MLEKOVITA

Toruń - MLEKOVITA

3. Opinie o pracodawcach Wysokie Mazowieckie
  5. Opinie o MLEKOVITA

Opinie o MLEKOVITA Wysokie Mazowieckie

Nie przegap nowości o MLEKOVITA!

Basia

09.02.2026 07:57

Rezygnujcie z pracy w mleczarni dobry gospodarz Darek nie płaci rolnikom to długo nie pociągnie bez mleka co ta mleczarnia znaczy

10.02.2026 13:43

Również słyszałem że nie jest tak kolorowo jak niektórzy to opisują , mam znajomego rolnika to mowił mi że na obecny czas to jest tragedia wie ej dopłaca niż zarabia ,co będzie dalej tego nikt nie wie . Prezes nie ma wpływu na to co się dzieje na rynku mleka , on może jedynie prosić i apelować , wszystko w rękach naszych polityków
    Rolnik pełną gębą

17.02.2026 12:27

Droga Basiu, mleko zostało wczoraj opłacone — proszę nie rozpowszechniać nieprawdziwych informacji.
    Inżynier

04.02.2026 11:43

Zauważyłem ogłoszenie Kierownik Działu Technicznego i Ochrony Środowiska, chciałbym zapytać czy oferowane wynagrodzenie 7000-8500 PLN jest za każde z tych stanowisk czy do podziału na dwa, jak to wygląda? Pozdrawiam 😉

05.02.2026 15:16

Zależy który oddział. Wszystko łączą, ja mam dwa stanowiska a tak naprawdę z 3 lub 4, wypłatę trochę więcej niż sprzątaczka.No się trzeba pracować.

03.02.2026 15:54

Zamiast gęgać bzdury na temat firmy co sa nieprawdziwe bo wiem o tym to lepiej powiedzcie czy u was na nalewaczkach sig jest dobra robota bo widzę że nawet nie wiecie jakie maszyny macie a pyskujecie w komentarzach

31.01.2026 09:47

03.02.2026 08:38

Dla mnie terminowe wynagrodzenie to po prostu element poczucia bezpieczeństwa. Tyle.

01.02.2026 14:37

Witam interesuje mnie praca na nalewaczkach sig jak to u was wygląda ?

01.02.2026 09:46

Warunki pracy i to, co firma wypuszcza na rynek, nie biorą się z dwóch różnych światów. Jedno ma wpływ na drugie, więc to dalej ten sam temat 😉

20.01.2026 15:59

Widzę że komentarze krytyczne i negatywne wobec firmy są systematycznie usuwane ... Mam pytanie czy ktoś wie bo Doszły słuchy że od tego roku podobno mają przestać płacic nawet na kartę mlekovity i że m a być goła wypłata czy to prawda ?

31.01.2026 17:00

No bardzo ważne, wszystkie premie są takie same dla wszystkich co jest dosyć nierówne, ponieważ osoby pracujące na sklepach firmowych nie mają tak ciężkiej pracy jak osoby na magazynie które cały czas pracują w zimnym, jednak przez ich ręce przejdzie więcej kilogramów niż u ekspedientki. Ciężko tutaj porównywać etaty np biurowe do tych pracujących fizycznie...
    Mleczarz

01.02.2026 07:58

Kredyt masłem czy mlekiem spłacić ? Karty i premie są tylko po to żeby nie dać podwyżki i mieć dodatkowy lewar żeby starszy pracownika...
    Zasłużony pracownik

16.01.2026 21:22

Mlekovita to dno.Karty karty i karty ciekawe czy Pan prezes też taka kartę posiada,może na święta niech kupi żonie, kochance jakiś serek czy masełko pod choinkę

31.01.2026 13:31

Bez przesady z tym jechaniem po Mlekovicie. Produkty mają dobre, ceny ogarnięte, a ich sery i masło to połowa kanapek w tym kraju. Jakby było takie (usunięte przez administratora) to by ludzie koszyków tym nie ładowali. Pomarudzić łatwo, ale lodówki same się tym nabiałem nie zapełniają

09.01.2026 11:55

W lipcu dostaliśmy 150 zł na konto, co to za śmieszna kwota przy dzisiejszych wysokich cenach od sierpnia nie widać żadnego wpływu premii na konto tylko przelewy na kartę do sklepów Mlekovitka to jest poniżanie pracowników!! Nie chorowałam powyżej 30 dni a dostałam premię roczną w całości na kartę! Rozumiecie co miałam kupić pod choinkę najbliższym? Masło czy serek wiejski???? Panie Prezesie troszkę szacunku do nas bo bez nas jak to Pan mawiał właśnie w wywiadzie dla tego portalu na serwisie YouTube ta firma by nie istniała!!!

10.01.2026 14:21

Witam mam pytanie bo widzę że panuje w tym zakładzie zmowa milczenia ile macie na magazynie premii od obrotu i ile stawki godzinowej

11.01.2026 07:03

W tym roku będzie to samo .... Jak nie gorzej , niedawno UE podpisali umowę Mercosur to zobaczycie jak będzie ciężko , cieszcie się jeszcze że macie pracę bo na dłuższą metę kiepsko to wygląda wszystko zamierza w stronę upadku . Jak ktoś jest rolnikiem to wie że przez tą umowę gospodarstwa będą padać .... Ale to już nie z winy mlekovity
    Michał

04.01.2026 15:52

Witam znalazłem ogłoszenie na kierowcę transport kat B macie jakieś opinie?
    #KierowcaKatB
    Gr

30.12.2025 21:20

Rolnicy nie protestujecie siedźcie w cieple za pół roku miasto będzie protestować

19.12.2025 16:28

20.12.2025 14:46

Robota dobra , zależy jaki oddział, jakie kierownictwo itp. Jak wszędzie trzeba pracować i przestrzegać zasad, jeżeli ktoś chce to i tak Cię obwinii, są premie po ilus tam, co prawda na Mlekovitke . Nie jest źle. A te premie są duże choć w tym roku trochę mniejsze.
    Zuzia

21.12.2025 03:57

Premia na kartę to żadna premia tylko jałmużna dla świętego spokoju. Od sierpnia zabrali nam praktycznie wszytko. Ile może kupować mleka czy masła. To jest chore. Tak jak piszesz trzeba pracować i robić swoje ale i tak cię ochrzania że robisz za mało, robisz źle i w ogóle najlepiej jak byś się zwolnił . Bo prawda jest taka że na ludziach im nie zależy, jak nie ten to inny przyjdzie Szczycą się certyfikatami „ Pracodawca Roku” „Pracodawca jutra „, że niby jedna wilelka szczęśliwa rodzina, nie wiem ile za nie zapłacili bo to wszytko jest pic na wodę. Nie znam ani jednej osoby, która pracuje w tej firmie i jest zadowolona. Jedyny plus że składki są regularnie odprowadzane i wypłata na czas ( chociaż najniższa z możliwych )
    Nowy

20.12.2025 06:08

Pracuje od lutego czyli wcale nie dostane na swieta zadnej premi. Ktos sie orientuje w tym temacie. ????

20.12.2025 14:43

Oczywiście że nie dostaniesz,ale nie przejmuj się , nie którzy zaczęli parę dni po nowym roku i też nie dostaną. Taki klimat , ja też tak miałem z premia roczną czy jakoś tak, ale wcześniej była kasa na święta a w tym roku to automatyczny magazyn masz.
    Zuzia

20.12.2025 14:54

Nie było premii na Święta, tylko 13 wypłacana na kartę Mlekovity. A żeby dostać 13 trzeba pracować minimum rok.

17.12.2025 11:43

Dziękuję Panie Prezesie za tą premię roczną na kartę przedpłaconą kupię moim najbliższym pod choinkę same nabiałowe pyszności.
    #Sprzedawca
    serek Darek

11.12.2025 20:21

1. Sens pracy i jego znaczenie w organizacji Praca ma znaczenie nie tylko ekonomiczne, lecz także psychologiczne i społeczne. Współczesne organizacje coraz lepiej rozumieją, że: pracownik potrzebuje poczucia celu i wpływu, sens pracy wzmacnia zaangażowanie i odpowiedzialność, jasność misji firmy sprzyja lepszemu podejmowaniu decyzji na każdym poziomie. Sens w pracy wynika z trzech kluczowych elementów: Zgodność wartości pracownika z wartościami firmy. Pracownicy chcą czuć, że ich praca ma znaczenie i nie stoi w sprzeczności z ich etyką. Realny wpływ na rezultaty. Ludzie angażują się bardziej, gdy widzą, że ich wysiłek faktycznie coś zmienia. Transparentność i uczciwość organizacji. Fałszywe deklaracje misji lub manipulacja niszczą zaufanie i prowadzą do demotywacji. 2. Wyznaczanie celów: jak robi to dojrzała organizacja Cele stanowią fundament zarządzania, jednak ważne jest, jak są definiowane i komunikowane. Nowoczesna firma stosuje następujące zasady: Cele muszą być mierzalne, realistyczne i oparte na danych. Wyolbrzymione, nierealne targety prowadzą do frustracji, rotacji i patologii. Cele strategiczne są powiązane z celami indywidualnymi. Pracownik musi rozumieć, jak jego zadania wpływają na wynik całej organizacji. Cele nie mogą być narzędziem kontroli, lecz drogowskazem. Dobra organizacja nie używa celów do karania, tylko do prowadzenia dialogu. Elastyczność. W dynamicznym środowisku biznesowym cele powinny być okresowo weryfikowane i adaptowane. 3. Motywacja – wewnętrzna i zewnętrzna Współczesne badania jednoznacznie wskazują, że najbardziej trwałe jest zaangażowanie wynikające z motywacji wewnętrznej. Firma wspiera ją, gdy zapewnia: poczucie autonomii (możliwość decydowania o sposobie pracy), rozwój kompetencji (szkolenia, mentoring, feedback), przynależność i dobrą atmosferę (szacunek, kultura dialogu, brak mobbingu), sprawiedliwe wynagrodzenie i transparentne zasady premiowania. Jeżeli firma opiera się jedynie na presji, strachu i manipulacji, to: prędzej czy później doświadcza spadku produktywności, buduje kulturę pozorów i nieuczciwości, traci talenty i generuje ukryte koszty rotacji, tworzy środowisko, które prowadzi do wypalenia zawodowego. 4. Jak powinna funkcjonować nowoczesna, zdrowa organizacja 4.1. Fundamenty etyczne Nowoczesna firma opiera się na jasnych, konsekwentnie egzekwowanych wartościach: uczciwości, odpowiedzialności, transparentności, szacunku dla pracownika, odpowiedzialności społecznej. To nie mogą być slogany na stronie internetowej – muszą być realnie praktykowane. 4.2. Zarządzanie oparte na zaufaniu Zaufanie jest kapitałem strategicznym. Przejawia się ono w: otwartym komunikowaniu się z pracownikami (także o trudnościach), wyciąganiu wniosków z błędów zamiast karania za nie, delegowaniu odpowiedzialności i umożliwianiu samodzielności. 4.3. Transparentność ekonomiczna i decyzyjna Nowoczesna firma: unika manipulacji i ukrywania rzeczywistych intencji, klarownie komunikuje zasady wynagrodzeń, awansów i oceny, jasno przedstawia cele i ich kontekst biznesowy. 4.4. Zdrowe środowisko pracy Szczególnie ważne są: brak nadmiernej pracy pod presją, ochrona zdrowia psychicznego pracowników, przeciwdziałanie wypaleniu, poszanowanie równowagi między życiem zawodowym i prywatnym. 4.5. Liderzy jako wzór postępowania Liderzy powinni: wykazywać się spójnością między słowami a czynami, prowadzić dialog zamiast monologu, umieć przyznać się do błędu, budować kulturę otwartości, a nie strachu. Firma, która opiera się na kłamstwach, oszustwie i wyzysku, może osiągać krótkoterminowe korzyści, ale jej długofalowy rozwój jest niestabilny. Z kolei organizacja funkcjonująca zdrowo buduje trwałą przewagę konkurencyjną poprzez lojalność pracowników, wysoką jakość produktów i usług oraz reputację na rynku. 5. Podsumowanie Nowoczesna firma powinna: działać etycznie i transparentnie, wspierać sens pracy i motywację pracowników, stawiać realistyczne i klarowne cele, angażować ludzi poprzez dialog, rozwój i zaufanie, odrzucać model oparty na wyzysku, manipulacji i strachu. To właśnie zdrowe funkcjonowanie, a nie nadużycia, jest dziś źródłem prawdziwej efektywności i innowacyjności.

11.12.2025 19:08

Niestety polityka Unii europejskiej zrobiła swoje , powoli wykańczana jest branża mleczarska w Polsce odczuć to możecie na swoich wypłatach niestety, za zgodą UE do Europy z Ameryki jest sprowadzane artykuły nabiałowe i jest tego nadmiar co powoduje zaniżenie cen w skupach i dla rolnika jest nieopłacalne chodowac bydło mleczne bo więcej musi włożyć do interesu , w tej sprawie mlekovita i inne mleczarnie mogą jedynie protestować bo mają związane ręce jednak ostateczne zdanie należy do polityków . Moim zdaniem powinni wam to powiedzieć w każdym oddziale mlekovity
    Aparatowy

10.12.2025 16:46

Witam interesuje mnie jak wyglądają zarobki na stanowisku aparatowego, bo chciałbym aplikować. Ktoś mógłby napisać jak to wygląda?

08.12.2025 08:15

To po co pracujecie błazny jak tak narzekacie ? Narzekacie jakbyście robili za darmo ale szef idzie to uśmiechnięci od ucha do ucha

09.12.2025 17:29

To nie dość, że pracownik chce pracować i pozostaje w firmie mimo tego, że jest źle to jeszcze jest problem…. Wstyd. Ludzie pracują po 20 lat to zamiast docenić takiego pracownika to zarabiają po 3600. Śmiechu warte.
    Zenek Batarejka

08.12.2025 09:07

Witam. Jak zarobki na produkcji w Wys Maz?

07.12.2025 19:02

Po l Quatro ile czasu nie na premii? Czy zapomoga to też premia? I czy do urlopu wliczają się premie, tzn do średniej. Nie mogę się doprosić regulaminu. Pododdział - wzięty za bezcenn
    #AsystentPrezesa

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MLEKOVITA?

Kontakt - MLEKOVITA

Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie

NIP:7220002329

Branża główna: Mleczarstwo i lodziarstwo

EdytaGrala

07.12.2025 11:51

Statuetki dostają a rolników nie doceniają tylko mleko optaniają. Żeby nie rolników praca to by mieli statuetki.

03.12.2025 23:20

Zgredek

06.12.2025 12:48

Wszystko się zgadza. To jest nie do pomyślenia aby jeden pracownik kierował całym zakładem a zwłaszcza kierownikiem. Pracownik który ma wszystko w (usunięte przez administratora) każdy musi robić tylko nie on, każdy musi się dostosowywać do innych tylko nie on, jazdy musi przestrzegać zasad tylko nie on. Dom wariatów. I jeszcze bez premii. Patologia...
    Mango xd

03.12.2025 21:21

A kiedy wypłacą socjal , coś wiadomo ?

06.12.2025 08:22

Co masz na myśli na zieloną?czyżby chcieli zwalniać tanią siłę roboczą za dużo nas pracuje ? Ale oni nie zwolnią bo musieliby dać odprawy będą doprowadzać do tego aby ludzie sami odeszli
    Jurek

02.12.2025 21:02

Czy na produkcji jest ktoś z Białegostoku? Czy firma zwraca za dojazdy lub oferuje zameldowanie?

18.11.2025 20:42

Nic nie można zamówić , maszyny się walą, ściany sypią a oni hale stawiają...... jakieś magazyny... U siebie, nagrody dostają.... A tu lipa , bez zezwolenia prezesa nawet śruby nie kupisz,(usunięte przez administratora) w to , niech rozpadnie się maszyna. Paranoja. Wszyscy z Mlekovity wysoko ustawieni coś niby mogą , ale u tak jest lipa, masakra , co za zarządzanie , wiem że ktoś przejął to po komunie i to się kręciło ale dba tylko o jedną wioskę, czyli główną siedzibę, bo to jest wioska.
    Zainteresowany

22.10.2025 12:47

Witam czy na nalewaczkach - tzn maszynach rozlewających mleko w kartony - sig combibloc jest dobrą robota i zarobek ?

13.08.2025 19:43

Dostał ktoś już kasę na Wczasy pod gruszą?

14.10.2025 20:42

U nas nawet nikt nie wiedział że coś takiego jest. Teraz były wnioski o wsparcie socjalne czy jakoś tak. Może za wcześnie na takie premie u Nas.

14.10.2025 21:14

Wczasy pod gruszą należą się po przepracowanych trze latach na umowę o pracy. W tym roku były już płatne i wtedy każdy komu się one należą mają wypłacone.
    Marmolada

11.01.2025 22:33

Jak wygląda praca na stanowisku laboranta? W jakim systemie godzinowym odbywa się praca? Czy praca jest również w weekendy i święta? Jaka stawka miesięczna?
    karo

17.06.2025 18:16

co do godzin to ktoś pisał niżej że chyba 8 godzin i zaczyna sie między 7-9
    Leszcz

09.10.2025 15:24

Taa chyba u nich przy siedzibie. Na zwykłych punktach najniższa krajowa która jest już z dodatkami
    Zainteresowany

03.10.2025 19:18

Dzien dobry, jak chwalicie sobie prace na nalewaczkach? ile sie u was wyciaga na sigu?

02.10.2025 22:23

Ktoś wie jaka atmosfera panuje w Kościanie ? Ile się zarabia na stanowisku laborant albo innym ?
    XxX

03.10.2025 09:23

Pracowałam na stanowisku laboranta, rok temu się zwolniłam. Zależy do którego laboratorium się idzie (są 3 na zakładzie). Psychicznie jest tam dość ciężko wytrzymać, jest duża presja czasu i niekiedy trzeba się tłumaczyć nawet z tego że postępuje się według procedur bo kierowniczka sama ich nie zna i nie rozumie. Jak chodzi o zarobki to jako osoba poniżej 26rż, na umowie o pracę miałam ok 3400 wypłaty. O podwyżki można się upominać ale to raczej niewiele daje. Każdy decyduje za siebie ale nikomu nie polecam. Praca w laboratorium to też praca zmianowa, w weekendy i święta. Za te pieniądze w ogóle nie warta zainteresowania.

01.10.2025 02:48

Czy ktoś wie ile płacą na umowie o pracę z uprawnieniami na wózki widłowe h?
    XxX

01.10.2025 09:51

Jeszcze rok temu było to może 4300 brutto... Nie ma co liczyć na wiele więcej niż 200/300 zł ponad najniższą.
    Przepracowany pracownik

30.09.2025 07:43

Czy ktoś może coś wie o 13 lub 14. Czy w ogóle są plany by nam takowe wypłacić?

25.09.2025 17:24

Wie ktoś dlaczego nie płacą premi i na kartę przedpłacowa jest coraz mniej czy będziemy teraz pracować za najniższą krajową
    Hurtownia

26.09.2025 19:31

No ostatnie premie to jakiś żart, pracy w opór nie wiadomo w co ręce wsadzić a premia w szczycie sezonu za lipiec 150zł, a potem nawet na konto nic nie dało, bez premi to zarobki żenujące
    Pracownik na etacie

29.09.2025 17:10

Też mnie to bardzo coekawi i chyba trzeba zadzwonić do kadr z prośbą o objaśnienia
    lipa

19.10.2023 12:06

Zarobki ok ale nadgodziny sie zdarzaja i robisz (usunięte przez administratora)bo nikt nie chce zaplacic ani nie ma wolnego i jeszcze jak się odezwiesz to strasza zabeaniem premii
    Mag

02.06.2024 17:53

Dokładnie nadgodziny za darmo, jak będziesz chciał szybciej wyjść to po premii.
    Magazyn kierowca

26.09.2025 19:40

Dokładnie kantują na nadgodzinach, kierownik wszystkiego nie nanosi jakby to było polecenie z góry, nigdy się z czymś takim nie spotkałem
    Mmm

09.09.2025 16:50

Czy na wszystkich stanowiskach praca jest w trybie 3 zmianowym?

12.08.2025 15:57

Czy może mi ktoś powiedzieć jaka jest stawka godzinowa na magazynie obojętnie na jakim oddziale

13.08.2025 21:09

Ale chciałbym wiedzieć potem na etacie jaka stawka godzinowa

14.08.2025 09:57

Potem to zależy jaką podstawę ci dadzą. Mlekovita daje różne dodatki i tak dalej tak w różnych regionach Zarabie się inaczej...
    M

12.08.2025 09:24

Pytanie o rekrutację. Po jakim czasie osoba odpowiedzialna za rekrutację odezwała się do Was po tym, kiedy złożyliście aplikację?
    Szema

31.07.2025 08:52

Od lat kupuje Wasze produkty, są naprawdę dobrej jakości. Polecam znajomym. Kilka dni temu kupiłam mleko a ponieważ przestała mi działać lodówka myślałam że już wszystko się zmarnuje. Tymczasem mleko udało się przegotować i zaraz zjem pachnąca zdrowa zupkę 😊 Dziękuję .
    Anonimous123

24.07.2025 00:52

Czy na produkcji w Wysokiem Mazowieckiem pracuje ktoś z Białegostoku? Jak wygląda kwestia dojazdów?

10.07.2025 18:47

Witam. Jest może ktoś kto wie kiedy w tym roku płacą wczasy pod gruszą. W tej firmie jest ciężko się coś dowiedzieć...
    Pat

19.07.2025 15:32