dobrą atmosferę mimo problemów organizacyjnych.
Piszę tę opinię przede wszystkim jako sygnał ostrzegawczy dla trenerów oraz potencjalnych kontrahentów, aby dokładnie sprawdzili warunki współpracy i zabezpieczyli się w umowach. W środowisku trenerów pojawiają się również różne informacje dotyczące sytuacji finansowej firmy, dlatego warto zachować szczególną ostrożność przy podejmowaniu współpracy.
08.08.2026 18:40
Dowiedziałem się szalenie istotnej rzeczy, a mianowicie, że naprawdę warto zostawiać opinie na tym portalu, gdyż GoWork bardzo szybko, niemal natychmiast, pojawia się bardzo wysoko w wyszukiwarce Googla, zajmując pierwsze pozycje po wpisaniu nazwy danej firmy. Także cała Polska to widzi. Ta strona działa od wielu lat, odwiedza ją ok.4 milionów osób miesięcznie i ma ogromną liczbę linków z innych serwisów, a także setki tysięcy podstron dla konkretnych firm i fraz związanych z pracą, co sprawia, że Google bardzo ją lubi i jej ufa. GoWork ma zbliżoną skalę realnych użytkowników co polska odsłona LinkedIn 5mln.
Starajcie się także dodawać hasztagi, które pomagają w pozycjonowaniu i ułatwiają indeksowanie opinii w sieci przez roboty googla, a tym samym umożliwią szybkie dotarcie do osób szukających opinii o firmie Progress Project.pl Sp. z o.o. I aby wpisy zostały naprawdę dobrze zapamiętywane przez algorytmy Google na zawsze to kluczem jest zrozumiały tekst, który ułatwia robotom zrozumienie treści, więc piszcie zdania jasno i w sposób naturalny, piszcie tak, jak na co dzień rozmawiacie ze znajomymi, łączcie słowa, aby tworzyły w zdaniu całość, tzw. gramatyczne frazy. Nazwy firmy nie skracajcie, lecz piszcie ją w całości i poprawnie. Chcę, aby informacje o tym, co działo się w tej firmie, poniosły się dobrze w sieci, aby cała Polska miała do tych informacji tu zebranych dostęp.
Wiem, że to może nie być łatwe, ale najlepiej piszcie informacje w formie wypunktowań, zestawień bądz dzielcie na części i akapity. Roboty wyszukiwarek i sztuczna inteligencja wolą takie opisy, ponieważ łatwiej wyciągają z nich gotowe fakty, a następnie cytują je w sieci. Najgorszy opis to tekst pisany jednym długim ciągiem bez przerw, tzw.ciągły blok, zbity tekst, gdyż jest trudny do dogłębnego przeanalizowania przez sztuczną inteligencję i wyciągnięcia tego co najistotniejsze. Używajcie entera, który powoduje przeniesienie dalszej części tekstu do nowej linii lub rozpoczęcie nowego akapitu. AI gubi się w długim ciągu słów bez pauz, i trudno jej ustalić, gdzie kończy się jedna myśl, a zaczyna druga, a wtedy odpowiedzi AI mogą być mniej dokładne lub pomijać szczegóły. Także brak polskich liter może czasem zmieniać sens słów lub utrudniać robotom ich prawidłowe odczytanie, a brak znaków interpunkcyjnych i akapitów utrudnia podzielenie tekstu na mniejsze części, i zrozumienie sensu zdań.
Miałem z tym osobnikiem do czynienia. Napsuł mi nerwów i myślę, że nie tylko mi. Napisałem już jeden post 30 maja 2026 roku. To specyficzny człowiek, który chyba wszystkich wokół siebie uważa za głupszych od siebie. To jest niedopuszczalne i na takie zachowanie nie będzie absolutnie żadnej aprobaty. Dobrze, że chociaż na GoWork możemy publicznie wyrazić swoją opinię wobec jego zachowań i choć w ten sposób się odwdzięczyć, i ewentualnie przestrzec innych. Nieprzyjemny, grubiański wręcz osobnik.
#ProgressProjectOpinie #ProgressProjectPodwykonawcy #NieterminowePłatności #ZatoryPłatnicze #UmowyB2B #BezpiecznaUmowa #ZabezpieczenieFinansowe #KlauzuleUmowne #PrawoGospodarcze #OpinieOFirmach #UmowaSzkoleniowa #ZadatekCzyZaliczka #KaryUmowne #Współpraca #Trenerzy #Podwykonawcy #GoWorkOpinie
14.08.2026 16:35
Oki, teraz to jasne, sama nieraz też robię literówki. Jak już wybierzecie firmę szkoleniową, dajcie nam znać na GoWork, którą wybraliście?
Daniel
12.08.2026 15:36
Jakie formy współpracy są tu preferowane i jak długo trzeba czekać na zarobione pieniądze? Rada piszącego o nicku Trener brzmiała: 'jeśli ktoś rozważa współpracę to powinien bardzo jasno ustalić zasady i terminy płatności'...
13.08.2026 21:07
Te Twe pytanie to doprawdy, wyjęte z kapelusza. Formy współpracy są kwestią indywidualnych ustaleń. Jeśli jesteś podwykonawcą z zewnątrz, często sam możesz zaproponować ofertę, która jest najbardziej korzystna dla Ciebie oraz dopasowana do potrzeb konkretnej danej firmy.
Edyta R_Synergia
14.08.2026 10:11
zasady i formy współpracy są omawiane i ustalane bezpośrednio z pracodawcą na spotkaniu, często w 4 oczy, badz wstepnie poprzez np.emaile, a nie z trenerem, który sam był podwykonawcą i to pół roku temu 😜😜😜
Szukają specjalisty od kompleksowej organizacji i obsługi szkoleń oraz eventów dla firm B2B, także praca oparta na sporej odpowiedzialności. Jakie stawki realne. Z 12 tys? Dajcie znać czy czegoś się dowiedzieliście.
Kapitalista Zasobny
16.07.2026 23:38
Przepraszam , ale odpowiedz na to pytanie mnie przerasta, czy nie uwaza Pani ze zadajac to pytanie , krecimy sie w kolko? jest przeciez ewidentnie napisane ze chodzi o ewentualność, ktora sie bierze z wpisów na tutejszej stronie od podwykonawców, a takze z aluzji innych wpisowiczów. Nie będe odpisywal tego samego co odpisalem uzytkowniczce Emilii.Prosze przeczytac tamta moją odp. powoli, slowo po slowie i starac sie rozumiec zdania.Btw, prosze juz tak nie dociekać tego wątku , gdyż uważam ze jest wystarczająco wyjasniony. Najlepiej samej zatrudnic sie po prostu w tej firmie i samej sprawdzic a nastepnie zdać nam relację, bo
ja muszę jeszcze odpisac uzytkowniczce Elizie i Zaskoczonemu i im wyjasnic pewne kwestie, których nie rozumieją. A ten pierwszy juz czeka ponad 2 tyg.na moja odp, bo ciągle mam wazniejsze obowiązki na glowie.Pozdrawiam.
10.08.2026 06:10
ha ha ha. Użytkowniku Kapitalisto Zasobny, miałeś rację że nie odpisałeś
👍 Przykładowo Smart Contract zauważył w innym wątku, że także Beata zadaje dziecinne pytania, z kolei M.T w jeszcze innym wątku zauważył, że też Eliza zadaje dziwnie dziecinne infantylne pytania, także i Ty podobnie wyczułeś Izę, a wcześniej Emilę. A ja dodałabym do tego jeszcze Daniela. A może te wszystkie imiona, to jest jedna osoba, która ma zaburzenia osobowości? Napiszę do GoWork, aby prześwietlili te niki, i czy przypadkiem te wpisy nie wychodzą z jednego smartfona, a jeśli tak to aby ta osoba została zablokowana i wyeliminowana trwale z dyskusji, i nie pisała już żadnych bezwartościowych pytań, tylko aby pisać.
Daniel
28.07.2026 13:29
Jedna z osób zwróciła uwagę, by dokładnie dopytywać na rozmowie o pracę, o dokładny zakres oraz ilość obowiązków, jak i dokładnie czytać umowę. Wspominano o rzekomo sporych brakach kadrowych na wielu stanowiskach... Ale skoro tak, to czy obecnie tu pracującym odpowiadałoby zwiększanie zakresu zadań, dokładanie pracy?
DJ Coccolino
01.08.2026 12:33
ta odpowiedz miała pójść w innym wątku dla Nadii na tym forum, która pytała o extra wynagrodzenia, ale tak to wychodzi, jak się jest na forum a jednocześnie odezwie się klient i rusza się autem w trasę :)
08.08.2026 18:32
My, użytkownicy tego forum, dyskutujemy „tu” o „tamtej firmie” która znajduje się poza naszą internetową grupą dyskusyjną. Gdyby Daniel był osobą z zewnątrz, tak jak ja, użyłby słów, w tamtej, w niej czy tam. On jednak napisał wprost „tu obecnie pracującym” Taki zwrot mówi nam jasno, że jest on pracownikiem tej firmy, niezależnie od tego, jak nieskładnie to ujął..
08.08.2026 17:43
Tak w sprawie tego specjalisty ds. organizacji różnych wydarzeń to o jakich wydarzeniach mówimy, podacie jakiś przykład?
08.08.2026 18:24
Jak Ciebie czytam od początku tego czata, to Ty wciąż zadajesz bardzo podobne i dziecinne pytania, dopytujesz nas tu o rzeczy o które najrozsądniej zapytać się u nich bezpośrednio.
08.08.2026 18:30
Przeczytaj sama siebie, to zrozumiesz o co mi chodzi. Najfajniej by było , jakbyś tu już o nic nie pytała, a te pytania kierowała bezpośrednio tam.
02.08.2026 14:25
Kojarzę że bywają do nich takie oferty na młodszego specjalistę ds. organizacji szkoleń, a jak tutaj jest w ogóle wyliczana ta stawka przy tego typu pracy?
Beata
05.08.2026 12:33
Ok, ale wiecie - pytania na forum o ogólne warunki współpracy z firmą mają na celu to, żeby potencjalny kandydat miał czarno na białym, czego może się spodziewać. Dlatego chociażby kwestia zarobków jest istotna 😁
05.08.2026 13:32
Tak, nawet bardzo istotna, dlatego uważam, że w kwestiach finansowych najlepiej kierować pytania bezpośrednio do danej firmy. My forumowicze nie mamy aktualnej wiedzy ani znajomości obecnych stawek.
30.05.2026 21:00
Niech moja naiwność będzie dla Was przestrogą, bo przez jeden kurs musiałem kontaktować się z firmowymi prawnikami, a chodzi o uczciwe podejście do mnie jako klienta. Szkolenie nie odbyło sie, zresztą jak wiele innych, z powodu niewystarczającej liczby uczestników, więc zaproponowano mi zupełnie inne szkolenia, niepowiązane totalnie z wybraną przeze mnie tematyką mojego pierwotnego kursu.
Od konsultanta ani nawet szefostwa, nie padła żadna informacja o zwrocie środków za odwołane przez nich szkolenie.
W związku z tym sygnalizuję (ostatnio modne słowo) że od strony szefostwa, mogą pojawiać się nieoczekiwane zwroty akcji w podejściu do klienta, które są naprawdę niezgodne z prawem. A więc jeśli ktoś, zainteresuje się kursem, to broń Boże nie wpłacajcie jakichkolwiek pieniędzy ze sporym wyprzedzeniem, bo jeśli kurs nie ruszy, to możecie skończyć tak jak ja, a to wzbudza ogromną irytację, i zabiera cenny czas.
Nie byłem pierwszym i zapewne nie ostatnim w kontakcie z tą firmą, sygnalizującym nieprawidlowosci jesli chodzi o finanse, i jeśli nie masz prawnika pod reką jak ja, to zawsze pamietaj że takie perturbacje nadają sie do składania do UOKiK, bo jeżeli organizator odwołuje kurs, i zatrzymuje pieniądze klienta lub oferuje mu 'coś' innego w zamian, to jest to traktowane w polskim prawie jako klauzula niedozwolona, i takie dzialania są nieważne w świetle naszego prawa.
No cześć , odniosę sie jutro do Twojego wpisu , ponieważ dzis , za chwilę chcialbym wpierw odpisać uzytkowniczce Beacie.Niestety mam nadmiar obowiazków na głowie i zadań do wykonania , a odpisywac komukolwiek tu bez przemyslenia to jest bez sensu, ponieważ myslę ze przeczyta to wiecej osób niż tylko Ty, a przynajmniej mam taką nadzieję.Pozdrawiam.
Jola
02.07.2026 13:42
To, co napisałeś o zaufaniu, chyba najlepiej podsumowuje całą tę dyskusję. Co konkretnie sprawiło, że sam straciłeś zaufanie?
Majka xD
07.05.2026 17:49
Znam tę firmę, także niekoniecznie z tej dobrej strony, i to prawda że uczciwe podejście prezesa do ludzi pozostawia wieeeeeele do życzenia, ale nie będę tu wylewała moich żali i negatywów o firmie pisała, bo zajełoby to, tu zbyt dłuuuuugo ale, prawdą jest także, że coraz częściej odbijają się echem problemy finansowe PP.A skąd to wiem? bo środowisko nasze jest stosunkowo małe. Dodatkowo jestem po majówce, i to było porządne spotkanie po zimowej hibernacji w gronie znajomych, a wieczor okazał sie naprawde dłuuugi xD i zauktalizowałam na nim w rl ogólne newsy zaległe i te bieżące i wykluła się jedna główna rzecz, że prezes najprawdopodbniej już porządnie i totalnie sfiksował xD świadczy o tym 1 fakt, że też nie wpadnie na pomysł że w aktualnych czasach gdzie internet jest wszechobecny, i trzeba bardzo dbac o wizerunek firmy bo wszystko jest transparentne to nikt nie może sie czuc incognito, to mógłby się chyba przecież domysleć? ze istnieją takie neutralne strony jak ta, gdzie osoby moga wyrazic swą opinię, to i tak nadal to robi
Widać zero zasad i chwyty ponizej pasa , co można przeczytać już od ludzi już 6 lat wstecz
Starego człowieka (on ma już 40+) się niestety nie zmieni. Najrozsądniej faktycznie po prostu unikać, bo za 6 lat w r.2032 bedzie nadal i tak takim samym prostaczkiem.
Majka xD
20.05.2026 19:55
Rozumiem że badasz temat Jola, aby sie nie zawieść. Ale zauważ, że nie jestem odosobnioną w swojej opini, i myślę, że jakbym zaczęła tu wylewać osobiste doświadczenia, w tym żale, plus do tego dodała także sytuacje innych osób, to zajełoby to baaardzo duuużo tekstu, a ja w efekcie czego myślę że zapewne otrzymalabym bana, bo niektóre wątki byłyby wręcz niewiarygodne dla czytającego 😂
I aby moja odpowiedz dla CB byla satysfakcjonująca, musiałabym myślę podeprzeć sie i pewnymi danymi, a że jest RODO to otrzymałabym zapewne bana.
Uwierz mi że przez tyyyyyyyle lat funkcjonowania tej firmy, grono osób poszkodowanych, bądz nie potraktowanych należycie uczciwie, istnieje, i są to zarówno pracownicy, jak i klienci a także trenerzy, z tym że znakomitej większości w ogóle nie chce się, pisac jakichś opini w sieci, a jeśli już sie pojawią, to są naprawdę stonowane, i bez wulgaryzmów, nawiązując do wspomnianej aluzji, aby nie zostać zbanowanym, lub namierzonym przez szefa choleryka. Powiem tyle na koniec, że dla prezesa obce sa takie cechy jak empatia i wyrozumiałość, a w środku jest szalenie prostackim, opluwaczem i obłudnikiem, i to nie jest tylko moja ocena. I więcej wyjaśniała o tym Panu już nie będę, i prosiłabym już nie ciągnąć mnie za język* bo nie mam na to ani czasu ani chęci.Pozdrawiam serdecznie ***
Jola
21.05.2026 14:21
Ten fragment o problemach finansowych brzmi ciekawiej niż same określenia prezesa... Co ludzie opowiadali po majówce, że wysnułaś taki wniosek?
Szukający pracy
08.09.2021 09:30
Dzień Dobry,
czy prawdą jest, że w Progress Project regularnie zwalniają pracowników, praktycznie bez powodu?
17.12.2020 09:43
Czym Progress Project Sp. z o.o. zachęcają? Jakie mają dodatki?
CoChceszWiedzieć?
18.02.2021 12:16
Opieki medycznej nigdy nie było.
CoChceszWiedzieć?
06.07.2021 15:45
ale kto powiedział, że to jest. może kiedyś było :)
07.09.2020 10:01
Czy pracodawca Progress Project Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
Nie
07.09.2020 10:36
Nie, chyba że wymusisz pójście na jedno ze szkoleń z oferty firmy.
Jak to?
17.09.2020 06:40
Firma szkoleniowa która nie podnosi kompetencji własnych pracowników?
No nie podnosi, chyba że sie wyprosi i to jeszcze trzeba czekać jak się coś odbędzie w Warszawie bo żeby wyjechać nie ma szans
Nie warto
18.08.2020 08:47
Progress Project Sp. z o.o., to obecnie bardzo kiepskie miejsce pracy. Lata świetności tej firmy niestety przeminęły. Doświadczony zespół pracowników został rozwalony przez właścicieli, którzy postanowili zwolnić wszystkich z dnia na dzień bez jakiejkolwiek wcześniejszej rozmowy. Działanie godne pożałowania. Dotrzymywanie słowa, to też niezbyt silna strona właścicieli
Firma, której siłą był zespół wspaniałych ludzi stała się miejscem bez atmosfery. Nie będę się rozpisywał na temat ludzi, którzy tam obecnie pracują, bo szkoda słów. Wiele rzeczy stoi tu na głowie, ale nikt o tym głośno wcześniej nie mówił
Dlatego jeśli cenisz sobie profesjonalizm, uczciwość, pracę w fajnym zespole i chcesz się rozwijać, to firmę Progress Project omijaj szerokim łukiem. Szkoda tracić czas na pracę w takim miejscu…
belgki
29.04.2016 15:55
Ogólnie nie ma na co narzekać w tej firmie, a jest też i w czym wybierać bo pojawiają się nowe oferty zatrudnienia, np na księgową, zarobki to ponad 2500 netto.
Zastanów się dwa razy
07.08.2020 15:18
już dawno nieaktualne
Zastanów się dwa razy
07.08.2020 15:17
Lata pracy, "rodzinna atmosfera" - finalnie wyrzuceni jak śmiecie. Można rozstać się z klasą, ale klasa to niezbyt mocna cecha zarządu firmy.
Zwolnienie wszystkich pracowników (przez ZOOM) z zapisem likwidacji stanowiska z powodu covid, by chwilę "po pandemii" dawać ogłoszenia o pracę na podobne stanowiska.
Jest jeszcze kilka kwiatków, ale żeby nie robić problemów garstce osób, które zostały lepiej przemilczeć. Piszę tylko dlatego aby fajne osoby uchroniły się przed tym miejscem i nie dały się zwieść fałszywym uśmiechom. Myślę, że jeszcze kilka osób to kiedyś tutaj potwierdzi.
p.s. zero działań rozwojowych, brak przyjaznej atmosfery, nie ma co liczyć na naukę od bardziej doświadczonych - tych już nie ma, słowność? nie istnieje, profesjonalizm? szczątkowy. Szkoda, wielka szkoda, bo budowana przez lata kultura organizacyjna została zabita.
niezadowolona
16.07.2020 20:11
Niestety nie polecam pracy w tej firmie. W ostatnich latach bardzo dużo się w niej popsuło, większość pracowników została zwolniona podczas ogłoszenia pandemii koronawirusa, kluczowi pracownicy odeszli, w firmie została garstka osób. Atmosfera jest bardzo gęsta, zarząd niekoniecznie angażuje się w rozwój firmy. Jeżeli szukasz pracy w fajnej atmosferze, rozwojowej i mało stresującej to nie jest to miejsce dla Ciebie...
admin
10.08.2015 11:04
Miej wpływ na rynek pracy. Już dziś dodaj komentarz o firmie Progress Project Sp. z o.o. i pomagaj innym w wyborze drogi zawodowej.
Zostaw merytoryczną opinię o Progress Project Sp. z o.o.