ABRAMCZYK

• Lisi Ogon
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki
Bydgoszcz - Abramczyk Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ABRAMCZYK Sp. z o.o.

Opinie o ABRAMCZYK Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ABRAMCZYK Sp. z o.o.!

Do lek

30.07.2017 22:54

Co do liderów się zgadam ale też Góra powinna zainteresować się jak. Pan.czerwony czepek krzyczy na ludzi na filetowaniu wstyd ktoś z taką kulturą tak się zachowuje. Może produkcja nie jest święta ale bez przesady wszyscy chcą pracować w normalnych warunkach
    zainteresowana

26.07.2017 20:03

Ponawiam pytanie @Iza 2017-07-25 08:56 Czego spodziewać sie na stanowisku w dziale kontroli jakości? Praca zmianowa? wysokość pensji? ewentualny awans jest możliwy ?
    aaa

26.07.2017 22:30

I jak już to facet bo kobiet dużo.
    Bababa

26.07.2017 22:35

W tym zakładzie powinno się wybierać liderów wśród najlepszych pracowników co mają też wysoką kulturę osobistą. A nie ludz bez pojęcia i szacunku.
    Wkurzony

26.07.2017 17:30

Ludzie którzy nawet nie mają przepracowanego roku w tym zakladzie chcą iść za liderów bo za tym idzie wieksza kasa i mniej wysiłku fizycznego. A to że obija się i wychodzi na papierosa kiedy jej się podoba tego nikt nie widzi.
    Wkurzony

26.07.2017 17:30

26.07.2017 17:25

Szkoda tylko że góra nie widzi tego jak zachowują się magazynierzy z magazynu opanować wstyd. Dobrze że już nie należę do grona pracowników tej firmy
    Bee

25.07.2017 13:52

Chyba szukają ktoś ma przyjść od września do jakości ale podobno głównie facetów szukają.
    pr

25.07.2017 19:12

kobiet jest już za dużo a panów za mało a przecież chodzi o 500+
    Chudy xd

07.09.2017 22:46

Nie polecam firmy abramaczyk. Co nie którzy się wymarzają bo są góra . A pracowników wykorzystują jak służących człowiek się odezwie odrazu jest zwalniany ;)
    Zj

18.07.2017 18:37

Czy szukają jeszcze kogoś do kontroli jakości z doświadczeniem? Bardzo proszę o pomoc w uzyskaniu odpowiedzi
    prac.

24.07.2017 09:30

tak jeszcze 4 osoby
    ble

25.07.2017 11:35

Tak, szukają

18.07.2017 18:35

Zmiana zmianie nie równa niektóre panie liderki zamiast tłumaczyć wprowadzają haos i to jaki!!! Ale niektórzy nowi zapowiadają się całkiem całkiem będą z nich ludzie.
    x

09.07.2017 08:29

Zgadzam się jak nas przyjmują do pracy to jest wszystko ładnie pięknie a potem....dopiero pokazują co niektóre jak potrafią ci wytłumaczyć .Państwo prezesi popytajcie pracowników jak się opiekują wasi brygadziści i nietylko waszymi nowo przyjętymi pracownikami.my przyszliśmy tu pracować ale normalnie w zakładzie pracy a nie w (usunięte przez administratora)

09.07.2017 08:24

Narobili zmian i nie wiadomo kogo teraz o co kolwiek pytać.Od góry same wymogi a to że maszyny ciągle popsute to tego nie widzą to że polędwice trzeba nożem kroić i się męczyć tego też nie widać.Wytykają tylko pracownikom jakie błędy popełniają chodzi mi o tych na produkcji.A może weżcie się za niektorych brygadzistów bo tak poobrastali w piórka że szok po tych zmianach .Czegoś nie wiesz zapytaj panią brygadzistkę ze zmiany x to ci odpowie albo krzykiem albo takim docinkami że następnym razem już się nie zapytasz.A te szkolenie które były to pieniądze wyrzucone w błotoi tak nie ma poszanowania dla pracownika
    Smutasek

26.07.2017 07:11

Sama prawda brygadzisci błędy popełniają a wina ludzi że coś zle jak rady nie daja niech wezmą kogoś do pomocy. Czasem czlowiek ma tak dość że placze po kontach a oni nic z tym nie robią

09.07.2017 08:13

Nie są aż tak duże w innych mniejszych zakładach ludzie dostają więcej a tu niby taki prężny zakład a wcale się nie popisali

01.07.2017 14:35

Przekonajcie sie jak bedziea nie komentowac naprzod a moze bedzie lepiej kto wie poczekamy zobaczymy ale mysle ze bedzie na plus pozdrawiam

30.06.2017 08:17

Zmiany chyba tylko z plusem dla zakladu bo zwykły pracownik za wiele się nie wzbogaci.Praca na 3 zmiany w zimnym mokrym miejscu i dla pracowników najniższego szczebla najniższa krajowa i myślą że ludzi tym do siebie ściągną szczerze wątpie.Naprzyjmują mądrali którzy nie mają zielonego pojęcia jak ta praca wygląda niech się przebiorą królewny z biur lub te które ustalają te śmieszne stawki i popracują na produkcji choć kilka dni to zobaczymy jak szybko zmienią zdanie na temat zarobków.Wymądrzać się to każdy potrafi analizy robić pensji z kosmosu i pod uwagę biorą setki a taka prawda że ludzie są zmuszeni chodzić w soboty bo inaczej nie bedzie ich stać na godne życie itd....
    BYŁA PRACOWNICA

29.06.2017 12:04

Pracowałam od początku firmy jeszcze na starym zakładzie nie było liderów mistrz tylko sam rozliczał pracowników przyznawał premie i wszystko było dobrze . Pracowników też było dużo bo z początku kilku a później nawet 100 osób na zmianie .Firma wtedy dorobiła się najwięcej bo sprowadzała nawet całe statki mintaja i przerabiało się większość i były premie Jelcynowskie i wszystko szło jak najlepiej .Pamiętam początki jak wynajmowali pomieszczenia z centrali rybnej dzisiaj tam jest Frosta dużo dobrych wspomnień nieraz żartów ale każdy znał swoją prace i nie trzeba było liderów.Teraz to co dzieje się to przypomina mi rządy w Polsce każdy by chciał rządzić ale robić niema komu. Przecież są jeszcze panowie prezesi co pamiętają tamte czasy możne choć trochę przykładu by mogli zaczerpnąć z tamtych 90 lat.Mogła bym wspominać jeszcze wiele ale może jeszcze kiedyś napiszę większy referat z tamtych czasów.

28.06.2017 08:23

Dużo osób chce być liderem nie mając o tym zielonego pojęcia tylko po to bo za tym idzie dodatek do pensji a po za tym można się polansować .Po co te szkolenia były z zakresu postępowania z pracownikiem ,rozmowy itd....jak i tak starzy liderzy robią to co przed tem czyli głupie teksty poniżanie i wyzwiska ale oczywiście jak idzie mistrz to szczerzą się od ucha do ucha jaka to kultura jeśli słowo Proszę i Przepraszam jest dla nich tylko od święta.Nie wiem czy prezesi tego nie wiedzą czy nie chcą wiedzieć porozmawiać z pracownikami to się wszystkiego dowiecie jaki obóz pracy co niektórzy prowadzą w waszym zakładzie.Wiele by można jeszcze napisać.....
    Jan

27.06.2017 11:50

Moje zdanie tez jest takie aby dyrekcja Wytypowal najlepszych pracownikow i zrobila z nimi zebranie i zaproponowala powiedziala co i jak a sa dobrzy pracownicy sa pozdrawiam
    Automatyk

27.06.2017 10:06

Moim zdaniem dyrekcja powinna wytypować najbardziej ogarnięte osoby i zaprosić je na rozmowę. Przedstawić warunki i oczekiwania oraz dowiedzieć się jak wygląda znajomość obsługi komputera przez wybrańców bo niestety to podstawa w obecnej chwili a założę się że większość ludzi z długimi stażami pracy nie potrafi obsłużyć komputera w stopniu nawet podstawowym. Pozdrawiam

25.06.2017 11:54

A pani prawie emerytka jak przyszła pierwszy dzień do nowej pracy umiała wszystko??? Najlepiej komentować innych samemu wykonując te same mechaniczne czynności od 40 lat. Ehhh... Żenujące
    prawie-emerytka

26.06.2017 12:44

Żenujące to jest to jak człowiek zatrudniony na stanowisko mistrza czy brygadzisty w takiej firmie nie potrafi odróżnić łososia od tuńczyka! i to pracując przy tym !

26.06.2017 21:51

Tak z tym się zgodzę, jeśli twierdzą że wcześniej pracował w zakładzie rybnym to przepraszam za moją wypowiedź ale z tego co wiem to nie wszyscy jednak pracowali z rybami i owocami morza i muszą nauczyć się podstaw od najlepszych czyli pracowników danego zakładu. Ale za to potrafili ogarnąć produkcję, podejmować kluczowe decyzje dot produkcji itp. Ale nie traktuje poważnie ludzi którzy wypowiadają się o nowych osobach, które nie mają jeszcze doświadczenia w tej produkcji, uczą się, próbują swoich sił a od razu są krytykowani przez starych wyjadaczy. Każdy z nas miał swój początek u abramczyka i każdemu było ciężko na początku
    Poprostu ja

24.06.2017 12:40

A moze tez Pomyslec nad awansem pracawnikow z wiekszym stazem ogarnietych kumatych troszke jest na zmianach i maja wieksze doswiadczenie jak osoby ktore przychodza z zewnatrz i nie maja zielonego pojecia o produkcji i wogole a pewnie Sa pracownicy ktorzy moze by chcieli sprobowac ale nikt tej szansy im nie proponuje dajmy szanse swoim pracownikom pozdrawiam
    Liderka

24.06.2017 13:55

Jeszcze trochę i na produkcji będą sami mistrzowie i brygadziści - a kto tam będzie pracował jak wszyscy będą tylko rządzić ? no ciekawe kto?

24.06.2017 10:56

Co niektórych liderów też można by było wymienić ja rozumiem akord ale żeby gnali do pracy jak w obozie....tylko co niektórym bacik dać do poganiania.Jest wielu pracowników z dużym stażem którzy również potrafili by pokierować ludzmi.Niech zarząd pomyśli nad ankietą może dowie się kto z liderów liże (usunięte przez administratora) mistrzą a w rzeczywistości mistrz nawet nie wie jak ci liderzy traktują swoich kolegów i koleżanki z pracy.Wystarczy tylko dobrze posłuchać co ludzie mówią jak są traktowani

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ABRAMCZYK?

Kontakt - ABRAMCZYK Sp. z o.o.

Inflancka 7 85-776 Bydgoszcz

Branża główna: Przetwórstwo rybne
    prawie-emerytka

22.06.2017 17:22

Jakie jest Wasze zdanie na temat nowego mistrza i nowych brygadzistów ? Jak dla mnie to jedna wielka pomyłka.
    Liderka

23.06.2017 13:07

Z tego co mi wiadomo to nowy mistrz złożył wypowiedzenie więc drogi zarządzie może czas spełnić obietnice o nowej strukturze organizacyjnej wchodzącej w życie pierwszego lipca i awansować jakąś ogarniętą osobe z produkcji zamiast brać ludzi z zewnątrz nie mających zupełnie pojęcia o tym co mają robić. Pozdrawiam
    administracja

21.06.2017 14:10

Co do pracy w administracji- brak jakichkolwiek zastrzeżen, wiadomo, każdy ma czasem gorwszy dzien i trudniej jest sie dogadac, ale to czy ktos jest z rodziny czy nie nie wplywa absolutnie na stmosfere w pracy. i nigdy tez nie zauwazylam zeby traktowano mnie jak pracownika drugiej kategorii czy cos w tym stylu. duzo bardziej odpowiada mi atmosfera tego typu, mimo iz czasme wdziera sie lekkie zamieszanie :) niz jakies sztywne zasady nie do przekroczenia. wystarczy miec ludzkie podejscie i otwartosc. takze jesli chodzi o prace w administracji to absolutnie nie moge zlego slowa powiedziec. wszyscy sa raczej otwarci i zyczliwi, nigdy nie spotkalam sie z zawiscia lub jakims donosicielstwem. i nie zgadzam sie tez z opinia ze tylko rodzina sie tu utrzyma bo jak komus zalezy i ktos chce to utrzyma sie tutaj nawet kilka lat. a wystarczy samemu nie knuc intryg zeby miec czyste sumienie i z kazdym normanie rozmawiac nie zalezynie czy z rodziy czy tez nie :) takze podsumowujac dla mnie na plus absolutnie!!
    byla_pracownica

29.06.2017 09:45

taaa szczegolnie w handlowym....porazka
    Taki tam

12.06.2017 17:30

Hej, a jak wygląda praca w dziale handlowym? Też tylu szefów ilu członków rodziny czy jest w miarę spójna strategia i decyzyjność?
    dotakitam

16.06.2017 21:37

Odnosisz sukcesy, sprzedajesz, zarabiasz dla firmy, to jest oki, jak chcesz się utrzymać na stołku i pełnisz rolę figuranta, to długo nie popracujesz. Wystarczająco dużo ściemniaczy jest z rodziny, których trzeba zatrzymać, a ktos musi pracować i nakręcać zyski.
    byla_pracownica

29.06.2017 09:46

sodoma i gomora....
    jakobyly

08.06.2017 00:14

Nikt spoza rodziny, nie utrzyma się w tej firmie przez dłuższy czas, bo jest kilku prezesów i każdy chce rządzić po swojemu. Taka sytuacja powoduje, że jest straszne zamieszanie i odbija się to na wszystkich działach i pracownikach. Do tego, rozmawiając z kimkolwiek, nie wiesz, czy nie jest to osoba z rodziny, która "uprzejmie donosi" Ludzie na niższych stanowiskach, mogą fikać do tych wyżej, bo są z rodziny i nie wylecą z pracy. Od niedawna zatrudnili specjalistkę od HR, fajna kobitka, ale też nic nie wskóra, bo prezesi mają nawyki traktowania pracowników jak śmieci, zrób coś źle, to zostaniesz wyzwany od złodziei, k..., h... itp. Kto nie wierzy, niech spróbuje, a wspomni, to co napisałem.
    jula

05.06.2017 16:10

pewnie że nie ma i tak mają w nosie to co my wszyscy mamy do powiedzenia zmiany zmiany zmiany..... dla kogo niby dobre czy ktoś nas zapytał robią szybkie zebrania żeby jak najmniej osób się wypowiedziało a przyjeło szanownie do wiadomości to co ktoś już zatwierdził
    ona

02.06.2017 23:26

Chcialabym nawiazac do zmian Polska -Ukraina oczywiscie sa osoby ktore sie staraja ale na dluzsza mete my jako liderzy tego nie widzimy.Nikt nas nie spytal jak idzie produkcja ile wysilku musimy wlozyc by osiagnac jaki kolwiek efekt.Nikt nie spytal pozostalych pracownikow ile nerwow wylanych lez wyniklo ze zmiany .Dlaczego z nami postepuje sie w taki sposob, czy nasza praca i zaangazowanie sie nie liczy .Rozumiemy wszystko ale nie to ze postawia sie nasz rzed faktem dokonanym .Panie prezesie prosze nas zrozumiec czy my i to jak sie staramy dla calego zarzadu nie ma znaczenia.
    Zuza

02.06.2017 16:22

Jak wygląda praca na kontroli? Stres i brak szacunku jak w innych firmach, czy warto iść na rozmowę?
    Paulina

24.04.2017 13:05

Zostaną wybrańcy he. Reszta to Ukraińcy co pracują za marne grosze .... Polaków na palcach można policzyć...
    Nanana28

20.04.2017 17:42

Idę niedługo na rozmowę na stanowisko kontroler jakości. Ktoś może mi przybliżyć specyfikę tego stanowiska i możliwe zarobki?
    nova rrrrrrrrrrrrrrrrr

25.05.2017 13:43

i jak tam podoba sie? bo tez sie zastanawiam czy warto? dobre warunki twoim zdaniem zaproponowali?
    bombel

25.05.2017 21:03

i jak poszło? możesz powiedzieć coś więcej?

02.04.2017 06:46

brawo brawo i szacun za prawde widać ile ludzi przewija się przez ten zakład i tylko ukraina zostaje lub starsza kadra tych stałych bo kto je inny zatrudni w tym wieku zresztą niech by tylko przestał jezdzić bus z pracownikami ciekawe ilu ludzi by zostało
    byla pracownica administracji

01.04.2017 09:54

Typowa firma rodzinna - masz tyle szefów ile członków rodziny. Bardzo czesto ich polecenia wykluczja sie wzajemnie. Pracownik dostaje reprymendy za nieumiejetnosc zarzadzania zespołem przez swoich przelozonych (krzyki, przeklinanie,wyzywanie). Ogólnie mowiac zwykly pracownik jest tu nikim i to niestety daje sie bardzo mocno odczuc. Brak jakichkolwiek procedur wszytsko na juz i lapu capu. Zmieniłam prace - widze ogromna roznice na plus mojej decyzji. Wspolczuje "zwyklym pracownikom", którzy tam zostali chodź z rozmów wiem, że szukają gdzie indziej pracy. Jak nie masz gdzie pracować to można sie tutaj zatrudnić tylko po to by miec na rachunki ale w miedzy czasie warto szukać pracy w innej firmie.
    rafał

23.03.2017 17:44

zresztą w miesiącu lutym pozabierali prezesi może niewielką kwote ale zawsze jakaś bez naszej wiedzy pokątne szepty za naprawe wag a może jakieś zebranie i proste powiadomienie pracownika o takim fakcie ale po co robola nie trzeba powiadamiać szef płaci pensje to i też zabierze ile chce i za co chce

23.03.2017 17:39

już szykują się co niektórzy na wyjazd a może prezes pomyśli o tych którzy poprostu nie chcą albo z różnych przyczyn nie mogą jechać lub o tych którzy potem nie chcą zostać obgadanym lepsze jakieś premie na święta wielkanocne za nasz trud i ciężką pracę lub pieniądze na wczasy pod gruszą i wtedy wyjedziemy sobie z kim chcemy a nie ktoś za nas decyduje

21.03.2017 06:42

Dość dosc dosc
    lusy

19.03.2017 18:06

to już powinno zaineresować szefa dlaczego zatrudnia tylu ukraińców a polaków jest garstka i co chwile ktoś odchodzi w lutym zero dodatkowych godzin a w marcu najlepiej jak byśmy chodzili 7 dni w tygodniu wiele by powiedzieć o tym wszystkim dziwne że tam na górze nikt tego nie czyta i nie wyciąga wniosków
    paulina

16.03.2017 08:28

Czy są dodatki socjalne takie jak wczasy pod gruszą? Bony albo cokolwiek na święta?
    nn

16.03.2017 14:38

tylko na święta resztę samemu trzeba zorganizowac
    RADOSNA

07.07.2017 18:10

PAULINA MASZ BŁĘDNE INFORMACJE CO DO DODATKU SOCJALNEGO PYTASZ SIĘ O WCZASY POD GRUSZĄ SA FINANSOWANE PRZEZ ZAKŁAD KAŻDY PRACOWNIK DOSTAŁ PIENIĄDZE I TO NIE MAŁE

06.03.2017 20:06

popieram ciężka praca za najniższą krajową a twierdzą że praca na akord jest lepsza obojętnie jak ciężko pracujemy to pensja i tak jest taka sama więc gdzie tu akord żeby zarobić 2000 to trzeba tyrać 2 soboty bo inaczej masz guzik ......
    pracownik_byly

05.03.2017 18:16

Nie polecan - ciezko sie tutaj pracuje a na godne życie i tak Cie nie stac. Lepiej już siedzieć na 500+...
    Pracownik dawny lider

01.03.2017 14:10

P.Prezesi a może byloby sprawdzić jakąś ankieta dla liderów z którymi sie dobrze współpracuje ???!!!
    La

31.01.2017 13:12

Jaki system pracy jest we firmie. Na rozmowie mowia ze niema akordu wiec o co chodzi
    odpowiedź

02.02.2017 22:30

Jest tzw. akord zespołowy, czyli dostajesz podstawową wypłatę + premię, wypracowaną przez całą brygadę, w której pracujesz, za wyrobienie określonej puli towaru. Stąd wynika stres w pracy i szaleństwo liderów, bo każdy chce mieć w zespołach ludzi szybkich, żeby cała brygada wypracowała jak największe premie. Oczywiście akord zespołowy, to także jedna z form motywacji pracowników, niestety ta bardziej nieprzyjemna, bo jak odstajesz od ogółu, to albo od razu wypadasz z gry, albo wszyscy będą cię wytykać palcami jako tego gorszej kategorii, że przez niego wszyscy stracili.

Zostaw merytoryczną opinię o ABRAMCZYK Sp. z o.o.