Akrostal

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Akrostal Sp. z o.o.

Opinie o Akrostal Poznań

Nie przegap nowości o Akrostal Sp. z o.o.!

Nowik

25.05.2018 21:00

Hej, jaka jest obecnie sytuacja w dziale IT, jakie zarobki - czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w tym temacie ?
    Para

05.05.2018 21:21

Firma jest specyficzna. Ale jeśli się chce można spokojnie tam pracować. Wiele z tego co tu jest napisane jest prawdą ( jeśli chodzi o te negatywne spostrzeżenia). Nie oszukujmy się -Mimo dużej ilości pracowników nie jest to super korpo na niewiadomo jakim poziomie. Normalna firma ze swoimi zasadami , z którymi mało kto się chce zgodzić. Ale albo chcesz mieć pracę albo chcesz wybrzydzać. Zawsze można stworzyć własną firmę i własne zasady. Nie można się na początku zrazić .Kasa jak wszędzie. Cudów nie ma, ale można premią dorobić. Atmosfera różna. Spięcie i natłok obowiązków - owszem , ale młodzi , mili ludzie w zespole są w stanie to wynagrodzić. Stres-testy na dzień dobry są. Dla niektórych durne , dla innych dziwne. Ale jak się chwile popracuje , zrozumie się dlaczego one tak wyglądały. To specyficzna branża i specyficzne dokumenty z którymi się pracuje. Jeśli ktoś nie miał nigdy styczności z tą branżą , wiele takie testy wnoszą dla osoby rekrutującej. I nie ukrywajmy - nie są one trudne! Szef jak każdy inny. Problemów z podejściem do kobiet u niego nie zauważyłam. Jest taki sam dla każdej z płci. Z resztą nie ma się z nim za wiele styczności. firma o polskim kapitale, więc nie ma co oczekiwać salw pochwalnych na powitanie , darmowych śniadań , opieki lekarskiej i nie wiadomo czego jeszcze. To nie hamerykańska korporacja. To je Polska, tu się stal kuje. Tak, pracuję tam nadal. Bo potrafię iść na kompromis i zaakceptować pewne niedogodności w imię tego ,że potrzebuję zarabiać pieniądze. Z dzisiejszym modnym podejściem - że wszystko mi się należy - nie ma co się pchać do tej firmy. Jeśli praca ma być dla Ciebie tylko przyjemnością , odpuść sobie. Mimo to da się tam pracować z zachowaniem szacunku do samego siebie. Trochę samodyscypliny, pokory i zaparcia mogą sprawić, że wykonywane obowiązki będą nawet przyjemne. Poza tym kij ma zawsze dwa końce. Jestem ze starszych roczników , może dlatego potrafię olać to co niedogodnie i docenić ,że mam pracę w dobrych godzinach z wolnymi weekendami. Są cięższe dni , gorsze humory i gęsta atmosfera, ale gdzie tak nie jest ?? Ideały dawno wymarły. Idziesz do kogoś do domu, graj na jego zasadach.
    Niezatrudniony

25.03.2018 01:13

Na rozmowie kwalifikacyjnej chyba po raz pierwszy w życiu zetknąłem się na bardzo osobliwy zestaw pytań, które po prostu mnie zdziwiły. Np. "Para rąk ma 10 palców, ile palców ma 10 rąk?" albo "Po stole chodzi 10 much z czego 3 zabiłeś, ile jest much?" Potrafię zrozumieć test na przeliczenie milimetrów na metry czy kilogramów na tony i na odwrót albo test obsługi Excel'a ale ten absurdalny test po prostu mnie zniszczył xDDD.
    rekruterka

23.04.2018 18:23

Wypowiadam się wyłącznie na temat stanowiska na które aplikowałam. Moja znajoma kilka dni temu również aplikowała na to stanowisko, powiedzieli jej, że jeszcze nie mają zespołu, który by się tym zajmował. Dodatkowo, na LI/GL wiciąż nie ma osób które by piastowały to stanowisko. Firma chce się rozwijać i może się rozwija zatrudniając do innych branży.
    Kandydatka

