DLW

Hamburg

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 54 ocen.

DLW
2 54 6 1

Opinie o DLW

Klaudia

Ostrzegam przed Agnieszka H. Z Heilbronn jogurty jest nie odpowiedzialna osoba nakazuje pracownikom zostawac dluzej w pracy jesli ktos nie poslucha dostanie naganne za to nie ma prawa tak traktowac ludzi podwojny akord wprowadza a kierowniczka dzialu rumunka wpada w szal jak nie jest akord wyrabiany oczekuje od polakow ze bedzie wyrabiane wiecej niz norma to jest straszne ze tak traktuja druga rzecz pseudo dyrektor Agnieszka H wyszla sobie z pracy i zostawila samych ludzi i doszlo do wypadku nic groznego ale karetka powinna byc wezwana ! Oni nic nie zrobili z tym ! H..... robi co chce a do ludzi ma podejscie jak do roboli !

Mięsny

Nie polecam firmy DWL, firma wykorzystuje ludzi jak tylko może. 9.50 na godzinę brutto, za mieszkanie pobieraja 300 euro, więc wypłaty zostaje tyle co kot naplakal. W pracy zostają na dłużej tylko narkomanii albo alkoholicy, każdy kto ma trochę oleju w głowie jak najszybciej się zwalnia z tej firmy. NIE POLECAM.

Jarosław
@Mięsny 29.10.2018 05:13

Czy znane Ci były warunki umowy i wysokość wynagrodzenia jeszcze przed podjęciem pracy przez firmę DLW? Jeżeli tak, dlaczego więc zdecydowałeś się podjąć współpracę z tą firmą? Zechciej proszę podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami w tym temacie. To może zainteresować inne osoby na forum.

Cichy

Praca do (usunięte przez administratora) Zarobki do (usunięte przez administratora) Za 180godzin już po odliczeniu mieszkania i podatku (klasa podatkowa 1-czyli normalna) dostałem 850 Euro.. Za przezucenie około 30 ton dziennie..

Jarosław
@Cichy 15.10.2018 20:51

Napisałeś, że otrzymałeś 850 euro za swoją pracę, a ile miałeś obiecane na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy w ogóle próbowałeś wyjaśniać ten temat z przełożonym? Może zaszło jakieś nieporozumienie w rozliczeniu lub po prostu obowiązuje taka stawka.

Karolina

@Pan palił, proszę Cię o nie upublicznianie na forum danych osobowych pracowników firmy. Pozytywnie oceniasz swoją pracę w tej firmie, widzę, że jesteś szczególnie zadowolony z zarobków. Czy możesz napisać coś więcej na temat godzin pracy i obowiązków na twoim stanowisku?

Pan palił

Firma spoko i idzie zarobić:) nie rozumiem ludzi którzy przyjechali na "wakacje" i mają pretensję ,że zarobili 400 -500 . Aczkolwiek jest grupa alkoholikow (Bajerscy), którzy zastraszaja ludzi i robią w żywe oczy niewiniatka .. zdala od nich! Ogólnie praca spoko .. dla tych co lubią pracować i nie poddają się po jednym dniu.

Karolina

@Bartek, proszę Cię o nie prowokowanie sprzeczek na forum GoWork.pl. Forum jest miejscem ogólnodostępnym, gdzie każdy może anonimowo wyrazić swoją opinię. Być może ta osoba wolała zachować swoją tożsamość. Jaka jest Twoja ocena firmy DLW i czy według Ciebie w firmie konieczne są jakieś zmiany?

Osoba z zimnej hali

Pracuje w DWL od ponad dwóch lat i nikt mnie do tej pory nie oszukał zarabiam 2000-2500brutto i na zimniej hali jest 6c a nie 3c panie Bartku a robota jest lekka tylko trzeba mieć coś w głowie poza tym nikt cię nie lubi bo jesteś rudy to niczyja wina

007
@Osoba z zimnej hali 25.09.2018 10:49

Widzę że jaka firma tacy pracownicy.

Przeziebiony pez GLESCHENDORF
@007 28.09.2018 19:22

Ogol dziewczynie wąsy. Ps. Z waszej strony zawsze było coś nie tak(nigdy nic nie pasowało mówię nie tylko o GDF ALE I też LK).. skoro tak mało zarabiales to audi wygrałeś w zdrapce ?? A MIESZKANIE NA LOTERII ??!

