Maximus Broker

• Grębocin

3. Opinie o pracodawcach Toruń
  5. Opinie o Maximus Broker

Opinie o Maximus Broker Toruń

Nie przegap nowości o Maximus Broker!

03.10.2025 15:40

Słabe ścieżki rozwoju i totalny brak kontaktu po rozmowie rekrutacyjnej.

Dddd

21.09.2025 12:10

Dzień dobry mogę sie dowiedzieć o pracy jako osoba niepelnosprawna Jakie są warunki i ile godzin w miesiącu trzeba wyrobić

K

28.08.2024 14:17

Polecam pracę w tej firmie, pracuje już dość długo i nie rozumiem negatywnych komentarzy. Zarobki dobre, ścieżka kariery przejrzysta, wypłata często przed czasem, co roku wyjazdy integracyjne i naprawdę fajna atmosfera! Mi tu jest naprawdę dobrze :)

31.10.2023 08:47

Wspominaliscie o dużej rotacji w firmie, to z powodu tych szkoleń i egzaminów? Ciężko je zdać? Czy z innych powodów pracownicy rezygnują? Proszę, napiszcie konkretna opinie o firmie i pracy, jak to wszystko wyglada aktualnie, jeśli chodzi o warunki umowy, stawkę, benefity i proces rekrutacyjny? Chodzi mi o stanowisko brokera;)

24.11.2023 19:07

Nie zgadzam się z powyższą opinią. Pracowałam w kilku miejscach i nigdzie nie spotkałam się z tak klarowną ścieżką kariery jak w Maximusie. Od asystenta po brokera I stopnia, II stopnia itd. W Firmie jest wręcz zachęcanie asystentów do szybkiego zdania egzaminu brokerskiego, a co za tym idzie awansu na wyższe stanowisko. Oczywiście, ze są szkolenia i egzaminy, ale jest to niezbędne do wdrożenia się w zawód brokera. Nie wyobrażam sobie, aby pracodawca rzucał młodych pracownik na głęboką wodę, bez szeregu szkoleń. Jest praca zdalna, ruchomy czas pracy, multisport. Mamy koleżeńską atmosferę pracy, zawiązują sie przyjaźnie, a tak fantastycznej zabawy na imprezach integracyjnych nie miałam w żadnej poprzedniej pracy. Naprawdę wystarczy chociaż trochę inicjatywy, chęci i uśmiechu od nowo zatrudnionych pracowników :)

16.03.2024 10:54

Jak dana osoba jest zatrudniona na stanowisku asystenta to jak najbardziej może w późniejszym czasie awansować na wyższe stanowisko- brokera, aczkolwiek należy pamiętać, że wiąże się to z ogromnym stresem dla młodego pracownika i poczuciem wielkiej bezradności. Spowodowane jest to przede wszystkim brakiem należytego przygotowania takiej osoby. Asystent, który jest pod pieczą zwykle dwóch brokerów zwykle nie otrzymuje od nich żadnego wsparcia. Osoby, które tam pracują nie mają w sobie za grosz empatii, poza tym taki broker nie chce się angażować w rozwój młodego asystenta, bo najzwyczajniej w świecie nie ma na to czasu. Byłe/am świadkiem, jak młodzi pracownicy płakali w łazience, czy też przy biurkach; ah smutny widok.. śmiało odradzam pracę w tym miejscu.
    ONA

22.11.2023 09:55

Fajna atmosfera w pracy, zarobki całkiem dobre, wypłata zawsze na czas albo i kilka dni wcześniej, wyjścia integracyjne. Zawsze można liczyć na pomoc starszych i bardziej doświadczonych pracowników. Nikt nie stoi nade mną z batem. Po prostu wiem, że mam zrobić swoją pracę i ją wykonuję. Ba! Zawsze znajdę czas na kawę ze znajomymi z biura w ciągu dnia. Ogólnie polecam.
    ONA

25.01.2024 12:48

Przy obsłudze klienta bardzo często może wyjść temat, z którym nigdy wcześniej się nie spotkałaś. Miałam kilka takich sytuacji, jednak moi opiekunowie zawsze mi pomogli. Jeżeli chodzi o święta - nie mamy żadnych paczek, tylko krócej pracujemy przed Świętami i Sylwestrem. Wyjazdy integracyjne są fajne - w zeszłym roku byliśmy nad morzem, dwa lata temu w Karbówku.

