DLW
2 67 122 5 1

Opinie o DLW

Filtruj opinie po kryteriach:

Jas
 Opinia

Nie polecam tej agencji. Większość się nie zgadza to co mówią na początku. Bardzo duży minus dla nich.

Pomocna?
Tak1Nie
iirena
 Opinia

czy koordynatorzy pracuja w weekend? moj brat wyjechal w piatek rano i koordynatorka wogole nie odbierala , pani Hopf. a pozniej wlaczala sie sekretarka.

Pomocna?
TakNie
Były pracownik Nie polecam‼️
 Opinia

Jeśli mam być szczery to nie polecam tej firmy. Dlaczego. 1. Pan Rafał Nikonowicz kłamca 1 klasa. Mówi tylko to co sprawia że chcesz pójść do tej pracy. Pomija wiele faktów które wychodzą w praniu. Tj obcinanie kasy za tzw minusy nie płacą za dzień próbny czyli pracujesz za friko jesteś jelenie dymanym...... 2. Warunki w tej pracy.... Żadne czyli dno dnem brak rękawiczek na zmianę rób tymi co dostałeś nawet rok. To nie ważne że są brudne i porwane. Firma jest biedna. Warunki sanitarne (usunięte przez administratora) kila i mogiła. Jedna miotla polamana na zakład szufelki nie uraczysz żadnej zbieraj śmieci podkładka z kartonu. Ten magazyn powinni zamknąć ze względu na brud panujący tam. 3. Ebru to laska która uważa się za gwiazdę w tej firmie a tak na prawdę każdy wie za co się dostała na stołek w tej kanciapie. Pracowała doustnie hahaha. Ogólnie rzecz biorąc uciekajcie z tamtąd. 160 godzin pracy a kasa 1180 euro minus 300 za nore bez jakichkolwiek wygód typu pralka kuchenka i minus twój minus który niby nie wyrobiłem akordy hahaha. Policz sobie zanim tam pójdziesz.

Pomocna?
Tak3Nie2
Daniel
 Opinia

Podpowiecie jak dostać się do firmy? Trzeba mocno się napracować? Wiem, że są dobrzy,

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Daniel 14.04.2019 19:07

Co ma Pan na myśli? W jakim sensie dostać się?

Pomocna?
TakNie1
xx
 Opinia

Polecam firmę DWL. Jeżeli cokolwiek się nie zgadza można skontaktować się z koordynatorami, a jeśli nie to z biurem i wszystko zostanie wyjaśnione. Zarobki to ok 950€ na rękę po odliczeniu mieszkania, o czym informują w rozmowie telefonicznej.. nie ma żadnego oszustwa, wszystko klarowne i jasne. Pieniądze są na koncie na czas. Nie polecam słuchania innych i kierowania się opiniami, bo ludzie gadają niesamowicie, a sumarum suma wszystko jest tak, jak miało być. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak21Nie4
Inspektor sanitarny.
 Opinia
@xx 15.01.2019 11:07

Taaa co ty (usunięte przez administratora) kolega robił miał 190 godzin i dostał 950 euro.Dojazd do pracy ty sobie organizujesz sam .Za nadgodziny nie masz więcej płatne do tego jedna przerwa w pracy na 9 godzin pracujących.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rob
 Opinia
@xx 15.01.2019 11:07

Nie polecam DWL zarobki 1000 minus 300 pokój zostaje 700 i za taką pracę to jest dużo mówią że stawka godzinowa i premia ale nic jakie są normy żeby dostać tą premię

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B.
 Opinia

Nie polecam tej firmy pracowałam tam ze swoim chłopakiem ludzie są fałszywi zostałam zwolniona nie słyszenie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@B. 17.12.2018 19:48

Niech pani nie pisze bzdur moze pani sie przedstawi ? Pani Barbaro (usunięte przez administratora) pani juz wie co pani robila kto wywieral presje na pracownikach ? Kto robil jakies wyscigi szczurów ? Kto chodzil z telefonem po zakładzie ? Kto rządził na zakładzie ? Kto wydzwanial ze skargami ? Pani ! Wymieniac dalej ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B.
 Opinia
@Pracownik 18.12.2018 22:14

Tak proszę wymieniać ja nie wydzwanialam to bzdury jakieś to inni nie ja to pracownicy stali którzy tam długo pracują dobrze wiecie kto kto dobrze żyje z kordynatieami kto chleje

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@B. 02.01.2019 07:46

P. (usunięte przez administratora) z Searbeck pani juz wie co pani zrobiła i przestanie pani robić z siebie pośmiewisko

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
B.
 Opinia
@Pracownik 04.01.2019 21:09

Tak?? Niby co?? No słucham weźcie się za ludzi którzy chleja .Na. Nikogo nie wydzwanialam ludzie są podli fałszywi wywalacie ludzi bez powodu i po ,700 euro

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rambo
 Opinia
@B. 17.12.2018 19:48

Taaa nie polecasz bo w chujaa lecieliscie oby dwoje patrzeliscie na innych a sami robiliście zadymy które z resztą są do dziś z tej bandy lupa zbieraniny z polskich wsi ;) ale w rękach nie masz wideł tylko saszetki ;)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jestescie...
 Opinia
@Rambo 09.01.2019 22:00

(usunięte przez administratora) ta firmę. Nigdy nikomu nie polecam i tyle. Nara frajerzy

Pomocna?
TakNie1
Grzegorz B
 Opinia

Witajcie czemu oczerniacie firme DWL!!!!nigdy mnie nie oszukała i kordynatorzy też firma nie jest chora tylko ludzie ktuży przyjezdzają i nie chce im się pracować!!!!

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Jolanta, czy znane Tobie były warunki zatrudnienia jeszcze zanim podpisałaś umowę z firmą DLW? Czy przeczytałaś dokładnie umowę jaką Ci zaproponowano? Może warto porozmawiać na ten temat z przełożonym. Czy wywiązujesz się ze swoich obowiązków? Może warto zastanowić się nad tym jeszcze raz.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@Karolina 27.08.2018 09:33

Właśnie tu pytanie czy wywiazuje sie z warunkow jako pracownik większość wypisuje bzdety i kłamstwa i najlepiej wymyślić na poczekaniu jaki to ktos poszkodowany ale prawda jest zupełnie jest inna

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek
 Opinia
@Rafal 27.08.2018 21:59

Pracowałem tam 2 lata. Po krotce, nie polecam tej firmy, lepiej poszukać czegos porzadniejszego. Pieniadze na prawdę małe jak na taka pracę.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@Bartek 28.08.2018 11:51

Jesli pracowales dwa lata to chyba tak zle nie bylo ! Po co teraz wieszac psy i kot y ? Bylo zrezygnowac po dwoch dniach jak zle ! Zawsze znajda sie delikwenty takie co narzekaja a robia dalej

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek
 Opinia
@Rafal 30.08.2018 20:08

@Rafal, bystra odpowiedź, życie czasem zmusza do tego że i w najgorszych warunkach trzeba pracować by mieć co jeść. Ale to nie Twoja sprawa akurat. Po prostu mówię jak jest w firmie by nikt więcej się tak nie przejechał jak ja, że przyjezdza za ostatnie pieniądze, ma pracować na ciepłej hali a rzucają go i jego żonę na 3 stopnie Celsjusza, do tego jak się zwolnilismy to trzeba się sądzić o dwie ostatnie wypłaty bo nam Herr Siepke nie wypłacił pieniazkow :). Co w tej firmie jest dobrego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Deutsche Werke Logistic
 Opinia
@Karolina 27.08.2018 09:33

Pani Karolino firma nazywa się DWL ( Deutsche Werke Logistic) z siedzibą w Hamburgu adresu nie będę podawał więc proszę nie przekręcać nazwy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Deutsche Werke Logistic 06.12.2018 00:24

W ogole firma tak nie nazywa sie cala nazwa firmy zle napisala jest blad na bledzie masakra po jakiej wy szkole ? Widac

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Asia
 Opinia

Zapewniają że zarobki są od 1200€ na rękę z czego okazuje się, że wypłata po przepracowaniu całego miesiąca sięga max. 800€ na rękę. 300€ kosztuje mieszkanie, dojazd do pracy zapewniony przez firmę ? Z czego z wlasnej ręki płaci się ok. 10€, auto nie zdatne do jazdy. Strach było jechać. Oczywiście koordynatorzy zostali poinformowani o zepsutym samochodzie z czego usłyszeliśmy ze mamy jeździć nim tak długo aż stanie. Tam gdzie trafiliśmy na lokacje jedna z kobiet miała wszystkie klucze i pod naszą nieobecność wchodziła do naszych pokoi. Strach zostawić cenniejsze przemdioty w pokoju.... zapewniali nas o dobrze płatnej, uczciwej pracy a zostaliśmy oszukani... po 3tygodniu pracy zostaliśmy dopiero poinformowani o tym że do 300€ za mieszkanie doliczają 23€ za tydzień internetu. Nie warto marasic się wyjazdem do tej firmy szkoda nerwów... i wydanych pieniędzy. Pamietajmy o tym że jedziemy za granice po to by zarobić pieniądze a nie po to żeby tam mieszkać....co najlepsze polscy koordynatorzy którzy mają nam pomagac ? Potrafia grozić karą tylko i wyłącznie za to że się ktoś planuje zwolnić się z pracy... aaa i bardzo dziwne mieszkać w jednym z miast Niemiec a byc zameldowanym 800km od lokacji ... Mieszkanie bardzo ładne, szkoda ze ogrzewanie nie działało, okna były źle zamontowane co przy takiej pogodzie gwarantuje wilgoć w pokoju. Oczywiście jest jeden plus w DWL, że praca jest bardzo fajna lekka i przyjemna.. szkoda że maja taki (usunięte przez administratora) w biurze tak to wszystko było w porządku. W skali od 0 - 10 DWL oceniam na -1.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monia

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Kłamią na temat pracy i mieszkania,300 euro płacisz za samo łòżko cholera wie kogo ci dadzą na pokòj

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Klaudia
 Opinia

Ostrzegam przed Agnieszka H. Z Heilbronn jogurty jest nie odpowiedzialna osoba nakazuje pracownikom zostawac dluzej w pracy jesli ktos nie poslucha dostanie naganne za to nie ma prawa tak traktowac ludzi podwojny akord wprowadza a kierowniczka dzialu rumunka wpada w szal jak nie jest akord wyrabiany oczekuje od polakow ze bedzie wyrabiane wiecej niz norma to jest straszne ze tak traktuja druga rzecz pseudo dyrektor Agnieszka H wyszla sobie z pracy i zostawila samych ludzi i doszlo do wypadku nic groznego ale karetka powinna byc wezwana ! Oni nic nie zrobili z tym ! H..... robi co chce a do ludzi ma podejscie jak do roboli !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mięsny
 Opinia

Nie polecam firmy DWL, firma wykorzystuje ludzi jak tylko może. 9.50 na godzinę brutto, za mieszkanie pobieraja 300 euro, więc wypłaty zostaje tyle co kot naplakal. W pracy zostają na dłużej tylko narkomanii albo alkoholicy, każdy kto ma trochę oleju w głowie jak najszybciej się zwalnia z tej firmy. NIE POLECAM.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jarosław
 Opinia
@Mięsny 29.10.2018 05:13

Czy znane Ci były warunki umowy i wysokość wynagrodzenia jeszcze przed podjęciem pracy przez firmę DLW? Jeżeli tak, dlaczego więc zdecydowałeś się podjąć współpracę z tą firmą? Zechciej proszę podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami w tym temacie. To może zainteresować inne osoby na forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cichy
 Opinia

Praca do (usunięte przez administratora) Zarobki do (usunięte przez administratora) Za 180godzin już po odliczeniu mieszkania i podatku (klasa podatkowa 1-czyli normalna) dostałem 850 Euro.. Za przezucenie około 30 ton dziennie..

Pomocna?
Tak2Nie
Jarosław
 Opinia
@Cichy 15.10.2018 20:51

Napisałeś, że otrzymałeś 850 euro za swoją pracę, a ile miałeś obiecane na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy w ogóle próbowałeś wyjaśniać ten temat z przełożonym? Może zaszło jakieś nieporozumienie w rozliczeniu lub po prostu obowiązuje taka stawka.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Pan palił, proszę Cię o nie upublicznianie na forum danych osobowych pracowników firmy. Pozytywnie oceniasz swoją pracę w tej firmie, widzę, że jesteś szczególnie zadowolony z zarobków. Czy możesz napisać coś więcej na temat godzin pracy i obowiązków na twoim stanowisku?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pan palił
 Opinia

Firma spoko i idzie zarobić:) nie rozumiem ludzi którzy przyjechali na "wakacje" i mają pretensję ,że zarobili 400 -500 . Aczkolwiek jest grupa alkoholikow (Bajerscy), którzy zastraszaja ludzi i robią w żywe oczy niewiniatka .. zdala od nich! Ogólnie praca spoko .. dla tych co lubią pracować i nie poddają się po jednym dniu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Twòj kolega
 Opinia
@Pan palił 14.10.2018 00:36

Skoro podajesz nazwiska to czemu swojego nie podasz?Po twoim wpisie dochodze do wniosku że nadal tam pracujesz ale obczerniasz kolegòw,a sam pewnie nie jesteś lepszy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
maja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pan palił 14.10.2018 00:36

Kim Ty jesteś żeby oceniać? PAN PALIŁ CHYBA COŚ że jest taki mądry.(usunięte przez administratora) Uważajcie ludzie w palarni.....na podpierduchy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Bartek, proszę Cię o nie prowokowanie sprzeczek na forum GoWork.pl. Forum jest miejscem ogólnodostępnym, gdzie każdy może anonimowo wyrazić swoją opinię. Być może ta osoba wolała zachować swoją tożsamość. Jaka jest Twoja ocena firmy DLW i czy według Ciebie w firmie konieczne są jakieś zmiany?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Osoba z zimnej hali
 Opinia

Pracuje w DWL od ponad dwóch lat i nikt mnie do tej pory nie oszukał zarabiam 2000-2500brutto i na zimniej hali jest 6c a nie 3c panie Bartku a robota jest lekka tylko trzeba mieć coś w głowie poza tym nikt cię nie lubi bo jesteś rudy to niczyja wina

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
007
 Opinia
@Osoba z zimnej hali 25.09.2018 10:49

Widzę że jaka firma tacy pracownicy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przeziebiony pez GLESCHENDORF
 Opinia
@007 28.09.2018 19:22

Ogol dziewczynie wąsy. Ps. Z waszej strony zawsze było coś nie tak(nigdy nic nie pasowało mówię nie tylko o GDF ALE I też LK).. skoro tak mało zarabiales to audi wygrałeś w zdrapce ?? A MIESZKANIE NA LOTERII ??!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek
 Opinia
@Przeziebiony pez GLESCHENDORF 29.09.2018 04:46

Bys się slabiaku przedstawił a nie anonim walisz. Pozdro :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Jola, proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. W swoim wpisie zawarłaś pod adresem firmy poważne groźby. Twoja wypowiedź opiera się na ogólnych stwierdzeniach. Czy możesz napisać coś więcej na temat firmy DLW, podać argumenty, przytoczyć konkretną sytuację, które poparłyby twoje słowa?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jola
 Opinia

Firma dwl to jedna wielka ściema trzymajcie się od niej z daleka. Pan. Tadeusz pięknie rozmawia przez telefon aby tylko ludzi zwerbowac do pracy a później okazuje się co innego. Mam nadzieję że ten człowiek zginie w więzieniu za te oszustwa

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@KARMA xxxx, Jeżeli Twoja opinia o firmie jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Wiele napisałeś o trudnościach w kontaktach z pracownikiem firmy DLW. Przy okazji przypominam Tobie o regulaminie forum. Na forum nie podajemy imion ani nazwisk pracowników firmy. Czy możesz dokładnie opisać sytuację? W jakim aspekcie potrzebowałeś wsparcia koordynatora?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Bartek, czy po twoich negatywnych doświadczeniach, zamierzasz spróbować raz jeszcze na innym kontrakcie z inną firmą? Czy możesz napisać coś o atmosferze jaka panowała w trakcie twojej pracy w firmie DLW? Czy można liczyć na wsparcie polskich pracowników? Każda informacja może być cenna dla przyszłych pracowników tej firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jolanta
 Opinia

Super firma polecam gorąco jak ktoś nie ma potrzeby zarabianie godnych zarobków,bo tak jak mówią 800na rękę,mieszkanie pozal się Boże, kordynator który bierze kasę za przeprowadzenie,lub załatwienie sprawy w banku,pan Wojtek który nazywany został gladiator bo jest do usunięcia ludzi którzy mówią prawdę o firmie a praca to akord a kasa ta sama nie ma szans aby było więcej.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@Jolanta 26.08.2018 13:30

Usuwa ludzi tzw. Delikwentny i wybryki natury co poprzyjezdzaja z polszy i chca od razu po 5.000 € i za Free wszystko oj ludzie czasem płakać mi sie chce z was takie cos przyjezdza do pracy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek
 Opinia

Pracowałem z żoną 2 lata w tej firmie, zarobki za na prawdę ciężka pracę to około 1100-1200 euro do tego dochodzi mieszkanie 300 czyli na rękę z 800-900 euro przy pracy 8-10 godzin dziennie. Wypłaty na czas dopóki nie zwolnisz się z firmy, my się zwolnilismy i szef nie wypłacił nam 2500 Euro (bo mamy własne mieszkanie to nie odlicza po 300). Brak kontaktu z szefostwem. Nie polecam, lepiej poszukać czegoś innego.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dwl nie polecam
 Opinia

Witam! Chce sie podzielic opinia na tematk. Firmy Kogucik. Jaka jest firma dwl. Pod zadnym pozorem nie zatrudniajcie sie w tej firmie. Opinie usowaja. Oboecuja ludziom wysokie zarobki a tak naprawde jak zarobicie na czysto 800 to jest super. Koordynatorow to na oczY nie zobaczycie. Tylko na dzien doby. Sprawy zalatwiane sa na odpier... Sie. Jezeli pomyla sie z wyplacana kasa to juz nie doczekaxie sie zwrotu pieniazkow. Na domkach trzeba sobie samemu placic za smieci i tv. Chociaz macie napisane to w umowach, z3 oni to oplacaja. Pani Agnoezzka nie odbiera telefonów. Jak juz was przyjmie. Pan Wojtek to snob i nie nadaje sie do tej pracy. W sumie jak cala obsluga tej firmy. Zapomnijcie o jakis wiekszych pieniazkach z akordow. To jest mydlenie oczow. Jest wiele osob ktore sie nabraly na propozycje tej smieciowej firmy. Ja wybieram sie do sadu na rozmowe z nimi.Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oszukani przez dwl
 Opinia
@Dwl nie polecam 26.10.2017 20:26

Witam my tez z ta firma mamy problemy chcemy zlozyc pozew zbiorowy szukamy ludzi oszukanych przez nich prosze o kontakt

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
slazak
 Opinia
@Oszukani przez dwl 17.01.2018 12:01

witam miesiac jestem juz po pracy w tej firmie ale nadszedł czas wypłaty (do 20 stego) 20 sty kwiecień 2018 wypadł piatek a ze w weekendy banki nie ksieguja musi to byc piatek ,dzwonie do pani agnieszki od tego dnia ,rozumiem weekend dom rodzina ok jednak piatek roboczy poniedzialek rowniez ,nawet nie laska oddzwonic ,problem mam ogromny poniewaz wyplata na ktora oczekiwalem za marzec wynosi 0 no jak tak mozna ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zwiewa
 Opinia
@Oszukani przez dwl 17.01.2018 12:01

Witam, z chęcią też się wybiorę do sądu. Za 2 tyg pracy 250 euro to ewidentnie za mało oraz zwolnieni w 1 dzień

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@Zwiewa 20.08.2018 11:40

Zwiewa czemu anonimowo piszesz ? Podaj swoje imię i nazwisko ! Do.sądu chyba żart, jest okres próbny pół roku i sąd ci nie pomoze bo na.okresie próbnym kaŻdy pracodawca moze zwolnic moze zacznijcie podawac swoje imię i nazwisko a nie anonimowo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxxxx
 Opinia

Najgorsza możliwa firma, Ja i narzeczony zostaliśmy zwolnieni dzień po tym jak się okazało że nie jesteśmy ubezpieczeni. Narzeczony za swoje pieniądze musiał płacić za wizytę i zostaliśmy zwolnieni będąc na L4. Brawa dla DWL. Nie polecam tego miejsca, ludzie nie idźcie tam pracować bo to miejsce to jeden wielki żart.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@xxxxx 04.08.2018 10:58

Ubezpieczenie zdrowotne jest od dnia pracy proszę nie wypisywać takich bzdur, jacy ludzie takie opinie niektórzy myślą ze prace można traktować jak wizyte u kolegi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxxxx
 Opinia
@Rafal 05.08.2018 00:58

Mogę Ci przesłać fakturę za wizytę oraz wszystkie wiadomości z niby koordynatorami. Sprawa i tak jest już u adwokata a propo pracy nawet fajna jest. Chodzi o oszustwa np ubezpieczenia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@xxxxx 08.08.2018 19:18

Oj nie znacie zasad w Niemczech każdy pracodawca ma czas do 6 tygodni aby ubezpieczyć moze i po tygodniu pracy ubezpieczyć ale od dnia tak jak umowa, proszę zadzwonić do krankenkasse i zapytać i to samo powiedza do lekarza trzeba zawsze brac zaświadczenie o ubezpieczeniu zdrowotnym jak karty sie nie ma jeszcze Karte Krankenversicherung i to normalne ze rachunek sie placi no bo jak za darmo ? Nie ! Później wystarczy doniesc rachunek dla krankenkasse i zwrócą to, i firma zawsze ubezpiecza proszę zapytać sie niemieckiego adwokata to samo powie i firma jest zawsze zgodna z papierami pozdrawiam Rafal

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@Rafal 09.08.2018 00:27

Dlaczego podpisujecie sie jako xxxxx ???? Domyślam sie kto wy jesteście moze ujawnie wasze imie i nazwisko ? Narobiliscie rabanu i pojechaliscie masakra co drugi to lepsZy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Andrju, Czasami w przypływie emocji, podejmujemy decyzję, których potem żałujemy. W przypadku pracy zawsze warto przeanalizować wszystkie za i przeciw zanim zdecydujemy się podjąć jakieś kroki. Czy uważasz, że podjąłeś właściwą decyzję odchodząc z firmy DLW? Co było główną przyczyną?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Andrju
 Opinia
@Karolina 15.08.2018 14:22

@Karolina, podjąłem dobrą decyzję, ponieważ pracuje bliżej swojego domu i więcej zarabiam w obecnej firmie oraz mieszkam w lepszych warunkach

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Andrju
 Opinia

Chciał bym powiedzieć, że zostałem oszukany przez pana W. W rozmowie telefonicznej, ponieważ poinfornowano mnie, że w pracy będę ''degustował sery''. Nie poinformowano mnie, że powinienem posiadać własną odzież ochoronną oraz rzekomo za hotel robtniczy pokryje firma. Odradzam stanowczo to firmę

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@Andrju 10.08.2018 01:15

Czasem zastanawiam się skad tacy biora się ludzie najlepiej osadzic oskarzyc firme ale pracownik jest super wszystko tylko dlaczego prawdy nikt nie powie ??? Firma nie zwalnia za byle co

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Andrju
 Opinia
@Rafal 12.08.2018 11:59

A ja się zastanwiam skąd tacy ludzie się biorą, że nie potrafią odpowiedzieć na pytanie. Ps. Sam się zwolniłem z tej "cudownej firmy"

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Rafal, nie jestem zainteresowana pracą w firmie DLW. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc innym użytkownikom w dotarciu do informacji o pracodawcy. Potencjalni kandydaci na pewno skorzystają z Twojej pomocy. Czy możesz napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do tej firmy?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Mm, dziękuję za Twoją odpowiedź. Pytasz o znajomość języka niemieckiego więc domyślam się, że jest to pewien wymóg co do tego by pracować w DLW, mam rację? Czy dla osób, które nie znają języka, bądź mówią w stopniu podstawowym praca ta stoi otworem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafal
 Opinia
@Karolina 19.06.2018 11:20

Większość pracowników pracuje bez znajomości języka niemieckiego zostało wolnych miejsc bodajże 5 : ) napisz do mnie na emaila : raphael-93@gmx.de skontaktuje Cię z pania która rekrutuje pozdrawiam Rafal

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Tadeusz, @... , czy zatem wiadomo ile konkretnie osób jest zatrudnionych w tej firmie? Które informacje są potwierdzone? Czy w związku z dosyć sporą liczbą osób zatrudnionych w DLW są obecnie jeszcze wolne wakaty? Jeśli tak to na jakie stanowiska? Czy ktokolwiek posiada wiedzę na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mm
 Opinia
@Karolina 11.06.2018 11:17

600 osób. A jak znajomość języka niemieckiego u Ciebie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o DLW - Hamburg

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny