Polita Sp. z o.o.

Szczecin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 68 ocen.

Opinie o Polita Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polita Sp. z o.o.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Przypominam, że wszystkich użytkowników portalu obowiązują zasady regulaminu. Wpisy nie mogą ich naruszać. Niedopuszczalne są m.in. komentarze zawierające treści wulgarne, czy ordynarne. Zachęcam do zapoznania się z treścią regulaminu: www.gowork.pl/regulamin

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Gosc@Były pracownik jeśli występują nieprawidłowości w pracy któregoś z pracowników, czy też bezpośrednich przełożonych to warto taką informację przesłać bezpośrednio do firmy. Będzie to najbardziej skuteczne rozwiązanie w tej sytuacji. Zawsze warto o nich informować pracodawcę. Wątek ten nie jest odpowiednim miejscem na opisywanie indywidualnych pracowników firmy i podawanie ich danych personalnych. Przypominam o obowiązujących zasadach regulaminu.

Gosc

Pracowałem w Radomiu kierownik wporzadku facet,robota niezbyt ciężka.Nie polecam tej pracy w Radomiu na terenue M1 ze wzgledu na brygadzistkę wyzywa ludzi,twierdzi ze wszędzie brudno i ze ona najlepiej sprząta bo jej Dyrektor tak powiedział.Kazdy facet dla niej to pijak,nie szanyje współpracowników i jak by mogla to by spala na terenie firmy i zywila sie bobrami dyrekcji.Lubi jak się jej cukruje i za nią ribi bo wtedy ma czas na kawe a jak się postawisz to jestrs gnojony i wtzywany.Do kierownika mówi co innego a co innego robi.Oszukuje na godzinach-nie umie liczyć

Były pracownik

Pani( usunięte przez administratora ) Niejaka kierowniczka obiektów na Pomorzu kłamie prosto w oczy , oszukuje pracowników . Szef -niemiec udaje przy pracownikach , że nie potrafi jezyka polskiego a w ukryciu porozumiewa sie tylko w tym jezyku . Ta cala firma to porazka . Wiecznie brakuje srodkow czystosci . Wypłaty zawsze nie zgadzaly sie o pare zlotych . Omijajcie ta firme szerokim lukiem

pracownik
@Były pracownik 22.08.2017, 19:09
Pani( usunięte przez administratora ) Niejaka kierowniczka obiektów na Pomorzu kłamie prosto w oczy , oszukuje pracowników . Sz...

Przestań prac brudy kobieto ,co kogo obchodzi jak sie ubierasz

Były pracownik

Praca spokojna, do czasu kiedy nie odwiedza Cię kierownik regionu na Pomorzu, wtedy zaczyna sie horror. Brak logicznego porozumienia z pracownikiem serwisu sprzątającego który traktowany jest niczym zero lub mniej niż zero. Pani kierownik przywołuje pracownika palcem niczym psa. Totalny brak szacunku i wszechobecny stres w obecności tej Pani. Mówi jedno, robi drugie, obiecuje wiele, a tak naprawdę pracownik nie ma nic z tego. Brak niezbędnych środków chemicznych do pracy . Przykre, lecz prawdziwe. Ludzie nie dajcie sie nabrać.

Były pracownik

Pracowalam w firmie Polita przez 13 msc . Brak slow na to co tam sie dzieje . Chamstwo , wyzysk , obrazanie pracownikow , wyzywanie od glupkow i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownicy regionow to sa tak niekompetente osoby , ze zastanawiam sie co oni robia na tych stanowiskach . Zero szacunku do pracownikow bo przeciez serwis sprzatajacy to nizsze sfery . Teksty typu "oni i tak nie zrozumieja przeciez to ludzie po 8 klasach szkoly podstawowej " no coz ale tak sie sklada ze jestem osoba wyksztalcona . Nie toleruja osob zadbanych , dbajacych o swoj wyglad i wygladajacych lepiej od nich . Pracowalam po 16 h przez 3 tygodnie , nie uslyszalam nawet slowa dziekuje . Mialam zaplacone tylko za 12 h pracy a na koniec i tak bylo ze jest zle zrobione . Ta firma zneca sie psychicznie nad ludzmi (3 osoby z pomorza sa na zwolnieniu psychiatrycznym ) . NIE IDZCIE TAM LUDZIE JESLI NIE CHCECIE WYLĄDOWAC U PSYCHIATRY . TA FIRMA NIE POWINNA ISTNIEĆ !!!

Pytająca

Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić jak to jest , jeśli pracownik POLITY wykonuje pracę w jakiejś firmie 3 razy w tygodniu i w dni kiedy powinien pracować wypadają dni wolne w naszym kraju ( dokładnie chodzi o 1 i 3 maj) to co te dni należy odpracować? Nie rozumie tego.

Nicki
@Pytająca 03.05.2017, 16:43
Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić jak to jest , jeśli pracownik POLITY wykonuje pracę w jakiejś firmie 3 razy w tygodniu i w dni kie...

Zależy od zawartego kontraktu z klientem.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Leszek możesz powiedzieć więcej na temat tego co w pracy w firmie Ci się najbardziej podoba?

Leszek

Pracuje w tej firmie już dwa lata i nic złego nie mogę powiedzieć. Warto pracować bo jest umowa i wypłata na czas.

miki

Pracuję w Policie i jestem zadowolona jak ktoś nie ma chęci do pracy to wszędzie będzie narzekał. Lubię swoją pracę wykonywać dokładnie.

beti
@miki 04.01.2017, 19:53
Pracuję w Policie i jestem zadowolona jak ktoś nie ma chęci do pracy to wszędzie będzie narzekał. Lubię swoją pracę wykonywać...

U mnie tez jest ok

Janeczka

Firma specjalizująca w oszukiwaniu pracowników , kradzież godzin pracowników jak i firmy tak jest w Rumi

Polita
@Janeczka 30.12.2016, 17:21
Firma specjalizująca w oszukiwaniu pracowników , kradzież godzin pracowników jak i firmy tak jest w Rumi...

Witam Pani Janeczko, skoro zostala Pani oszulana to trzeba to zgĺosic . Sprawa na pewno zostanie wyjasniona. Listy obecności sa kontrolowane. Nasza firma zawsze uczciwie wyplaca pieniadze a jesli w Pani przypadku tak nie bylo czekam na Pani kontakt. Pozdrawiam Kierownik Regionu.

Polita
@Janeczka 30.12.2016, 17:21
Firma specjalizująca w oszukiwaniu pracowników , kradzież godzin pracowników jak i firmy tak jest w Rumi...

Witam Pani Janeczko, skoro zostala Pani oszulana to trzeba to zgĺosic . Sprawa na pewno zostanie wyjasniona. Listy obecności sa kontrolowane. Nasza firma zawsze uczciwie wyplaca pieniadze a jesli w Pani przypadku tak nie bylo czekam na Pani kontakt. Pozdrawiam Kierownik Regionu.

achhhh

brak mi słów na takie podejście

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

gala

wąż na bezrobociu siedzi i pobiera kase z opieki

lucy

Widzisz łucja i tu się różnimy ,bo ty masz obawy ,a ja ich nie mam.Moze jestem wyjatkowa i mam wykształcenie i pomysł na życie i wolność o której dzisiaj każdy marzy.A swoją opinię napisałam dla Ani.Podpowiedziałam jej tylko ...spróbuj

lucy

Spróbuj.Ja też nigdy nie byłam sprzątaczką.Był to mój wybór a nie konieczność.Lubię jak jest czysto a w tej pracy to najważniejsze.Nie trzeba się bać,że coś będzie nie tak.Powiem ci ,że wykształcenie mam ale i tak wole te 1300 niż parę groszy więcej a wzrok szefa ,że znów coś nie tak w tych dokumentach....Pozdrawiam

lucy

Na Śląsku kierownictwo ok.Stawka godzinowa mogła by byc większa ,jest 7zł na godzinę,czy to święta czy niedziela a pracujemy 12 godzin dniówka.

