WBD WeldingService GmbH

Dessau

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o WBD WeldingService GmbH

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WBD WeldingService GmbH

Maja
użytkownik zarejestrowany

@palisander1 czy nie zastanawiasz się nad aplikowaniem do WBD WeldingService GmbH? Może ktoś pomoże użytkownikowi ''palisander1'' w decyzji i napisze coś o pracy w firmie jako spawacz? Pomoże to w podjęciu jego decyzji.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Max czy pytałeś się pracodawcy, dlaczego stawka tak mocno spadła? Być może były to nieaktualne informacje. Warto przedzwonić do firmy WBD WeldingService GmbH i dopytać się o stawkę. Pamiętajcie, że na forum każda wasza pozostawiona opinia na temat pracodawcy jest ważna.

Max

Na Stoczniowcach napisali stawka od 12do 15 netto a jak wysłali meila to już stawka spadła do 12 brutto co to ma być za biuro ,a szukają mnóstwo ludzi do Niemiec napaliłem się na tą robote ale po przeczytaniu ludzi opini nie dam się wydymać na miesiądz z wypłatą, takie stawki to mają na pomidorach w Holandi Polacy i klepią se polki po dupce w ciepłym i czystym,a opinie ludzi są ważne bo większość prawde piszę ,nie chce mnieć nic doczynienia z tą firmą ,bo Polak zawsze Polaka w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyruch,,,,,

Galaretka

Jezeli chcecie z firma cos zalatwic, dzwoncie do lukasza lub tomka z firmy luklog. Pani z wbd to wielka sciema, nic nie zalatwia, zero kontaktu itd. Chyba nie pamietaja kto zarabia na ich wynagrodzenia. Ostatnio pogonili mnie z biura bo sie domagalem moich praw jako pracownik wielokrotnie. Jeden kontakt z luklogoem i zalatwione bez problemu, dalej tak luklog.

Pompeye

Jezeli decydujesz sie na prace na terenie niemiec polecam posrednika luklog. Wstystko co firma obieca jest w rzeczywistosci na miejscu. Pozdtawiam.

bolek

zastanawialem sie czy zmienic firme, bo wbd do mnie zadzwonilo, ale teraz widze po opiniach, ze to lepiej nie ryzykowac, jesli tutaj gdzie jestem jestem zadowolony. Bardzo dobrze placa, wyplata zawsze na czas, zalatwiaja mieszkanie i daja 70€ na wyjazdy do domu. jesli ktos szuka dobrej pracy do niech da znac, moge polecic moja firme,w ktorej jestem

palisander1
@bolek 27.07.2017, 10:10
zastanawialem sie czy zmienic firme, bo wbd do mnie zadzwonilo, ale teraz widze po opiniach, ze to lepiej nie ryzykowac, jesli...

Cześć . Dalej pracujesz w tej samej firmie jako spawacz czy może zmieniłeś firmę ? Jeśli dalej pracujesz w tej samej to by znaczyło że faktycznie jest w porządku - ja właśnie się rozglądam jako spawacz MAG za pracą za granicą - jak byś mógł podać jakieś namiary na dobrą firmę . Pozdrawiam Mirek.

waaaa

10 euro za spawanie??????? żart????? ludzie, sami sobie kase odbieracie godzac sie na takie stawki. Oni mają na was 45euro minimum za 1h. Ja jako spawacz Tig nie dostałem niżej niż 17euroo netto w niemczech i dziwie sie ze za 10 robicie. To na wozkach widlowych mają wiecej

Maja
użytkownik zarejestrowany

@coolninjeśli pracodawca nie płaci nie płaci za czas choroby, to czy zgłaszaliście takie sytuacje? O podobnej sytuacji wspominał też @przetop. Rozumiem, że niektóre sytuacje mogą budzić frustrację jednak przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień.

rolnik
@Maja 21.04.2017, 12:02
@coolninjeśli pracodawca nie płaci nie płaci za czas choroby, to czy zgłaszaliście takie sytuacje? O podobnej sytuacji wspomina...

