INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 91 ocen.

Opinie o INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

gość

Jestem po rozmowie wstępnej. Moje wnioski to dobra oferta dla doświadczonych pośredników. (Pracuję na rynku 7 lat). Na tym od 70% do 98% z nimi to się może opłacać tak bez ściemy ma to sens. Polecam tez rozpoczynającym w branży, którzy nie chcą dać się wykorzystać innym agencjom. Jest to przemyślane dosyć dobrze wszystko.

xenia

Jest tak jak piszesz i dlatego tzw model biznes to wariant współpracy, który nie ma sobie równych w Polsce jeśli chodzi i możliwości dla takich osób jak ja. Zostajesz właściwie całkowicie niezależna, miałam okres duzo mniej wydajny ze względu na sytuację rodzinna i nikt tam nie ma do Ciebie pretensji. Od Ciebie wszystko zależy, a masz pod ręką wszystko czego potrzeba do pracy. W sumie własny biznes z dobrym startem, dużo szybciej i bez niepotrzebnych ceregieli. Tam Ci wszystko wyjaśnią ale rozmawiaj z kimś kto potrafi liczyć i pracował jakiś czas w nieruchomościach bo te osoby głównie decydują się na ten 70%-98% i wiedzą o ile więcej zarabiają. Powodzenia

gość

Chyba najlepiej zapytać na miejscu ale mam kolegę, który z nimi tak współpracuje. Tzn bardzo rzadko zagląda nawet tam do biura, pracuje u siebie. Co potrzebuje ma stamtąd na dobrych warunkach ale na jakich dokładnie trzeba zapytać. Prowizje są ok na tym wariancie w którym on jest od 70% i więcej. Pozdro

Klaudyna

Na facebook wyświetliło mi się coś na temat wspomnianych wcześniej tańszych eksportów jeżeli pracowałabym jakby z ich patronatem. Nie wiem czy to dobrze rozumiem ale mogę jak teraz prowadzić swoją jednoosobową agencję, a korzystać tylko z niektórych opcji? Jak to jest czy ja muszę tam stawiać się codziennie w biurze? Bo co jeżeli mam swoje albo pracuję w domu?

Lucyna Przyłębska

Dobrze przemyślane rozwiązania dla pośredników. Jak się policzy wszystko rzetelnie to można sporo zaoszczędzić, mam na myśli w porównaniu do takiej jak moja jednoosobowa działalność, tzn tam zostaję na działalności ale nie mam takich kosztów, tylko trzeba znaleźć trochę czasu żeby sobie to przeliczyć.

gość

Możesz normalnie pracować jak do tej pory, tzn dostajesz pełną swobodę. Sama decydujesz kiedy, jaki rodzaj umowy wolisz czy wyłączność czy otwartą, czy prowizje z jednej czy z obu stron transakcji.. to wymyślili nieźle trzeba przyznać.

Marty

O co chodzi z tańszymi eksportami jak się z nimi współpracuje? Mogę pracować jak do tej pory i co kupować u nich taniej eksporty? Czy ktoś może mi wyjaśnić na czym polegają te oszczędności jak się jest w tym wariancie "biznes"? Czy ktoś kto zna dobrze ten wariant miał okazję policzyć tak mniej więcej ile ogółem można zaoszczędzić? Będę wdzięczna. Martyna

Santos

Dobre pieniądze ale to prawda, że aby zarobić w branży nieruchomości trzeba mieć dużo samodyscypliny. Akurat w indepro jest niezłe to, że nikt nad Tobą nie wisi tylko sam decyduję kiedy i w jaki sposób pracuję. Właściwie do biura wpadłem jedynie ostatnio załatwić formalności, głównie działam w domu lub w terenie z klientem. W Warszawie jest bardzo fajna ekipa polecam.

gość

Czy takie zarobki jak pokazują na Facebook są regularne? Wygląda to nieźle..

hardworker
@gość 13.11.2017 16:01

zapomnij...

wromaster

Tak zarobki są ok tego nie można im odmówić, pytanie czy to po prostu są tacy obrotni ludzie czy firma daje takie możliwości... No i przydała by się jakaś średnia z całego roku takiego wymiatacza czy on ma taki jeden miesiąc czy ma tak co jakiś czas. Chociaż jak się zastanowić to wątpię żeby żółtodziób miał tak jak pokazują powyżej 10 tys to muszą być raczej tacy już konkretni chyba.

hardworker
@wromaster 17.11.2017 15:33

średnie roczne są bardzo mizerne niestety

knap

Pracuję w Warszawie, jest nawet więcej niż 60%, co najmniej 3/4 nas jest na "biznesie". To się po prostu opłaca. 70% na tej opcji masz gwarantowane, a to przyzwoita kasa.

gość

W Warszawie przeszło 60% agentów jest na modelu biznes, większość się decyduje na taki wariant. Mają gwarantowane 70%, aż do 98% z transakcji. Pozdrawiam

Alaskan

Ile tak realnie np. w Warszawie jest agentów na wspomnianym "modelu biznes"? Może ktoś mi podać taką informację? To też wyznacznik na ile taki wariant jest opłacalny. Dziękuję z góry i pozdrawiam.

gość
@Alaskan 29.12.2017 17:49

W Warszawie przeszło 60% agentów jest na modelu biznes, większość się decyduje na taki wariant. Mają gwarantowane 70%, aż do 98% z transakcji. Pozdrawiam

Kamil

Rzadko cokolwiek piszę jak chyba większość agentów, którzy po prostu w tym czasie raczej mają ważniejsze sprawy, ale coś ważnego powinno się tu w tej dyskusji pojawić. :D Mogą dać więcej pośrednikowi z prostej przyczyny. Indepro to polska firma, nie mają kosztów licencji zagranicznych. Prosty rachunek, agencje które mają olbrzymie opłaty licencyjne muszą w jakimś stopniu na nią uzbierać. Sprawdziłem przed podjęciem decyzji. Bez odbioru! kamil

Carlos

Jeśli chodzi o konkrety, np. w Warszawie już przeszło 60% agentów jest na wspomnianym wariancie współpracy. Dzięki temu mają z transakcji od 70% aż do 98%, a do tego zdecydowanie niższe koszty niż samozatrudniony agent nie działający z indepro. W indepro wtedy jesteś dokładnie jak na swoim ale masz wszystko na wyciągnięcie dłoni. Mam na myśli np system inf do zarządzania ofertami, wyszukiwarki ofert, strona, serwer na pocztę, wszystkie dokumenty, szkolenia, treningi, programiści, różne ulotki, foldery, banery, ubezpieczenie. Jak pracujesz sam teraz proponuję policzyć regularne wydatki na te rzeczy jakie ponosisz będąc jednoosobową firmą poza jakąkolwiek organizacją, do tego czas jaki poświęcisz na ogarnięcie tego wszystkiego. Jak do tego dodać to, że masz do dyspozycji biuro ale nie musisz w nim pracować. Masz swoje? Nie ma problemu! Pracujesz w domu? OK! Do tego dostaniesz najwyższą w Polsce prowizję bo do 98% to co tu jeszcze wyjaśniać? :) Brakuje mi niewiele żebym pracował na takich warunkach i nie będę się zastanawiał ani minuty. Warunki przewałkowałem od a do z i to po kilka razy.

gość
@Carlos 02.01.2018 16:06

Przyłączam się do pytania, które już padło dlaczego akurat ta agencja może sobie na to pozwolić? To są wysokie prowizje dla pośrednia w skali kraju.

Rozczarowana

KASUJĄ KOMENTARZE! UWAGA! Napisałam komentarz, który nie był w żaden sposób niecenzuralny, opisywał tylko to jak naprawdę wygląda praca w INDEPRO. I został usunięty. Ostrzegam, bo tworzą wizję takiej cukierkowej firmy, a jak ktoś napisze parę słów prawdy to od razu kasują komentarze. Wstyd.

gość

Wszystko fajnie ale dlaczego akurat INDEPRO daje więcej prowizji dla Agenta niż inne te duże sieciowe agencje w Polsce, które z hukiem weszły np z USA? Chcę być dobrze zrozumiany, nie jestem hejterem i nie atakuję, zastanawia mnie tylko po prostu to czy to marketing czy się spina wszystko w takiej firmie.

Malwina K

Nie tylko tutaj ale ogólnie wśród opinii na temat różnych agencji widzę co jakiś czas hejt oczywiście anonimowych i niespełnionych pracowników lub konkurencji. Tyle lat jestem na rynku, że czasem przeraża mnie co czytam, jak można za swoje niepowodzenia obwiniać wszystkich dookoła. Prawda jest taka, że tego typu fora bazują na nienawiści i dają pole do popisu ludziom przepełnionym jadem. Mam nadzieję, że doczekam czasów, w których ludzie wyjdą mentalnie ze starego ustroju i przestaną myśleć, że wszystko im się należy. Prowadziłam przez 7 lat firmę doradztwa finansowego i zarządzania nieruchomościami, takie tez mam wykształcenie kierunkowe. Nad indepro zastanawiam się od kilku miesięcy bo właśnie ten wspomniany wariant biznes przekonuje takie osoby jak ja. Wystarczy iść i porozmawiać z agentami żeby dowiedzieć się, że to idealne rozwiązanie dla ludzi z branży na własnych działalnościach, którzy chcą obniżyć swoje koszty i skoncentrować się na pracy.

Maria Paszyńska

Pewne 70% a do 98% ze sprzedaży dla pośrednika? Proszę o bardziej rozwinięte info osoby pracującej w tej firmie.

Kaludyna
@Maria Paszyńska 14.12.2017 10:27

Jest taka opcja i to wariant dla pośredników pracujących już jakiś czas na rynku. Jest minimum 70% do 98% z transakcji. Najlepiej umówić się na spotkanie, przeliczyć wszystko, dowiedzieć się szczegółów u źródła.

kozlowska

Ja mam jedno pytanie bo nie rozumiem jednej rzeczy. Pracuję od wielu lat bardziej na umowach wyłącznych, poniekąd tak zabezpieczałam swoje interesy z klientem. Z tego co wiem mogę dołączyć do indepro na specjalnym wariancie dla osób z doświadczeniem, jakby kontynuować pracę na własnej działalności i z własną marką ale płacić np mniej za publikację ofert na portalach itd bo wiadomo duży ma taniej. To wszystko jest logiczne, ale czy muszę rezygnować z umów na wyłączność?

eryk son
@kozlowska 04.12.2017 16:15

Acha nie musisz rezygnować z umów na wyłączność. :) W indepro możesz pracować zarówno na wyłączności i na otwartych, to Twoja decyzja. Oni mają zarówno te dokumenty wszystkie przez kancelarie opracowane, wybierasz co potrzebujesz.

mops

W przypadku niektórych zarobków podawanych na FB tzn myślę tutaj o kasie za jeden miesiąc można spokojnie żyć pół roku na przyzwoitym poziomie ale domyślam się że pośrednik który tyle zarabia pewnie ma taki przelew częściej :D Pytań wiele, ale takie 30 tys bym przytulił :D

Sali84

W indepro jestem 5 miesięcy, wcześniej pracowałam jako przedstawiciel handlowy więc chyba miałam łatwiej bo to zawsze kontakt z ludźmi też w poprzedniej pracy. Wybór dla mnie był dosyć oczywisty bo kupowałam mieszkanie z pomocą pośredniczki z indepro, od słowa do słowa teraz pracujemy razem :D Ktoś pytał o podstawy itd, w nieruchomościach nie ma raczej podstawy, to też zależy chyba od tego na jakich warunkach chcesz współpracować ale większość wybiera własną działalność i wysoki procent ze sprzedaży. Ja pierwsze mieszkanie sprzedałam po niecałych dwóch miesiącach, miałam chwilę zwątpienia ale to naturalne. Teraz jest już ok, mam od jednej do dwóch transakcji w miesiącu pozostawiając dosyć dużo czasu dla rodziny, tzn jest dosyć swobodnie w tych kwestiach i od Ciebie zależy ile zarobisz ile przeznaczysz na to wszystko czasu. Dla mnie akurat to ważne bo mam dwuletnią córeczkę i nie chcę być poza domem 12h jak to było w poprzedniej pracy. Proponuję podobnie jak ja porozmawiać z kimś kto jest w indepro już przynajmniej kilka miesięcy.

klaudia
@Sali84 12.10.2017 18:25

Może Ty będziesz łaskawa odpowiedzieć na moje pytanie o co chodzi w tym dochodzie pasywnym? :) W nieruchomościach pracuję od 6 lat. Wiem, że to są jakieś pieniądze poza transakcjami ale na czym to polega?

klaudia

Czy ktoś wtajemniczony może napisać mi więcej tutaj o dochodzie pasywnym, który jest regularnie podawany na ich facebook? O co dokładnie w tym chodzi? Z góry dzięki!

Leyra_bo_tak

Sosnicka -> nie masz się czym przejmować. O to jak Cię przyjmą pozostali bądź spokojna za to akurat jestem w stanie ręczyć bo nie spotkałam na swojej drodze bardziej życzliwie nastawionych osób. Czasem trafi się jakiś wyjątek ale to zazwyczaj ktoś kto sobie nie radzi, a zamiast spytać lub poprosić o pomoc narzeka na wszystko łącznie z tym, że trzeba z klientami rozmawiać ;))) Powodzenia życzę!

handlowiec

W przedstwicielstwie handlowym może i zarobisz mniej ale ta podstawa daje względny spokój no a tutaj nie wiesz czy sprzedasz mieszkanie jakieś. :/

panoramix
@handlowiec 27.10.2017 11:54

No to przecież aplikuj gdzieś na przedstawiciela handlowego jeżeli "nie wiesz czy sprzedasz. ;) To może nawet lepiej dla wszystkich :D

Sosnicka

Trochę zdenerwowana przed rozmową bo mam niewielkie doświadczenie. Jakieś rady? :)

panoramix
@Sosnicka 25.10.2017 13:22

Ma masz czego się denerwować przed rozmową, w jakim mieście idziesz?

Kalina

Pracuję z INDEPRO NIERUCHOMOŚCI już dość długo, początki były ciężkie ale teraz jest poprostu super.

Nowa

Z moich informacji wiem, że INDEPRO NIERUCHOMOŚCI ma opinię dobrego pracodawcy. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sie aktualnie pracuje lub współpracuje z nimi? Jaka jest atmosfera? Jak rozliczani są doradcy, podstawa plus jakaś premia? Z góry dziękuję.

olek

Tu się zgodzę, od właściciela lub menadzera bardzo dużo zależy., a ile agencji w sieciówkach tylu pewnie zarządzających tym wszystkim dlatego lepiej pytać o konkretny oddział, może miasto.

Bartek

To też zależy od tego kto ma taką agencje i jak nią zarządza bo to są niezależne franczyzy. Różne agencje w mniejszych miejscowościach niż Siedlce działają świetnie tak jak jest u mnie ale szef musiał dojść do tego, że szkolenia z centrali są bardzo ważne i jeździmy wszyscy regularnie do Warszawy lub Krakowa.

Zostaw opinię o INDEPRO NIERUCHOMOŚCI - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI