Runtime

Zgorzelec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 167 ocen.

Opinie o Runtime

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Runtime

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w Runtime? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

jaro

ktoś był na pakowaniu słodyczy

kuuba
użytkownik zarejestrowany

każdy tak na prawde jak idzei do jakiejkolwiek pracy to przecież chce wiedzieć na jakie warunki zatrudnienia może tutaj liczyc jakie będzie mieć wynagrodzenie

Ali

Witam.Moze ktos napisac na temat tej firmy w Lorsch.Mam tam jechac do pracy na magazynach rtv-agd.Jak to tam wygląda i czy wszystko jest ok.

zibi

czy ktos pracowal dla tej agencji jako spawacz

iludopaszczu

lips praca na magazynie wózki widłowe, praca na chłodni 8,3 brutto, mieszkanie 360euro, pokoje 2-3 osobowe przejściowe z mieszanymi zmiana a więc nie idzie nawet spać kasa wychodzi około 700-800 euro (tyle na konto) dodam jeszcze zamiast jeździć ciąga się pieska jak podpiszesz umowę to biuro nie chce nawet telefonów odbierać od pracownika. CZY WARTO PRACOWAĆ Z NIEMI ?!?!?!? na to pytanie odpowiedź sobie sam

Ja

Tam sie niczego nie dorobisz jedynie co to garbu niby na godzine placone, a trzeba miec normy bo inaczej cie zwolnią. Pracuja tam ludzie ze slazka, a wredne jak cholera zaraz ida i kabluja na drogiego. Juz polacy nie chca tam pracowac i teraz sciagaja tam czechow i slowakow ale i oni sie kiedys skacza tak jak polaki. Zycze powodzenia i wytrwalosci tym co tam pojada.

Dawny pracownik

Mannheim ul. bochumer strasse 14 Firma Runtime Rhenaniastraße 76-102, Nikomu nie zycze tam pracy, ani mieszkania w tym hotelu. Opisze pierw hotel brud, smrod i malaria, kuchnia to zadna kuchnia trzy piece na prąd ktore czesto nie grzaly z niewiadomych przyczyn, wiec jedzenia czesto sie nie dalo zrobic, łazienki wspolne damskie z meskimi w weekend wogle sie nie dalo tam wejsc bo nasrane bylo nie w kiblu a obok, a w kiblu bylo narzygane. W pokoju 4 osoby oszczane materace no jedyne co bylo dobre to lodowka w kazdym pokoju. Teraz praca 8,50 brutto to wychodzi na czysto 6.20 netto za godz minus 250 hotel. Praca okropna najgorzej latem po 10 godzin goraco nawet wody nie dawaja. Nowa osoba ktora tam przyjdzie nie ma nawet szans sie nauczyc czegos tam robic bo jest zaraz krytykowana przez innych pracownikow krzurzy pracuja tam juz trzy lata i masz zaraz tak zapierdalac tak jak oni bo inaczej bedzie cie krytykowac i odrazu pojdzie na skarge i przyjdzie kierownik i bedzie krzyczal SZNELA, SZNELA bo szef cie zwolni.

nowa

dostał ktoś oferte rzy pakowaniu słodyczy???

