Dakoma

• Golice
  • Pęclin
Żanęcin - Dakoma

3. Opinie o pracodawcach Wiązowna
  5. Opinie o Dakoma Sp. z o.o.

Opinie o Dakoma Wiązowna

Nie przegap nowości o Dakoma Sp. z o.o.!

fryzjer

30.10.2014 08:26

a tak naprawde o co chodzi o osoby które po zmianach nie radza sobie ze juz nic w tej firmie nie zdziałaja ze sa spaleni. co tam duzo gadac wychodzi zawisc i ludzka zazdrosc a wrezultacie totalna głupota i zenada .wiec jwsli ktos ma jakis problem to po co tam siedzi .Bez komentarza
    Przedszkole nie firma

29.10.2014 16:45

Wasze opinie mnie śmieszą. Każda opinia tyczy się głównie wypłaty. A tak naprawdę za głupie sprzątanie hotelu byście dostali 1200 zł. A tu nie dostaniecie mniej niż 1500 zł. Nie narzekajcie, bo są tacy, którzy naprawdę mają gorzej. Pieniądze tutaj są wystarczająco dobre. Jedyne, co mnie najbardziej razi w tej firmie to LUDZIE. Jedno na drugie nadaje, chodzi i skarży do kierownika na liderów, nie pomagają sobie. Jest to opinia z obu zmian. Mógłbym naprawdę dużo wymieniać. Ci ludzie chyba nie wiedzą na czym polega praca, skoro zajmują się plotkami i narzekaniem na wszystko co w tej firmie jest. Okej, co do ogrzewania to mogę się zgodzić. Idą mrozy, współczuję tym, co teraz się tam męczą w krótkich podkoszulkach. Zapewne teraz obetną Wam wypłaty, bo myślę że czas ogrzać zakład, by ocieplić Wasze niesympatyczne tyły. Co do liderów- są bardzo sympatyczni. Ten zakład to czyste przedszkole, miejsce dla wariatów. Im więcej ludzi, tym bardziej niszczą Wam psychikę tym co między sobą robią w pracy. Już chyba pozapominali o tym, że to jest tylko praca, a nie telewizyjne show. Byłem totalnie głupi przychodząc tam do pracy z myślą, że faktycznie tam się PRACUJE.
    loluś

07.10.2014 10:31

hańba tak, o jakiejkolwiek podwyżce zapomnij, jedyna podwyżka jaka możesz dostać to podwyżka normy :)
    też bezrobotny

01.10.2014 08:46

bezrobotny, z tego co wiem to na magazynie jest podobnie jak na produkcji a nawet ciężej pozdrawiam
    zdzicha

29.09.2014 18:58

Droga koleżanko zadziwiona, nie mogą się zwolnić. Muszą za tyle pracować bo chcą żyć. To nie ich wina, że z jednej strony rząd okrada ich podatkami, a z drugiej pracodawcy, wysokością wynagrodzenia za pracę. Rynek pracy został tak zmanipulowany, by postkomunistyczni kapitaliści w jednych pokoleniu mogli złotych gór się dorobić. Pracownik najemny ma tylko przeżyć, i nie wolno go nazwać murzynem (w sensie niewolnictwa), bo Unia dietę zabierze, a media usta zakneblują. A w ogóle, jeżeli już tu nie pracujesz, to co robisz na tym forum? Chcesz wrócić do nas?
    Dakoma to masakra

29.09.2014 17:40

Bardzo nie polecam na prawde musi byc ktos zdesperowany żeby tam pracować chańba 1200zł w dzisiejszych czasach to nie dozeczne ale puki ludzie będą się na taka prace zgadzać za taka pensje to oni będą tak robić bardzo złe miejsce pracy NIE POLECAM ZA ŻADNE SKARBY
    Oszukany

