Hej, co sądzicie o pracy jako Pracownik produkcji za 4300–5000 zł brutto? Sumienność była ważna, a miła atmosfera wyróżniała ofertę. Liczyły się zdolności manualne, a firma gwarantowała stabilność zatrudnienia. Wymagano też zaangażowania w pracę zespołową. Warto było aplikować na takie warunki?
Może się ktoś wypowiedzieć, czy kiedyś jako Magazynier firma miała dużo wymagań i czy wynagrodzenie (podstawa plus premia) rzeczywiście było adekwatne do obowiązków?
Wtedy najważniejsze było bycie uczciwym i rzetelnym, bez tego nie było co startować. Plusem tej oferty był regularny 8-godzinny system pracy od poniedziałku do piątku, więc nie trzeba było siedzieć w magazynie po godzinach czy w weekendy.
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Veritas
23.06.2025 18:43
Asystent AI
Była kiedyś oferta dla Doradcy technicznego z angielskim. Nie podawali kwoty wynagrodzenia, a zatrudnienie było na umowie o pracę. Wymagali przede wszystkim praktycznej wiedzy z montażu i kalibracji instalacji LPG/CNG oraz dobrej znajomości języka angielskiego. Z benefitów na plus była prywatna opieka medyczna.
Jak z doświadczenia wyglądało podejście do wymagań językowych oraz tych technicznych? Firma stawiała poprzeczkę wysoko i czy zarobki były odpowiednie na takim stanowisku?
Witam ! Czy firma Eg w Białymstoku zatrudnia na produkcję kobiety?
FikoŁek
07.01.2025 23:40
Tak zatrudnia, ale TYLKO ciężarne.
Dyzio
22.08.2024 15:49
Gadano tu że prezes wyciska z ludzi ile wlezie. To prawda z tym wyciskiem? I czy pieniądze które można tu zarobić warte są tego?
Edyta
11.12.2024 06:40
A Wam jeszcze nie znudziło się? Czekacie na wypowiedzenie?
Arek
11.07.2023 19:44
Cześć. Zmieniają się tu czasami monterzy instalacji gazowej, czy nie bardzo? Szukam takiej pracy. Może ktoś tu pracował i wie, jak też pod względem warunków finansowych wygląda tu praca? Mam jeszcze pytanie o ewentualne staże albo praktyki. Też do przyuczenia biorą? Bo i mojego brata syn chciałby nabyć fachu to przy okazji i o to zapytam.
Wojtek
22.09.2023 22:42
Odradzam zatrudniać się w tej dziadowej firmie. Nie dbają i nie szanują pracownika. Pracowałem albo musiałem pracować w tej firmie palę dobrych lat ale na szczęście ten kryzys mina i każdemu kogo spotkam powiem te słowa "uciekaj z tej firmy, nie marnuj życia". Prezes Tomasz U. napompowany chodzi z nosem w chmurach i uważa siebie za wielkiego biznesmena który jedzie na ludzkiej krzywdzie męcząc i wyciskając wszystko z pracowników.
Marczek
11.07.2023 00:10
Nie wiem jak firma wygląda od środka, bo jestem tylko klientem, ale Panowie znają się na tym co robią, mega kompetentni i sympatyczni. Zakładałem ichniejszą instalacje LPG do Forda 2.0 benzyna 2008 rok i jestem bardzo zadowolony, 93 tys km przejechane, serwisowany u nich regularnie i jestem bardzo zadowolony
19.09.2019 22:13
Ludzie ludzie co wy chcecie od tej firmy (usunięte przez administratora). Komponenty firmy są strasznie tandetne wtryskiwaczy kupuje na sztuki (na paletę nie ma kasy) od Lpgtech Yeti reduktory strasznie się brudza i zapychaja o wycieku płynu nie wspominam. (usunięte przez administratora)Pieniędzy tyle wtopil że żal człowieka (usunięte przez administratora) Rotacja jest strasznie duża zaczynając od produkcji przez warsztat po każdy dział. Wypłaty nie są płacone terminowo i każe dla kierowników działu o zabieranie premi chociaż po 20-50zl bo to jest nic dla pracownika a dla prezesa się uzbiera. Ludzie dużym łukiem dużym
GOŚĆ
12.04.2023 13:31
Każdy towar niezależnie od marki podlega reklamacji na zasadach przepisów prawa konsumenta. Obsługa posprzedażowa sprawnie działa i każdy klient jest równie ważny. Produkty i wyroby gotowe są zgodne z obowiązującymi normami. O wysokiej jakości produktów świadczą wyniki sprzedażowe. Jeśli chodzi o rotację - bzdura totalna. Jest wielu Pracowników, którzy pracują powyżej 5 lat, a najstarszy stażem Pracownik jest od początku istnienia spółki. Premie tak jak sama nazwa wskazuje - pieniądze dodatkowe za... "... z(usunięte przez administratora)
Paweł
17.02.2023 15:58
Nie rozumiem tych wszystkich negatywnych opinii. W EG pracują pracownicy, którzy pamiętają rok 2008 oraz pracownicy co po kilkunastu latach owocnej pracy przeszli już na zasłużona emeryturę lub w niedługim czasie przejdą. Zarząd rozumie, że sukces i wysoka konkurencyjność firmy zależy od wysokich umiejętności, kwalifikacji i zaangażowania do pracy swoich pracowników. Pracownicy EG są to osoby otwarte, łatwo nawiązuje kontakty i uśmiechnięte co korzystnie wpływa na postrzeganie firmy przez klientów, jak i współpracowników. Skuteczni w działaniu, konkretni i rzeczowi, a jednocześnie bardzo przekonujący. Są pomocni, życzliwi, z ogromnym dystansem, poczuciem humoru i bardzo oddani obowiązkom. Praca zawsze jest wysoko oceniana przez przełożonych. Wynagrodzenia jest oparte o system premiowy, który motywuje do pracy.
kamilllo
12.08.2019 14:11
witam widziałem ogłoszenie na magazyniera do tej firmy jeśli ktoś coś wie więcej tzn czy warto tam iść i co człowieka czeka jeśli się dostanie. Atmosfera pln it jak tam jest dzieki
11.06.2019 22:48
$moneymen
13.06.2019 23:50
Cześć to musiałeś sporo zarabiać jak w ratach...bo tak jak pracowałem tak było. Zwolnionych 15 przez 6 miesięcy, rekord 74 osób przez 2 lata. A orezes jest taki, poprostu nie ma już pomysłu, wcześniej nie miał problemów z płynnoścą finansową. Miał świetną ekipę i trzepał kasę i to zawróciło w głowie. (usunięte przez administratora)
12.02.2018 09:20
Kolejny były szczęśliwy
17.02.2018 01:57
Drogi kolego (usunięte przez administratora)kto pracuje tam więcej niż 5 lat po prostu ma klapki na oczach bądź kredyt na karku. Ewentualnie tylko w tej firmie może być tym kimś,bo w każdej innej po okresie próbnym z góry mu podziękują. Nie daj się zwieźć propagandzie że młody fajny zespół itp. Moim zdaniem a tam pracowałem firma bez ambicji,typowy Podlaski pracodawca. Nie daj się zwieźć bo nie warto, płacą lepiej w Biedronce bądź Lidlu. Osoby które które same bądź w perfidny sposób zostały pod przymusem zwolnione, mają o niebo lepiej w nowych firmach, które doceniają człowieka-a nie ile szepcze do ucha szefowi marionetek. Mam nadzieję że ci pomogłem i przekonałem aby tam nie iść - wybierz. AC ALEX firmy z tej branży o niebo lepsze i mające grube portfele.
10.02.2018 13:48
kings of leon
12.02.2018 08:56
Pracuję w firmie kilka lat. Jak zawsze są plusy i minusy. Praca na stanowiskach biurowych (handel, wsparcie, logistyka, marketing, programiści) jest dużą trampoliną w karierze. Bierzesz udział dużych projektach, masz kontakt z klientami na poziomie międzynarodowym. Wynagrodzenie - masz tyle ile wynegocjujesz.
Ciekawski
14.01.2017 21:35
Witam,
Czy orientuje się ktoś jaki jest budżet na stanowisko kierownika działu handlowego?
ema
19.12.2015 13:47
Dużo się dzieje, mnóstwo ciekawych projektów. Fajna praca ambitnych. Pracuję tu około 2 lat i mam poczucie stabilności.
Wywiadu udzielił/aŁukasz Ławreniuk
30.11.2015 10:30
EuropeGAS od samego początku swojej działalności funkcjonuje w Białymstoku. Wejście na rynek we wschodnim rejonie Polski było dużym wyzwaniem?
Praktycznie wszystkie firmy w Polsce w branży LPG zbierały pierwsze doświadczenia w latach 90-tych jako dystrybutorzy marek zachodnich. Z biegiem lat niektóre rosły w siłę, stając się potężnymi hurtowniami wielomarkowymi, inne natomiast postawiły na rozwój własnych produktów, inwestując w parki maszynowe i działy badawczo-rozwojowe. Firma EuropeGAS wybrała trudniejszą ścieżkę, inwestując we własnych konstruktorów i budowę fabryki wyposażonej w najnowocześniejsze maszyny precyzyjne.
Czym dokładnie się zajmujecie?
EuropeGAS zajmuje się projektowaniem i produkcją systemów alternatywnego zasilania LPG/CNG do pojazdów samochodowych o napędzie spalinowym zarówno do silników o spalaniu iskrowym, jak i samoczynnym. Inaczej mówiąc produkujemy instalacje gazowe do samochodw z silnikami napędzanymi benzyną i olejem napędowym.
Wasze produkty są obecne w niemal sześcdziesięciu krajach całego świata. To branża, która pozwala na ciągły rozwój i poszukiwanie kolejnych wyzwań?
Branża jest bardzo ciekawa i daje szerokie perspektywy na przyszłość, zwłaszcza w kontekście globalnym, tj. rynków wschodnich, afrykańskich i Ameryki Południowej. To oznacza, że nasi handlowcy i technicy dużo czasu spędzają na targach, szkoleniach i spotkaniach handlowych w najbardziej odległych zakątkach naszego globu. Zbierają informacje od klientów i przekazują je konstruktorom, dzięki czemu nasze produkty jeszcze lepiej odpowiadają ich potrzebom.
Ilu pracowników zatrudniacie i na jakich stanowiskach?
Zatrudniamy około 100 pracowników. Dla porównania jeszcze w 2013 r. firma EuropeGAS liczyła sobie 60 pracowników, zatem dynamika zatrudnienia jest duża. Mamy osoby zatrudnione m.in. na produkcji, w logistyce w biurze badawczo - rozwojowym, dziale handlowym i wsparcia technicznego.
Ważnym elementem funkcjonowania każdej firmy jest promocja marki na rynku. Gdzie w tej dziedzinie skupia się działanie EuropeGAS?
Ze względu na obszar działania, EuropeGAS swoją ofertę prezentuje głównie na branżowych imprezach targowych na całym świecie. Tylko w 2015 roku firma wystawiała się m.in. w Pekinie, Taszkiencie, Kijowie, Moskwie, Poznaniu i dwukrotnie w Warszawie. Poza tym stawiamy na bezpośrednie spotkania z potencjalnymi kontrahentami podczas misji gospodarczych oraz innych wyjazdów przedstawicieli firmy.
Tam odbywa się największa walka o nowych klientów?
Głównie na targach i misjach gospodarczych, ale coraz częściej nowi klienci sami się do nas zgłaszają. Przyjeżdżają do Białegostoku, odwiedzają naszą fabrykę i siedzibę, poznają nasze metody funkcjonowania, a przede wszystkim nasz zespół. Wychodzimy z założenia, że to relacje międzyludzkie, a w tym rzetelność i wzajemne zaufanie stanowią podstawę dla wieloletniej współpracy.
No, ale żeby firma się rozwijała potrzebuje też napływu świeżej krwi. W jaki sposób poszukujecie nowych pracowników?
Aktualnie, najwięcej osób zatrudniamy które same się do nas zgłaszają mając często doświadczenie w branży instalacji LPG lub w branży elektronicznej. Zamieszczamy ogłoszenia w największych portalach rekrutacyjnych w Polsce. Współpracujemy także w pozyskiwaniu tzw. "młodego narybku" ze szkołami średnimi takimi jak np. technika elektryczne, mechaniczne oraz uczelnie wyższe w Białymstoku.
Czym próbujecie skusić potencjalnych pracowników?
Firma EuropeGAS przede wszystkim stawia na rozwój kompetencji swoich pracowników. Organizujemy szkolenia zewnętrzne i wewnętrzne, posiadamy również określone ścieżki kariery, zatem osoby ambitne, pracowite i pomysłowe mają szerokie pole do podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych oraz awansu w strukturze firmy.
Absolwenci uczelni często nie posiadają dużego doświadczenia zawodowego. Czy żeby ułatwić im start do kariery oferujecie praktyki i staże?
Praktyki studenckie to mocny punkt strategii HR w firmie EuropeGAS. Co roku przyjmujemy wielu praktykantów nie tylko w celu nauczenia i pokazania im jak wygląda praca w nowoczesnej firmie, ale także aby już na etapie praktyk wyłowić talenty i zaproponować im później konkretną pracę w naszej firmie.
W jaki sposób przeprowadzacie proces rekrutacyjny?
Proces rekrutacyjny w EuropeGAS nie różni się zbytnio od procesów rekrutacyjnych w innych firmach. Na początku przeprowadzamy selekcję nadesłanych CV, później następuje etap rozmowy kwalifikacyjnej, a na końcu decyzja o zatrudnieniu kandydata. W przypadku stanowisk na produkcji testujemy przede wszystkim zdolności manualne. Podczas rekrutacji nowego konstruktora, lub programisty stosujemy testy kompetencyjne. Osoby kandydujące na stanowiska wymagające znajomości języka obcego mogą spodziewać się części rozmowy kwalifikacyjnej w języku angielskim, rosyjskim lub hiszpańskim.
Po przejściu procesu rekrutacyjnego i podjęciu pracy pracownicy mogą liczyć na pomoc w dalszym rozwoju zawodowym?
Zatrudnione przez nas osoby biorą udział w tak zwanych szkoleniach twardych np. kursach diagnostów, operatorów wózka widłowego, profesjonalnego montażu/lutowania urządzeń elektronicznych. Proponujemy również szkolenia miękkie takie jak kursy językowe, szkolenia z zakresu sprzedaży i negocjacji.
Dla wielu pracowników bardzo ważna jest również atmosfera w miejscu zatrudnienia. W jaki sposób staracie się sprawić żeby praca nie była tylko obowiązkiem, ale również przyjemnością?
W EuropeGAS doskonale znany jest fakt, że atmosfera w pracy jest jednym z ważniejszych czynników jeżeli chodzi o satysfakcję i zadowolenie pracowników. Oprócz tego, że dba o to Zarząd firmy, to dobra atmosfera w pracy przejawia się również w codziennych relacjach pracownik - pracownik, jak i w relacjach przełożonego z jego podwładnymi.
Nie ma sukcesu bez konkurencyjności. W jaki sposób podchodzicie do rywalizacji z innymi firmami w branży?
Konkurencja to zawsze wyzwanie, które mobilizuje do wysiłku, kreatywności i konsekwencji w realizowaniu strategii. Obszar działania EuropeGAS sprawia, że firma musi się mierzyć praktycznie ze wszystkimi konkurencyjnymi firmami na świecie. Ciekawe jest to, że na niektórych rynkach EuropeGAS jest liderem, a na innych jak Polska, dopiero rozpoczyna swoje działania zmierzające do zbudowania silnej marki.
"Kto nie idzie do przodu ten się cofa". Czy to powiedzenie pasuje do strategii EuropeGAS?
Naszym celem, oprócz budowania marki na rynku polskim, jest rozwój i doskonalenie produktów w naszym dziale badawczo-rozwojowym, by stały się jeszcze bardziej intuicyjne i niezawodne z punktu widzenia zarówno warsztatu montującego, jak i końcowego użytkownika. Poza tym EuropeGAS coraz bardziej zaznacza swoją obecność na rynku instalacji CNG w pojazdach ciężarowych, gdzie oszczędności z użytkowania, niezawodność i bezpieczeństwo mają kluczowe znaczenie.
hehe
28.10.2015 18:44
Pracuję w EG już dość długo (biuro, nie warsztat). Dla mnie ważnym aspektem jest work-life balance. Tu jest spoko: 8-16, wychodzisz z pracy i zapominasz o pracy. Kasa? Jeżeli jesteś zdolny/zdolna a jednocześnie nie jesteś (usunięte przez administratora)to wynegocjujesz dobre warunki finansowe. Pozdrawiam napinaczy :)
eksia
25.09.2014 16:02
Panie witoldzie tu potencjalni pracownicy szukają informacji o firmie pod kątem pracy, atmosfery, wynagrodzeń itp. W poszukiwaniu opinii o firmie i produktach należy zajrzeć na inną stronę.
Pracowałam tu i nie polecam. Żadnego składu i ładu. Pracownicy są (usunięte przez administratora) oczekiwania są ogromne a kasa minimalna. Straciłam tam tylko czas, wiarę w ludzi i normalne wynagradzanie za rzetelną pracę. Pozdrawiam
Zostaw merytoryczną opinię o Europegas Sp. z o.o.