Oszukane osoby z woj. opolskiego i woj. śląskiego

Praca przy pakowaniu kosmetyków i składaniu regałów na te kosmetyki w Niemczech, w Mannheim. Zakład pracy: Rtc-solutions = Unilever Deutschalnd Produktions GmbH & Co OHG", Rhenaniastraße 76-102, 68219 Mannheim. Wszystkie warunki przedwstępnej umowy zostały niedotrzymane, tj.: -Miało być mieszkanie w hotelu z kompleksem kuchenno-łazienkowym za darmo, bo płaci za nie pracodawca, faktycznie pracownik płaci za nie 250 euro na miesiąc. (Warunki mieszkaniowe fatalne, nie godne tych 250 euro na miesiąc. Mieści się ten hotel na Bochumerstr 14-16 w Mannheim). -Droga do pracy wynosi 3 kilometry 100 metrów, a w biurze mówią, że najwyżej 2 kilometry. (Idzie się wąskim chodnikiem tzw. gęsiego przy ruchliwej ulicy 2 pasmowej. Nikt do pracy nie dowozi. Można zaczepić się z kimś samochodem, ale i tak już każdy swoją ekipę ma w samochodzie, lub kupić nie wiem gdzie i u kogo jakiś rower używany za 30 euro i potem go zostawić na pastwę losu, bo gdzie go brać do Polski, lub jechać autobusem miejskim i jak tu jeszcze dopasować godziny, a to koszt zaś dodatkowy). -Pracuje się od 6 do 14 (8 godzin, no 7 godzin i 20 minut, bo są odliczane 2 przerwy po 20 minut), a faktycznie więcej bo nawet 11 godzin. (Zapłata jest za 7,20 minut, bo reszta godzin potem jest potem zamieniana na dni wolne od pracy i nie wiadomo kiedy je można odebrać). -Nie każdego dnia każdy jest w pracy i nikt prędzej o tym nie uprzedzi. (1 dnia już 1 osoby z naszej 4 wyjeżdżającej nie było, a w biurze Nas zapewniali, że w portierni się wszyscy podpiszemy na liście i wejdziemy na zakład pracy). O tych mankamentach powiadomiliśmy pracowników biura "RUNTIME POLSKA Sp. z o.o.", w Gliwicach i przesyłając zdjęcia obiektu wewnątrz i zewnątrz. -Ciekawe, czy teraz będę ludziom mówić całkowitą prawdę, czy jeszcze coś zatajać ?

Metanabol

Moze i gang,ale czarnej dziury wokol D....

Byku

Powodzenia to ja tobie zycze,usun ten akumulator z plecow.

Ostrowski

Ty Cwaniaczku co tu nazwiskami rzucasz?

młody

No,no no proszę proszę jakie teksty może Gliwice też to poczytają jakich zatrudniają ludzi i do czego zdolnych -gang (usunięte przez administratora) a do tego slynny elektryk (usunięte przez administratora).To nie gang albani tylko gang netowej popyskówki.

elf

Lepiej za dychę niż za grosz jak ty pijacka gębo

Daro

Przepraszam bardzo,ale mnie w to proszę nie mieszać.Jeżeli coś mi się nie podoba dzwonię do pani Iwony czy Jadzi i z nimi rozmawiam o tym co mi nie leży.Temu kto napisał ostatnie dwie opinie radzę to odszczekać,gdyż za poniżanie drugiej osoby i stawianie jej w złym świetle na forum publicznym jest sprawa cywilna w sądzie. Według moich informacji Policji w ustaleniu sprawcy oczerniania zajmie to niewiele czasu.

Piotrek

Inżynier za dyche :)

Zbychu

Odezwał się(usunięte przez administratora) pod pseudonimem oszukany, największą faja.

KS

Sialalalala ☺

oszukany

Widzę,że skupiasz się na małostkowych rzeczach,bo jesteś malostkowym człowieczkiem a obraz całości stale ci umyka.A tak apropo nigdy nie byliśmy i nie będziemy kolegami,ja nieprzyjechałem szukać kolegów.

oszukany

Z tego co się dowiedziałem to pojęcia o pracy nie masz chyba ty co to wielki fachura gag przykręca do góry nogamia przy okazji może byś się trochę odchudził to może gagi montować zaczniesz w 8 a nie w 30 minut he he he !!!

Gang Albanii
@oszukany 13.04.2015, 22:08
Z tego co się dowiedziałem to pojęcia o pracy nie masz chyba ty co to wielki fachura gag przykręca do góry nogamia przy okazji...

zamelduj koniowi

Kostucha
@oszukany 13.04.2015, 22:08
Z tego co się dowiedziałem to pojęcia o pracy nie masz chyba ty co to wielki fachura gag przykręca do góry nogamia przy okazji...

Jakiś ty mały kolego,nie masz cywilnej odwagi pokazać swej facjaty, a przy okazji "do góry nogamia " to piszemy do góry nogami Profesorku. He he he!!

Dziki

OOOOOOO napisaliście coooooś boooooo byliście jeszcze czy może już w stanie !!!!!!

Gang Albanii

Przyjedzie jeden z drugim cwaniaczek nie nauczony roboty w błocie, tego nie zrobi, tamtego nie będzie robić i później płaczą lub obliczają pieniądze cały dzień na telefonach ile to zarobią... Nam hajs się zgadza, warunki super - apartamenty po 2 ,3 osoby i do tego siłownia, basen na ośrodku. Narzekajcie dalej, a i tak na pewno wrócicie :) Pozdrawia Gang Albanii

oszukany

Potwierdzam dwie ostatnie opinie,tak bylo. Na reke 6 euro NETTO/h. Dieta 40e,wyplacana na koniec miesiaca,na konto nie wczesniej 500e reszta kasy do 10go,zadnych zaliczek nie daja,bo pytalem nie raz.Bez lodowki,bez kuchenki,nawet mikrofali nie bylo. A jak przyszlo do wyplaty to brakowalo 200e. Potracaja tobie z godzin zeby pokryc koszta. Jednemu brakowalo 200e drugiemu 300e. Ale pani z biura mowi zeby dzwonic do biura niemieckiego pracodawcy,i tak kolo sie zamyka. Za powrot placisz ze swojej kiesy, 250e za TUNELL lub prom,jak kto woli + paliwo. Bo pracodawca stwierdzil,ze kazdy placi za siebie,takze jak nie masz pieniedzy na tunel to zapomnij. Praca jest faktycznie w blocie po kolana,czasami w gnojowicy bo splywala na pole z pobliskiej obory,wiec pracujesz w gumowcach.Do tego wiekszosc pracownikow to alkoholicy i patologia. Na budowie rzady sprawuja niemiec SVEN i rusek DIMA,maja cie za nic. Polaczki kabluja na potege,zwlaszcza glupio-madry elektryk Jarek. Ogolnie chamstwo i dziadostwo, nie polecam.

Kostucha
@oszukany 13.04.2015, 11:38
Potwierdzam dwie ostatnie opinie,tak bylo. Na reke 6 euro NETTO/h. Dieta 40e,wyplacana na koniec miesiaca,na konto nie wczesnie...

Koleżko,jak Twoją robotę musi dziesięć osób poprawiać przez parę ładnych godzin, to nie dziw się że kasy Ci brakuje,nigdzie nie płacą za nieróbstwo i ściemnianie. Odpierdzielacie popelinę,nie Masz pojęcia o pracy w ciężkich warunkach,jak to były ciężkie warunki,to w piaskownicy osiedlowej Byś zginą. Wypłacz się komuś na kolanach i idź do pracy za 1350zł w swojej mieścince,na pewno warunki pracy i płacy będą Ci się podobały. nie Płacz i nie oczerniaj ludzi którzy ciężko pracują na zarobione pieniążki.Życzę Ci powodzenia w dalszym życiu zawodowym.

pikuś

Święta racja,zakwaterowanie też do bani nawet ciepłej wody nie mieliśmy a o lodówce to można było tylko pomażyć, wszystko trzymaliśmy na zewnątrz żeby się nie popsuło.Obiecują,obiecują aby kogoś tylko złapać i kasę doić z biednych polaków.Upchali nas w jednym pokoju w czterech, nawet bąka nie było jak puścić.

mariusz_tabuła@wp.pl

Nie proponuję tej firmy nikomu.Werbują kogo się da, chołotę z ulicy a potem są same problemy.Kiedy nagle pozostawiają was samych sobie, telefony milkną i siedzicie na zielonej wyspie ,,England" z rękami w nocniku. Jeśli ktoś lubi taki zastrzyk adrenalinki to proszę bardzo.Pracujesz po 11-12godzin przy solarach, myślisz sobie,że z wypłatą wszystko będzie ok a tu niespodzianka brakuje kilkuset euro, dzieje się tak ponieważ kierownik budowy nie potwierdza tygodniowej ilości przepracowanych przez ciebie godzin, choć po każdym tygodniu powinien to zrobić.Ma to swoje plusy, choć nie dla ciebie.Jeżeli firma utrąci każdemu z kilkudziesięciu pracowników po np dwadzieścia parę godzin- czysty zysk.Oszustwo i złodziejstwo,ale podczas rekrutacji wszystko wygląda wyśmienicie.

uwaga

Hej, a czy zauwazyliscie , że Runtime Polska i Art.Job maja te same teksty na stronie internetowej , słowo w słowo. Nie ładnie Art.Jop powinni sie wstydzic ze zgapiaja teksty, zreszta ktos ma prawa autorskie !!!Runtime powinien sie za to wziasc ! Zgapiacze !!!!!!!!!!nawet nic nie umieja sami stworzyc !!!

uwaga po uwadze
@uwaga 05.02.2015, 13:10
Hej, a czy zauwazyliscie , że Runtime Polska i Art.Job maja te same teksty na stronie internetowej , słowo w słowo. Nie ładnie...

Zwróciłem uwagę na to. I jedyne co zauważyłem to znaczek i napis copyright, który znajduje się na stronie artjoba. Na runtimie tego brak. Więc praw do tekstu runtima nie może mieć. Ale arjob chyba tak, bo zastrzegli sobie tym znaczkiem prawa do strony i treści. Wogóle runtime strona pachnie jakąś amatorką. Kto to robił?

wróg Krawczyka

Agencja pracy Runtime i stanowiska spcjalistyczne = śmiech na sali = hahaha

pejtele

Witam. Czy dalej sa wyjazdy na solary? Czy transport we własnym zakresie ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

młody23

[mario z tego co wiem to Runtime przeniósł się do Gliwic i pracuje tam taka ruda babka, wiem bo poznałem ją w Zgorzelcu ale nie zbyt pomocna a na miejscu Runtime otworzyła się inna agencja Artjob.

olka1912

Jeśli ktoś z Was chciałby szybko i bezpłatnie nauczyć się nowego zawodu i próbować szczęścia w nowej pracy, nie wyjeżdżając za granicę, polecam szkołę ŻAK w Zgorzelcu. Nauka jest naprawdę bezpłatna , trwa maksymalnie 2 lata, a wszyscy słuchacze mają zniżki u różnych partnerów żakowskich. Ciekawa sprawa.

stronie

Kto z toba podpisywal umowe? Osoby ktore widnieja na stronie runtimu czy urnamiak lub bobrowska ?

niepewny
@stronie 06.09.2014, 21:12
Kto z toba podpisywal umowe? Osoby ktore widnieja na stronie runtimu czy urnamiak lub bobrowska ?

Ja nie wiem kto to był. Umowę miałem z Runtime. Była tam taka niska ruda kobieta. Chyba to była jakaś ważna. Zresztą było takie zamieszanie, że w pewnym momencie nie wiedziałem co jest co. W sumie to nie pojechałem. Ale byłem tam dzisiaj i jest inna firma Artjob i też załatwiaja pracę. Po Runtimie nie ma śladu. Już ich w Zgorzelcu nie ma.

niepewny

Coś musi być na rzeczy. Wczoraj byłem podpisać umowę w Zgorzelcu. Praktycznie zrobili to na korytarzu pakując w pośpiechu swoje rzeczy. Tak jakby uciekali. W sumie to jakaś bardzo nerwowa atmosfera była. Teraz sie zastanawiam czy jechać do Mannheim bo to jakoś dziwnie wyglądało. Na drzwiach wejściowych widziałem logo ART.JOB. Ktoś coś wie na ten temat? Miała to być firma po Runtime?

ola1912

Wszędzie w pracy są plusy i minusy. Albo niedogodne godziny pracy albo zarobki niezadowalające. Polacy godzą się na wiele, byleby tylko pracować. Osobiście zmieniłam swoje życie z ŻAKiem w Zgorzelcu. Teraz mam dobrze płatną pracę, wszystko mi odpowiada. To szkoła znana na całą Polskę, która proponuje zdobycie zawodu zupełnie bezpłatnie w ciągu dwóch lat bądź roku. Fajna sprawa. Dodatkowo szkołą współpracuje z różnymi placówkami w mieście, gdzie słuchacze mają rabaty. Polecam bardzo, sekretariat znajduje się na Warszawskiej.

doinformowany

Z mojej wiedzy, jaką posiadam, to na miejscu Runtime powstaje całkiem nowa agencja pracy. Podobno nawet Pan Tomek i Pani Ewa mają tam grać pierwsze skrzypce. I bardzo dobrze, bo mi osobiście raz pomogli. Ale dlaczego Runtime ma być w Gliwicach to nie mam bladego pojęcia. Tym bardziej, że z okolic Zgorzelca sporo ludzi zatrudnionych przez Runtime pracuje. Jak się dowiem coś więcej to dam znać.

Krawczyk dratewka
@doinformowany 01.08.2014, 22:04
Z mojej wiedzy, jaką posiadam, to na miejscu Runtime powstaje całkiem nowa agencja pracy. Podobno nawet Pan Tomek i Pani Ewa ma...

Z tego co widzę po ogłoszeniach w sieci -to ani Ewa ani tomek nie maja nic do gadania- ktos inny wystawia na rzecz runtime ogłoszenia- ale cóz Dirk wyrzucony z wielkim hukiem, a nowy prezes nowe zasady...p.s. jak ktos coś? to dajcie znac , sam jestem ciekawy co tam sie porobiło

Tosia

a ile ma swoich odziałow w Polsce ? aż 1 ? ale patrzac na ich "biedną " stronę internetową widac ze pozmieniano sporo informacji - zmieniony telefon i brak nazwisk pracowników. Zresztą jakby nie narzekali na ilość chętnych pracowników to nie wysyłali by smsów do ludzi którzy nie pracują w tej firmie od 3-4 lat. A tak robią- może to jest nowa strategia p.Iwony .

Dolot

O co kaman z tym biurem!? Na drzwiach napisane jest, że nieczynne do odwołania. Co jest?! Jakiś nowy wałek? Ktoś tam pracuje i odbiera ewentualnie maile?!!

gosc
@Maxi 20.07.2014, 18:03
To biuro w Zgorzelcu zostało zlikwidowane, teraz będzie dowodzone przez Panią z Gliwic. (usunięte przez administratora)...

hmmmm , czyli siedziba bedzie w Gliwicach? Maxi masz inne wiadomości - dlaczego takie zmiany ? pracownicy z Zgorzelca nie dawali sobie rady ? czy z innych powodów , w sumie w Zgorzelcu długo nie zabawili. ciekawe , ciekawe...

niki
@Maxi 20.07.2014, 18:03
To biuro w Zgorzelcu zostało zlikwidowane, teraz będzie dowodzone przez Panią z Gliwic. (usunięte przez administratora)...

a jak teraz można się skontaktowac z firma Runtime - dzwoniąc włacza sie automat. Na meile odpowiadają ??? co tam sie stało????????????

r.

Witam, jadę teraz za kilka dni do Anglii na te solary. Mam pytanie do osób które już tam byly/jada co najlepiej ze sobą zabrać co możecie poradzić? Pozdrawiam i do zoba w Papenburgu

Chcący pracować
@r. 08.07.2014, 15:47
Witam, jadę teraz za kilka dni do Anglii na te solary. Mam pytanie do osób które już tam byly/jada co najlepiej ze sobą zabrać...

Najlepiej jak zadzwonisz do biura. Tam ci wszystko wytłumaczą. Jednakże nie bierz ze sobą dużo ubrań typu okolicznościowego. Weź sporo koszulek,zapasowy komplet odzieży roboczej, buty robocze bo tam chyba kalosze tylko dostaniesz. Pościel, poduszki, garki odpadają. Tam wszystko będzie. Jedzenia sporo, ale nie w słojach. Raczej gorące kubki, zupki chińskie i makarony, co można zalać wodą i gotowe. Purre ziemniaczane z boczkiem z Konorra koniecznie! Sporo ale lekkie, żeby tira nie trzeba było zamawiać. Jak palisz to weź lepiej tytoń i tytki. Tak jest podobno wydajniej. Ale najlepiej zadzwoń i dopytaj. Ja byłem tam i też do zobaczenia w Papenburgu.

zezo

teraz jest 8,50 euro brutto na godzine i dieta

fanka

szkoda, ze pan krzysiu juz nie pracuje. On był taki milutki i kochany , na wszystkim sie znal i był bardzo uprzejmy - pozdrawiam panie krzysiu

Chcący pracować

Napiszę tak: Veni, Vidi, Vici. Nie było źle. Nawet się troszkę opaliłem. Warunki były OK. Mogę z czystym sumieniem polecić innym wyjazdy organizowane przez tą firmę. Jak zaznaczył wyżej ktoś inny trzeba tylko chcieć pracować. Ogólnie było nas tam wszystkich 18 chłopa. Ekipa w sumie zgrana. Warunki w porządku i praca za oferowaną stawkę naprawdę nie wymagała jakiejś wielkiej znajomości elektryki. Mam nadzieję, że wezmą mnie na następny wyjazd. Pozdrawiam również ekipę z Runtime w Zgorzelcu.

rundup
@Chcący pracować 13.06.2014, 10:17
Dostawałem ponad 10 euro brutto i 40 euro diety na rękę. Spanie za darmochę było. Już się szykuję do wyjazdu w lipcu na 3 miesi...

hmmm .... 10 euro brutto to jakies 7 netto - razy 168 h miesiecznie to jest 1170 + 800 euro diety miesiecznie . W zwiazku z tym ze umiem liczyc to pensja miesieczna WYNOSI = 1970 CZY TO JEST DUŻO ???

Chcący pracować
@rundup 16.06.2014, 17:24
hmmm .... 10 euro brutto to jakies 7 netto - razy 168 h miesiecznie to jest 1170 + 800 euro diety miesiecznie . W zwiazku z t...

hmmm... skąd ci wyszło 800 euro??? Miesiąc ma 31,30 dni. Oczywiście nie wliczajmy w to lutego. 30 x 40 euro=1200 euro. Godzin jest ok.240 . Policzyłeś? Jeżeli z twoich wyliczeń wynika ok.2000 euro i piszesz, że to mało to stój tam, gdzie stoisz. Bo nawet biorąc twoje wyliczenia to mimo wszystko chciałbym pracować 40 tygodniowo i zarabiać 8 tyś. złotych miesięcznie. Pozdrawiam ekipę wyjazdową na lipiec. ;-)) Do zobaczyska

Arek

Ble, ble ble oj obiecują a jak co do czego cisza!!!!

Mateusz

Witam Postanowiłem wrzucić tu swoją opinie,bo czytam czytam i ręce opadają. Ludzie są różni jeden pojedzie i będzie pracował po 12h w wodzie jak trzeba odpowiednio się przygotuje bo z tego co wiem można całkiem dobrze zarobić przy solarach.A drugi tzw ,,GAMOŃ" albo " LEŃ " bedzie szukał tysiaca powodów żeby sobie odpuścić i moc się wytłumaczyć przed kolegami. Sam osobiście współpracowałem z kilkoma agencjami w polsce i na terenie niemiec i tam dopiero były sytuacje które zasługują na miano " PORAŻKI " RUNTIME Zgorzelec wywiazywał sie z tego co oferował spotaknia rozmowy itd wszystko ok Obecnie pracuje na farmach wiatrowych dzieki właśnie tej agencji i nie płacze że pizga wiatrem w twarz na 100 metrach. Krótko mówiąc ,, WYSTARCZY CHCIEĆ " A jak źle ci i ciężko to znajdź coś dla siebie odpowiedniego, nie mieszajcie ludziom w głowach którzy chcą pracować nawet w wodzie i średnich warunkach socjalnych. Długo by pisać Pozdrawiam ekipe z biura z Runtime Zgorzelec Mateusz

były pracownik

co poczac herr Schr.... wykorzystuje biednych Polaków. mam nadzieje ze przestrzeże to innych ! masakra, a kto pisze poytywy tylko pan U.

Pracownik

Nie polecam jechać do pracy przy solariach . Jak ktoś lubi pracować w wodzie i błocie po pas po 12 godzin to polecam. Tu zdjęcie jak to wygląda (usunięte przez administratora) - w tej wodzie trzeba pracować po 12 H WARUNKI MIESZKANIOWE Fatalne

Chcący pracować
@Pracownik 26.03.2014, 09:48
Nie polecam jechać do pracy przy solariach . Jak ktoś lubi pracować w wodzie i błocie po pas po 12 godzin to pole...

Byłeś tam sam? Właśnie chcę jechać.Mają jakiś wielki projekt i już trzy grupy wysłali w tym roku podobno. Warunki płacowe wydają się OK. Zaproponowali 10,61 E na godzinę i 44 E dziennie diety. No i zakwaterowanie darmowe. Cieszy mnie myśl, że można po dwanaście godzin pracować, bo można zrobić więcej.Co robić, jak się jest daleko od rodziny? Na piwo trochę szkoda wydawać. Pracownik!? Czy w weekendy można też pracować? Nad Anglią zazwyczaj pada, a ostatnio szczególnie były powodzie, więc trochę mnie ta woda nie dziwi. Ale żeby po pas??!!

luzak
@Chcący pracować 26.03.2014, 18:39
Byłeś tam sam? Właśnie chcę jechać.Mają jakiś wielki projekt i już trzy grupy wysłali w tym roku podobno. Warunki płacowe wydaj...

jak pada to kup sobie wodery:dusigrosz

krzysio pysio

Z tego co wiem to weryfikują wstępnie znajomość języka. Bynajmniej tak robiono jeszcze w tamtym roku. Ale jak znam życie to z marną znajomością niemieckiego to raczej szans wielkich nie masz. Ale próbuj. Może pomogą. Co do ilości ludzi, którzy pracują dla tego biura to jest ich raczej sporo, bo kilku znam osobiście.

Seba

Czy coś wiadomo ile osób obecnie pracuje dla tego biura ,jestem spawaczem ,tylko słabo znam niemiecki czy mam jakieś szanse.

Franc

A ja jestem zadowolony ze współpracy z tą firmą ,byłem rok temu w Anglii i wszystko było ok.No i kasa konkretna.

Alex

możecie coś napisać do jakiej pracy pojechaliście ,że były takie fatalne warunki mieszkaniowe,bo chcę złożyć aplikację do pracy przy solarach

hahaha

Obecnie poszukujemy kandydatów na staż refundowany przez Powiatowy Urząd Pracy w Zgorzelcu na stanowisko: Specjalista ds. Rekrutacji Miejsce pracy: Zgorzelec Wymagania: - bardzo dobra znajomość języka niemieckiego w piśmie i mowie, - wykształcenie min. średnie, - komunikatywność, - umiejętność pracy w zespole, Obowiązki: - wykonywanie wszelkich prac biurowych, - wykonywanie wszelkich prac związanych rekrutacją potencjalnych kandydatów, Oferujemy: - uzyskanie 6-miesięcznego doświadczenia w pracach biurowych oraz w pracy na stanowisku Specjalista ds. Rekrutacji, - po ukończeniu stażu możliwość zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, co darmowych pracowników potrzebujecie :D:D:D:D::DD(usunięte przez administratora)

zgadzam się z bezrobotnym

nie polecam ! fatalne WARUNKI MIESZKANIOWE !

Zostaw opinię o Runtime - Zgorzelec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Runtime