Synteza Sp. z o.o.

Adres: św. Michała 67/71, 61-005 Poznań

NIP: 7821013533 KRS: 0000124038

Synteza Sp. z o.o.
2 172 198 5 1

Opinie o Synteza Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

byla
 Opinia

A jednak życie weryfikuje ludzi i ich postępowania. Starcza niekompetencja i upartość wydała w końcu swój owoc. To że firma nie miała wyników na tle konkurencji, nie dziwiło. Jednak patrząc na najświeższe informacje w internecie, straty będą duże. Może jednak czas iść na tą emeryturę i dać młodemu zarządzać? Pytanie tylko, czy młody pójdzie w te same ślady i będzie myślał tylko o sobie, a ludzi nie szanował wcale... w sumie tak już po części jest. Jest mi szkoda ludzi w firmie, którzy niczemu nie są winni. Premii i podwyżek nikt (no prawie nikt) nie zobaczy na pewno przez długi czas. Młodzi i aktywni będą mogli zmienić pracę, ale pracownicy starszej daty będą trwać w tej beznadziei. Chciałabym napisać coś pocieszającego, ale słów brak.

Pomocna?
Tak8Nie
Były
 Opinia
@byla 27.04.2019 16:29

Jakie info w necie? Możesz podać konkret.

Pomocna?
TakNie
obserwator
 Opinia
@Były 01.05.2019 09:49

odpowiedź jest na: https://www.gif.gov.pl/pl/decyzje-i-komunikaty/decyzje/decyzje Inspektorzy Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego zrobili inspekcję, na strone GIF w decyzjach można sobie poczytać. Jest grubo. Jeszcze takiej decyzji nie widziałam o żadnej firmie farmaceutycznej.

Pomocna?
Tak5Nie
biała lista=biała flaga
 Opinia
@byla 27.04.2019 16:29

Nic dodać nic ująć. Najgorsze jest to że Oni się w ogóle nie poczuwają do błędów. Chyba nie zdają sobie sprawy w jaką czarną dziurę wpadli.

Pomocna?
TakNie
Grzegorz
 Opinia
@biała lista=biała flaga 12.06.2019 08:28

Czy w związku z opisaną przez Was nieprzyjemną sytuacją w której znalazła się firma Synteza nastąpiły jakieś zmiany, które mogą odczuć osoby zatrudnione obecnie u tego pracodawcy? Myślicie, że mogą zostać redukowane etaty? Ciekawi mnie, jak dalej będzie wyglądała praca w tym miejscu, dlatego liczę na dalszy udział w dyskusji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Teza, antyteza, synteza
 Opinia
@Grzegorz 12.06.2019 09:56

Oczywiście że tak. Jak się nie ogarną to za parę miesięcy zrobi się krucho z pieniędzmi, ponieważ nie ma co sprzedawać a płacić muszą. Żeby zdobyć z powrotem GMP będą musieli się bardzo postarać a z takimi nastrojami wśród pracowników nie będzie to łatwe.

Pomocna?
TakNie1
Nick
 Opinia
@Teza, antyteza, synteza 12.06.2019 14:19

Czyli Synteza nadal nie posiada GMP?? Nie dość że GIF wstrzymał sprzedaż leków receptowych to jeszcze Synteza nie ma GMP?? Nie mam pytań...

Pomocna?
TakNie
Grzegorz
 Opinia
@Teza, antyteza, synteza 12.06.2019 14:19

Mam nadzieję, że pracodawca zrobi wszystko, żeby nie dopuścić do sytuacji, którą przewidujesz. Jakbyś miał taką możliwość to, co zrobiłbyś w pierwszej kolejności, aby firma poprawiła swoją sytuację rynkową? Masz jakieś pomysły?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin
 Opinia

żenada do kwadratu

Pomocna?
Tak2Nie4
Barbara
 Opinia
@Marcin 28.04.2019 16:39

Chyba większość użytkowników obecnego forum przyzna mi, że Twój komentarz jest zbyt lakoniczny. W takiej postaci nic nam nie powie na temat pracy w Synteza. Wypowiadasz się jako były czy obecny pracownik tego przedsiębiorstwa? Może powiesz nam, czy pracodawca ten dba o rozwój swoich pracowników, organizując im jakieś szkolenia o charakterze cyklicznym?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kunta
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja

Czy w Syntezie nastąpiły jakieś zmiany odnosnie wynagrodzeń, aut slużbowych itp?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
1234567890
 Opinia
@kunta 11.04.2019 14:28

Zmiana nastąpiła w przebiegu białych strzał i ich wieku. To o co pytasz jest bez zmian. Jedynie ciśnie zmienia to przedstawiciele.