26.04.2018 21:35

Asystent ds. Handlowych
    pracowniczka

30.04.2018 14:01

Ja brałam udział w rekrutacji na jedno ze stanowisk administracyjnych i pracuję tu od kilku tygodni. Faktem jest, że na rozmowie pojawiły się słynne testy, o których czytamy w innych komentarzach, ale akurat mi Pani prowadząca rozmowę wyjaśniła dokładnie jakie jest przełożenie tych testów na codzienną pracę i uzasadnienie wydało mi się sensowne. Z tego co mi wiadomo, przez jakiś czas pracował w kadrach/HR ktoś, kto robił jakieś gafy na rozmowach, czy coś takiego.. Może stąd te niedopasowane testy albo wrażenie braku profesjonalizmu..? Nie chcę nikogo obrazić, to takie moje przemyślenia na podstawie tego co tu czytam. Szef cóż... No szef jak szef, każdy jest człowiekiem, ja nie spotkałam się na rozmowie kwalifikacyjnej z nim z żadną formą dyskryminacji. Zresztą, nie oszukujmy się, ile się z nim współpracuje? Jak w tygodniu zamienisz z nim jedno zdanie to jest dużo :) dla mnie bardziej liczy się zespół, w którym pracuję, a tutaj ludzie są naprawdę w porządku :) wszystko chyba tak naprawdę zależy od tego co kto uznaje za istotne w pracy. Dla mnie najważniejsi są ludzie, atmosfera i przejrzystość zadań, które wykonuję, Akrostal spełnia moje oczekiwania w tych kwestiach i póki co dobrze mi się tu pracuje.

03.03.2018 11:20

Jerzy

27.04.2018 14:53

Z tego co ja słyszałem na rozmowie, praca jest od 7:30-15:30 lub do 8-16 do ustalenia z kierownikiem, więc pewnie dlatego jak wychodziłeś o 16 niektórzy jeszcze byli.
    anonymous

28.03.2018 22:38

Jak wygląda obecna sytuacja w Firmie ? do jakich działów polecacie aplikować ?
    Max

27.04.2018 14:25

handlowy, zaopatrzenia, księgowości
    Moniasssa

12.04.2018 20:10

Ja z rozmowy byłam bardzo zadowolona bez stresu pytania fajne .Alpikowałam na dział cnc .Kierownik bardzo sympatyczny ,fajnie opowiada o firmie .Widać ze ma podejście do ludzi i zna realia .Klimat na dziale bardzo fajny,nie widać gonitwy ,muzyka na plus .
    Gość

13.04.2018 12:56

Super, a dostałaś pracę?

19.03.2018 15:48

Witam. Mam pytanko . Jaka stawkę początkowa dostaje szlifierz z doświadczeniem? I ewentualnie ile może zarobić brutto miesięcznie ?
    Doris

19.03.2018 11:43

Witam a jakie zarobki na stanowiskach biurowych widziałam że szukają pracowników zastanawiam się czy złożyć dokumenty np do działu kadr proszę o odpowiedz.
    K

14.03.2018 22:41

Po ponad dwuletniej współpracy z Akrostalem mogę stwierdzić iż jest to firma, która przygotuje Cię w 100% do dalszej pracy zawodowej. Nie jest ani źle ani dobrze. Rozmowy rekrutacyjne o ile dobrze pamiętam, są prowadzone w kilku etapach: test, rozmowa z HRowcem i rozmowa z (usunięte przez administratora). Praca? Dość specyficzna trzeba być elastycznym, ale rynek pracy jest taki iż trzeba się przystosować do obowiązków Atmosfera w pracy: napięta, ale przyjazna, (usunięte przez administratora) W firmie jest dużo do poprawy w szczegolnosci w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi, klarownego wyznaczania obowiązków oraz szacunku Masz nerwy jak stal? Rozpocznij pracę w AkroSTAL
    Katia

12.03.2018 22:24

A ja byłam na rozmowie i Pani prowadząca rozmowę bardzo profesjonalnie podeszła do tematu. Uzyskałam wszystkie odpowiedzi na moje pytania. Pani rekruterka opowiedziała o firmie i o stanowisku.Bardzo miło. Fakt, są testy. Niekoniecznie odpowiadające stanowisku na jakie aplikowalam, ale każda firma ma swoją politykę wewnętrzną. Jak komuś nie pasuje to nie musi zgadzać się na robienie ich. Niestety pracy nie dostałam, widocznie wybrali kogoś lepszego.
    Ania

22.02.2018 21:25

Ile można zarobić jako asystentka w dziale zaopatrzenia? Waham się z aplikacją, bo w obecnej firmie nie zanosi się na podwyżki

04.11.2016 19:05

Maras mmmm

24.01.2018 17:15

Pracuje tam i jest spoko. Wiara na luzie wynagrodzenie tez dobre. Kierownictwo spoko. Pozdrowienia dla mojej zmiany ☺☺????
    Mmm

22.02.2018 11:07

Ile można zarobić?
    Mmm

22.02.2018 11:05

Ile mozna aktualnie zarobić na produkcji bo sporo ogłoszeń jest?
    Zadowolona

20.12.2017 19:50

BZDURY WYPISUJĄ CI CO SIĘ NIE DOSTALI BO NIE MAJĄ UMIEJĘTNOŚCI NAUKA TRWA DŁUGO ŻEBY NAWET NAJBARDZIEJ UMOLNY SIĘ NAUCZYŁ
    Zadowolona

20.12.2017 19:44

Więcej takich firm w Polsce i doganiamy szybciej zachód płacą Oki ludzie też Ale zawsze musi grac wszytko i tu tak jest i zawsze ktoś nad kimś stoi i pilnuje na tym polega dobry biznes za siedzenie nie płacą Zatrudniając obcokrajowców traktują ich równo nie mataczą jak inne firmy przez agencję dlatego nie ma problemu z ludźmi do pracy Oby Akrostal rósł w siłę rozwijał się z korzyścią dla Nas JAK SIĘ BAWI TAK SIĘ BAWI AKROSTAL P.S. z wiadomością dla Dyrekcji ogłoście konkurs na tzw. "Burzę mózgów " np. czas trwania 2miesiace na składanie własnych propozycji dotyczacych dalszego rozwoju optymalizacji kosztów i ergonomi pracy. Może akurat ktoś okaże się geniuszem i jeszcze przyjemniej będziemy współpracować. Pozdrawiam Garbatka
    Zak

28.09.2017 09:45

Jedna z najlepszych firm w okolicy , pod względem wynagrodzeń. Super klimat pracy w szczególności na Dziale Obróbki CNC.
    Mariusz

26.07.2017 12:17

Obserwuję firmę o dłuższego czasu i widzę jak szybko się rozwija, ale wydaje mi się iż tej firmie brakuje zdecydowanie ludzi dojrzałych i odpowiedzialnych, a jest za dużo młodzieży. Także chyba ludzie po 40 -stce byli by mile widziani lub z rodzinami i doświadczeniem ? Choć młodzi powiedzą pewnie na odwrót iż dobrze , że daje szansę młodym.
    Kasia

12.01.2017 22:15

Każdy myśli o sobie, że jest pępkiem świata. Ważne jest aby szukać szczęścia i nie przymuszać się do bycia tam gdzie nie do końca się dobrze czujemy.
    Bruno

26.10.2016 11:33

Nie wiecie ile można zarobić na magazynie? Słyszałem, że szukają pracowników.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Akrostal?

Kontakt - Akrostal Sp. z o.o.

Górecka 1 60-201 Poznań

Ala Kowalska

15.09.2016 08:24

Dostałam zaproszenie na rozmowę do działu handlowego na Asystenta ds. handlowych. Nie wiecie ile można tam zarobić?
    Gość

06.10.2016 19:54

Ala Kowalska

07.10.2016 08:00

A premie? słyszałam że w handlowym są dość wysokie, nie mówię oczywiście w pierwszym miesiącu pracy
    Marcin Kozyra

30.08.2016 08:17

Jak można złożyć CV do firmy do działu handlowego? Proszę o info. Wysyłałem na kilka maili ze strony internetowej, ale bez odzewu.
    Omar

19.09.2016 15:18

wyślij na kadry, jak będą zainteresowani na pewno się odezwą

17.08.2016 12:44

szukam pracy na produkcji ile można tutaj zarobić ? w normalnym czasie i w nadgodzinach ?
    zygfryd

22.08.2016 07:53

Na magazynie podstawa kiepska 1550zł na rękę. Premia, tacy co się nie lubią namęczyć to 500-600zł , średni 1000zł , najlepsi więcej. Nadgodziny i tu możesz jechać na maksa. Są tacy co drugie tyle wyrobią, ale trzeba uważać na błędy, bo stracisz wiele.

26.08.2016 09:31

Zygryd dzięki za info.

18.08.2016 09:52

bezpłatne jak to możliwe ? w Poznaniu ? Nie znam takich pracowników co robią bezpłatnie .
    Ania

27.06.2016 10:54

Z tego co wiem to stanowisko Asystenta ds jakości w zakresie metaloznawstwa jest zarówno w Poznaniu jak i na Garbatce, wiec pewnie są to dwa niezależne ogłoszenia.
    zeus

27.06.2016 10:03

Witam, Czy ktoś byłby w stanie napisać kilka zdań odnośnie stanowiska "asystent/tka ds jakości w zakresie metaloznawstwa" ? Ogłoszenie z anonimowym pracodawcą ale o ile kojarzę kiedyś pojawiało się podobne z identyczną treścią właśnie z Akrostalu. Kolejna sprawa to lokalizacja , na jednym portalu podana Garbatka, na innym Poznań. Ktoś pracował na podobnym stanowisku? Ile można zarobić?
    zeus

27.06.2016 10:03

Wojtek

17.06.2016 15:27

No i robią za darmo pewnie. Śmiesznego psychola macie na karku. Pozdrowionka dla Dorotki z handlowego.

17.03.2016 23:46

Kaki

14.06.2016 11:22

W Akrostal nie ma zarobków. Tam są kary!
    kasia

03.06.2016 15:20

Nie wiecie jak można aplikować i czy szukają kogoś do pracy biurowej? Nie mogę znaleźć żadnych ogłoszeń.
    Jola

03.06.2016 08:48

Nie wiadomo już w co wierzyć, przeglądając posty innych firm na goworku to też w większości są opinie negatywne. Taka jest prawda, że jak ktoś jest zadowolony to nie chce mu się pisać, tracić czasu. Nigdzie nie ma idealnie, najlepiej przekonać się samemu.
    Jaro

31.05.2016 09:52

Pracuje w firmie ochroniarskiej dorabiam do emerytury wojskowej, po 24 mam obchód obiektu położonego obrębie tej firmy, chłopaki pracują muzyka gra mają włączone radio na hali, bywa że maja otwarte drzwi od hali można zajrzeć, praca wrze wózek jeździ, obsługują maszyny, niedaleko w biurze na parterze czuwa brygadzista, nie widać aby ktoś się leniwił pracują. Pracują, uśmiech na twarzy, nie sprawia to wrażenie aby firma nie dbała o pracowników, dużo osób w tej firmie pracuje.
    Ziomal

28.05.2016 23:20

Widzisz niewiele jest tak agresywnych osób.

27.05.2016 10:00

Wiem iż kiedyś wpisywała się konkurencja. Non stop. W końcu wyszło. Wiem iż dostali za to wyrok.

27.05.2016 09:40

no tak też mi coś nie pasowało, podszywa się pod różne nicki i różne osoby. Żenada

27.05.2016 09:10

koleżanko te hejty to cały czas ta sama osoba, różne nicki.

27.05.2016 08:18

Ziomal pracowałam kiedyś w innej firmie gdzie nie było żadnej selekcji. Cały czas te same obiboki. Nikt nie reagował . Firma z roku na rok coraz gorzej, a oni nic. Każdy dział pretensje jeden do drugiego. Szefostwo nie reagowało. A tutaj chociaż eliminują część, jakaś selekcja.

27.05.2016 08:02

Niektórym ludziom nie dogodzisz.

27.05.2016 07:45

Ktoś się nie uczy, nie myśli i przychodzi sobie do pracy, żeby sobie przychodzić, to później nabywa stresa jak ktoś od niego coś chce. Mamusia do tej pory się opiekowała, dawała wikt, jedzonko, a teraz ktoś wymaga. Hmm szok.

24.05.2016 08:29

wydaje się,że hejterzy największy problem mają sami ze sobą.

Zostaw merytoryczną opinię o Akrostal Sp. z o.o.