Politka

A ja sobie prace chwalę. Pieniądze zawsze na czas i z pełnym zusem. Chorobowe tez jest i mogę spokojnie iść do lekarza z dzieckiem. Zawsze można sie dogadać co do wolnego. Nowa kierowniczka jak jest potrafi z nami wspólnie pracować i pokazuje jak ułatwić sobie prace. Ciuszki też dostaję wiec narzekać nie ma na co, no może mogli by więcej płacić ale i tak jest lepiej niż w innych firmach. A te bzdurne komentarze to pewnie piszą Ci co by chcieli dostać kasę za samo przyjście. Jak sie ktoś zgadza pracować to powinien prace dobrze wykonywać a jak mu za mało to niech siedzi w domu albo idzie pracować na budowę. Szkoda, ze tak mało osób zadowolonych z pracy sie udziela. Ja zachęcam do pracy w Policie :)

mala mi

Premii nie ma ale dodatkowe zlecenia jak najbardziej lepiej płatne.

marcin

Co ty dziewczyno p....! Ja pracuje 4 lata i politajejest jedną z lepszych firm w szczecinie. Wypłata na czas, dodatkowe zlecenia za które placi kierownik. Owszem kierownik jest wymagający ale można się dogadać jeżeli nie sciemniasz. Nigdy nie miałem przykrej sytuacji w pracy. Nie to co w innych firmach.

mala mi

A ja pracuje trzeci miesiąc i jestem zadowolona, mam opłacony pełen zus, w razie choroby mojego dziecka jest szansa dogadania się o zastępstwo i to właśnie z p. D. Widocznie droga koleżanko nie umiesz nawet sprzątać. A stać cię tylko na obrażanie ludzi. I co myślisz ze ci coś to da takie obrażanie ludzi czy firmy jakoś ludzie stąd nie odchodzą i dalej pracują czyli tylko ty masz jakieś problemy chyba ze sobą. Pozdrawiam

lobuz

WITAM WAS CO MAM POWIEDZIEC NA TEMAT POLITY TO JEDNYM SŁOWEM BANDA ZLODZIEI I WYZYSKIWACZY BO NAWET Z SZEFOSTWEM NIE MOZNA SIE DOGADAC TRAKTUJA LUDZI JAK NP SZMACIARZY DOSŁOWNIE NIE IDA NA ŻADNE USTĘPSTWA WYCHWALAJA TYLKO ILE MOŻNA TAM ZAROBIC A JA MIAŁEM TAKI MIESIĄC ŻE NAWET NA PRZYSŁOWIOWY CHLEB I NA SÓL MI NIE STARCZYŁO JEDNYM SŁOWEM TO JEST BANDA ZŁODZIEI TYLKO KAŻA ROBIC OD RANA DO WIECZORA ZA DAMSKI UJJJJJJJJ

pracownik

to samo jest w Policie w Wróblewie , Józef robi pracowników w bambusa nie płaci za nadgodziny a do pracy w soboty i niedziele zmusza i straszy zwolnieniami, to chyba jest tej firmy koniec w WRÓBLEWIE

Gosia

Pracuję w Policie od 11 lat w Szczecinie i chwalę sobie tą firmę ponieważ wynagrodzenie jest na czas,odzież nowa. Wszystko co potrzebne do pracy jest na czas dostarczane i bez względu na to ,że jest to umowa zlecenie to uważam, że w porównaniu z innymi firmami jest jedną z najlepszych firm sprzątających.

marcel

Zgadzam się znowu mniej kasy na koncie i dlaczego bo "Baba Jaga" znów zabrała. Proszę by ktoś z tej firmy w końcu zaczął się interesować co się w tej firmie dzieje. Pozdrawiam

mors

W Policie etat buahahahaha Umowa śmieciowa, jak im się coś nie spodoba to do widzenia. Ludzie nie chcą tu pracować a i za bardzo się nie dziwię. Godziny obcinają, oszukują na wypłacie, kierowniczka pani "JADZIA" to pożal się kierowniczka od siedmiu boleści, liczyć nie możesz na jakąkolwiek współpracę. Jak chcecie sobie psychikę zorać, to polecam tą firmę. Szczególnie POMORSKIE!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

luna

A JA PRACOWAŁAM W POLICIE W SZCZECINIE I.... POWIEM TAK-TO ISTNE "HOLOKAUST"Z KIEROWNIKIEM NA CZELE P. D.. TO DOPIERO JEST "KAPO"Z BRAM OŚWIĘCIMIA!!! DLA NIEGO SŁOWO PRACOWNIKA TO JEST "MNIEJ NIŻ ZERO" MASZ ZAMKNĄĆ GĘBĘ I "TAŃCZYĆ JAK ON ZAGRA BO INACZEJ NIE POPRACUJESZ I NIE ZAROBISZ NA CZYNSZ POLITA SZCZECIN [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I SZAMBO WYZYSK I PONIŻANIE NIE POLECAM -WYKIWAJĄ CIE Z KRETESEM!!!!

Pancyk

A ja sobie chwale firmę Polita (w Szczecinie).Widuje się codziennie z kierownikiem ,ubrania robocze nowe ( nie używane ) i wypłata na czas . Jak najbardziej polecam !

maria
użytkownik zarejestrowany

Z tego co wiem, Polita specjalizuje się w kompleksowym utrzymaniu czystości dużych obiektów handlowych, biurowych, przemysłowych i użyteczności publicznej, ale informacji o nich znaleźć jest w google trudno, bo taką sama nazwe ma bardzo znany musical. Jak mniemam ta praca nie nalezy do najlepiej płatnych, ale chyba macie minimalna krajową, nie?

mim
@maria 07.02.2015, 18:39
Z tego co wiem, Polita specjalizuje się w kompleksowym utrzymaniu czystości dużych obiektów handlowych, biurowych, przemysłowyc...

7zł/h umowa zlecenie

Pol
użytkownik zarejestrowany

witajcie :-) wczesniej szukali na stanowisko kierownika regionalnego, czy może mi ktoś przybliżyć ten temat a dokładnie wynagrodzenie takiego osobnika? Był ktoś tam na rozmowie kwalifikacyjnej i może teraz opisać wrażenia oraz warunki zatrudnienia jakie zarząd proponuje? bylbym bardzo wdzieczny........................

porządny

Kolego waterlof ty chyba pomyliłeś firmy, bo niejaka Marlena P. nie jest właścicielką.Jak piszemy opinie to piszmy je zgodnie z prawdą, a nie jak małe dzieci w piaskownicy dopisujemy sobie chore bajki. Weź się za prace a nie za pisarstwo felietonów do faktu.

Waterlof

Co denerwuje mnie w firmie POLITA i KARPOL: -śmieciowa umowa ZLECENIE x 2 w POLICIE i KARPOLU -praca po 12 godzin dziennie, a zapłata za przepracowane 8 godzin -stres w pracy powodowany przez kierowniczkę Kamillę S. -traktowanie pracownika jak śmiecia -niskie zarobki -wizyty szefowej Marleny P. (właścicielki) które nie mają sensu OGÓLNIE DZIADOSTWO!

Czarna
@Waterlof 18.09.2014, 14:28
Co denerwuje mnie w firmie POLITA i KARPOL: -śmieciowa umowa ZLECENIE x 2 w POLICIE i KARPOLU -praca po 12 godzin dziennie, a...

Marlena P nie jest właścicelką. Jak podpisujesz umowy w tytule widnieje ktor jest właścicielem Jacy ludzie taka praca:)

stefano

(usunięte przez administratora) 1. Pracujemy 7-6 dni w tygodniu z tego tytułu nie otrzymujemy : - wolnego = wynagrodzenia za nadgodziny {lista obecności z godzinami nadliczbowymi jest oddzielna i podobno znika co miesiąc} płacone są w formie premii i innych tytułów. 2. Umowy podpisujemy na 5-dniowy system pracy, 3-zmianowy : = pracujemy jak wyżej wspominałem 6-7 dni w tygodniu = system zmian na kolejny tydzień jest podawany najczęściej w piątek. Nigdy nie wiadomo jaka zmiana nas czeka. 3. Często jesteśmy ściągani z urlopów do roboty. itd. itd.

były pracownik

Zatrudniając sie dostajesz: Zlecenie wykonania pracy na kwotę: 230zł, gdzie stawka godzinowa wynosi: 6zł. Na czysto dostaniesz: 1000zł Pracę w takich sobie warunkach. Dostaniesz ubrania robocze, buty, itp. Z tym że na "śmieciową" umowę zlecenie. Ogólnie szału nie ma. Idzie wiosna więc zastanów się na zmiane pracy na leprzą (NIE POLITA)

jola

POLITA to dziadostwo

nick

Ludzie!!..Wiecie jak im się dobrać do dupy???..Nie przypuszczałam że taka błaha rzecz może narobić tyle dymu..Na marketach Polita ma grafiki wg których ludzie pracują,i tu jest haczyk,bo ludzie na śmieciową umowę zlecenie nie mogą robić wg grafiku,powinni dostać umowę o pracę jeśli firma chce ich dalej zatrudniać..Tak więc do dzieła ludzie jeśli wam nacisneli na odcisk...

RADEK

MNIE TEŻ INTERESUJE PRACA W TEJ FIRMIE.CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ JAK TO WYGLĄDA W MARKECIE REAL W JANKACH ,JEŚLI KTOŚ Z WAS TAM PRACOWAŁ TO PROSZĘ O JAKIEŚ INFORMACJE.(usunięte przez administratora)

Bohun

Bardzo interesuje mnie praca w waszej firmie.Slyszalem od pewnej osoby ze praca u Was jest bardzo fajna,mozna przyjsc sobie do pracy jak sie chce a przerwa trwac moze nawet 2-2,5 godziny i to za calkiem niezle pieniazki.Nie ma stresu bo nie ingerujecie tak bardzo w to co kto,ile i jak pracuje.Takiej pracy wlasnie poszukuje od dluzszego czasu.Ta osoba od ktorej to szlyszalem jest Waszym pracownikiem i pracuje w salonie samochodowym.

radek

Ciciałbym się dowiedzieć ja wyglada praca w takich firmach,chodzi mi głównie o pracę w serwisach sprzątających w marketach np.Real czy Tesco.Jak wygląda taki dzień pracy,jakie sa wymagania , jakie dokumenty są potrzebne i ile wynosi wynagrodzenie.Pytam ponieważ znalazłem kilka ogłoszeń gdzie szukają właśnie do pracy w CH Janki i Tesco.Prosiłbym o jakieś informacje od osób które miały już doczynienia z takimi firmami i mogły by mi udzielić bliżyszych informacji.mÓJ EMAIL : radeks(usunięte przez administratora)

anonim

Nick - 2010-12-08 00:58:44 Wiem który to i słyszałem o tej sprawie,znałem tego gościa..Cieplutko wtedy polita miała jak inspekcja zapukała do biura..Bardzo dobrze,tak trzymać też tam nie pracuje juz,

Nick

Wiem który to i słyszałem o tej sprawie,znałem tego gościa..Cieplutko wtedy polita miała jak inspekcja zapukała do biura..Bardzo dobrze,tak trzymać

oszukany

Wielkie niespotykane dziadostwo to jest właśnie cała polita.

anonim

Polita to oszusci. Kierownicy kantuja ludzi na godziny. Dają jakieś dwie śmieszne umowy moje były wipisane na kolanie zielonym długopisem. Ten śmieszny kierownik w leuramer mern na ulicy struga to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prostak i złodziej powiedział mi że mam sie nie pokazywać w pracy i że kasy mi nie wypłaci. Jednak nie dałam sie napisałam do inspekcji pracy i swoją kase odzyskałam. UWAGA NIE PODEJMUJCIE TAM PRACY NIECH TA CHORA PSEUDO FIRMA W KONCU SPLAJTUJE!!! Naprawde szkoda waszych sił i nerwów. A sklepy i inne instytucje, które współpracuja z tą firma tracą tylko na swojej opinii.

Czarna

Witam osobiście nie pracowałam w super firmie polita ale jezeli w tej firmie pracuja ludzie którzy notorycznie oszukuja ludzi (wiem z doswiadczenia ) nie wypłacaja kasy i sa scigani za oszustwa to jak ma byc dobrze ???????Firam do tej pory nie udzieliła mi odpowiedzi na pismo czy pewnien pan u Opolu był zatrudniony ha ha ha a pracował na lewo i nie płaci alimentów ale kazdy ma to w głębokim powazaniu .Jak to mówia jaki pan taki kram .Zalecam dokładniejsze sprawdzanie osób które przyjmuje firma do pracy .Pan przekret pracował w oddziale Opolskim

nick

Firma Polita to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczegolnie w Gdyni (MAKRO) (usunięte przez administratora)zwalnia ludzi po paru dniach bez zadnej przyczyny ,zaniza wynagrodzenie,wyzywa w pracy nawet klientow .Traktuje pracownikow jak śmieci.Lepiej w domu siedziec niz Tam Pracowac.UWAZAJCIE!!!!!!

anonim

polita?????tam sami znajomi z okolic pracujakumple po kumplach i rodzina po rodzinie w dodatku trakuja ludzi jak smieci a oszukuja na wyplatach

Były Pracownik

Ja miałem stawki za godzinę 7 zł 8zł za nadgodziny w tygodniu 9 zł za soboty 10 zł w niedziele i święta Brygadzista Kolega Kierownika Nie miał ani jednej nadgodziny a pod bankomatem po wypłatę stał pierwszy Jednego miesiąca zarobiłem 2200 zł a Kierownik zmienił listę i zabrał mi 500 zł taki był kanciarz wyrzucili go sa nowi jeszcze gorsi Wróblów

Były Pracownik

Były pracownik Polity to ja Pracowałem W Policie w Wróblewie pracowałem nawet 388 godzin miesięcznie byłem bardzo dobrym pracownikiem i dwa razy się zwalniałem przez Kierowników Jest tam sama mafia i oszusty

fik fak

Witam Mam wielkie zastrzeżenia co do systemu pracy prowadzonego w Waszej firmie oddzał w gdyni ,gdzie niejaka Pani (usunięte przez administratora)(tak każe się tytuować) szmaci ludzi oszukuje w godzinach pracy i w stawkach godzinowych ,jej zachowanie jest karygodne i chwali się że prezes zawsze za nią stanie ,nie da jej nawet dotknąć cyt. ( wy sie kurwy w życiu nie liczycie ja jestem waszą panią i ja wami żądze macie dzieci chore to się pierdolcie nie trzeba sie ruchać) wiec po tych słowach nie sposób pracować i raczej trzeba użyć prawa .

kormoran

W policie pracuje się tylko na umowę zlecenie, stawka 6-7 zł na godzinę, dają jakieś dwie dziwne umowy na śmiesznie niskie kwoty np. jedną na 100zł a druga na 500 zł, więc nic do koroniówki się nie liczy bo nie odprowadzają składek na fundusz pracy z tej większej kwoty, tylko z tych 100 zł. masakra trzymajcie się od nich jak najdalej.

Zostaw opinię o Polita Sp. z o.o. - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polita Sp. z o.o.