OBI

Piotrków Trybunalski

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 59 ocen.

OBI
3 59 6 1

Opinie o OBI

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Agata

@Majkel, dziękuję za wyjaśnienie. Na pewno awansując dostajesz więcej obowiązków i więcej odpowiedzialności, tak jest w każdym miejscu pracy. Pensja, o której wspominasz, jest w takim razie podparta jakimś socjalem? np. Multisportem czy ubezpieczeniem zdrowotnym?

nick
@Agata 03.08.2018 15:44

Przyjmując sie do sklepu, dostajesz umowe na rok czasu. Masz pakiet zdrowotny Luxmed, Multisport. Na Multi Ty płacisz ok. 56zł reszte zakład. To zalezy od tego jakie masz zarobki. Co do awansów jest tak, robisz to co robisz, ale kierownictwo by chciało żebyś robiła to dwa razy szybciej i więcej.

Greg

Pytanie do pracowników Obi Piotrków, jak wy tam wytrzymujecie w takie upały jakie są teraz? Tam nie ma czym oddychać! Człowiek wchodzi na pół godziny i wychodzi cały mokry!

Agata

@qwert13 @elo czyli wynagrodzenie pracowników firmy w ogóle nie ulega zmianie wraz ze wzrostem stażu pracy? Obecnie na rynku pracy mamy rynek pracownika, na którym to raczej pracownicy dyktują warunki. Czy naprawdę chcecie powiedzieć, że są osoby, które pozostają w wieloletniej współpracy z OBI bez szansy na poprawę warunków zatrudnienia? Czy ktoś może opowiedzieć, jak również wygląda sprawa ewentualnych awansów?

Majkel
@Agata 17.07.2018 16:34

Tu wszystko zalezy od tego jakie masz stanowisko. Na początek tytułowana Młodszym Doradą Klienta, nim możesz być nawet przez dwa lata(albo i dłużej), wszystko zależy od tego jak szybko zdobywasz wiedze i ogarniasz sklep. Potem jest Doradca Klienta i tu masz taki awans, po którym mogą Ci dać podwyżke. Czyli norma awansujesz, jest kasy więcej. Ale bez względu na to czy jesteś młodszym czy starszym doradcą, cały czas odwalasz tą samą robote i masz dowalane coraz wiecej obowiązków. Pracownik to tu nie ma za duzo do gadania i dyktować może sobie duzo, po "górze" to spływa. Jest spora rotacja pracownik w sklepie i nadchodzi powoli czas, że nie bedzie miał kto robić, bo już powoli nie ma. Osoby pracujące tu od początku istnienia sklepu, mają może z 2400 na ręke, a to jest bardzo mało, bo tyle w niektórych miejscach daja już na początek.

qwert 12

No wlasnie tez widzialem ogloszenie i mysle by zglosci sie na mlodszego doradce klienta w budowlance. Polecacie ? czym taka osoba sie zajmuje ? i jak wyglada dzien w pracy ? A czym zajmuje sie Logistyka ? bo wdzialem ludzi w takich koszulkach. A jakie sa zarobki co do pracy ? oplacalne ? Dzieki za odpowiedz

elo
@Ohmniamea 13.07.2018 09:52

Na serio, w markecie ludzi jest na styk, nowe osoby które przyjdą i widzą co musza robić i za ile, to zaraz odchodzą.

Wojtek

Jaką umowę podpisuje firma na początek? Czy jakiś socjal macie?

tm

w chwili obecnej jest nowa rekrutacja na DK Budować,Technika, Ogród staram sie o prace ,czy warto?

Agata

@anonymous, dziękuję za Twoją odpowiedź. Długo już pracujesz w OBI? @nick 1, a czy Ty jesteś pracownikiem tej firmy? Jaką masz opinię na temat tego pracodawcy? Przypominam, że wątek dotyczy pracy w OBI w Piotrkowie Trybunalskim.

klient

OBI ŁÓDŹ Witam, lubię w miarę ten sklep ale za każdym razem jak kupuje coś w tym sklepie w promocji to się muszę mocno nawk....ać żeby odlepić metkę od danego produktu!!!nie rozumiem dlaczego w innych sklepach nigdy nie mam takiego problemu?!, a tu....jakby cena i napis ,,PROMOCJA..PRZECENA"był klu..tego sklepu. Już nie mówię o plafonie który kiedyś kupiłam i ktoś na samym środku tego plafonu nalepił tę właśnie zaj...nalepkę!musiałam się mocno nagimnastykować by nie uszkodzić plafonu. Żenada!! Doradzam,żeby ktoś kto to nalepia te etykiety nalepił sobie ją na czoło i spróbował odlepić..a będzie wiedział o co mi chodzi. Powodzenia..

Agata

@nick, czyli w OBI w Piotrkowie Trybunalskim nie ma co za bardzo liczyć na podwyżkę, tak? Czy można przypominać się z tym tematem przełożonym co jakiś czas? @Cezary, a Ty jesteś zainteresowany pracą w OBI? Jakie stanowisko Cię interesuje? Aplikowałeś już do pracy w tym miejscu?

anonymous
@Agata 23.04.2018 22:14

No nie ma co liczyć na podwyżke. Przyjmuja Cie do pracy, dają umowe na rok czasu i tak robisz za stałą pensje bez żadnych dodatków. Po roku czasu jęsli przedłużą umowe, to dostaniesz z 200zł wiecej i tyle. Generalnie płace wyglądają tak, że pensja nowego pracownika i pracownika z kilku letnim stażem to jest róznica 200-300zł. O jakiś premiach zapomnij, jest teraz długi weekend majowy, wszyscy pracują po 10h dziennie i nic z tego nie mają i mieć nie bedą.

Cezary

Nie jestecie zbyt rozmowni, szkoda. Nowi chętni do pracy często korzystają z waszych wpisów.

nick 1
@Cezary 25.03.2018 11:25

Może dlatego, ze mało osób tu zagląda.

Administrator

Co od czasu dodania ostatniego wpisu zmieniło się w OBI, jeśli chodzi o wynagrodzenia?

nick
@Administrator 12.02.2018 08:34

Dostajesz 2600 brutto i na tym sie kończą marzenia o dobrych pieniądzach w OBI. Z takim hajsem zostajesz, pensja nie wzrasta. Nie licz na premie, bo takich nie ma. Była mowa o premii kwartalnej, ale nie udało sie wyrobić.

Filip

Patrząc na forum , gdzie od dawna nikt nie pisał odnoszę wrażenie, że dobrze się w firmie pracuje?

Agata

@1234123 dziękuję za odpowiedź. Czy wiadomo Ci jak wygląda kwestia awansu? Jest to możliwe? Jeśli tak to czy są powszechnie znane warunki, które należy spełnić aby go otrzymać? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie. @KrzysztofZeSzczecina podsumowując Twoją wypowiedź można stwierdzić, że jesteś zadowolony z pracy w OBI? Czy możesz opowiedzieć więcej o swoich doświadczeniach z firmą? Jak wygląda kwestia atmosfery w pracy? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

KrzysztofZeSzczecina
@Agata 05.10.2017 19:03

Awans jest jak najbardziej możliwy, jeśli ktoś ma do tego predyspozycje i jest ambitny. Śmiem twierdzić, że atmosfera w OBI jest bardzo dobra i ciężko o taką gdziekolwiek indziej :)

anonim

(usunięte przez administratora)

1234123

Pakiet medyczny Luxmed, Multisport jak ktoś chce chodzić na siłownie czy basen (większą cześć płacisz Ty, reszte dokłada market). Jeśli chodzi o grafik, to zalezy od kierownika działu, który go układa.

Agata

Aktualnie dostępne są oferty pracy w OBI w różnych oddziałach. Pracodawca wspomina o możliwości rozwoju w firmie. Jak to wygląda w praktyce? Wasza opinia będzie pomocna dla wszystkich, którzy chcą związać swoją przyszłość zawodową z daną firmą i rozwijać się na obranym przez siebie stanowisku.

KrzysztofZeSzczecina
@ewrtrwq 22.08.2017 11:46

Akurat ja nie siedzę w dekoratorni czy też sekretariacie, kto Ci jednak broni znaleźć sobie takie stanowisko pracy ? :) Każda praca ma plusy i minusy. Nie ma sensu "jeździć" po pracownikach stricte biurowych. Roboty jest bardzo dużo to fakt, ale jak już było napisane nie ma co narzekać. Trzeba sumiennie wykonywać swoje obowiązki, czasem zacisnąć zęby i robić to co do Ciebie należy. Zastępcy są jacy są, czasem faktycznie o pierdoły się czepiają, podczas gdy jest od groma ważniejszych spraw na głowie. Ogólnie jednak z mojej perspektywy patrząc nie jest źle. Jak ktoś jest typem narzekacza to wszędzie znajdzie dziurę w całym. Nawiązując do leniuchowania to uwierz, że są takie przypadki co to potrafią znaleźć sobie czas na leniuchowanie i to wtedy kiedy jest w brud roboty. O kawkach w sekretariacie, dekoratorni itepe itede nie wspominając :)

Klient

Obi Piotrków porażka czekać na kogoś kompletnego czasu braknie jedna osoba na dziale jedna kasa czynna i stój wiadomo jak płaca taka praca porażaka czekam tylko niech otworzą Castoramę i po obi

Nick
@Klient 03.11.2016 21:57

A myślisz że w Castoramie bedzie inaczej? Bedzie tak samo, bo zachodnie markety działają na zasadzie "po najtańszych kosztach" Cięzko czasami w OBI o wolnego pracownika, bo jest zawalony robotą. Obsługa klienta, dokładanie towaru, szykowanie zleceń. Tu sie robi kilka etatów na jednym. Klient jest ważny, ale reszta też musi być zrobiona. Ludzie ciągle zapominają, że przychodzą do marketu samoobsługowego i marudzą o głupoty.

każia

no wlasnie zawsze uważam ze lepiej jest kiedy stawka jest podawana w netto wtedy nikt nie ma zandych wątpliwości ile ebdzie zarabial przecież a to jednak ważne jest i każdy powinien mieć to cczarno na biaym

anonim

(usunięte przez administratora)

aga
@Bonanza 08.07.2016 10:29

chyba netto. bRUTTO 3200 to ok 2100 netto Coś ci sie pokręciło .

refre

a ile zarabia kierownik?

stolica Gruzji

Jako uchodzca, dostaniesz w Niemczech większy zasiłek, niż jako pracownik niemieckiego Obi w Polsce.

Big

Nikt nie ma obowiazku tu pracowac. Skoro w innych instutucjach rozdaja lepsze pieniadze to droga wolna..z tego co widac w mediach wiele osob strajkuje i to w zawodach ktore naprawde wymagaja ciezkiej i odpowiedzialnej pracy..rzecz jasna ze kazdy chce godnie zyc..ale wiekszosc spoleczenstwa nie stac na coroczne wakacje..taka polityka..warto moze poruszyc wyzej istniejace organy wladzy..

Obi w !@#$ cie robi.

W OBI nie zarobisz, dadzą Ci umowe na na 3/4 etatu na początek, przez najbliższe pół roku albo i rok. Nadgodziny niepłatne, tu sie robi wszystko najtańszym kosztem. Największy cham pojechał wrócił do Kielc, tak że atmosfera sie poprawia :)

Włoski

bos jeśli jesteś na stanowisku kierownika w OBI to może i zarabiasz te 2 tys., ale nie szary pracownik. Nie ma tu dodatku że pracujesz weekend, za nadgodziny nikt nie płaci, tylko masz "do odbioru". Możesz dostać premie od obrotów jeśli sie wyrobimy, ale to 70 zł na reke. Tu każdy chce być godnie nagradzany za swoją prace, a nie dostawać resztek z talerza. Wyobraź sobie sytuacje, dostajesz wypłaty 1300-1400zł, musisz tu dojechać do pracy, a nie jesteś z Piotrkowa. Jedzenie + rachunki i nie masz pensji. Za takie pieniądze pracujesz tylko żeby jakoś przeżyć i nic więcej. Takie pieniądze, to jest niewolnicza pensja!

bingo

Przy średniej krajowej ponad 4000 PLN brutto, ty masz czelność pisać żę 2000 na rękę to jest zarobek? No chyba że tygodniowo, to się zgodzę, nawet brutto. Ale skoro Polak, we własnym kraju daje się doić jak krowa na łące, to już tylko i wyłącznie na swoje życzenie. Czy za tę bajońską sumę 2000 stać cię na co kolwiek? Na wyjazd do Grecji czy weekend na mazurach? No chyba pod namiotem. Zastanówmy się za ile pracujemy i walczmy o swoje godne wynagrodzenie.

Obserwuj ten wątek!

"nie taki djabel straszny" Ty chyba pracowałeś w innym markecie, lub też pracowałeś na kolanach u dyrekcji, skoro tak im słodzisz. Jaka jest prawda, to wszyscy w markecie wiedzą i nikomu taki dennym komentarzem oczu nie zamydlisz. Te Twoje wypociny, to zwykły bełkot, który mija sie ze stanem rzeczywistym. Każdy w markecie powie, że Biały Miś to jest menda a nie człowiek, jest tu tylko po to żeby utrudnić życie innym, bo współpracować z ludźmi nie umie.

Coś

Mam problem jak sie robi zupę z kurek prosze pomóżcie widzę dużo ciekawych propozycji na obiad

nie taki straszny diabeł...

Tyle nicków, a ktoś musiał zainspirować się moim i na dodatek z błędem. Ja Ciebie nie obrażam więc nie rozumiem, dlaczego Ty to robisz ,ale trudno . Może lepiej trzymajmy się merytoryki strony .

stolica Gruzji

Szkoda, że z ortografii nikt ci nie podpowiada.

nie taki djabel straszny

Podpowiada mi ,żeby nie karmić trolla

stolica Gruzji

To bardzo ciekawe co piszesz, ale co na to twój lekarz?

nie taki straszny diabeł...

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) Bardzo miło wspominam pracę w OBI. Największą zaletą są LUDZIE, to dzięki NIM praca staje się milsza i codzienne obowiązki nie są już takie monotonne i uciążliwe. Praca, jak praca- moim zdaniem w Piotrkowie za te pieniądze jest średni wybór i nie ma co wybrzydzać. Przyznaję, że na dziale Budowlanym i Ogród trzeba się napracować, ale nie przesadzajmy- są też chwile luźniejsze i często wykonywane zdania nie wymagają aż takiego wysiłku fizycznego- bardziej umysłowego :) W osobie Dyrektora zawsze widziałem wsparcie, w każdej sprawie, nie było sytuacji, że nie chciał mi pomóc- chyba, że naprawdę nie mógł- to samo kierownicy. Zastępca Dyrektora jest bardzo zorganizowany i wymagający , nieraz z drobiazgową dokładnością sprawdza powierzone pracownikom zadania. Tylko czy to jest złe? Pewnie tak, dla większości to są przejawy złośliwości i upierdliwości ja również miałem takie odczucia, gdy tam pracowałem. Teraz po czasie widzę, jak wiele tych samych zachowań "odziedziczyłem" po Panu K. Dyrektor nie może dać sobie wejść na głowę :) Pracowałem wcześniej w innej firmie i jest bez porównania. Tutaj z Dyrektorami można normalnie pogadać, pośmiać się i nieraz potrafili zakasać rękawy i przerzucać z pracownikami pudła :) W Obi poznałem wiele osób z którymi teraz jesteśmy bardzo dobrymi znajomymi :) Będę wspominał tę pracę bardzo miło i zachęcam każdego, żeby na własnej skórze się przekonał, jak jest naprawdę, a nie czytał dziecinne komentarze, rodem z Pudelka. Wynagrodzenie mogłoby być większe, ale to powinno się mieć pretensje do Państwa i rządzących a potem i w mniejszym stopniu do Dyrektora sklepu, który niewiele ma do powiedzenia na temat wysokości pensji. Praktycznie co miesiąc dostawałem premię targetową, kiedyś były jeszcze premie za tajemniczego klienta i nawet 300zł w miesiącu mogło wpaść. Jeżeli ktoś jest pracowity, otwarty , komunikatywny i nie uważa, że praca w takim sklepie jest poniżej jego kompetencji to pewnie będzie miał takie same odczucia, jak ja. Nie chcę , żeby mój komentarz był odebrany, jako cukierek skierowany w stronę Dyrekcji, po prostu zdziwiłem się, jak można tak oczerniać ludzi , którzy średnio na to zasługują. Ciekawe , jak Ty czy Ty byś się zachowywał na ich miejscu?! Założyć białą koszulę każdy może, ale ciężar obowiązków i obciążenie psychiczne nie jednego by zgniotło :) Oj, tak się rozpisałem, ale nie planowałem :)

Zostaw opinię o OBI - Piotrków Trybunalski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI