Semtec

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 50 ocen.

Semtec
3 50 6 1

Opinie o Semtec

Janek

Semtec to firma z opinią dobrego pracodawcy. Może wiecie coś o ewentualnych potrzebach kadrowych?

Pracownik

W tym biurze nie da się wytrzymać podczas upałów po prostu dramat ... Apeluję do przełożonych zainwestujcie w porządną klimę!

Andrzej

Słyszałem, że firma ma dobrą opinię jako pracodawca i pewnie dlatego rzadko ktoś pisze.

Witold

Dobra praca jest przyczyną tej ciszy?

Pracownik
@Witold 25.03.2018 11:32

cenzura

Weronika

Gdyby było tak, jak pisze @Witold , ze dobra praca jest przyczyną ciszy na forum, to dobra wiadomość. Jednak czy nie lepiej napisać o tym, jak rzeczywiście sprawa wygląda? Forumowicze chętnie dowiedzą się, jakie są warunki pracy oraz atmosfera w firmie Semtec. Wspomniana atmosfera w miejscu pracy, czyli kontakt między pracownikami, ale także relacje między kierownictwem a podwładnymi jest bardzo istotną kwestią we współczesnym świecie. Firmy kładą bowiem nacisk na dobre, pozytywne stosunki między pracownikami każdego szczebla, ponieważ zwiększa to efektywność pracy. Każdy na tym korzysta. Dlatego, kto jest zorientowany w firmie Semtec niech opowie o swoich spostrzeżeniach i wyrazi opinię.

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w semtec?

mzytopen

Firma z rodzinną atmosferą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

GlobalCTS
@mzytopen 30.09.2017 20:01

co masz na myśli dodajac tu *lenny face*? sarkazm?

Miki
@GlobalCTS 25.10.2017 16:16

Myślę, że tutaj nick dużo wyjaśnia xD Przeczytaj wspak.

Mieszkaniec Miasta

Firma fajna na przeczekanie. Szkoda, że to mała firemka zależna od "centrali" w Wawie. Póki SEMTEC znajdował się przy głównej drodze w Gdańsku, to można było łatwo dostać się do biura. Obecnie po przeniesieniu biura na trakt świętego Wojciecha dojazd do biura i powrót do domu to jakiś dramat. Przez to też kiepsko o bardziej ogarniętych nowych pracowników, bo dla kogoś kto nie mieszka na zadupiu Gdańska SEMTEC jest skreślony.

Weronika

@kamiluch, zastanawiasz się nad aplikowaniem?

miodek
@Weronika 11.04.2017 15:00

weronika przy okazji - zmieńcie tych swoich "animatorów dyskusji" którzy udaję zainteresowanych ofertą ludzi, bo widać że to jedna- dwie osoby piszą na to samo kopyto. Składnia i logika ich wypowiedzi leży.

anonim

(usunięte przez administratora)

kamiluch

Witam Was. Słyszałem już o tym , że w firmie z kasą nie jest wcale tak tragicznie, ale interesuje mnie jak wygląda sytuacja z przyrządami, urządzeniami które firma proponuje. Jakiej są jakości? No i oczywiście wszystko to co swoim managerom semtec oferuje w ramach umowy

mada

czasami nawet w papierkowych

przyjaciel

SEO Account Manager to akurat stanowisko mozna by rzec wszechstronne bo potrzebna jest i znajomość seo i obsługa klientów, wiec bez doświadczenia ani wiedzy ani rusz. Tylko naprawdę dobrze pozycjonerzy mogą się tym zajmować, ale i są za to odpowiednio dobrze wynagradzani

Lizard

Dobra firma na start dosłownie 6 - 12 miesięcy. Po tym okresie uciekać. Firma nie jest innowacyjna - pozycjonowanie opiera się na technikach sprzed 5 lat. W momencie kiedy pracujesz w SEMTEC i wierzysz w to, że robisz dobrą robotę to jesteś skończony. Firma wam wmawia, że robi się SEO tak jak oni was uczą, a to ściema. Dlaczego nie robi się dobrego SEO? Bo Semtec to kolonia karna CG i jest dzieckiem do bicia, którego nikt nie chce. Firma do dnia dzisiejszego pozycjonuje poprzez Katalogi SEO, więc jak ma zapewnić efekty? Polecam SEMTECowym "SEO Specjalistom" zobaczyć jak to się robi za granicą w Czechach, Niemczech czy UK.

seowiec
@Lizard 17.02.2016 00:14

Panie "znawco", jakbyś popracował w dobrej agencji SEO w którymkolwiek z wymienionych krajów, to wiedziałbyś, że pozycjonowanie dobrymi katalogami SEO to podstawy podstaw, ponieważ przynosi to klientom ruch i pozycje. Ale lepiej się wymądrzać że wie się wszystko prawda? Kejsy klientów Semtec mówią same za siebie - katalogi wciąż działają

