Żałuję, że nie da się ocenić w skali poniżej 0… Historia z tym salonem przerosła wszelkie moje oczekiwania, negatywne- rzecz jasna. Umówiłam wizytę na koloryzację włosów.
Siadając na fotelu jasno i konkretnie przedstawiłam swoje oczekiwania- począwszy od pokazania zdjęcia, poprzez dokładnie opisanie tego, co chce uzyskać, aż po pokazanie kilkukrotnie koloru we wzorniku. Pani Natalia, stale przytakując, z pełnym zrozumieniem zgodziła się na wykonanie skrupulatnie opisanej usługi.
Poprosiłam o wykonanie dekoloryzacji, następnie- koloryzacji(bardzo chłodny odcień brązu, ziemisty, bez jakichkowiek złotych, a tym bardziej- rudych refleksów), a na końcu- strzyżenia grzywki.
Co otrzymałam….?
Ciemny brąz z silnie wyrażonymi refleksami koloru rudego…..
Zwróciwszy uwagę, że nie jest to to, o co prosiłam wyraźnie, usłyszałam, że za kilka myć będzie lepiej. Nijak nie jest to profesjonalne, biorąc pod uwagę fakt, że do stylisty udaje się po to, aby efekt uzyskać od razu, a nie po kilku myciach. Czyż nie?
Gdyby nie mój upór i oburzenie zaistniałą sytuacją, nie spodziewałabym się jakiejkolwiek dalszej ingerencji.
Dopiero moje jasne żądanie, aby „coś z tym zrobić”, zaowocowało podjęciem jakichkowiek działań.
Otóż- panie „stylistki” wspaniałomyślnie stwierdziły, że „dodadzą” koloru.
Kolejne 3h w salonie, co w efekcie skończyło się kruczoczarnymi włosami. Zaznaczam, że to nie kwestia mojego niezadowolenia z usługi. Należy napomknąć, że gdyby usługa została wykonana zgodnie z ustaleniami, a ja pomimo tego byłabym niezadowolona, sytuacja nie miałaby miejsca. Inaczej oczywiście jest wtedy, kiedy dwukrotnie została wykonana zupełnie inna usługa…
A gdyby absurdu tego miejsca byłoby Szanownemu Państwu mało, podczas nieprofesjonalnie wykonywanej usługi zostały zniszczone moje spodnie. Nieudolna stylistka, podczas równie nieudolnej pracy, (zaznaczam, że założony ochraniacz foliowy sięgał zaledwie pasa, nie chroniąc nóg) zniszczyła bezpowrotnie materiał rozjaśniaczem.
Rzekomą rekompensatą za dwukrotnie wykonaną usługę niezgodną z ustaleniami, miał być zabieg pielęgnacyjny. Oczywistym dla mnie jest to, że nie pozwoliłabym dotknąć ponownie moich włosów nikomu z tej placówki.
Sprawa została przeze mnie zgłoszona do Rzecznika Praw Konsumenta, a kwestia zniszczenia mienia przekazana na drogę sądowa.
Posiadam oczywiście wszystkie zdjęcia wykonanych usług (bo stylizacjami tego nie nazwę) zniszczeń oraz prowadzonych z właścicielką rozmów.
Odradzam całkowicie…
Totalny brak kompetencji, profesjonalizmu i śmiem twierdzić- podstawowych umiejętności w wykonywanym zawodzie…..