Pomocna?
Tak1Nie
Ciekawy
 Opinia

Co tam się dzieje? Pojawiły się ogłoszenia na RKS. Kolejne osoby zrezygnowały z współpracy z Panem W. ?

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Doris
 Opinia

Dają auto bez kołpaków, zalane olejami w środku o klimatyzacji można pomarzyć - (usunięte przez administratora)kiedyś zrobił wykład o tym jak klimatyzacja źle wpływa na zdrowie - że przeziębił się jak był gdzieś zagranicą a poza tym jak się jeździ i co chwilę zmienia miejsce - to klimatyzacja nie zdąży zacząć działać więc jest zbędna.

Pomocna?
Tak5Nie
Doris
 Opinia

Ktoś wcześniej napisał " Niestety na forum bardzo często piszą osoby mające na pieńku z firmą chcąc w ten sposób odegrać się" NIE - Absolutnie się z tym nie zgodzę. W firmie pracowałam kilka lat - jak na nią to bardzo długo. Plany były wyrabiane, premie też były - oczywiście nie zawsze. Podjęłam w syntezie pracę bo nie zniechęciły mnie negatywne opinie na gowork a szkoda!!! Wolałam sprawdzić na własnej skórze. Każdemu kto się zastanawia czy warto iść na rozmowę kwalifikacyjną - mówię szczerze nie , odradzam. Po roku pracy ze składu przedstawicieli została tylko jedna osoba - to mówi samo za siebie-ludzie sami rezygnują. To jak się firma zachowała na koniec współpracy to istny skandal. Ale nie o to już chodzi. Ja robię swoje i idę do przodu. Po prostu warunki pracy i traktowanie człowieka w Syntezie uderza tu w jego godność. Każdemu kto się szanuje szczerze odradzam, no chyba że ktoś chce być wycieraczką do butów...

Pomocna?
Tak5Nie
Marek
Nazwa działu: IT
 Opinia

I co Wam przeszkadza, żeby była stacja sieci Play w Pobiedziskach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ccc
 Opinia

Widzę że po wsadzeniu na stanowisko prezesa swojego pasierba m sz, bernardyn zarządza tym bajzlem z tylnego siedzenia cały czas w tym samym stylu !!! Nic się nie zmienia od lat: rotacja przedstawicieli, zajeżdżone fabie bez klimy, plany nie do zrealizowania, niezapłacone premie, produkty gnioty, niższa pensja na umowie niż ta umówiona na rozmowie kwalifikacyjnej. Ciekawe czy zostały jeszcze pozapłacowe benefity w postaci mydła i ręcznika raz na kwartał? Żenada! Ale jakoś się kula... Ważne że prezesowi i znajomym królika zgadza się w kieszeni!

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@ccc 02.11.2018 03:58

Regulamin forum zabrania podawania jakichkolwiek danych, wskazujących na konkretną osobę w firmie. Należą do nich również inicjały. Jeżeli takie informacje pojawiają się w komentarzu, może on zostać usunięty przez administratora. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do szczegółowych zasad obowiązujących w serwisie: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Koko
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@ccc 02.11.2018 03:58

Dzięki za te informację. Już chciałam wysłać tam aplikację. Wpadłabym w jeszcze większy (usunięte przez administratora) niż ten, gdzie jestem. Super, że są takie fora.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
cudo
 Opinia

No nie... znowu rekrutacja?! Tym razem na kierownika regionu.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna
 Opinia
@cudo 05.01.2019 07:12

Pytanie mam- co realnie robi kierownik? Pytam nie o te czynności, które uważamy za pozorowanie pracy, tylko jakie realne wyzwania ma kierownik przed sobą?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szymon
 Opinia
@Anna 09.01.2019 13:51

Zamierzasz wziąć udział w procesie rekrutacyjnym do pracy w firmie Synteza na stanowisku kierownika regionu? Masz jakieś doświadczenie zawodowe związane z branżą farmaceutyczną? Czy może do tej pory pracowałaś w zupełnie innej branży?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rtv
 Opinia

