OPERARI

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 66 ocen.

Opinie o OPERARI

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPERARI

Feliks

Czy dowiem się coś więcej o agencji? Chciałbym z nimi pracować.

Julcia
@Niemiec 04.01.2018 20:41

dobrze wiesz człowieku o jakich mi chodzi mam kilka nagrań .. zapewne ucieszą one firmę jakich (usunięte przez administratora) biorą na wyjazdy co kąsają karmiącą ręke zobaczą będą wiedzieć kto to jest... miło nie będzie...

Gienek
@Julcia 05.01.2018 17:41

Oj dziewczynka co ty wiesz o zabijaniu czasu szkoda zze nie wiesz o kogo chodzi

Oszukany "J"

Czeski film, wszystko pięknie i ładne jak firma potrzebuje szybko pracowników aby wywiązać się z obietnic załatwienia pracowników. Później kombinowanie, nie stosowanie się do umowy o pracę. Wynagrodzenie nie wypłacone. Są ludzie którzy opuszczają. Lecz ja do nich nie na leżę. Są pewne zasady. Nie odpuszczę i pokaże jak takim. ......... utrzeć nosa . I odzyskać swoje pieniądze

Anna
@Oszukany "J" 18.12.2017 21:14

Panie Januszu sprawa jest w sądzie zobaczymy, proszę wpierw oddać narzędzia, które wam się przykleiły, a my musieliśmy za nie zapłacić , sąd rozstrzygnie...

Anna
@Niemiec 19.12.2017 12:43

witam, niech ten pracownik wpierw rozliczy się z narzędzi, które zabrał jadąc niby na 2 dni urlopu na wesele, potem raptem się rozchorował ect, ect.... proszę nie wypowiadać się i nie nakręcać nie znając sprawy , która de facto jest w sądzie, dodatkowo pracownik nie przekazał zadnego wypowiedzenia, a nie stawił się w pracy i nie oddał Niemcom narzędzi, wartych wg ich wyliczeń na ponad 2.000 € , to jak pan to nazwie??? wcześniejsze wypłaty wszyscy otrzymywali w terminie, teraz rzeczywiście jest wstrzymana do dnia oddania narzędzi.. nie mówię już o tym w jakim swietle stawia to firmę i Polaków za granicą .. a potem się wszyscy oburzają, dlaczego nas mają za złodziei...

P i P

Witam. My z kolegą też nie dostaliśmy wynagrodzenia. To juz ten czas by sprawę oddać do adwokata i żądać wynagrodzenia z odsetkami. Firma co innego, na miejscu co innego. Ogólnie nie polecamy. Cwaniactwo i kombinowanie. Tam polscy pracownicy nie pracują dłużej niż miesiąc i uciekają. Koszmar.

Niemiec
@P i P 13.12.2017 21:53

Dokładnie szukam takich ludzi jak wy zostaliście oszukani na priv

Anna
@P i P 13.12.2017 21:53

domniemam pan Paweł Piekut i Piotr Krawczyk, wasze wynagrodzenia wyszły , rzeczywiście z opóźnieniem, gdyż czekaliśmy na protokół z Niemiec, szkoda tylko, że nie opisaliście, jak nie zapłacono nam za waszą pracę za 2 tygodnie , gdyż wg wykazu prac, które mieliście wykonać wykonano 20 % , a od nas stawki otrzymaliście całe, więc widać kto jest na tym stratny, jeśli pan ma inne zdanie, proszę są sądy z chęcią się spotkamy i przekażemy protokół , Niemcy mieli dość obijania się i dlatego nakazali nam was natychmiast zabrać do Pl, czyż nie tak było??? ale cóż lepiej siedzieć przed komputerem, oczerniać firmę , bo panu się należy, należy i otrzymał pan wraz z odsetkami za 8 dni zwłoki... szkoda słów... jeśli pan ma inne zdanie są sądy z chęcią się spotkamy..

Adas

Felix jak najdalej od tej firmy się trzymaj.

Niemiec
@Adas 18.12.2017 10:41

Dokładnie prawnika już załatwiłem wszyscy chorzy niby tak się tłumacza

Zioło

Witam , Miałem nie przyjemność pracować w tej daremnej firmie oszustów ( wyjazd do Niemiec) . Przez telefon wszystko pięknie ładnie , zarobki za dwa i pół tyg pracy zadowalające a Pani z biura kilkukrotnie przez telefon zapewniała mnie ,że tak właśnie będzie . Aż do momentu kiedy dotarła wypłata . Nie dość ,że w tytule przelewu okłamują ,że jest to wypłata za 2014 r to jeszcze zarobki nie odpowiadają nawet w połowie temu co było obiecywane . Radzę się dwa razy zastanowić za nim podejmie się współprace z tą bandą oszustów. Nie polecam !!!!!!

