HKL dekoracje okien

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o HKL dekoracje okien

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HKL dekoracje okien

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Baba czyli z Twojej relacji (jak również z komentarza @Pracownik) wynika, że firma faktycznie oferuje swoim pracownikom całkiem fajny pakiet socjalny. Dobrze zrozumiałam? A czy firma w jakiś sposób "karze" osoby mniej wydajne?

Pracownik

Bardzo dobra praca, wyśmienite warunki socjalne, tylko lenie mogą wpisywać negatywne opinie. Praca 8h, czasem w sezonie nadgodziny ale ilości do zrobienia widać 3 dni wcześniej więc wszystko czytelne. Polecam wszystkim którzy nie mają dwóch lewych rąk i chce im się pracować.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Kisiel czyli największym minusem pracy w HKL dekoracje okien dla Ciebie, jest kontrola ze strony przełożonych? Przez jej istnienie uważasz, że firma wyzyskuje i nie szanuje pracowników?

Baba
@Hanna 02.09.2017, 12:27
@Kisiel czyli największym minusem pracy w HKL dekoracje okien dla Ciebie, jest kontrola ze strony przełożonych? Przez jej istni...

Hanna, Otóż praca w akordzie grupowym polega na tym, że ludzie którym praca wydaje się być karą "jadą na garbie"uczciwie pracujących. Kisiel zapewne nie przepadał za pracą i albo się zwolnił albo jako najsłabsze ogniowo mu podziękowano. Nikt z szefostwa nie musi "filować" na kamerach bo supernowoczesny system produkcji pozwala dokładnie przeanalizować wydajność poszczególnych pracowników. My pracownicy jesteśmy szanowani. Pracujemy od 10 lat a i niektórzy od 18 od początku. Gdyby w tych głupotach co wypisuje Kisiel było choćby ziarno prawdy nikt by tak długo i wiernie nie pracował w HKL. Atmosfera zasadniczo jest fajna, firma organizuje od 18 lat co rok imprezy conajmniej raz w roku, dzieciaki zawsze dostają paczki s co toku na święta jest też dodatkowa premia. Każdy pracownik pracujący 10 lub 15 lat otrzymuje premie. Kimkolwiek nie jesteś lub nie byłeś Kisielu drogi takie pierdoły to ty możesz swoim dzieciom opowiadać. A jak ich nie masz to może lepiej... Baba - nie okropna i nie fałszywa. Zwyczajnie pracowita!!!

Kisiel

NAJGORASZA FIRMA JAKA ISTNIEJE W SZCZECINIE , NIE POLECAM SPÓŁ PRACY Z TĄ FIRMĄ ,DYREKTOR ,PREZES PREZESOWA KIEROWNICZKA TO MAFIA RAZEM TRAKTÓJĄ LUDZI JAK ŚMIECIA ZERO KULTURY ,LUDZIE W CHODZĄ IM W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] PODLIZUSY KAPUJĄ NA INNE OSOBY ,BABY OKROPNE FAŁSZYWE JEDNA NA DRUGĄ DONOŚI KIEROWNICZE PREZES FILUJE W KAMERACH LATA PO HALI I TYLKO LUDZI STRESUJE ZERO WIEDZY A PANOSZĄ SIE JAK BY TO ONI BYLI BOGAMI ,PRACA AKORDOWA WYZYSK TOTALNY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 8GOD ROBISZ TYLE ILE ZDOŁASZ ZROBIĆ BO SYSTEM PADA BO ZŁY MATERIAŁ ROBOTA STOI TO TY OBRYWASZ KIEROWNICZKA FILUJE W KAMERACH USTAWIAJĄ KAMERY NA CIEBIE I GAPIĄ SIĘ JAK ROBISZ ILE ROBISZ NA GOD ZE STOPEREM W REKU . Pozdrawiam Brygadzistke Agnieszke jest fajna ,ludzie pracujący tam sa fałszywi nie polecam pracy tam .

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Nice, a co podobało Ci się w pracy w HKL dekoracje okien?

Nice

Atmosfera w pracy dobra? zależy gdzie pracujecie na dole czy u góry :) Ja pracowałam akurat w trudnej atmosferze, niedostępni i niepomocni ludzie zamknięci na współpracę czy pomoc. Nie idzie tak pracować. Cieszę się że już nie musze tam jeździć !

uki
użytkownik zarejestrowany

Pracujący' wlasnie duża wieksozsc nowych tyko chyba potrafi narzekać, mało kto ze stałych pracowników narzeka na cokolwiek. Dokładnie jeżeli komus nie pasuje tam zatrudnienie to niech nie pracuje.

Gal

No nawet Ukrainki juz przyjęli na jeden z działów , praca zbiorowa akordowa a na hajs przycinaja oporowi, jedynie co wypłata 10 , ale hajs się nie zgadza, niby 8h a siedzisz 10/11/12 ... Nie polecam

Pracujący
@Gal 05.04.2016, 18:45
No nawet Ukrainki juz przyjęli na jeden z działów , praca zbiorowa akordowa a na hajs przycinaja oporowi, jedynie co wypłata 10...

Jak się nie zgadza, to do kadr idź chłopie. Może się kartą nie odbiłeś i tworzysz problem. Ja się odbijam i mi się zgadza. Nie przychodźcie, to więcej dla nas pracujących będzie.

Anonymous

Mobing na początku dziennym, same kobiety które myślą, że są tam królewnami i na wszystko sobie pozwalają, umowa specjalnie zrobiona na akord, a nie na godziny, wiec czesto sa nadgodziny o ktorych dowiadujesz sie minute po zakonczeniu pracy, nie przestrzegaja wgl praw pracownika, w lato +40 stopni, zamykane zaluzje to normalne i okna, bo niby klimatyzacja ma dzialac, ktorej tak naprawde nie ma i jest puszka w lato. Ktos cos spier.... to zwali na ciebie. Jedyna dobra atmosfera pasuje wsrod mezczyzn, czyli mniejszosci, bo te "kobiety" to swiete krowy udajace, ze cos tam robia.

Anonim

Tak hajs na czas wypłacaja ale wymiar godzin tak jak wyżej napisane niby 8 jak się wyrobisz a jak nie to po upływie nawet 10 każą zostawać do oporu , nawet na umowach próbnych nie przestrzegają opisu dużo minusów wymienić mogę jeszcze ...

gal

Taaa 6-14 przy dobrych warach tak to 10h a nawet i więcej

koolo..

zgadzam się z przedmówcami że dbają w tej firmie o pracowników, mamy ubezpieczenia na które firma w połowie nam dokłada, karty medyczne z czego jestem naprawdę zadowolona, są premie świąteczne, imprezy integracyjne, paczki dla dzieci, mamy też nowoczesną hale i warunki pracy są dobre. Ważne jest też to że można liczyć na kierownictwo w każdej sytuacji (naprawdę pomagają)

zadowolona

na przestrzeni kilkunastu lat w HKL-u dużo się zmieniło i to na plus,nie będę się powtarzać o pensji na czas i różnych profitach odnośnie ubezpieczenia na zdrowie ,paczek dla dzieci czy imprez firmowych,jest tu super rodzinna atmosfera ,cały czas coś jest zmieniane i udoskonalane,ja ogólnie bardzo lubię to co robię i nie boję się uczyć czegoś nowego na zupełnie nie moim stanowisku pracy,jak ktoś jest nauczony pracy i nie patrzy że inni za niego to zrobią to nie powinien narzekać na pracę w HKL-u,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

qwerty
@zadowolona 09.12.2015, 14:06
na przestrzeni kilkunastu lat w HKL-u dużo się zmieniło i to na plus,nie będę się powtarzać o pensji na czas i różnych profitac...

ludzi z takim podejściem tam brakuje .pozdrawiam.

pracownica

Za wpis nie dostałam żadnej premii, więc proszę nie gadać! Lubię tu pracować, a pracuję już 14 lat i sobie chwalę. Przełożeni w porządku, szef czasem ciśnie, ale wiadomo, jak to Szef - musi. Kasa na czas, lekarz za darmo, praca 8h i soboty wolne. Paczki dla dzieci, imprezy firmowe. I czego tu więcej chcieć...?

rp

Pracuję w HKL ponad dwa lata. Jestem bardzo zadowolony z pracy po dwóch latach dostałem kartę opieki medycznej, jest dopłata do ubezpieczenia a także karty FitProfit, wynagrodzenie jest na czas, atmosfera jest bardzo miła, sympatyczna, warunki pracy bardzo dobre. Naprawdę polecam daną firmę.

zadowolona

Fajni ludzie, praca czysta i w cieple. Pakiet sportowy zajefajny,a w szczególności basen po pracy, full wypas opieka medyczna, a najważniejsze to kasa na czas, więc ja jestem zadowolona. A Ci co nie są,no cóż... to pewnie jakiś "Ptyś", który urlopu nie dostał, kiedy chciał i się sfochał.

Ździsław Dyrman

Generalnie polecam, leci już piąty rok w tej firmie, godziny pracy sztywne, wypłaty na czas, spoko przełożeni, imprezy firmowe... Chyba tylko wyjątkowe lenie sobie tu nie poradziły i wylewają gorzkie żale na forum :)

Alina

Jestem zadowolona z pracy w HKL, wynagrodzenie na czas, dopłata do ubezpieczenia, bardzo dobre warunki sanitarne, socjalne, atmosfera przyjazna, firma rozwojowa, polecam

Pracownica.

Pracuję w HKL ponad dwa lata, dostałam kartę opieki medycznej, jest dopłata do ubezpieczenia a także karty FitProfit, wynagrodzenie jest na czas, atmosfera jest miła, sympatyczna, warunki pracy bardzo dobre. Polecam firmę.

A...

HKL to duża firma, jeden z większych i stabilniejszych pracodawców na szczecińskim rynku, o czym świadczą corocznie zdobywane nagrody i wyróżnienia. Jak pisali już przedmówcy nowoczesna hala produkcyjna i doskonałe warunki pracy to ogromny atut naszej firmy. Dla Pracodawcy poza oczywiście osiąganiem coraz to lepszych wyników finansowych, dzięki któremu możliwy jest ciągły rozwój firmy bardzo ważny jest kapitał - kapitał ludzki. Pracownicy nie są jedynie teorią ekonomiczną ale też częścią firmy, częścią jej przeszłości, teraźniejszości i przyszłości. W dzisiejszych, trudnych czasach nie każdy może w prywatnej firmie liczyć na szereg różnych pozapłacowych świadczeń jak wspomniane dofinansowanie ubezpieczenia na życie, bezpłatną prywatną opiekę medyczną, znaczne dofinansowanie do pakietu sportowo-rekreacyjnego. Koniec roku w firmie jest szczególnie miły, pokaźne paczki dla dzieci oraz wolna Wigilia i Sylwester pozwala na cieszenie się tym magicznym okresem w gronie rodzinnym.

Hela

Pracuję w HKLu dobrych kilka lat. Dla mnie pełnią szczęścia po pracy w poprzedniej firmie jest wypłata wynagrodzenia w terminie. Szef może po głowie nie głaszcze, ale jest ok! Dyrektor zawsze pomocny w rozwiązywaniu naszych problemów. Bardzo doceniamy że mamy dopłatę do ubezpieczenia grupowego, do kart FitProfit, opiekę medyczną. Atmosfera przyjazna , współpracownicy życzliwi . Jest dobrze. Polecam firmę.

Gość

Z obserwacji wiem ,że firma HKL wciąż się rozwija i wdraża nowe projekty. A przede wszystkim dba o załogę , która posiada b.dobre warunki sanitarne ,socjalne, a także świadczenia lekarskie. Wiadomo, że są wzloty i upadki jak w każdej firmie w których jednak wychodzi się na prostą. Gratuluję

Pracownica

Jestem wieloletnim pracownikiem firmy HKL,chciala bym napisać coś o firmie (premi za ten wpis nie mam )Warunki w firmie są bardzo dobre (lepsze niż w poprzednim miejscu na UNIKONIE )Pensja na czas nowa ogromna hala produkcyjna z nowoczesnym wyposażeniem zapleczem dla pracowników szatnia prysznice oraz stołówka ,palarnia dla palaczy obiekt chroniony nikt obcy nie ma prawa sie kręcic po zakładzie ,miła rodzinna atmosfera, paczki na mikołaja od Prezesa firmy (usunięte przez administratora)Wigilia dla pracowników firmy nie tylko z biura , imprezy okolicznościowe , docenianie i wyróżnianie starych pracowników , fajne szkolenia dokształcające podobają mi sie godzinny pracy 8 godzin od pon-pia,ubezpieczenie w prywatnej placowce zdrowia kierownictwo firny zawsze ma czas dla pracownika a dzwi prezesa są zawsze otwarte dla pracowników.Prezes firmy i jego podwladni interesuja sie pracownikami i sprawdzają procesy produkcyjne firma ma dużo zalet bardzo chetnie polecam pracę w firmie HKL

gość

Pracodawca finansuje połowę składki dobrowolnego ubezpieczenia grupowego i po dwóch latach pracy dodatkowo opłaca składki opieki medycznej Medicover.

e-lisssa

Wiadomo że idealnie nie jest, ale i tak dużo lepiej niż w wielu firmach w ktorych pracowałam. Szef po głowie nie głaszcze, ale premia świąteczna była i mam nadzieję że będzie :-), paczki dla dzieciaków też, wigilia pracownicza, imprezy integracyjne. Ogólnie nie ma na co narzekać.

Calineczka

Firma od ponad 10-ciu lat na rynku, ciągle rozwijająca się i poprawiająca warunki pracy wszystkich pracowników. Wynagrodzenie na czas jest priorytetem. Dopłaty do karty FitProfit, ubezpieczenia grupowego,a dla pracowników z dłuższym stażem opieka medyczna Medicover. Ogólnie firma godna polecenia.

M

Miła i przyjazna atmosfera. Współpracownicy bardzo pomocni i zawsze służą dobrą radą i pomocą. Do takiej pracy aż chce się chodzić.

Anonim

Wypłata zawsze na czas! W tych czasach to naprawdę ważne!

Gość

miła atmosfera, pomocni współpracownicy, także przełożeni. Może dlatego drzwi do dyr. nigdy się nie zamykają ;)

p

Praca od poniedziałku do piątku, czasami zdarza się tylko w soboty. Praca od 6 do 14 (jeśli chodzi o produkcję). Wypłata zawsze na czas, dopłata do ubezpieczenia, do kart sportowych, imprezy firmowe. Raczej nie ma co narzekać, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

~moli~

dlaczego oszukujesz, ze jest pakiet socjalny, jak go nie ma... po co ludziom wciskasz kit i ile za to dostajesz premii?!

Nowy

Jakie godziny pracy?

18 miesiecy

Za: Zawsze 10-tego przelew na koncie, dla dluzej pracujacych pracownikow niedawno funduja ubezpieczenie Medicover, karty do silowni, basenow itp. W porownaniu do poprzedniej mojej pracy - super. Przeciw: czasem nadgodziny nie dpo przewidzenia, wiec pensja nie stała. Bez dramatu bo w gore, ale wkurza. Malo nowych, bo pracuja tam ekipy z 10 letnim starzem. Na razie nie narzekam bo umowa o prace. Zadko zwalniaja kogokolwiek.

Ja.

Te przeprosiny wyżej to bzdura, wszyscy wiedzą że hkl nie jest dobrym pracodawcą , pracowałem tam,a teraz od dwóch lat jestem po sądach ciągany za coś czego nie zrobiłem. Dwie gwiazdki w opinii już mówi że coś z tą firmą nie tak.

AJ

pracowalam tam nie polecam ludzie awansuja moze i tak ale za kapowanie moja pierwsza i najgorsza praca w zyciu

gp

Oświadczam, że w dniu 04.04.2013 r. o godz. 17:13 oraz 05.04.2014 r. o godz. 22:47 posługując się pseudonimami „he he he” oraz „L.lka” umieściłem na portalu gowork.pl wpisy zawierające kłamliwe i nieprawdziwe pomówienia dotyczące Firmy HKL Dekoracja Okien sp. z o.o. w Szczecinie. Chciałbym najmocniej przeprosić Zarząd HKL Dekoracja Okien sp. z o.o. w Szczecinie oraz wszystkich pracowników i współpracowników spółki za dokonanie wpisu, którego treść zawierała nieprawdziwe i oszczercze treści. Oświadczam, że Firma HKL jest dobrym pracodawcą, rzetelnie wywiązującym się ze zobowiązań finansowych oraz innych zobowiązań wynikających z zawartych umów o pracę. Grzegorz Petri

JK

Ja, niżej podpisany Jakub Kaczmarczyk oświadczam, że w dniu 16.12.2012 r. o godz. 16:07 oraz 20.12.2012 r. o godz. 11:31 posługując się pseudonimami „Pan?” umieściłem na portalu Go.Work.pl wpis zawierający kłamliwe i nieprawdziwe pomówienia dotyczące Firmy HKL Dekoracja Okien sp. z o.o. w Szczecinie. Dokonując wpisu liczyłem na to, że czynię to anonimowo i w ten sposób uniknę odpowiedzialności za nieprawdziwe pomówienie. Moje dane zostały ustalone w toku postępowania karnego, jakie zostało wszczęte z wniosku HKL Dekoracja Okien sp. z o.o. w Szczecinie. Niniejszym przepraszam Zarząd HKL Dekoracja Okien sp. z o.o. w Szczecinie oraz wszystkich pracowników i współpracowników spółki za dokonanie wpisu zawierającego nieprawdziwe i oszczercze treści a tytułem zadośćuczynienia uiszczę 500 zł na wskazany przez spółkę cel charytatywny. Oświadczam, że Firma HKL jest dobrym pracodawcą, rzetelnie wywiązującym się ze zobowiązań finansowych oraz innych zobowiązań wynikających z zawartych umów o pracę. Zobowiązuję się, że nie będę więcej szkalował dobrego imienia firmy HKL Dekoracja Okien sp. z o.o. w Szczecinie w żaden sposób zarówno prywatnie jak też publicznie.

lena

praca za minimum krajowe to raz a dwa wieloletnim poniewaz nie kazdy moze pozwolic sobie na skakanie z pracy do pracy gdy ma sie rodzine ,a rzeczy takie jak sie tam dzieja mozna ksiazki pisac ha ha hapozdrawiam

były pracownik
@lena 26.08.2014, 21:37
praca za minimum krajowe to raz a dwa wieloletnim poniewaz nie kazdy moze pozwolic sobie na skakanie z pracy do pracy gdy ma si...

To prawda! Kto pracował tam,to wie jak tam są ludzie traktowani!!! NIE POLECAM NAJWIEKSZEMU WROGOWI!!!

kasia

Prawda jest taka,że pracować trzeba i ciężko znaleźć dobrą prace pod każdym względem.Jedno jest pewne,sama praca jest naprawdę super(usunięte przez administratora)

lena

witam,jestem bylym pracownikiem (wieloletnim).praca jest fizyczna z zagadnieniami technicznymi dla wytrwalych potrafiacych wystawac 10-12 godz,zarobki zalezne od ilosci produkcji tzw akord ,wielkim minusem firmy jest lamanie praw pracy a w szczegolonosci niezdrowe podejscie do pracownikow,gry typu "a ona powiedziala "itd sa na poziomie przedszkola i kierownictwa tej firmy,niewspominajac o mobbingu ktory jest norma :)minimalna szansa na jakikolwiek awans itp dla ludzi o mocnych nerwach

czlowiekcoswarty

Bardzo chciałam tutaj pracować przez prawie miesiąc starałam się wysyłać cv drogą mailową, ppczta pantoflową do biura i nic :- w końcu dałam sobie spokój złożyłam cv do Dgs na Mierzynie a tam mimo ogromnej liczby chetnych (moje cv bylo wybrane z pośród 800 innych) dano mi szanse być jednym z pracowników i tu chyba zgodzę się z wypowiedzią powyżej ze praca tutaj to tylko wchodzi w rachubę jeśli masz dobrego znajomego, najlepiej w biurze to prace masz murowaną nie masz znajomości, nie masz nic. Lepiej dać sobie spokój szkoda zachódu i liczenie ze może jest jakaś szansa. Pewnie nawet nie czytają tych wszystkich cv co ludzi im wysyłają bo chyba jak by tak było to dali bu szansę ludzią którzy maja doświadczenie i checi ogromne do pracy.

mmm

I jeszcze mój przyszły mąż tam pracuje i ciągle mi ględzi: jak fajnie, a weź jeszcze raz cv złóż, a może przyjedź do firmy i daj swoje cv. Jestem zdania że nie tu to gdzie indziej bo ile już się tego cv nasłałam ,nie spełniam oczekiwań i już, pójdę gdzie indziej do pracy, żadnej pracy się nie boję mogę i pracować w agryfie-animex

mmm

Nie jest po znajomości? A znajomi znajomych dzięki nim pracują a jak ty chcesz to cie nie przyjmą czytak nie odpowiedzą ci niczym w mojej poprzedniej pracy jesteś znajomym masz to, dobrze że keszcze przez spółkę nie przyjmują jak w mojej bylej znajomość-stała umowa bez znajomosci zasuwaj-ma zlecenie nie jestes komfidentem a dobrym pracownikiem to konfident tz lizus-cie tak Zgnoi że ty odejdziesz

Kasia

w praktyce to na polu będziesz zbierał kamienie jako polecenie służbowe, zamiast produkować zlecenia :P hehe

?

Czytaj to tak: podwyżki nie sa brane pod uwage, na pewno nie wczesniej jak po roku pracy. Kwestia tego, ze jak się o nią upomnisz to możesz zostać zwolniony.

?

raczej niewiele zmieni :) lub zmieni wiele ale na krótko :)

as

jako pracownik fizyczny na produkcji 1700 brutto, jak się sprawdzisz i wykażesz jest opcja podwyżki :)

ani

Nie do końca się zgadzam co do zarobków, i braku profesjonalizmu, ale często występują tu groteskowe sytuacje spowodowane słabym przepływem informacji w firmie. Jest to słaby punkt większości dużych przedsiębiorstw. Warto spróbować i przekonać się na własnej skórze. Prawda jest taka, jaka praca by to nie była, zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy :)

truskawaaa

Witam Orientuje się ktoś czy na dzień dzisiejszy są jakieś przyjęcia?

###

Nieprawda! Pracuję 7 lat i nie mam zastrzeżeń!

Zostaw opinię o HKL dekoracje okien - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HKL dekoracje okien