Poligrafia Janusz Nowak Sp. z o.o.

Wysogotowo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 57 ocen.

Poligrafia Janusz Nowak Sp. z o.o.
2 57

Opinie o Poligrafia Janusz Nowak Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poligrafia Janusz Nowak Sp. z o.o.

P.

Kabaret Nowaki

Rajtot

Nasi sąsiedzi ze wschodu jakoś potrafili "utrzeć nosa" zarządowi poprzez wyjście z pracy o godzinie 14 a nie o 18. Zresztą i Polak by się zirytował gdyby miał tylko 20 min przerwy na 12h. Jak to "JMŁ" ich później klepał po plecach , aż miło było patrzeć na ten zwrot akcji. Myślę że są w firmie jeszcze kluczowe stanowiska gdzie Polskie Jednostki mogłyby coś dla siebie wywalczyć . Wystarczy zastosować strategie SZEFA agencji pracy tymczasowej . :-)

kyerwa mate
@Rajtot 25.06.2018 17:36

jak to? przecież w grafiku na biureczku wszyscy robią po 8 godzin. A jak nie to ruda się upomni że gafe yebłeś, że wpisałeś 12...

Robot

… a najgorsze w tym wszystkim jest to.... , że jest to wszystko prawda. Każdy narzeka, no i wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, i mówiąc dalej masło maślane, niewiele było potrzeba by było idealnie, chyba już jest zbyt późno, pozdrowienia dla sukcesorów w dalszej walce.

Gosc

Matę fajny film. Nazwa " praca przy stole w nocy 15.06.18 - 16.06.18 z 1 godziny nocy i do rana." chyba że wam pasują taki pracownicy.....

po prostu
@Bursztynek 20.06.2018 09:56

I proszę ludzi nie obrażać!!! To, że ktoś nie pisze w pełni gramatycznie, nie skończył studiów, nie znaczy że nie potrafi mądrze myśleć i trafnie oceniać sytuacji. Proszę się nad tym szanowny Bursztynku zastanowić. Ma Pan/Pani chyba przerośnięte ego.

Bella Ćwir

Czy jak mam grupę i dwie lewe to dostanę tam pracę? Mam też członka i jestem kobietą. Z góry dzięki za odpowiedź. Buziak.

Mam dość

Ludzie piszcie gdzie warto pracować tu (usunięte przez administratora) brud, ubóstwo i wyzysk.

Samuraj z Tokio

Założyli dwie firmy a może już i trzy. Pracujesz w jednej ,nadgodziny które generalnie są dla Ukraińców , wypłacają tobie w drugiej, nie liczy się to do urlopu, Za godziny nocne podstawą wypłaty jest średnia krajowa a nie twoja stawka godzinowa jak kiedyś +30%. Tak dzisiaj wyglądają gazele biznesu. Nagrody i śmietana z tortu dla wybranych. Coraz mniej uczciwych pracodawców Oni nie są wyjątkiem. Nie bez przyczyny kontrolę z ZUS u.

Widziałem, podziekowałem

. Tych Januszy biznesu nie polecam nikomu.

Poka

Z koksem słabo. Wina nie ma za to gorzoła i browar. Marycha i owszem. Z sianem to kompletna lipa. W tej firmie siano tylko to z pobliskich pól i z papci właścicieli. Dla pracownika garb i kop w zad.

mołdawskoje igristoje
@Poka 05.06.2018 16:21

Ta opinia jest dla mnie pomocna. Nie wiem jak tam na zbożowej ale ja jestem właśnie w Tokyo na molo, nie mam nawet czasu dla samego czasu. Jestem tak zabiegany że mi sufiksy zdarło i biegam jak Flinston, muszę gdzieś kupić a tu w Japonii jest w czym przebierać, zupełnie jak Państwo Środka tylko na metce Japan.

priwjet

Iha iha! Koks, wino i marycha

anonymous

. Praca u Nowaka to wyraz desperacji. Tam pracują tam tylko ci, którzy nie potrafią znaleźć lepszej pracy i biorą po prostu to co jest.

prawda

Ja raczej tego obrazu za Wolenbergiem i Polarem nie nazwałbym porządkiem. Nie oszukujmy się falcerki generują bardzo wysokie zapylenie którego nie da się wyeliminować na otwartej hali bez dobrze zaprojektowanej wentylacji. A prowizorystyczne rozwiązania w postaci otwieranych włazów na ścianach które są tak dobrze widoczne z ulicy Bukowskiej nie wyeliminują tego rodzaju problemu. OK pseudo okna miały posłużyć lepszej wentylacji by maszyny się nie grzały. Co do sprzętu to nawet mercedesa można zajechać , ale mercedesy tam nie parkują tylko "skody". Najważniejsze że w dobie internetu książki nadal się sprzedają bo nie byłoby na co narzekać.

Magdalena

@Omar i oner jak dwie opony, co ma na celu Twój komentarz? Jestem moderatorem forum GoWork.pl, a moją rolą jest zachęcanie do dyskusji na temat pracodawcy oraz dopytywanie o szczegóły. Nie jestem pracownikiem Poligrafia Janusz Nowak, nie mam więc informacji o zarobkach. @KozaYakuza, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w Poligrafia Janusz Nowak. Co możesz powiedzieć o tym pracodawcy i warunkach, jakie oferuje? @grafpoli, a długo już pracujesz w tym miejscu? Jaka jest atmosfera w pracy, czy ludzie są dla siebie pomocni?

Sławek B.
@Magdalena 03.05.2018 13:28

Raczej Pani celem jest prowokowanie do bezsensownego monologu. Zadaje Pani głupie pytania, przede wszystkim chyba nie czyta Pani wystawianych opinii tylko tłucze Pani statystyki. Rotacja to wg Pani szybki rozwój firmy?! Hmm. To ciekawe, bo wg mojej opinii to jest cofanie się w rozwoju. Powinna Pani wiedzieć że za tym idzie bezsensowne generowanie kosztów które mogłyby ze spokojem posłużyć tzw. starym pracownikom z doświadczeniem. Ale po co, jak przyjdzie następny łeb, da mu się 9 pln i obietnicę podwyżki i tak w kółko jakoś to się kręci. To jest sztuka! Magdaleno!

Gwiazda

Jeśli chodzi o warunki pracy oraz o atmosferę to jest niezła. Przestrzega się zasad: trzeba być punktualnie są zegary które rozliczają godziny. Przerwa trwa 15 minut jest jedna na 8godzin(dotyczy to też palaczy ) W przypadku 12godz- 2 przerwa po 8godz 10minut. Trzeba dbać o porządek (ogólnie jest czysto). Dba się o maszyny i wokół nich. Pracuje się zasadniczo po 8godzin później płacone są nadgodziny w systemie tygodniowym (dotyczy to tylko polaków). Przykro to stwierdzić ale Ukraińcy mają pracować po 12godzin i nie jest ważne czy leżą ,chodzą , śpią. Mają być i koniec. Jest dość swobodna atmosfera kierowcy gonią lecz z przymrużeniem oka. Ludzie współpracuja ,pytają są życzliwi. Z tego co mi wiadomo spotykają się prywatnie. Ludzie z Ukrainy też nie są problemem cześć z nich wypełnia swe obowiązki należycie. Finanse są różne Introligatorni to między najniższą krajową a jakimiś 16 zł plus premia dla falcowek. Jak postraszysz że odchodzisz to może coś skubniesz. No oprawie mają 14-25zł najwięcej jak wyżej. Druk między 14-25zł plus premia ,tam praca idzie szybko pracownicy zmieniają się rzadko. Jeśli chodzi o podwyżki z tym jest ciężko. Nie ma czasu na rozmowy. Ktoś pisał "Wąż w kieszeni". Jednym zdaniem zakład jakich wiele ze swymi słabościami i dolegliwościami, ale idzie pracować. Ludzie życzliwi. Kontakt z pracodawcą mierny. Zakład ze świetnymi nowym sprzętem lecz bez sensownego zarządzania.Jak nie wywalczysz stawki na wstepie później lipa. Myślę że tyle.

Zodiak

Moja droga Pani nie ma tu o czym dyskutować. Prezesi w PJN też nie rozmawiają bo i po co. W tej firmie ważniejszy niż dobry polski fachowiec, jest tani pierwszy lepszy ukrainiec. Prócz niego : maszyny, sprzęt. Firma ma ogromny potencjał ten drukujący jak i introligatorski. Niestety nie potrafi się zorganizować. W tej kwesti obciąża to przede wszystkim pracodawców. Niezrozumiałe jest to ,że są to ludzie działający na rynku poligraficznym od bez mała 30 lat , co za tym idzie wiedzą jak on działa. Tu trzeba pracować płynnie, działać szybko i fachowo. Musi być współpraca między poszczególnymi stanowiskami i rozmowa o tym co się dzieje. Jest niestety bałagan i chaos. Pracownicy powinni budować markę firmy. Problem -nie ma kto. Zostało kilku ludzi którzy się odnajdują ,nowi szybko odchodzą. Ludzie ze wschodu nie przykładają się do pracy ,nie wiążą z tym miejscem przyszłości. Koło się zamyka. Tylko inwestycja w ludzi może coś zmienić. Jednak jak na razie ściana nic się nie dzieje. Pozdrawiam Pani Magdaleno

Sławek B.

Panie batonie, w dniu dzisiejszym tylko potwierdziło się że ma Pan w sobie zero klasy a poziom prostactwa sięgnął zenitu. Zdaje Pan sobie sprawę, że odszedłem poniekąd przez Pana. Brawo! Może być Pan z siebie dumny. Zawsze jak z Panem rozmawiałem to miałem wrażenie że gadam z Mareczkiem- coś się mówi a Pan i tak swoje. Wiem że nie lubi Pan ludzi mądrzejszych od siebie- generalnie vice versa. P.S. Pracownikom życzę wytrwałości.

Sławek B.
@LN 02.05.2018 11:26

Przepraszam, ale ja żadnego ze swoich współpracowników nie oszukałem, bo nawet do tych z którymi nie miałem dobrego kontaktu miałem szacunek, w przeciwieństwie do Pana. Tak, musiało mi się w głowie konkretnie poprzewracać żeby dojść do wniosku że trzeba od Was odejść. Dla Pana wiadomości- ja mam już własną działalność, jak Pan (sam, bez pomocy!) założy i osiągnie sukces to pogadamy.. I proszę mi nie życzyć sukcesów bo to raczej Wam się przyda. (a 50 i 100 dajecie od niedawna, a ile lat kodeks Was nie obchodził?!)

ruszyn

hmm, nigdy nie sądziłem że może być to miejsce odbycia rozmowy pomiędzy Zarządem a Pracownikiem (bądź też byłym Pracownikiem). Tak czy inaczej można wyciągnąć wiele wniosków z poniższej konwersacji. Pierwszy i niepodważalny jest taki że tam gdzie ludziom pracuje się dobrze i gdzie pracodawca jest zadowolony takie komentarze się nie pojawiają...

stern

Nie polecam. Drukarze - najtańsi na rynku, dziwie sie ze nie pójda gdzies indziej. Jesli ktos chce tyrać za grosze i mieć imbecyla za szefa to ok, ale normalnym ludziom odradzam.

Zbigniew Wódecki
@stern 22.04.2018 01:31

Spokojne, drukarze przyjdą po rozum do głowy. Myślę, że to kwestia czasu.

Administrator

Jeśli ktoś jest zainteresowany to właśnie przedsiębiorstwo Poligrafia Janusz Nowak Sp. z o.o. rekrutuje na stanowisko Introligator. Może ktoś planuje aplikować?

KozaYakuza
@Administrator 04.03.2018 08:51

Raczej już nikt nie planuje. No chyba.. że napiszesz ofertę w języku ukr.

grafpoli

Nie polecam. 80% introligatorni to rynek wschodni który zbytnio nie przejmuję się swoimi obowiązkami , a od Polaka wymaga maksymalnego poświęcenia. Starzy drukarze i operatorzy szczycą się że wypłata na czas i na tym się kończy... No ok w zeszłym roku zakupiono nową lodówkę dla pracowników , ależ to była radość i zdziwienie :) Firma oferuje opiekę medyczną która jest dość uboga i niekiedy samemu trzeba opłacać zlecone badania. Zarząd nie lubi ludzi palących tytoń (mówi to otwarcie , i ma do tego prawo ) . Maszyny ładne z wyglądu , ale estetyka to nie wszystko. Gdyby jakiś operator zaniemógł i wylądował na L4 może liczyć na jakieś bonusy za przyjście do pracy - podobno rozpatrywane jest to indywidualnie. Wszystko zależy od tego kto co lubi, jeśli lubisz być obwiniany za błędy swoich zwierzchników odnajdziesz się w tej firmie bez problemów. Znajomość słownika synonimów jest dodatkowo premiowany - oczywiście indywidualnie :-)

Sławek B.
@grafpoli 22.04.2018 20:57

Hehe, opieka medyczna... jak oni nie potrafią dobrze apteczki zaopatrzyć! A wypłata na czas to zasr.. obowiązek więc tak jak jak napisałeś, nie ma się czym szczycić. Taka jest prawda że ,,zarząd,, lubi ludzi dobrze wchodzących w d, chętnych na nadgodziny, nie pijących, nie jedzących, nie palących i nie śpiących... resztę stara się eliminować.

Ł.N

Żałuje że uwag Państwo nie zgłaszacie do mnie bezpośrednio....

KozaYakuza
@Ł.N 10.07.2014 09:37

Taak?! I co by to dało, jak wszystko i wszystkich masz gdzieś?!!

Magdalena

@Rabarbar lotos, dlaczego tak się dzieje? Co możesz napisać o pracy w Poligrafia Janusz Nowak? Może duża rotacja to skutek dynamicznego rozwoju firmy? @Robaczek, a czy Ty pracujesz w tym miejscu? Polecasz tego pracodawcę? Na stronie internetowej firmy znalazłam kilka ofert pracy, podsyłam zainteresowanym: http://www.poligrafia-jn.pl/PL-H10/praca.html Aplikowaliście już?

Omar i oner jak dwie opony
@Magdalena 03.04.2018 16:14

ehh, znowu zwykła reklama bo kto będzie bardzo chciał tam robić sam se znajdzie ofertę, nie trzeba mu wciskać na tzw talerzu. Może jak Ty to piszesz- ,,podeślij,, lepiej jakie są zarobki, ooo Magdaleno!

Człowiek z ulicy

Dzisiaj daje se w dekiel zresztą dzień jak codzień, trzeba tradycję kultywować (cokolwiek to znaczy) wiecie, niby jest poręcz.. ale nie ma schodów.. Wesołych jajec!!

Czarek

Podpowiedzcie czy firm potrzebuje aktualnie pracowników?

LN
@Czarek 25.01.2018 09:22

Tak, jesteśmy zainteresowani, zależy od kwalifikacji. Proszę złożyć CV. Na maila: praca@poligrafia-jn.pl

Acons

Mam pytanie dlaczego pracownicy chcą odejść ???

twojastara
@pfff 27.09.2017 15:46

wale ścieme

x

a ich sługus niejaki JP to dopiero ściemniacz, nie wierzcie mu, zależy mu tylko na stanowisku, ludźmi manipuluje

twojastara
@x 09.05.2015 23:00

Tak jest, JP100%

wole mieć jeszcze prace...

Witam, pracuje w tej firmie już jakiś czas i atmosfera w pracy nie jest zła, ale jeżeli chodzi o zarobki to jest bardzo marnie. Właściciele płacą za nadgodziny, tyle samo jak za każdą inną godzine pracy, w soboty też normalna stawka bez żadnych +50%. Ogólnie patrzą wszędzie gdzie zaoszczędzić i mieć więcej dla siebie. Nie da się dorobić w tej firmie.

twojastara
@wole mieć jeszcze prace... 18.06.2012 12:21

Bo w gre wchodzi tylko 40%...bolsa! A jak + to z pewnością 500.

Lolek

A mi sie wydaje że każdemu źle, jak sie nie chce robić. Jest czasami faktycznie ciężko, ale da sie zarobić!

twojastara
@Lolek 16.02.2014 12:52

..czy wtedy zarobie?! P. S. Mi się też wydaje że mi źle..

Współpracownik

To właśnie Pan (usunięte przez administratora)- wykazuje się "odwagą"!!!, a raczej jej brakiem, wypowiadając się na anonimowym forum. Bezpośredni kontakt z zarządem firmy - nikogo jeszcze nie skreślił. Co do zakładu pracy chronionej - to proszę nie mylić z "Ciechocinkiem", piciem kawy i tp. - powierzone zadanie trzeba wykonać na czas. Cały czas się zastanawiam - dlaczego Państwo nie rezygnujecie z pracy jeżeli jest tak źle, przecież macie Państwo możliwość podjęcia Pracy w innych zakładach, gdzie obowiązują ścisłe normatywy pracy, obowiązujące wszystkich pracowników. Nie wykonanie normy miesięcznej skutkuje rozwiązaniem umowy o prace. Proponuje poczytać na temat konkurencji i przemyśleć swoje uwagi. Jeszcze raz podkreślam z cała stanowczością Praca jest po to aby ja wykonać, i za wykonana pracę przysługuje wynagrodzenie. Jakość i wydajność pracy decyduje o ocenie pracownika oraz formie jego wynagradzania.

twojastara
@Współpracownik 25.03.2014 10:03

Czy jak nie lubię kawy to moge se strzelić ajsti?! Czy w Ciechocinku pijo ajsti?!

Pracownik PJN

Fakt temperatura jest wysoka (parę dni w roku w okresie letnim) - natomiast jak ma być, ja na zewnątrz budynku jest 35~36 stopni. Woda z dystrybutora jest do picia tylko nikt z niej nie korzysta! A firma regularnie płaci za wymianę filtrów. Na klimatyzacje nas nie stać! Nikt nikogo nie zmusza - jeżeli warunki nie odpowiadają, maja Państwo prawo zmienić pracodawcę.

twojastara
@Pracownik PJN 09.07.2014 13:52

..,,nas nie stać,,.. Hehe to też jest dobre!

Zostaw opinię o Poligrafia Janusz Nowak Sp. z o.o. - Wysogotowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poligrafia Janusz Nowak Sp. z o.o.