Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Poraj
  5. Opinie o Paley & Partner Sp. z o.o.

Opinie o Paley & Partner Poraj

05.03.2025 09:57

Jaka jest stawka początkowa netto?

07.11.2023 12:33

na jakie stawki można liczyć na start w Paley & Partner gdy posiada się 2 lata doświadczenia na fasadach w niemczech?
    ReviewUserIconNiunio83

19.02.2023 10:36

Jaka jest początkowa stawka za godzinę??

ReviewUserIconZibi

15.03.2023 09:26

Ciekawe który statysta podwyżki nie dostał że tak nie poleca. Ja zaczynałem rok temu bez doświadczenia na początek 10 euro na rękę teraz mam 11,50 euro koledzy dużo więcej bo dłużej pracują. Jak chorowałem dostałem wysokie chorobowe, czyli zus płacą uczciwie. Podwyżek nie dostają ci którzy umieją liczyć a nie pracować sorry - sam pobyt za granicą nie oznacza że wszystkim chce się pracować.

ReviewUserIconZibi

03.04.2023 12:35

Pytanie tendencyjne ale jak zostałem wywołany do tablicy to chętnie odpowiem: przyjeżdżają po kasę, czy się stoi czy się leży… za każdą godzinę im płacą. Denerwują się ludzie, którzy pracują – ci na szczęście są doceniani podwyżkami, a z lawirantami firma nie przedłuża umowy. Z tego co wiem to firmie nie płacą na godziny, a za wykonany projekt, więc nie opłaca im się zatrudniać tych, którym nie chce się pracować.
    ReviewUserIconAlicja

19.02.2023 17:45

Ktoś kiedyś tutaj pisał że praca odbywa się bez diet i że podobno trzeba odpracowywać przerwę, faktycznie tak było? a można prosić o odniesienie się do bieżących warunków? był ktoś teraz niedawno i ma inne doświadczenia żeby napisać co i jak? ludzie pisali że po 3 lata robili czyli warunki były chyba ok? a teraz?
    ReviewUserIconZbyszek

14.03.2023 16:21

Jeśli chodzi o pracę w Niemczech to odbywa się ona w oddelegowaniu, co oznacza, że pracodawca rozlicza się z pracownikiem całkowicie w walucie Euro. W Niemczech również jest odprowadzany podatek od pełnej pensji, co oznacza, że pracownicy mogą ubiegać się o zwrot podatku, który niejednokrotnie przekracza równowartość miesięcznej pensji. Przerwy w pracy nie należy odpracowywać, ponieważ zgodnie z przepisami niemieckimi przerwa nie jest wliczana do czasu pracy. Warunki mieszkaniowe rewelacyjne – mieszkanie w całości opłacone przez firmę, podobnie jak dojazdy do pracy.
    ReviewUserIconKolega Misio

14.03.2023 21:23

Diety Misio nie są ani oskładkowane ani opodatkowane więc jak dorośniesz to zrozumiesz że firma rozlicza się uczciwie. A jeśli nadal masz stawkę 10 euro to poniżający jest twój poziom pracy! Wszyscy, którzy pracowali uczciwie w lutym dostali podwyżkę. Jak ci nie pasuje to znajdź lepszą pracę, bez składek i podatków z urlopami bezpłatnymi - ja to już przerabiałem i chętnie zostanę w tej firmie!
    ReviewUserIconAdministrator

20.01.2023 12:13

Co możecie powiedzieć o pracy w firmie PALEY & PARTNER Sp. z o.o.? Z tego, co widzę, poszukują kogoś na stanowisko Monter Konstrukcji Stalowych
    ReviewUserIconMisio

14.03.2023 15:02

Ogólnie stawka 10 euro raczej niema szans na podwyżkę warunki mieszkaniowe ok noi niestety trzeba odpracować godzinna przerwę co dla mnie jest chore
    ReviewUserIconWydymany

23.04.2021 19:44

jest wręcz cudownie, jak przyjdziesz to zobaczysz Sam
    ReviewUserIconByly

18.06.2022 22:31

Kierownikiem jest chyba pewien Rafał bo z tego co pamiętam to on jedyny ogarniał wszystko najlepiej
    ReviewUserIconTimon

