DP Work s.r.o.

Praha

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 408 ocen.

Opinie o DP Work s.r.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DP Work s.r.o.

CinoAcino

Jak wszędzie ciągłe narzekactwo polaków, że mało zarabia się. Lepiej pracować w Polsce na umowie zlecenie za 13 zł brutto ? Aby coś wymagać to trzeba coś potrafić, a jak jedyną zaletą niektórych tu jest picie i palenie zielska, to co wy się kochani dziwicie? Bez doświadczenia, bez zawodu, bez języka ile chcecie zarabiać ? Myślę, że przed tym jak sobie ponarzekać, to trzeba się zastanaowić nad swoją osobą, a potem zacząć wymagać coś od innych. Zarabiam ponad 3 tyś złotych w Faurecii to już po potrąceniach wszelkich i jak dla osoby młodej uważam że jest to bardzo dobrze na początek.

Bezimmieny
@CinoAcino 26.11.2017 16:08

A kim ty jesteś że aż tyle zarabiasz bo ja mam zaledwie 2200 PLN na Polskie lol tyle to ja w Polsce mogę dostać a jestem, nie piepsz takie kłamstwa mi na umowie przed wyjazdem zaproponowali 19500 Koron netto bez nadgodzin a gdy odpisywałem umowe wyszło 14500 koron dziękuję bardzo postoje i nie oplaca się brać nadgodzin bo więcej zabiorą niż zarobisz totalne dno

CinoAcino
@Bezimmieny 17.01.2018 19:20

Właśnie o tym mówię: "dziękuję bardzo postoje" i wszystko jasne... Kwintesencja :-)

Nickname

Rodacy, powiedzcie proszę w jakim języku porozumiewają się majstrzy i koordynatorzy DP Work. Nie ukrywam, że zależy mi głównie na nauce języka. Wiem, że nie ma nadzwyczajnych zarobków (dla mnie i tak są spore) ale mi chodzi o nowe wyzwania, dlatego zdecydowałem zamieszkać w Czechach na stale. Abym mógł pracować w swojej branży muszę znać język. Nie chcę aby się okazało, że nie będę miał nawet okazji z czechem porozmawiać, bo o to mi właśnie chodzi. Będę wdzięczny za każdą sugestie a mieszkać będę w Berounie. Mam nadzieję, że do zobaczenia.

gt86
@Nickname 05.01.2018 21:04

Pracowałem pod DP Work w Bosalu. Na agencje nie mogę narzekać ponieważ wywiązują się ze swoich obowiązków. Wypłata jest na czas (do 25ego następnego miesiąca) o miejscu i czasie wydawania stravinek będziesz poinformowany SMS. W DP Worku nad tobą jest koordynator a majster jest w pracy. Ja miałem za koordynatorów samych Czechów co po Polsku nie mówią ale jak oboje będziecie wolno mówić to się dogadacie. Czesi nie za bardzo lubią polaków i na początku niezbyt chcą pomagać. Jak Cię polubią to bardzo dobrze się z nimi pracuje i na ogół są bardzo sympatyczni. Jak będziesz rozmawiał z Czechami to szybko załapiesz Czeski język ale trzeba uważać bo można się naciąć np. szukać po czesku znaczy r*chać. Obecnie jestem w Polsce ale za 2 tygodnie wracam do Czech znowu pod DP Work ale do innej pracy. Pozdrawiam

Przemas
@Nickname 05.01.2018 21:04

Po czesku , pracujesz z Czechami ja w Škoda Auto pracuję na magazynie z samymi Czechami

grzegorz0082

DP Work agencja jest ok ale jesli chodzi o prace przy robotach spawalniczych w Fabryci w Mlada Boleslav to ja odradzam by tam jechać,tam nie ma pracy codziennie siedzisz na hotelu-ubytownia i czekasz na kordynatora kiedy zadzwoni i pojedziesz do pracy,jak fabryka potzrebuje to zgłasza się po pracownika a jak nie to nie masz pracy ,jedziesz do fabryki a tam cie odsyłaja do hotelu koordynator mówi wtedy nie martw się masz płacone 80% zastój może trwać dośc długo i trzeba szybko pracować to jest linia produkcyjna jak jestes wolny i niedokładny to cię zwalniają wiem bo tam byłem

