Euro Service

Świdnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 69 ocen.

Opinie o Euro Service

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Service

Lidia

@Alicja, lat 56, a na podstawie jakiej umowy pracuje się w Euro Service? Planujesz związać się z tą firmą na dłużej? @Filip, a czy mógłbyś jakoś uargumentować swoją wypowiedź? W tym momencie jest bardzo ogólna i niewiele mówi osobom zainteresowanym pracą w Euro Service. Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Na jakie warunki można liczyć w Euro Service?

Administrator

Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w firmie Euro Service?

Alicja, lat 56

W firmie Euro Service pracuję od marca 2016. Jestem bardzo zadowolona. Panie, które tam pracują posiadają ogromną wiedzę i doświadczenie. Miła i uprzejma obsługa. Zawsze szukają zlecenia zgodnie z moimi oczekiwaniami. Pieniążki zawsze na czas.

Filip

Jak się komuś rozeszły drogi z dobrą pracą to niestety teraz musi odreagować tym bardziej, że firma jest dobra!!

Anna

a która się zapytała z opiekunek od jakiej kwoty obliczają składki ZUS i je opłacają.Jeśli to jest Spółka to to od najniższej krajowej i tyle jest zysku co w pysku. Jeszcze tu są diety bardzo śmieszne kwoty wręcz głodowe.

Ella1610
@Anna 25.08.2017 10:36

Przecież nikt Cie nie zmusza silą do wyjazdu..a składki mają odprowadzane w DE.Przynajmniej się można godziwie leczyć na niemieckim ubezpieczeniu a nie badziewny EKUZ ,który nic nie daje. Zgadzam się z Ulą58...albo sie ma odprowadzane wysokie składki albo się więcej zarabia. Każdy musi dokonać swojego wyboru. Warunki są jasno przedstawione,jak.Wam nie pasuje to po co wyjeżdżacie i potem rzucacie obelgami?? Troszeczkę pomyślunku ludzie;0

Ula58

Pracuje w Euroservice ponad dwa lata...Jak czytam niektóre opinie wyssane z palca to mi się niedobrze robi...albo konkurencja albo taki typ czlowieka,ktory nie potrafi zyc bez afer....ujawnijcie sie skoro twierdzicie ,ze mowicie prawde...najlepiej anonimowo obrzucac ludzi błotem....ludzie są tylko ludźmi..nie popełnia błędów ten kto nic nie robi a jak sie jakiś zdarzy to sie dzwoni do firmy i wyjaśnia..mi sie parę razy zdarzyło dostać pare groszy za mały przelew ..zadzwoniłam do firmy i zostało wszystko wyrównane...i po problemie....przecież gdyby nie wypłacali pieniędzy to już dawno sąd i inspekcja by ich zamkneli...a tyle osob pracuje tu po kilka lat wiec chyba o czyms to swiadczy..sama znam osobiście dwie...dla rownowagi dziewczyny tyle razy pomagaly mi we wszystkim z czym zadzwoniłam..nawet pogadać o duperelach można jak człowiek czuje sie samotny na obczyźnie... marudzicie na niemieckie umowy, że podstawa jest parszywa..to jest Wasz wybór ludzie...albo chcecie mieć wysokie składki albo chcecie dobrze zarobić..nie oszukujmy się takie są prawa rynku...kazda firma tak dziala..nie da się zjeść ciasta i mieć ciastka...zarabiacie po 4000-7000 zl i jeszcze Wam zle...nikt Wam nie każe wyjeżdżać i harować...zawsze mozecie iść do zakładu za 1500 i moze wtedy nie będziecie marudzić ...cos za cos ....zalozcie sobie swoja dzialalnosc i pracujcie wg swoich ustalen a nie plujecie jadem....jest takie madre przysłowie , wszędzie dobrze gdzie nas nie ma....ja z Euroservice bede jeździć bo zarabiam przyzwoicie jak na swoj język i mam pewność ze mam odprowadzane składki (wiem bo dostałam potwierdzenie z kasy z Niemiec o składkach na moim koncie) ,nie tak jak w innych firmach, które obiecują gruszki na.wierzbie a po dwóch latach człowiek dowiaduje sie ze pracował na nic bo składki nie były nigdzie odprowadzane...czasem lepiej nieco mniej a pewnie...zastanowcie sie kobiety ..i mężczyźni...albo rybki albo akwarium...zatrudnijcie sie np w Pro...ca24 i wtedy wyrazcie sie na temat oszustw i malych zarobkow ..z pozdrowieniami Ula

