STAGEMAN Polska

• Czeladź
  • Wojkowice
  • Bobrowniki
  • Piekary Śląskie

3. Opinie o pracodawcach Chorzów
  5. Opinie o STAGEMAN Polska

Opinie o STAGEMAN Polska Chorzów

Nie przegap nowości o STAGEMAN Polska!

Urlop

28.06.2026 12:59

Pan Kamil animator świetnie zajol sie czwórka dzieci. Po pierwszym spotkaniu dzieciaki już zachwycone z zaplanowanym kolejnym dniem uświadomiły mnie ze mogę spokojnie odpoczywać bo one chcą do klubiku na animacje. Było super. Pozdrawiamy i dziękujemy za miłe wspomnienia..

Majkel_majkel

02.02.2024 20:50

Pracowalem kiedys kilka dobrych lat razem ze STAGEMAN i zdecydowanie jest to firma godna polecenia. Tak jak napisal Pawel, wiekszosc negatywnych opinii pochodzi od osob, ktore zostaly odrzucone i nie moga sie z tym pogodzic. Niemniej jednak organizacja i wiedza przy szkoleniu animatorow na najwyzszym poziomie.

Jo

30.08.2023 14:57

Ja poznałam animatora zatrudnionego z Stageman i był zadowolony i był super

Paweł Cieślak

20.05.2022 14:31

U nas wszystko dobrze :) Najczęściej opinie piszą nie Ci, którzy są zadowoleni (a takich Mordeczek znacznie więcej), a Ci którym coś nie wyszło. Czytałem opinie i widzę, że jak są złe to dotyczą osób, które nie poradziły sobie na castingu. Szukamy nie tylko perełek, ale jak ktoś „nie miał dnia”, to też niech bierze za to odpowiedzialność, a nie pisze żali na portalach ???? Nigdzie nie jest idealnie choćbym nie wiem jak się starał ????????‍♂️ Zapraszam do nas! Dużo dobrej energii, spontana i dobrej energii i BEZPIECZEŃSTWA Piszcie na [email protected]

Animator

17.06.2020 23:32

Bardzo słaby kontakt z działem rekrutacji. Odkąd zmieniła się osoba rekrutująca nie ma odpowiedzi na emaile wysyłane kilkukrotnie. Nie ma odpowiedzi na wiadomości na fanpage firmy. Słyszałam bardzo dużo negatywnych opinii o pracy w tej firmie i to nawet od właścicieli ośrodków którzy kiedyś współpracowali ze Stageman. Firma może i kiedyś była pionierska, teraz jest duuuużo innych, uczciwych firm animacyjnych.
    Antalaya

23.02.2017 14:53

Byłam na castingu i byłam na dwóch szkoleniach. Castingu nie przeszłam (po 10 latach doświadczenia w animacji...) ale OK, mają swój profil kandydata, tylko dlaczego uważają, że wszystko robią najlepiej? Przy takim spędzie ludzi na castingu ciężko jest rozpoznać. Poszłam na dwa szkolenia u nich (plusem było to, że dostałam fajną zniżkę na nie). A uśmiech, to być może warunek konieczny ale czy wystarczający??? Na castingu i szkoleniach były też osoby, które są już ich animatorami (powiedzieli, że nawet jak ktoś już z nimi pracował - musi i tak w nowym sezonie jeszcze raz się zaprezentować) - dziwne...przecież już pracował. Nie wystarczy sama motywacja i chęć współpracy?...Nigdy nie oddzwaniają (choć mają opcję "zamów rozmowę") na stronie. Same szkolenia...mam mieszane odczucia. Prowadzący bardzo zaangażowany, full power. Ale układy taneczne mało uniwersalne, mało urozmaicone i ta nieszczęsna forma rywalizacji i dzielenia uczestników warsztatów na drużyny. Po co ta rywalizacja i nabijanie punktów? Przecież wszyscy przyszliśmy się nauczyć:) W życiu nic nie ma za darmo: mam poczucie, że Stageman castingi robi po to, by sobie ludzi na szkolenia napędzić. Jest strategia i pieniądz się mnoży. A jakoś muszą się przebijać przez rynek, bo takich szkoleń jest sporo i jest w czym wybierać.
    oElaEla

22.04.2019 20:08

Oj taaaak. Mam bardzo podobne odczucia. O ile szkolenie to sztooooos, cudowne- i tutaj się nie zgadzam z konkurencją na rynku. Uważam ( a byłam na kilku), że szkolenia stageman wyróżniają się na tle innych. Sa mega wesołe i urozmaicone, dostarczaja OGROM wiedzy, dodatkowo dostajemy materiały. Niestety casting to już inna bajka. Byłam animatorem czasu wolnego, i wiem jak ważne jest nastawienie i wieczny uśmiech. Nie uważam jednak, aby można było ocenić animatora po tym, czy potrafi udawać parówkę w mikrofalówce. Są przecież inne metody na sprawdzenie, czy ktoś się nadaje, czy to może jeszcze nie jego czas. Uważam, że na castingi szkoda czasu. Przerost formy nad treścią. Musisz byc rano, a kiedy wejdziesz? Nie wiadomo. Naprawdę nie rozumiem poziomu wymyślanych gier. Np. jedna osoba zaczyna improwizację, kolejny osoby ją kontynuują. Niestety nie zawsze można kontynuować coś co jest zrypane od początku. Zatem na tej podstawie nie do końca rozumiem rekrutację.
    Aneczka

06.12.2019 23:20

No tak... Ja musiałam być 6 z kolei postacią w scenie o czerwonym kapturku. Niestety kreatywność przy takim czymś i uśmiech w niczym nie pomaga.
    Hilary

07.02.2019 17:54

Warto dokładnie zapoznać się z umową przed jej podpisaniem. W wielu punktach niestety przewidziane są kary finansowe.
    gumis

21.11.2018 11:00

Firma, która rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Ze szkoleń wyciągniecie mnóstwo praktycznej wiedzy! Trenerzy powiedzą Ci co w Twojej pracy im się podobało, a czego zabrakło - po prostu dostaniecie wartościowy feedback. Dodatkowo z firmą STAGEMAN wyjechałem na dwa sezony animacyjne i wróciłem z pięknymi wspomnieniami! Z całego serca polecam tę firmę! Lider animacji może być tylko jeden :)
    Dominika

31.08.2017 11:44

@Aneta, dziękuję za rzetelne informacje na temat szkoleń i rekrutacji. Wiele firm zamieszcza je jednak w serwisach pracy, więc dobrze wiedzieć, że trzeba sprawdzać funpage na fb. Możesz doradzić też coś o procesie rekrutacyjnym? Jak się przygotować, żeby STAGEMAN kogoś zatrudnił?
    Maturzystkaz2014

05.11.2018 12:02

Jeśli interesuje Cię oferta pracy z ich strony wyślij CV. Masz czas a robią casting w Twoim województwie to jedź. Co robić? Być sobą. Jeśli animator to praca dla Ciebie to dostaniesz na pewno propozycje współpracy. Jeśli nie będziesz się nadawać to podziękują i tyle :)
    Maturzystkaz2014

04.11.2018 19:47

To właśnie od Stageman zaczęła się moja przygoda z tym co robię teraz. Pierwszy wyjazd był wielką nie wiadomą dla mnie. Staż od razu po maturze w polskich ośrodkach. Wypłata...ta bym tego nie nazwała, bo jak sama mówię to był staż/praktyki, czyli wynagrodzeni bardziej w formie kieszonkowego. Dla osoby bez doświadczenia idealna oferta! Firma współpracuje tylko z dobrymi ośrodkami, nie robię reklamy a mówię to z własnego doświadczenia. Wypłata w terminie, dobry kontakt z koordynatorem. Co do castingów byłam na dwóch, na prawdę świetne przeżycie i przede wszystkim sprawdzenie siebie. Jak ktoś ma już tremę tam, to co dopiero przed 50tką czy 100 tka dzieci w hotelu :) Dziś już nie współpracuję z Stageman, ale wspomnienia pozostaną na zawsze. Przede wszystkim dla mnie było to otwarcie drzwi do turystyki!
    Wojciech

07.03.2017 15:51

Pracuję w STAGEMAN od 2012 roku. Zawsze bez problemowe wypłaty, współpraca na 5+. Dużo możliwości rozwoju i pracy. Dobry kontakt z biurem, wspaniała ekipa pracowników. Młody zespół pełen zaangażowania! Najlepsza firma animacyjna w Polsce! Polecam pracę w STAGEMAN!
    Albertyna

15.10.2018 15:50

Niestety nie podzielam tej laurkowej opinii. Problem z płatnościami niestety :( bezproblemowe piszemy łącznie
    Aneta

28.08.2017 11:22

Jeśli chodzi o szkolenia to w najbliższym czasie STAGEMAN organizuje ich dość sporo, najbliższe odbędzie się 03.09 - Animator Zabaw Dziecięcych w Krakowie, super jest też Obóz Animacyjny w Zakopanem od 06.09-10-09, wszystkie informacje o szkoleniach znajdziecie tutaj: http://www.animacja-stageman.pl/kalendarz-szkolen,dc660.html Co do ofert pracy najlepiej śledzić stronę STAGEMAN na Facebook'u, tam znajdziecie aktualne oferty pracy: https://www.facebook.com/Stageman-Jeste%C5%9Bmy-dumni-z-Naszych-Animator%C3%B3w-325309975592/?ref=br_rs :)
    Emka

01.03.2017 10:47

Polecam STAGEMAN :) Z firmą jestem związana od 2010 roku, czyli już sporo czasu. Po pierwsze dostałam ogromną szanse, kredyt zaufania i duże możliwości rozwoju oraz doświadczenie - bezcenne. A po drugie, tak od strony technicznej - młody, fajny zespół, można poznać wspaniałych ludzi no i wypłata na czas. Lubię to!
    Necia

23.02.2017 17:06

Najlepsze szkolenie dla Animatorów!!! Co najważniejsze - po szkoleniu mają sporo ofert pracy do zaproponowania :)

Kontakt - STAGEMAN Polska

Nowogrodzka 31 00-511 Chorzów

Branża główna: Kursy i szkolenia

22.03.2016 12:00

roj

08.05.2016 11:08

znajomość języka nie jest wymaganiem jakimś nadzwyczajnym. Często poszukują całkiem tych animatorów @kindek
    hen

16.03.2016 09:42

@struś z tego co widziałem, to trzeba się zgłosić na specjalny casting na to stanowisko. Animator zajmuje się zawsze podobnymi rzeczami - ma zorganizować zabawę i umilić czas innym ludziom, myślę, że w tym przypadku sytuacja wygląda podobnie.
    rene

24.06.2015 20:22

Stageman przede wszystkich pozytywnie motywuje ludzi do dalszego działania, nawet z tego względu warto się wybrać na jakieś szkolenia przez nich organizowane. Atmosfera jest genialna, a to jest chyba najważniejsze i wszyscy zwracają na to uwagę, zresztą wystarczy poczytać trochę wpisów pod tym temat i wiadomo :)
    kasia

08.06.2015 14:41

Najlepsze dwa dni w moim życiu, duża dawka pozytywnej energii, świetni ludzie, tańce animacyjne= mnóstwo spalonych kalorii ;) a co najważniejsze uśmiech z twarzy, który nigdy od momentu szkolenia nie zniknął z mojej twarzy. Dziękuję Stageman za wszystko :) Szkolenie z animacji nie tylko przydaje się w pracy Animatora, ale także w życiu codziennym.
    Danutie

07.06.2015 19:52

Jak najbradziej polecam! Byłam na dwóch szkoleniach,na których poznałam przede wszystkim mega pozytywnych ludzi i dostałam tez pewnego rodzaju "kopa" do dalszego działania. Przede wszystkim na szkoleniach można się sprawdzić, czy na pewno to jest,co chcemy robić, bo wymaga to od nas też pewnego rodzaju charyzmy. Mogłam też robić rzeczy, których kiedyś nie miałam okazji robić i są mi przydatne do dziś :) Do tego pracowałam podczas eventów, miałam też okazję na jednym z nich być Team Leaderem, co też było dla mnie pewnym wyzwaniem, któremu sprostałam, a jak wiadomo każda taka sytuacja zawsze czegoś uczy :) Przede wszystkim po przeżyciach ze STAGEMAN'EM zostały tylko miłe chwile, wspomnienie spontanicznych akcji, wartościowe znajomości oraz wiedza, z której korzystam do dziś, nawet nie pracując już podczas eventów!
    Danutie

07.06.2015 19:52

Animatorka S

05.06.2015 08:32

W 100% POLECAM!! Uczestniczyłam w 2 szkolenie Stageman i oby dwa na wysokim poziomie i pełne profesjonalizmu. Zostałam naładowana pozytywną energią na długooo!!!! (zawsze) Dzięki Stageman zakochałam się w animacji i tak też zaczęła się moja przygoda. Byłam na Castingu - dostałam się!!! i pracowałam 3 miesiące w Turcji wszystko sprawnie i najlepszy czas w moim zyciu - STAGEMAN cały pobyt wspierał i był obecny. Pracowałam róniewż na licznych eventach ze Stageman i również współpraca idealna. Jest to lojalna i najlepsza firma jaką znam. POLECAM!!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w STAGEMAN Polska?

Anelka

02.06.2015 22:46

Konkurencja próbuje podkopać jedyną obecnie na rynku solidną firmę animacyjną którą nie pobiera opłat za prace i nie robi ludzi w konia. Żenada ze strony takich firm jak AA czy PS:) Ja polecam Stageman z całego serca! Najlepsza firma w pOlsce zawistnicy:)
    Reen

17.02.2015 16:49

No więc ja nie pracowalam w Stagemanie przez casting ale przez wyslanie CV do oferty pracy na ich stronie, wszystko bylo ok, jednak dostalam wspolpracownika ktory był z castingu, był skończonym leniem, zlamal 2 z 3 zasad animacji juz w 1 tyg, musialam interweniować, wymieniono go na kolejnego osobnika z castingu, ktory okazla się jeszcze gorszy, zostal zatrudniony po tygodniowym szkleniu/ stażu czy jeszcze coś, no więc jesli ktos nie dostal sie do pracy z castingu to juz nie wiem jakim nieogarem musiał byc, ja wspolpracę z firmą wspominam dobrze, niestety z firmą do ktorej zostalam wyslana nie chce miec juz nic wspolnego, nie3 ma co narzekać na pośredniczą firmę, Stagemat jest ok :) trzeba tylko byc odpowiednią osobą, nie kazdy nadaje się na animatora, pozdrawiam :)
    Layzy

28.01.2015 16:03

A jak się chwali na swoich "szkoleniach", że jego firmy 600 osób zatrudniają... Szkolenia 350 przez 2 dni, na stronie wygląda za pięknie...;)

02.12.2014 17:21

Filip

02.06.2015 23:34

Aga to przynajmniej widać po twoim poście dlaczego nikt cie nie chce zatrudnić więc ja się akurat nie dziwię Stageman:)
    racja

23.02.2012 11:00

racja
    jakkk

23.02.2012 10:57

Super sprawa dla animatorów ! Polecam :)
    Nicka:)

01.11.2011 01:06

Praca w stageman kojarzy mi się dobrze, a nawet bardzo dobrze. Konkretne wymagania, wynagrodzenie na czas i dobry kontakt z panią Ewą (koordynatorką imprez). Nie ukrywam też, że wielką inspiracją było szkolenie pana Jakuba Bączka - najlepsze w moim życiu jak dotychczas. Na pewno wysyłam aplikację na kolejne eventy i ze swojej strony mogę powiedzieć, że firma bardzo fajna.

Zostaw merytoryczną opinię o STAGEMAN Polska