rany julek15.03.2015 14:20
wszystko co pisza przedmowcy sie zgadza, ale jedna opinia zniknela, znajdziecie ja na forum belchatow. stary to chory czlowiek, jak siedzi spokojnie to siedzi a jak mu cos do lba strzeli to przypieprza sie o byle co. jak sie do kogos przyczepi to juz masz tydzien z glowy. traktowac ludzi chca ja bydlo i najgorszych smieci, oczywiscie kto sie da ten tak ma. trzeba jedno przyznac pracowalem u nich pare lat temu, podejscia do ludzi nie maja a szacunku juz wogule ale za to placili, stawki byly adekwatne do pracy. na chwile obecna pozostali prywaciarze zatrudniajacy emerytow z kopalni nie placa tak i jeszczcze dlugo tak placic nie bede, oczywiscie stary mial opracowany sytem placenia w celu zabezpieczenia abys sie nie zwolnil, ale to wszyscy wiedzieli. bylem swiadkiem jak ludzie przychodzili rano i nieraz juz do sniadania ich nie bylo! odrazu mowie jesli cos inspekcja pracy nie pomoze, ten temat byl juz przerabiany nie raz, a urzad pracy wie jak jest a mimo tego tez nic nie zrobia, nie wiem jaki tam jest uklad ale z urzedu pracy ludzie przychodza, a urzednicy dobrze wiadza co w firmie sie dzieje. gdzie jest logika?! nie wiem.dla mnie to swinia a nie czlowiek, ale placi, bynajmniej placil kiedys a teraz to nie wiem. kazdy wiec musi sam zdecydowac. jego firma jego prywatny folwark i na to niestety nie ma mocnych, w takim kraju zyjemy..