Opiekunka2014

Ja wyjeżdżam z Euroservice już od trzech lat i jestem zadowolona. Jak potrzebuję czegoś potrzebuję to zawsze mogę na mich liczyć, a i kasa się ma koncie zawsze zgadza. Polecam

Elusiak

Witam. Czy może mi ktoś udzielić informację czy euro service wypłaca również w euro? Ela

Marika
@Elusiak 26.03.2017 22:47

Pytanie czy w ogóle wypłaca kasę :(

zona opiekuna

Mój mąż pojechał pierwszy raz z tej firmy, pieniążki na koncie były 10 grudnia, gdy był na miejscu też Pani dzwoniła jak jest, życzenia na święta. Podopieczni zadowoleni z jego pracy, rodzina również zadowolona chcą aby przyjeżdzał na zmianę. To wszystko zależy od tego z jakim nastawieniem jedzie się do opieki czy żeby zarobić nie napracując się w sensie odwalić swój pobyt czy może zaopiekować się starszymi osobami w sensie być miłym,uśmiechniętym, wyrozumiałym. Oni to widzą i czują i odpłacają nam tym samym, my też będziemy kiedyś starzy. Najlepsze życzenia na Nowy Rok

Andzia

Wyjechalam z tej firmy z dnia na dzien. W stosunku do mnie kobitki sa przesympatyczne. Po dwoch dniach w pracy zadzwonily czy jestem zadowolona czy mam jakies zastrzezenia. Jak do tej pory nie mam prawa powiedziec nic zlego na ta agencje. Pozdrawiam cieplutko z Bawarii.

Pewnapani

Czytając Wasze opinie,odniosłam wrażenie jakby toczyła się jakaś walka. Ale co chcecie powiedzieć,że ktoś Was zmusza?A może, obiecuje garnek złota za wykonaną zadanie i dozgonną satysfakcję?Praca w charakterze Opiekuna/ki/ w,, systemie zamkniętym,,to wyłącznie wybór! Decyzja o podjęciu takiej pracy, wyjeździe, to brak alternatywy tu w Kraju.Nikt nie chce pograzania się w niedostatku,życia w niepewności ,która dla niektórych bywa zabójcza w sensie dosłownym. Kwestia wyboru. Euroservice to firma rzetelna przede wszystkim.Nie zdarzyło się nigdy, aby problemy zgenerowaly jakieś niedomowienia,brak opieki lub nie daj...brak terminowego przelewu.To ostatnie z zegarmistrzowska precyzją. Ze swojej strony dziękuję Paniom Koordynatorkom za współpracę /za kolejny rok/a szukajacym pracy Opiekunom mogę polecić Euroservice!

Mirek

Maja gowniane umowy na ktorych pisze ze pracujecie za 500eur a reszta to diety 23 eur. diety dostaje sie 44 eur dodatkowo gdyz jest to praca w delegacji Brak waszego doswiadczenia w przepisach,pracujecie jako parobki,a z opieka niemacie nic wspolnego. Ta firma to porazka.

Zadowolona z firmy :)
@Mirek 11.12.2016 19:01

Panie Mirku, ja pracuję od 1,5 roku..byłam osobiście w biurze..dziewczyny przesympatyczne.... przecież nikt Pana nie zmuszał do podpisania "g..." umowy, zapewne jest Pan bardzo inteligentnym człowiekiem , dlaczego więc zdecydował się Pan na wyjazd na takich "g..." warunkach jak Pan twierdzi...desperacja? ..czyżby nigdzie indziej Pana już nie chcieli? zawsze może Pan założyć Gewerbe i wyjeżdżać na warunkach jakie sam sobie Pan podyktuje...ten komentarz mówi sam za siebie i mówi jakim Pan jest człowiekiem...powodzenia w życiu.. P.S. a owe przepisy mówią, że jeżeli firma zapewni wyżywienie pracownikowi oraz dach nad głową , może ustalić indywidualną stawkę diety , inną niż 49 euro- i nawet nie 44 euro jak Pan pisze ( kto tutaj jest niedouczony??? ;) ) pozdrawiam ;)

Leszek z Gdańska

W październiku minęło pięć lat mojej współpracy i jestem bardzo zadowolony. Dziękuje bardzo za wszystko i liczę na owocną współpracę przez co najmniej kolejne pięć lat. Bardzo rzetelna i solidna firma, polecam!! Pozdrawiam serdecznie!!

Marta

Pracuję dla Euro Service od przeszło dwóch lat i do tej pory jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Pieniądze zawsze przychodzą na czas, po przyjeździe na miejsce pracy po kilku dniach zawsze dostaję telefon z biura z pytaniem, czy wszystko w porządku. I nie jest to tylko taka "grzecznościowa formułka", o czym już raz się przekonałam: jeśli coś jest "nie tak" po stronie rodziny (w moim przypadku było to zatajenie, że moja podopieczna wymaga wstawania do niej w nocy czasem nawet po kilka razy) biuro od razu interweniuje. Obecnie pracuję na zmianę w dwóch miejscach - warunki są naprawdę przyzwoite. Jeśli ma się wątpliwości przed podjęciem decyzji o wyjeździe należy PYTAĆ o szczegóły - Panie z biura niczego nie tają, podają wszystkie informacje przekazane przez rodzinę, jeśli "sztela" nie jest nowa dostaje się też numer telefonu do opiekunki która jest na miejscu. Można więc o wszystko spokojnie podpytać minimalizując tym samym ryzyko, że trafimy w miejsce, które nam nie odpowiada.

LIDIA
@Marta 04.12.2016 21:44

W zupełności się zgadzam z postem pani Marty.Pracuję w tej firmie 5 lat i nigdy nie miałam problemów z wypłatą i ekwiwalentem za urlopy,zawsze były na czas.Jeśli były jakieś komplikacje z rodziną to panie z biura zaraz interweniowały.Uważam że jest to jedna z najlepszych firm na rynku polskim.

Anka

Halina pierdolnij sie w ta durna niedouczona glowe,Zreszta same tw imie ma wiele do zyczenia Swidnica to wiocha zacofane biedne miasto z glupimi ludzmi. Euro serwis to oszusci i naciagacze,siedza tam same przyglupy Panienki,z brudnymi paznokciami,idz donich i sie przyjrzyj,pewnie jestes jadna z nich,ja do dzisiaj niedostalam,pieniedzy za bilety,a na koncie bylo zamalo wyplaty,wysylaja opiekunki w niesprawdzone miejsca,do brudu i syfu,na umowie pisza ze twoje wynagrodzenie to 500eur,a reszta to diety,kazda osoba jadaca do pracy jak w delegacje mosi dostac diete,ktora wynosi 45 eur plus,wyplata.Oszuaci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

małgosia
@Aga 02.12.2016 17:56

i ja nie zamierzam zmieniac firmy,a pracuje od 2012 roku,jak dotąd współpraca układa sie pomyslnie.Jak mam problem dzwonie,panie w biurze bardzo miłe i słuza pomoca.Umowa i niemiecka i polska wiec mozna sobie wybrac.Życzyła bym sobie jak i Firmie by trwała na rynku jak najdłuzej.Pozdrawiam.!

anonim

(usunięte przez administratora)

Halina

Aga wystawia opinie wziete chyba z kosmosu.Pracuje z firma ładne pare lat,bez zarzutu, wszystko co moge o niej napisac to same supelatywy,pieniadze na czas, miła obsługa ,moze czasami problemy lezace po stronie niemieckiej, ale nikogo sie nie przeswietli, prawda Aga. Mysle ze strona jest po to aby rzetelnie przedstawiac firme . Jesli ktos ma problemy ze soba, nigdy nie przenosi ich na innych- na tym polega kultura.Mozna obrazac innych ludzi pod warunkiem, iz czyni sie to w ich obecnosci, gdyz kazdy ma prawo u stosunkowac sie do opini innych, a wypisywanie obrazliwych słow to prostactwo. Chciałam nadmienic ze Swidnica to 58-tysieczne miasto,odwiedzane prze wiele osobistosci miedzy innymi przez pare krolewska Szwecji.Swidnica to zadna wies a pracownice fachowo przeszkolone,czego miałam przyjemnosc doswiadczyc

adam

Dostalem oferte z tej firmy na 1.grudnia ale opinie scinaja mnie z nog--Czy faktycznie ta firma to oszusci? skoro wlascicielka niechce placic to trzeba ja odwiedzic w domu..

brydge

nie możesz iśc do sądy pracy z umową zleceniem to umowa cywilno-prawna i pozostaje sąd cywilny

tessa

Witam Panie Opiekunki i Panów Opiekunów:) Poczytałam sobie opinie o Euro Service i postanowiłam dorzucić swoje " trzygrosze".Otóż współpracuję z tą firmą od kilku miesięcy i oceniam tę współpracę dobrze. Firma wywiązuje się w terminie z płatności swoich zobowiązań. Jeżeli zdarza sie jakiś problem ,to bardziej jest on związany z rodziną podopiecznego...... ale nikt nam nie mówił ,że będzie łatwo.....Większość opiekunów ma też problem z komunikacją w j.niemieckim...... ale te osoby powinny być raczej wdzięczne firmie ,że mimo braków w edukacji,otrzymują pracę....dodam ,ze nieźle płatną. Nasza praca jest niezwykle trudna pod wieloma względami,nie każdy ma do niej predyspozycje......może ci którzy maja taka roszczeniową postawę powinni przemysleć to czy nadają się do tego zawodu.Przecież zawsze można dokonać zmian w swoim życiu....po co się męczyć i zatruwać swoim jadem innych.?

Magda
@tessa 09.11.2016 12:00

A dzięki takiej postawie jak twoja będziemy orać za 500euro i całować w rączkę za to że mamy taką możliwość. A tym tekstem o ..... brakach w edukacji to mnie rozpieprzyłaś. Z główką to u ciebie wszystko w porządku? Nie cierpię pracować po takich osobach jak ty, co chodzą zgięte w pół a jak trzeba to i na kolanach, zmienniczka po takiej osobie ma przerąbane. Pozdrawiam wszystkie panie z "brakami w edukacji" i radzę uważać na firmy bo to od nich zależy, jak wygląda nasza praca. Jak firma powie np. że do kosztów trzeba doliczyć koszty wyżywienia np. 50euro tyg. albo przerwa musi być min. 2-3godz. dziennie, to dla Niemca pozostanie to oczywiste. A jak nie powie, to potem opiekunka musi walczyć o wszystko i o dobrych relacjach czy przyjemnej atmosferze można zapomnieć. A jak jeszcze trafi na taką poprzedniczkę jak "tessa" to w ogóle ma pozamiatane.

Ruda

Dziekuje,juz mi sie odechcialo aplikacjii....

xxx

Witam czy ktoś może wie czy należy nam się ekwiwalent za urlop.

Kama

Firma Euro Service to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oszuści kanciarze i wyzyskiwacze.Pieniedzy nigdy nie ma na czas i kwota nie zawsze sie zgadza.Cwane lalunie maja w nosie pracownikow.

Bogusia1965
@Kama 10.08.2015 09:48

Ciekawa jestem kto to takie głupoty wypisuje na tej stronie bo na pewno nie ludzie, którzy pracowali dla EURO SERVICE, chyba że osoby, które nadużywają alkoholu lub sądzą się ze wszystkimi firmami dla których pracowały. Ja współpracuje z nimi już od ponad dwóch lat i zawsze miałam wypłatę na czas. Poleciłam tą firmę wielu znajomym i żadna nie ma z nimi problemu, są zadowoleni. A te lalunie, o których ktoś tu wspomniał, to są dobre dziewczyny które pomagają zawsze gdy coś jest nie tak. Gorąco polecam tą firmę!!!

ona48

co prawda nie pracowalam przez ta firme ale bylam zmienniczka-nastepczynia opiekunki z tej firmmy.ja przyjechalam przez inna firme na ta sama stelle) i rodzina babci dostala dokumenty rozliczeniowe do zaplaty,naliczone podwojnie od tej firmy za prace opiekunki.rodzina narzekala na ta firme. spotkalam sie z koordynatorem firmy euroservice i mojej firmy przyszedl do mnie zobaczyc jak mi idzie na tej stelli i tez stwierdzil sam ze nie jest z ta firma tak jak byc powinno.ocencie reszte sami

Ola P.

Dziwię się Amelio...Ja pracuję w tej firmie już 5 lat. Najpierw na umowę o pracę a teraz - po zmianach od 01.01.2015 - na umowę zlecenie. Firma jak najbardziej rzetelna! Nawet jak moja rodzina nie zapłaciła firmie (r-k zaginął) za przepracowany przeze mnie miesiąc wypłatę dostałam. W terminie i w prawidłowej wysokości. Zdarzają się jednodniowe poślizgi ale tylko wtedy gdy 10-ty wypada w sobotę lub niedzielę. Wypłatę tę można sobie samemu wyliczyć ponieważ wiesz w jakiej wysokości masz dietę a kurs euro na ostatni dzień miesiąca nie jest trudno znaleźć. Ofert mają naprawdę dużo. Zawsze dostaję na meila Fragebogen i wiem dokładnie co do mnie należy. Za niespodzianki wynikłe na miejsce też nie należy winić firmy tylko trzeba mieć pretensje do rodziny, która aby uniknąć większych opłat bardzo często nie podaje wszystkich szczegółów. Pracuję obecnie 25 godzin w tygodniu. Nie wstaję w nocy i nikt mnie źle nie traktuje. A wręcz przeciwnie:) Oczywiście - to jaka jest atmosfera w pracy - zależy od obu stron. I nawet na ciężkie fizycznie stelle się z chęcią wraca. Ocenę ogólną daję bdb ponieważ o zapłatę za urlop rzeczywiście musiałam się przypominać :)

Maksia

Pracowałam w tej firmie 2 lata. Nie polecam!!! Miałam umowę o pracę i właścicielka do tej pory nie wywiązała się z obowiązku zapłaty za urlop (czekam już 2 lata). Telefonując do Omegi Centrum nie ma możliwości przeprowadzenia rozmowy telefonicznej z kadrową, koordynatorką, księgowością. Przy podaniu nazwiska nie ma możliwości rozmowy, albo nie ma. albo telefonuje, albo chora itp. Z uzyskanyh informacji wiem, że właścicielka zabrania rozmowy z opiekunkami. Podczas pobytu w Niemczech przez 2 lata nikt z pracowników nie interesował się moją pracą, ew. problemami.

Krysia
@Maksia 04.06.2015 18:07

Idź do sadu pracy i PIP.

Henryk2724

Ciekaw jestem kto się kryje pod tymi bredniami w zacytowanym poniżej fragmencie (owery - 2014-10-01 23:19:16 )? W listopadzie 2014 podpisałem z nimi umowę. Zapewniano mnie między innymi, że jest na miejscu Internet, co potwierdził również w rozmowie telefonicznej przebywający tam aktualnie od pół roku opiekun. Na miejscu okazało się jednak, że nie ma Internetu. Na dodatek nie poinformowano mnie, że podopieczny jest niewidomy i głuchy. Nie to jest jednak najistotniejsze. Dopiero na miejscu dowiedziałem się, że ma grzybicę, a wkrótce potem, że żona która nie trzyma moczu i znaczy drogę od łózka do toalety, jest nosicielką bakterii. Wymaga również opieki (dodatkowo problemy z chodzeniem), ale nie była brana pod uwagę jako podopieczna. Dałem pracownicy firmy tydzień na ustosunkowanie się do zatajonych problemów. Wobec braku nawet chęci podjęcia tematu, wypowiedziałem umowę ze skutkiem natychmiastowym i zażądałem podmiany. W odpowiedzi zostałem postraszony policją, komornikiem i karą pieniężną. Jednak nadal nie informowano potencjalnych kandydatów o sytuacji zdrowotnej w domu podopiecznego. Kandydat, który już podpisał zlecenie, wycofał się z niego po otrzymaniu informacji od mojego poprzednika o faktycznej sytuacji. W związku ztym poproszono mnie o pozostanie do końca umowy, na co zgodziłem się. Poza tym firma zarabia w EUR, a pracownikom wypłaca w PLN. Miałem kontynuować zlecenie, ale wprowadzono zmiany wymuszone przez stronę niemiecką, które zostały mi przedstawione w umowie sześć dni przed wyjazdem, dlatego stawiłem się osobiście w siedzibie firmy (w Świdnicy). Niestety okazało się, że nie ma z kim rozmawiać, nie było nawet chęci, a umowa nie podlega żadnej dyskusji, wobec czego oświadczyłem, że nie podpiszę umowy. Dodam jeszcze, że owe EuroService zostało polecone rodzinie przez SenioCare24, które informowałem o zaistniałej sytuacji, ale czego się nie robi dla kasy? W końcu współpraca między firmami jest istotniejsza od najętych pracowników. Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że panie opiekunki swoją postawą wyeliminują z rynku podobne firmy. Służę szczegółami pod adresem: henryk2724@hotmail.com owery - 2014-10-01 23:19:16 CYTAT: "Firma Omega Centrum Doskonalenia Kadr Euro Service jest polską firmą która od 2007 systematycznie poszerza rodzaj i zakres swojej działalności. Na rynku usług opiekuńczo - pielęgnacyjnych przez ostatnie lata, wraz z zespołem wyjątkowych i doskonale przeszkolonych osób zgromadzili ogromną wiedzę i doświadczenie. Dzisiaj współpracują z najlepszymi niemieckimi partnerami oraz posiadają sprawdzone i rzetelne oferty pracy na terenie całych Niemiec"

Alina

Jestem obecnie w Bochum z Euro Service i jestem zadowolona ale każdy może wyrazic swoja opinie wiec ja też . Smutno czytac posty w ktorych opiekunki sa nabijane w "butelke " z wlasnego doswiadczenia moge napisac , ze GO WORK W-wa to dopiero skandal

poszkodowany

nigdy wiecej euro omegi niezle kroja chyba po kursie krawcowych nie polecam

kama

Ta firma to jakaś pomyłka cwaniactwo nic więcej,wiecznie z czymś problem a zwłaszcza z kasą!!!!!

mik

Ja także poszukiwałam pracy i po tych opiniach z jednej strony sie przeraziłam. Osobiscie znalazlam prace poprzez strone Rekrutacyjnej Rewolucji ;) po rejestracj masz duzo ofert i na pewno jest cos dla kazdego ;) poolecam wam ;)

Zostaw opinię o Euro Service - Świdnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Service