Jak chodzi o chorobowe kolego ta ja rowniez potwierdzam ze grosza nie dostaniesz,i zaden z moich kolegow ktorych poznalem przez prace w WBD tez nie mial zaplacone L4 mimo to ze mielismy zwolnienia od niemieckich lekarzy. I prawda jest taka ze Polaka w niemczech maja gleboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt ci nie pomoze w tej kwestii,czy tez z innymi naruszeniami prawa przez pracodawce, sady pracy sa platne,chyba ze nalezysz do tamtejszych zwiazkow zawodowych to masz adwokata z urzedu,I w wiekszosci agencje pracy wiedza na ile moga oszukiwac,aby im sie nikt do tylka nie dobral.

coolnin

Firma WBD to taka firma gdzie na każdym kroku tylko patrzą ''okroić'' pracownika. Ubrania robocze.... zapomnij.Szef twierdzi,że źle nie zarabiamy więc chyba nas stać by kupić samemu. Mieszkanie opłacasz sam, a nie jak ktoś wyżej pisze,że firma płaci. W biurze w Gorlitz z p. Agnieszką nie załatwisz nic!!! Owszem przytaknie ci, uśmiechnie się, powie załatwimy a reasumując ma cie w d*pie.Jest rzetelna ale tylko wobec szefa. A i jeszcze kwestia choroby.....pamiętaj,że w tej firmie się nie choruje, bo szefostwo i tak ci nie zapłaci za chorobowe. Mało tego, pracownik, który dostarczył zwolnienie lekarskie usłyszał: że jak chce tu pracować jeszcze to niech to zwolnienie do kosza wyrzuci i do roboty się zbiera bo nic mu nie jest.Parodia!!!

Maja
użytkownik zarejestrowany

@były pracownik WBDdziękuję za Twoją wyważoną opinię. Ktoś z Was również miał podobne doświadczenia?

przetop

Firma kiepska...szkoda waszego czasu i zdrowia, stawki denne , nie płacą chorobowego. chcesz coś załatwić to nikt nie odbiera telefonów, ubranie robocze uproszone po pół roku co prawda dobrej jakości ... ogólnie NIE POLECAM

Balthazaar

... ciekawe ile kosztuje ta firma. Mnie interesowaloby biuro w Görlitz.... ????

PAWELU

LUKLOG to dopiero ściema na testy jechać a potem autokar musisz wynająć aby zabrać się do pracy Kołdra poduszka garnki ubranie robocze wraz z maską spawalniczą .Jednym słowem trzy osoby do auta osobowego się nie zapakują

Vi
użytkownik zarejestrowany

Ogólnie najczęsszym przytykiem w WBD WeldingService GmbH jest to, że bywa coś z wypłatami, prawda jest jednak taka, że to praca za granicą, a Wy nie czytacie umów, nie potraficie się sensownie dogadać, a potem zamiast zapytać to żalicie się anonimowo na forum

rolnik
@Vi 29.09.2016, 13:55
Ogólnie najczęsszym przytykiem w WBD WeldingService GmbH jest to, że bywa coś z wypłatami, prawda jest jednak taka, że to praca...

Czlowieku o czym ty piszesz,umowa jest po Polsku ten cygan z Gerlitz tez mowi po Polsku,i wiesz co powiedza jakci sie wyplata nie zgadza.... ze wyrownaja w przyszlym miesiacu! Dwa lata u nich pracowalem i co dwa miesiace cos sie nie zgadzalo,a siedzialem tam tylko przez to ze mialem niecale 300km do domu i na weekendy bylem w domu ale kasa byla slaba kolo 10 euro i wszystkie spoiny badane UT

były pracownik WBD

Pracowałem przez WBD w 2 miejscach w 2013 bądź 2014 roku. Naganiali ludzie z Lukloga. Jak przyjechali,smy na miejsce to za kwaterę przez pierwsze 3 dni płaciliśmy sami, ale zwrócili te pieniądze. Umowę podpisaliśmy pierwszego dnia przed wejściem na teren zakładu. Stawka podstawowa była lekko ponad 8 euro. Ogólnie wychodziło 9-10 euro na godzinę bo były dodatki. Jeśli chodzi o kindergeld to w niczym nie pomogą ani też nie zaszkodzili. Ubrania robocze dostałem po 2 miesiącach od chwili zgłoszenia. Faktem jest, że były bardzo dobrej jakości. Jeśli chodzi o kwaterę to były pokoje 2 osobowe z kuchnią i łazienką ogólnie dostępną. Warunki mieszkaniowe dosyć dobre. Po zatrudnieniu firma luklog nic do ciebie już nie ma(przynajmniej tak oni mówili) i wszystko załatwialiśmy z p. Agnieszką. Załatwialiśmy to zresztą mocne słowo ale nieraz pomogła. Za rękę nie poprowadzi, ale wiem, że kolega potrzebował zaliczkę i załatwiła. Jak zwalniałem się to zachowałem termin wypowiedzenia i wszelkie rozliczenia finansowe były ok. Jeśli chodzi o stawkę to z tego co pamiętam była niska jak dla spawacza, ale nikt na siłę mnie nie trzymał. Ktoś napisał o wypłacie 3000 euro. Ja z taką kwotą się nie spotkałem. Najczęściej ja jak i moi znajomi zarabiali 1600-2000 euro. Musiałbym zajrzeć w papiery. Zależy od godzin. Przelewy były na czas. Firmę WBD(od strony finansowej,warunków socjalnych,warunków pracy) oceniam na 3 w skali 0-6. Jeśli ktoś chce zacząć pracę za granicą to można spróbować przez WBD, aby później szukać czegoś lepszego. Język niemiecki komunikatywny, bo inaczej w pracy traktują nieco gorzej. I nie chodzi o terminy fachowe związane ze spawalnictwem, ale aby gębę otworzyć do kogoś. Aaa... i na sam początek weźcie kasę ze sobą- przynajmniej 300 euro, bo mój kumpel pojechał pusty a wtedy prosił się, a to nie jest miłe. Piszę to ponieważ wielu chce wyjechać a tu znajduję większość wpisów polegających na złośliwościach, a nie konkretnych informacjach.

MAZUR

JA PRACUJE W MAGDEBURGU NA WIATRAKACH TROCHE PONAD MIESIAC I DALEJ NIE KUMAM NARAZIE WYDAJE KASE TYLKO NA ZYCIE PALIWO I KWATERE -PORZYCZONA KASE OCZYWISCIE BO ZALICZI BYLY PO 2 TYGODNIACH PRZEPRACOWANYCH POWINNI POWIEDZIEC ZE NA POCZATEK MUSISZ MIEC PORTWEL PELEN EURO TYLE KLAMCY I TYLE

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

rolnik

hmmm.... 3tys???? jest to mozliwe w WBD ale za 300godzin heeeee Im masz wiecej godzin tym mniej na godzine wychodzi,a jak sie zwolnisz,albo sami ci podziekuja to ostatniej wyplaty nie dostaniesz wogole,

simonnn

Wbd to firma która zarabia na ''głowach''.Ściąga ludzi, bierze za nich ładna kasę a później pa,pa.Niektórzy pracują u nich 3-4 tyg. i do widzenia. Pani Agnieszka z biura to ładnie tylko gada , to co jej p.Łukasz z Lukloga karze a później to nawet telefonów w biurze nie odbiera.W tej firmie zapomnij o jakimś chorobowym czy coś podobnego, nie dostaniesz ani grosza.Jak dla mnie to oszuści , którzy obiecują górę złota a gówno dają.Nie polecam tej firmy.

spawacz

witam to co obiecują w firmie WBD i LUKLOG to prawdziwa ściema i nie prawda .Nie polecam tej firmy

rolnik

Jak chcesz pracowac dla WBD,LUG LOK To miej swiadomosc tego ze TWOJA rodzina w POLSCE NIE MA ZADNYCH SWIADCZEN JAK ZACHORUJESZ! Bo w tej firmie takie cos jak chorobowe to nie ISTNIEJE!

only
@rolnik 01.02.2016, 00:22
Jak chcesz pracowac dla WBD,LUG LOK To miej swiadomosc tego ze TWOJA rodzina w POLSCE NIE MA ZADNYCH SWIADCZEN JAK ZACHORUJ...

Z tym chorobowym to niepierwszy przypadek. W końcu znajdzie się ktoś kto pójdzie z tym do sądu pracy....

rolnik

Nie rozumie jednego na tym forum,a mianowicie co niektozy pytaja o warunki jakie daje WBD jak z wyplatami,podwyzkami,i jak im odpowiadam jako pracownik tej firmy jak tam jest faktycznie to zazucaja mi ze wypisuje glupoty,albo ze wiedza co podpisuja :) Panowie jesli jestescie przekonani ze chcecie pracowac dla WBD i wiezycie w to co podpisujecie u PANI AGNIESZKI a 8.35 euro to kosmiczna stawka dla spawacza na delegacji w niemczech,to pozostaje mi tylko zyczyc wam owocnej wspolpracy z WBD :)

koliber

rolnik, ja już nie pracuje dla nich i właśnie przestrzegam wszystkich przed tą firmą...a często jest tak że podpisujesz umowę dopiero po kilku dniach pracy i co wtedy zrobisz, powiesz że się nie zgadzasz i jedziesz do domu bo ci się nie podoba,przecież ci nie wypłaca tej kasy i każdy zostaje, a to dopiero początek problemów,heh...pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

rolnik

To jest mój adres e-mail cllwoj@wp.pl Tak jak wspominałem we wcześniejszych postach że po nowym roku podam swój adres e-mail wszystkimi zainteresowani współpracą z WBD jak w tej firmie jest naprawdę. Pozdrawiam

rolnik

Nie rozumiem dlaczego udzielasz się na forum, jak wierzysz w to co podpisujesz? Pracuj dla WBD i ciesz się, że masz robotę, jak lubisz być dymany twoja sprawa :-)

nowy

@rolnik: o stawce minimalnej 8,50 euro brutto za godzine ktora obowiazkuje na terenie niemiec dla kazdego pracownika chyba nie slyszales. twoj post to wielka sciema, bo nie masz pojecia!!! poprostu chcialbys komus zaszkodzic bo nie wiesz co z czasem zrobic i piszesz bzdury. ja dostalem oferte tez od wbd i prosze o rzetelne wypowiedzi co do tej firmy a nie jakies glupstwa, jak np czy placa terminowo, jakie kwatery. Co do zarobkow prosze nic nie pisac, sam wiem co podpisuje w umowie i co na koncu wyjdzie.

spawacz mag

Mam jechać do Friesenhagen na spawanie kontenerów mieszkalnych. Praca ma być tylko na nockę. Czy ktoś coś wie o tym zakładzie, tym spawaniu, tej pracy ,tych ludziach ,tej firmie ? A chodzi o firmę "ProContain GmbH" która mieści się na terenie " ALHO Systembau Gmb". Pozdrawiam

Lewy

Firma dobra, pracy duzo, jak to w Niemczech.

rolnik

a moim zdaniem pewnie jestes jednym z naganiaczy dla tych zlodzieji z lug log

Stan

Przeciez mozna zostac w Polsce i na polskich warunkach pracowac. Po co sie denerwowac, jezyka uczyc, itd. Wszystko zalezy od tego, co sie soba reprezentuje i co sie umie. Dziwie sie opinii o P. Agnieszce, ktora jest osoba sumienna i pomocna. Nie jest to przedszkole, ale t tego chyba kazdy dorosly czlowiek zdaje sobie sprawe.

rolnik
@Stan 04.11.2015, 11:00
Przeciez mozna zostac w Polsce i na polskich warunkach pracowac. Po co sie denerwowac, jezyka uczyc, itd. Wszystko zalezy od te...

ile ci placa za wypisywanie tych cherezji :)) Pani Agnieszka sumienna.... oczywiscie ale wzgledem PUTZEGO :))))

koliber
@fan 25.11.2015, 11:28
pracowac w kraju i sie nie denerwowac...a za granica dac sie okradac i sie nie denerwowac?! firmowy adwokad czy id..ta?...

witaj kolego,zapewne pracowałeś na trójce i tam ciężko się wbić jak się nie zna języka,rozumiem...ale ogólnie praca jest spoko i nie ma co narzekać chyba że na WBD...dwóch pośrednikow to za dużo i kasa słaba,kroja na wszystkim...

luzak

ja jade w poniedziałek na produkcje wiatrakow na niemcy moj szwagier pracuje dla wbd i tam jest i mnie zwerbowal jest spoko

woj73n

ceść maruda. jak długo jeżdzisz na kontrakty? chyba nie. jeżeli mi coś nie pasuje w firmie to zjezdzam z kontraktu chyba ze jestes kolejnym pseudo spawaczem ktury po kursie z kuroniówki chce zarabiać 15tyś zł, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafi. pracuje w wbd od roku i jest ok.

maruda

mohlo inteligentny osobniku, jak masz mowic o warunkach pracy kiedy pracujesz u kogo innego...zakoduj sobie ze WBD to pośrednik nie pracodawca w dosłownym znaczeniu (wynajmuje cie komuś!!!)DOTARŁO?!Tylko ze on daje ubranie przyłbice... do pracy w garazu a nie na produkcji (nawet producent o takim przeznaczeniu informuje!!!)i o wszystkim wie i to olewa, a w zakładzie gdzie pracujesz patrzą z politowaniem i pomagają jak mogą...jak robisz za odwokata i doradcę to cienko ci to wychodzi, chyba ze chodziło o gupio madry wpis...

Maruda

Aaa bym zapomniał, WBD to pośrednik wiec nie podniecajcie się warunkami pracy bo im nic do tego . Firma jest od zarabiania na was kasy na was i oszczędzania na czym się da , czyli na was.O wszystko się trzeba prosić aż do bulu.Co dostaniecie to i tak sami na to zapracowaliście, np.diety,zwrot za paliwo i inne podobne kpiny.

maruda

Fajnie jest, szkoda tylko ze szef jako były spawacz w poszanowaniu ma zdrowie spawaczy, a mianowicie wyposaza w przyłbice o których nawet producent pisze ze sa dla amatorow do pracy w garażu, a ochrona dróg oddechowych (podstawa dla spawacza) w ogóle Go nie interesuje.Jak cos potrzebujesz do takiej super przyłbicy to masz sobie kupic...oczywiście na rachunek.Reszte kroją ile się da.

spawacz

Witam jeździe też dla wbd jednak rozglądać się za czymś innym bo stawką marną macie jakieś namary na konkretną firmę przy czym zaznacza nie znam jezyka niemieckiego.

cobra

wynagrodzenie przychodzi terminowo, uzgodniona stawka zgadza sie, jezyka niemieckiego nie umie, robie ponad 200 godz. na miesiac, nowa odziez robocza niestety tylko dwa komplety na rok od firmy darmowo, pierwszy komplet dostalem dopiero po ponad dwoch miesiacach, ale przy takich zarobkach mozna samemu o odziez ochronna zadbac, to jest moja opinia na temat firmy WBD

BYLY
@cobra 21.06.2015, 21:22
wynagrodzenie przychodzi terminowo, uzgodniona stawka zgadza sie, jezyka niemieckiego nie umie, robie ponad 200 godz. na miesia...

widze ze boga za nogi zlapales,moze od przyszlego miesiaca spawarke bedziesz mial swoja jak taka kase krojisz :)))

skywalker

tez nic zlego nie moge powiedziec.

bombel

ja jestem zadowolony z wspolpracy. polecam. prace w firmie WBD Weldingserwice zalatwila mi firma LUKLOG z zbaszynia.

snob

Rekrutacja jak wszędzie prubki i heja w trasę nie ma żadnych premi jedynie dodatek do paliwa w zamian za dietę z którego nie możesz się rozliczyć szkoleń tez nie ma. Tak jak wszędzie szału nie ma

trendy

Polecam firme, praca latwa i przyjemna. Pieniadze jak za taka robote bardzo dobre. Nie patrzcie na glupie wpisy, sami sprawdzcie jak jest, nie bedziecie zalowali.

Recall

Odpowiedzi dla gremium: podpisujesz umowe dwujezyczna (po polsku i niemiecku). Zatrudniony jestes w niemieckiej firmie na niemieckich warunkach. Pani Agnieszka pomaga w zalatwianiu Kindergeldu, w moim przypadku to dodatkowe 600 Euro miesiecznie od panstwa, trojka dzieci. Stawka zalezy od miejsca pracy. Na poczatku mojej kariery w WBD w miejscowosci Karstadt zarabialem 9,70 Euro netto, mieszkanie oplacone przez WBD. Po okresie 3 miesiecy zostalem przeniesiony do ALSTOM na wagony w Salzgitter, zarobki super, czyli 13,50 - 14,00 Euro netto. Ale niestety skonczyla sie w tym miesiacu praca po 1,5 roku i pracuje teraz w Magdeburgu za 10,00 Euro netto, ale sie nie narobie, bo efektywnie pracuje 4,5 godz. dziennie a reszta to sciema, taki standard niemcy sobie wypracowali i zabardzo nie ma co sie wychylac i probowac byc lepszym ;) Polecam miejsce pracy.

rolnik
@Recall 27.11.2014, 20:23
Odpowiedzi dla gremium: podpisujesz umowe dwujezyczna (po polsku i niemiecku). Zatrudniony jestes w niemieckiej firmie na niemi...

Kolego z Magdeburga,jak sie domyslam pracujesz przy wiatrakach. pracowalem tam tydzien! i mysle ze wiekszosc z Polski co tam pracuje jest nie normalna!!! Praca na 3 zmiany i dwie 15kg rolki drutu na zmiane do wyspawania! no i sobota tez pracujaca... ale oczywiscie za stawke normalna! Robota dla typowego robola z Polski... liczy sie duzo i szybko..... przykre,ale sami sa sobie winni.

piernik

Jestem zadowolony, pracuje w Magdeburgu od 2012 roku. Sciagnelem po paru miesiacach zone oraz dzieci, lepiej nie moglo mi sie udac. Ale tez musze podkreslic, ze pracuje bardzo ciezko, dlatego Firma mnie tez trzyma. Pare nieporozumien bylo, ale nic konkretnego zeby zmieniac prace.

mohawk3

oczywiście potwierdzam powyższe komentarze, pracowałem u nich ponad 2 lata (usunięte przez administratora) ...firma płaci co prawda dodatki w postaci fahrgeldu czy opłaty za mieszkanie ale to jest opłacane z diety którą za nas pobiera...często mieszkania które oferują są w pensjonatach (usunięte przez administratora) ,ogólnie nie polecam tej firmy ale jak ktoś nie zna języka i chce pracować za takie stawki to już jego sprawa...

rezydent

omijajcie ta firme szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (usunięte przez administratora)

spawacz

w srode mam wyjechac przez luklog do pracy. prosze o jakies szczegolowe informacje na temat tego posrednika. z czego sie nie wywiazuja. mi obiecuja 10 euro na reke i bezplatne zakwaterowanie oraz kindergeld. pozdrawiam i czekam na kontakt.

MAREK

WITAM.. FIRMA WBD..TO JUŻ KOLEJNA FIRMA PANA [usunięte przez admina]..DZIĘKI NAGANIACZOM Z POLSKI..MOWA TU O FIRMIE LUKLOG.. MA DUŻO CHĘTNYCH DO PRACY W NIEMCZECH.. NIESTETY WSZYSTKO CO JEST OBIECANE PRZED PODPISANIEM UMOWY , W PRAKTYCE OKAZUJE SIE JEDNĄ WIELKĄ ŚCIEMĄ.. OSOBISCIE ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE.. POZDRAWIAM..

Zostaw opinię o WBD WeldingService GmbH - Dessau

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WBD WeldingService GmbH