29.09.2014 14:02

A więc koleżanka zadziwiona z biura pewnie to wiele wyjaśnia zwłaszcza że tak zaciekle broni kierownictwa. Ale czego się spodziewać swój swego zawsze będzię bronił.
    zadziwiona

29.09.2014 09:43

mój szacunek do ludzi nie ma z tym nic wspólnego bo z produkcją żyłam raczej dobrze. Nie pracuję tam z innych względów niż finanse a tym którym mało mogą się zwolnić i tyle. 0,5 kb biomasy? ktoś chyba poczytał gazetkę dla rolników haha dobre
    zdzicha

28.09.2014 00:19

koleżanko zadziwiona, gdyby nie ciężka pracy ludzi (haniebnie nisko wynagradzanych zresztą), to jedyne co mogłabyś wyprodukować w ciągu dnia, to 0.5 kg biomasy. Szanuj ludzi, nawet tych po 3 klasie.
    bezrobotny

27.09.2014 20:39

WITAM. SKORO TAK NIE CIEKAWIE JEST NA PRODUKCJI TO MOŻE KTOŚ POWIEDZIEC JAK JEST NA MAGAZYNIE???
    nienormowalne

27.09.2014 18:24

koleżanko zadziwiona, to dlaczego już tam nie pracujesz? jak tak fajnie było.. i zarobki dobre.. pewnie już skończyłaś 3 klasy szkoły podstawowej i znalazłaś lepszą pracę :-) a tak wogóle to mydła nie ma i nie będzie !
    zadziwiona

24.09.2014 10:38

czytam te wypociny niby byłych pracowników i śmiać mi się chce, też tam pracowałam i co mam do dakomy to moje ale muszę sprostować kilka spraw. Piszecie że kiepskie zarobki a czego się spodziewacie za taką pracę? do jej wykonywania nie trzeba skończyć trzech klas szkoły podstawowej!więc 1800netto to dobra kasa. Kamery są po jednej na hali i jest na co patrzeć bo kombinujecie tylko jak być mądrzejszym od pracodawcy, zresztą nikt tego nie ogląda codziennie tylko jak ktoś zepsuje np maszynę i brak winnych. A papier i mydło jest w łazienkach co do kierownika, zaręczam wam że mieli byście naprawdę przesrane gdyby o was nie walczył.
    Ktoś

22.09.2014 23:05

Odpowiedź do : ,, ostro siostro! - 2014-09-18 15:28:42" Słuchaj... Kwestia finansowa wygląda tak, że 1250 na rękę+ premia, którą przyznaje (usunięte przez administratora) kierownik, czyli okolo 1600-1800 z sobotami mozna wyciagnac. Praca zniechęca strasznie i po kilu tygodniach już zypełnie odechciewa się tak pracowac. Szczerze NIE POLECAM !!!!! (usunięte przez administratora) I NIC WIĘCEJ!!!!
    Ktoś

17.09.2014 01:18

Czytając powyższe komentarze nie mogę zająć biernego stanowiska. Otóż w tej firmie jest tak jak większość mówi, tzn. NORMA, NORMA, NORMA. Każda wykonana praca(pakowanie, wycinanie, klejenie) jest rejestrowane w komputerze, a także dodatkowo właściciel codziennie przegląda kamery. Warunki pracy są opłakane. Z każdej strony wieje, a jak nie wieje to kapie na głowę. Nie wspominając już, że zimą można tam zamarznąć. Wypłata to 1250 ,,na rękę" + premia od wykonanej pracy. Która jest zresztą zabierana często bezpodstawnie i uzasadnienia przez mało rozgarniętego p. Kierownika i jego pomocnika. Zachowanie i stosunek szefa do pracownika, też zostawia wiele do życzenia. Często w łazienkach nie ma mydła i papieru, a także ciepłej wody. Można by wiele opowiadać o tej ,,firmie". Jak najbardziej nie polecam i odradzam ! PS. Mowa oczywiście o ,,Dakomie" która znajduje się w Wiązownej przy ul. Turystycznej 12(produkcja akcesoriów obuwniczych)
    Wykorzystywany