Ewentualny kandydacie na przedstawiciela - niech wizytówką firmy i warunków w jakich Ci przyjdzie pracować będzie barak, w którym znajduje się siedziba całego działu sprzedaży i marketingu. To tam odbędziesz szkolenie, rozliczysz faktury, pobierz materiały promocyjne, ogólnie rzecz biorąc to tam jest Twoje miejsce pracy. Zagrzybialy BARAK to naprawdę synonim tej fimy. Zanim więc z odległego miejsca zdecydujesz się przyjechac do firmy, sprawdź na satelicie jak to wygląda. Bo tak będziesz traktowany, bo tutaj standard = BARAK.

Pomocna?
Tak36Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
była
 Opinia

synteza rekrutuje. Który to już raz w tym roku? Czy to jest objaw rozwoju firmy czy rotacji wśród przedstawicieli? Stawiam na to drugie. Znów pewnie zatrudnili jakichś (usunięte przez administratora)i muszą odbudować zespół - takie info na wewnętrzne potrzeby pewnie poszło. A prawda jest taka: 1. zatrudnili przedstawicieli (usunięte przez administratora) 3. ktoś się wkurzył i odszedł i zespół się posypał. Tak jest od lat i nic się nie zmieni póki (usunięte przez administratora)będą zarządzali tym bajzlem?!

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@była 10.12.2018 08:35

Proszę Cię o unikanie podawania w komentarzach imion, nazwisk, pseudonimów oraz jakichkolwiek innych informacji pozwalających na identyfikację konkretnej osoby. Chciałabym Ci przypomnieć, że jest to sprzeczne z zasadami forum wyrażonymi w regulaminie: https://www.gowork.pl/regulamin W przypadku ich łamania administrator może skasować wpis. Skoro pracowałaś w Synteza to przy okazji proszę Cię o wypowiedź na temat szans na zdobycie w tej firmie cennego doświadczenia zawodowego. Nauka jest możliwa wyłącznie przy okazji wypełniania codziennych obowiązków, czy też firma oferuje wsparcie w postaci szkoleń?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Świetna firma tylko miała pecha, że zatrudniała ludzi nieodpowiednich. Wiadomo, że atmosfera w firmie to bardzo ważny element i jeśli są ludzie obrażający innych należy się z nimi rozstać! a pozostali będą wdzięczni.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nn
 Opinia
@Pracownik 14.02.2017 10:29

To nie firma ma pecha bo zatrudniła, (usunięte przez administratora) Jak przez tyle lat zatrudniają nieodpowiednich ludzi to może się do tego nie nadają ?!!! Zadaj im to pytanie na walnym kozaku.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@nn 11.11.2018 09:21

Proszę Cię o niepodawanie nazwisk oraz innych danych, wskazujących w sposób bezpośredni na konkretne osoby związane z firmą. Jest to zabronione przez regulamin z powodu ochrony tożsamości. Jeżeli wpis łamie wspomniany zakaz, może zostać skasowany. W razie wątpliwości, pozostawiam link do zasad forum: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magnolik
 Opinia

Niestety na forum bardzo często piszą osoby mające na pieńku z firmą chcąc w ten sposób odegrać się. Jakie to jest okropne, przecież tu pracujesz człowieku i brudzisz firmę która daje ci możliwość zarobienia na życie. Pracuję tu i wiem co mówię, polecam firmę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Z2
 Opinia
@Magnolik 12.09.2017 20:27

A czy ty magnolik zastanawiasz się dlaczego synteza ma z tyloma ludźmi na pieńku? Poczytaj sobie historie o zniżone pensji na umowie w stosunku do umówione na rozmowie kwalifikacyjnej (usunięte przez administratora) o zwrotnych za paliwo które ciągną się tygodniami i rep musi ze swoich wykładać, o pozwać sądowych które wytacza (usunięte przez administratora)tym którzy odchodzą sami, o zajeżdżonych fabiach bez klimy. Czy w świetle tych faktów może dziwić ciągła rotacja i powiększające się grono fanów syntezy? Z życia wzięte: dlaczego rep nie ma klimy w aucie? Bo klima szkodzi.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Magnolik 12.09.2017 20:27