Madej Wróbel

@oteseit Jak na razie przyszedł dziadek mróz ... niektórzy pracownicy to nie muszą chować jedzenia do lodówki, bo sami czują się jak w chłodni.

otseit

wszystkim narzekaczom , smieję się w twarz i spokojnie czekam na coroczną premię świąteczną :) Mikołaj zawsze przychodzi do Semtecu na czas

zambos

@maciek 4 tys. to pensja dyrektorska. Pewnie spodziewałeś się ogłoszenia, bo dyrektor rzucił robotę. Co do umów to na specjalistę szansa jest na 3 tys. ale brutto. Umowa jest podzielona na 2 części: umowę o pracę i zlecenie. Plusy z tego są takie, że firma ma więcej pieniędzy i mogą więcej w firmę inwestować. Tak, więc gdybyś pracował całe życie w semtecu to możesz liczyć na najmniejszą możliwą emeryturę. Jeśli widzieliście te starsze osoby pod kościołami, co proszą o pieniądze. Gdy z powodu najmniejszej emerytury nie starcza im na leki i opłaty, to miejcie trochę empatii i rzućcie kilka groszy, bo my za blisko 45 lat będziemy na ich miejscu. Gdybyś miał wypadek i trafił do szpitala na okres kilku miesięcy, to firma nie ma obowiązku z Tobą podpisać zlecenia. Możesz zostać z pensją z umowy o pracę na kwotę minimalną 900 zł netto (70% pensji w przypadku pobytu w szpitalu), którą opłacać będzie ZUS. Jeśli trafi Ciebie jakaś cięższa choroba czy wypadek to stajesz się biedakiem. Oczywiście firma dobrej wierze może podpisać z Tobą dalej zlecenia i będzie opłacać nas z własnej kieszeni, ale nie musi. Czy firma która woli mataczyć z umowami, aby zaoszczędzić kilka złotych będzie w stanie dopłacać do pracownika, gdy on będzie tego potrzebował? Gdyby cała pensja była w jednej umowie o pracę to by nie było problemu, ale w przypadku Semtec jest problem. Firma nie szuka specjalistów, poszukiwani są link builderzy którzy siedzą i klepią to samo. Pracownicy których można wychować jak się chce, którym płaci się po prostu mało. Nie jest to tak, że wszyscy chcą, aby linkujący mała zarabiali, ale robią proste rzeczy więc mało zarabiają. Oczywiście potem mają szansę na rozwój awansując na SEO Specjalistę i tylko taka ścieżka kariery jest w semtec możliwa od Juniora do Specjalisty. W Semtec trzeba dorabiać samemu i firma na to pozwala, jeśli nie powiedzieć, że zachęca. Jesteś w stanie zarabiać 4 tys. tylko musisz prywatnie pozycjonować, ale nie ma z tym problemu bo już sporo osób w godzinach pracy pracuje nad swoimi prywatnymi projektami. Już wcześniej @Seo Specialista pisał, jak to prywatne projekty są czymś okej, bo wszyscy je prowadzą. Sytuację szczególnie ułatwia to, że można w portfolio wrzucić klientów Semtecowych http://bit.ly/1Aq5MAi inni to robią, więc każdy może :)

Najki

Czyli semtec jest zarządzany zdalnie z Warszawie z powodu strachu przed szpiegowaniem? Zastanów się przez chwilę i odpowiedz sobie, czy dla semtecu nie byłoby lepiej gdyby całą firmę prowadziłaby osoba która jest liderem i zna się na SEO? Nikt nie potrzebuje osoby zarządzającej co się boi pracowników ...

anonim

(usunięte przez administratora)

Mikasa

@Tiesto pracownik ma obowiązek przyjść wypoczęty do pracy nawet dyrektor. Może zamiast imprezowania do późnych godzin i pisania wyrzutów do pracowników (których o dziwo komentarze znikają) sam wziąłbyś się za pracę? Pamiętamy kto przyszedł spóźniony i skacowany 22 kwietnia do pracy ...

gżegoż gżegżółka

jak do tej metafory z żoną dodasz wysysanie energii życiowej, to będzie się nawet zgadzać

SEO Specialista

@Juniorek szkodzisz wizerunkowi firmy i samym pracownikom, czy masz tego świadomość? Zazdrościsz, że niczego nie osiągnąłeś jak reszta SEO Specjalistów to tutaj nas oczerniasz. Masz możliwości pracy dla firmy i równocześnie tworzenie czegoś swojego. Jesteś taki beznadziejny, że nie potrafisz sobie załatwić klientów i ich pozycjonować (o ile znasz się na tym). Wszyscy tworzymy małe projekty na boku, co czyni nas lepszymi pozycjonerami, bo mamy większy kontakt z różnymi bardzo trudnymi SEO przypadkami. Staramy się udzielać w grupach tematycznych SEO nie dla siebie, a dla firmy, aby ją promować przy okazji. Nie tylko wymieniony przez Ciebie seo specjalista się promuje w internecie, ale też np. mielewczyk-tomasz.pl czy nasz team leader. Nikt do nikogo o prywatne projekty nie ma żalu, więc weź się za siebie i stwórz coś swojego. Moja rada: pomyśl jakie możliwości Tobie daje firma i z nich skorzystaj.

ledrys

kto idzie na szluga ?

Tymek

Jak miło się to czyta. A u mnie świeci słoneczko :)

Tyłek
@Tymek 13.03.2015 13:37

coś jest tak miłe ? Cieszę się Twoim szczesciem, wiosna to jest to.

dasher

To nikt nie kontroluje takich rzeczy? Nie macie np. na kompach zainstalowanego jakiegoś środowiska wirtualizacji z możliwością podglądu ekranu każdego pracownika? Zrozumiałbym jeszcze prywatne działalności, ale podkradanie firmie klientów i praca dla nich w godzinach pracy to wielkie straty dla semtec'u.

przyjaciel semtec
@dasher 13.03.2015 01:03

Nie jestem pracownikiem ale przyjacielem firmy. Mam swoja ocenę którą chciałbym się z Wami podzielić. Semtec w opiniach jakie czytam na tym forum jest czesto krytykowany. Część z opinii które się pojawiają na tym forum jest bardzo słuszna ale większość z nich to zaszłości w czasów dziecięcych tej organizacji które od dawna nie mają miejsca. Czesto (podobnie jak w wielu innych firmach) go work służy do hejtowania , krytykowania przez byłych pracowników - to takiej niestety polskie i smutne. Myślę ze warto pogadać z aktualnymi pracownikami , od nich usłyszeć o tym czym jest semtec. Czym semtec jest wg mnie ? Jest firmą którą warto polecić i wg mnie jest to najlepszy moment żeby rozpocząc w niej swoją karierę. Firma w ostatnich latach przeszła sporą transformację. Z podmiotu nieznanego poza garstką specjalistów SEO stała się podmiotem rozpoznawalnym w branży marketingowej.Podmiotem który bardzo mocno stawia na swoich specjalistów , których artykuły możecie znaleźć w wielu prestiżowych tytułach w internecie, którzy pracują z wielkimi prestiżowymi klientami. Napisałem ze jest to dobre miejsce na start kariery - firma nie ma jeszcze bardzo wykrystalizowanej struktury. Ludzie ambitni, pracowici , uczciwi mają w niej wielką szansę na szybki awans. Wiem o czym mówię bo kilka lat temu podobnie działo się w miejscu w którym pracuję. Pozdro dla teamu

Lead Senior Director Division SEO Account Manager
@przyjaciel semtec 13.03.2015 09:39

"dobre miejsce na start kariery - firma nie ma jeszcze bardzo wykrystalizowanej struktury. Ludzie ambitni, pracowici , uczciwi mają w niej wielką szansę na szybki awans." W 100% się z Tobą zgadzam. Czuję się dumny ze swojego stanowiska cieszę i z tego, że cały czas awansuje w strukturze firmy. Szkoda, że dalej zarabiam tyle co Junior, ale przecież nie przychodzę do pracy dla pieniędzy :) Pozdrowienia dla Teamu.

byly pracownik

firma jest oki cudów nie ma i nigdy nie było ale i tak jedna z lepszych agencji w trójmieście - dobra na rok pracy na rozruch potem co ambitniejsi spadają dalej

Mikołaj

No ale co mi powiedzą? Zawsze jest ściema na rozmowach rekrutacyjnych, jedynie mogę konkrety usłyszeć od pracowników. Ogłoszenia wiszą na stronie Cube Group na wszystkie stanowiska. Obecnie z czego widzę to wygląda jakby prezes nie udolnie chwalił firmę, bo no niestety, ale widać, że @Autunno i @Zambos to ta sama osoba. @Maciek, bo widzę, że pracujesz w Semtec. Są fajne projekty? Można się rozwijać? Są tam ogarnięci SEO Specjaliści z doświadczeniem? Pisałem do kilku pracowników semtec na fejsie, ale zostałem olany.

Mikołaj

Widzę, że firma rekrutuje SEO Account Managera i chciałbym zapytać jak atmosfera, jak się pracuje i czy warto? Mam 5 letnie doświadczenie w SEO i chcę dalej rozwijać się w tym kierunku. Warto składać CV do SEMTECu? Widzę dużą rozbieżność w opiniach i jestem ciekaw czy jest tak beznadziejnie czy konkurencja robi zły PR. @Zambos jesteś pracownikiem, klientem czy może kadrą zarządzająca? :) Czy semtec to firma warta zachodu?

Tymek

Pracowałem w tej firmie, wiem jak atmosfera prac tam wyglądała i chyba wciąż wygląda. Do tej pory trzymam również kontakt z byłymi jak i aktualnymi pracownikami tej firmy. Gdy coś mi nie pasowało pisałem o tym otwarcie, tak jak robię to teraz. Doszły mnie informacje o poważnych zmianach kadrowych w tej firmie. I według tych informacji, osoba, przez która w zasadzie SEMTEC istnieje od kilku lat została pominięta w tych zmianach. Osoba ta opracowywała nowe strategie działania firmy, zarządzała pracownikami, łagodziła spory, podejmowała odpowiedzialność i decyzje. Zarząd firmy SEMTEC, oraz ścisłe z nią powiązany zarząd firmy matki po raz kolejny nie docenili tej osoby. Znając klimat, potrafię sobie wyobrazić, że osoba ta została tylko poklepana po ramieniu i padło stwierdzenie, że jest ważna dla firmy. Mam nadzieję, że bardzo pomylę się w swojej ocenie. EX Senior SEO Account Manager

Aspirin
@Tymek 04.11.2014 10:20

No popatrz Tymek, twój komentarz poskutkował :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Dorota

Firma nie bardzo interesuje się klientem. Po podpisaniu umowy ciężki kontakt mailowy. Telefony sporadycznie odbierają. Widać, że idą na ilość, a nie na jakość. Rzetelne informacje na temat podejmowanych działań otrzymywaliśmy od innych agencji które chciały z nami nawiązać współpracę, co też zdecydowało o zakończeniu współpracy. Mój opiekun z agencji miał wiedzę, ale wykorzystywał ją jedynie do zbywania mnie. Nie rozumiem jak osoba pozycjonująca nasze strony może nie posiadać wiedzy co się z tymi stronami dzieje. Jedynie otrzymuję pseudo specjalistyczną papkę mydlącą mi oczy. Mimo wieloletniej współpracy musiałam zakończyć współpracę.(usunięte przez administratora) Rozumiem, że może się powinąć noga, ale nie rozumiem skąd ten nagły spadek poziomu profesjonalizmu. SEMTEC to agencja która potrafi dać efekty, ale trzeba ich kontrolować co tydzień z efektów i podejmowanych działań.

Winter Is Coming

Firma jest świetna, niestety tylko dla ( usunięte przez administratora ). Przyjeżdża z ( usunięte przez administratora ) po prostu super pomysł na integrację zespołu, bo po co pamiętać o dziale ( usunięte przez administratora ) o którym nikt nie chce mówić. Dział w którym ludzie są traktowani gorzej niż ( usunięte przez administratora ) tak, że nawet ( usunięte przez administratora ) nie zaprosi na integrację. Wiedza i Know-How firmy bierze się z blogów konkurencji, bo zamiast szukać nowych rozwiązań i strategi to szanowny ( usunięte przez administratora ) zamyka się w biurze i ( usunięte przez administratora ) uprawia warzywa.

Mam 4 z Polskiego

Niedowiarek wchodzi na stronę Semtecu i widzi masę klientów. Skąd się wzięły te firmy? To firmy należące do głównej spółki i to przecież łatwo sprawdzić! Dobrze, ale są tam znane brandy, to powinno o czymś świadczyć prawda? Czy dzisiaj jeszcze współpracują? Nie, bo zerwały współpracę po kilku miesiącach. Oczywiście SEMTEC współpracował z wielkimi brandami, ale nie dostanie od żadnej referencji, bo to wstyd dla takiej marki. Żadna z wielkich korporacji z którą SEMTEC współpracował nie poleci współpracy z SEMTECkiem. Nie liczy się ilość, liczy się jakość! W firmie jest tak ogromne parcie na to byle pozyskać klienta i dodać go sobie do portfolio, że potem mamy takie głupie teksty ludzi z Zarządu SEMTEC. Pozdrowienia dla Pana Workowskiego.

Autunno

Najlepsza firma w jakiej miałem okazję pracować. Dzięki doświadczonej kadrze kierowniczej firma brnie do przodu. Wysokie zarobki zależne od osiąganych efektów. Wisienką na torcie jest premia za efekty, która niezwykle mnie motywuje do pracy. Co tydzień organizowane są szkolenia przez najlepszych profesjonalistów w kraju, a wszystko w nowoczesnej sali konferencyjnej stworzonej z myślą o pracownikach i ich rozwoju. Drzwi dyrektora zawsze są otwarte na opinie i sugestie. Cieszę się, że mogę pracować w tak wspaniałej firmie.

Zostaw opinię o Semtec - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Semtec