Opiekunka04.10.2021 22:49
Najgorsza firma opiekuńcza z jaką kiedykolwiek miałam styczność. Miałam nieprzyjemność jechać 3 lata temu do pewnego Pana na południu Niemiec. Oczywiście wszystko opisywali w superlatywach, super kasa itp. W rzeczywistości trafiłam do starego zboczeńca, który podniecał się nawet gdy podawałam mu kaczkę do sikania. Mało tego- córka kazała mi spać obok niego na łóżku póki nie zaśnie! Horror. Córka i tatuś, a zwłaszcza corka, a wiedźma z rozbuchanym ego prowadzili wobec mnie (usunięte przez administratora) Co ciekawe, utkwila mi w głowie bardzo ważny motyw. Poprzednia opiekunka, w wieku ok 30 lat była tu wcześniej 4 miesiące i wytrzymała. W dodatku zarobiła więcej niż w umowie. Może spodobała się dziadkowi? Firma zbagatelizowała całkowicie mój problem, mieli mnie przenieść w trybie natychmiastowym a nie zrobili tego. W dodatku kontakt z firmą był bardzo utrudniony. Nic nie zrobili aby uwolnić mnie od tego starego śmiecia. Dopiero po kolejnej awanturze corki, odmówiłam wykonywania pracy i przyjechała po mnie rodzina. Rodzina ani firma nie poczuwali się do tego aby wypłacić mi cokolwiek. Mało tego ta pseudo firma była na tyle żałosna że wydzwaniali jeszcze kilka miesięcy później proponując mi pracę. Gdy mówiłam wprost - najpierw oddajcie mi pieniądze,to temat się urywał.