BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o.
2 70 5 1

Opinie o BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Marta
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Moja opinia będzie obszerna, by jak najbardziej zniechęcić innych do korzystania z usług tej firmy. To, co przeżyłam, jest niedopuszczalne i po prostu okropne, poczułam się przez nich potraktowana gorzej niż śmieć. Z moich chłopakiem pracowaliśmy w Mittweidzie i Freibergu (okręg Chemnitz) od lipca do września 2018 roku. Na początku przymykałam oko na niektóre wady, ale ta firma powinna zniknąć z rynku za traktowanie pracowników. Od początku były problemy z zakwaterowaniem, dokumentami i ogólną organizacją (np. kazano nam jechać do Freiberga, żeby się zameldować, po czym na miejscu dowiedzieliśmy od urzędniczki, że mamy się zameldować w Mittweidzie, a i tak sami tego nie zrobimy, tylko musi być z nami koordynator). Po dwóch tygodniach pracy (i dwóch "mieszkaniach") w Mittweidzie z powodu konfliktu szefa z tamtejszym kierownikiem firmy, przeniesiono nas do Freiberga, gdzie najpierw zakwaterowano nas w pensjonacie. Nie powiedziano nam, ile czasu mamy tam zostać, któregoś dnia przyjechał szef i powiedział, że NATYCHMIAST mamy się przenieść do innego mieszkania. Nie obchodziło go, że chłopak był już po lampce wina, miał wsiąść w samochód i jechać. Nie poszedł wtedy do pracy z powodu kontuzji ręki, mimo to musiał spakować mnie i siebie w ciągu 15 minut i jechać w nowe miejsce, do kolejnego pensjonatu. Kiedy dostaliśmy już mieszkanie, długo tam nie zabawiliśmy, bo postanowiono zwolnić mojego chłopaka z powodu długiego zwolnienia chorobowego (akurat miał dużego pecha, że stało się to na początku zatrudnienia). Mnie dano wybór: albo zostaję, albo również rezygnuję. Zdecydowałam, że rezygnuję, ale gdy zapytałam o dwutygodniowy okres wypowiedzenia (o którym mowa była w umowie), koordynator powiedział, że ma przygotowane wypowiedzenie za porozumieniem stron. Powiedziałam, że w takim razie za chwilę napiszę wypowiedzenie, po czym koordynator wyszedł i zadzwonił do firmy, że rezygnuję od razu! Zastraszył mnie i pod jego naciskiem niestety podpisałam to wypowiedzenie, kazał nam się wyprowadzić w ciągu kilku godzin, gdzie nawet nie zmieścilibyśmy się z rzeczami do samochodu. Gdyby nie pomoc moich rodziców, którzy specjalnie jechali z Polski, żebyśmy mogli zapakować wszystkie rzeczy, chyba wylądowalibyśmy z nimi na ulicy albo musielibyśmy wszystko wyrzucić. Zdecydowanie nie polecam tej firmy, nawet nie opisałam całego stresu, który przez nią przeżyliśmy, to jest nie do opisania.

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Marta 10.05.2019 22:57

Dziękujemy bardzo za Pani wiadomość, którą przyjeliśmy z przykrością. Proszę o kontakt, pod wskazany adres Email: info@bader-kara.eu Abyśmy mogli wspólnie omówic Pani zarzuty. Pozdrawiam Rene Ritz Bader Kara Gruppe

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

 Opinia
@Marta 10.05.2019 22:57

Dzien dobry, chcialbym jeszcze raz ustosunkowac sie do tej opinii. Niestety nie wszystkie nasze dzialania byly tak profesjonalne, jakbysmy sobie tego zyczyli. Pojawily sie uchybienia z naszej strony, oczywiscie kazdy popelnia bledy, jednak staramy sie na nich uczyc. Miedzy innymi pani koordynator, ktora sie panstwem zajmowala, nie pracuje juz u nas od kilku miesiecy. Podrrawiam Rene Ritz Bader Kara Gruppe

Pomocna?
Tak1Nie
Bombelek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Nie polecam pracy w weisswasser, totalny (usunięte przez administratora) i brak zorganizowania pracy nie wiadomo w co ręce włożyć na każdym stanowisku trzeba od razu załapać wszystko i tępo pracy jak nie to zazwyczaj padaja przekleństwa i robi się nerwowo, Ci co pracują któryś sezon z kolei powinni nowych wdrążyć jednak potrafią tylko wydzierać mordy bo myślą że są kimś lepszym tępo pracy jak dla murzynów, ale Ukraina już napływa więc warunki traktowania ludzi się nie zmienią bo murzyni zawsze się znajdą do kręcenia połamanego szasznyka :d

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@Bombelek 13.05.2019 21:28

Dziekujemy za ten wpis. Po pierwsze nie mozemy potwierdzic, ze jest za duzo pracy. Niestety pogoda jest w ostatnim czasie nieodpowienia jezeli chodzi o przemysl grillowy. Z tego powodu w ostatnich tygodniach nie moglismy pracowac codziennie. Po drugie jestem osobiscie na miejscu kilka razy w miesiacu i jeszcze nigdy nie uslyszalem zarowno krzyku ze strony pracownik, jak i skarg ze strony innych kolegow. To, ze pracownik musi wykonywac swoja prace sprawnie jest naszym zdaniem niezbedne w kazdym przedsiebiorstwie, poniewaz bez tego Firma ponosi straty. Ale to ze, trzeba pracowac tak szybko, ze nalezy biegac i spieszyc sie nie jest nam znane. Nie zaprzeczamy, ze doswiadczeni pracownicy pracuja szybciej i dokladniej, to jest normalne. Natomiast jesli ktos podnosi glos, nie jest to na pewno poprawne. Skierujemy to ponownie do naszych brygadzistow. Dziekuje i pozdrawiam Rene Ritz Bader Kara Gruppe

Pomocna?
TakNie
anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia

Dziekujemy bardzo za wpis. Poniewaz nie dotyczy on jednak nas jako Firmy Bader Kara, nie bedziemy sie do tego odnosic. Mimo to proponujemy aby zglosili sie Panstwo do osoby w Panstwa firmie, ktora darzycie zaufanie i opowiedzieli jej wszystko Pozdrawiam Rene Ritz Bader Kara Gruppe

Pomocna?
TakNie4
grafendorfergeflugel
 Opinia

ostrzegam wszystkich przed tymi(usunięte przez administratora)!!! pracowalam 1,5 roku w fabryce miesa w miejscowosci Mockrehna (30 km od lipska) jestem chora mialam operowane sciegna dali mi do podpisu jakis papier ktorego nie rozumialam okazalo sie ze to oswiadczenie ze nie bede roscic do nich zadnych pretensji. po 1,5 roku pracy przesunieto mnie do innego oddzialu tej firmy dali mi nowa umowe i jak zachorowalam zwolnii. dzieki temu ze dali mi nowa umowe zwolnili mnie juz po dwoch tygodniach. obecnie jestem juz 3 ci miesiac na zwolnieniu bylam operowana w gorlitz jak za adolfa- (usunięte przez administratora) a jak stracisz zdrowie to wypad. dobrze ze nie do pieca uwazac co podpisujecie i nie podpisywac nic czego nie rozumiecie. jest polska konsutantka ale to (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie2
wladekj 38
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@grafendorfergeflugel 16.03.2019 05:39

a te historie z podpisywaniem oswiadczen to prawda ,np cos ci sie stanie ze nie bedziesz domagac sie odszkodowan od zakladu pracy

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@grafendorfergeflugel 16.03.2019 05:39

Dzien dobry, chetnie odpowiemy na Pani pomowienia, jednak nie na takim poziomie. Pozdrawiam Rene Ritz Bader Kara Gruppe

Pomocna?
Tak2Nie1
Grafendorfergeflugel
 Opinia
@BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o. 11.04.2019 10:54

Nie na takim poziomie?! A to dobre???? No niestety do poziomu pracowników i zarządzających firmy nie mam zamiaru się znizac także nie porozmawiamy.....

Pomocna?
Tak1Nie
Bezradni
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o. 11.04.2019 10:54

(usunięte przez administratora) niemieccy wlasciciele traca dobrych pracownikow moze wkoncu cos z tym zrobia (usunięte przez administratora) nie mowimy po niemiecku i jest problem bo glowny szef nas odwiedza czesto jest bardzo dobrym i milym czlowiekie jednak nie mamy mozliwosci z nim porozmawiac prosimy o pomoc

Pomocna?
Tak1Nie
Marlena
 Opinia

Witam, Pracuje w zakładzie znajdującym się w Oschatz. Generalnie pracą nie jest zla, większość ludzi jest pozytywnie nastawiona i jest dość dobra atmosfera. Ale to tyle pozytywów. Stawka to 8,84 (najgorsze ochlapy). W mieszkaniu,jeśli tak to można nazwać ( czyli pokoj w mieszkaniu, w którym potrafilobyc 11 osób), brakuje najpotrzebniejszych sprzętów, pralki, lodówek jest za malo (kłótnie o miejsca). Kosst tskiego luksusu to 130 euro, a od stycznia nawet 150. Aktualnie pomoc od korydanotow jest bardzo utrudniony. Gdyż najlepszy korydantor, który zawsze służył pomocą, nie tylko w godzinach pracy, został zwolniony. Został za to Pan Z Weißwasser, ktory jest bardzo niemiły dla ludzi, jeśli prosi się go o pomoc to i tak się jej nie otrzyma, bo ciężko mu się ruszyć z biura, a na dodatek nie zna języka Polskiego i mówi, że trzeba czekać na główną kierowniczka, której teraz bardzo często nie ma, ponieważ ma inne obowiązki i bardzo dużo na głowie. Podsumowując, co do pracy to nie jest najgorzej, ale za takie pieniądze to szkoda zachodu. Pozdrawiam Marlenka

Pomocna?
Tak1Nie1
Rene Ritz
 Opinia
@Marlena 02.10.2018 10:03

dziękuję za ten komentarz. Chcielibyśmy na to odpowiedzieć. Po pierwsze: zgadza się na ulicy Dresdener mieszka 11 osób. Jednakże chodzi tu o mieszkanie, które zostało połączone z dwóch mieszkań, czyli całe piętro to jedno mieszkanie. Jeśli chodzi o 150 Eur to też nie jest prawdą. Za mieszkania pracownicy płacą o wiele mniej. Powodem kosztów za mieszkanie jest duży wzrost kosztów ogrzewania, ponieważ mieszkańcy nawet w mroźne dni włączają ogrzewanie na "maksa" i zostawiają przy tym otwarte okna. Poza tym ilość osób mieszkających na mieszkaniu jest zgodna z niemieckimi przepisami . Druga sprawa: Bader Kara nigdy nie zwolniła pracownika bez powodu! Pozdrawiam Rene Ritz BADER KARA Gruppe

Pomocna?
Tak1Nie2
grafendorfergeflugel
 Opinia
@Marlena 02.10.2018 10:03

to musicie walczyc (usunięte przez administratora)...nie ma takiej stawki 8,84 (brutto) raz ub dwa razy w roku sa publikowane lohngruppe (tabele zarobkow) gdzie rzad reguluje teryfami place obecnie stawka minim ana w sachsen nawet w grupie I (najnizszej) jest powyzej 9 eur

Pomocna?
Tak2Nie
Diabel
 Opinia

Jak to Polacy,ciagle tylko placz i negatywy- wszystko jest beznadziejne, wiec po co pracujecie w tej firmie. Dla marudzenia i uzalania sie nad soba,czy w celach zarobkowych? Fakt, nigdzie nie jest tylko pieknie,perfekcyjnie i bajkowo, ale, mimo bledow, bader kara zawsze placi mi w terminie,a pracuje juz trzy lata. Teraz wprowadzili nawet biuro ktore pomaga w zalatwianiu spraw i wnioskow prywatnych- jakas Krankenkasse czy np Kindergeld Antrag,bez problemu. Na swieta zawsze jest chocby maly prezent dla pracownika itp. A ze koordynator nie odbiera telefonu przez 24 godz dziennie, no coz ludzie to sa tez pracownicy jak my- mylicie ich chyba z jakimis Superhero. Sam mam kumpli ktorzy jak popija to potrafia dzwonic o 22 z dziesiec razy cos wyjasniac, ludzie opanujcie sie bo bez jezyka i kwalifikacji chcielibyscie byc Big- bossem i zarabiac 5000.

Pomocna?
Tak6Nie
były pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Diabel 31.01.2019 19:57

i znowu którys z pseudo koordynatorów pochwalił firmę na forum.Jeśli firma ucieka się do takich rzeczy to znaczy,że jest w niej bardzo źle.Uciekajcie stamtąd jak najszybciej.Przy granicy jest naprawdę wiele uczciwych niemieckich firm szanujacych pracowników

Pomocna?
Tak1Nie
magdalena
 Opinia

Lubię atmosferę w BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o. za: Pracowałam w tej firmie 5lat sezonowo i 2 lata całorocznie.Byłam zadowolona zarówno z pensji jak i współpracy.Zawsze otrzymałam fachową pomoc i doradztwo.

Pomocna?
Tak2Nie2
były pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@magdalena 17.02.2019 12:01

boże szef każe już takie rzeczy swoim (usunięte przez administratora) wypisywać?! A wy się na to godzicie bo myslicie że zrobicie kariere w tej firmie.Żenada Dobrze,że każdy pracownik wie jak firma BK potrafi (usunięte przez administratora)pracowników np.na godzinach. Pracowników traktują jak "śmieci".Najgorsi są ci pseudo koordynatorzy,którzy za wszelką cene chcą się wykazać szefostwu i "gnoją" swoich rodaków. Karma wraca moi drodzy!

Pomocna?
Tak4Nie

Pracodawca

 Aktualność
Pomocna?
TakNie1
Cioteczka
 Opinia

Bardzo sie ciesze, ze Panstwa firma usunela moj komentarz. Liczylam na jakies sprostowanie/komentarz, zapewnienie, ze temat zostanie wyjasniony, ale widze, ze najlatwiej jest namiesc pod dywan. Nie pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Hanna
 Opinia

@Marlena, możesz napisać, z jakimi najczęściej sprawami pracownicy zatrudnieni za pośrednictwem firmy BADER KARA® Praca Tymczasowa dzwonią do biura? Często zdarzają się sytuacje, że potrzebna jest pomoc i wsparcie biura firmy BADER KARA® Praca Tymczasowa? Napisz, proszę, jak to wygląda szczegółowo.

Pomocna?
Tak1Nie
Marlenka
 Opinia
@Hanna 04.10.2018 12:31

Witam, Ciężko mi określić z jakimi sprawami chodzą inni ludzie. Przecież ludzie mi się nie spowiadają ze swoich problemów. Wsparcie biura w tym zakładzie jest bardzo często potrzebne, gdyż rekrutowani są tu ludzie bez języka niemieckiego, więc oczywiste jest to, że sami nie potrafią załatwić większości spraw(blokada jezykowa)

Pomocna?
Tak3Nie
Hanna
 Opinia

@Adam, chciałabym poznać, jak wyglądają Twoje doświadczenia związane z pracą za pośrednictwem firmy BADER KARA® Praca Tymczasowa. Masz dobre wspomnienia związane z zatrudnieniem za ich pośrednictwem? Otrzymałeś odpowiednie wsparcie oraz załatwienie wszystkich formalności związanej z pracą za granicami kraju? Przedstaw swoją opinię na ten temat.

Pomocna?
Tak2Nie
Rene Ritz
 Opinia

Szkoda, że pojawiają się tutaj praktycznie tylko negatywne komentarze. Jako przykład: w zeszłym tygodniu nasza polska kierowniczka projektu z naszą pracownicą jeździła jako tłumacz po niemieckich szpitalach i ośrodkach, aby otrzymała szybko odpowiednią pomoc lekarską w rutynowych badaniach.Ta pomoc ze strony naszej polskiej koordynatorki odbywała się poza jej godzinami pracy. Wszystko dobrowolnie, aby pomóc pracownicy. Poza tym zawsze pomagamy bezpłatnie w wypełnianiu różnych wniosków, czy zaświadczeń, aby polscy pracownicy otrzymywali bez problemu różne niemieckie świadczenia. To tylko kilka przykładów naszej bezinteresownej pomocy, której chętnie udzielamy. Wszystko po to aby polscy pracownicy w Niemczech również się integrowali. Nie jesteśmy perfekcjonistami, ale staramy się być coraz lepszymi. Cieszymy się z każdej konstruktywnej krytyki. Prezes Zarządu firmy BADER KARA Praca Tymczasowa Sp.zo.o. Rene Ritz

Pomocna?
Tak2Nie1
Hanna
 Opinia

@AAAA, planujesz naukę języka i poszukiwania stałej pracy za pośrednictwem firmy BADER KARA® Praca Tymczasowa? Zakładając, że potrafisz już język to, która z prac oferowanych przez firmę wydaje się dla Ciebie najbardziej odpowiednia?

Pomocna?
TakNie1
Hanna
 Opinia

AAAAA, to Twoje pierwsze doświadczenie z firmą BADER KARA® Praca Tymczasowa? Czy wcześniej pracowałeś może już za pośrednictwem tej firmy? Jesteś osobą, która szuka bardziej prac sezonowych, czy może na stałe? Przedstaw, proszę, jak wygląda to w Twoim przypadku.

Pomocna?
TakNie1
AAAA
 Opinia
@Hanna 30.07.2018 13:32

Narazie sezonowych bo bez języka to tylko takie, ale wolałbym stała pracę lepiej płatna a nie jakieś ochlapy i za najniższa z najniższych. Tak pracowałem i wszystko się powtarza, ludzi maja gdzieś, każdy ma dbać o siebie, zero pomocy ze strony kordynatora, najlepiej to żeby zerowac na ludziach, to jest cała prawda

Pomocna?
Tak2Nie
AAAAA
 Opinia

Ogólnie wszystko fajnie na początku, tak jak wszędzie a później jeśli chodzi o pomoc lub załatwienie jakiejś sprawy to są wymówki, pieniądze też nie te, które obiecywali, a przez co? Cięcie tego tamtego nikt nic nie wie, duże różnice, każdy ma to sama stawke a inna wypłatę. Żenada jedna wielka...

Pomocna?
Tak1Nie
Hanna
 Opinia

@Pocahontaz, gdzie najczęściej są przyjmowani pracownicy sezonowi przez firmę BADER KARA® Praca Tymczasowa? Gdyby pracownik sezonowy zdecydował się na pozostanie na stałe w pracy za pośrednictwem tej firmy to ma taką szansę? Napisz, proszę, jak to wygląda.

Pomocna?
Tak5Nie
Hanna
 Opinia

Czy ktoś z Was posiada informację na temat tego, czy firma BADER KARA® Praca Tymczasowa przyjmuje pracowników tylko na okres wakacyjny? Osoby, które chciałyby podjąć pracę przez ten okres mają szansę na otrzymanie takiego zatrudnienia?

Pomocna?
Tak1Nie
Pocahontaz
 Opinia
@Hanna 18.07.2018 14:40

Przyjmuje różnie np. Sezonowa to trwa przeważnie 6msc mają różne prace w różnych miejscach

Pomocna?
Tak1Nie
Paula
 Opinia

Firma będzie miała taką opinię i nawet gorszą bo już niebawem wkroczy inspekcja pracy za listy i pracę ponad stan ludzie są wykończeni traktowaniem gorzej niż psy. Dopilnujemy tego ,aby osoby odpowiedzialne za 1/2 etatu przy 260 godzinach odpowiedzieli za to jak ludzie są wyzyskiwani. Ludzie to nie roboty ! stawka 9,02euro na h ? wręcz zabawne jest 8,84 dodatek to 18euro centów lecz nie więcej 30euro miesięcznie jak w umowie. Zobaczymy jak biuro w Weisswasser zacznie się tłumaczyć z wyzysku na ludziach.

Pomocna?
Tak2Nie
nie pracownik
 Opinia
@Paula 05.06.2018 19:06

Paula imię widze mowi samo za siebie.Proponuję najpierw poznać niemieckie prawo pracy a dopiero później się udzielać.Jeśli maci umowę na pol etatu a pracujecie więcej to nie jest żadne wykroczenie ze strony pracodawcy skoro wyplaca pieniądze za rzeczywiście przepracowane godziny.Z której strony oszustwo? Jeśli chodzi o stawke godzinowa to na pewno nie ma ograniczenia do dodatku.Stawka 9,02 obowiazuje na pewno do każdej godziny a nie do 30 Euro. Tak to jest jak ktoś idzie pierwszy raz do pracy w Niemczech i myśli ze dostanie 2000 Euro za darmo

Pomocna?
TakNie1
BADER KARA Gruppe
 Opinia
@Paula 05.06.2018 19:06

Szanowna Pani Paulo, jeśli chodzi o umowę jaką podpisujecie w Weisswasser to te 80 godzin to gwarantowane godziny pracy, ale można pracować dużo więcej godzin. Wszystkie godziny są wypłacane. Jednak jeśli pracują Państwo tylko 40 godzin w miesiącu ze względu chociażby na złą pogodę, co powoduje zmniejszenie zamówień ,musimy Państwu zapłacić za 80 godzin

Pomocna?
Tak2Nie
Paula
 Opinia
@nie pracownik 06.06.2018 08:49

Witam Ponownie! Imię ? proszę się nie ośmieszać jest zawarte w umowie do 30Euro miesięcznie więc proszę nie wprowadzać w błąd ludzi ,a przedstawić rzeczywiste fakty na jakiej zasadzie jest umowa w niereformowalnych godzinach pracy z wyzyskiem na ludziach firma powinna podjeść do przyszłego pracownika w sposób uczciwy ,a nie chociażby kłamiąc i wybielać oraz stawiać firmę w jasnych i przejrzystych barwach więc ,albo kłamiecie przyszłego pracownika i wybielacie zasady panujące w firmie ,albo mówicie prawdę na samym początku!

Pomocna?
Tak2Nie
Hanna
 Opinia

@pracownik, a co możesz powiedzieć na temat atmosfery pracy lub warunków zatrudnienia? Czy widzisz jakieś zalety pracy w BADER KARA®? Twoja opinia może pomóc innym użytkownikom forum, którzy zastanawiają się nad pracą w tym miejscu.

Pomocna?
TakNie1
@pracownik
 Opinia
@Hanna 05.06.2018 22:45

Nie widzę żadnych zalet pracy w Bader Karze biuro tylko jest uprzejme zanim podejmiesz pracę później mają Ciebie gdzieś robisz po 11 godzin z dziwnymi godzinami pracy m.in : 3:00 - 14:00 16:3:00 słyszałem o strajku ,który ludzie zrobili u Piotra na zmianie i co biuro jak i brygadziści zrobili coś z tym? nic bo dla nich nie liczą się pracownicy ,którzy pracują ciężko na ich wypłaty w biurze. Oni tylko obiecują ,a jeśli już chcesz się odezwać z resztą to i tak mają Ciebie gdzieś. Niebawem jak tak będzie nikt na zmiane nie przyjdzie i sami będą musieli pracować. Pozdrawiam! i nie polecam nikomu pracy w owej firmie jeśli chcesz ,aby Ciebie wykorzystywano.

Pomocna?
Tak1Nie
pracownikali
 Opinia

Nie mają szacunku do pracownika traktują jak popychadło niebawem nikt nie będzie chciał pracować w tej firmie przykładowe: masz robić jak robot i nic nie masz do powiedzenia jeśli robisz po 11godzin dziennie -1h przerwy to tygodniowe masz 60 godzin w jakiej firmie ja się pytam!!! miesięcznie wychodzi różnie za miesiąc Maj mniej więcej ok 270godzin! czy to jest normalne?! zobaczą ile ludzi odejdzie . Brygadziści mają swoje pupilki i tak zwane gumowe ucha nie będę tu pisać kogo mam na myśli ,ale jeżeli ,ktoś pracuje i daje z siebie ponad stan to reszta powinna pomóc!

Pomocna?
Tak1Nie
pracownik
 Opinia

Zdecydowanie nie polecam firmy pracodawca kłamie przed przyjęciem do pracy jak będzie to wszystko wyglądać na produkcji w Weisswasser jest tragedia nie polecam.

Pomocna?
Tak1Nie
Hanna
 Opinia

@Pocahontaz, tak jak wcześniej napisałam usuwane są tylko takie wpisy, które są niezgodne z regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin. Każdy ma prawo wyrazić opinię, ale nie można łamać zasad takich jak pisanie wulgaryzmów czy opisywanie konkretnego pracownika. Może wyjaśnisz co masz na myśli pisząc, że jedni pracownicy są traktowani lepiej, a inni gorzej? @gosia, rozwiń proszę swoją wypowiedź bo w tym momencie niewiele ona wnosi. Jesteś pracownikiem firmy BADER KARA?

Pomocna?
Tak1Nie
gosia
 Opinia

brak słów

Pomocna?
Tak1Nie
Pocahontaz
 Opinia

widzę ,że ktoś ciągle siedzi i usuwa prawdę chyba pora ,aby zajęła się firmą niemiecka inspekcja pracy 1/2 etatu

Pomocna?
Tak1Nie
Pocahontaz
 Opinia

Weisswasser traktują pracownika jak barana umowa na 1/2 etatu system zmianowy różny albo na 14 do 1:00 (16:3:00) (12:23:00) ranne zmiany najlepsze tempo pracy jest nie ukrywam jeżeli , ktoś chce pracować i tworzyć zespół to będzie ,a jeśli nie to będzie się op******* żeby inni na niego robili osoby w tym roku chcą pracy usłanej różami wolne weekendy oraz pracować po 8h dziennie (tak mówi tak zwana mop) praca nie jest zła ,ale jeśli traktuje się pracownika innego lepiej ,a innego gorzej chociaż zapier****. Osoby nowe powinny się odrazu zdecydować ,a nie nie wiadomo jakie piorytety nimi kierują (polecam zostanie w polsce i robienie za 2500zł) Dodam także to ,że pracownika powinno traktować się równo (starzy z zeszłego roku powinni pomóc nowym wdrożyć się w tempo pracy ,ale jeśli nowi tego chcą bo co jeśli ktoś pracuje miesiąc czasu i dalej trzeba tłumaczyć to nie jest sala zabaw z kolorowymi piłeczkami tylko produkcja i zamówienia ,które trzeba wyrobić w określonym dla firmy terminie ludzie przede wszystkim tworzą całą halę oraz atmosferę z nią związaną miejcie wszyscy pretensje do siebie co robicie ,jak robicie -bo jeśli jest to wszystko dobrze zarządzane to i wyrobienie zamówień jest szybsze i szybciej kończymy jak w ubiegłych latach

Pomocna?
Tak7Nie
Hanna
 Opinia

@Były oraz @Pracownik Usuwane są tylko te wpisy, które łamią regulamin. Zapoznajcie się z nim, aby uniknąć takich sytuacji. @Ja A dlaczego tak właściwie tak twierdzisz? Byłabym Ci wdzięczna jakbyś w swojej wypowiedzi umieścił jakieś konkrety dotyczące Twojej współpracy z firmą BADER KARA, tak aby Twoja opinia stała się bardziej wiarygodna. Mógłbyś podeprzeć ją jakimiś szczegółami i argumentami?

Pomocna?
Tak1Nie
Ja
 Opinia

Firma poniżej poziomu..... Masakra

Pomocna?
Tak13Nie
Były
 Opinia

Dlaczego usuwanie wpisy?

Pomocna?
Tak6Nie
Pracownik
 Opinia

Ludzie piszą prawdę jak naprawdę jest a administrator wszystko co jest źle o firmie usuwa to są (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie
OCALONY
 Opinia

A dlaczego pracodawca nie informuje że umowa o pracę jest na 1/2 etatu? a pracuje się na 1,5. praca w nienormatywnym czasie od 2 godziny do 14 lub 16 godziny, lub na odwrót. Dlaczego nie istnieje zmianowy czas pracy? bo przyjazdy do pracy o 2 godzinie w nocy lub czwartej to jest nienormalne nawet w (usunięte przez administratora). Obecnie czekam na wypłatę i Abrechnung. Zobaczę jak będą policzone godziny nocne, święta i niedziele. A na zakończenie nawet w Polsce u najgorszego dziada nie odlicza się czasu przerwy która się należ nie mówię tu o wyjściu na papierosa.

Pomocna?
Tak2Nie
marchewka
 Opinia
@OCALONY 06.04.2018 21:03

za to w Niemczech odlicza się wszedzie przerwę od czasu pracy! Pracowałam na tzw.szaszlykach w Weisswasser2 lata temu.Strasznie narzekałam ze dużo godzin ze rozne godziny pracy itd.Poszlam do innej pracy tez w Niemczech i tam dopiero się przekonałam jak niemieccy pracodawcy oszukują pracowników.Nie wypłacają Zeitkonta po zakończeniu pracy,potrafia zostawić domu nawet na dwa tygodnie,jezdzi się również "na telefon",pracuje w niedziele,swieta itd.Tu przynajmniej na początku nikt w biurze nie sciemnia jaka to piekna i lekka praca. Od razu jest mówione ze sa rozne godziny pracy, ze umowa na pol etatu ale wyrabia się spokojnie caly etat(to praca sezonowa wiec raczej każdemu zależy na tym aby wypracować jak najwięcej godzin by w zimie moc posiedzieć w domu),ze zdarzają się pracujące niedziele i swieta,ze kazda sobota jest pracujaca i przede wszystkim ze nie jest to lekka praca.Dlatego nie rozumiem do kogo te pretensje skoro wszystko jest powiedziane na samym początku.A firma przynajmniej placi jak na umowie,placi wszystkie składki itd. Tak naprawdę najgorsi w tej pracy sa Polacy sami dla siebie.Ci co pracuja ktorys juz sezon uwazaja sie za goru i bardzo gnebia mlodych.No ale niestety Polk dla Polaka jest za granica najwiekszym wrogiem...Zlozylam w tym roku znowu podanie z nadzieja ze znowu mnie przyjmą.A jak komus się nie podoba to przecież można się zwolnic i wracac do pracy w Polsce za "godne" 1800.Nikt nikogo do niemiec na sile nie wysyla

Pomocna?
Tak2Nie1
OCALONY
 Opinia

NO ładnie usuwacie opinie co uderzają w samo sedno, to tylko świadczy o tej firmie i niech daje domyślenia przyszłym pracownikom. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak5Nie

Zostaw opinię o BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o. - Żary

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BADER KARA® Praca Tymczasowa Sp. z o.o.

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny