3.3/5

• Historia
  • Nasze usługi
  • Jakość usług
  • Polityka zarządzania
  • Zrównoważony rozwój (ekorozwój)
  • Referencje

• Warzymice
  • Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów
Wróblów - Polita o. Wróblów

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o Polita Sp. z o.o.

Opinie o Polita Szczecin

Nie przegap nowości o Polita Sp. z o.o.!

11.09.2018 14:06

Ludzie ta firma nie powinna istniec. Kierowniczka na Pomorxu to osoba bezduszna, obraża pracownikow, a przeciez jest takim samym czlowiekiem jak my. Ale zlo wraca do kazdego. TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD POLITY!!!!
    Dawid

27.09.2018 14:04

Anonimy może pisać każdy. Pracuje na Pomorzu i nie spotkałem się ze złym traktowaniem. Zawsze można się dogadać.
    romeczek 23

22.04.2018 09:19

Pracuje w Policie od stycznia i nie do konca rozmiem ich polityke, moze nie samej firmy, bo jej nie znam , ale podejscie Regionalnego . Regionalny pojawia sie , ale nie rozmawiam z nami , obiecuje i na tym obiecanki pozostają. Jedynie dwa obiekty utrzymuje Pani E.... zapierdziela równo jak brakuje pracownika na wozkach, belownicy czy maszynie i to po godzinach . Staramy sie , zeby pani E......nie miała z nami problemow. Regionalny powinienm zainteresowac sie swoimi obiektami, a nie konczy sie na obiecankach. Ludzie nie chca przyjsc jak slysza sama nazwe dotyczy sie to wojewostwa mazowieckiego nie bede pisal miasta , bo to nie ma znaczenia. Od kwietnia nie pracuje juz w tej firmie i to najgorszej.
    Gosia R.

27.04.2018 15:48

Też jestem ciekawa jak można coś obiecywać skoro nie ma z nim kontaktu. Szacunek dla P. E.... skoro tak ciężko pracuje. Rozumiem, że to wyniki braku pracowników, wiec chyba jednak przysparzają jej pracownicy trochę problemów skoro musi wykonywać sama tyle zadań. Zastanawiam się nad złożeniem do nich CV, czy ktoś się orientuje czy można u nich awansować albo czy nie szukają kogoś na brygadzistę.
    Jola I.

23.07.2018 10:15

Odpowiedź do Gosia R. Trochę późno ale Proszę wejść na stronę Polita Sp.z o. o. Szczecin i ponieważ odniosła się Pani do wpisów z miasta Radom tam podadzą Pani kontakt do osoby zatrudniającej w tym mieście. Nie do cudownej, zapracowanej Pani Ewy tylko do kadr w Szczecinie jako pracodawcy. A swoją drogą Panie Romeczku! super że ma Pan takie zdanie o swoich przełożonych. Kierownik regionalny natomiast jak sama nazwa wskazuje nie jest lokalnym tylko regionalnym i nie ma na głowie tylko pracowników z Radomia.
    Zosia30

20.05.2018 12:47

Nie polecam brak ludzi, brak sprzętu rejony przeładowane pracuje się za dwóch a pensja taka sama
    Ala29

20.05.2018 21:59

Gdzie ? Jaki rejon Polski ? Proszę konkretniej.
    Zosia

19.07.2018 20:15

Tu gdzie ja pracuje pracuje się 2 godz. a zapłacone jest za ponad 4 godz. nikt tego nie pilnuje.
    Joanna

26.05.2018 16:46

Witam, zastanawiam się w którym kierunku firma szuka pracowników, bardziej w logistyce czy sprzedaży? Jak Wam się pracuje? Czego możemy spodziewać się po zatrudnieniu, jak kształtują się oferowane warunki pracy, czy firma zapewnia system benefitowy? Pozdrawiam.
    Jon

18.06.2018 17:47

Powiedz czy aktualnie szukają pracowników i na jakie stanowisko? Mój znajomy tam pracuje i jest zadowolony, tylko dojazd daleko. Mają jakiś transport firmowy?
    ANONIM......!

28.02.2018 22:28

Firma polita nie jest do konca taka uczciwa daja wolne a pozniej mowia ze nie ma grafiku jeszcze rozumiem czekac dzien czy dwa ale nie 2-tygodnie. Nie polecam wspolpracowac z ta firma na terenie Radomia.Z wyplatami tez nie sa do konca szczerzy.
    aira

02.03.2018 20:14

Drogi/a Anonimie czy Ty wobec firmy byłeś/a uczciwy/a ? Dobrą komedię umiałeś/a odegrać i wymyślanie na poczekaniu itp....co do wypłaty mam dowody , że otrzymałeś/a uczciwie wg stawki i przepracowanych godzin. Oczernić można szybko , ale konsekwencje za to też się ponosi.......życzę powodzenia w nowej pracy o ile nie będziesz kombinował/a . Kombinatorką jesteś dobry/ą na piątkę z plusem
    Mała

12.02.2018 09:37

Pracuje w Policie już 8 lat i jestem bardzo zadowolona. Kierowniczka i brygadzistka są ok. Potrafią pochwalić i powiedzieć" dziękuję" Pieniądze zawsze wypłacane na czas. Ja mam stawkę netto 12 zł a za niektóre prace dostaję nawet 15 zł. Kierowniczka chciała mi dać umowę ale mi bardziej opłaca się pracować na zlecenie. Polecam :)
    Duże Gie

03.01.2018 10:00

Pracowałem tam rok czasu. Czasem były spiny Ale to jak w każdej pracy...Z pieniędzmi nigdy nie było problemu.Kierownik Norbert jak i Daniel w porządku.Pan Daniel czasem niepotrzebnie przynosił problemy do pracy.Potem była nerwówka.Ale tak to 8/10 .Pozdrawiam
    Gosc

25.08.2017 21:20

Pracowałem w Radomiu kierownik wporzadku facet,robota niezbyt ciężka.Nie polecam tej pracy w Radomiu na terenue M1 ze wzgledu na brygadzistkę wyzywa ludzi,twierdzi ze wszędzie brudno i ze ona najlepiej sprząta bo jej Dyrektor tak powiedział.Kazdy facet dla niej to pijak,nie szanyje współpracowników i jak by mogla to by spala na terenie firmy i zywila sie bobrami dyrekcji.Lubi jak się jej cukruje i za nią ribi bo wtedy ma czas na kawe a jak się postawisz to jestrs gnojony i wtzywany.Do kierownika mówi co innego a co innego robi.Oszukuje na godzinach-nie umie liczyć

22.08.2017 19:09

Pani(usunięte przez administratora) Niejaka kierowniczka obiektów na Pomorzu kłamie prosto w oczy , oszukuje pracowników . Szef -niemiec udaje przy pracownikach , że nie potrafi jezyka polskiego a w ukryciu porozumiewa sie tylko w tym jezyku . Ta cala firma to porazka . Wiecznie brakuje srodkow czystosci . Wypłaty zawsze nie zgadzaly sie o pare zlotych . Omijajcie ta firme szerokim lukiem

30.08.2017 21:19

Przestań prac brudy kobieto ,co kogo obchodzi jak sie ubierasz

22.08.2017 00:17

Praca spokojna, do czasu kiedy nie odwiedza Cię kierownik regionu na Pomorzu, wtedy zaczyna sie horror. Brak logicznego porozumienia z pracownikiem serwisu sprzątającego który traktowany jest niczym zero lub mniej niż zero. Pani kierownik przywołuje pracownika palcem niczym psa. Totalny brak szacunku i wszechobecny stres w obecności tej Pani. Mówi jedno, robi drugie, obiecuje wiele, a tak naprawdę pracownik nie ma nic z tego. Brak niezbędnych środków chemicznych do pracy . Przykre, lecz prawdziwe. Ludzie nie dajcie sie nabrać.

19.08.2017 03:32

Pracowalam w firmie Polita przez 13 msc . Brak slow na to co tam sie dzieje . Chamstwo , wyzysk , obrazanie pracownikow , wyzywanie od glupkow i (usunięte przez administratora) Kierownicy regionow to sa tak niekompetente osoby , ze zastanawiam sie co oni robia na tych stanowiskach . Zero szacunku do pracownikow bo przeciez serwis sprzatajacy to nizsze sfery . Teksty typu "oni i tak nie zrozumieja przeciez to ludzie po 8 klasach szkoly podstawowej " no coz ale tak sie sklada ze jestem osoba wyksztalcona . Nie toleruja osob zadbanych , dbajacych o swoj wyglad i wygladajacych lepiej od nich . Pracowalam po 16 h przez 3 tygodnie , nie uslyszalam nawet slowa dziekuje . Mialam zaplacone tylko za 12 h pracy a na koniec i tak bylo ze jest zle zrobione . Ta firma zneca sie psychicznie nad ludzmi (3 osoby z pomorza sa na zwolnieniu psychiatrycznym ) . NIE IDZCIE TAM LUDZIE JESLI NIE CHCECIE WYLĄDOWAC U PSYCHIATRY . TA FIRMA NIE POWINNA ISTNIEĆ !!!
    Pytająca

03.05.2017 16:43

Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić jak to jest , jeśli pracownik POLITY wykonuje pracę w jakiejś firmie 3 razy w tygodniu i w dni kiedy powinien pracować wypadają dni wolne w naszym kraju ( dokładnie chodzi o 1 i 3 maj) to co te dni należy odpracować? Nie rozumie tego.
    Nicki

03.05.2017 22:57

Zależy od zawartego kontraktu z klientem.
    Leszek

10.01.2017 20:53

Pracuje w tej firmie już dwa lata i nic złego nie mogę powiedzieć. Warto pracować bo jest umowa i wypłata na czas.
    miki

04.01.2017 19:53

Pracuję w Policie i jestem zadowolona jak ktoś nie ma chęci do pracy to wszędzie będzie narzekał. Lubię swoją pracę wykonywać dokładnie.
    beti

27.02.2017 11:09

U mnie tez jest ok
    Janeczka

30.12.2016 17:21

Firma specjalizująca w oszukiwaniu pracowników , kradzież godzin pracowników jak i firmy tak jest w Rumi

01.01.2017 11:38

Witam Pani Janeczko, skoro zostala Pani oszulana to trzeba to zgĺosic . Sprawa na pewno zostanie wyjasniona. Listy obecności sa kontrolowane. Nasza firma zawsze uczciwie wyplaca pieniadze a jesli w Pani przypadku tak nie bylo czekam na Pani kontakt. Pozdrawiam Kierownik Regionu.

01.01.2017 11:43

achhhh

22.07.2016 19:14

brak mi słów na takie podejście

19.06.2016 22:38

gala

27.07.2016 11:09

wąż na bezrobociu siedzi i pobiera kase z opieki

11.05.2016 11:42

Widzisz łucja i tu się różnimy ,bo ty masz obawy ,a ja ich nie mam.Moze jestem wyjatkowa i mam wykształcenie i pomysł na życie i wolność o której dzisiaj każdy marzy.A swoją opinię napisałam dla Ani.Podpowiedziałam jej tylko ...spróbuj

29.04.2016 19:47

Spróbuj.Ja też nigdy nie byłam sprzątaczką.Był to mój wybór a nie konieczność.Lubię jak jest czysto a w tej pracy to najważniejsze.Nie trzeba się bać,że coś będzie nie tak.Powiem ci ,że wykształcenie mam ale i tak wole te 1300 niż parę groszy więcej a wzrok szefa ,że znów coś nie tak w tych dokumentach....Pozdrawiam

20.04.2016 11:03

Na Śląsku kierownictwo ok.Stawka godzinowa mogła by byc większa ,jest 7zł na godzinę,czy to święta czy niedziela a pracujemy 12 godzin dniówka.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Polita?

Kontakt - Polita Sp. z o.o.

Władysława Iv 1 70-651 Szczecin

NIP:8520001671

KRS:0000031918

Branża główna: Usługi techniczne
    Politka

08.04.2016 17:38

A ja sobie prace chwalę. Pieniądze zawsze na czas i z pełnym zusem. Chorobowe tez jest i mogę spokojnie iść do lekarza z dzieckiem. Zawsze można sie dogadać co do wolnego. Nowa kierowniczka jak jest potrafi z nami wspólnie pracować i pokazuje jak ułatwić sobie prace. Ciuszki też dostaję wiec narzekać nie ma na co, no może mogli by więcej płacić ale i tak jest lepiej niż w innych firmach. A te bzdurne komentarze to pewnie piszą Ci co by chcieli dostać kasę za samo przyjście. Jak sie ktoś zgadza pracować to powinien prace dobrze wykonywać a jak mu za mało to niech siedzi w domu albo idzie pracować na budowę. Szkoda, ze tak mało osób zadowolonych z pracy sie udziela. Ja zachęcam do pracy w Policie :)
    mala mi

03.04.2016 09:32

Premii nie ma ale dodatkowe zlecenia jak najbardziej lepiej płatne.
    marcin

16.03.2016 22:22

Co ty dziewczyno p....! Ja pracuje 4 lata i politajejest jedną z lepszych firm w szczecinie. Wypłata na czas, dodatkowe zlecenia za które placi kierownik. Owszem kierownik jest wymagający ale można się dogadać jeżeli nie sciemniasz. Nigdy nie miałem przykrej sytuacji w pracy. Nie to co w innych firmach.
    mala mi

16.03.2016 11:21

A ja pracuje trzeci miesiąc i jestem zadowolona, mam opłacony pełen zus, w razie choroby mojego dziecka jest szansa dogadania się o zastępstwo i to właśnie z p. D. Widocznie droga koleżanko nie umiesz nawet sprzątać. A stać cię tylko na obrażanie ludzi. I co myślisz ze ci coś to da takie obrażanie ludzi czy firmy jakoś ludzie stąd nie odchodzą i dalej pracują czyli tylko ty masz jakieś problemy chyba ze sobą. Pozdrawiam
    lobuz

15.03.2016 20:00

WITAM WAS CO MAM POWIEDZIEC NA TEMAT POLITY TO JEDNYM SŁOWEM BANDA ZLODZIEI I WYZYSKIWACZY BO NAWET Z SZEFOSTWEM NIE MOZNA SIE DOGADAC TRAKTUJA LUDZI JAK NP SZMACIARZY DOSŁOWNIE NIE IDA NA ŻADNE USTĘPSTWA WYCHWALAJA TYLKO ILE MOŻNA TAM ZAROBIC A JA MIAŁEM TAKI MIESIĄC ŻE NAWET NA PRZYSŁOWIOWY CHLEB I NA SÓL MI NIE STARCZYŁO JEDNYM SŁOWEM TO JEST BANDA ZŁODZIEI TYLKO KAŻA ROBIC OD RANA DO WIECZORA ZA DAMSKI UJJJJJJJJ

17.01.2016 12:34

to samo jest w Policie w Wróblewie , Józef robi pracowników w bambusa nie płaci za nadgodziny a do pracy w soboty i niedziele zmusza i straszy zwolnieniami, to chyba jest tej firmy koniec w WRÓBLEWIE
    Gosia

26.10.2015 22:11

Pracuję w Policie od 11 lat w Szczecinie i chwalę sobie tą firmę ponieważ wynagrodzenie jest na czas,odzież nowa. Wszystko co potrzebne do pracy jest na czas dostarczane i bez względu na to ,że jest to umowa zlecenie to uważam, że w porównaniu z innymi firmami jest jedną z najlepszych firm sprzątających.
    marcel

14.09.2015 17:15

Zgadzam się znowu mniej kasy na koncie i dlaczego bo "Baba Jaga" znów zabrała. Proszę by ktoś z tej firmy w końcu zaczął się interesować co się w tej firmie dzieje. Pozdrawiam
    mors

27.08.2015 21:04

W Policie etat buahahahaha Umowa śmieciowa, jak im się coś nie spodoba to do widzenia. Ludzie nie chcą tu pracować a i za bardzo się nie dziwię. Godziny obcinają, oszukują na wypłacie, kierowniczka pani "JADZIA" to pożal się kierowniczka od siedmiu boleści, liczyć nie możesz na jakąkolwiek współpracę. Jak chcecie sobie psychikę zorać, to polecam tą firmę. Szczególnie POMORSKIE!

20.08.2015 01:53

luna

15.03.2016 19:53

A JA PRACOWAŁAM W POLICIE W SZCZECINIE I.... POWIEM TAK-TO ISTNE "HOLOKAUST"Z KIEROWNIKIEM NA CZELE P. D.. TO DOPIERO JEST "KAPO"Z BRAM OŚWIĘCIMIA!!! DLA NIEGO SŁOWO PRACOWNIKA TO JEST "MNIEJ NIŻ ZERO" MASZ ZAMKNĄĆ GĘBĘ I "TAŃCZYĆ JAK ON ZAGRA BO INACZEJ NIE POPRACUJESZ I NIE ZAROBISZ NA CZYNSZ POLITA SZCZECIN (usunięte przez administratora) I SZAMBO WYZYSK I PONIŻANIE NIE POLECAM -WYKIWAJĄ CIE Z KRETESEM!!!!
    Pancyk

13.08.2015 17:48

A ja sobie chwale firmę Polita (w Szczecinie).Widuje się codziennie z kierownikiem ,ubrania robocze nowe ( nie używane ) i wypłata na czas . Jak najbardziej polecam !
    maria

07.02.2015 18:39

Z tego co wiem, Polita specjalizuje się w kompleksowym utrzymaniu czystości dużych obiektów handlowych, biurowych, przemysłowych i użyteczności publicznej, ale informacji o nich znaleźć jest w google trudno, bo taką sama nazwe ma bardzo znany musical. Jak mniemam ta praca nie nalezy do najlepiej płatnych, ale chyba macie minimalna krajową, nie?
    mim

12.02.2015 16:20

7zł/h umowa zlecenie
    Pol

21.01.2015 17:10

witajcie :-) wczesniej szukali na stanowisko kierownika regionalnego, czy może mi ktoś przybliżyć ten temat a dokładnie wynagrodzenie takiego osobnika? Był ktoś tam na rozmowie kwalifikacyjnej i może teraz opisać wrażenia oraz warunki zatrudnienia jakie zarząd proponuje? bylbym bardzo wdzieczny........................
    porządny

23.09.2014 19:15

Kolego waterlof ty chyba pomyliłeś firmy, bo niejaka Marlena P. nie jest właścicielką.Jak piszemy opinie to piszmy je zgodnie z prawdą, a nie jak małe dzieci w piaskownicy dopisujemy sobie chore bajki. Weź się za prace a nie za pisarstwo felietonów do faktu.
    Waterlof

18.09.2014 14:28

Co denerwuje mnie w firmie POLITA i KARPOL: -śmieciowa umowa ZLECENIE x 2 w POLICIE i KARPOLU -praca po 12 godzin dziennie, a zapłata za przepracowane 8 godzin -stres w pracy powodowany przez kierowniczkę Kamillę S. -traktowanie pracownika jak śmiecia -niskie zarobki -wizyty szefowej Marleny P. (właścicielki) które nie mają sensu OGÓLNIE DZIADOSTWO!
    Czarna

24.03.2017 13:00

Marlena P nie jest właścicelką. Jak podpisujesz umowy w tytule widnieje ktor jest właścicielem Jacy ludzie taka praca:)
    stefano

05.04.2014 16:52

(usunięte przez administratora) 1. Pracujemy 7-6 dni w tygodniu z tego tytułu nie otrzymujemy : - wolnego = wynagrodzenia za nadgodziny {lista obecności z godzinami nadliczbowymi jest oddzielna i podobno znika co miesiąc} płacone są w formie premii i innych tytułów. 2. Umowy podpisujemy na 5-dniowy system pracy, 3-zmianowy : = pracujemy jak wyżej wspominałem 6-7 dni w tygodniu = system zmian na kolejny tydzień jest podawany najczęściej w piątek. Nigdy nie wiadomo jaka zmiana nas czeka. 3. Często jesteśmy ściągani z urlopów do roboty. itd. itd.
    były pracownik

19.03.2014 07:32

Zatrudniając sie dostajesz: Zlecenie wykonania pracy na kwotę: 230zł, gdzie stawka godzinowa wynosi: 6zł. Na czysto dostaniesz: 1000zł Pracę w takich sobie warunkach. Dostaniesz ubrania robocze, buty, itp. Z tym że na "śmieciową" umowę zlecenie. Ogólnie szału nie ma. Idzie wiosna więc zastanów się na zmiane pracy na leprzą (NIE POLITA)
    jola

18.05.2011 19:54

POLITA to dziadostwo
    nick

29.04.2011 08:13

Ludzie!!..Wiecie jak im się dobrać do dupy???..Nie przypuszczałam że taka błaha rzecz może narobić tyle dymu..Na marketach Polita ma grafiki wg których ludzie pracują,i tu jest haczyk,bo ludzie na śmieciową umowę zlecenie nie mogą robić wg grafiku,powinni dostać umowę o pracę jeśli firma chce ich dalej zatrudniać..Tak więc do dzieła ludzie jeśli wam nacisneli na odcisk...
    RADEK

12.02.2011 12:28

MNIE TEŻ INTERESUJE PRACA W TEJ FIRMIE.CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ JAK TO WYGLĄDA W MARKECIE REAL W JANKACH ,JEŚLI KTOŚ Z WAS TAM PRACOWAŁ TO PROSZĘ O JAKIEŚ INFORMACJE.(usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Polita Sp. z o.o.