Inny świat jest w laboratoriach i na magazynie a inny świat to synteza i handlowcy, tam jest stała grupka osób którym t może i dobrze się pracuje. no ale dział sprzedaży - horror, na prawdę horror, myślę że w innych działach nie zdajecie sobie sprawy co się tam dzieje...:(

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lena
 Opinia
@Magnolik 12.09.2017 20:27

Zapytajcie (usunięte przez administratora) On tam pracuje już kilkanaście lat - jako Rep !!! Ma duże szanse dotyrać do emeryturki !!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nn
 Opinia
@Lena 04.12.2017 22:03

To czemu jeszcze nie awansował jak jest taki dobry? Mierny ale wierny.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Coma
 Opinia

Rok niestety pracowałam. TRAGEDIA!!! 17 lat w branży a czegoś takiego nie widziałam i nie doświadczyłam. Ta firma puka do dna...

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
depo
 Opinia
@Coma 23.09.2017 12:34

słuchajcie tak czytam i poza fochami nie mogę dostrzec jakie korzyści z was miała jakakolwiek firma depo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nn
 Opinia
@depo 06.02.2018 20:57

To źle czytasz. Sprawy o których piszą ludzie nadają się co najmniej do PIPu jak nie sądu pracy. Czemu nie skomentujesz np. faktu że przedstawiciel wykłada z własnych pieniędzy na paliwo a potem nie może się doprosić zwrotu przez kilka tygodni?! Przecież to niedozwolone! Albo dlaczego premie są wstrzymywane lub w ogóle się ich nie wypłaca mimo że rep plan wykonał?! Firma na tym zarabia a przedstawiciel traci! To nie są fochy a fakty! Czekam na rzeczową odpowiedź.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zniesmaczona
 Opinia

Nic się nie zmieniło i nie zmieni. Idąc do tej pracy pracowałam wcześniej jako rep. Opinie na goworku przeczytałam, ale stwierdziłam że nie może być tak żle. Może. Wszystko co poprzednicy wypisali-stare samochody, zaniżone pensje na umowach, nieposzaniowanie pracownika i kolesiowstwo jest na porządku dziennym. Żeby się tu utrzymać (plany pozawyżane na maxa, premia widmo nawet jak zrobisz plan, bo prezes ma widzimisię), musisz być naprawdę (usunięte przez administratora) w tym co robisz, ale skoro jesteś (usunięte przez administratora) to bezsensu tu siedzieć, inne firmy wezmą Cię z pocałowaniem ręki, za 2x lepszą kasę. A komfort pracy naprawdę będzie lepszy, gdziekolwiek. Odradzam wszystkim, chyba że lubisz, jak Tobą pomiatają.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tytan
 Opinia
@Zniesmaczona 09.05.2018 22:53

powiedz jakie miałaś zadania wartościowe i jak je wykonywałaś bo takie okrąglasy nic nie mówią,bo słyszałem,że tacy "pracowici"zapadają na choroby często psych. bo je trudno kwestionować nawet przez ZUS ,bo ja nie chcę chorować tylko dawać z siebie maximum i otrzymywać za to kaskę.Nie spotkałem się w mojej pracy,żeby któraś firma zrezygnowała z przedstawiciela który przynosi jej korzyści. Tytan

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nn
 Opinia
@tytan 10.05.2018 15:30

SRYTAN

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Monika
 Opinia

I znowu odezwał się obrońca firmy, tym razem Zeno ....., więc fragmentarycznie przypomnę swój wcześniejszy wpis z 11.05, bo nic a nic się nie zdezaktualizowało: "Jeśli pracujesz, to wiesz, co to znaczy sprzedać 2 tys. opak. Esputiconu czy 300 op. spuchniętego Kalium.... Jeśli nie pracujesz - wejdź do pierwszej lepszej apteki i zapytaj o jakość, popularność, innowacyjność, atrakcyjność cenową i wizualną preparatów i leków firmy Synteza. Przy najbliższej wizycie u lekarza rodzinnego - zapytaj czy zna firmę Synteza, jej leki i jak bardzo są one niezbędne w jego codziennej praktyce... Najpierw zmierz się z syntezianą, zapyziałą rzeczywistością, a dopiero potem oceniaj. Tylu wcześniej wypowiadających się ludzi nie zmyśla i nie deprecjonuje firmy, zachowania zarządu i sposobu prowadzenia firmy, tylko po to, by sobie coś "popisać na forum". Asortyment, atmosfera, zarobki, przejrzystość zasad wynagradzania to dramat". I żeby była jasność - plany realizowałam, wyniki IMS i udziały w rynku rosły, hurt był zatowarowany, zrobiłam plan i co? i guzik z premii - powód? przekroczony (wcześniej PRZYZNANY I ZATWIERDZONY!) budżet marketingowy. Zresztą każdy powód był dobry, byle tylko nie wypłacić premii. I standard - kupowanie paliwa za własną kasę i czekanie na łaskę pańską aż oddadzą. No cóż, Zeno-Miernoto, poluj dalej na naiwnych i udawaj, że nie jesteś tym kim jesteś.... Współczuję ci.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ccc
 Opinia

Zeno. Napiszę łopatologicznie tak byś zrozumiał: 1. przychodząc do syntezy każdy przedstawiciel stara się zrealizować nierealnie wysokie plany z produktami co tu dużo mówić starymi. Niektórym nawet się to udaje. Premię za to dostają po takim czasie i z takimi problemami że odechciewa się wszystkiego. 2. zajechany samochód bez klimy.... dla ciebie to być może luksus, dla nas przedstawicieli to narzędzie pracy. Robiąc kilka tys km miesięcznie np. latem, na zew 25 st, w aucie z 50st. Wsiadasz, wysiadasz, i tak w kółko.... Poza tym to kwestia bezpieczeństwa. W normalnych firmach auto jest wymieniane ci 2-3 lata, a tu te trupy jeżdżą... Dodam jeszcze że zaliczka na benzynę jest żenująco niska i w pewnym momencie żeby w ogóle wyjechać do pracy , zrobić wizyty i mieć wynik w IMSie wykładasz ze swoich. Zwrot pieniędzy dostajesz po 1,5 do 2 msc. Kredytujesz de facto spółkę i prezes cały czas na tym jedzie! 3. jakoś nie zająknąłeś się w sprawie zaniżanych pensji? Co byś zrobił gdybyś zrezygnował z pracy w poprzedniej firmie i przyszedł podpisać umowę do syntezy, wchodzisz na spotkanie ze świątkiem a tam zong! On tłumaczy że musieliście się nie zrozumieć itp. He, he. Każdy kasę potrafi liczyć! Świątek proponuje że po okresie próbnym ci wyrówna, a jak ten czas mija to do tematu nie wraca i nie chce o niczym słyszeć! To się nazywa (usunięte przez administratora) !!! Żeby była jasność- pracowałem u was przeszło rok i realizowałem zakładane sprzedaże, a jak odchodziłem z firmy to byłem straszony pismami przedsądowymi o zwrot za jakieś fikcyjne szkolenia ! Było to bezprawne i po stanowczych odpowiedziach mojego prawnika wilkosz zaprzestał tego procederu. Wiem jednak że kilka osób się ugięło, wystraszyli się procesu i zapłacili po kilkanaście koła. Powyższe przykłady to samo życie. Nie pisz więc o frustratach jak nie znasz rzeczywistości. Obserwując tą firmę widzę że tak się kręci od lat. Masz rację - FIRMĄ ZARZĄDZAJĄ MIERNOTY.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zeno
 Opinia
@ccc 03.11.2018 10:14

mówisz że realizowałeś dobrze sprzedaż wg IMS to powiedz jaką wielkość realizowałeś i 0 ile ona wzrosła po twoim przyjściu.Bo tak to jest bajdurzenie tak jak o samochodach. Powiedz ile teraz dajesz swojej firmie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ccc
 Opinia
@zeno 04.11.2018 20:39

no i nie zrozumiałeś... ale odpowiem: w obecnej firmie, tak jak w syntezie, co kwartał realizuję założony IMS, w zamian zaś firma: 2. na czas wypłaca premie które są określone w regulaminie na jasnych zasadach, 4. za benzynę płace kartą flotową i nie muszę wykładać ze swoich i czekać miesiącami za zwrotem. 5. firmy nikt nie obsmarowuje na go work i innych forach, rotacja w zespole prawie zero w ostatnim roku, i nie mam zamiaru nigdzie stąd odchodzić - ja wywiązuję się z nałożonych zadań, a firma ze swoich zobowiązań. Wszyscy są zadowoleni! Widzisz różnicę?

