AB Werkt

Baarlo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 87 ocen.

AB Werkt
2 87 6 1

Opinie o AB Werkt

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Cezary

Jakieś wskazówki przed aplikacją?

Mgr
@Cezary 22.06.2018 18:19

Nie aplikuj do tej agencji i przez pośrednika tu w Polsce do ab werkt

Ona w Holandii

Pracuje przez to biuro już prawie 3 lata. Nigdy nie zdarzyło mi się upominac o swoje pieniądze. Może miałam że 2x opóźnienie z wypłatą bo umowa nie była podpisana. Co do warunków mieszkaniowych. Bywa różnie. Jeśli trafisz "w drugą część" na końcu kempingu Baarlo to jest dość schludnie i czysto. Często to sami ludzie zostawiają (usunięte przez administratora) i malarie na domku. Na początku zaś kempingi są obskurne. Często jest grzyb i niestety, ale pokoje wyglądają okropnie. Podlogowka taka, że jak nawet umyjesz ja to i tak wygląda jak brudna. Czasami brakuje klapy od kibla, nie ma zasłony do prysznica. O klapę prosisz parkmenegera filii ab werkt w Baarlo. Reszta jest w Twoim zakresie. Ów park menager to kawał (usunięte przez administratora) Tak. Wszystko zależy od tego jak pozwolisz sobie "w kaszę dmuchać". Jak się nie odezwiesz i pozwolisz się ponizac to będzie po Tobie jechał. Sama wiem na swoim przykładzie. Skończyło się na tym, że koleś musiał wziąć przymusowy urlop. Odtąd sprawy w biurze mam załatwione od razu, miło i grzecznie. Sama koordynator przywozi mi nawet umowy na mieszkanie. Od ponad 2 Msc jestem już na normalnym mieszkaniu, właśnie przez ab werkt. Co do pań koordynatorek, cóż.. Wielka łaska przy załatwieniu czegokolwiek jeśli jesteś "malomowny" itd. O wzięciu chorobowego zapomnij, chyba, że umierasz. PS. W tamtym roku byłam na chorobowym przez 12 dni. W dniu kiedy koordynatorka umówila mnie na wizytę u lekarza holenderskiego 1 5h po tym napisała mi e-mail "Czy jest Pani jutro zdolna iść do pracy?" nie byłam zdolna. Nachodzily mnie co 2 dzień na domku. Ze jak to, pracy nie ma itd. To może na urlop jechać trzeba wcześniej. Itd. Dodam, że jestem z partnerem i nie, nie pojechałam wcześniej na urlop, ponieważ urlop chcemy spędzić razem, a nie osobno. Na szczęście mój pracodawca jest mega wyrozumiały i mogłam być na "l4" ile chciałam. Wszystko zależy od tego na jaka pracę trafisz. Obecnie nadal borykam się z problemami że zdrowiem, ale leczy mnie już holenderski lekarz, którego załatwiła mi właśnie polska brygadzistka z pracy. Mogę brać więcej wolnego jak trzeba itd. Warto znać tutaj chociażby podstawy ang! Co do ludzi... Polacy... Cóż... Większość to patologia... Przychodzi Ci taki z pracy i zamiast obiad zjesc to na dzień dobry jest "pssss" od puszki od piwa. Jeśli chcesz pracować, znasz język, nie jesteś idiota co nie potrafi się wyklocic o swoje to jedz. Polecam

Auri

Jak dla mnie beznadziejna firma przedłużają wypłaty do tego mają gdzieś klientow nie polecam .

nowy

Witam, czy był ktoś w pracy przez AB Werkt w Roermond? Interesują mnie warunki tam panujące i info na temat kontaktu z koordynatorami. Będę wdzięczny za wszystkie opinie.

nowy
@Tobiasz 19.06.2018 19:20

Dziękuję.

Zainteresowany

Miałem zamiar starać się o pracę ale trochę się zastanawiam!!

Jasiek

A może warto znaleźć sobie indywidualnie mieszkanie i byłoby super.

ter

ma ktoś do nich jakiś kontakt telefoniczny? może być holenderski, byleby z Polakiem pogadać?

반죽

Jeżeli jedziesz po raz pierwszy warunki mieszkaniowe mogą wystraszyć (wielu ludzi mieszkało po 4 osoby w jednym baraku mimo, że holenderskie prawo pozwala mieszkać na takim metrażu w max 3 osoby). Bardzo zniechęcić mogą również pieniądze, które są potrącane co tygodniowo z wypłaty przez biuro za barak, który często jest obskurny i brudny po poprzednich lokatorach (około 70 euro). Pieniądze w moim przypadku wypłacane było przez biuro regularnie oraz bez spóźnień jednakże wiele razy miałem wątpliwości czy nie zostało przelane trochę zbyt mało pieniędzy. Denerwować może również to, iż wiele spraw załatwia się w biurze do którego trzeba chodzić niekiedy parę razy dziennie ze względu na to, iż jest się zbywanym przez obsługę. Wystraszyć może również podejście polskiego głównego kordynatora. Jest to człowiek prymitywny i bardzo niemiły. Jednakże rozumiem po cześci zachowanie tego człowieka ze względu na ludzi, z któymi musi pracować. Co do pracy to byłem z niej zadowolony ze względu na to, że traktowano mnie tam dobrze i uczciwie (dobrze jest znać podstawy angielskiego- wielu holendrów pozytywnie na to patrzy). Pamiętać należy jednak że jest wiele przedsiębiorstw, które współpracują z AB więc praca może przytrafić się różna. Ludzie to największy minus tego kempingu. Jeżeli jesteś człowiekiem młodym, przyjechałeś na wakacje dorobić trochę kasy, i twój iloraz inteligencji jest przynajmniej średni to wg. mnie to dobre miejsce dla Ciebie ze względu na to żeby uświadomić sobie jaki poziom ludzi reprezentuje nas za granicą. Ogromna część naszych "braci" z polski, która tam mieszka to ludzie bez perspektyw, bez wykształcenia, z marginesu społecznego, z dużymi problemami alkoholowymi i narkotykowymi (nie mówię tutaj o trawce). Są tam też ludzie niebezpieczni wyrwani żywcem z recydywy. Po kempingu często kręci się trochę dziwnych typów. Nie raz widziałem pijanych/ naćpanych polaków drących się w centrum Baarlo. Nawet jeśli ktoś nie krzyczy i nie jest strasznie pijany to naszego krajana można poznać po pomarańczowej reklamówce z Coopa, "gustownym" ubraniu oraz po marszu środkiem ścieżki rowerowej. Takiej ilości patologii jaką widziałem na tym kempingu nie widziałem w Polsce przez 5 lat.Jeżeli chcesz przeżyć ciekawą przygodę i zarobić trochę kasy to jedź i czerp z tego. Najbardziej szkoda mi ludzi, którzy jeżdżą tam faktycznie zarobić uczciwie pieniądze, są kulturalni i nie wyglądają jakby urwali się z pobliskiego lumpeksu bądź kontenera z ubraniami PCK. Btw. czytając niektóre komentarze tutaj można doznać chwilowego zaćmienia mózgu. A i jeżeli jesteś normalnym człowiekiem to odradzam jechanie w to miejsce samemu.

evva
@no 13.05.2018 12:09

Jesli jestes studentem, mładą dziewczyną, lub parą: darujcie sobie. Więcej złości. Tam wszyscy uważają się za super mądrych, a są starymi kawalerami z przepitymi głowami. Wiecie jak to jest dyskutować z takimi ludzmi? WALKA Z WIATRAKAMI. Jesli w domku (to są małe obskurne domki) bedziecie z 7 takimi osobami lub w Baarlo z 3 to będziecie musieli sprzątać za nimi, ciężko spać, boisz się o swoje rzeczy, o dom, czy zamknął, czy nie zaproszą jakiś obcych ludzi, albo wyłączął gaz, tam ludzie wyjezdzają i przyjezdzająz dnia na dizeń, mogą cie okraść i zniknąć bez słowa. Pokoje są 2 osobowe. Za domek odpowiada się WSPÓLNIE. Dzielisz odpowiedzialność z jakimiś burakiami. Często są kradzieże. Teren nie jest strzezony. Agencja moze tak, ale z prywatnym domem. Pieniądze średnie. Czasami trzeba się upominać. W domkach są kary, za brak porządku, za nie wyrzucone smieci, brak przescieradła. W biurze codziennie wielka kolejka. Cieżko coś załątwić.

Olo

Zlodzieje,zlodzije i jeszcze raz zlodzieje!!!

anonymous
@Miqlos 18.03.2018 15:48

bystrzaku z pieniędzy? ja pracuje 6 tydzień przez ab i jest to mój ostatni. Po 3 tygodnie chodziłem upominać się o swoje pieniądze aż powiedziałem dość. A tak na marginesie to z 20 osób które pracowały ze mną 6 osób miało ten sam problem wiec nie jest to pojedynczy przypadek.

Hanusia

Pracowalam kasa na czas koordynatorka wporządku warunki mieszkaniowe znakomite niewiele jest tak dobrze zorganizowanych biur.Chce ponownie wyjechac do nich do pracy .

anonymous
@Hanusia 17.03.2016 20:23

Hanusia nasuwa mi się jedno pytanie po przeczytaniu twojej opinii, a mianowicie jak można być taka karykaturą człowieka żeby aż tak zakłamywać rzeczywistość i okłamywać ludzi którzy bardzo często mają nóż na gardle i taki wyjazd to ich jedyna szansa.

anonymous

Krótko i na temat. Jeżeli lubisz ciężko pracować i następnie prosić się o swoje zarobione pieniądze po kilka razy to jest to właśnie agencja dla Ciebie. Czasem wypłatę dostajesz z 3 tygodniowym opóźnieniem oczywiście po kilkukrotnym odwiedzeniu biura z prośbą żeby Ci łaskawie wypłacili lub usłyszysz tylko pogardliwe stwierdzenie przecież ja panu nie wyczaruje. Wiec podsumowując jeżeli lubisz błagać o swoje ZAROBIONE pieniądze i pracować na panie w biurze które gardzą Tobą i najchętniej napluły by wam w twarz żebyś więcej nie raczył przychodzić upomnieć się o swoje pieniądze TO JEST TO WŁAŚNIE AGENCJA DLA CIEBIE. Celowo nie poruszyłem innych kwestii typu zakwaterowanie, zarobki ponieważ co wam z tego skoro możecie wcale tych pieniędzy nie zobaczyć jeżeli nie jesteście zdesperowani żeby walczyć z tym całym syfem jaki was będzie tutaj otaczał.

Aro

Jeszcze chciałem dodac,że na wypłatach oszukują.Nie wypłacają za święta,np.Swieto Królowej,gdzie każdy ma mieć dodatkowo zapłacone,albo jak nie pracował,to normalnie ma mieć dniówkę zapłaconą.Najgorzej jest jak w tygodniu pracujesz u kilku pracodawców,to zazwyczaj od jakiegoś ci nie wypłacą.Wypłaty też nie są na czas.Niekiedy nawet 3 tygodnie trzeba czekać,a koordynatorka ci mówi,żebyś od kogoś pożyczył...makabra.Musisz wciąz do koordynatorki chodzić i o swoje pieniądze się prosić.Codziennie przed biurem tłumy ludzi,a tylko 10 na dzień moze się zapisać.Jedz tylko jeśli ktoś już ci zaklepał na miejscu stałą pracę,to i godziny będziesz miał i będziesz wiedział co będziesz robił.

Aro

Byłem już kilka razy pracować przez AB i powiem Wam wszystkim szczerze.Jak nie masz znajomego co ci załatwi stałą pracę w której pracuje,to nie masz się po co wybierać do Holandii.Koordynatorka w Polsce ci powie,że jedziesz np. pracować do hurtowni pomidorów.A na miejscu często się okazuje,że robisz inną pracę,albo prawie w ogóle jej nie masz,bo robisz po 3 dni w tygodniu. Sciągają tylko ludzi po to,żeby mieli za co opłacić domki,które wynajmują i samochody,które są w leasingu.Tak więc to co mówi koordynatorka w Polsce,to w ogóle się nie liczy.Ona tylko jest po to,żeby zwabić człowieka do Holandii,a potem ma cię gdzies. Powie ci,jak będziesz miał problem,zeby się zwrócic do koordynatora w Holandii.Po prostu umyje ręce.A jechać przeszło tysiąc kilometrów po to,żeby robić po 3 dni w tygodniu,nie ma sensu.A pracodawcy Holenderscy już też są coraz bardziej bezczelni.To już nie tacy sami mili ludzie jak 15 lat temu,gdy jeszcze mało kto jezdził do Holandii.Tak więc miły człowieku zastanów się zanim pojedziesz.