05.07.2022 10:23

Ta bez diet i trzeba odpracować dziennie przerwę która się należy w czasie pracy czyli praca po 11 a wpisane (10)

18.09.2021 14:05

Czy pracownicy PALEY & PARTNER Sp. z o.o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?
    ReviewUserIconLeon

14.12.2021 04:31

Tak, mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji, najczęstszą taką formą jest mieszkanie w mieszkaniu 2-3 osobowym w dziesięciu ????
    ReviewUserIconKrzysiek

17.12.2021 09:53

Niechętnie wypowiadam się na takich forach, bo zwykle zamieszczane są tam negatywne opinie osób, które już nie pracują. Tym razem jednak muszę zrobić wyjątek, bo co jak co ale mieszkania mają naprawdę w porządku. Pracuję od lat zagranicą i wiem jakie firmy wynajmują mieszkania. W tej firmie nigdy nie mieszkałem z 10 , 8 , czy 7 osobami. Teraz mieszkam z 3 innymi kolegami w mieszkaniu 5-osobowym więc warunki mamy naprawdę fajne. Zgłaszane usterki są na bieżąco usuwane więc nie rozumiem dlaczego i po co ktoś pisze opinie akurat na temat mieszkań, które są ok.

09.06.2021 14:06

Jak długo trwa proces awansu w PALEY & PARTNER Sp. z o.o.?
    ReviewUserIconNew

19.06.2021 18:56

Jeżeli będziesz wspaniały to około 2 tygodni
    ReviewUserIconPaweł

14.04.2020 17:29

Czy mają tam elastyczny grafik?
    ReviewUserIconppp

24.07.2020 08:59

Tak jest elastyczny grafik.Pracujesz od poniedziałku do piątku po 10 godz,a w soboty 5 godz.

Kontakt - Paley & Partner Sp. z o.o.

Armii Krajowej 75 42-360 Poraj

Branże: Usługi budowlane

ReviewUserIconanonim

18.02.2020 13:28

ReviewUserIconJa

20.02.2020 15:10

Rób laske dalej. A co do mojej współpracy z aktualnym ,, panem" to nic ci do tego to jest moje życie moja sprawa. Wyraziłem tylko moją opinię o firmie i nie mam zamiaru kłócić się z jakimś piskiem na posylki.
    ReviewUserIconMarcin

01.04.2020 19:07

A od kiedy się nie płaci jesli sie wali w ciula na projektach? Ty w ogóle wiesz co Ty pisesz? Jezdze glownie po projektach rządowych z grubymi papierami i jak nie raz czytam i patrze jak biura walą w ciula z naszymi rodakami to bym Was wszystkic zamknął w najgorszych mozliwych warunkach ! Polowa ludzi jak nie wiecej nie są tego świadomi ile biura zarabiaja na nich a ile oni by mogli zarabiać !!!
    ReviewUserIconStefan

09.10.2018 15:56

Czy firma rekrutuje może aktualnie ? Jak atmosfera w pracy? Można śmiało próbować dostać się do firmy.

10.10.2018 12:35

Nie wiem czy rekrutują ale zawsze można zadzwonić i się dopytać, atmosfera jest ok, jeżeli masz doświadczenie to na pewno coś z tego będzie.
    ReviewUserIconAdministrator

19.04.2018 17:10

Ktoś z Was obecnie pracuje w Paley & Partner Sp. z o.o. - Poraj? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?

09.10.2018 07:12

Pracuję od niedawna, lecz nie mogę powiedzieć złego słowa, zarobki całkiem niezłe. Nie ma problemu ze zjazdami do domu, wypłaty na czas. Wszystkie sprawy załatwia firma, po mojej stronie tylko wyżywienie.
    ReviewUserIconByły robol

20.11.2016 03:25

ROBISZ PO 12godz. lub 14godz.bo musisz,mówią ze to jest normalne,nie dbają o pracownikow,czekasz na kase oraz praktycznie nie ma narzędzi do roboty itd.....
    ReviewUserIconJA

20.11.2016 03:16

NIE POLECAM
    ReviewUserIconJo

06.10.2016 14:10

Nie są do końca uczciwi, ciężko od nich wyciągnąć dokumenty potwierdzające zameldowanie np. w Niemczech, a wynagrodzenie płacone jest do ręki, a nie na konto i na tym się kręci interes, bo pracownicy nie otrzymują zwrotu podatku i nie mogą starać się o zasiłki na dzieci. Na Francję są dwie listy płac oficjalna i nieoficjalna, kierowników mają zaufanych, a Pani Donata do jednego ma słabość jak ją zupą częstował na budowie. Wartościowi pracownicy szybko się stamtąd zabierają. Zachwalają Ci co mają plecy i lubią chlapnąć z kierownikiem lub majstrem, oj można by dużo pisać o tej firmie, np fundusz socjalny i tu tez niezły przewał.
    ReviewUserIconOj

09.10.2016 18:28

Czytaj umowę przed jej podpisaniem i zastrzeżenia zgłaszaj przed podjęciem pracy. Co do reszty to chyba trochę nie aktualne informacje. Nigdy nie było problemu z uzyskaniem dok. potwierdzających zameldowanie i wielu znam osobiście takich co otrzymali spore zwroty podatku i kindergeld. To chyba normalne że każdy obstawia się zaufanymi ludźmi? Nigdzie nie ma idealnie, jeżeli jednak warunki nie odpowiadają, to przecież jest tyle innych firm które chętnie zatrudniają dobrze wykwalifikowanych monterów z wieloletnim doświadczeniem i ze znajomością języków obcych. Swoją drogą, ciekawe którego nieroba w ostatnim czasie pozbył się Spider, że tak pluje akurat na jego budowę.
    ReviewUserIconja

10.08.2016 14:46

Witam jest teraz möj syn we Francji ekipa ktöra tam pojechała samí pijacy z którymí ciężko wytrzymać gdzie kierownik którego rola jest chyba nie taka jak powinna. Byle kogo zatrudnic i po sprawie. Porażka poprostu
    ReviewUserIconZrobiony na szaro

17.05.2016 15:14

Kobiety z firmy dzwonią do człowieka, jakby się w straży paliło i na ten tychmiast potrzebują dokumentów. Naiwniak je wysyła i czeka, i czeka! Zero wiadomości zwrotnej. Gdy sam zadzwoni, to słyszy, że takie jest życie i tak wyszło. Przy próbie ustalenia dlaczego tak jest, cała wina zwalana jest na kandydata do pracy w firmie "uduś"! Nie polecam tej firmy, ponieważ profesjonalne podejście do człowieka z wieloma uprawnieniami jest gorsze niż do "łopaciarza"!

23.06.2014 11:17

Coś się nie zgadza -umowa na 1/4 etatu jak jesteś w polsce, w niemczech od średniej krajowej,a jak siedzisz w polsce to co z ciebie za monter -urlop w stawce -jak jeden przyjechał pracować i zarobić a drugi tylko zarobić,to nie czasy kiedy było czy się stoi czy się leży ..... się należy -zwrot podatku bez problemu, jak jest dopłata to firma bierze na siebie - 7.50 tyle płacą wszyscy
    ReviewUserIconBYŁY Pracownik

13.07.2012 23:14

Jako były pracownik Co mogę powiedzieć:... - umowy na 1/4 etatu (= jako emeryt, będziesz żył z ODPADKÓW) - przymus podpisywania \"ekwiwalentów\" (w innym przypadku masz problem z Panią (usunięte przez administratora) - niesprawiedliwe zarobki (jedni otrzymuje o 20%-30 wiecej niż inni) - zapomnij o zwrocje podatku (niektórzy nawet musieli dopłacać do interesu, nie dużo ale musieli). - jeśli przeliczyć na zarobki pod względem godzin pracy, wychodzi średnio 7-7,50 Euro netto

Zostaw merytoryczną opinię o Paley & Partner Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Paley & Partner Sp. z o.o.!