23.11.2023 09:41

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Maximus Broker?
    @pp

23.11.2023 16:18

Szczerze mówiąc nie rozumiem poniższych negatywnych opinii. Pracuję w Firmie już kilka lat i oczywiście, że bywają lepsze i gorsze momenty, jak wszędzie. Są benefity, dobre zarobki, a atmosfera naprawdę świetna. Jak tylko zaczęłam pracę, to spotkałam się z dużą pomocą ze strony starszych stażem pracowników i do dziś mogę liczyć na ich wsparcie w codziennej pracy. Nie do końca też rozumiem informację o braku rozwoju, gdyż zaczyna się jako asystent, a następnie zostaje brokerem z własnym portfelem klientów. Wynagrodzenia zawsze mamy na czas, czasem wcześniej. Być może osoby, które piszą te opinie mają zbyt duże wymagania, ale naprawdę jako osoba, która doświadczyła wiele chwil, również cięższych w tej Firmie, nie jestem w stanie zgodzić się z negatywnymi komentarzami.
    XYZ

21.06.2023 16:02

Firma aktualnie prowadzi rekrutację na Asystenta brokera, czy ktoś może powiedzieć coś na temat pracy na tym stanowisku?

26.12.2021 09:28

Czy można liczyć w Maximus Broker na prywatną opiekę medyczną?
    B

09.03.2022 21:31

Tak

21.09.2022 12:10

Tak, można
    asystent

01.12.2021 22:15

nie polecam, bardzo duża rotacja, na początku pracy większość czasu spędzasz na szkoleniach po, których są egzaminy. Należy pogodzić to z zadaniami zleconymi przez brokerów.(usunięte przez administratora) Ludzie mało zgrani, każdy prędzej czy później ucieka z Maximusa

21.05.2021 10:40

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Maximus Broker?
    Nowy

13.09.2021 19:58

Pytania brzmią bardzo dziwnie.
    Kazik

25.11.2021 11:16

Od kiedy pytanie o zarobki jest dziwaczne? Przecież to podstawowe pytanie

16.12.2020 12:15

Jak szefostwo w Maximus Broker? Spoko traktują ludzi?
    jbg

25.01.2021 13:01

Pracowałem rok i szefostwa na oczy nie widziałem, więc chyba spoko traktują ludzi hahaha ;)
    Adrian

07.09.2020 15:46

@Maximus a wykształcenie wyższe musi być?
    Maximus

11.09.2020 14:36

Raczej tak, jeszcze zależy na jakie stanowisko, ale studia muszą być co najmniej w trakcie.

06.09.2020 13:15

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w Maximus Broker?
    Maximus

06.09.2020 20:33

Rozmowa prowadzona jest na pewno w języku polskim, z tego co wiem firma obsługuje tylko polskich klientów, więc angielski w pracy nie jest używany.

Kontakt - Maximus Broker

Szosa Chełmińska 164 87-100 Toruń

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

08.11.2019 10:42

Wziąłeś udział w rekrutacji? Daj znać, jak wyglądał ten proces.
    nick

18.11.2019 11:18

Wziąłem udział w rekrutacji, cały proces odbywa się dość szybko, telefon, bezpośrednia rozmowa za dwa dni, decyzja była z tego co pamiętam w ciągu tygodnia.
    nick

18.11.2019 12:50

Na każdym stanowisku jest umowa o pracę.
    Olga

03.08.2018 18:22

Może mnie zorientujecie jakie umowy zawiera firma z nowymi kandydatami? Jak to wychodzi finansowo?
    Były

20.11.2018 19:44

Ogólnie jest nieco lepiej jeżeli chodzi o zarobki. Większa prowizja. Niestety konkurencja nadal oferuje dużo więcej. A maximus nie może zagwarantować nawet odpowiedniego stanowiska pracy. (usunięte przez administratora) Nie polecam...
    Iza

15.05.2018 14:51

@Wolność, jeśli posiadasz najnowsze informacje dotyczące zatrudnienia i kwestii rozwoju firmy Maximus Broker, to zachęcam Cię do bardziej merytorycznego wpisu w tym wątku! Chętnie dowiemy się informacji dotyczących benefitów oraz kwestii obecnej atmosfery pracy w firmie Maximus Broker, nowe wiadomości w tym temacie będą bardzo przydatne dla innych!
    ktoś

03.08.2018 09:05

Administrator i tak zaraz usunie
    Alicja

13.06.2018 21:49

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie obowiązki ma w tej firmie osoba na stanowisku brokera? Czy musi sam pozyskiwać klientów, czy ma jakąś pulę?

26.06.2018 10:55

Broker obsługuje określoną pulę Klientow. Oczywiście może ich pozyskiwać - ale nie jest to obowiazek.
    Wolność

14.05.2018 18:28

Zarobki znacznie odbiegają od tego, co proponują inni brokerzy. (usunięte przez administratora)

14.04.2016 11:53

Jako pracownik mogę tylko potwierdzić, że fajna atmosfera panuje i zarobki są dobre. Pracuję w Maximusie spory kawałek czasu i mam porównanie jak ta firma ciągle się zmienia na lepsze. Mam porównanie też z poprzednim miejscem pracy, słaba kasa i ciągły wyścig szczurów. W Maximusie jest duży nacisk na szkolenia, od samego początku zatrudnienia. Ścieżka kariery jest tak rozpisana, że wiadomo,czego możesz się spodziewać na kilka lat do przodu. Są okresy, że bywa ciężko, ale za to wynagrodzenie jest naprawdę dobre. A atmosfera – dam głowę że nie znajdziesz takiej dobrej atmosfery w żadnej innej firmie, tutaj pracuję z ludzi których nie chce się zmieniać za żadne skarby świata. Więc nie zastanawiaj się i dołączaj do nas 
    Guru brokerów toruńskich

09.01.2018 13:00

Ale chłopie reklamujesz!!!
    Yolook

24.11.2017 17:09

Zarobki nawet, warunki też. Ale szkolenia czasami niezrozumiałe, są i takie ktore na jakimś stanowisku są nieprzydatne. Brokerzy zależy od osoby są i ludzie którzy są ok, (usunięte przez administratora) Czyli jak wszędzie jeśli chodzi o załogę. przygotowanie do pracy - średnio. Brak profesjonalnego przekazania obowiązków. Ogólnie praca dość nudna. Bardzo duża rotacja. Pewnie z uwagi na kiepski podział niektórych obowiązków.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Maximus Broker?

Iza

12.09.2017 14:37

@Max co możesz nam powiedzieć o pracy w firmie Maximus Broker? Jakie są warunki pracy? Co najbardziej podoba Ci się pracując tutaj? Aktualnie firma poszukuje PRACOWNIKA BIURA HANDLOWEGO. W ofercie napisali, że zapewniają zatrudnienie na umowę o pracę na pełen etat, dodatkowe wynagrodzenie prowizyjne, szkolenia praktyczne i teoretyczne. Ktoś aplikuje?
    Yolo

20.09.2017 15:56

Pracowałem przez chwilę na tym stanowisku, sama praca byłaby bardzo fajna, gdyby nie konieczność pokonywania setek kilometrów za podstawę pensji. Żeby dojść do prowizji potrzeba wiele, wiele czasu i szczęścia. Umowa o pracę jak najbardziej, atmosfera w miarę ok, pomimo kilku obgadywaczy ;) Dla mnie długie wyjazdy, brak "kilometrówki" i ryzyko na drodze nie było tego wartę. Szkolenia i przygotowanie do pracy jak najbardziej na TAK. Myślę, że z czasem wejdą nowe rozwiązania bo chyba nie da się tak wiecznie kilometrować po to by czasem nawet nie odbyć spotkania. Także zależy kto akurat czego szuka.
    Max

23.08.2017 16:58

Szanowny Pan Prezes, jedyny właściciel i założyciel...
    ex pracownik

04.04.2017 15:14

Można się tu było dużo nauczyć, dlatego, że szybko rzucają na głęboką wodę. Zarobki kiedyś i owszem były dobre, ale porównując z innymi brokerami - nie oczekujcie koksów. Chyba, że ktoś chce być handlowcem i zasuwać po całej Polsce od rana do nocy, dzień w dzień, tydzień w tydzień.
    wedffff

30.06.2016 18:57

wlasnie fajnie ze daja szanse ludziom tez bez doswiadczenia

18.11.2016 02:48

Czemu ciagle widac ogłoszenie na asystenta brokera? Co jest nie tak? Przy okazji ile taki asystent Moze zarabiać ? Ktoś wie cis więcej ?

18.11.2016 22:44

Firma się rozwija, to poszukuje nowych pracowników. A co do zarobów polecam złożyć CV. Na pewno wszystkiego dowiesz się na rozmowie :)
    Prackwnik

17.05.2016 08:50

W takim razie lucy na pewno sie spotkamy :) firma daje ludziom bez doświadczenia naprawdę fajną szansę na start. Myśle ze nie pożałujesz. Powodzenia na rekrutacji :)

14.04.2016 13:33

Zgadzam się z przedmówcą. Atmosfera i zarobki w Maximusie to na pewno duży plus. Jeśli do tego lubisz pracę handlowca, to aplikuj - na pewno nie pożałujesz ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Maximus Broker