12.09.2014 11:44

Słuchajcie dakoma to jeden (usunięte przez administratora). Wynagrodzenia nie są adekwatne do wykonywanej pracy. pracownicy spoufalają się z kierownictwem gdzie ci nic nie robią a biorą większe pieniądze od osób które naprawdę ciężko pracują zero sprawiedliwości.
    Oszukany

12.09.2014 09:25

Stefek nie wiesz co mówisz. Ja pracuje w dakomie i tamtą sytuacje mogę opisać tylko mianem (usunięte przez administratora) Pensja 1250 mimo przepracowanych sobót premia 2 miesiąc zginęła po drodze z powodu mętnych tłumaczeń kierownika. W tym miesiącu połowa pracowników miała sporo poobcinane pensje bo przedłużała sobie o 1-2 minuty przerwę(Która też jest śmieszna 15 minut od momentu odejścia od miejsca pracy kamery sprawdzają). O urlopach dniach wolnych oprócz 2 tygodni odgórnie w narzuconych wakacje zapomnij bo produkcja najważniejsza i nic nawet śmierć dziadka nie zmieni ich zdania(Bo dziadek mógł zejść po wcześniejszym zgłoszeniu się do kierownika).Praca jest stojąca i uciążliwa ale najbardziej daje się we znaki brak klimatyzacji i ogrzewania co skutkuje w lato temperaturą przy maszynie blisko 40 stopni a w zimę około 0-5(Hala produkcyjna częściowo w magazynie obitym blachą).Podsumowywując choć na pierwszy rzut oka Dakoma może nie wydawać się zła napewno orżną cię na wypłacię i bedziesz codziennie obolały i przepracowany.

Kontakt - Dakoma Sp. z o.o.

Turystyczna 12 05-462 Wiązowna

NIP:5261199954

REGON:011929173

Branża główna: Przemysł tekstylny i skórzany

FacebookIconInstagramIconYoutubeIconLinkedinIcon
    arystoteles

02.09.2014 14:52

kolego mirek, najniższa polska krajowa to 1680 brutto, czyli jakieś 1240 do ręki. pracowałem tam i parę moich znajomych w tej firmie, dorobić się możesz tam tylko garba albo jakiegoś schorzenia stawów czy pleców, do roboty jeździłem tico lpg w 5os żeby koszty dojazdu były jak najniższe żeby coś tam zarobić.. tam trzeba (usunięte przez administratora) i jeszcze raz pracować, norma goni normę, (usunięte przez administratora) niesamowity, miasto kamer, najlepiej żeby robota była skończona przed rozpoczęciem, patrzą na ręce, szukają tylko powodu żeby obciąć coś z premii uznaniowej.. podobno teraz zaczęli zatrudniać obcokrajowców ze wschodu żeby jeszcze mniej płacić. jeśli ktoś lubi pracę pod dużą presją czasu i przełożonego to szczerze polecam
    xxxxxx

13.08.2014 09:35

co wy piszecie za głupoty jakie 1.200zł nikt nie ma niższej stawki niż 1.500zł w sezone letnim z sobotami jes sporo więcej a pracująca jest co druga sobota.
    Ab

23.06.2014 01:16

Norma, norma, norma. Czyli płacą akordowo? Ile można zarobić dziennie? Mam tu na myśli stawkę "za normę" czyli ile mogę zarobić przez jeden dzień pracy?
    Ab

23.06.2014 01:15

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dakoma?