Czesio
@grzegorz0082 03.01.2018 19:50

Nie prawda. Pracuję tam od kilku dni i jest dużo pracy. Przez 3 dni pracowałem po 12 h. Nikt nie kazał pracować. Zapytali czy mogę zostać. Nikt z pracujących tutaj nic nie mówił o przestojach. Nie wiem jak na innych działach ale na spawaniu nie jest zle. Może nie każdy sobie radzi z obsługą maszyn

Ja

jak dla mnie DP Work jest jedyną agencją, która mówi i piszę prawdę. Wielokrotnie się przejechałem na agencjach pracy w Czechach (zwłaszcza polskich), którzy mówią, że wszystko jest pięknie i różowo, a na miejscu koszmar. Może oni nie zapewniają jakichś nadzwyczajnych warunków ale przynajmniej możesz na coś liczyć i coś przewidzieć, dla mnie to jest ważne bo mam kredyt do spłacania.

999
@Ja 28.12.2017 13:24

nikt ci w Czechach na starcie nie zapewni niewiadomo jakich warunków, ale zgadzam się z tobą, DP Work jest spoko. Przestrzegam wszystkich przed małymi cygańskimi czy polskimi agencjami, których jest co raz więcej i co raz to więcej ludzi oszukują.

avi

Rodacy, nurtuje mnie pytanie o zatrudnienie w skodzie w kvasinach bez agencji. Powiedzmy ze mi sie uda na jakie zarobki netto moge liczyc ? mieszkam w Kłodzku i dojezdzal bym autem. Wiem ze sa jakies grupy wynagrodzeniowe w zaleznosci od wyksztalcenia (studia sa) oraz doswiadczenia ( w branzy motoryzacyjnej nie posiadam) itp. nadmienie ze kantyna i objady odpadaja. Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.

Szkoda
@avi 25.05.2017 18:38

20000 - 21000 na czysto, na konto. Będąc pod skodą, na starcie, mając najniższą grupę.

Morda

Praca dla kogoś kto chce się wynieść z Polski na początek dobra, agencja też dobra. Dużo jakoś nie zarobisz ale wszystko stabilnie zgodnie z umową.

Morda
@wiesiek 09.11.2017 21:26

nie bede tu wypisywal ile zarabiam ale moge powiedziec ze o wiele wiecej niz w Polsce, powien tylko ze na godzine mam jakies 120 koron, wyrabiam 37,5 jak godzin tygodniowo jak w umowie. Pracuje przez agencje DP Work w Litomyszlu i jestem zadowolony serio z wyplaty z podejscia i warunkow zycia, moze dlatego ze tu malo polakow pracuje bo wiem jak to jest z nimi.

dobani
@wiesiek 09.11.2017 21:26

ja premii dostalem 90 koron!!!! 6 dni nadgodzin i wyplata na konto 17 200 koron. jest duzo wiecej dobrej pracy w czechach, dp work dostaje kase na premie ale nie wyplaca.

dobani

jeszcze szukaja naiwnych do TRW? pasy? 0 premii i polak szpetny. agentura do bani. przynajmniej panie w TRW.

marcin

witam czy wybiera się ktoś do Czech do pracy z Krakowa?

gp74/23

Informacja dla osób zainteresowanych bez własnego środka transportu, udających się do pracy w Faurecja Pisek, na spotkanie organizacyjne 16.11.2017... wyjeżdżam z J.Góry i mogę zabrać 2 osoby z racjonalnym bagażem, mogę odebrać z dworca PKP/autobusowego... kontakt: gp74-23@yandex.ru

GP74/23
@gp74/23 07.11.2017 10:21

propozycja nieaktualna...

mlody

witam pracowala u was dagmara wietecha zna ja ktos???

Pablo

Witam. Czy ma ktoś namiary na jakieś pokoje w Czechach?Ew. gdzie szukać?

Gregor

Bardzo dobra Agencja polecam z czystym sumieniem, a pracowałem z agencjami już po całej europie wiem co mówię. Tyle ile obiecują tyle wychodzi, profesjonalnie wszystko.

Maciek

w Toruniu w urzędzie pracy tylko do DP Work kierują do pracy za granicą ale nie podają konkretnego miejsca pracy. Gdzie mogę zobaczyć ich oferty ?

KraKraKra
@Maciek 04.10.2017 13:24

U mnie w Urzędzie pracy w Kłodzku co jakiś czas robią spotkania rekrutakcyjne, potem się dzwoni i nie ma przyjęć... Bardzo dziwne

mateusz

Witam wybiera się może ktoś z Gliwic do pracy w czechach ???

czolgista

7 miechow przepracowane wiec moge stwierdzic, ze jeden czort praca za granica. W Holandii odkladalem 2500 zlotych miesiecznie i tu tez tyle odkladam i to bez jakiegos dziadowania. W Holandii zarobki wyzsze ale w portfelu zostaje troche wiecej w Czechach. W Polsce bym odlozyl 800 zlotych miesiecznie tak ze roznica jest. Polecam wziac wiecej kasy na poczatku aby nie brac zaliczek i sie przykladac do pracy to beda wobec ciebie w porzadku bo wylecisz szybciej niz dostaniesz prace jak jestes leniem i pijakiem. Pracuje tu i widze co sie dzieje jakie elementy przyjezdzaja a pozniej pisza na tym forum. Zastanowcie sie ludzie nad swoim zachowaniem a potem zacznijcie miec pretensje do kogos innego i nie robcie tu wstydu naszemu narodowi bo czesi sa fajnymi ludzmi w wiekszosci !

czołgista
@Anonimowa 20.09.2017 01:34

Paradoksalnie ale pod ta agencja zarabia sie więcej niż pod fabryka i to ci mowie z czystym sumieniem. Moi koledzy tez przeszli pod Mahle i co ? Nie dostają diet a podstawa jest tylko minimalnie wyższa, po 2 wypłatach pod fabryką skończyli, nie wiem gdzie tu jest logika.

Anonimowa
@czołgista 20.09.2017 18:05

Zależy pod którą fabryką. Ja pod dp Work nie miałam diet, teraz mam diety. Premia od koordynatora, którą dp Work wprowadził od nowego roku to była śmieszna (najwięcej 130 koron na miesiąc dostałam). Wcześniej (przy podstawie 11500 dostawałam 3 czy 4 tys koron). Potem podstawa poszła do góry to premię mi zabrali. Czy zrobiłam 180 godzin czy 200 godzin czy więcej i tak moja wypłata nie różniła się. Zastanawiam się po prostu z czego to wynika? I nie jest tak, že super krytykuję agencję dp Work. Po prostu po tym jak mi zabrali premię (nawet nie wiem za co) tych pieniędzy zostawało mało.

Ketchup

Solidna firma, pracowałem ponad 2 lata w Mladej u nich, to co obiecali to było., wszystko wypłacali w całości zawsze. Stwierdzam, że jest najlepszą agenturą w Czechach, mam już porównanie. Teraz celuję na montaż autobusów. Mam nadzieje, że mniej dzięciołów z Polski tam pracuje, bo w Mladej to już jest polskie getto.

Frrrrrr
@Adam 13.09.2017 19:31

Potwierdzam informację, ale nie liczcie na to, że zarobicie tyle co na zachodzie. Na początek dobra opcja, wypłata terminowo wypłacana w całości. Co do warunków mieszkaniowych to są takie same jak wszędzie za granicą, jak chcesz mieć spokój to lepiej samemu wynająć pokój czy kawalerkę i płacisz tyle samo co byś mieszkał na ubytovni (swoją drogą myślę, że też oni na tych ubytovnach zarabiają oddzielnie, bo to nie może aż tyle kosztować) oczywiście jak masz troche oleju w glowie, żadna filozofia w sumie. Jak chcecie się oderwać od rodzicielskiego garnuszka to polecam, dobra praktyka, nie trzeba być specjalnie samodzielnym aby tam pracować tylko troche powagi i normalnego podejścia i to idzie.

OOOOO
@Frrrrrr 15.09.2017 22:20

Oj kosztują te ubytovne niestety. Jak chcesz sam wynająć tam miejsce to 200 koron od razu policzą. Przez DP Work jest mała dopłata z 1000 koron wychodzi i tyle. Mówię o Mlada Boleslav. Zgodzę się z tobą, że mieszkanie się bardziej opłaca.

Omenter

Wyjezdzam z dziewczyna za miesiac do miasta Pisek, firma Interplex. Kontakt z agencja jak na razie oceniam na super. Ktos tam robi, jakies info na temat warunkow?

Mafis

Ma ktoś namiary na pracę w Czechach ale nie przez do work

Krzysztof
@Mafis 28.08.2017 13:06

Witam. Mafis : Czy nadal jesteś zainteresowany pracą w Czechach bezpośrednio pod firmą - tzn. z pominięciem wszystkich wydymaxów, zwłok-serwisów czy innych expressów do dojenia kasy z potrzebujacych pracy ?

