*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.
Iwona
15.11.2025 11:47
Dziewczyny, piszę to ku przestrodze. Dałam się wciągnąć w spiralę emocjonalnej manipulacji przez konsultantkę Nu Skin. Początkowo, kobieca relacja. Pogaduchy z wplecionymi elementami produktów Nu skin i fantastycznego życia kobiet w tej społeczności. Zbudowała ogromne zaufanie, subtelnie wciągając mnie w wizję współpracy. Zaczęła drążyć temat biznesu małymi krokami, stosując różne formy manipulacji. Między innymi wciągnęła mnie w swoje dramatyczne życie. To wszystko było pod przykrywką – jej celem nie była przyjaźń, lecz rekrutacja. Kiedy przechodziłam przez trudny moment, a szansa na moją współpracę zniknęła, po prostu mnie wykasowała ze swojego życia. Poczułam głębokie rozczarowanie, żal i złość na to, że moja empatia została cynicznie wykorzystana do celów sprzedażowych. Dziewczyny, jeśli ktoś z MLM oferuje wam za dużo emocjonalnego wsparcia i bliskości na starcie, a jednocześnie subtelnie sonduje grunt pod współpracę – UWAŻAJCIE. Prawdziwa przyjaźń nie jest narzędziem rekrutacyjnym, a one niestety stosują takie techniki manipulacji. Mówią to co chcecie usłyszeć. Nie dajcie się wciągnąć w tę spiralę emocjonalnych kłamstw. Nie pozwólcie, by Wasze zaufanie stało się ich narzędziem.
Do Konsultantek: budowanie relacji na oszustwie, wykorzystywanie cudzych słabości i trudnych momentów w życiu do rekrutacji jest nieetyczne i niszczy zaufanie do całej branży. Pamiętajcie, że ludzi się szanuje, a nie traktuje jak narzędzia do osiągania prowizji.
Magi
17.02.2026 18:33
Ja miałam to samo w Mary Kay,działają podobnie.onile produkty są bardzo dobre to cała sięc manipulacji i wciąganie w niby rozwój osobisty,który jest pycha do entej potęgi.dla nich pieniądz to Bog,nikt ci nie pożyczy nawet na kawę.a same dyrektor dostaja mnóstwo prezentów od zwykłych ludzi ze struktury
wiosna1818
02.07.2026 15:01
Żywot sprzedawcy MLM, czyli jak sprzedać piasek na pustyni (za potrójną cenę)
Słyszysz pukanie do drzwi. Albo, co gorsza, dostajesz powiadomienie na Messengerze od znajomej z podstawówki, z którą ostatni raz rozmawiałeś w 2012 roku. „Hej kochana! Dawno się nie widziałyśmy... Mam dla Ciebie niesamowitą okazję i chcę zaprosić Cię do mojego teamu!”.
Wszyscy znamy ten scenariusz. Często zżyma się na nas – klientów, którzy po prostu chcą w spokoju przewijać Instagrama. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, jak wygląda druga strona medalu? Żywot sprzedawcy MLM (Multi-Level Marketing) to nie jest bajka o wolności finansowej. To ciężki kawałek chleba, pieczony na głębokim oleju manipulacji i złudzeń.
Produkt, którego nikt nie potrzebuje
Główny problem większości „konsultantów”, „liderów” i „dyrektorów diamentowych” leży u podstaw. Chodzi o sam produkt. W klasycznym biznesie tworzy się coś, co rozwiązuje realny problem klienta. W MLM-ie proces ten wygląda zupełnie inaczej:
Najpierw powstaje produkt (zwykle szampon z rzadkim mchem, suplement diety z wyciągiem z księżyca albo kosmiczny garnek).
Potem dorabia się do niego ideologię, że bez tego Twoje życie jest niepełne.
Na koniec ustala się cenę, która zwala z nóg, bo musi wykarmić całą piramidę "up-line'u" (ludzi stojących nad sprzedawcą).
Efekt? Sprzedawca MLM dostaje do ręki krem za 250 zł i misję: przekonaj sąsiadkę zarabiającą średnią krajową, że ten krem zmieni jej życie bardziej niż ten z drogerii za trzy dychy.
Brutalna prawda: Sprzedawcy MLM nie walczą z konkurencją na rynku. Oni walczą ze zdrowym rozsądkiem swoich klientów.
Dlaczego te produkty są tak koszmarnie drogie?
To nie jest kwestia „magicznych, certyfikowanych składników z Tybetu”. Matematyka w marketingu sieciowym jest nieubłagana. Z każdej sprzedanej tubki pasty do zębów prowizję musi dostać:
Pani Kasia, która ją bezpośrednio sprzedała.
Pani Monika, która Kasię zwerbowała.
Pan Tomek, który jest „regionalnym menedżerem szmaragdu”.
Firma matka, która to wszystko wyprodukowała.
Żeby każdy zarobił choćby parę groszy, produkt wart w produkcji 5 złotych musi kosztować 80. I biedny sprzedawca staje przed zadaniem niemożliwym: handluje dobrem luksusowym w cenie premium, często nie mając żadnego przeszkolenia handlowego poza motywacyjnymi formułkami z zooma o „wychodzeniu ze strefy komfortu”.
„Kup pan magnez”, czyli dramat towarzyski
Najbardziej współczuję sprzedawcom MLM jednego: całkowitej dewastacji życia towarzyskiego. Kiedy wchodzisz w ten biznes, każdy człowiek w Twoim otoczeniu przestaje być przyjacielem, wujkiem czy znajomym. Staje się „leadkiem” w arkuszu Excela.
Idziesz na kawę z przyjaciółką? Podświadomie kombinujesz, jak przejść od tematu jej rozwodu do tematu Twoich szejków odchudzających.
Jedziesz na imieniny do cioci? Zamiast życzeń, wciskasz jej ekologiczny płyn do naczyń.
Po kilku miesiącach okazuje się, że telefon jakoś rzadziej dzwoni, a znajomi na Twój widok nagle przypominają sobie, że zostawili włączone żelazko. Ciężko żyje się ze świadomością, że stałeś się chodzącą telezakupową Mango dla swoich najbliższych.
Kto tu naprawdę jest klientem?
I tu dochodzimy do największego paradoksu i tragedii MLM-u. W większości tych firm najlepszym i często jedynym klientem jest... sam sprzedawca.
Żeby utrzymać status w strukturze, dostać mityczny „rabat” albo po prostu nie wylecieć z systemu, dystrybutorzy muszą co miesiąc robić tak zwane zakupy własne. W efekcie piwnice i garaże tych ludzi pękają w szwach od niesprzedanych kaw z grzybami, proszków do prania i palet cieni do powiek. Pieniądze, zamiast płynąć szerokim strumieniem do kieszeni sprzedawcy, płyną wartko z jego konta do korporacji.
Współczuć czy ganić?
Łatwo jest śmiać się z "naganiaczy" i ich postów pełnych emotikonów z rakietami, dolarami i szampanem (🚀💰🥂). Prawda jest jednak taka, że większość z tych sprzedawców to ofiary obietnic o szybkim bogactwie, elastycznym czasie pracy i wolności.
To ludzie, którzy ciężko pracują, tracą oszczędności i relacje, próbując wcisnąć światu rzeczy, których ten świat zupełnie nie potrzebuje. Następnym razem, gdy ktoś z MLM-u napisze do Ciebie z "super propozycją", zamiast rzucać gromy, odmów grzecznie, ale stanowczo. Ich żywot i tak jest już wystarczająco ciężki.
A jakie są Wasze doświadczenia z produktami z marketingu sieciowego? Kupiliście kiedyś coś „z litości” albo dla świętego spokoju? Dajcie znać w komentarzach!
Ciężki jest żywot Sprzedawcy ale tak Naprawdę wszyscy sprzedajemy Codziennie Samego Siebie jeśli nie sprzedasz siebie tak naprawdę nie sprzedaż nic nawet jak to Nic będzie w ładnym Pudełku .... Chcesz się nauczyć sprzedaży w Marketingu Sieciowym ??? . Wejdź do pierwszego lepszego Marketu , kup 50 produktów o wartości do 5 zł . najlepiej żeby były lekkie żebyś się nie napracował a potem idź w Miasto albo na rynek i sprzedaj te produkty po 20zł za 1 szt. To jest Najlepsze szkolenie w sprzedaży i nic za to nie chcę , no chyba że potrzebujesz najlepsze ściereczki na rynku i połowę Tańsze niż
Inga
14.06.2026 10:02
Hejka, po tym co znalazłam w sieci to rozumiem, że jest to taki typowy MLM 🤔 A ktoś da znać ile tu się da zarobić? Serio tylko te 50-100 zł co ktoś pisał, czy da się więcej wyciągnąć?
wiosna1818
02.07.2026 14:34
Z tego co Mi Pani Proponowała to jak sprzedam zestaw za 1500zł to zarobię 450zł . Ja mam Lepszy produkt Multi-ściereczkę Cena dla Klienta tak jak na allegro 20zł z tego macie Dziewczyny 15zł do kieszeni i 100% Klientów zadowolonych
praktycznie nie ma konkurencji bo w sklepach ich nie ma jest tylko allegro . Jak masz Klienta nie zadowolonego zwracasz Pieniądze . zapraszam do współpracy Tel 690 440 800 Wiesław .
Ewka
15.03.2025 21:49
Jestem mega pozytywnie zaskoczona. Pierwsza marka która nie obiecuje a pokazuje efekty. Prawdziwa firma????wielki plus za prestiżowe produkty i pokazywanie prawdziwych efektów,a nie ściema z reklam
Tfu skin
25.03.2026 23:33
Zarobki 50-100 zł miesięcznie.
Monika
26.03.2026 10:38
Hejka, przecież nie jest to możliwe... podpowiesz ile % tak konkretnie przedstawiciel dostaje za sprzedaz jednego produktu?🤔
Hej , byłam konsultantką dwa lata . Jedna zwykła (usunięte przez administratora), nadmuchane eventy do skali możliwości tylko po to , żeby pokazać przepych , ale właśnie , przepych u osób na górze . Zwykły konsultant sprzedając te kosmetyki (przykład - 4000 zł obrotu -nie zarobisz więcej niż 300 zł ) nie dorobi się niczego . Można policzyć na palcach w ciągu kilku lat kto tam awansował i zarabia dużo , od innych mlm to zostaje ta firma bardzo daleko w tyle . Dla porównania po pól roku pracy w innym mlm zarabiam 100 tys /miesięcznie . Tu pracowałam jak (usunięte przez administratora) i efektów nie było . No , bo kto by chciał tak drogie kosmetyki w XXI w , które nie działają ? Lepiej skorzystac z botoksu itp . Te całe wysoko postawione wybielają zęby , robią botoks, osocze itp a mówią że to Nu skin . Kto mądry, dawno to rzucił , są jeszcze desperatki , które są utrzymankami mężów , którzy zarabiają forsę i pozwalają na te dziecinne zabawy w biznes . Tylko drogie Panie , czy jak rzucą Was mężowie , to Nu skin Was wyżywi ?
Ciekawa
12.02.2026 21:34
Co to za firma, gdzie są takie zarobki? Nie ukrywam, że też chciałabym podobnie zarabiac
17.02.2026 16:54
Może tu zarobisz 100 tyś zł miesięcznie? To, że ktoś uważa, że gdzie indziej jest lepiej nie oznacza jeszcze, że ma rację...
Zima
16.01.2026 18:21
A ja mam pytanie: co się stało z dwoma liderkami: A.N. i A.W., które tak intensywnie pracowały na swoich instagramach i w pewnym momencie, w zasadzie tym samym przestały tam pracować; pytam ponieważ naświetlały, że taka super firma, świetny rozwój, przyjaźnie na całe życie i irracjonalnie wielkie zarobki, prowadziły non stop szkolenia rekrutujące i nagle zniknęły i jedna i druga z firmy. Ktoś coś wie?
Dorota stawik
23.10.2025 13:39
Dzień dobry proszę osoby poszkodowane ,awetulanie byle który były w strukturach nuskin
O kontakt z redakcją [email protected]
Uladana
14.09.2025 16:53
A ja mam pytanie. Czy Boosta mogę używać z innym serum czy tylko z tym,który jest do kupienia w Nu skin?
I jak mogę anulować subskrypcję, ewentualnie usunac konto?
Produkty dość drogie, a efekt raczej znikomy.
Keru
16.06.2025 09:03
Niestety, Nuskin ma mega zawyżone ceny, nie adekwatne ceny doxproduktow. Używałam długi czas wybielającej pasty do zębów, była bardzo droga, nie mam żadnych efektów.
Dada
03.06.2019 22:20
Spróbowałam i niestety się rozczarowałam jak mogę coś reklamować swoją twarzą produkt którego nie używałam i zachwalać że jest dobry nie rozumie tego.malo tego pod danym postem zwerbowane koleżanki z firmy które też sprzedają produkty danej firmy zachwalają lajkuja robią sztuczny tłok aby był ruch w komentarzach żenada .szybko zrezygnowałam.
MARZENA
10.06.2025 15:40
PROSZĘ CI O LITOŚĆ I JUZ NIE KŁAM....KOLEŻANKA MNIE W TO WCIĄGNĘŁA I SAMA PRZERABIAŁA ZDJĘCIA POD PASTE ABY BYŁY NIBY EFEKTY A JA TEJ PASTY NAWET W DOMU NIE MIALAM...A POD POSTEM FAKTYCZNIE WSZYSTKIE KTORE W TYM SIEDZĄ PISAŁY I ZACHWALALY ...MASAKRA... TEŻ SZYBKO STAMTAD UCIEKLAM
Iolog
16.06.2025 00:57
Większej bzdury nie czytałem, droga Niedowierzam masz tak koszmarne braki z wykształcenia w zakresie biologii, fizyki, że aż zęby bolą. „ogród komórkowy” serio? To nowe „ sępie miłości”? Bo endermologia nie zna takiego pojęcia.
Veronica
05.03.2025 18:55
Jedna wielka ściema i naciągacze. To są takie sztuczne pokazywane fragmenty jakie to niby luksusowe życie dzięki tej marce będziecie miały a tak naprawdę to jest piramida i wcale to nie jest tak jak pokazują już zaawansowane Panie które na siłę wciskają produkty jak coś jest takie cudowne to się sprzedaje bez wysiłku i wciskania błagania o zakup! I jest ciężko dostępne.
Ania
15.04.2025 16:09
Tak zgodzę się z tym są osoby które żyją na dobrym poziomie dzięki Swojej pracy i determinacji a przede wszystkim konsekwencji i systematyczności w działaniu jest ich mało są też te i niestety większość które mają dodatkowe zajęcia typu Swój salon pracę itp..i czasami wspiera ich bogaty mąż godząc się na te fanaberie zabierają żonę na wyspy a ta wstawia zdjęcia chwaląc się że to dzięki Nuskin oczywiście restauracja też ubiór i cały ten błysk a naiwne wierzą i podejmują rękawice i właśnie o to chodzi aby zwabić jak najwięcej leszczy niech się męczą i walczą
Riccardus
05.06.2025 10:05
Próbowałaś..? Co mówisz że to ściema ..? Najpierw spróbuj na sobie później się wypowiadaj ..
Dziwne
15.04.2025 16:00
Dzisiaj usłyszane od potencjalnej chętnej do współpracy...w Rosmanie też jest taka technologia w atrakcyjniejszych cenach chyba nie skuszę się na współpracę i skorzystam gdzie indziej
Luiza
23.10.2024 16:19
Nigdy wcześniej nie spotkałam się z tak skutecznymi produktami.
Działaj długofalowo, jestem użytkownikiem ponad 7 lat i moja cała rodzina używa zarówno produktów do pielęgnacji ( żele pod prysznic i pasta do zębów, szampony) jak i suplementację. Mąż dietetyk przeanalizował i uważamy, że to samo dobro.
Bejni
29.03.2025 22:03
Hahahahh a Nuti dziala teraz kolo 6 xD
Była partnerka
07.05.2022 09:37
Witajcie.
Obserwując od jakiegoś czasu mnóstwo opinii postanowiłam, na chłodno, bardzo obiektywnie, odnieść się.
Z firmą Nu Skin współpracowałam 2 lata, rozpoczynając kompletnie nie miałam pojęcia czym jest model mlm. Fakt jest taki, że firmę tworzą ludzie, a co za tym idzie? Przywiązanie.
Zacznijmy od początku. - Kosmetyki;
Produkty są dobre (nie odnoszę się tutaj jako ekspert, a zwyczajnie użytkownik) prawda jest jednak taka, że za tę cenę można znaleźć produkt wyższej jakości, z lepszym składem i w niższej cenie, bo ceny zwalają z nóg.
Technologie;
Lumi spa jest genialne, używam do dziś dnia i warto je mieć, rzekomo dedykowany żel jest Ok, ale śmiało można zastąpić innym (w korzystniejszej cenie, jeśli ma dobry skład) ponieważ w Lumi najważniejsze są te drgania.
Boost i Galvanic nie powalił mnie na kolana - nie, że nie działa, ale za te pieniądze zwyczajnie nie warto zważywszy, że żele do tych urządzeń mają kosmiczną cenę. W mojej opinii lepiej jest zacząć się suplementowac, oczyszczać, spacerować i smarować dobrej jakości produktem ciało - efekt będzie lepszy.
Zarobki;
Da się zarobić pod warunkiem, że
1. Mamy środowisko kapryśne (choć mądrzy ludzie zastanawią sie 5 razy niczym wydadzą na urządzenie)
2. Mamy ogrom kompetencji i umiemy wykreować potrzebę (zwróćmy uwagę, że bez Lumi spa lub kremu za 300zł da się żyć)
3. Nawet jeśli my jako partnerzy będziemy mieć zapał, to jest tam nacisk na rekrutacje nowych partnerów, a ludzi przerażają ceny produktów, wiąże się to z tym, że na umór bez oddechu, z ogromną presja musimy szukać ludzi.
4. Można stracić strukturę jak nie utrzyma się danego statusu, co za tym idzie? Ludzie których wprowadziłaś, nauczyłaś, poswieciłaś im czas „zrolują” się do osoby nad Tobą jeśli Ty nie utrzymasz wyniku (a przecież w życiu może coś się wydarzyć i nie wygenerujesz wyniku - spadasz na sam dół i budujesz odnowa)
Myśle, że jest to model dla „wybudowanych” sylwetek, celebrytów, znanych sportowców, ludzi, którzy znają „bananów” ????
Zmieniłam partnera po dwóch latach, choć nie była to łatwa decyzja, ale prawda jest taka, że praca z nuskinem jest mordęgą i orką. Po 16h na tel, początkujące osoby robią wyniki i zarabiają po 50-80zł - to nie jest model do którego chce zapraszać ludzi.
Jeśli ktoś chciałby porozmawiać to zostawcie proszę swojego maila, a ja chętnie napiszę.
Pozdrawiam.
asik
26.03.2025 13:25
Cześć. Czy możesz napisać mi więcej o tej pracy? Dzis mam romowę z konsultantka i zastanawiam się czy wejść w to :-) Mój email [email protected] Pozdrawiam
Ewka
26.03.2025 14:36
A ja się nie zgodzę z tą opinią. W drugim miesiącu zarobiłam już 1600 zł a nie jestem celebrytką, ani żadną influencerką :)
Tu potrzebne są chęci. Jestem w Nu skin od listopada 2024 i radzę sobie coraz lepiej. Dorabiam minimum 1500 - 2000 pln miesięcznie :) nie uważam żeby było to mało jak na dodatkowe zajęcie...Niestety z tego co widzę mnóstwo ludzi myśli że pieniążki spadną z nieba :D
05.03.2025 10:09
Mam propozycję rozmowy jednak wolałabym dostać ofertę żeby sobie na spokojnie zobaczyć i przemyśleć . Ale chyba rozmowa jest bardziej nastawiona na manipulację presję i sprzedaż … nie wiem co o tym uważać . Kiedyś liderka w Mary Kay mi wcisnęła walizkę produktów za kilka tys zł powiedziała , że będzie mi pomagać jak coś żebym się nie martwiła a wraz z moim zakupem walizki - olała mnie totalnie a ja zabardzo nie miałam komu tego sprzedawać ???? ta sama laska też wystawiła moją znajomą . Niby się chce działać z kobietami ale nie wiadomo jak to się skończy . Ponoć w nu skin się nic nie inwestuje czy jak to wygląda ?
Próbowałam
18.07.2024 15:26
Nie polecam..
Przykre jest to że żeby zacząć z nimi wgl współpracę człowiek, który nie ma pieniędzy ( bo skoro szuka dodatkowego zarobku to jest to oczywiste) jest zmuszony do wydania 2tysiecy zł bo inaczej nie dostanie nawet dostępu do szkoleń.
Twoja niby liderka zarabia na tobie już od pierwszej minuty ty żeby zacząć zarabiać musisz się upokarzać wkręcać własnych znajomych żeby co kolwiek zarobić. Wydając 2tys na start na pierwszym zleceniu możesz zarobić około tys pod warunkiem, że uda Ci się kogoś naciągnąć niestety kogoś z bliskich przyjaciol rodziny itp bo na początku nie zdabedziesz odrazu klientów więc wszystko musi dziać się w najbliższym gronie. Po pierwszych szkoleniach pierwsza kampania wystawienie posta i pierwsze upokorzenie proszenie się znajomych o lajki komentarze żeby podbić post i najlepiej coś kupić bo nic nie zarobisz!
Nie twierdzę że te kobitki tam nie zarabiają może i tak ale ile zniosły na początku i to że teraz rzeruja na ludziach, którzy naprawdę potrzebują pieniędzy dla mnie jest to przykre.
Jeśli naprawdę nie masz kasy i szukasz pracy i będziesz chciała zacząć u nich przygotuj się na pierwszą pożyczkę bo na star żeby się tam dostać musisz dać zarobić liderce i kupić od nich produkty za ok. 2tys.
Przez parę dni samych szkoleń jeszcze nie pracy nawet najadlam się tyle stresu i nerwów że nie jest to tego warte plus teraz modlę się by odzyskać zainwestowane pieniądze których nie miałam dlatego szukałam źródła zarobku.
Pozdrawiam
Zawsze
19.02.2025 21:08
Nie wiem komu płaciłaś 2000 ale ja nie zapłaciłam ani grosza
@laura
24.02.2025 10:45
Nic nie musisz, ewentualnie mozesz, pamietaj kochana. Jestem osoba, ktora dlugi okres "szkolila sie " za darmo na kilku grupach, Whats up, FB, insta i bylam tylko obserwatorka i przy okazji znalazlam kosmetyki dla siebie i poznalam wiele wspanialych i ambitnych kobiet, lecz ja to kliknelam wlasnie z takiego powodu- pielegnacji i pomocy innym znalezc i dobrac kosmetyki odpowiednie dla siebie, a to inna sprawa jak przychodzisz tylko po to, by zarabiac. Rozumiem Cie, ale jak chcialas polecac "swoim" ludziom produkty premium nie testujac ich na sobie? Szkolen Jest masa. Mozliwe, ze trafilas na zlego lidera. Moj lider pozyczal techologie, by sie samemu przekonac czy to jest dla Ciebie, bo bez wlozenia serca do czegos, nic nie zarobisz.
Pozdrawiam , stala klientka i Lider w najblizszej przyszlosci.
Realna
26.12.2023 09:47
Jestem przedsiębiorcą ( inne biznesy poza Nu Skin). Działam tu od 3 lat i widzę,że tak jak w każdym biznesie - ile wypracujesz, tyle dostaniesz. Jeśli działasz, to masz bardzo dobre zarobki, jeśli nie działasz, to nie oczekuj efektu. Na etacie pracujesz 8h dziennie, żeby dostać 3/ 4/5 tys. Więc nie oczekuj,że tutaj po 5 minutach dostaniesz tyle samo. Ale jeśli jesteś otwarta na naukę i wyjście ze strefy komfortu, to można tutaj bardzo dobrze zarobić.
Świetny zespół Karoliny Łappo Rzepińskiej i inicjatywy, które tworzy - Nu Power Show ( YT i www). Otwarci ludzie, przedsiębiorczy.
Polecam, żeby nauczyć się nowego podejścia do życia. Nie narzekać, tylko wziąć sprawy w swoje ręce. Zarobić i zakochać się w produktach.
_bykcuu_
02.02.2025 22:15
To skoro jesteś przedsiębiorcą to po co się pchasz w taki (usunięte przez administratora)
zniesmaczona
28.03.2024 10:42
Odradzam i nie Polecam, może kosmetyki i to nie wszystkie są w miarę ok, jednak ich ceny sposób promowania konsultantki które robią sztuczny tłum lajkując sobie posty na wzajem, sposób jak oni wszyscy się tam "KOCHAJĄ" Kochana to Kochana tamto....od samego początku wydało mi się podejrzane. Drogie Panie w tej firmie nie ma możliwości wybić się będziecie tylko siedzieć reklamować swoją twarzą produkty które bardzo ciężko sprzedać jedynie po znajomych stąd lepiej zająć się czymś co przynosi zyski i widzimy je na koncie w portfelu a nie że za ileś lat że kiedys.....odeszłam po kilku miesiącach mąż przekonywał mnie wiele razy ale ja go nie słuchałam za co jestem mu teraz bardzo wdzięczna bo przejrzałam na oczy NIE Warto Dziewczyny Pozdrawiam i życzę udanych własnych biznesów.
Była już nie obecna
31.01.2025 10:57
Nie traćcie czasu jeszcze gdy masz swój salon będzie łatwiej bo zawsze znajdzie się naiwny wykonasz zabieg i kasę weźmiesz zwróci się szybko klientka sama przychodzi do Ciebie i nie trzeba wariata z siebie robić u kogoś w domu widząc ile ma zapłacić za produkt ucieknie szybciej niż myślisz
krótko
30.01.2025 09:51
nie ma co tutaj wiele rozwijac jak chcesz dobrze zarbiac i zgarniac dobra kase to trzeba sie napracowac ale da sie to zrobic, kwestia tylko checi. Dobra praca, jak ktos chce zarobic to da sie rade!
Mąż
02.04.2022 07:26
Nie polecam! Już nawet nie mówię o produktach,ale o tych ludziach naciagaczach! Wciągli moja żonę w ta chora "współpracę" namawiając ja do reklamowania ich produktów. Zresztą nielegalnie,bo przecież żadnej umowy o pracę nie ma. Nie wspomnę już o tym że przez pół roku zarobiła nie całe 100zl a Oni naciagli ją na gadżety za 1000zl!!! Moja żona nie widzi tego co to za firma i tylko kłóci się ze mną o nich. Może znajdą się jakieś Panie które pracowały w tej firmie i porozmawiają z moją żona ? Bo ja już nie mam siły
Jurek
23.01.2025 12:52
To praca dla singielek rozwódek itp...nikt normalnie chcących żyć w realnym świecie nie wytrzyma ...kobiety nie znają już chyba innych wartości tylko wygladzanie upiększanie i spotkania żenada...to nie ma nic wspólnego z dbaniem o siebie nie tylko kasa się liczy i blichtr...(usunięte przez administratora)..powodzenia
Wasza Bettii
24.01.2025 08:14
Napiszę w paru słowach im więcej ludzi wciagniesz tym lepiej zarobisz tzw łańcuszek szczęścia na początku zarabia na Tobie ten co wyżej nad Tobą a potem Ty i tak dalej i tak dalej życzę powodzenia w szukaniu jeleni
Klaudia94
12.01.2025 01:44
Krótko mówiąc to banda (usunięte przez administratora) i pseudo biznesmenek. Z uczciwą pracą ma to niewiele wspólnego. Gdy widzę posty/ rolki/ zdjęcia tych Pań to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Wstyd by mi było taki (usunięte przez administratora) przedstawiać na swoim profilu w mediach społecznościowych… Trzymajcie się z daleka od tych ludzi :)
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w NU SKIN?
Ika
29.12.2024 01:35
Prosta sprawa! Nie pracujesz to nie zarabiasz! Nie wiesz jak? Zrób szkolenia, zapytaj i nie rób z siebie Zosi samosi, bo nic nie osiągniesz. Ta praca nie jest łatwa, tylko prosta. Wykonujesz te sama kroki w kółko, aż będzie efekt. To zupełnie inna praca niż na etacie, tutaj trzeba ewidentnie zmienić myślenie. Samo się nie zrobi i nikt nie będzie nikomu płacił za oglądanie szkoleń, czy wstawienie posta.
Olga
22.12.2024 13:17
Dla mnie osobiście najlepsze miejsce w jakim mogłam się znaleść! Bardzo wspierające środowisko i to jak się rozwinęłam w roku to sama jestem pod wrażeniem! Ale! Biznes się sam nie zrobi, trzeba włożyć w to swój czas i serce! Produkty są rewelacyjne i nic nikomu nie wciskam i szczerze pracując jako Makeup Artist nie mogłabym sobie pozwolić żeby rekomendować komuś (usunięte przez administratora) bo świecę swoim nazwiskiem :)
Polecam na prawdę każdemu kto chce coś zmienić w swoim życiu!! Tylko daj sobie czas ????
Aldona
16.12.2024 14:10
Jestem od roku w firmie i jestem zachwycona. Swoją metamorfozą skóry twarzy , ciała i mentalu. Zarabiam już całkiem fajne pieniądze- średnio 5 tysięcy ale pierwsze miesiące bardziej się przyglądałam niż pracowałam. Polecam pracować minimum 6 miesięcy, nauczyć się tej pracy i dopiero się wypowiadać :)
Najbardziej mnie śmieszą wypowiedzi typu ,,wciągnęła mnie do tego” koleżanka - nikt Cię na siłę nie wciągał a jak nie ogarnęłaś to chyba coś w Tobie nie jest tak ;) bo dziewczyny zarabiają tu genialne pieniądze i widziałam aplikacje wielu. To są kwoty których żadna. Tu narzekaczek nigdy na oczy nie zobaczy w tradycyjnym biznesie czy na etacie.
Ale najłatwiej zgonić na system niż samemu przyznać się do porażki, proste :)
ania
24.10.2024 16:38
4 lata w firmie. Rezygnacja z etatu. Czas z dziećmi. Praca z parku. Mnóstwo ludzi którym pomogłam wyzbyć się kompleksów. W tym- moich własnych. Wolność- w pełnym znaczeniu tego slowa.
Jak jesteś tu od niedawna- Nie rezygnujecie! Nie odpuszczajcie !! Jak zaczynacie- nie sugerujcie wpisami tych którzy się poddali / takich ludzi nie ma sensu naśladować! Bądź konsekwentna. Buduj biznes małymi krokami, poznawaj ludzi, zarażaj wizją- po 2,3 latach to wróci! Życzę sukcesu! Tego nas tu uczą- wspierania - anie podcinania skrzydeł. Powodzenia!!
Olga
23.10.2024 21:01
Dopiero rozwijam tu skrzydła ale jestem zachwycona. wsparciem, społecznością, produktami, możliwością rozwoju. Fascynujący ludzie !! Polecam każdemu
Kandydatka
10.03.2022 14:00
Cześć, zastanawiam się nad pracą w NuSkin jako forma pracy dodatkowej. Jak wygląda to z zarobkami oraz pozyskiwaniem klientów? I szkolenia, czy faktycznie uczą od podstaw? Czy składy produktów faktycznie są średniej jakości oraz czy podobne produkty faktycznie znajdziemy gdzieś indziej w niższej cenie? Prosiłabym o opinie wszystkich, pracowników, byłych pracowników oraz klientów. Pozdrawiam :D
Magdalena
13.02.2024 23:39
Uzadzenie emanujace prady galvaniczne, urzadzenie to ujedrnia, odżywia i likwiduje zmarszczki
Iga
23.10.2024 17:10
Zdecydowanie polecam, szkolenia otrzymujesz każdego dnia, dodatkowo ogrom wsparcia od innych członków zespołu. Oczywiście aby zarobić trzeba coś zrobić. To nie jest tak, że klienci sami do Ciebie przyjdą, chociaż i tak czasem się zdarza. Produkty dla mnie nie ma lepszych, cena jest adekwatna do jakości i jeśli mam powiedzieć osobiście to najlepsza inwestycja jaką zrobiłam dla mojej skóry!
Seba
23.10.2024 16:52
Przeanalizowałem firmę dla żony. (Zajmuje się analizą firm) i jest bardzo transparentna i bezpieczna. Rzeczywiście jest liderem w swojej kategorii.
Widze, że wiedza społeczeństwa na temat modeli biznesowych leży. Myła piramidy nie sprawdzając firm. Szkoda, dużo jeszcze pracy u podstaw.
Monika
12.02.2022 20:36
Wrzucając same posty można coś zarobić? Bo ciężko żeby ktoś chciał kupić produkty
21.04.2024 20:52
Oczywiście że tylko wrzucając posty nie zarobi. Musi jeszcze umiejętnie na wciskać ludziom kitu, wstawić kilka upiększonych fotek z "wybielonymi" zdjęciami, powiadomić "kółko wzajemnej adoracji" (czytaj: inne konsultantki) o udostępnionym poście, żeby mogły lajkować i solidarnie dodawać ochy i achy odnośnie cudowności pasty. Ale w tym kierunku zostaniesz już poprowadzona :/
Porażka.
17.10.2024 17:19
O jakiej paście mówisz?
Roxy
17.11.2018 22:15
Kolejna firma która tworzy piramidę finansowa! Wiadomo góra zarabia, dół zapierajnicza żeby góra szalała! Padnie jak wszystkie inne MLM ! Kosmetyki dobre ale ceny na pewno nie dla Polaków! Jakość dobra ale można kupić taniej w Polsce równie dobre produkty! Firma sekta która robi w głowie miss masz ! W końcu z tego żyje!
@pracodawca
01.08.2024 08:07
Rekomenduję się wyedukować zanim się bzdury napisze. Firma, notowana na giełdzie i to Nowojorskiej nie może być piramidą finansową. Jej działania są przejrzyste i transparentne na każdym poziomie.
gość
06.10.2024 17:06
Czyli to normalne, że skaner zawsze pokaże Ci poprawę wyników, po to żeby nie zwracać kasy za suple, które nie zadziałały, tym bardziej, że przy pomiarach rejestruje się daną osobę, zatem przy kolejnym badaniu wiemy kogo badamy i oczywiście wyniki będą zawsze lepsze.....ehhh
20.09.2024 19:27
Jak można przyjąć się do tej firmy???
Jestem na zwolnieniu, chętnie bym coś dorobiła do wypłaty.
Wanda
27.09.2024 14:34
Wyślij CV do centrali w Warszawie.
Jula
24.09.2024 17:01
Gdyby nie ta firma, byłabym w czarnej (usunięte przez administratora) przy dzisiejszych cenach. Wdzięczność każdego dnia. W dodatku z maluchami w domu. Pracuje prawie 4 lata. Pierwszy rok bez sukcesów. Uczyłam się i coś tam zarabiałam. Znacznie mniej niż na etacie. Po 3 latach zrezygnowałam z etatu, bo zarabiałam 3X tyle co w korpo.
Weronika
29.04.2024 11:15
Hej. kiedyś już interesowałam się zatrudnieniem jako Brand Affiliate. Opinie jak widać dotyczące współpracy można mieć różne. Ja raczej chciałabym spróbować. Czy macie jakieś aktualne porady nim w ogóle rozpocznę współpracę?
@pracodawca
01.08.2024 07:53
Hej zapraszamy do kontaktu zajmuje się szeroko rozumianym HR, szkoleniami i rekrutacją dla Nu skin :)
Andzelika
16.07.2024 16:58
Odradzam MLM, zarobki bardzo niskie, kobiety które pracują za to żeby sobie kupić taniej kosmetyki Żenada. Spsosób wynagradzania żałosny natomiast nie powiem kosmetyki nie wszystkie dośc dobrej jakości nie do końća warte swojej ceny chyba że traficie na promocje.
Nina
16.07.2024 08:49
Zarobki adekwatne do zaangażowania.
Produktu premium. Przebadane klinicznie więc dla mnie to podstawa gwarancji efektów. Mam samych zadowolonych klientów.
W moim gabinecie od roku pracujemy tylko na Nuskin. Super że mogą też zarabiać moje pracownicę. Klientów coraz więcej. Zamówienia robię co tydzien - kiedyś na innej marce - raz w miesiącu/ więc jest różnica.
Ogromnie polecam profesjonalistom i właścicielkom salonów/gabinetow.
03.06.2024 17:23
To nie prawda że zarabia się na ,,górę” i przykre jest to, że wypowiadają się hejterki nie znające tak naprawdę możliwości. Ja jestem w firmie kilka lat, zarabiam znacznie więcej niż mój lider, który robi minimum. I są to kwoty między 12 a 20 000/ msc. Mimo że przez pierwsze miesiące było to kilkaset złotych/ miesiąc. Ale podeszłam do tego jak do swojego biznesu. Który muszę rozkręcić Jeżeli ktoś nie wierzy - mogę wysłać fotki z aplikacji na priv. Słuchajcie praktyków. Nie ludzi którzy weszli i zrezygnowali po upływie trzech miesiący czy pół roku. Nikt w takim czasie nie rozkręci działalności. Nikogo nie naciągam. Nikomu nic nie wciskam. Pomagam ludziom. W rozwoju. W wyjściu z kompleksów. Setki razy usłyszałam ,,dziękuję”. Jestem bardzo wdzięczna że tu jestem.
Moim zdaniem polecać Nuskin to prestiż i duma. Pamiętajcie, że to firma naukowo- badawcza gwarantująca efekt - nie ma takiej drugiej.
Annaa
29.02.2024 23:01
Dla mnie katastrofa . Nie wiem kto na tym zarabia kto nie ale miałam przyjemność z jedna Panią , która chciała mnie w swoim zespole . (usunięte przez administratora) , naciąganie , wymyślanie żeby tylko ktoś kupił . Produkty drogie … można kupić tańsze i pewnie dużo lepsze . Ciagle mówią jak podróżują dzięki temu Haha praca dla wariatów serio :) nie bawcie się w to szkoda czasu
Ala
24.04.2024 13:41
Nie wiem kto na tym zarabia? ???????????????? dobrze że pani się zapoznała z planem wynagrodzeń! Hihi. Gratuluję- przedsiębiorco za pół grosza ;) matko/ żal mi ludzi którzy tu piszą opinie nie pracując. Serio????????? Ale to dobrze/ niech zarabiają Ci którzy potrafią.
Mała
27.04.2024 08:43
Zarabiają ci, którzy dla pieniędzy są w stanie zrobić dużo i nie mają oporów żeby wciskać ludziom kit.
Dori
25.04.2024 11:17
Najpierw byłam klientką.technologie najlepsze na świecie. Uratowały moją skórę. Żadne inwazyjne zabiegi tak mi nie pomogły. Mimo ze sama jestem kosmetologiem! Wdrożyłam do salonu i klientki równie zachwycone jak ja. Polecam spróbować najpierw na swojej skórze! To jest sztos.
Zawiedziona
27.04.2024 08:40
Spróbowałam kilku produktów. Jednym słowem ujmur- porażka. Tak zniszczonej skóry twarzy nigdy wcześniej nie miałam. Na szczęście udało się przywrócić skórę do normalności używając serum z kwasami oraz retinolu. Z całego serca nie polecam.
PRACA
26.04.2024 13:58
Jakie macie wrażenia z pracy? Ostatnio czuje że coś się zmienia w niepokojącym kierunku
Pysia 123
28.01.2024 20:49
Jak dla mnie totalna tandeta produktu wogole nie działa panie pracujące nu skin robią sobie botox przerabiają zdj zakładają filtry nie dajcie się oszukać tak jak ja bo za późno poznałam prawdę na temat tej firmy i produktów
Aga
29.02.2024 21:53
Moja bratowa kupuls Lumi i ma teraz perfekcyjną cerę gdzie wcześniej co raz lalata do kosmetyczki z oczyszczaniem twarzy i nic. Więc sama Lumi polecam, bo widzę u Niej efekt super..po tym jsk zostawiała grubą kasę w salonie. I nie, nie pracuje w nu skin.
Malgosia
26.08.2020 09:42
Pastę kupiłam u koleżanki z czystej ciekawości gdyż się przewija na Facebook ????
Lepszej nigdy nie miałam a wiele probowalam by pozbyć się nawracającego kamienia
Ale pasta to jedno
Z ciekawości czytałam dalej o firmie
Badania kliniczne itp urządzenia galwaniczne o których słyszałam same plusy
Aż trafiłam na Petardę !!!
Czemu Wy nie trąbicie o tym skanerze ??? Przeciez to tak zaawansowana technologia, ze nikt czegoś takiego nie posiada prócz Was !!
Sama bym chciała mieć takie urzadzenie w swoim gabinecie
Dlaczego nikt o tym nie mówi ??
Skaner składników karotenoidów to jest poprostu sztos jak dla mnie
I od wyedy zrozumiałam, ze to
Naprawdę innowacyjna technologicznie firma naukowo- badawcza
Nikt kto się zna na dietetyce i kosmeteologi Wam nie powie ze byle co sprzedajecie
Gocha
06.11.2023 14:15
A napisz mądralińska jaki jest ten inwazyjny pomiar antyoksydantów karoteinowych?
Mam wrażenie, że eszcze chwila i same sobie nagrodę Nobla dacie.
Wciskacz innym swoich zakupów
14.04.2024 07:45
Ja tu nie widzę tego multum możliwości.
Wszystkie działania jakie opisałaś to po prostu wciskanie towaru znajomym. Stalkowanie ich. Firma nie daje próbek.
A towar do wciskania trzeba kupić.
Phi, no trzeba być geniuszem z ujemną inteligencją, żeby taki model polecać.
Współczuje.
Zostaw merytoryczną opinię o NU SKIN