Paweł

20.05.2014 16:39

Pracowałem w firmie DAKOMA (Wiązowna, ul Turystyczna) ponad miesiąc temu, więc jestem na bieżąco. Praca dwuzmianowa od 6 do 14 i od 14:30 do 22:30 choć głośno się mówiło o wprowadzeniu 3 zmiany nocnej. Zarobki 1200zł miesięcznie na rękę - większość pracowników zatrudniona jest za pośrednictwem agencji pracy. Podobno zatrudnieni bezpośrednio w firmie DAKOMA zarabiają jeszcze mniej. Praca stojąca, na hali nie ma nawet jednego krzesła, więc zapomnijcie że usiądziecie choćby na minutę. Pełne 8 godzin stania - bardzo męczące, siadają nogi, plecy, psychika. Praca choć lekka bardzo żmudna i monotonna - czas płynie bardzo powoli (np pakowanie wkładek, oklejanie piętek, naklejanie naklejek, wycinanie skór). W firmie liczy się TYLKO NORMA - musi zostać wykonana, inaczej nici z premii. Po każdym wykonanym zleceniu należy "wybić" się w komputerze (od przyjęcia zlecenia do jego zrealizowania masz konkretny przedział czasu, dlatego jeśli chcesz wykonać normę nie możesz wyjść do łazienki). Każdy twój ruch po firmie jest rejestrowany - drzwi mają elektroniczne zamki, każde otwarcie i zamknięcie drzwi (każdy ma swój "pikacz" do otwierania) jest rejestrowane w systemie, stąd wiadomo, ile przebywałeś na przerwie (jest tylko jedna 15min po 4godz pracy)i ile na kibelku :) Pracę polecam jedynie zdesperowanym.
    stasiek

01.09.2013 01:33

kolego 1200 reke. także smialo skladaj cv. pozdro
    aa

28.03.2013 16:52

No cóż, trzeba coś z siebie dać. Reguły są jasne, nie odpowiada, szukaj pracy gdzie indziej, nikt nie opowiada bzdur jak to jest łątwo. A jak potrzeba pożyczki extra albo pomocy to zawsze można liczyc. Respektują wszystkie prawa i terminy, pensja i nadgodziny. Jasne że lepiej jak by siedziec a nawet leżeć i pracować w fotelach. Czy ci kto tam odmówił zapomogi jak byłas w potrzebie? Idź kochana zobacz jak jest obok. Ludzkie traktowanie.

06.11.2012 12:21

ciężko to nazwać pracą - wszystko na czas - problem z wyjściem do toalety nad wejściem do pracy brakuje tylko napisu / wybaczcie/ [usunięte przez moderatora] liczy się tylko norma za wszelką cenę, kto prędzej przyjdzie ten rządzi, pomimo pozornego ładu i składu niemal wszystko na hurra , i broń Boże usiąść , w godzinach pracy - to jest zakazane - pracując na stojąco jesteśmy podobno bardziej wydajne

Zostaw merytoryczną opinię o Dakoma Sp. z o.o.

CO NAS WYRÓŻNIA?

Zapowiedź profilu firmy Dakoma Sp. z o.o.

DAKOMA Sp. z o.o. to firma z siedzibą w podwarszawskiej Wiązownie (powiat otwocki), działająca od 1996 roku w sektorze produkcji i dystrybucji specyficznych preparatów chemicznych i akcesoriów. Od 30 lat produkujemy kosmetyki i preparaty do obuwia i mebli, wkładki do obuwia, akcesoria (np. szczotki, łyżki do butów, sznurówki) oraz środki do ochrony i pielęgnacji skóry, głównie pod marką Coccine. Naszą misją jest zapewnianie trwałości, bezpieczeństwa i komfortu obuwia.

BENEFITY

Zapowiedź profilu firmy Dakoma Sp. z o.o.

Praca w DAKOMA to coś więcej niż tylko etat — to realna troska o ludzi i środowisko.

Zapowiedź profilu firmy Dakoma Sp. z o.o.

Firma DAKOMA Sp. z o.o. wciąż poszukuje ambitnych oraz pracowitych osób chcących dołączyć do profesjonalnego zespołu.

BuildingIcon
    RocketIcon