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zeno
 Opinia

jakoś nikt nie pisze o swojej efektywności pracy, tylko o samochodach jako najtańszym środku transportu, nierealnych zadaniach, gniotach , swoich frustracjach,a nic o wynikach swoich w IMS, ambicjach.Czyżby nastał czas miernot?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

Na stronie internetowej Synteza, znalazłam informację, że firma poszukuje obecnie osób chętnych do pracy. Aplikacje można składać na poniższe stanowiska: KONFEKCJONER PRODUKTÓW LECZNICZYCH PRZEDSTAWICIEL FARMACEUTYCZNO-MEDYCZNY Wszelkie szczegóły znajdziecie pod linkiem: http://www.synteza.com.pl/praca Czy któraś z osób aktualnie zatrudnionych w Synteza, napisałaby jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Livio
 Opinia

Mimo b. negatywnych opini podjelam prace w firmie bo nigdy nie sugeruje sie do konca opiniami innych- wole sprawdzic na własnej skórze. Niestety wszystko co tu ludzie piszą jest prawdą. Nie polecam nawet zaczynac bo szkoda czyjegoś czasu, potencjalu a nie jestem typem marudera, wyniki byly bardzo ok. Samo podejscie do narzedzi - nigdzie nie ma tak kiepskich -stanowią wyznacznik szacunku albo jego braku do pracownika. Skody zdezelowane, zaplamione jakby ktos smary wozil i na dotatek bez kolpakow i klimatyzacji.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@miki, Twoja opinia jest negatywna, ale czy możesz napisać jak długo pracowałeś w firmie Synteza? Może warto było jeszcze poczekać z ostateczną opinią? Jeżeli już na samym początku odniosłeś negatywne wrażenie, to dlaczego zdecydowałeś się przyjąć tę ofertę pracy? Napisałeś, że pracowałeś w paru korporacjach, czy żadna z nich nie spełniła Twoich oczekiwań?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
miki
 Opinia

To jest dopiero FIRMA! Pracowałem w paru korporacjach ale takiego przerostu formy nad treścią to nie widziałem. Wysłałem CV i po 15 minutach miałem telefon z propozycją pracy. Łapanka byle by ktoś pracował. Skandaliczne warunki zatrudnienia. Już pierwszego dnia dowiadujesz się że i tak długo nie popracujesz. Kopiesz się z koniem odnośnie terenu, realizacji i pracy. Śledzą Cię na GPS-ie jak złodzieja który chce zagarnąć wszystko. Marketingu nie ma, płaszczenie się i lizanie "D-PY" na porządku dziennym strata czasu, nerwów i psucie sobie CV. Zarobki żenujące. Jeśli lubisz być obrzucanym gównem to proszę bardzo! Wrogowi bym tej firmy nie polecił z całym szacunkiem. Były pracownik

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Ten jedyny, czy jesteś zainteresowany pracą dla firmy Synteza? Czy posiadasz już jakieś doświadczenie, a może myślisz o powrocie do dawnej firmy? Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ponieważ nie jestem kandydatem do firmy. Jestem moderatorem forum GoWork.pl Czy ostatecznie zdecydowałeś się aplikować do tej firmy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Monika, rozumiem, że Twoja opinia o firmie Synteza jest negatywna. Czy negatywnie oceniasz całokształt firmy czy tylko jej poszczególne aspekty? Może istnieje szansa na poprawę sytuacji w obszarach, o których wspomniałaś? Może warto dać firmie jeszcze jedną szansę? Rynek farmaceutyczny jest bardzo konkurencyjny, firmy się rozwijają, a ich sytuacja często zmienia się z roku na rok.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ten jedyny
 Opinia
@Paulina 20.05.2018 13:27

Jak idą rozmowy kwalifikacyjne na stanowisko DH bo widziałem, że Synteza dała ogłoszenie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

W każdej firmie trzeba mieć dobre wyniki bo inaczej są kłopoty.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Monika
 Opinia

Tytanie- żenado, słaby z ciebie obrońca firmy. Jeśli pracujesz, to wiesz, co to znaczy sprzedać 2 tys. opak. Esputiconu czy 300 op. spuchniętego Kalium.... Jeśli nie pracujesz - wejdź do pierwszej lepszej apteki i zapytaj o jakość, popularność, innowacyjność, atrakcyjność cenową i wizualną preparatów i leków firmy Synteza. Zrób to zanim ponownie obrazisz ludzi, wysyłając ich na leczenie. Przy najbliższej wizycie u lekarza rodzinnego - zapytaj doktora, czy zna firmę Synteza, jej leki i jak bardzo są one niezbędne w jego codziennej praktyce... Najpierw zmierz się z syntezianą, zapyziałą rzeczywistością, a dopiero potem oceniaj. Tylu wcześniej wypowiadających się ludzi nie zmyśla i nie deprecjonuje firmy, zachowania zarządu i sposobu prowadzenia firmy, tylko po to, by sobie coś "popisać na forum". Asortyment, atmosfera, zarobki, przejrzystość zasad wynagradzania to dramat. Piszesz :"ja nie chcę chorować tylko dawać z siebie maximum i otrzymywać za to kaskę" - pracuj dalej, zarabiaj sobie kaskę...... i tak nie pracujesz w dziale sprzedaży. Pracujesz po prawej lub lewej stronie sekretariatu..... i nie nazywasz się Tytan, tylko (...)???

Pomocna?
Tak51Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób rzetelny i prawdziwy o przedsiębiorstwie Synteza Sp. z o.o.? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym użytkownikom w uzyskaniu informacji o firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łukasz
 Opinia
@Administrator 11.03.2018 09:12

Tak czytam te wasze opinie i myślę, że jesteście ludźmi którzy są nie zadowoleni ze swojego życia. To może trzeba wziąć los we własne ręce i przestać się użalać jak to wam było źle w Syntezie. Większość z was to pewnie młodzi ludzie, którzy pokończyli studia i załapali się na PF-PA w firmie i teraz opowiadają jak to wam ciężko i źle a może po prostu nie nadajecie się do tej pracy. Nigdy nie pracowałem w firmie Synteza ale znam ja doskonale od ponad 15lat bo z nimi współpracuje. I może faktycznie firma z głębokiego PRL na to miast jak się komuś nie chce pracować to wszędzie będzie mówił jak mu źle jaka ta firma blllee itp.. To jest moja opinia prywatna .Pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Spostrzegawcza
 Opinia
@Administrator 11.03.2018 09:12

@Łukasz tu jest wiele rzetelnych i prawdziwych wypowiedzi. Jak już komuś się chciało tu wejść i jeszcze pisać to znaczy że coś go do tego skłoniło. Ja nie zaprzeczam, że może komuś przez chwilę było dobrze w tej Syntezie ale generalnie w biurze i sprzedaży jest słabo. Ludzie przychodzą z nadzieją i odchodzą rozczarowani (albo są zwalniani, jak np szef sprzedaży co 2 lata - przypadek ?). Przyjdzie taka Pani Ania (A swoją drogą ciekawe czemu to zawsze kobiety na tym stanowisku....?) porzuca się, porzuca i co ? Kończy tak samo jak poprzedniczki... A sorki , poprzednia Pani odeszła sama choć na nią już się też na sadzili.... To kto chętny następny...?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łukasz
 Opinia
@Spostrzegawcza 22.04.2018 07:32

Ja rozumiem , że jest ciężko. Uważam że jeśli wypełnia się swoje obowiązki i to nie ważne czy w syntezie to pracuje się lżej i "bezpieczniej" jeśli kogoś się zwalnia obojętne na jaki się jest stanowisku to musi być tego przyczyna. Najczęściej brak wyników :) lub $$$$$$ Czasem muru głowa się nie przebije i trzeba iść z prądem :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiki
 Opinia

Bardzo dużo prawdy chodź gorzkiej padło na forum!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Spostrzegawcza
 Opinia

@Stefan co to za głupie hasło ! Z2 napisała jak jest. Ale każdy może iść i przekonać się sam. A kto nie chce być Don Kichotem niech czyta uważnie bo wiatraków w Syntezie nie zabraknie ...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
duro
 Opinia
@Spostrzegawcza 04.02.2018 07:58

spostrzegawcza jesteś hejterem lub na czyichś usługach gdyż wiecznie piszesz swoje i nie swoje hejty

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stefan
 Opinia

Jak komuś nie jest po drodze z pracą to będzie niezadowolony.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Synteza Sp. z o.o. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej