Kubera Transport Osobowy Arleta Kubera

Mały Rudnik

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 41 ocen.

Opinie o Kubera Transport Osobowy Arleta Kubera

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kubera Transport Osobowy Arleta Kubera

Silny

Witam,wie ktos moze jak sytuacja sie rozwineła ,transport P.Kubery jeszcze istnieje? Doszły mnie słuchy ,ze teraz dla Lotosu jezdzi jakas firma ze Szczecina ,warunki i auta podobno smieszne.

Iwona

Jak wygląda obecna sytuacja z zatrudnieniem? Czy sprawa wyjaśniła się? Jest to bardzo ważna informacja dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w Kubera Transport Osobowy. Warto podzielić się tą informacją z innymi użytkownikami forum.

kierowca

Co nowego? Wiadomo coś?

Iwona

@Driver mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym, co obecnie dzieje się w firmie?

Driver
@Iwona 13.07.2017 14:17
@Driver mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym, co obecnie dzieje się w firmie?

Na razie jest jedna wielka dezinformacja. Od Kubery cisza, nikt się nie odzywa, nie informuje nas. Z Sawy też na razie cisza, nikomu oficjalne jeszcze nic nie zaproponowali a czasu coraz mniej. Każdy mówi co innego także nie wiadomo komu wierzyć. Najlepiej mają przydupasy szefa i te osoby co pracują po znajomości na umowę o pracę, np brat jednego z kierowników :). Nam szarym myszkom pozostało uzbroić się w cierpliwość lub zacząć szukać na ostro nowej lepszej pracy!!! Pozdro.

Driver

Drodzy koledzy kierowcy od Kubery.... Jak wiadomo umowa z lotosem do końca sierpnia br. Wiadomo co dalej z nami?

Płonący
@Driver 15.06.2017 17:06
Drodzy koledzy kierowcy od Kubery.... Jak wiadomo umowa z lotosem do końca sierpnia br. Wiadomo co dalej z nami?...

Na zieloną trawkę przecież trzeba w końcu odpocząć od tej jazdy i od Zduni.

Iwona

Jesteś pracownikiem firmy? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia. Na jakie benefity mogą obecnie liczyć pracownicy?

szatan

Witam może ktoś dać numer kontaktowy do kogoś o robotę sie zapytać

Były driver

Poprawiło się coś tam ? Warto przemyśleć powrót?

Szymon
@Były driver 29.10.2016 17:31
Poprawiło się coś tam ? Warto przemyśleć powrót?

Jak narazie bez zmian za czekanie nie płacone stawka bez zmian, 24h na dobę pod telefonem oraz nowe dyspozytorki które nie mają pojęcia o swojej pracy

miko

a to chcesz aplikowac na stanowisko kierowcy? moim zdaniem to najlepiej zrobisz jak sam osobiscie zglosisz sie do tego pana co do opinii to raczej malo ich jest i nikt nie napisal niczego konkretnego.

roblew

SIEMA DAWIDKU ;p

anonim

(usunięte przez administratora)

roblew

@deko - Dzieki za odpowiedz ,tak sie składa ,ze juz jakiś czas pracuje, i na te chwile nie mogę narzekać ;)

Drajwer kuberowy
@roblew 22.08.2016 06:07
@deko - Dzieki za odpowiedz ,tak sie składa ,ze juz jakiś czas pracuje, i na te chwile nie mogę narzekać ;)...

SIEMA LEWANDOWSKI

roblew

Witam ,pochodzę z pomorskiego ,zastanawiam sie nad pracą u pana Kubery ,lecz z czego widzę opinie sa rozbieżne . Mógł by tu ktoś napisać jak to rzeczywiście wygląda ,czy warto w ogóle zaczynać tam pracować ?

tadzio

Jak z kilometrami na śląsku dużo jazdy.

mario
@tadzio 13.07.2016 16:13
Jak z kilometrami na śląsku dużo jazdy.

Nie ma co narzekać jazdy sporo.

PseudoOszczednosci

Praca dla wytrwalych, z tego co widzę to coraz więcej ludzi rzuca kluczykami i odchodzi. Ostatnio wpada coraz mniej kursów, nie wiem co jest tego przyczyną. . Ludzie w lotosie robią godziny i z tego co wiem, to na dłuższe kursy jeżdżą tylko liderzy - chociaż kierowca przypisany do tego rewiru jest dostępny i ma dosłownie 2-3km do petenta to i tak zawołają któregoś z liderów. Chyba dali nas na wymeczenie. .

kaczka

Widzę że wszyscy kierowcy zadowoleni z kursów i z kasy to się chwali panu Januszowi i Jarkowi porządna firma byle tak dalej.

kulawy

Witam wszystkich. Tadziu z Wrześni jeszcze jeździ ??? Nie odbiera telefonu a dawno go nie widziałem na trasie. Wie ktoś może?

zdunia

Jak się nie wybrzydza na kursy to kilometry są i kasa dobra spokojnie ponad 15000km można zrobić i w domu posiedzieć.

maro

Nic ciekawego

anonim

(usunięte przez administratora)

Brat

Kursów dużo około 18000km na miesiąc i kasa też dobra.

Pablo

A jak tam wygląda sytuacja w Jaśle.

kuberowy

Wszystko sie zgadza,to dla nich na ręke jak sami będziemy uciekać,jak byliśmy potrzebni to tel.sie czerwony robił,na nic tu nowego nie wpadłeś to po kursach i km widać,że lepiej już napewno nie będzie

July

Ciesz sie że z nim a nie jego pracownikami.

ślepy

O co chodzi z tym Lisem z Czechowic bo ostatnio z nim jechałem.

Mcgaywer

Hahahahahahahahahahahahahahahahahshahahahshahahahaha umowe o pracę? Brałeś coś? Daj trochę :)

Mcgaywer

Kiepsko sie robi i z źródła sprawdzonego wiem, że bedzie jeszcze gorzej. Lepiej już czegoś szukać. Nie żebrasz o kursy yhym ,podobno najlepszy jest jakiś synek maszynisty w tej konkurencji z Sosnowsi.( Sosnowiec) chodzą słuchy że smsami i telefonami dyspozyture zalewa, a kursów i tak nie dostaje. Kubera teraz daje tylko tym lepsze kursy ktorych chce zostawic głownie starych roboli, reszta ma ochłapy z czekaniem albo po 100 kilosów robi na dzień dwa, zmusza ich do zwolnienia sie, nikt nie chce na sam zus pracować. Mnie się auto zjeb... Czekałem 11 dni na nie, a wystarczyło linke wymienić. Szkoda słów opisywać, Lis w Czechowicach sie prezesem robi, emerytki za 16 gr jezdza nie dlugo wszyscy tak będą jezdzic bo taki jest plan. Jednego w mieście na dzialalnosci zatrudnic a pod nim maja osły pracować za małe pieniądze i jeszcze grafiki wprowadzić dla picu. Bo masz 12 h byc dostpny, ale jak kursow nie bedzie to ci beda te godziny przesuwali, czyli bedziesz pod fonem non stop Powodzenia chłopaki ja rezygnuje.

kuberowy

Witam wszystkich,pracuje tu już prawie 2 lata i dopiero teraz dowiedziałem się o tej stronie:)czytam te opinie i krew mnie zalewa,kto Wam karze tu pracować,nie płacone za to,nie płacone za to,ludzie dostajecie umowę,widzicie co podpisujecie,więc teraz nie marudźcie,czyste zasady,nikt tego nie ukrywa.Prawdą jest to,że jest się ciągle pod tel.,że często kursy są na już,ale to w większości wynika z winy dyspozytury Lotosu,a nie naszej,bo zlecenia wpadają za późno.Ja się z nikim nie układam,nie wydzwaniam,nie żule o kursy i robotę mam,tzn.od początku roku trochę niefajnie się zrobiło,ja tam się za km nie zabijam jak inni w tej firmie,ale muszę przyznać,że kiepsko się robi,ciekawe co będzie dalej,ale to też nie jest zależne od naszej firmy,oszczędności w Lotosie.

Zdunia

Może grosz może dwa Janusz i Jarek pełną kieszeń ma.

XxX

Zarobić to i możesz 4 tys netto w dobrych miesiącach ale życia prywatnego 0 , wolnego 0 , reguralnego trybu życia 0 , alkoholi 0 ... Żyjesz w aucie . Pomijając bezrobocie i wyzysk w wielu firmach teoretycznie lepiej nie jest ale przynajmniej coś da się odłożyć , ale organizm wymęczony. Na samochody nie ma co narzekać ... Ciekawi mnie tylko czy będzie podwyżka , bo słuchy krążyły lecz nic nie wiadomo ciszaa w eterze Januszowi się nie pali a każdy wie ile dostał.

dk

nie jestem pewien czy u nas są seaty. raczej WV sharany

kulawy
@dk 19.01.2016 17:27
nie jestem pewien czy u nas są seaty. raczej WV sharany

alhambra seat, toć to to samo co sharan ino inszy znaczek ale weź pod uwagę że to było ładnych parę lat temu i jeździło seacików od groma na trasach.

dk
@kulawy 19.01.2016 21:30
alhambra seat, toć to to samo co sharan ino inszy znaczek ale weź pod uwagę że to było ładnych parę lat temu i jeździło seacikó...

kazdy wie ze alhambra to to samo co galazy i sharan... mowie tylko ze u nas jezdza sharany a nie seaty...

dk

tez gladalem. chodzi o tego z seatem alhambra? on mowil ze wozi jakies dokumenty więc to chyba nie od nas...

kulawy
@dk 17.01.2016 15:36
tez gladalem. chodzi o tego z seatem alhambra? on mowil ze wozi jakies dokumenty więc to chyba nie od nas......

A co miał odpowiedzieć policjantowi...że przez ostatnie dwie doby ludzi woził i spał 2 godziny na stacji? To by się dopiero zjeżyli i poszli krok dalej.

kulawy

Oglądałem ostatnio powtórki DROGÓWKA odc.11 . Przyznać się który to ? Ten bez świateł z tyłu przez co został zatrzymany. Można się chwalić !

Ja

Tez pracowalem u nich 24 na 24h i 365 dni pod telefonem

cgr

Płonący to jeszcze jeździ czy dał sobie spokój?

Razmuska

No stawki nie moge ujawniać bo to chyba nie zgodne z prawem, ale jest to mniej niz 30 gr. Przynajmniejj jak ja pracowalem. Teraz mam podstawe + km. W 12 h z grafiku dyspozytor musi wycisnac z Ciebie max ( powrot do domu po 12h nie wlicza sie w godziny pracy) takze jak konczysz w wawie, to tam podmienia cie kierowca zaczynajacy zmiane i ty wracasz do domu ale juz za km nie ma placonego. U Kubery czekasz na telefon jak na zbawienie,nie wiesz kiedy do pracy pojdziesz, nigdy nie jestes wypoczety, masz rozregulowany organizm, jestes zmuszany do jazdy ponad sile, niby ty decydujesz kiedy jestes dostepny ale w praktyce jest tak ze jak im nie pasuje to masz kape, pretensje, opiernicz. Pracowalem tam 3 lata, o trzy za duzo. Za czekanie nie masz placone czyli czekasz na rewidenta 4 h poza domem , w aucie, nie masz za to nawet grosza, a jeszcze cie strasza ze jak sie nie podoba to dowidzenia, a ty siedzisz zeby kobita miala co do gara dla ciebie i dzieci włożyć.

olo

Jak jesteś na własnej działalności i masz auto firmowe to ile P.Kubera płaci netto za kilometr 30 groszy czy więcej i czy stawka zależy od rejonu.

ja

da sie obejsc. obecnie zeby pracowac musisz zalozyc dzialalnosc gospodarcza wiec niema limitu godzin. jedyne co udokumentujesz to ilosc km. podobno sa tacy co i po 22tysiace albo wiecej zrobia wiec jezdza po 300 godzin albo wiecej :)

dk

robi sie ciekawie :D

kierowca

juz jej niema

dadada

cześć podrzuć ktoś jak się nazywa strona z forum kierowców od pana kubery? mam komputer po formatowaniu i nie widzę zakładki

anonim

wie ktoś ile osób robi na umowie? czy wszyscy na własnej działalności jeżdżą?

ja

osle to są auta osobowe ... nie dostawcze

anonim

nie tylko tiry mają sypialni w kabinie osle

ja

to nie jest tir zeby spac w kabinie a jak chcesz diedy czy ryczalt to szukaj gdzie indziej np w anglii

:D

kursy od 5km do 1500km, 32 dni w miesiacu, diete bedziesz mial jak zobaczysz wypłate a za nocleg w aucie masz gratis "połamane" kości :)

płonący but

Witam jakieś nowe info na temat pracy

driver

Praca u P.Kubery faktycznie nie jest łatwa lekka i przyjemna faktem jest to ze rękawów sobie nie wyrywasz ale te km trzeba gonić żeby zarobić no i z tymi oczekiwaniami tez wieczny problem gdyż kierowca nie ma za to ani grosza a Pan Kubera jednak ma za to płacone. Z Dyspozytorami idzie sie dogadac chyba ze trafisz na wredna S...paszczak jakich mało a dostała trochę władzy i rozdziela komu to lepszy kurs a kto siedzi w domu

znajomy

Pamiętajcie ze pomimo tego ze siedzice sobie po tamtej stronie to nie jesteście anonimowi ;-)

Jabadabadu
@znajomy 21.01.2015 07:21
Pamiętajcie ze pomimo tego ze siedzice sobie po tamtej stronie to nie jesteście anonimowi ;-)

W Sfuńskiej Doli to zaczyna się od "cześć" a kończy na " będę brał Cię w aucie" ;) hehe stad te różnice w km. A wracając do tematu co do pracodawcy, uczciwy, ugodowy, jak na polskie warunki dobrze płatny, wypłacalny, terminowy, nie ma co narzekać , więcej chwalić. Także chłopaki i dziewczyny noście gumy bo nie znacie dnia ani godziny ;> Jabadabadu! Jeżdzę 7 lat i nie zamieniam zmieniać pracy. Polskę człowiek zobaczy przynajmniej zza szyb auta ale zawsze coś. pieniądze przyniesie, nie jest sie oszukiwanym a szanowanym, czego chcieć więcej? Polecam każdemu na południu naszej ojczyzny Pana Janusza z czystym sumieniem.

Ramzeska

Po co zazdrość? Bo ja jeżdzę starym ruplem, który co dwa tygodnie ląduje w serwisie. I kto jest najbardziej kopany w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ja bo nie mam narzędzia pracy! Już nie mówię o moim i pasażerów bezpieczeństwie. Zazdrość więc swą uzasadniam tak. Interesuje mnie też czy Pan który pracuje na połówce, robi połówkę naszych km, czy wali po więcej ... bo to byłby już absurd !!

Ja to ja

Siedzę pije kawkę bo spać nie mogę, a zgłoszony jestem to sobie na necie siedzę by być gotowym. Małżonka sie do mnie nie odzywa od jakiegoś miesiąca, wiec na sex nie mam co liczyć, aż tu nagle mail o nowej opinii :) aż miło poczytać, jak ludzie z butami wchodzą w czyjeś życie. Co do Sosnowca tez słyszałem o braciszkach i to chyba dwie pary takie mamy! Ho ho ! Poprzedniku moj z jednym sie zgodzę tylko ze to faktycznie nie praca dla rodzin (stąd cisza z żoną), a co do aut nowych dla nowych, po co na zazdrość ? Szerokiej drogi.

Razmuska

Śmiać mi się chce. Praca u Pana K. Hahaha warunki są takie że jak czekasz na kurs gdzieś w Polsce to nikt Ci za to nie płaci a możesz tak stać i czekać kilka godzin bo np wysłali Cię po człowieka na konkretna godzinę ale jemu sie przedłuży no np pociąg nie wjechał, bo są jakieś problemy, bo to rewident któremu sie przedłuża kontrola, itd itd mozna wymieniać. Najlepiej podobno maja lizodupy którzy kupują ciasteczka i piją kawkę w Zdunskiej z upośledzonymi dyspozytorkami. Swoją droga ciekawe, gdzie w tym pomieszczeniu kontakty zawodowe zmieniają sie na bliższe .... Następna kwestia jest czas pracy, ciagle na telefon i jak dyspozytor zadzwoni to masz już wyjsć nie dadzą Co nawet zjeść obiadu bo dzwonią na 3 minuty przed kursem. Żenada !!! Teraz podobno jest kilku nowych kierowców z Sosnowca, robi sie firma rodzinna z tego. Szczególnie panowie K i jeden Zatrudniony na specjalnych warunkach a drugi z nową furą mimo ze każdy nowy powinien dostać starą, bo wtf !? Jaka sprawiedliwość. Ciekawe czy już pili kawkę z Woli i czy "zbliżyli się" do dyspozytorek. Dobrze, ze odchodzę z tej farsy. Bo coraz gorzej i nikomu nie polecam, robota dobra dla kogoś kto nie ma rodziny z dziećmi która mozna zniszczyć tym systemem pracy. Pozdro 600 !!!

Wiesław Kokot
@Razmuska 17.01.2015 03:22
Śmiać mi się chce. Praca u Pana K. Hahaha warunki są takie że jak czekasz na kurs gdzieś w Polsce to nikt Ci za to nie płaci a...

To po co się PAN/Pani zatrudniała w firmie transportowej bluzganie na pracodawce prosta sprawa proszę się podpisać uczciwie imieniem nazwiskiem a nie anonimowo.Dyspzytorki są kompetentne w porównaniu z p.Razmuska która/y nie wytrzyma postoju dłuższego jak 15 minut(daremne).Ja ma rodzine i trójke dzieciaków i spokojnie miałem czas na siebie rodzine dzieci i wyjscia z rodziną a dłuższe wolne to trzeba zgłosić i niema problemu

Zostaw opinię o Kubera Transport Osobowy Arleta Kubera - Mały Rudnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kubera Transport Osobowy Arleta Kubera