Przedszkole Słoneczko

Radom

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 34 ocen.

Opinie o Przedszkole Słoneczko

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedszkole Słoneczko

anonymous

Nawet jeżeli jest to okres próbny to i tak powinien być zapłacony i koniec.

mama

Ciągłe pretensje, że się źle wita dzieci? pewnie tak , ale.. moje dziecko miało nieprzyjemność chodzić do tego ...przedszkola. przedszkolanka , która teoretycznie miała zajmować się min. moim dzieckiem - ciągle niańczyła swoją córeczkę , która była w grupie młodszej. dochodziło do absurdalnych sytuacji: spóźnieni wchodzimy do szatni, tam właśnie młodsza grupa szykuje się na spacer. "Nasza" przedszkolanka oczywiście znów niańczy córcię, zamiast być ze swoją grupą, za co miała przecież płacone. cóż robi ta osoba? udaje, że nas nie widzi, nie odpowiada na "dzień dobry" - z wielce obrażoną miną mija mnie i dziecko i wraca do swoich obowiązków:D kilkanaście kroków za nią idę ja i dziecko - sama prowadziłam dziecko do sali bo Jaśnie Pani Przedszkolanka udała, że nas tam nie ma:D swoją drogą, to dziwne. ten babsztyl wciąż opuszczał swoje obowiązki i zajmował się swoją córcią - co na to dyrektorka przedszkola?

xy
@anonymous 20.11.2017 15:46

A wie Pani skąd takie wrażenie, że rozmawia Pani z jedną i tą samą osobą? Bo jakoś nikt nie przyłączył się do Pani zarzutów, niestety nikt nie potwierdził Pani zdania... Jak sami wszyscy widzimy jest wielu rodziców, którzy doceniają Panią A. za jej podejście do pracy.

anonymous
@mama 11.10.2017 14:15

Pani Mamo, w odpowiedzi na Pani odpowiedź….. Napisałam tutaj po raz pierwszy, wcześniejsze wpisy nie są mojego autorstwa, jednak zgadzam się z ich treścią. Dziękuję, że zauważyła Pani, że możemy mieć odmienne zdania, możemy się ze sobą nie zgadzać i mieć inną ocenę sytuacji. Kwestią zasadniczą jest sposób wyrażania opinii. Można to zrobić w sposób krytyczny ale taktowny, bez obelg, czego do tej pory zabrakło mi w Pani postach. Mogę przyjąć do wiadomości Pani złą opinię o przedszkolu i co najmniej o niektórych opiekunkach w nim pracujących, nie oburza mnie to, bulwersująca była forma Pani wypowiedzi. Przykro mi, że ma Pani taką opinię. Ja i moje dziecko nie mieliśmy żadnych złych doświadczeń w Słoneczku, nigdy nie spotkałam się z podobnymi sytuacjami, które Pani tutaj opisuje, wręcz przeciwnie. Synek chodzi tam z uśmiechem, jest radosny i ciekawy świata, traktowany z szacunkiem, a swoje ciocie uwielbia. Dla mnie to najlepsza rekomendacja jaka może być, bezinteresowna ocena mojego dziecka. Mam nadzieję, że udało się Pani w końcu znaleźć satysfakcjonujące miejsce dla swojej pociechy. Życzę wszystkiego dobrego!

anonim

(usunięte przez administratora)

nauczycielka

Zastanawiam się od dawna kto pisze te kłamstwa i jaki ma w tym cel. Poszukują pracowników ponieważ wzrasta liczba dzieci. Pracuję tu 3 lata. Jestem nauczycielem kontraktowym, nikt mnie wykorzystuje z zarabiam więcej niż nauczyciel dyplomowany w placówce publicznej. Wszystkie potrzebne pomoce kuje przedszkole, nie dokładam do tego tak jak robi moja koleżanka pracująca w publicznym przedszkolu. Często chodzę lub jeżdżę na szkolenia za które płaci dyrekcja. Ja jestem bardzo zadowolona. Nie pisz bzdur zajmij się czymś innym, przedszkole jest super i bardzo dobrze tu się pracuje.