Hanna

Czy AB Werkt zapewnia zakwaterowanie? Czy daleko od miejsca pracy? W jakich warunkach mieszkają pracownicy? Kto jeszcze zna pracodawcę i wypowie się? Czekamy.

Karolina
@Hanna 30.04.2018 09:55

Domki holenderskie na 100%zapewnia zakwaterowanie... Warunki to zależy kto na kogo trafi czysto porządek który pilnuje Pan Romuald z Dickiem ogólnie są dobrymi ludźmi.. Nie ma się co martwić firma lojalna jak najbardziej polecam

xoxo

Pracowalam tam w tamtym roku . Wyplaty byly w terminie. Zalezy tez jaka praca. Z koordynatorkami dalo sie prawie wszystko zalatwic. Dick byl bardzo w porzadku . Tylko ciezko do biura bylo sie dostac . Na temat Romualda nie bede sie wypowiadac . Polski Holender za granica xD Na warunki nie ma na co narzekac sa gorsze. Kary za wszystko daja jak Romuald sie pojawil . Pralnia zazwyczaj nie dziala tak jak powinna. Czesto zastac wolna lub dobra pralke. Ludzie nie sa zli . Jak jestes w potrzebie pomoga. Przestancie tak narzekac , bo i tak wiekszosc tam wraca . . .

Andrzej
@goworkt 12.11.2017 11:27

Dokladnie madry nie wroci

wesoła

Warunki są możliwe, raczej uważała bym na ludzi takich jak jest pan Tomasz J, który udaje do ludzi że jest w porządku obgadując ludzi z biura, Romuald Ciebie też, a do biura na ludzi. Jest to kawał ciula, kanalii i pijaka przez którego prawdopodobnie wyrzucano dużo ludzi z tego co słyszałam przez przypadek rozmowy jego i jego pseudo kolegów. Jego motto brzmi na Baarlo rządze ja. Moim zdaniem skoro on niesłusznie mówiąc brednie do biura pozbywał się ludzi, ktoś otworzy oczy i zrobi porządek z nim. W pracy też nie jest lubiany, można to usłyszeć od ludzi którzy pracują na papryce z innych firm. Jednym słowem kupa gówna. Jestem na Baarlo i znam sytuacje.

Andrzej
@wesoła 07.05.2017 21:13

Na baaro to sama patologia mieszka.Tomasz J tez mi jest znany. Ma ksywa gumowe ucho.

Prawda o AB Werkt

Napiszę całą prawdę o AB Limbirg/AB Werkt Baarlo/AB Werkt Haelen/AB Werkt Holandia. Nie popełniajcie tego błędu. Nie wierzcie w pozytywne opinie, które przysięgam, że jak już to piszą sobie oni sami. Nie sugerujcie się stroną internetową, która oczywiście jest zachęcająca. Nie sugerujcie się tym co powie wam wasz pośrednik w Polsce. Oni sprawiają tylko dobre wrażenie, ktoś kto to wszystko przemyśli zmanipulowany dojdzie do wniosku, że ''chyba dbają o ludzi, chyba się przejmują ich losem, chyba zapewniają im godne warunki, chyba szukają im dobrej pracy i wielu godzin, chyba liczą się z ich zdaniem i dbają o bezpieczeństwo'' NIE PRAWDA! Przyjeżdżając tu będziecie żałować pieniędzy wydanych na bilet i zostaniecie tylko po to, żeby zarobić na powrót.

Ab Ostrzezenie
@Prawda o AB Werkt 11.11.2017 10:34

Potwierdzam w 100 % jedzie się przez te manipulacje jak to pięknie tylko po to żeby zarobić na powrót! Kłamstwa i złodziejstwa tak z Ab w Polsce jak i całe Ab Werkt! Oszukują pieniężnie za 4 dni pracy przesyłają 60 euro tylko dla tego żeby oszukać człowieka! Ostrzegam nie popelniajcie błędy żeby tam jechać będziecie tego żałować!

anonymous

biuro ab werk goes polecacie sortowanie baklazanow?

anonymous

Czy ktos wybiera sie do sortowania baklazanow w gest?

Hanna

@Mimi, napisz proszę jakie Ty masz opinie o AB Werkt? @Nowy, napisz proszę jak wyglądają warunki mieszkaniowe? Czy pracodawca dowozi do pracy? Czy są często nadgodziny? Weekendy są wolne? Kto jeszcze podzieli się opinią o AB Werkt? Polecacie?

Nowy

Pracuje już 3 miesiace na szklarni i narazie nie narzekam bo nie ma tak naprawdę na co,wypłaty ok po 350-360 euro na tydzien przy około 45 h odlicz domek i ubezpieczenie...co przepalisz i przepijesz- nie wnikam ale wiem że da się zaoszczędzić bo po to się tu przyjeżdża,co do Romualda...sprawa wygląda tak....czasem mu współczuję bo nie dość że musi ogarnąć sprawy porządkowe papierkowe i inne to jeszcze czasami musi zapanować nad tym stadem co niektórych baranów ( tych zbyt mocno imprezujących) a ma pod sobą z jakieś 200 osób minimum i każdy ma problem i każdemu coś nie pasuje albo poprostu nie chce mu się (usunięte przez administratora) ruszyć pod biuro i zerknąć na plan a potem dzwonią na alarmowy z byle pierdołą i niestety ktoś to musi ogarnąć najczęściej to Romuald,jak jesteś wporzadku i potrafisz zadbać o siebie to on nie ma powodów aby się czepiać Poza tym trochę szanujmy i siebie i innych bo też widziałem akcje odwalane przez różnej maści magików po alkoholu lub po narko...

Eryk3130

Ja mieszkalem na l3 i bylo niezle warunki nienajlepsze ale da sie wytrzymac Romuald terz mozna z nim wytrzymac pranie jest codziennie ale dajom tylko 1 zeton i jeden na szuszenie to troche za malo bo jak sie jezdzi do pola i szklarni to trzeba duzo prac ale szlo zalatwic w inny sposob zetony.brak tylko wifi na elkach i mkach trzeba chodzic pod biuro tam lapie wifi albo kupic sobie karte lebara za 10 euro to wtedy jest internet . Zle z samochodami 5 0sob na kijanke ciasno do pracy daleko 125 km w dwie strony 250.teraz mieszkam na Arle-RIXTEL TU WARUNKI.dobre jest lazienka pralka salon,i 3 pokoiki bardzo male w salonie trza trzymac rzeczy bo brak miejsca w pokoikach jest tam w pokoiku luzko pietrowe na dwie osoby i komoreczka dla jednej osoby da sie wytrzymac lepsze warunki sa w GOES-Hus.i lepsze koordynatorki,niz na Barlo,dobra terz koordynatorka na ARLE.nie jest zle ale idzie wytrzymac.wyplaty som na koncie w kazdy piontek zawsze.solarisy juz we srode,czwartek,jestem tu w AB.NIE plerwszy raz i se chwale.

Gobe
@Worsqqqt 18.07.2017 20:51

Popieram! ????

Roman

Nic niemam do A B.ale jest jedno chodzi o Halen.jest tam klopot nowy placowy Piotr niewiadomo skad tam sie wziol nowy pupilek koordynatorki Kaudii.za duzo zwolnien o byle co gra wielkiego pana.a ta go popiera bo to rodzina jesli cos zalatwiacie to jom pomijajcie inne koordynatorki wporzadku.Romuald nie jest zly ale temn z Halen to cos ma z glowa do czynienia.ostatnio wylecialo ponad 10 ludzi nawet nie wiadomo za co?wymyslajom co popadnie ....HALEN TO GETTO!!!!brud pokoje grzyb oplata za domek 85 euro do biura ciezko sie dostac ten Piotr blokuje dostep do koordynatota Z koordynatorami z Halen mozna zalatwic tylko z tymi to pani Renata i Kasia Barbara rrszta nieprzystepna.Robiom kontrole w pokojach pod nieobecnosc lokatorow grzebiom w rzeczach osobistych .GETTO.CO TYCZY WYPLAT to roznie bywalo ale za to wakacyjne i urlopowe ciezko odzyskac trzeba zglaszac do Belajstic-urzad skarbowy lub Policaj skarbowy ...powiadamiajcie terz konsulat Polski...jak was zle traktujom mozna telefonicznie danych sie nie ujawnia.ale sklada sie Noty do rzadu Holenderskiego przrz R.P.i CAO.niebujcie sie firmy A B.to tacy sami jak my!!!!Na Halen xaczyna sie kumoterka.....przyglonda sie temu rzad zawiafamiajcie zwiazki zawodowe i skarbowke w Holamdi dane nie sa ujawniane firmie A B.odcierpiom tetz biura w Polsce...jaz. RAZ A B .sie rozlecialo i powstaly inne A B.i niechcom Fuzji sie polaczyc razem....z A B Werkt!!!!

Gobe
@Roman 20.03.2018 10:05

Żeby narobić tyle błędów, to trzeba być chyba analfabetą.

julka

Nie wiem czemu tyle nagatywnych opini ? Ja pracuje przez ab werkt na szklarniach. Zakwaterowanie jest spoko pokoje na Baarlo nie są zbyt duże ale da się tam mieszkać godzin jest sporo. Na wypłaty też nigdy nie narzekałam. Krytykują ci co im sie pracowac nie chce. Nie idą do pracy nikogo nie iformują a potem sie dziwia ze do pracy nie chca ich ponownie typowe dla polaków!!!!

Franek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Mimi
@Franek 22.03.2018 23:02

Mozna Tylko nikomu sie nie chce. Wyrzucac zale i negatywy to zawsze jest czas, My Polacy do tego to jestesmy piersi.zawsze bedzie zle niewazne gdzie itp. Osoby ktore mialy pozytywne wrazenia to poprostu nie wchodza na takie strony. A zawsze jest tak: jak sie samemu nie przekonasz to nie bedziesz wiedzial. Ile ludzi tyle opini

jaa

na szklarni ile sie zarobi za 45h?

on1930
@jaa 13.03.2018 12:02

ja tera za 43h dostałem 260e jakaś porażka,podatek dwa razy taki co w zeszłym roku ;/

Anna

Mam pytanie czy wie ktoś może czy na Baarlo dalej urzęduje ten cieć Romuald?

Roman
@Anna 12.11.2017 09:06

Tak urzeduje i do tego drugi circz podobny na Haelen Piotr przy wsparciu koordynstorki klaudi.

Waldi

Może firma nie jest idealna ale przesadzacie z tymi opiniami. Jak komuś jest bardzo źle niech zmieni pracę.

Miqlos
@Waldi 17.01.2018 19:35

Dokładnie. Zależy do jakiej firmy się trafi. A biuro ma sporo ofert więc można znaleźć coś dla siebie. Wystarczą chęci do pracy.

Ali

Jak z bezpieczeństwem w domach które się dostaje?? Rozumiem że jest ich sporo i wszędzie inne warunki ale chyba firma jakieś zasady ma. Pokoje i szafki zamykane na klucz?

Miqlos
@Ali 17.11.2017 21:33

Pokoje nie są zamykane ani ogrzewane a szafek w nich brak jedynie łóżka są do spania....

Wściekły

AB to (usunięte przez administratora) i kłamce. Wypłat nie płacą po trzy tygodnie mieszka sie w barakach, wołają dużo kasy co tydzien za mieszkanie a nie płaca (usunięte przez administratora) A te babki w biurze to pieprzą że kasa wysłana, głupie małpy (usunięte przez administratora) grzeją tylko kłamce. A pan R... to taki sam tylko kase za barak woła. Wogóle debile całe to biuro !

0rawda
@Wściekły 13.02.2018 20:43

No u mnie to była norma że czekałem 3 tygodnie na wypłatę, musiałem chodzić codziennie do biura czekać w kolejkach i prosić się o swoje. A one wysyłają od jednej kobiety do drugiej. A na życie kasy nie ma i ich to nie obchodziło.

Zostaw opinię o AB Werkt - Baarlo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB Werkt