Dominika

@Adam @Warik to ważna informacja, że w firmą jest dobry kontakt i jasne warunki pracy. O czym jeszcze warto wiedzieć przed wyborem agencji? Czym DP Work wyróżnia się od innych firm z branży?

Marieclarie
@Dominika 23.08.2017 12:04

Szczerze mówiąc niczym szczególnym. Prawdą a jest fakt, że płaci wypłatę na czas choć nikt nie ma fioletowego pojęcia jak to wszystko jest liczone. Choć kiedyś tu pojawiła się konkretna opinia ile DP Work zarabia na zatrudnieniu pracowników to zniknęła w przeciągu 2 godzin. Zauważyłam, że niewygodne komentarze dla tej agencji są nagminnie usuwane. Ta agencja jest dobra by nabrać doświadczenia do pracy w Czechach, nauczyć się języka, zobaczyć jak wygląda rynek pracy. Jeśli ktoś ma choć trochę zapału i samozaparcia to sporo dla siebie wyniesie i sporo może w Czechach osiągnąć na ścieżce zawodowej.

Andrzej
@Marieclarie 24.08.2017 19:31

Cześć, widziałem twoje komentarze wcześniejsze bardzo konstruktywnie wszystko opisujesz. W TRW pracowałem w 2009 roku, trochę tam się pozmieniało jak czytam, ale agencja DP Work nadal trzyma klasę. W tamtych czasach to była najlepsza agentura w Czechach i to przebijała ostanie o 3 głowy. Dostałem od nich ofertę do Myta. Bardzo profesjonalna oferta, jestem skłonny uwierzyć, że faktycznie tak jest, bo piszą bardzo rozsądnie i ze wszystkimi szczegółami. Wydaje mi się, że sytuacja się nie zmieniła pod względem ubytovni. Jakie były takie zostały. Ale jak mówisz, że jak masz samozaparcie i trochę oleju w głowie to wynajmiesz coś sobie i masz gdzieś tych ludzi na hotelach. Chyba ludzie od nich za dużo chcą po prostu i stawiają wysoko półkę i przy tym nie myśląc. Ja tam jadę z żoną za miesiąc ale od razu wynajmujemy mieszkanko, zapewniali, że praca będzie, akurat tego jestem pewien, bo ofert mają od groma. Czechy są super dla życia, dlatego przeprowadzamy się tam na stale. Jeżeli ktoś się wybiera pod koniec września to możemy zabrać 1 lub 2 osoby autem z Wodziaławia. Jak ktoś będzie zainteresowany proszę odpowiedzieć, to prześlę maila.

Warik

Pracuje 4 miesiąc. Bez zarzutów. Co miało być to jest. Dla mnie warunki super. Na to, że jest to czeska firma, polaków traktuje normalnie jak równi sobie. Nie spotkałem się z chamstwem j nierzyczliwością z ich strony. Za kilka miesięcy ściągam tu rodzinę. Polecam tę firmę.

mateusz

Witam wybiera się może ktoś z Gliwic do pracy do Czech /Pisek ???

Karollo34

Wybiera sie ktos moze do firmy Carrier Commercial do Myto u Rokycan?lub Beroun do magazynu lub produkcje? Zastanawiam sie nad wyjazdem i moze jest ktos kto tez sie wybiera?

Lisa

Polak Polakowi wilkiem za granicą i jest to prawda jest niepodważalna. TRW ma zdecydowanie fajna pracę, ale niestety nie pod Agentura DP Work. Ludzie w TRW też pozostawiają wiele do życzenia. Troszkę ludzkiej życzliwości a każdemu by się lepiej żyło.

Adam

Niektorzy narzekają na pijaków. Wystarczy z nimi nie pić, a dobierać sobie odpowiednie towarzystwo, to pijaków będzie mniej. Normalni polacy też tu są. Pracowałem w kilku krajach i wszędzie to samo.

Adam

Ja nie wiem, kto w Polsce niedługo będzie pracował. U mnie w firmie w Gliwicach pozwalniali długoletnich pracowników, bo pozatrudniali ukraińców, którzy za minimalną płacę pracują. Polaka w Polsce już nie opłaca się zatrudniać, na wszystkim ucinają koszta pracodawcy. W Czechach tego problemu nie widzę w ogóle. W Polsce Sytuacja się pogarsza z każdym rokiem na prawdę strach pomyśleć co będzie dalej.

Adam
@Mateusz 01.09.2017 11:10

Wkładam plastiki do tłoczarki i je odkładam, ale mam przejść teraz na svarovnu czyli spawalnie. Właściwie to małpę można nauczyć tej czynności. Wybacz kolego nie mam mesengera ani facebooka jestem starszej daty. Jak coś konkretnego to pisz a.cyprus@interia.pl

Krzysztof
@Adam 13.09.2017 17:43

Witam Panie Adamie. Wysłałem Panu e-mail'a na podany przez Pana adres. Bardzo proszę o jego odczytanie (tytuł maila to : "Praca za pośrednictwem DP Work") i - w wolnej chwili - o Pana odpowiedź na zadane w nim przeze mnie pytania:-) Pozdrawiam serdecznie. Krzysztof

Adam

Na początku trafiłem na agencję beznadziejną, tam przepracowałem 2 miesiące (nie będę wymieniał tej agencji pracy). Obiecywali 130 na godzinę, z czego dostałem uwaga 75 na godzinę, ale to i tak lepiej niż w Polsce. Zgłosiłem się do ambasady polskiej z tą sprawą, bo to jest oszustwo, to ta dała mi numer do Dpwork, zaprosili mnie, przyjechałem wszystko fajnie, ale polak do którego mnie zakwaterowano naopowiadał mi takich rzeczy o Skodzie, że poszedłem do biura i poprosiłem o inną pracę, którą dostałem. Teraz już wiem, że dałem ciała stary wół, bo chciał mnie wykurzyć z pokoju po prostu. Jeżeli to czytasz Grzesio, to wiedz, że jesteś zerem. Potem dowiedziałem się, że tam w Skodzie się ludzie mają dobrze i zarobki znacznie lepsze jak w Faurencii gdzie pracuje ale zpowrotem do Skody mnie już nie chcieli. Polak polakowi wilkiem za granicą. Jakie odniosłem wrażenia z pracy w dp work. Fajnej podejście, mowią jak jest, nie koloryzują i umieją pracować nawet z róznymi ludźmi, bo tacy się tu obracają. Na podjęcie innej pracy czekałem tydzień o czym byłem poinformowany ale to sam sobie mogę pluć w brodę. W Faurecii pracuje 7 miesiąc i powiem tak, że na początku ciężko prawda, tempo pracy i sami pracownicy Faurencii dokuczają (nie pracownicy dpwork, bo ci pomagają i starają się utrzymać pracownika, nie jak u nas w w kraju, nie pasuje to wy…rdalaj). Wniosek taki, że zarobki są LEPSZE niż w Polsce i to znacznie, gdzie pracujesz za 9 złotych i nawet proszę ze mną nie dyskutować na ten temat, bo swoje w Polce przepracowałem, jest wyzysk na każdym kroku i obniżanie kosztów na pracownikach. Bezwzględny kraj… Prawda, że już tu widziałem bardzo dużo, przewinęło się za ten czas sporo polaków, którzy potem pojechali na sezonówki na zachód niektórzy mają niby dogadany powrót do agencji we wrześniu. Kto narzeka to narzekać będzie wszędzie taka prawda.

Dominika

@CRISTIANO TRAMALDOdaj znać, jak już zaczniesz pracę. Chętnie dowiemy się więcej o Twoich pierwszych wrażeniach na temat firmy, jak i również jak wygląda proces wdrażania nowego pracownika.

CRISTIANO TRAMALDO

Witam wszystkich jadę do mladej boleslaw praca w fabryce skody jako kto Będzie odpowiedzialny za tłoczenie części o wymiarze do 600 x 600 mm na prasach blacharskich o tonażu od 315 do 500 MPa. Obsługa automatycznych pras, wkładanie blach do pras, odbieranie profili karoserii, itp. Na papierze wygladają fajnie te warunki zobaczymy

Ja

Tylko ze pracuje w innej agencji

Ja

To ja dostaje minimum 18 tys.koron i narzekam.Widocznie dobrze trafilam.A myslalam ze ro tragedia

anetta

Lubicie robic ciongle to samo/ 3 000 razy na dzien to TRW jest dla was. to jak zmywac co dzien 3 000 razy ten sam talez. to cale trw. i ciagle slyszysz ze jestes za wolna. za malo robisz. 1 miesiac i wystarczy. zarobisz 1 800 zl. powodzenia. kase i tak dostaniesz po miesiacu.

Lisa
@anetta 06.07.2017 17:57

Nie chce tu się wymądrzać czy coś. Ale praca na produkcji, szczególnie w przemyśle automobilovým taka już jest. Co dzień to samo, do zrzygania, że tak powiem. 3 000 mówisz? To musiałaś trafić albo na PRSB, PACR lub te śmieszne kabelki na zamkach, choć nie wiem. Ja pracowałam na P, czyli na Pasach. Prawda jest to, że pieniądze nie są jakieś super duże. Pracuje teraz w innej firmie v Mladá Boleslav, mam tu být, i lepsze wynagrodzenie. Jednak tak jak w TRW "niby są darmowe" rękawice, dopłaty do Jedzenia etc, to tak naprawdę to za darmo nie jest. Może nie jest to wyszczególnione na paskach, ale nic za darmo nie ma. DP Work szczyci się dopłata do mieszkania, super paráda etc. Prawda jest taka, że jeśli już uda Ci się wyciągnąć 20 tys przy zrobieniu 200 godzin plus te 2 tys to jakoś jest fajnie, ale jakim kosztem? Agentura, która mało pomaga i mało płaci. Taka prawda.

praca
@anetta 06.07.2017 17:57

Witam, A jaka praca jest według ciebie lekka? Pracowałaś kiedyś w Polsce czy za granicą, że porównujesz ? Nie podoba się, to szukaj czegoś bardziej odpowiedniego, może spróbuj stanowiska biurowe, ale zapewniam cię, że tam nie ma lżej. Tacy jak ty narzekać będą zawsze w każdej pracy. Żal bierze jak takich oszołomów jak tu czytam. Zapominacie o tym, że niektórym ta agencja ratuję du.. ale i tak zachowujecie się jakby wam się wszystko należało. technotrans 2017-06-16 17:59 - bardzo mądra uwaga. Brawo.

Marieclarie

Moja przygoda z TRW została zakończona. Przestało mi wystarczać ich obiecane 16 tys koron bez nadgodzin. Za natrzaskanie 195 godzin dostałam 19 tys wypłaty. Dla mnie już mało, gdyż nie mieszkam na ubytovni a mám mieszkanie. Praca dobra dla par, tudzież duet, trójki czy czwórki przyjaciół którzy mogą mieszkać razem na ubycie. Odradzam jednak TRW. Tam atmosfera stala się ciężka i mało kto wie z jakiego powodu.

anonim

(usunięte przez administratora)

KRÓLik

A więc dotarłem do Pisku. Przyjechałem 13 czerwca, 15 już byłem w pracy. Od ludzi wiem, że czasami idzie się do pracy i po 5 dniach. Warunki na hotelu są bardzo dobre (jak na czeski standard) . Do pracy chodzę pieszo, z powrotem jezdżę autobusem. Praca jak to w fabryce, tempo jest wszędzie, ale po 3 dniach dochodzisz do wprawy. Większość polaków jest tu za DP WORKiem ale są i tacy co lubią ponarzekać. Wiem, że jest możliwość przejścia do innego zakładu w ramach DP WORK za lepszą kasę, bo działają po całych Czechach ale na to jeszcze za wcześnie jest. Jak do tej pory agencje oceniam na 10/10. Wszystko się zgadza. Jak dostanę wypłatę to napiszę coś więcej.

KRÓLik

Powiedz gdzie jedziesz i przez jaką agencję, może akurat znam i doradze.

margos

Witam wyjezdzam do pracy 14 lipca do Czech nie wiem czy dobrze robie podpowiedzcie mi jakie sa warunki pracy i mieszkania czy dam rade może acie jakies podpowiedzi

6 z 7 osob wraca po miesiacu

6 z 7 osob jadacych tam do pracy co tydzien wraca po miesiacu albo wczesniej do polski. taka to fajna oferta.

technotrans

Zmieńcie płytę, tylko narzekacie. Skoro gdzieś jest lepiej to czemu tam nie pracujecie? Bo przecież zawsze gdzieś jest lepiej. Ciekawe, czy kiedyś będziecie w pracy, która wam się będzie podobać i nie będziecie na nią nadawać na tym forum. Na forum każdego dużego pracodawcy to samo. Prosta zasada jak się nie podoba to się szuka dalej.

anonim

(usunięte przez administratora)

mrównikZK

Nie pracuje i nie pracowałem nigdy w TRW. Mówię tylko, że traktują tak jak na to zasługujesz. Ze.mną całe mnóstwo polaków pracuje. Wiem co mówie, pracuje w czechach dlugo juz.

Piter
@mrównikZK 24.06.2017 13:58

Nabrali teraz studenciaków na lato i to się zrobił kocioł, bo zamiast pracować ciągle imprezują. Spokoju nie ma i tak jest co roku. Mam nadzieję, że się zmieni sytuacja jak wrócą.

Zadowolony

Najlepsza agentura w ktorej pracowalem kiedykolwiek i pracuje nadal. To co obiecuja to sie zgadza co do centu. W Czechach maja najlepsza opinie wsrod agentur. Polecam

2 miesiace za dlugo
@Zadowolony 09.06.2017 18:37

ty jestes pracownikem dp work? chyba koordynatorem?

zadowolony

a co ci do mojego komentarza ? Schowaj swoją roszczeniowość sam wiesz gdzie. Może ciebie traktują jak śmiecia bo nim jesteś, ale nie wypowiadaj się za innych.

Ds

Jedzie ktoś do TRW Stara Boleslav na 13.06?

Witold

Mówią konkretnie ile zarobisz na rękę, a nie tak jak inni kręcą i podają stawkę brutto wyższą i liczą na naiwnych i nieogarniętych. Pilnują zakładu pracy i są na miejscu cały czas. Poprzednie agencje wcale nie interesowali się co się dzieje w miejscu pracy.

KRÓLik

Pamiętajcie aby sprawdzać dokładnie każdą agencję. W Czechach jest mnóstwo ofert pracy przez agencje, ale niektóre istnieją krótko, dużo jest takich które się otwierają i od razu zamykają, a potem szukaj wiatru w polu, już sam się nadziałem raz na takie. Do DP Work jade za 2 tygodnie do Pisku do produkcji układów hamulcowych. Oni działają na rynku już ponad 10 lat, tak że raczej nie grozi aby firma upadła. Na razie wielki plus za przedstawioną ofertę, fachowa praca. Coś bardziej sensownego napiszę jak będę już na miejscu. Na razie i może do zobaczenia na miejscu.

Viceroy

jest to dobre miejsce aby dorobić ale na dłużej jest ciężko max 6-8 miesięcy i monotonność wnerwia. Z resztą tam mało kto u nich pracuje dłużej, chociaż zdarzają się przypadki co 6 pracują w dpwork. Praca lekka faktycznie nawet małpę by się dało nauczyć tego. Powtarzające się czynności non stop, stąd przemiał nie tylko wśród polaków ale czechów i słowaków też. Tylko ludzie przechodzą z innych firm i tak w kółko. Na krótką dobę polecam tę pracę w dpwork są dobrzi.

Kebab turecki

Przyjechałem i dostałem inną, lepiej płatną pracę niż ta, do której jechałem bo akurat tam potrzebowali widocznie ludzi. Podejście do pracowników dobre, bezproblemowe. Mówię teraz o Pisku. Jestem zadowolny z ich usług

Borowa

No ni jak nie wychodzi 16 tysici koron. na reke jak podaje ogloszenie. Czy to blont czy celowe dzialanie? Dlaczego tyle ludzi z trw ucieka?

Borowa

DP Work to najuczifsza agencja. pracowalem. Wyplaca wszystko i na czas. Bez bonusuw. Zarobicie u nich w trw pasy bespeczenstwa najwiecej 13 000 koron. 16 000 jak w ogloszeniu? Bez jaj. Tyle tam polaki nie zrabiaja. 1950 zl. Polecam. kordinator pawel. porazka. nie zna polskiego.

kot

na fejsie też maja różne opinie bardzo. Można po tym wnioskować, że są dobrzy, bo każda agencja inna ma same negatywy a tu napisałem na fejsie do ludzi, którzy tam pracują, zobaczymy co mi powiedzą. Na razie wielki plus za ofertę, fachowa robota oraz kontakt.

taki tam...

Witam, Mam pytanko do rodaków pracujących w Czechach. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyjazdem właśnie do Czech, najlepiej na dłużej - może na kilka lat lub nawet na dużo dłużej?. Jednak nie chciałbym mieszkać w hotelu zbyt długo. Wiadomo - warunki, różni ludzie, dziwne kontrole o których tutaj czytam no i ciągle te same twarze w pracy i po pracy... Jak to jest z wynajęciem np. kawalerki? Próbował ktoś? Da się bez znajomości języka? Chciałbym sobie spokojnie trochę pomieszkać, języka się nauczyć i kraju też nieco zobaczyć. Od kilku lat już pracuję w pewnym hipermarkecie, wynajmuję kawalerkę, więc kasy zostaje niewiele, chętnie rzuciłbym to w cholerę, spakował się i pojechał do Czech. Byłem tu na urlopie parę razy i niestety języka na razie nic. Kokosów nie oczekuję, pytanie tylko czy idzie wyżyć, załatwić mieszkanie bez języka i coś na urlop odłożyć?? Pozdrawiam!

ogierek

zgadzam się z MARIECLARIE, wszystko co ona opisuje jest realne. Ja robiłem w TRW pół roku i jakby nie choroba mamy, gdzie musiałem być w Polsce, to pewnie dalej bym tam pracował. Trafiali się na prawdę różni ludzie, jednym pasowało drugim nie, jest to ich sprawa, nikogo nie namawiam. Z tego co widzę znowu jest nabór do pracy. Jak pracowałem w 2014 roku, to było to samo. Ludzie nabiorą zaliczek, przejedzą 4000 koron na stołówce, a później wielkie zdziwienie dlaczego dostał 12 000 do wypłaty, a to że jadłeś i egzystowałeś cały miesiąc, to już się nie liczy. Ale oni nie są od tego aby każdego zadowolić, bo się nie da. W Polsce przy o wiele mniejszych zarobkach brakuje mi do przeżycia pełnego miesiąca, a o jakimś oszczędzaniu nie wspomnę, no porąbany kraj. Co do hotelu to też różnie bywało, ale jestem zdania, że jak ktoś nie ma własnego zakwaterowania, to nie powinien narzekać. Wystarczy trochę włączyć wyobraźnię i wtedy znajdzie się coś swojego. Resztę pozostawiam do przemyśleń.

anonim

(usunięte przez administratora)

Borowa
@Products 25.05.2017 16:30

Products 2017-05-25 16:30 @anka - 2017-05-20 19:25 Koleżanko Anka, nie pisz farmazonów !! Nie dostajesz bonusów, bo widocznie nie ma za co je ci wypłacać ! Nie oszukują. Masz 13000 na umowie i 191 za zmianę w dietach., wychodzi coś ponad 16000, a jak przeżerasz dużo na kantynie to nie dziw się, że dostajesz 12000. Nikt cię tu nie trzyma, nie podoba się to sajonara. Dużo osób jest przeciwko dp work ale dużo ludzi zwłaszcza z Polski są za. 13 000 brutto i 191 brutto za zmiane.. to wychodzi 14 tys koron to gdzie te minimum 16 000 koron? taka sciema? bez przezerania nie ma 16 tys. a nawet gdyby? to pracodawca podaje wynagrodzenie bez zarcia na stolowce?

Products
@Borowa 26.05.2017 17:08

żal i lament kolego. Twoje zdolności matematyczne są żałosne jak też styl i poziom wypowiedzi :-) Pamiętam czasy, kiedy było i 10 tyś na początku, chyba rok 2012 albo 13 jak się nie mylę, potem skończyłem, pojechałem do domu jak się zatrudniałem ponownie było 11 , od pół roku jest 13 tyś brutto na umowie i 191 NETTO za zmianę (to było od zawsze)! Wychodzi bez nadgodzin właśnie około 16 tysięcy. Tak że z tym nie oszukują. Jak robisz przezczasy to dochodzą bunusy. Tyle w temacie. Odliczą za hotel z tysiaka, wiadomo, ale kolega tego nie liczy. Przemiał owszem jest, jedni kończą drudzy zaczynają. Pojedź do panasonicu do Pilzna, to zobaczysz jak jest tam wesoło. A, że dp work jest uczciwy to potwierdzam.

Ja

Witam chce wyjechac na urlop z mladej boleslav do Wroclawia 20 maja bo 19 maja dostaje wyplate tyle zeby rano wyjechac ale mam pytanie jak sie dostac zeby nie zamawiac przez internet itd lub rezerwowac tylko beposrednio zaplacic na miejscu .... Jesli ktos jedzie w te strony autem to zaplace albo jak ktos zamawia bilety to moge sie podlaczyc Piszcie na email Gchuchrak@gmail.com Dzieki :-)

Zostaw opinię o DP Work s.r.o. - Praha

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DP Work s.r.o.