Anna
@Zioło 08.08.2016 12:50

zawsze podawane są stawki miesięcznego wynagradzania, jak większość firm a teraz lekcja matematyki panie Krzysztofie i Adrianie 1100 € /mc to połowa mca 550€ czyli 10 dni roboczych, w gotówce wzięliście po 100€ = 450€ pomniejszając o jeden dzień nieobecności ( gdzie jeden z was miał bóle brzucha, to i drugi został w domu, nie poszedł do pracy, nie wiem dlaczego... ) dodatkowo dostawaliście za nadgodziny w gotówce po 10€, przejazdu i mieszkanie w pensjonacie na koszt firmy, wszystko jest udokumentowane i pan nas nazywa oszustem? w czwartek padał deszcz pracowaliście tylko 2h , zapłacono wam za cały dzień... szkoda słów, proszę się wstrzymać od kłamliwych komentarzy, gdyż kilku panów ma już sprawę karną... a jeśli pan już kłamie na całego to panie Z. nie nas szuka komornik i to nie my daliśmy inne konto aby nie zajął na wynagrodzenia, najpierw samemu trzeba być w porządku, bo wynagrodzenie otrzymaliście przed czasem, pomimo, że Niemiec nam za was nie zapłacił, twierdząc że przysłaliśmy pseudofachowców, posiadam na to dokumentację ... dodatkowo posiadam też korespondencję mailową z panem ,gdzie jest napisana stawka 1100€ netto/mc plus nadgodziny, mieszkanie i transport na miejscu.... także proszę się zastanowić i jeśli pan już pisze, pisać prawdę.... bez znajomości jęz niemieckiego koksów pan nie zarobi , takie stawki są dla osób z komunikatywną znajomością jęz. obcych.... taj ja napisałam na wstępie następny kłamliwy wpis zostanie zgłoszony i wtedy już nie tylko komornika będzie pan miał na głowie...

Witold

widzę chłopie, że to hejt , po pierwsze podpisz się , po drugie pracowałem tu i nie ma żadnej kobiety o imieniu, które wpisałeś, po trzecie śmieszny jesteś wpisując jednego dnia wiele wpisów hejtujących, dla mnie jesteś niewiarygodny, sorki ale oszustem = anonymus, który boi się podpisać

elektro-men

Dzień dobry Czytałem te komentarze na tym forum i powiem zatkało mnie , z większością pracowników pracowałemi trochę inaczej się ma to do tego jak tu piszą , ale nie obchodzi mnie to. Chciałem podziękować pani szefowej za wypłacenie całości należności Ja pracowałem z innymi w Hajdelbergu Na początku lipca okazało się , ze kontrahent firmy Operari ma problemy i jest niewypłacalny musieliśmy wrócić do domu. Okazało się tez że wisi kase firmie i chyba nie ma zamiaru zapłacić , szefowa jak to własciciel każdej firmy powinien zrobić (a robią inaczej każdy to wie) wywiązała sie ze wszystkiego, zaproponowała nam urlop płatny, mimo, że sie nam nie należał tylko kilka dni, ja skorzystałem i do 11 sierpnia byłem na urlopie. Szefowa zapłaciła nam w ratach z innych wpływów jak mówiła. Wczoraj otrzymałem cała resztę, pomimo, że firma dalej nie otrzymała z Nimeiec kasy,. Co mogę powiedzieć dziękuję , bo w dzisiejszych czasach jak sie słyszy o przekrętach, firmach co nie wypłacają to niewiadomo. Nie piszę tego by wychwalać firmę , po prostu zachowała się w porządku. Dlatego też polecam pracę tutaj we Firmie bo widzę że jak ja byłem w porzondku dla nich oni dla mnie też. Niejeden z którym byłem tam miał komornika albo jakieś problemy oni pomagali i pani Ania i pan Tomek, ale jak ktoś pił, uciekał, kradł i robił inne dziwactwa to nie dziwne że teraz wypisuje bzdury na tym opiniowym forum. Ja dziękuje za wszystko. Elektryk z Hajdelbergu

John

tak, proszę kolejnego oszukanego niech się łaskawie przedstawi :) następny , który wypłakuje się na forum nie mając ja się nawet przedstawić i napisać jak go oszukali dobre, sami prawilni , a tu sami oszuści, ale nieźle

Roman Soszyński
@Kolejny-Oszukany 05.09.2017 20:21

Czytam to i czytam i coraz bardziej otwierają mi się oczy, ludzie ogarnijcie się Nie mam nic wspólnego z tą firmą , żeby było jasne nie moja branża, ale wyswietla mi się to, bo jest lista ostatnich wpisów Z ciekawości poczytałem i naprawdę , ludzie nie macie zajęcia? Widać tu , że to sami nieudacznicy , którzy zamiast wziąć sprawy w swoje ręce , wolą się tu rozpłakiwać może ktoś im pomoże, może ktoś inny zahejtuje firmę , polecą inwektywy, wyzwiska, będzie fajnie. Jeśli ktoś jest naprawdę oszukany idzie do sądu i walczy o swoje prawa , w końcu wygrywa Nie widzę tu normalnych, którzy napiszą , podpiszą się, widzę natomiast pracownicę firmy ( przepraszam może szefową lub dyrektorkę ) która odpowiada na te wpisy. Odpowiedzi są proste, konkretne i na temat, choć dla mnie czasem bez sensu wylewanie żółci ty mi to zrobiłeś, a ty mi to itd. Itd. W każdym razie są sądy , tam można iść i dochodzić swego, pisanie nieprawdy bądź szkalowanie jest w Polsce karane, to prawda, a wypowiedzi niektórych ( bądź też rzeczywiście jednej osoby , gdyż sformułowania te tutaj są podobne ) są moim zdanie płakaniem w poduszkę i takie „ bez jaj „ To jest oczywiście moje zdanie, pracowałem u niejednego pracodawcy i zawsze jakoś to było czasem lepiej, czasem gorzej, raz spotkaliśmy się w sadzie, PIP nic nie da, bo i tak otrzymacie pismo, że ich zdaniem jest tak i tak i jeśli się nie zgadzacie idźcie do sądu, tak zawsze piszą. To tylko przeciągnie sprawę . Miałem też swoją firmę , pracownicy różni i dobrzy i niezbyt i tacy , którzy używali alko i inne świństwa, od razu tzw noga [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brama, z takimi nie ma co się cackać. Jeśli dany pracownik nie wypełni swojego obowiązku pracy nie dostane kasy zarówno on , jak i jego pracodawca, który też oprócz tego że nie zarobi otrzyma jeszcze kary za nieterminowość , w każdej branży tak jest, ale co młotki pijaczki, nieudacznicy mają to gdzieś, tylko się nachlać i mieć potem żale do całego świata że zwolniony biedaczek został. Podpisując umowę dlatego zawsze trzeba się z nią dobrze zapoznać, a nie potem lament. Dlatego jeśli naprawdę jest pan / pani oszukana sądy są najlepszym rozwiązaniem, a nie pisanie i wylewanie swojej polskiej żółci ( która po tych słowach pewnie będzie na mnie wylana ) ale mi to wisi. Moje inne wypowiedzi dot innych firm są tu na forum, także nie jest to jednorazowy wpis.

Andrzej i chłopaki z południa Niemiec
@Kolejny-Oszukany 05.09.2017 20:21

co ty pieprzysz człowieku? pracuję w Operari i jakoś jest normalnie. weź się do roboty, a nie walisz kłamstwa. żeby ie było nie pracuję sam, pracujemy ekipą do grudnia tu będziemy, po co mącisz? co ci niby tak naoszukiwali? u nas tez osoby się wymieniają bo niejeden cwaniaczek był z nami okradł nas i uciekł, na szczęście firma oddała za niego kase i swieciła oczami przed Niemcami, tacy są nasi rodacy swój swojego utopił by w łyzce wody, taka prawda, wiec buraku przedstaw się to będziesz wiarygodny. takie pierdoły to swojej starej gadaj a nie nam , przedstaw się jeszcze raz mówie

Julita

@Polonus - jestem redaktorką serwisu GoWork.pl, moim zadaniem jest dbanie o to, aby na forum pojawiały się merytoryczne i rzetelne wpisy, które będą pomocne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy. Jakie są Twoje doświadczenia związane z OPERARI? Czy jesteś tam zatrudniony? Jakie są oferowane przez pracodawcę warunki pracy?

Operari
@Julita 01.09.2017 14:08

to dlaczego pozwalacie na niesprawdzone kłamliwe wpisy??? jeśli to ma być rzetelne, moim zdaniem każdy powinien się zarejestrować imieniem, nazwiskiem i odpowiadać za swoje kłamstwa i pomówienia. jeśli tego nie zrobicie w końcu firmy zdecydują się w większości na pozew zbiorowy przeciwko temu forum.

Polonus
@Julita 01.09.2017 14:08

Rzetelne? U was? Właśnie widać. Nie sprawdzacie wiarygodności wpisów nakrecacie fale hejtu. Proszę pani administratorko proszę się nie ośmieszać wogole o to nie dacie aby było pisane rzetelnie i prawdę. Zróbcie rejestrację to wtedy każdy bd pisał prawdę a nie to co teraz to śmiech na sali.

anonim

(usunięte przez administratora)

Polonus

Napisz tam zadzwoń to się dowiesz na każde stanowisko jest inne warunki pewnie ale chyba nie dla kobitek czuje tu fejka

oszukany

Pisze pani do każdego "ucieczka, ucieczka", widać że traktujecie ludzi jak skazanych na obóz pracy. Dziwicie się że każdy kto ma "olej w głowie" zjeżdża do Polski , widząc że tylko nabija kabzę takim oszustom ? W ogłoszeniach gwarantujecie dobrowolne nadgodziny dodatkowo płatne, a później spychacie odpowiedzialność na Niemca, żenada, dobrze wiecie że nikt by nie pojechał do pracy tylko za te wasze 5 tys. zł. Żerujecie na ludziach. A co do zapisów o karach w umowie , to może pani sobie pewną część ciała podetrzeć taką umową która jest niezgodna z polskim prawem. Według prawa pracownik musi dostać wynagrodzeni, a ewentualne kary za szkody wyrządzone przez pracownika powinny być dochodzone w trybie osobnym. Nie jesteście komornikiem żeby zatrzymywać czyjeś wynagrodzenie. Ale po wyroku sądowym oddacie wszystko, łącznie z odsetkami. Oszukany i na pewno nie DawidK P.S. Zwracam się do wszystkich oszukanych: Zgłaszajcie sprawy do Państwowej Inspekcji Pracy, oraz do Prokuratury, to nic was nie kosztuje, a pomoże odzyskać kasę za swoją pracę, oraz na pewno ukróci działalność takich pasożytniczych firm, które zarabiają na ludzkiej krzywdzie.

Anna
@oszukany 15.07.2017 19:26

a jak inaczej pan nazwie nieobecność w pracy , niepoinformowanie pracodawcy, że pan nie będzie w pracy? ucieczką chyba nieprawda??? szkoda słów, jest regulamin, a za łamanie go jest kara, proszę sprawdzić sobie wyrok z sierpnia 2016 w sprawie identycznej jak wasze tu wypisywania w Sądzie Pracy Warszawa Żoliborz, zapraszam do lektury, kończąc to pana tzw wiedzę prawną oraz KP. skoro panu tak źle , proszę założyć własną działalność zatrudnić ludzi i życzę oby pan dostał takich samych lojalnych wobec pana jak pan sam jest do pracodawcy, aby pan im zapewnił diety, mieszkanie, które zdewastują , aby pan za to wszystko potem zapłacił , łącznie z karą jaką płaci firma wobec inwestora za niewykonaną na czas pracę oraz zjazd pracownika bez informowania kogokolwiek. płacenie za pusty pokój w hotelu po ucieczce bez informacji komukolwiek że chce pan zjechać , ( było panu źle trzeba było powiedzieć pan by zjechał a ktoś konkretny by przyjechał i nie miałby pan wtedy po co się użalać teraz ... ) wtedy zobaczymy jak pan będzie super , ukrywając się pod nikiem oszukany , nie mając nawet ciut odwagi się przedstawić, ale cóż nic innego spodziewać się nie mogę ... żegnam, a czas pokaże, proszę zgłaszać gdzie pan ma ochotę ale powtarzam jak już było pisane po uzyskaniu wyroków zostaną one opublikowane w całości... nie ma bezkarnego pisania bzdur bez pokrycia, aby tylko się wybielić , od tego są Sądy.

Kolejny-Oszukany
@oszukany 15.07.2017 19:26

Witam,ja rowniez zostalem oszukany,z tego co wiem to oszukanych zostalo wiecej osob,rowniez chce skierowac sprawe do sadu.Mozesz mi podac jakies namiary na siebie???

Bartłomiej k

Witam Panią anie pani Ania na początku wporzadku a jak przychodzi co do czego potrafi pokazać klasę Pan Tomek hmm potrafił mi powiedzieć że nie ściągnie ludzi z autem (musiałem się bujal pociągami autobusami) pod względem że nie ściągnie ludzi dopóki szef z Niemiec nie będzie mi płacił normalnie to wtedy ściągnie ludzi mam na to telefonicznie nagranie. Pani Ania napisałaze dostała jakiś mandat za sprzątanie gdzie ja mam dokument z tego hotelu że jest wszystko w porządku i że firma za ten hotel nie zapłaciła i nie mogłem nawet swoich rzeczy wyciągnąć z hotelu.wyplata niby miała być 10 pani Ania przez dwa dni mówiła mi że pieniądze wyszły a ostatniego dnia okazało się że firma nie ma kodów do przelewu więc hyh nagrania na to wszystko mam nawet pani Ania się przedstawiła mi na którymś więc nie są sciemnione i mogę to każdemu udostępnić. I mi pierw mówi że nie umie mówić po niemiecku ok rozumiem a jak się zwolniła (mam nagranie) jak mówi że z kaiem może się tak to imię pisze (Niemiec który był moimszefem na budowie) nagle rozmawiała że pijemy i wogole a jak do niego zadzwoniłem to się zdziwił pff nie polecam poprostu. I jak wypowiedziałem umowę to nagle jestem pseudo pracownikiem dziękuję dobranoc

DawidK
@Anka 15.07.2017 15:21

Tylko ze pan oszukany a ja to zupełnie dwie inne osoby jesli jest pani na tyle rozwinięta umysłowo żeby rozróżnić. Poza tym nie mam interesu podszywać się pod kogoś

Anka
@DawidK 15.07.2017 17:15

oczywiście....

Bartek

Już jest dawno po 10kodow do przelewów wam dalej brakło?

Bartek

Nie dostałem za to pieniędzy brakuje mi 350e i wypłaty od was za resztę miesiąca...

Anka
@Bartek 15.07.2017 12:58

Panie Bartku , nadgodziny płacą Niemcy, nie my, natomiast za te kilka dni Pana pracy wynagrodzenie wstrzymane za ucieczkę zgodnie z regulaminem pracy i wynagradzania, jaki pan zaakceptował i podpisał umowę z firmą, nie mam nic więcej do dodania, resztę proszę uzgadniać z szefową , tamci tak stwierdziłam, że byli pijani ale po kilku h odjazdu od was, jak zjechali nie chcąc z wami pracować w ekipie , powiedzieli również dlaczego taką podjęli decyzję , jak dzwoniłam do nich byli już po sptk z wami, także ...

Bartek

Pani ani mam nagranie jak rozmawiamy o tym i jak pani stwierdza że oni są pijani i nie da się z nimi dogadać. Przyznaję mi pani rację i mówi że jestem wporzadku. Brak słów...

Anka

Pani E , zostałam szefową , może jakaś podwyżka???? :), a może Tomka nie ma i też jest szefową ... dobre, miłego weekendu wszystkim, pan złamał regulamin, to niestety ale wpływu nie będzie za tydzień pracy, kara finansowa, wszystko jest w umowie , jeśli jest zwolnienie dyscyplinarne ... kończę to bez sensowne odbijanie piłeczki, wszystko się okaże niebawem :)

kolo P
@Anka 14.07.2017 20:35

taaa dawid powinien zmniejszyć to co bierze o połowe

oszukany

tylko szkoda że wypłaty na konto do tej pory nie ma a powinna być do 10 , a tak na marginesie to wydaje mi się że p. Ania i pani szefowa to jedna i ta sama osoba ale to dowiemy się na sprawie sadowej o której będę informował opinie publiczna na bieżąco . pozdrawiam i to już naprawdę ostatni wpis napisałem prawdę jak się z firmy operari czują obrażeni to proszę zgłosić mnie na policję , może szybciej wezmą wam się za tyłki bo ja dopiero zbieram dokumentację i listę osób poszkodowanych przez operari, ale już wkrótce się zobaczymy na żywo z panią właścicielką

oszukany

ok dalej pani błądzi nietrafiony , tyle pracowników w ostatnim czasie się przewinęło i ,, uciekło '' wam ,że nawet nie wie pani jak się nazywam gdyby był to pojedynczym przypadkiem to od razu by pani napisała a tak zgaduj zgadula , który z tych ,, naiwniaków '' co za darmo pracowali dla pani ,,szefowej'' ma śmiałość i tak śmie pisać nieprawdę , obrażać super prosperującą firmę , rękę która karmi . Kobieto nie daruję wam nawet centa , którego zapracowałem uczciwie. To mój ostatni wpis niech będzie przestrogą dla osób , którę chcą uczciwie pracować , ale niech szukają dalej omijając ,, uczciwą firmę'' tej pani. pozdrawiam

Anka
@oszukany 14.07.2017 20:02

na szczęście są kwity z pana podpisem odbioru € w gotówce ... za darmo hahahaha dobre za darmo , to nawet ......

Firma Budowlana

Przeczytałem i bardzo współczuję pani takich pracowników. Mamy podobne problemy z nieuczciwymi pseudo fachowcami proponuje się wymienić nazwiskami może wtedy unikniemy zatrudniania takich ludzi. W razie potrzeby proszę o kontakt na powyższym forum. Kazimierz Górski

Operari
@Firma Budowlana 14.07.2017 19:15

proszę o kontakt: operari@vp.pl jak najbardziej jestem za taką wymianą , skończy się mataczenie, a trzeba być mądrzejszym i nie reagować na żałosne wpisy osób bez honoru, które zamiast iść do sądu użalają się publicznie ( może to takie męskie teraz :) ) pisząc nieprawdę , lecz za to też są paragrafy, potem odszkodowania i na końcu" biedacy" nękani przez komornika, czas pokaże , a ja nie daruję oszustwa i bezpodstawnego szkalowania osoby niepoważnej i nieobowiązkowej, mam włączone powiadomienia, więc każdy wpis widzę niemalże od ręki, pozdrawiam ER

oszukany

ha ha ha ale tłok na tym forum

oszukany

pozostawię to bez komentarza i ten wpis Pan Górskiego, który pewnie nie istnieje został wpisany przez Panią nawet nie pomyślała Pani żeby odczekać trochę ,dziwny zbieg okoliczności śmiechu warte do zobaczenia w sądzie

Operari
@oszukany 14.07.2017 19:24

Witam ponownie, wszystkie wpisy można sprawdzić , kto pisał, kiedy , skąd, nie zniżam się do pana poziomu i nie kłamię w przeciwieństwie... nikt pana nie oszukał, jak na razie to pan oszukuje , to ostatni mój wpis na tym forum, w konwersacji z panem, resztą zajmie się nasz prawnik... szkoda czasu , słów i energii, a wyrok pokaże wszystko, gdyż nie pozwolę na kłamliwe szkalowanie firmy, już teraz ewidentnie widać dlaczego w pana historii zatrudnienia tak zmieniali się pracodawcy... niemniej jednak z chęcią z nimi się skontaktujemy , żegnam ER

operari
@Operari 14.07.2017 19:46

Prawnik czy sad zdrowia nie zastapi a sa ludzie w Warszawie co sciagaja dlugi

oszukany

no cóż nie podpisałem się z czego jestem zadowolony przyjdzie na to czas , tyle osób oszukaliście ,że nawet nie wiecie kto napisał ten komentarz nie pan Jarek , nie będę wdawał się w pyskówki spotkamy się w sądzie i to nie w pojedynkę szykujemy pozew zbiorowy .

oszukany
@Operari 14.07.2017 10:43

Uciekły ? Ciekawe gdzie mieliśmy spać, skoro nawet za hotel nie zapłaciliście. Musieliśmy opuścić kwaterę. Kobieto nie kompromituj się, jak tylko wszystkie papiery złożę w PIP i Prokuraturze , to podpiszę się na pewno.

Operari
@oszukany 14.07.2017 18:11

dziwne.... .... szkoda słów proszę nie pisać nieprawdy... nie ma problemu, czekamy na tą konfrontację :) najgorsze w całej sytuacji jest to, że wyjeżdżają osoby nieodpowiedzialne , szukające wrażeń, ciekawe co pan by powiedział będąc szefem, odpowiadając za bezsensowne ucieczki ludzi, picie alkoholu , a także dewastacje mieszkań , niejednokrotne tłumaczenie pracowników przed naszymi kontrahentami... jeśli było tak źle , lub jak pan twierdzi, że wyrzucili pana z hotelu to albo był pan w ekipie tej 2 osobowej , gdzie były używki ( dobrze pan wie jakie, gdzie policja miała na was oko , a właściciel mieszkania poczuł ... ) albo w tej drugiej gdzie uciekli bo taki mieli kaprys aby nie pracować ... nie będę wdawać się w dyskusje czekam na tą prokuraturę , a potem na tym samym forum opublikujemy wynik ( z imieniem i nazwiskiem delikwenta oczerniającego firmę ) dziwne też jest to, że tylko niby pan został wyrzucony z hotelu a pozostali pracują .... naprawdę coraz więcej niewiadomych :) czary po prostu. nie będę zniżać się do pańskiego poziomu pisania, czekam na tą prokuraturę . jeśli komuś coś nie pasuje, nie odpowiada, można zawsze się dogadać i mógł pan zjechać , a nie uciekając i namawiając innych.... na szczęście mamy oświadczenia, czas pokaże i zobaczymy, czy wtedy będzie pan taki wyrywny, a także kreatywny w swych wypowiedziach i przeprosi również na forum... albo może dalej bd pan szedł w zaparte , lecz uprzedzam zaraz po skończonym śledztwie, którego wynik będzie po stronie prawdy, firma założy panu sprawę za pisanie nieprawdy z żądaniem odszkodowania, piszę o tym na forum, aby potem pan się nie wymigał, a screeny tych pana wpisów przekażę do sądu. żegnam ER

oszukany

witam Ostrzegam tych którzy chcą pojechać za granicę przed firma OPERARI , wcześniej czytałem opinie myślałem ,że wiadomo trafiają się przypadki ,że ktoś niezadowolony , jeszcze się taki nie urodził żeby komuś dogodził , po miesiącu mam pewność ,że to banda oszustów i krętaczy . Uważajcie ludzie . Moja sprawa trafia do prokuratury i inspekcji pracy . oszukany

Operari
@oszukany 12.07.2017 18:21

oczywiście czekam na tą prokuraturę panie Jarku, gdyż uciekł pan z miejsca pracy, dodatkowo groźby ect, na szczęście są dowody, opinie innych pracowników , a także pana sms . z chęcią stawię się do prokuratury przekazać pana inwektywy w stosunku do firmy.... nikt pana nie oszukał, a pracując u nas i uciekając z miejsca pracy trzeba ponieść konsekwencje, majster ( niemiecki pracownik , nie naszej firmy ) również wystawił panu opinię... szkoda słów...

Arek
@oszukany 12.07.2017 18:21

szkoda że się nie podpisałeś , każdy tak może napisać zle opinie, ja jadę ponownie 4x z tej firmy i jeśli ja jestem w porządku , to i wydaje mi się że firma tez jest w porzo. ale każdy ma swoje racje, szkoda tylko, że nie podałeś imienia i nazwiska wtedy byłobyto wiarygodne

Pawel

To już widzi pani dlaczego my zjechali od razu i nie chcieli pracować z nimi w ekipie tam nie tylko alkoholem się raczył jeden i drugi. Dobrze że ich pani zwolnila bo byscie mieli duże problemy policja ich już zna w Niemczech.

dawid

Ogolnie syf jakich mało nie płacą w terminach a jak płacą to bardzo małe pieniądze ciagle pani ania i tomasz są zajeci i przeżucają się odpowiedzialnoscią za robotę pani ania nie zna niemieckiego nie wiem co robi w tej firmie OGOLNIE UWAŻAJCIE BO TO OSZUSCI CO MIESIAC ZMIENIAJA PRACOWNIKOW I NIE PŁACĄ

operari
@dawid 20.06.2017 13:37

Panie Dawidzie, oczywiście ten wpis jest to zemsta za zwolnienie pana dyscyplinarne, kiedy to pan nie dostał pieniędzy w terminie , skoro pracował pan niecały miesiąc, a pieniądze wyszły 9go czerwca ( przypominam płatnośc jest 10go każdego miesiąca) ciągłe popijawy wieczorami, gdzie właściciel hotelu przerzucił na naszą firmę koszty sprzątania. uprzedzam, że za następne kłamliwe wpisy odpowie pan przed sądem. Zmieniamy pracowników, bo skoro zdarzają się tacy jak pan , niestety nie możemy pozwolić sobie na takich pseudofachowców. skoro pracuję w tej firmie już kilka lat, to chyba wiem co robię na tym stanowisku, gdzie nie wymagana jest ode mnie znajomość niemieckiego wystarczy mi angielski i francuski, koordynator znał niemiecki, ale skoro wydzwania pan do nas i pisze sms ok 1.00 w nocy nikt panu nie będzie odpowiadał o takich porach, to , że pan pijając się nie mógł spać to pana sprawa . reszta pracowników pracują i mają się dobrze. podpisując umowę zaakceptował pan regulamin pracy, który pan złamał. także uprzedzam jeśli czuje się pan oszukany, są sądy z chęcią firma z panem się tam spotka, natomiast pisanie nieprawdy jest karalne i będziemy dochodzić odszkodowania finansowego za pisanie bzdur , działających na szkodę wizerunku firmy. pozdrawiam A

Adam

no nie wiem po co Wy wyjezdzacie skoro operator zarobi w Polsce to samo netto ok 5

wiesiek
@Adam 01.01.2017 19:21

operator czego? drukarki ? dźwigu? czego? sprecyzuj kolego

Aśka

Witam państwa prowadzę działalność podobną do waszej. Współczuję zarówno wam jak i sobie ze tacy ludzie maja czelność i brak jakiejkolwiek wartości ogłady pisać podobne opinie. Chcieliby zarabiać ok ale rzetelnie a nie pracując po 3 godziny liczą na zysk. Ponadto wierutnym kłamstwem jest to ze jakakolwiek firma kazalaby pracownikowi mówić nieprawdę. Wierzyc mi się nie chce przecież wystarczy tylko pomyśleć jeśli my firmy wyślemy osobę która kompletnie nie zna się na danej pracy możemy od razu stracić kontrakt płacąc karę za niewywiazanie się z umowy a w najlepszym wypadku nie otrzymać zapłaty. Po co te brednie pan wypisuje. Na szczęście istnieje tzw czarna lista pracowników i jeśli pan podpisał się prawdziwym imieniem i nazwiskiem to należy sprawdzić pana czy to nie pierwszy raz pan tak kogoś oczernia. Z poważaniem Joanna Jasińska.

Jarosław Jaworski

ZA dwa dni pracy dostalem 49 euro co jest porazka tej firmy poniewaz ich zleceniodawca stwierdzil ze pracowalem 3.38 min gdzie zasuwalem przez dwa dni na budowie dzwigajac wykladzine po 40 kg na 3 pietro bez windy . nie polecam tej firmy zdecydowanie ponad to gdy powiedzialem Pani ze nie pracowalem przy tym tylko na budowach to kazala mi klamac ze ukladalem metoda hiszpanska . Zdecydowanie nie polecam tej firmy do prac za granice!!!!!

operari
@Jarosław Jaworski 20.10.2016 03:34

nikt nie kazał panu kłamać, skoro pracował pan 3h 38 min to ile pan chciał zarobić, pracowali inni pracownicy z Polski i potwierdzili to wszystko kontrahentowi z Niemiec, firma Operari nie otrzymała za pana "pracę " ani 1 € i pan nas nie poleca????? nie trzeba było kłamać , że posiada pan doświadczenie w wykończeniówce , w umowie jest zapis odnośnie regulaminu i dobrze pan wiedział jakie są warunki oraz przy czym jest praca. kto o zdrowych zmysłach jedzie do pracy, o której nie ma pojęcia, co pan ma 5 lat , tak b chciał pan wyjechać , że posunął się pan do kłamstwa? nic z tego nie wyszło ... zostawię resztę pana zachowania i to co pan naopowiadał innym pracownikom mieszkającym z panem bez komentarza. miał pan mieszkanie za darmo i dojazdy do pracy, ale skoro te 8 h wolał pan przesiedzieć... cóż... jeśli pan czuje się oszukany zapraszam do sądu, posiadam wszystkie dokumenty na każde moje słowo, a także na ilość h przez pana przepracowanych...

janek

aleś koleś zapodał ściemę , oni oszustem a ty kim jesteś przed komornikiem uciekasz mało ci było to trzeba było umowy nie popisywać, bo chyba nie robiłeś bez umowy tylko na samą gębę? kobieta wyliczyła ci tu wszystko , skoro we dwóch zostaliście bo jednego brzyucho bolało to może wam się robić nie chciało a teraz najlepiej pisać kłamstwa o innych a samemu widzę czysty ka kryształ. człowieku ty się ciesz że miałeś takie warunki siedź ty lepiej w tej Polsce i tu użalaj się na wszystkich wokoło

Damik

No to nizle ziółko zatrudniliscie a teraz wam robi psudoreklame trzeba bylo mu dać 4000 euros i tez by płakał a ile chciał zarobić nie znająć języka hahahaha xdobry cwaniak. Nie dawać się powinnaś kobieto napisać jego nazwisko aby nikt go nie chciał zatrudnic zresztą sam napisał w niku ze jest ziółko. Bezczelny i tyle. Ja na szcsescie takich nie zatrudniam co swoje przeszedłem z tymi fachowcami od siedmiu boleści. Niech siedzą w domu jak im tak źle dostał jeden z drugim mieszkanie dojazdy kasę w gotówce i źle. Gonić takich i juz niech siedzą w Polsce. Popieram panią w całości. Damian Kowalczyk

anonim

(usunięte przez administratora)

śliwicki

o ile wiem pracują ze mną sami faceci budowlańcy, jeśli ktoś pisze prawde to spoko ale jak kłamie to wiadomo dlaczego się nie podpisuje , dwóch już ma sprawy karne a reszta jest przygotowyana u prokuratora z tego co wiem o ile już nie jest w sadzie, także ewo nowak pisz prawde

anonim112

Praca była spokojna, warunki mieszkaniowe wystarczające, a wynagrodzenie też nie najgorsze szkoda tylko że ja wynagrodzenia nie otrzymałem - stanowczo odradzam współpracy z tą firmą bo wypełniłem swoje obowiązki tak jak trzeba było a firma mi za to podziękowała brakiem wynagrodzenia - konkurenci oferują takie same a nawet lepsze stawki i na dodatek je płacą ( workforce naprzyklad ) Polecam konkurencję a tej firmie podziękuję

operari
@anna 11.02.2016 16:17

Karalne to jest To co wy robicie i oszukujecie i okradacie ludzi

ER
@operari 24.07.2017 17:42

i to już jest pomówienie, nikogo nie okradliśmy , a pana post zostanie spr IP komputera i odpowie pan za kłamstwa i szkalowanie ( mamy już delikwenta, który za pisanie nieprawdy wpłacił na dom dziecka wskazany przez naszą firmę 3500 pln ) oraz za groźby ściągnięcia niby długu przez innych ludzi niż sąd, także do rychłego zobaczenia... dziś sprawę zgłaszamy do odpowiednich organów... wtedy zobaczymy jaki pan będzie wylewny , koniec z tym... ER

OPERARI

otrzymaliśmy informację od pracownika, że p. Rafał I. zamieszcza wpisy także informujemy: art. 216 § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary. § 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. 2 osoby mają już proces karny za wypisywanie nieprawdy, uprzedzam o pisaniu wyłącznie prawdy lub jeśli ktoś ma problem w związku z firmą zapraszam do sądu. pisanie nieprawdy zgłaszamy na prokuraturę jako oszczerstwa ścigane prawem. ostrzegam

janek śliwicki
@były 20.02.2016 16:59

sama? nie zamierzam zmieniać płci kolego .. jeśli byłbyś uczciwy podpisałby ś się każdy kto pisze prawde nie wstydzi się i nie chowa za śmiesznymi nikami

Ewa Nowak
@janek śliwicki 22.02.2016 22:40

Proszę bardzo, jestem Ewa Nowak.

rafal

pracowalem u yvana i operari wydymala mnie na spora kase francja dla operari sie konczy

mark
@rafal 23.05.2015 01:19

ja tez tam pracowałem i nie kłam gościu ty jej kase wisisz .... jestem u yvana teraz i wyszło co nakręciłeś musisz 9000 oddać tak pojechałeś po całości

gosc

pracowalem w tej firmie 9 miesiecy i sporadycznie wyplata byla na czas a za ostatnie poltora misiaca otrzymalem trzy miesiace puzniej i dotego straszenie ze do sadu mnie poda za zakaz konkurecji i czekam ponad rok i nic normalnie parodja w kazdej grupie maja donosiciela i wiedza co sie dzieja ja to przezylem i lepiej z dwururki sobie strzelic w glowe albo omijac szerokim lukiem ta firme poprawka agecja pracy tak sie oglaszaja na zachodzie

dalajlama
@gosc 05.04.2015 16:19

ty gość skoro nie płacili .a sorki płacili tylko z opóźnieniem to po co siedziałeś az 9 miesiency? hę? od razu trzeba było se strzelić z tej dwururki, coś mi tu śmierdzi ta wypowiedź twoja, a donosiciele kolego są w każdej ekipie wyjeżdżającej , skarbu nie odkryłeś

oko

ja jestem zadowolony Zarobiłem sporo kasy w 2 tyg w Austrii a firma jest ok Wypłacone i czysta kasa i diety

zulus

nie, nie w firmie chłopaki powiedzieli co sa ze mną , chce to pracuje, wiem tez ze dwóch pisało nieprawdę o nich i maja w sądzie sprawy karne, bo to co pisze trzeba udowodnić a jakośik im krucho idzie, każdy wie swoje, ja nie narzekam na razie a co bendzie dalej zobaczymy

szakal

Witaj Zulus.W Firmie powiedzieli Tobie,że ludzie podali ich do PIPu i sądu pracy?Mam dowody na to,a TY?Jak chcesz to pracuj dalej w tej firmie.Tylko napisz prawdę,a nie bzdury.

zulus
@szakal 03.03.2015 17:11

masz dowody wsatw na forum , nie bądź taki że zatrzymasz sobie, hyba że ich nie ma hahha

zulus

jak kombinują podaj swoje dane nie ukrywasz się pod nikiem Jan Jubryś - ja pracuję i wszystko w porządku, współczuje firmie bo takie pajace praują nieraz jeden co był przedemną okłamał że mu ojciec zmarł a facet rozmawiał z firmą i ożył... takie cuda na kiju szkoda gadać, jak się nie chce robić siedz w domu a nie klamiesz

anonim

(usunięte przez administratora)

ZYZKA

mąż pracuje wracają dziś bo kończą ale 8 jadą spowrotem , kokosów nie ma nadgodziny są dobre, zakwaterowanie po 2 w pokoju - tak jest umężą

francja

kasa jest wypłacana a to ze ty jesteś jop to już inna sprawa ciekawee czemu torby nie otwierałeś oddaj to coś zabrał od klowisa bez jego wiedzy romek

gregory

szkoda romciu że okradłeś przy tym clowisa i wychlałeś gorzełkę com kupił dla Sąsiada naszego co nam kawę robił.... nhie wypisuj głupot kase my dostali

PP

Tej firmy nie polecam to oszuści.byłem we francji nie wypłacili mi pieniędzy za prace ani za diety .Dziwnym trafem giną listy na poczcie , nie wpływają im pieniądzy za prace noi każą czekać .to jest po prostu DNO.

kinia

nie rozumiem już jednego jeśli nie chceszpracować szukaj i czekaj innej oferty a nie wypisuj rzeczy o tej firmie czy innej.widzę że polacy to naród aby tylko dopiec komuś , mój narzeczony pracuje , kokosów niema alesam siena to zgodził i nie wypisuje bzdur także ogar

czesio
@kinia 24.03.2014 12:46

to forum jest po to, aby pisać opinie o firmach, nie tylko dobre. (usunięte przez administratora)

firewer

Witam , firma zatrudni malarzy piaskarzy, murarzy kamienairzy dojazd wałsnym autem , praca we Francji z jęzkiem angielskim lub francuskim,wyjazd po 10 lutego.Koszt dojazdu do Francji na koszt własny, zakwaterowanie na nasz koszt, diety 50 euro tygodniowo, ok 5.000 zł brutto.Nadgodziny sa, bezpośrednio u kontrahenta, płaci kontrahent. Dostałem takie ogloszenie od firmy, jeśli jest ktoś chetny niech jedzie tyrać za takie pieniadze ja się nie wybieram bez żartów...

xxx

czytam dzisiaj oferte i wlosy staja,pracujac we francji macie zarobic nie mniej jak 1430 za 35gogzin tygodniowo,a skoro operari twierdzi ze jest firma budowlana to nalezy sie dieta 45euro i 120euro za nocleg,oczywiscie sa to dzien.z ta umowa na 3000zloty idzcie do francuskiej inspekcji pracy.napewnno francuski pracodawca wyrowna.a w sprawie diet i noclegu do sadu pracy w warszawie

KAM1

panowie wiecej o tej firmie na (usunięte przez administratora)pod haslem EURO-WORK SERVISE

nmick

za butelki 10 gr,za szmaty i makulature 30gr za kilogram

nmick

8000zł,podwyżki są co miesiąc!

szakal
@nmick 25.09.2013 15:43

bajki ktoś pisze,że podwyżki są w tej firmie.Jest ogólny SYF i szczerze odradzam.Nie płacą o kombinują.

anonim

(usunięte przez administratora)

123

nic nie dostajesz bo nie rejestrują

kania

zobacz na stronę e w serwice

Zostaw opinię o OPERARI - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPERARI