Ramb

Bełchatów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 284 ocen.

Opinie o Ramb

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ramb

Patrycja

@rambo, chyba nie ma w tym nic złego, że zatrudniani są pracownicy z polecenia? Co do doświadczenia, to jakie minimalnie trzeba posiadać by się dostać? Nie widzę, by obecnie prowadzona była rekrutacja, możesz napisać coś więcej w kwestii zatrudnienia?

azaz
@Patrycja 26.07.2017 11:34
@rambo, chyba nie ma w tym nic złego, że zatrudniani są pracownicy z polecenia? Co do doświadczenia, to jakie minimalnie trzeba...

Idąc twoim tokiem myślenia, nie ma w tym nic złego że polecę ci do remontu mieszkania jakiegoś laika (na zasadzie powyższego układu wujek/ciotka/związkowiec), który nigdy nawet tego nie robił a nawet nie miał ochoty robić. W dodatku zapłacisz mu dobre pieniądze za fuszerkę i czas. Będziesz zadowolona? Czy wolałabyś zlecić robotę i dać zarobić komuś kto zna branże i zrobi to z zamkniętymi oczami?

Jurgen
@Patrycja 26.07.2017 11:34
@rambo, chyba nie ma w tym nic złego, że zatrudniani są pracownicy z polecenia? Co do doświadczenia, to jakie minimalnie trzeba...

Aktualnie RAMB się nasycił ludźmi i raczej robi niewielkie wewnętrzne rektutacje dla od jednej do kilku osób. Jeśli masz dobrą znajomość SAP i szukasz pracy biurowej to możesz próbować aplikować.

rambo

ostatnie "weryfikacje" na kopalnie po raz kolejny udowodniły, że w kwb potrzebują fachowców... ci którzy mają wtyke mogą mieć nadzieje, a reszta może sobie pomarzyć. Co to za kraj i rządy, żeby ludzi z regionu znających branże omijać przy zatrudnianiu w kopalni a brać tylko i wyłącznie tych należacych do ukladu wujek/ciotka/zwiazkowiec... Jak tak dalej pojdzie to ominą wszystkich a zatrudnią ukraińców w kopalni.

danek

dyrektor techniczny głąb kto go wybrał nie zna reliów firmy choć pracuje w niej 3 lata

rr

co te zwiazki robia ? NIC..... kase biora jedynie a ludze placa skladki...

ala

liczy się praca:) umiejętności :)wiedza:) doświadczenie:)))) ? nie liczy się TANIEC wybitna górniczka odkrywkowa ,kolejna córa Olejnika awansowała obrotem do kopalni w wy świstaki dalej za...i płaćcie składki

krowa z pacanowa
@ala 28.12.2016 16:21
liczy się praca:) umiejętności :)wiedza:) doświadczenie:)))) ? nie liczy się TANIEC wybitna górniczka odkrywkowa ,kolejna c...

Jak się ma braki w jednym to trzeba nadrabiać czym innym. A lansować się to "trza umić" ;)

Rambuś

RAMB SUPER FILMA JUUPI

olek

to była prężna firma! którą zniszczyły związki i ludzie w niej pracujący chodzi mi o tych ułomnych bez mózgu z pretensjami - mi się należy !!! nagrody i podwyżki dostają jedynie miernoty! ludzie ciężko pracujący bez układów mogą tylko patrzeć na dziadostwo. Miernoty przechodzą w nagrode do kopalni bo mają tatusia Olejnika . Dwulicowiec robiący dla zmydlenia imprezkę żeby poliza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym o których pisał że przyszli z pacanowa ,koziołek któremu wszystko wolno ale tylko jemu "ożeł" wysokich lotów...żal niewolników sekty odkrywka

zenek

Przyjęć to raczej nie ma ale za to przydałoby się zredukowac 30% kadry "umysłowej".... Sztuczne stanowiska gdzie kazdy z kazdym rywalizuje o pozycje a prawda jest taka że to wlasnie oni wywołują straty jakie są od dłuzszego czasu w rambie. Wlasnie ci najbardziej "wyksztalceni" pokazują w praktyce jaką mają wiedze i jak topią pieniadze, a tylko dlatego ze ich wiedza praktyczna jest zerowa.

Nick

Słyszał ktoś o jakiś przyjęciach do pracy w najbliższym czasie ?

heniek

Wydaje mi się, że żeczywiscie sporo osób nie jest zadowolonych z pracy u nich na produkcji.. zastnawiam się tylko jak tam naparwde może wyglądać ta praca zmianowa, bo to podobno właśnie jest najcięższe w ty wszystkim. Dajcie znac jeśli będziecie coś o tym wiedzieli.

pracownik miesiąca TE

Widzę że ludzie którzy pracują w RAMB nie znają profilu działalności firmy??? RAMB świadczy usługi dla kopalni i elektrowni , a budowlanka to dział poboczny dla pijaków i degeneratów z którymi nie ma co zrobić albo ludzi którzy za WÓDKĘ wylecieli z kopalni lub elektrowni. Jak w każdej spółce "córce" zarząd jest po to żeby wyprowadzać kasę z firmy dla swoich przydupasów a pracownik fizyczny jest od roboty!!!

Nowy

Ile w rambie wyciaga spawacz na start i wogole jakie maja zarobki tam spawacze ?

Pracownik

Może warto się zebrać i iść sporą grupą do związków i z nimi po męski porozmawiać?! Jeżdżą na wycieczki a nas mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Pracownik

Może warto się zebrać i iść sporą grupą do związków i z nimi po męski porozmawiać?! Jeżdżą na wycieczki a nas mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

elektryk

Co sądzicie o zmianach, które mają być ?

asia

powiedzcie co trzeba zrobić żeby zostać[ po zastępcą dyrektora technicznego] takiego platwormerskiego głupka nie widziałam który pracując trzy lata nie zna obiegu dokumentów we firmie który przyniósł straty ok miliona

rolnik

Wywalić nierobów i pijaków i premia sama się znajdzie. A gdzie są związki? Załatwiają pewnie robote albo awansiki swoim pociotasom... Chyba bez wizyty pod świniarnią się nieobejdzie...

brak perpektyw

Ludzie czy za PO czy PiS zarząd dążył i dalej będzie dążył do skłócenia załogi między sobą. Łatwiej jest wtedy robić wałki oraz nie przyznawać bądź zabierać premie w nadziei że skłócona załoga nie stanie po jednej stronie. Na śmieszne związki nie ma co liczyć kto był po biurem jak pierwszy raz straciliśmy premie ten może pamięta jak krzyczeli"pójdziemy na węglową" jak premia nie zostanie oddana i jakoś dojść nie mogą. Może trzeba im mapę Bełchatowa podesłać? Bo drogi nie znają? Juz jesteśmy w plecy my fizyczni sporo kasy a co dalej? Łącznie z kwartalną to 65% premii ale to zbyt mało dla związków? Niestety polskie prawo jest tak skonstruowane że załoga sama z siebie bez udziału związków nie może zarządzić strajku bo byłby nie legalny. I tak będziemy dalej je... i na kasę a oni teraz będą trząść portkami o siebie i nic nie zrobią. A Wy ludzie gryźcie sie dalej miedzy sobą kto z jakiego ugrupowania politycznego jest czy byl. Bo w sumie to ważniejsze niż to ażeby odzyskać premie. Pozdrawiam zdrowo myślących ludzi którzy tak samo jak ja w tym momencie po podwyżkach zarabiają mniej niż przed.

mariola

do xyz znam tą osobę bo pracowałam z tą osobą i sama o tym opowiadała lizusie platwormerskich homorojdów

xyz
@mariola 04.09.2016 11:19
do xyz znam tą osobę bo pracowałam z tą osobą i sama o tym opowiadała lizusie platwormerskich homorojdów...

Dowody poproszę! Dowody! Bez dowodów są to pomówienia! Nie jestem i nie byłem nigdy zwolennikiem PO, więc proszę mnie nie obrażać!

olka

małgośka ma rację w biurowcu w rambie pracują lizo dupce i cicho dajki dyrektora którym fundował studia a pracownikom fizycznym nawet nie chciał kupić czajnika ktoś napisał dawniej list do kaczorowskiego o mobingu to słynny prezes a obecny dyrektor zatrudnił detektywistyczną firmę płaconc za usługę firmowymi pieniędzmi

mariola

nowy zarząd powinien powołać dyrektora technicznego z poza układu ramboskiego i księgową oraz zwolnić kierowników emerytów pzperowskich

xyz
@mariola 03.09.2016 07:34
nowy zarząd powinien powołać dyrektora technicznego z poza układu ramboskiego i księgową oraz zwolnić kierowników emerytów...

Co zrobiła takiego księgowa że chcesz ją zwolnić? Nie znasz tej osoby to się nie wypowiadaj! Jak masz jakieś dowody do zanieś je do prokuratora! Jak są to puste słowa to milcz i nie przesądzaj o winie akurat w tym przypadku uczciwej kobiety!

danek

odpowiedz do zigiego jesteś frajerem i przydupasem platwormersów i tak nowy zarząd was przetrzepie wraz z waszym dyrektorem który dostał wypowiedzenie bez wymiany wszystkich przydupasów dyrektora firma będzie miała tyły a kto przed odwołaniem dał podwyżki swoim lizodupcom zwolnić przydupasów którzy sabotują robotę na bruk

Bander

w Listopadzie firma ogłosi upadłość. Ratuj się kto może l4

Świstaczek

Jeszcze za kierownika z Antykorozji powinny wywalić. Na pewno też robi przekręty.

Fizyczny

A ciekawe ile były prezes i jego kolega wzięli odprawy i ile z tego to premie, które zabrano pracownikom za ich pracę. Może niegospodarnością byłego zarządu powinien się przyjrzeć jakiś właściwy organ państwowy czy cóś takiego i rozliczyć kogo trzeba z tych jakże chwalebnych dokonań we wstecznym rozwoju firmy.... Pozdrowienia dla załogi RAMB !!! Wszystkiego najgorszego dla darmozjadów w garniturach i ich przyduuupasów.

danek

wywalili kierownika z TU oraz kierownika z budowlanki i nareście to samo zawiesili dyrektora za lewe faktury a kto płacił faktury księgowa też do zwolnienia tyle dała od siebie dotyczy poprzedniej wypowiedzi

Zigi
@danek 28.08.2016 07:53
wywalili kierownika z TU oraz kierownika z budowlanki i nareście to samo zawiesili dyrektora za lewe faktury a kto płacił fak...

Zgadzam się w 100% z "byłym pracowniem" nt. opinii o głownej księgowej ... uściślijmy że stosunkowo nowej bo od niespełna roku. Kobieta uczciwa, pracowita i spoza politycznych układów. Niektórzy piszą takie brednie że aż szkoda gadać. Wszystkich ludzi jedną miarą? Najłatwiej jest wylewać szambo na tych którzy nie mogą się bronić, prawda? Danek masz pojęcie co piszesz człowieku? Którą księgową? Tą poprzednią czy tą która objęła stanowisko niespełna rok temu? Jakie lewe faktury? Na lewych wykonawców czy na lewe konta? Bzdura! Co innego domniemany lewy zakres prac, ale od tego są służby techniczne, inspektorzy którzy roboty odbierają. W tak dużej firmie kięgowa płaci faktury jeśli są merytorycznie zatwierdzone, to nie jest decyzja księgowego. Danek jakbyś miał merytoryczne pojęcie to byś bzdur nie pisał. Ehh szkoda gadać. W Zarządzie z ramienia PiS zapewne są merytoryczni i myślący ludzie. Jest nadzieja, że jeśli w ogóle jakiekolwiek przekręty były to będą stać na straży Praworządności i Sprawiedliwie osądzą, a nie bezpodstawnie ludzi uczciwych (kto by to nie był i na jakim stanowisku )

maniek

poprzednie wypowiedzi bardzo słuszne jeszcze wywalić kierowniczkę która chciała być dyrektorem i ma męża geodetę zatrudnionego w rambie

danek

nowy zarząd powinien wymienić dyrektora technicznego ,księgową , oraz osoby na kierowniczych stanowiskach i osoby które mają bizantyjskie pensie zniajomi sory przydupasy dyrektora

byly pracownik
@danek 10.08.2016 10:52
nowy zarząd powinien wymienić dyrektora technicznego ,księgową , oraz osoby na kierowniczych stanowiskach i osoby które mają bi...

akurat ksiegowa jest to osoba spoza jakichkolwiek układów. swoją pozycję w firmie zawdzięcza tylko dzięki swojej pracy. tyle co ona dała od siebie tej firmie to chyba nikt inny nie dał.

gość

wszystko się zmieni ramb ma nowy zarząd i przetrzepie biurowiec z platwormersów szkodzącym firmie redukcja pensji zausznikom dyrektora ikierownikom

MM

Słabo to jest teraz, niema premii i nie wiadomo kiedy będzie. Chyba niema co co czekać na zwolnienia i samemu trzeba rozejrzeć się za jakąś pracą. W RAMB-ie nie jest zle ,ale przy okrojonej pensji trudno jest sie utrzymac

Michał

Pracowałem w rambie na dziale TK. Ta firma to porażka. Pracowałem tam w latach 2002-2006mw3 i 2009-2011tk. Miałem stawkę 9.50. Teraz pracuję w lepszej firmie i za 23 zł na godzinę

Elektryk z TE

W Rabm'ie jest fajnie,przyjmujesz sie jako elektryk ,a jak nie ma pracy to jestes sprzedany przez majstra do brygady W.-dzialasz wtedy jako kopidolek...Wodka sie leje strumieniami w pewnej brygadzie,a jak nie chcesz pic to tez jestes ten "zly".Kierownik oczywiscie caly czas powtarza ,ze kaski na podwyzke nie ma...Badania lekarskie i psychotesty -jakbys mial w kosmos leciec...Pracowalem tam jakies 5 lat temu,jak tylko wspomne sobie o RAMB'ie to chce mi sie wy.......Zatrudnilem sie bez znajomosci,poprostu fuks,potrzebowali wtedy jeleni do pracy za 8 zl,latalem po stacjach napedowych i koparkach jak poje....nie nauczylem sie niczego nowego.Podsumowujac ,strata czasu...teraz jestem na swojej dzialalnosci i zatrudniam 8 osob ,ktorzy godnie zarabiaja jako elektrycy .Pozdrawiam caly dzial TE

Z zapytaniem

Dzień dobry, jak w chwili obecnej wygląda sprawa z przyjęciem do spółki, ile można zarobić na wejściu?

anonim

(usunięte przez administratora)

jak najdalej od MM

*** panuje

Gebels

Odpowiedź napisałem odnośnie kolegi RAMBO

ddddd

i tak najlepszym jest BESTGUM! :D

Zawi

Może warto pisać maile do Min. Gospodarki. Podobnież miał się zmieniać zarząd w Rambie ale nic się nie dzieje. Jedno co martwi to wyrywkowe podwyżki i obiecanki bez pokrycia. Ale to już tradycja w Rambie. Jeden dostaje choć pół roku na chorobowym przesiedzi (czyli nie spełnia kryteriów), a drugi nigdy nie był, robi jak trzeba i ma obiecane, że w drugiej turze dostanie, a druga tura jak stąd do Jowisza (tak blisko).

Nie mam znajomości

Patologiczna firma w której skład wchodzi kilka rodzin i ich kuzyni. Nie wiem jak to możliwe że taka spółka rządowa jak PGE pozwala na takie przekręty na państwowym kapitale. Jak to możliwe że codziennie zarabiałem w tej firmie na swoją wypłatę, a wypłaty miałem około 1500zł. Liczę na to że wkońcu nowy rząd przyjrzy się strukturze działania tej firmy.

byc moze rambowiec

Witam mam pytanie,jak teraz ksztaltuja sie zarobki w firmie RAMB?Czy jest mozliwosc pracy przy obsludze typowo gorniczej,np przenosniki tasmowe?

zielony jelen

Pracowalem na dziale TE przez dwa lata,zarobki srednio 1600 zl na reke,przy pelnym miesiacu :)Zwolnilem sie ,bo stwierdzilem ze szkoda czasu,teraz moja wyplata jest w granicach 4000 zl na reke,pracuje w duzo lepszych warunkach,traktowany jestem jak elektryk ,a nie jak kopidolek. LUDZIE OGARNIJCIE sie ,wspolczuje ludzia po studiach ,ktorzy tam pracuja ,jako fizyczni

lot

PS. do wcześniejszego wpisu ,,Nie żałuje tego czasu*:)

lot

Hej hm...dobra opinia ale troche powierzchowna :)Byłem rok czasu w Amonteksie na oddziale MW 2 spawaliśmy tylko koła czerpakowe uprawnienia mam LH045 MAG MiG i 111.Miałem wtedy 13zł na ręke to bylo 8lat temu:)Teraz robie na oddziale MM w Ramie i patrze na majstrow tłokow i pociotkow którzy nic nie umieja. A kyerownik jest strasznie tępy i żałosny wraz z pania zastępczynią ! SZok

Deutz

@Olku. Mało wiesz. Kryteria tych podwyżek były jasne dopóki ich nie przyznano bo przyznano je bez względu na te kryteria. Absolutnie nie było tu doceniania tych, którzy są w czymś fachowcami tylko tych, którzy robią dużo, a byle jak. Można tylko zasugerować by ludzie, którzy nie zostali docenieni przestali się starać. Firma za nowego prezesa zaczyna przykręcanie ludziom śruby. Póki co niewiele na tym zyskuje, a każdemu prezesowi polecam zapoznać się z historią firmy Amontex jako podwykonawcy RAMB. Ludzie mieli maksymalnie dokręconą śtubę i robili maksymalnie szybko, wydajnie, oszczędnie i... wszystko trzeba było po nich poprawiać bo nie byli w stanie robić tego solidnie i fachowo. Chcecie tak z RAMBem zrobić?

rambowiec

Znowu podwyżki dla pupilków jak zawsze.A gdzie te nasze związki i kiedy dostaną podwyżki e osoby które nie zostały przeszeregowane??

cr7

Witam mam jedno pyatnie, firma wiem gdzie sie zanjduję , ale w jaki sposób najlepiej aplikować do Ramb-u : czy przez internet czy osobiście pojechać i się z nimi rozmówić .Pozdrawiam CR7

Xavi

@Łoker. Czy tobie chodzi o to gdzie znajduje się firma czy w jaki sposób tam aplikować o pracę?

xxx

Co tu taki spokój,nic ciekawego się nie dzieje?

xxx

Co tu taki spokój,nic ciekawego się nie dzieje?

lot

Odzial MM to dno !

dd

pomoze ktos w dostaniu pracy w bestgumie lub ramb??

Łoker
@dd 18.06.2015 10:43
pomoze ktos w dostaniu pracy w bestgumie lub ramb??

Jak mogę dostać się do firmy Ramb pomoże ktoś?:(

Zostaw opinię o Ramb - Bełchatów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ramb