Bartek
@Przeziebiony pez GLESCHENDORF 29.09.2018 04:46

Bys się slabiaku przedstawił a nie anonim walisz. Pozdro :)

Karolina

@Jola, proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. W swoim wpisie zawarłaś pod adresem firmy poważne groźby. Twoja wypowiedź opiera się na ogólnych stwierdzeniach. Czy możesz napisać coś więcej na temat firmy DLW, podać argumenty, przytoczyć konkretną sytuację, które poparłyby twoje słowa?

Jola

Firma dwl to jedna wielka ściema trzymajcie się od niej z daleka. Pan. Tadeusz pięknie rozmawia przez telefon aby tylko ludzi zwerbowac do pracy a później okazuje się co innego. Mam nadzieję że ten człowiek zginie w więzieniu za te oszustwa

Karolina

@KARMA xxxx, Jeżeli Twoja opinia o firmie jest negatywna, warto ją odpowiednio uargumentować. Wiele napisałeś o trudnościach w kontaktach z pracownikiem firmy DLW. Przy okazji przypominam Tobie o regulaminie forum. Na forum nie podajemy imion ani nazwisk pracowników firmy. Czy możesz dokładnie opisać sytuację? W jakim aspekcie potrzebowałeś wsparcia koordynatora?

Karolina

@Bartek, czy po twoich negatywnych doświadczeniach, zamierzasz spróbować raz jeszcze na innym kontrakcie z inną firmą? Czy możesz napisać coś o atmosferze jaka panowała w trakcie twojej pracy w firmie DLW? Czy można liczyć na wsparcie polskich pracowników? Każda informacja może być cenna dla przyszłych pracowników tej firmy.

Karolina

@Jolanta, czy znane Tobie były warunki zatrudnienia jeszcze zanim podpisałaś umowę z firmą DLW? Czy przeczytałaś dokładnie umowę jaką Ci zaproponowano? Może warto porozmawiać na ten temat z przełożonym. Czy wywiązujesz się ze swoich obowiązków? Może warto zastanowić się nad tym jeszcze raz.

Rafal
@Karolina 27.08.2018 09:33

Właśnie tu pytanie czy wywiazuje sie z warunkow jako pracownik większość wypisuje bzdety i kłamstwa i najlepiej wymyślić na poczekaniu jaki to ktos poszkodowany ale prawda jest zupełnie jest inna

Bartek
@Rafal 27.08.2018 21:59

Pracowałem tam 2 lata. Po krotce, nie polecam tej firmy, lepiej poszukać czegos porzadniejszego. Pieniadze na prawdę małe jak na taka pracę.

Rafal
@Bartek 28.08.2018 11:51

Jesli pracowales dwa lata to chyba tak zle nie bylo ! Po co teraz wieszac psy i kot y ? Bylo zrezygnowac po dwoch dniach jak zle ! Zawsze znajda sie delikwenty takie co narzekaja a robia dalej

Bartek
@Rafal 30.08.2018 20:08

@Rafal, bystra odpowiedź, życie czasem zmusza do tego że i w najgorszych warunkach trzeba pracować by mieć co jeść. Ale to nie Twoja sprawa akurat. Po prostu mówię jak jest w firmie by nikt więcej się tak nie przejechał jak ja, że przyjezdza za ostatnie pieniądze, ma pracować na ciepłej hali a rzucają go i jego żonę na 3 stopnie Celsjusza, do tego jak się zwolnilismy to trzeba się sądzić o dwie ostatnie wypłaty bo nam Herr Siepke nie wypłacił pieniazkow :). Co w tej firmie jest dobrego?

Jolanta

Super firma polecam gorąco jak ktoś nie ma potrzeby zarabianie godnych zarobków,bo tak jak mówią 800na rękę,mieszkanie pozal się Boże, kordynator który bierze kasę za przeprowadzenie,lub załatwienie sprawy w banku,pan Wojtek który nazywany został gladiator bo jest do usunięcia ludzi którzy mówią prawdę o firmie a praca to akord a kasa ta sama nie ma szans aby było więcej.

Rafal
@Jolanta 26.08.2018 13:30

Usuwa ludzi tzw. Delikwentny i wybryki natury co poprzyjezdzaja z polszy i chca od razu po 5.000 € i za Free wszystko oj ludzie czasem płakać mi sie chce z was takie cos przyjezdza do pracy

Bartek

Pracowałem z żoną 2 lata w tej firmie, zarobki za na prawdę ciężka pracę to około 1100-1200 euro do tego dochodzi mieszkanie 300 czyli na rękę z 800-900 euro przy pracy 8-10 godzin dziennie. Wypłaty na czas dopóki nie zwolnisz się z firmy, my się zwolnilismy i szef nie wypłacił nam 2500 Euro (bo mamy własne mieszkanie to nie odlicza po 300). Brak kontaktu z szefostwem. Nie polecam, lepiej poszukać czegoś innego.

Dwl nie polecam

Witam! Chce sie podzielic opinia na tematk. Firmy Kogucik. Jaka jest firma dwl. Pod zadnym pozorem nie zatrudniajcie sie w tej firmie. Opinie usowaja. Oboecuja ludziom wysokie zarobki a tak naprawde jak zarobicie na czysto 800 to jest super. Koordynatorow to na oczY nie zobaczycie. Tylko na dzien doby. Sprawy zalatwiane sa na odpier... Sie. Jezeli pomyla sie z wyplacana kasa to juz nie doczekaxie sie zwrotu pieniazkow. Na domkach trzeba sobie samemu placic za smieci i tv. Chociaz macie napisane to w umowach, z3 oni to oplacaja. Pani Agnoezzka nie odbiera telefonów. Jak juz was przyjmie. Pan Wojtek to snob i nie nadaje sie do tej pracy. W sumie jak cala obsluga tej firmy. Zapomnijcie o jakis wiekszych pieniazkach z akordow. To jest mydlenie oczow. Jest wiele osob ktore sie nabraly na propozycje tej smieciowej firmy. Ja wybieram sie do sadu na rozmowe z nimi.Pozdrawiam.

Oszukani przez dwl
@Dwl nie polecam 26.10.2017 20:26

Witam my tez z ta firma mamy problemy chcemy zlozyc pozew zbiorowy szukamy ludzi oszukanych przez nich prosze o kontakt

slazak
@Oszukani przez dwl 17.01.2018 12:01

witam miesiac jestem juz po pracy w tej firmie ale nadszedł czas wypłaty (do 20 stego) 20 sty kwiecień 2018 wypadł piatek a ze w weekendy banki nie ksieguja musi to byc piatek ,dzwonie do pani agnieszki od tego dnia ,rozumiem weekend dom rodzina ok jednak piatek roboczy poniedzialek rowniez ,nawet nie laska oddzwonic ,problem mam ogromny poniewaz wyplata na ktora oczekiwalem za marzec wynosi 0 no jak tak mozna ?

Zwiewa
@Oszukani przez dwl 17.01.2018 12:01

Witam, z chęcią też się wybiorę do sądu. Za 2 tyg pracy 250 euro to ewidentnie za mało oraz zwolnieni w 1 dzień

Rafal
@Zwiewa 20.08.2018 11:40

Zwiewa czemu anonimowo piszesz ? Podaj swoje imię i nazwisko ! Do.sądu chyba żart, jest okres próbny pół roku i sąd ci nie pomoze bo na.okresie próbnym kaŻdy pracodawca moze zwolnic moze zacznijcie podawac swoje imię i nazwisko a nie anonimowo

xxxxx

Najgorsza możliwa firma, Ja i narzeczony zostaliśmy zwolnieni dzień po tym jak się okazało że nie jesteśmy ubezpieczeni. Narzeczony za swoje pieniądze musiał płacić za wizytę i zostaliśmy zwolnieni będąc na L4. Brawa dla DWL. Nie polecam tego miejsca, ludzie nie idźcie tam pracować bo to miejsce to jeden wielki żart.

Rafal
@xxxxx 04.08.2018 10:58

Ubezpieczenie zdrowotne jest od dnia pracy proszę nie wypisywać takich bzdur, jacy ludzie takie opinie niektórzy myślą ze prace można traktować jak wizyte u kolegi

xxxxx
@Rafal 05.08.2018 00:58

Mogę Ci przesłać fakturę za wizytę oraz wszystkie wiadomości z niby koordynatorami. Sprawa i tak jest już u adwokata a propo pracy nawet fajna jest. Chodzi o oszustwa np ubezpieczenia

Rafal
@xxxxx 08.08.2018 19:18

Oj nie znacie zasad w Niemczech każdy pracodawca ma czas do 6 tygodni aby ubezpieczyć moze i po tygodniu pracy ubezpieczyć ale od dnia tak jak umowa, proszę zadzwonić do krankenkasse i zapytać i to samo powiedza do lekarza trzeba zawsze brac zaświadczenie o ubezpieczeniu zdrowotnym jak karty sie nie ma jeszcze Karte Krankenversicherung i to normalne ze rachunek sie placi no bo jak za darmo ? Nie ! Później wystarczy doniesc rachunek dla krankenkasse i zwrócą to, i firma zawsze ubezpiecza proszę zapytać sie niemieckiego adwokata to samo powie i firma jest zawsze zgodna z papierami pozdrawiam Rafal

Rafal
@Rafal 09.08.2018 00:27

Dlaczego podpisujecie sie jako xxxxx ???? Domyślam sie kto wy jesteście moze ujawnie wasze imie i nazwisko ? Narobiliscie rabanu i pojechaliscie masakra co drugi to lepsZy

Karolina

@Andrju, Czasami w przypływie emocji, podejmujemy decyzję, których potem żałujemy. W przypadku pracy zawsze warto przeanalizować wszystkie za i przeciw zanim zdecydujemy się podjąć jakieś kroki. Czy uważasz, że podjąłeś właściwą decyzję odchodząc z firmy DLW? Co było główną przyczyną?

Andrju
@Karolina 15.08.2018 14:22

@Karolina, podjąłem dobrą decyzję, ponieważ pracuje bliżej swojego domu i więcej zarabiam w obecnej firmie oraz mieszkam w lepszych warunkach

Andrju

Chciał bym powiedzieć, że zostałem oszukany przez pana W. W rozmowie telefonicznej, ponieważ poinfornowano mnie, że w pracy będę ''degustował sery''. Nie poinformowano mnie, że powinienem posiadać własną odzież ochoronną oraz rzekomo za hotel robtniczy pokryje firma. Odradzam stanowczo to firmę

Rafal
@Andrju 10.08.2018 01:15

Czasem zastanawiam się skad tacy biora się ludzie najlepiej osadzic oskarzyc firme ale pracownik jest super wszystko tylko dlaczego prawdy nikt nie powie ??? Firma nie zwalnia za byle co

Andrju
@Rafal 12.08.2018 11:59

A ja się zastanwiam skąd tacy ludzie się biorą, że nie potrafią odpowiedzieć na pytanie. Ps. Sam się zwolniłem z tej "cudownej firmy"

Karolina

@Rafal, nie jestem zainteresowana pracą w firmie DLW. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc innym użytkownikom w dotarciu do informacji o pracodawcy. Potencjalni kandydaci na pewno skorzystają z Twojej pomocy. Czy możesz napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do tej firmy?

Karolina

@Mm, dziękuję za Twoją odpowiedź. Pytasz o znajomość języka niemieckiego więc domyślam się, że jest to pewien wymóg co do tego by pracować w DLW, mam rację? Czy dla osób, które nie znają języka, bądź mówią w stopniu podstawowym praca ta stoi otworem?

Rafal
@Karolina 19.06.2018 11:20

Większość pracowników pracuje bez znajomości języka niemieckiego zostało wolnych miejsc bodajże 5 : ) napisz do mnie na emaila : raphael-93@gmx.de skontaktuje Cię z pania która rekrutuje pozdrawiam Rafal

Karolina

@Tadeusz, @... , czy zatem wiadomo ile konkretnie osób jest zatrudnionych w tej firmie? Które informacje są potwierdzone? Czy w związku z dosyć sporą liczbą osób zatrudnionych w DLW są obecnie jeszcze wolne wakaty? Jeśli tak to na jakie stanowiska? Czy ktokolwiek posiada wiedzę na ten temat?

Mm
@Karolina 11.06.2018 11:17

600 osób. A jak znajomość języka niemieckiego u Ciebie?

anonymous

Najgorsza firma jaka istnieje na rynku.Pani kordynatorka Pani A..wielka (usunięte przez administratora) kłamie w żywe oczy obiecuje złote góry a na miejscu obrót o 180 stopni, a Pan Wojtek kierownik jeszcze gorszy cham i prostak obcokrajowców lepiej traktuje jak polaków i frajerów co mu donoszą...,wieki chojrak za 5 zł. Za chate 300euro tylko ciekawe ile z tego mają wynajemcy???Wielkie oszustwo i wyzysk pracowników... Czy pracujesz 8 godzin czy 12 to i tak tyle samo zarobisz chyba że podpier.....ludzi to masz plecy i coś więcej do wypłaty..Zwalniaja ludzi bez przyczyny nie odbieraja telefonow a sprawy zalatwiaja przez swoich przydupasów Nie polecam TO BANDA ZŁODZIEJII I OSZUSTÓW!!! Tyle samo w polsce zarobisz robiąc po 8 godzin

Tadeusz
@anonymous 26.12.2017 17:53

Czemu każdy się podpisuje zmyślonym pseudonimem niech każdy kto ma zastrzeżenie wpisze prawdziwe dane i poda sprawę do sądu a nie takie głupie przepychanki bo to jest śmieszne a raczej żałosne w Dwl pracuje ponad 300 osób a tu są jakieś śmieszne wypociny śmiesznych ludzi jak była by to firma oszustów to dawno sądy i sprawy karne by tą firmę wykonczyły ale jednak dalej prosperuje i ma się dobrze raczej jestm pewny że gdyby dalej pracowali ludzi pokroju tego co tam niżej wypisują to prędzej by ta firma znikła z rynku więc ludzi zastanówcie się co piszecie te wypociny wasze są płytkie a niektóre to wręcz sprawy karne za zniesławienie i ogromne koszty odszkodowania i sądowe pozdrawiam ludzi pozytywnie na kręconych PS. Po numerze IP każdego można szybko znaleźć

Oskar
@Tadeusz 09.01.2018 15:05

Tadeusz ludzie z ktorymi pracowalem chwala sobie ze zarabiaja 600euro zaklad dla idiotow jezeli dobrze sie tam zyje niech robia za glopkow ja po2miesiacach pojechalem bo pracowac za 700euro to smiech na sali

...
@Tadeusz 09.01.2018 15:05

Na pewno 300 ? Z tego co wiem ponad 600 ludzi oby nie więcej maja dojść nowe magazyny wiec liczba zwiekszy sie niebawem pozdrawiam : )

Karolina

@bolesław, Twoja wypowiedź w sposób rażący narusza zasady jakie panują na tym forum. Tu chciałabym przytoczyć Ci zasady zawarte w regulaminie -->https://www.gowork.pl/regulamin . Jeżeli masz zamiar się wypowiadać, rób to jednak w sposób przystępny dla innych i merytoryczny. Zachęcam resztę użytkowników do wygłaszania swoich opinii odnośnie pracodawcy jakim jest DLW.

C.H
@Karolina 30.05.2018 15:34

No właśnie trochę kultury ludzie ! Za takie pisanie można beknac

Franek

Jak ktoś dobrze pracuje to i dobrze zarabia oraz nie narzeka, tyle w temacie!!

.......nn
@Franek 16.05.2018 18:25

Dokładnie!!!!!!!

bolesław
@Franek 16.05.2018 18:25

te szmaty jeszcze żyja. jolka i agnieszka to naciagary. działały na południu wcześniej

.....nn

A może te osoby co tak wypisują na firmę !!! To napiszą prawde jaka jest !!! Delikwenty pijane przychodzą robia co chca, rzucaja sie wyzywaja i ciągle cos im nie pasuje !!! A później firma nie w porządku ale z waszej strony jest okey tak.???? Spożywać alkohol w zakładzie pracy to jest nie do pomyślenia, niektórzy robia sobie z mieszkań firmowych hotele i musi policja interweniować w sprawie wyprowadzenia się z mieszkania firmowego !!! Wstyd

Niki

Może trzeba zweryfikować swoje myślenie o pracy?

Stranger

Cześć, jeżeli szukacie pracy bez języka to nigdzie w Niemczech nie zarobicie dużo więcej chyba, że jesteście pracownikami wykwalifikowanymi. Za mieszkanie płaci się 300 euro co prawda można mieszkać z jakimiś elementami społecznymi, chociaż ja dopiero pod koniec swojej kariery na takich trafiłem. Z Panią Agnieszką można się dogadać zawsze jak się nie dzwoni pijanym i z pretensjami o nie wiadomo co, czasem nie odbiera ale to wynika tylko z natłoku spraw, wystarczy napisać wiadomość i odpowie. Normalna firma, wiadomo trzeba się liczyć i uważać, jednak pieniądze chociaż 20tego każdego miesiąca są zawsze na czas. Nie chwalę, tylko mówię jak jest, ciuchy buty to wszystko musicie zapewnić sobie sami. Pracować też trzeba i nikogo kto pracuje nie wyrzucają, no może, takich co się kładą na stole albo przysypiają z rękoma w kieszeniach. Ogólnie to 3/5 pkt ode mnie.

Wiktor

Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę w firmie?

Staniek

Zawsze jakiś delikwent, potem się Dziwi, mnie wyrzucili. Są tacy co myślą, że idzie DWL traktować jako hotel. I pytanie dla wszystkich? Dlaczego pracuje ponad 600 ludzi w DWL, skoro piszą z niby taka zła. Dlaczego Oni są zadowoleni? Pracują Uczciwie i zarabiają, że jest możliwość zarabiania. A Pani A lub Agnieszka..... ja opisuje nie jeden. Obróć strony, wyobraź sobie, masz jej stanowisko. I 1/4 ma jakiś problem, to ciężko oddzwonić do każdego! Pozdrawiam. Kazimierz Staniek

Zainteresowany

Jesteście pewni, że nie można napisać o firmie nic pozytywnego? Ten się nie myli kto nic nie robi!!

Zostaw opinię o DLW - Hamburg

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DLW