były_pracownik02.09.2012 21:58
Chciałem wszystkim serdecznie odradzić pracę w tym - jak to nazywa właściciel - PUBie i Restauracji. Po pierwsze - nie doczekacie się tu umowy, nawet jeśli szef początkowo to obieca - jest to wierutna bzdura. Praca (usunięte przez administratora) za 5,50 PLN to niestety fakt, bolesny fakt, ponieważ trzeba wziąć pod uwagę to, iż haruje się po 12h dziennie. Co ciekawe - nawet ustawianie grafiku między pracownikami jest średnio pewne, ponieważ szef wpada nagle i zwalnia tych, których nie ma dziś w pracy, mimo że wg grafiku - NIE MIAŁO ICH BYĆ. Mało? Niesprawiedliwy podział napiwków, nieprawidłowe podliczanie pensji, zabieranie części wypłaty np. za zbyt duże zużycie limonek w ciągu miesiąca (SIC!). I wisienka na torcie - SZEF KUCHNI - który wespół z właścicielem klnie na pracowników z byle powodu, dla żartu wyzywa kelnerki od \\\"pizecze\\\", \\\" (usunięte przez administratora) \\\" i innych \\\(usunięte przez administratora) twierdząc, że tak już ma. Acha...zapomniałbym wspomnieć o umowie szefa kuchni i właściciela - może on zwalniać pracowników, gdy tylko któryś nie przypadnie mu do gustu, lub w jakikolwiek sposób sprzeciwi się np. nazywaniu go słowami niecenzuralnymi.... Ja miałem dość takiego traktowania... niewiele brakowało, abym przeszedł do rękoczynów z tymi imbecylami, którzy wartość człowieka mają za nic. Haruj i nie podnoś głosu w absolutnie żadnej sytuacji - nawet jeśli coś uderza w Twoją godność - to domena tego (usunięte przez administratora) NIE POLECAM I RADZĘ WSZYSTKIM TRZYMAĆ SIĘ Z DALA!