Natalia

@Olamożesz powiedzieć coś więcej o swojej pracy w przedszkolu? Jak ta firma wyróżnia się na tle innych z branży? Co konkretnie sprawia, że warto w niej pracować? We wcześniejszym komentarzu @anula1973 wspomina o tygodniowym bezpłatnym okresie próbnym. Ktoś jeszcze może to potwierdzić?

fgjsd
@Natalia 14.09.2017 11:09

Tak, istnieje w tym przedszkolu jak tygodniowy okres próbny bezpłatny oczywiście, żeby sprawdzić czy chcemy pracować w tym miejscu, tak to określiła pani dyr. A późniejsza praca to tragedia. Pani dyrektor "siedzi" w kamerach cały czas, nawet w domu jak je śniadania, czy jak ma urlop i siedzi na wakacjach. Ciągłe pretensje że się źle wita dzieci itp. Brak biurka dla nauczyciela, nie ma gdzie uzupełnić dokumentacji np. wpisy do dziennika trzeba robić przy dziecięcych stolikach garbiąc się ehhh... Dzieci nie mogą się swobodnie bawić bo to oczywiście źle wygląda w kamerach i nauczyciel wtedy oczywiście nic nie robi. Do obowiązków nauczyciela należy: sprzątanie w szafach, sprzątanie naczyń, mycie stołów, mycie zabawek. W godzinach pracy tj. w kamerach nie można wycinać pomocy dydaktycznych np. podczas swobodnej zabawy dzieci to jest niedopuszczalne, dekoracje na korytarzu czy sali trzeba robić po godzinach w domu. Dzieci nie mogą płakać, a zabawki trzeba co chwile układać, bo jak stoją krzywo to źle to wygląda w kamerach. Tam wszystko jest nienaturalne. Dzieci mają bardzo dużo zajęć dodatkowych i jeśli nie chce w czymś uczestniczyć bo jest zwyczajnie zmęczone to i tak musi bo przecież kamery. wszystkie dzieci musza chcieć ćwiczyć, śpiewać, tańczyć itp zakazana jest tylko zabawa. Na miłość boską to są dzieci, które przez swobodną zabawę się najwięcej uczą, ale dzieci nie są ważne ważny jest biznes,

Ola

Jestem pracownikiem od ponad roku. Nie zgadzam się z opinią powyżej. Jestem bardzo zadowolona z pracy, wynagrodzenia i godzin pracy.

nauczyciel
@Ola 09.08.2017 15:56

Pani Olu, myśli Pani że dostanie Pani premie uznaniową za ten pochlebny komentarz. Premia uznaniowa ląduje w kieszeni pani dyrektor, która -tak się domyśle- jest na wakacjach :) Dziewczyny współczuje wam. Znowu przedszkole poszukuje pracowników to dobrze o tym miejscu nie świadczy.

Natalia

Pojawiają się różne opinie na temat Przedszkola Słoneczko jako miejsca pracy. Brakuje również nowych komentarzy o tym mówiących. Możecie powiedzieć jak obecnie wyglądają warunki pracy? Czy zaszły jakieś istotne dla pracowników zmiany? Co możecie doradzić osobom, które myślą o aplikacji do tego przedszkola?

nauczycielka
@Natalia 25.07.2017 10:06

Jestem pracownikiem Słoneczka. Warunki pracy w przedszkolu sa bardzo dobre - lepsze niz w państwowym. Pracuje sie 8 godzin, ale pensja jest tez większa. W ubiegłym roku szkolnym były organizowane szkolenia na koszt pracodawcy. Mnie w przedszkolu pracuje się bardzo dobrze (;

zdegustowana

W mojej opinii to przedszkole jest fatalne. Piszę to perspektywy rodzica. Przedszkolanki są sfrustrowane i przemęczone a to odbija się na dzieciach. na zdjęciach wszystko wygląda pięknie - za pięknie. grzeczniutkie, siedzące dzieci, czyściutkie stoły, równo ułożone potrawy - a nigdzie ani okruszka. nienaturalne , jak w muzeum. grzeczne, dobrze wychowane dzieci tak się nie zachowują. tak zachowują się dzieci ustawione do fotografii, które mają siedzieć i czekać aż ciocie ustawią "spontaniczną" scenkę. żenada. Dwie znajome były tam na "wolontariacie" - serdecznie nie polecają tego miejsca. ani do pracy, ani do powierzenia dziecka.

koleżanka

Popieram @nauczycielka do tego każdy narzeka, że są kamery w 70% przedszkoli są ale nikt nie pomyśli, że może są dla bezpieczeństwo? Myślicie, że dyrekcja ma czas żeby siedzieć i patrzeć co robią nauczycielki?

Nauczycielka

Jestem wieloletnim pracownikiem w Przedszkolu Słoneczko, aż trudno mi uwierzyć w to, co czytam, w te bzdury! Praca nauczyciela szczególnie z małymi dziećmi, nie jest łatwa, ale kocham to co robię, a przecież nikt nie obiecał, że będzie łatwo. Z Panią Dyrektor współpracuje się dobrze, Pani Dyrektor jest wymagająca, to fakt, ale to od Pani Dyrektor właśnie nauczyłam się tego wszystkiego , co robię, a skoro robię dobrze, to znaczy, że można się nauczyć. Trzeba też mieć ”to coś”, by być dobrym nauczycielem, a jak przychodzą Panie, które o tej pracy nie mają zielonego pojęcia to może niech znajdą sobie inną pracę? Pracuje 8 godzin, no ale podpisywałam umowę o pracę na 40 – to godzinny tydzień pracy i jestem w pełni tego świadoma, więc nie rozumiem o co tyle krzyku?! I jeśli pracujesz sumiennie to otrzymasz też premię, i masz także możliwość awansu. Zatem osoby, które piszą negatywne opinie niech może bliżej przyjrzą się własnej osobie, bo łatwo jest pisać na kogoś, a trudno jest zauważać wady u siebie. Pozdrawiam.

tyuio

Problemem w przedszkolu jest korporacyjne podejście Pani Dyrektor do nauczycieli, dzieci i rodziców. Tu liczą się tylko pieniądze. Tutaj w przedszkolu musi pięknie wyglądać w kamerach, zabawki są równiutko poukładane, dzieci nie mogą płakać, nauczyciel nie ma prawa być zmęczony i usiąść na chwilę a broń boże chorować. Pani Dyrektor 2 letnie dziecko, które jest pierwszy czy drugi dzień w przedszkolu będzie płakało czy pani się to podoba czy nie i czy to ładnie czy nie ładnie wygląda w kamerach. Praca w takim miejscu to męka. Nauczyciele są przemęczeni i sfrustrowani, bo pracują za najniższą krajową po 8-10 godzin dziennie. Największym przewinieniem nauczyciela jest to że pozwoli się dzieciom pobawić na dywanie klockami, a nie organizuje im rozwijających zadań edukacyjnych.

gfty

Pozytywne opinie o przedszkolu są pisane przez pracowników z polecenia służbowego Pani dyrektor. Wszystkie negatywne opinie są prawdziwe. Najniższa krajowa od 8 do 10 godzin dziennie. Nadgodzin nikt nie płaci. A "premia uznaniowa" no cóż, Pani dyrektor częściej uznaje że jej nie dostaniesz, niż odwrotnie. Na rozmowie pięknie opowiada jak tu można zarobić i się rozwijać.rzeczywistość jest inna. Pani Dyrektor z niewolnika nigdy nie będzie dobrego pracownika, i proszę się nie dziwić że dziewczyny ciągle odchodzą.

anula1973
@gfty 28.08.2016 17:21

Trzeba by się dobrać do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pani Dyrektor i powiadomić stosowne instytucje,bo rzeczywiście wszystko co tu przeczytałam i słyszałam z ust innych osób, wskazuje na to,że odchodzi tam jawne oszustwo. Pracowałam w różnych placówkach i w żadnej z nich nie było darmowego ,tygodniowego okresu próbnego. Jaka tygodniowa praktyka????? Nauczyciel z wykształceniem pedagogicznym ma taką praktykę bo już wcześniej z dziećmi pracował, więc jeśli chce pracować w przedszkolu to nie musi się przekonywać przez tydzień darmowych praktyk , czy chce pracować i czy taka praca mu odpowiada. Większej bzdury w życiu nie słyszałam i rzeczywiście chyba panie tam zatrudnione wypisują takie głupoty z inicjatywy głupiej pani dyrektor. A zamknąć to przeszkole!!!!

zzz

Dziwie się, że PIP jeszcze się tym nie zajął.

Ciocia Mika

Drogie Panie Czytam wszystkie komentarze na temat okresu próbnego w przedszkolu w którym pracuję. Też przechodzi łam okres próby który ma na celu sprawdzenie czy osoba jest pedagogiem z powołaniem, jak zachowuje się w kontaktach z dziećmi, jeżeli jesteś taka właśnie osobą nie masz się o co martwić, bo na pewno przejdziesz ten okres pomyślnie i zostaniesz zatrudniona, ale jeśli przychodzisz do przedszkola i uważasz ze wystarczy jedynie twoja obecność i nic nie musisz robić, niczym się wykazywać to nie masz tu czego szukać. I taka jest prawda Drogie panie więc nie rozumiem tego oburzenia. Może trzeba zastanowić się nad sobą i zmienić własne podejście bo z takim nie znajdziecie pracy w żadnym przedszkolu w Radomiu i nie tylko.

aszw

Jestem pracownikiem „Słoneczka” od kilku miesięcy. Mój okres próbny trwał 2 dni. Jak czytam te opinie to mi się krew gotuje. Jeśli nie masz predyspozycji do bycia przedszkolanką, zmień zawód. Jadam kiedy jest na to pora, siusiam kiedy jest potrzeba i rzetelnie wykonuję moje obowiązki. Nikt nie mówił że to łatwa praca. To bardzo wymagający zawód i każdy kto się podejmuje powinien mieć tego świadomość. Pracę z 10 dzieci w wieku od 3 do 5 lat doceni każda mama która ma 2 dzieci w tym wieku więc 22 -25 latki miejcie powołanie a nie łatwą pracę w głowie. Moje dzieci chodzą również do tego przedszkola i mam spokojną głowę że są pod dobrą opieką. Dziewczyny które tam pracują to przedszkolanki z powołania.

niunia

Byłam na okresie próbnym w Słoneczku. Wszystko robiłam starannie nawet na chwile nie można było usiąść (nawet jak dzieci spały podczas leżakowania), nie jadłam prawie całe dnie, do ubikacji też nie chodziłam bo nie było czasu trzeba było się angażować pokazać że Ci zależny.Lekcja pokazowa została przeprowadzona- Pani dyrektor się bardzo podobała.... Ale niestety usłyszałam że zadzwoni narazie ma dużo kandydatek... Przez tydzień tyle osób się przewinęło "na praktykę" że masakra i każda odchodziła z niczym. Trudno uwierzyć że na tyle kandydatek każda jest zła- a przecież osoby tam przychodzące są wykształcone, chętne do pracy.

Agata
@niunia 03.03.2016 13:54

Tak, nawet jak dzieci śpią - Panie "gimnastyka się", bo Pani Dyrektor wszystko monitoruje. Kamery pozwalają na wgląd w pracę każdej nauczycielki. Osobiście widziałam, czekając na rozmowę z Panią Dyrektor, na monitorze, jak Panie w czasie snu dzieci nie usiadły przy nich nawet na chwilę. Dodatkowo, kiedy weszliśmy z Panią Dyrektor do sali, odniosłam wrażenie, że te Kobiety były dość przestraszone. Atmosfera niecodzienna, a bywałam w wielu placówkach edukacyjnych. Szkoda, że ta sama zapracowuje sobie na tak niepochlebną opinię.

Wolontariusz

W trakcie praktyki pedagogicznej czy jak kto woli wolontariatu - praktykant nie moze zostać z dziećmi sam bez nadzoru opiekuna. Gdyby coś się stało ktoremuś Z dzieci jedyną osobą pociągniętą do odpowiedzialności byłaby dyrektorka, ktora pozostawiła dzieci pod opieką osoby "uczącej się" .

Zyz

Sądząc po budowie zdań i słowie "naprawdę" napisane osobno- nie jesteś nauczycielką, albo tak marną jak to przedszkole ((: Co do darmowego tygodnia to zastanawiam się co stoi na przeszkodzie dyrektorce by uczciwie dziewczynom zapłacić. Obecnie pracuję w prywatnym przedszkolu i nikt mi nie kazał pracować nawet dnia za darmo. Jestem bardzo zniesmaczona taką działalnością i mogę śmiało stwierdzić, że skoro przedszkole nastawione jest tylko na zysk bez poszanowania pracownika, to ofiarami owego systemu będą głównie dzieci,gdyż poza satysfakcją trzeba jeszcze coś zjeść. Nikt nie będzie pracował z radością i uśmiechem wiedząc, że jest się oszukiwanym. Jeśli dyrektorka oszczędza na pracownikach to warto aby rodzice się zastanowili na czym jeszcze może dyrektorka oszczędzać.

ciocia77

Witam serdecznie, pracuję w przedszkolu Słoneczko i jestem zaskoczona tymi oszczerstwami. To, że ktoś zdobył wykształcenie w owym kierunku nie musi oznaczać, że jest ono równoznaczne z predyspozycjami danej osoby. Jeśli chodzi o "praktykę", która jest okresem próbnym, to trwa ona 1 tydzień, i każdy dobrowolnie zgadza się na jej odbycie. "Praktyka" w mojej opinii jest bardzo przydatna, dzięki niej można zaobserwować jak radzi sobie dana osoba, ale również po to by dana osoba sama oceniły czy chce pracować w tej placówce,czy zdoła wymaganiom.W tej pracy nie wystarczy przyjść i patrzeć na dzieci, trzeba wykazać się kreatywnością, zaangażowaniem, zrozumieniem, podejściem do dzieci, jeżeli taka osoba przyjdzie na "praktykę" bez wątpienia będzie miała przyjemność pracować w najlepszym przedszkolu w Radomiu.

oszukani

Witam serdecznie wszystkich którzy chcą podjąć prace w Przedszkolu SŁONECZKO !!! Większość opinii osób ubiegających się o pracę jest podobna Pani Dyrektor przyjmuje na okres próbny od /*1 tyg do nawet 2 tyg. podpisuje się dokumenty z prośbą o odbycie praktyk i pracujesz lecz za DARMO. Po okresie 1 tyg. pani Dyrektor zaprasza na rozmowę i poprostu dziękuje wam za prace mówiąc że sie odezwie z mojego punktu widzenia jak rozmawiałam z innymi dziewczynami też były na takiej samej zasadzie 1 tyg góra 2 i dziękujemy i tak cały czas POPROSTU JAWNE OSZUSTWO I WYKORZYSTYWANIE LUDZI KTÓRZY SZUKAJĄ PRACY. Więc ostrzegam wszystkich prosze sie 2 razy zastanowić

ciocia k
@oszukani 11.02.2016 17:18

Każdy przechodzi ten tydzień praktyk, nikt na ładne oczy was nie przyjmie do takiej pracy, skąd pani dyrektor ma wiedzieć jaką jesteście osobą i jak radzicie sobie z dziećmi. tydzień to na prawdę nie długo, a można zyskać pracę, która daję satysfakcję, przynajmniej ja tak mam, bo uwielbiam prace z dziećmi w każdym wieku. też byłam zatrudniona po tym próbnym tygodniu.

ktoś

ciągłe zmiany w kadrze nauczycielek źle wpływają na psychikę dziecka, więc ktoś kto prowadzi placówkę z myślą o dzieciach powinien miec wiedzę na ten temat

Nina

Ciągła rotacja nauczycielek mówi samą za siebie. Dobrze tam być nie może skoro tak szybko stamtąd uciekają.

Ziga

Przedszkole Słoneczko w Pszczynie oferuje pracę w formie wolontariatu przez dwa tygodnie, a potem pracę na cały etat za pensję w granicach 700 zł na rękę . Marna pensja idzie w parze z wygorowanymi oczekiwaniami np: nauczycielki mają obowiązek stroić sale z własnych pieniędzy ,wszelkie brystole, które kupują mają brać na fakturę i później niejako wydana kwota zostanie im zwrócona- nie dajcie się nabrać, pieniędzy nigdy nie zobaczycie!!! Pracując w tym przedszkolu można zniechęcić się do pracy w zawodzie przez oszustwa pracodawcy przy wypłacie jak i ciągłe szantaże właścicielki. Nie polecam

luna

Myślę, że jak się lubi pracę z dziecmi i to się chce robic to praca jest w porządku. w każdej pracy są jakieś plusy i minusy, ale jak się naprawdę chce to będą same plusy :)

Nauczyciel
@luna 02.12.2015 07:55

Oczywiscie. Mozna robic pomoce w domu i pracowac 8h w placowce ale nie za takie pieniądze.jesli sie chce , to sie znajdzie prace w Radomiu . zgadzac sie na takie traktowanie to brak szacunku dla własnej osoby. Jesli samemu się nie bedziemy szanowac to pracodawca tymbardziej. ....

ktoś

Pracownicy, a właściwie pracownice są zmuszane(przepraszam jest im sugerowane) do pisania opinii, oczywiście tylko pochlebnych. W końcu pracują,a w tym dziwnym mieście znaleźć pracę jest bardzo trudno. Nauczycielki więc zgadzają się na ,,wolontariat" licząc,że dostaną pracę, za najniższa krajową i ewentualna premię uznaniową. Uznaniową przez panią dyrektor pod warunkiem,że cię lubi, wykazujesz się i nie chorujesz itp. Praca 8 godzin i robienie pomocy w domu.

Ciocia

Jestem pracownikiem Przedszkola Słoneczko i również przechodziłam praktykę pedagogiczna pod okiem nauczyciela, która jest tu tematem dyskusji. Więc Drogie Panie, praktyka w tym przedszkolu jest nie tylko po to aby, Dyrekcja oceniał nasze przygotowanie do pracy, kontakt z dziećmi, ale też po to abyśmy my same oceniły czy chcemy pracować w tej placówce, czy specyfika i czas pracy nas satysfakcjonuje. Każda osoba decydująca się na praktykę jest uprzedzana, że nie jest ona jednoznaczna z przyjęciem do pracy, każdego dnia można zrezygnować. Osoby, które nie zostają przyjęte do pracy otrzymują zaświadczenie o odbytej praktyce pedagogicznej. Osobiście uważam że tydzień wolontariatu nikomu nie zaszkodzi i każda praktyka w pracy z dziećmi jest bezcenna, więc jeśli ktoś nie jest w stanie poświęcić JEDNEGO TYGODNIA nie jest pedagogiem który zasługuje na taką posadę.

Lola

Bardzo mnie dziwi, że tak mało osób ma odwagę lub ochotę tu cokolwiek napisać, sama byłam o krok od rozmowy kwalifikacyjnej, już przez telefon usłyszałam o trwającym 2 tygodnie (10 dni) okresie próbnym BEZPŁATNYM!Żenada Pani Dyrektor, uważam, że rodzice dzieci powinni wiedzieć jak traktuje Pani swoją "kadrę" wolontariuszy... Wstyd!

słoneczkowa
@Lola 24.03.2015 16:00

Lola nie rozumiem co jest dla Ciebie zaskakujące? sama jestem pracownikiem placówki i odbyłam kilkudniowy okres próbny. Przebywanie tygodnia w przedszkolu i zaznajomienie się z jego funkcjonowaniem jest w pełni uzasadnione. Zawód nauczyciela jest bardzo trudnym zawodem , samo wykształcenie w tym kierunku nie świadczy o predyspozycjach osoby. W każdym momencie odbywania okresu próbnego można podziękować . Po kilku dniach obserwacji tego środowiska można dopiero dojść do wniosków czy jest się w stanie podołać obowiązkom , wymogom jakie stawia pracodawca….Nie uważam aby było w tym coś zadziwiającego .

egina

Witajcie, ja również byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w tym przedszkolu...niestety, ale osoba Pani dyrektor nieźle mnie zszokowała, sama ujęła tydzień próbny jako "forma wolontariatu"-to właśnie padło z jej ust. I nie jest to wyssane z palca dziewczyny. Nie piszę tego jak zaraz ktoś pomyśli "bo pracy nie dostałam". Z resztą...samemu można się przekonać jeśli kto nie wierzy.

kala191

To co tu jest napisane to jakieś oszczerstwa. Wolontariat jest formą dobrowolną jak sama nazwa wskazuje, dzięki niemu się można wiele nauczyć a nawet dostać pracę jeśli się wykażesz. Ja własnie dostałam pracę z czego jestem zadowolona bardzo , obecnie jest w żłobku 15 dzieci . Od maja zostało zatrudnionych 5 pracowników, więc to co tu ktoś wypisał w tych oszustwach to jest śmieszne . Przedszkole się rozwija zwiększa się zapotrzebowanie na personel dlatego też jest wolontariat, dla nas liczy się dobro dziecka.

Blabla
@kasia 03.06.2014 16:04

Nie wiem skąd te rewelacje, żaden nauczyciel pracujący w Słoneczku nie podpisuje "umowy wolontariackiej" - wymyśl coś innego, bo to jest śmieszne:)

Ania
@kala191 10.10.2013 06:57

Dobro Dziecka, Dobro Rodzica i Dobro Pracowników. Wszystko byłoby ok, gdyby liczyły się wszystkie te "dobra". Wolontariat jest szczytnym przedsięwzięciem, ale przychodzi czas, gdy dorosły człowiek, po ukończeniu stosownych studiów, po prostu chce otrzymywać wynagrodzenie za wykonaną PRACĘ!

martita

Czy ktoś z Was był na rozmowie u dyrektorki tego przedszkola? Uważajcie [usunięte przez administratora] regularnie umieszcza oferty pracy, przy czym szuka "darmowej kadry". Okres próbny DARMOWY trwa tydzień po czym dziękuje każdemu za współpracę. Zawsze znajdzie się jakiś powód. Takich osób zbiera się kilka więc pracują u niej chyba jako wolontariat. Ogłasza się już 3 raz poszukując opiekunki do nowo otwartego żłobka a jest w nim zaledwie troje dzieci i zatrudniona już osoba. Uważajcie. Nie zgadzajcie się na "darmowy okres próbny"!

ckh
@martita 09.04.2013 21:51

witam kochani uważam,że ten tydzień praktyki jest jak najbardziej potrzebny, żeby poznać daną osobę i jej stosunek do dzieci. sama jestem po takiej praktyce i pracuję już prawie rok. tydzień to na prawdę nie wiele, a można zyskać pracę z dziećmi, czyli to co się kocha robić, przynajmniej ja tak mam, że ta praca daje mi satysfakcję.

ciocia
@martita 09.04.2013 21:51

Drogie Panie praca z dziećmi jest formą powołania i oddania trzeba to czuć i być w pełni temu poświęconym. Takich oddanych i twórczych pracowników nie jest łatwo znaleźć, nie każdy kto kończy studia pedagogiczne nadaje się do tej pracy. Więc nasuwa się pytanie jak odróżnić prawdziwego pedagoga od osoby którą denerwują frustrują dzieci. Tylko poprzez obserwacje jej zachowań, kontaktów z dziećmi. I temu służy ta PRAKTYKA. Więc drogie Panie pokażcie się z jak najlepszej strony a jestem przekonana że znajdziecie zatrudnienie w Przedszkolu Słoneczko.

Zostaw opinię o Przedszkole Słoneczko - Radom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedszkole Słoneczko