Hanza Poland Sp. z o.o.

Adres: Aleje Jerozolimskie 38, 56-120 Brzeg Dolny

NIP: 5851441126 KRS: 0000302360

Hanza Poland Sp. z o.o.
2 30 5 1

Opinie o Hanza Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracuję w Hanzie już kolejny rok. Jestem bardzo zadowolona. Atmosfera bardzo fajna. Oczywiście znajdą się osoby które chcą to zakłócić ale gdzie jest idealnie? Kierowniczka- super osoba! Nigdy nie odmawia pomocy, sympatyczna, do pogadania. Jeżeli chodzi o zarobki. Na wstępie człowiek dostaje najniższą krajową. Po trzech miesiącach dodatkowa premia 10%. Kasa na wakacje, na Święta. Imprezy integracyjne. Jak dla mnie firma spoko. Chodzę z chęcią do pracy, a to jest mega plus.

Pomocna?
Tak1Nie2
tola
 Opinia

To jedna z wielu firm która szuka desperatów do pracy za niewolnicze pensje . Nie polecam , omijać szerokim łukiem

Pomocna?
Tak5Nie1
ost
 Opinia

Zero szacunku do ludzi. Odkąd zmienił się prezes firmy to już totalne dno... widzi tylko cyferki, nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy, zwalnia dobrych pracowników. Perspektyw brak. Firma miała się niby rozrastać i od kilku lat opowiadane są te same bajki na ten temat. Pracownicy się zwalniają bo mają dość, coraz więcej starych doświadczonych pracowników odchodzi, bo wiedzą, że nic ich tam nie czeka. Zatrudniają się jedynie kobiety, które zaraz uciekają na macierzyński...

Pomocna?
Tak3Nie
Mmm
 Opinia

Nie polecam , najniższa krajowa, zero perspektyw.

Pomocna?
Tak12Nie
Dominika
 Opinia

@gfdg, rozumiem, że nie odpowiada Ci podstawowe wynagrodzenie, a czy pracownicy Hanza Poland otrzymują premie uznaniowe lub inne dodatki do zarobków? Czy poza kwestią finansową masz jakieś zastrzeżenia do pracy w firmie?

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@Dominika 25.04.2018 04:22

premie 10% od stawki ,innych dodatków brak ,wynagrodzenie żenada o podwyżkach można tylko pomarzyć .

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@pracownik 27.09.2018 12:36

Rozumiem, że temat podwyżek był w jakiś sposób podejmowany z pracodawcą. Jaka była jego odpowiedź i wytłumaczenie takiego stanu rzeczy? Może warto co jakiś czas podejmować tę kwestię - czy jest taka możliwość w Hanza Poland? Napisz jeszcze proszę, na podstawie jakiej umowy pracuje się w tym miejscu.

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia

@Ola, możesz powiedzieć, dlaczego atmosfera jest kiepska? Czy pracownicy nie dogadują się ze sobą, czy może nie są w dobrych relacjach z przełożonymi? Jaka umowa jest oferowana nowym pracownikom? Czy zatrudnione osoby mogą się rozwijać w strukturach firmy Hanza?

Pomocna?
TakNie
xyz
 Opinia
@Dominika 17.05.2018 02:56

atmosfera chyba kiepska skoro coraz więcej pracowników ucieka ,

Pomocna?
TakNie
Ola
 Opinia

Praca nie jest zła , zarobki rzeczywiście słabe . Atmosfera bardzo kiepska przynajmniej na magazynie , co wpływa na pracę . 8 godzin w pracy w takiej atmosferze to męczarnia . Przełożona wiecznie ma jakiś problem . Praca w ciągłym stresie .

Pomocna?
Tak15Nie
gfdg
 Opinia

ZAROBKI- DNO!!!!!

Pomocna?
Tak5Nie
ABC
 Opinia

witam parę lat temu pracowałam w tej firmie było całkiem dobrze wiem że teraz też szukają pracowników tylko zastanawia mnie dlaczego mając tak dobre warunki płacy różnego rodzaju dodatki ludzie uciekają do Beso niektóre osoby są dobre w tym co robią ale co nie które to nie wiem czy na pracownika powierzchni płaskiej by się nadawały bo lutować to nie potrafią MASAKRA

Pomocna?
TakNie
XYZ
 Opinia
@ABC 08.12.2017 19:08

O jakich dobrych warunkach mówisz ?

Pomocna?
Tak1Nie
K.S
 Opinia

Powiedziałam dzisiaj mojemu ojcu, że jestem lesbijką. Jego jedyna reakcja: "To mnie nie dziwi, wszystkie lesbijki są brzydkie''

Pomocna?
Tak23Nie
:)
 Opinia
@K.S 24.10.2017 18:03

coś w tym jest prawdy

Pomocna?
Tak1Nie
pracownik
 Opinia

tylko dlaczego uciekają ludzie z doświadczeniem ,firma zatrudnia już wszystkich jak leci ,coraz gorzej

Pomocna?
Tak16Nie
Zzz
 Opinia

Praca w tej firmie naprawdę mi się podoba i osoby stamtąd też, są sympatyczni. A, że są lesbijki to co wam to przeszkadza? Człowiek jak człowiek, nie patrzy się na orientację tylko jaki jest dla drugiej osoby.

Pomocna?
TakNie
Malutka
 Opinia
@Zzz 10.11.2017 17:18

Nie w pracy ludzie

Pomocna?
Tak4Nie
pracownik
 Opinia

Pracuję w tej firmie kilka lat i nie ma tu takich sytuacji, że się zwalnia z byle powodu... Firma zatrudnia, bo potrzebuje ludzi i chce się z nimi wiązać. Po to są różnego rodzaju szkolenia dla pracowników. Jeżeli ktoś przychodzi na okres próbny i okazuje się przez te 3 miesiące niestety nie wypełnia dobrze swoich obowiązków to umowa nie jest przedłużana, to chyba logiczne. Jeżeli komuś zależy i się stara to otrzymuje kolejną umowę. Widzę jakie osoby są przyjmowane i w niektórych przypadkach w zupełności potwierdzam, że nie wszyscy się do pracy nadają. A powyżej mamy chyba komentarz jednej z tych osób, które się nie sprawdziły i teraz mają żal do wszystkich prócz siebie...

Pomocna?
Tak9Nie
pracowik
 Opinia
@pracownik 09.01.2017 13:26

hehe dobre ,nawet bardzo dobre ,też pracuję w tej firmie jakiś czas i jeszcze nie spotkałam się z tym żeby zwalniali pod byle pretekstem , ale tak to jest jak ktoś nie chce pracować to nie będzie ,do pracy się nie chodzi dla upodobań tylko żeby pracować ,upodobania to indywidualna sprawa każdego ...

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@pracowik 10.01.2017 11:18

Zgadzam się, też pracuję ładnych parę lat w tej firmie i nie widziałam żeby zwalniali z byle czego. Firma jest fajna, tylko żeby więcej płacili a nie najniższą krajową.

Pomocna?
TakNie
zdziwiona
 Opinia

Byłam na rozmowie w tej firmie ,rozmowa odbyła się na korytarzu, i muszę stwierdzić ,że obie Panie z którymi przebiegała rozmowa ,w żaden sposób nie były zainteresowane rozmową ,więc nie wiem po co zapraszają ludzi na spotkania .

Pomocna?
Tak7Nie
Dominika
 Opinia

@lvkaszek - czy zdecydowałeś się na wzięcie udziału w rekrutacji? Możesz opisać swoje wrażenia? Jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Pomocna?
TakNie
lvkaszek
 Opinia

Tak jestem

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia

@db - nie wiem czy nadal jesteś zainteresowany/zainteresowana, ale pojawiła się nowa oferta pracy w Brzegu Dolnym na stanowisku serwisant-elektronik. Może ktoś z Was posiada doświadczenie z pracą w Hanza Poland Sp. z o.o. i może przybliżyć, zainteresowanym ofertą pracy, obecne warunki zatrudnienia?

Pomocna?
TakNie
db
 Opinia

Czy sa jakies przyjecia do pracy ?

Pomocna?
TakNie
z Brzegu
 Opinia

a na jakie stanowiska teraz pracowników szukacie, bo rozumiem, że ta wypowiedż to część akcji rekrutacyjnej Działu HR tej firmy? ;-)

Pomocna?
TakNie
iw
 Opinia

Firma poszukuje ciągle nowych pracowników, tylko zapomnieli dopisać że szukają na miesiąc może dwa, jak mają dużo pracy. Mała ilość pracy i zwolnienia pod byle pretekstem np: mało wydajny lub co się na język nawinie. O upodobaniach pani K.S nie wspomnę. Nigdy więcej w takiej firmie!.

Pomocna?
Tak13Nie
kaczor donald
 Opinia

menager produkcji- śmiech na sali, nie wiem w jakim celu są brygadziści ponieważ nie mają praktycznie nic do powiedzenia ani możliwości decydowania na własną rękę chociaż znają się i uczestniczą w produkcji bezpośrednio. Donosicielstwo wszelkiej maści na porządku dziennym. Nawet nie chodzi tutaj o sprawy produkcyjne tylko najzwyklejsze relacje międzyludzkie. Menager produkcji zero dyskrecji- wywleka wszelkie sprawy na zebraniach wraz ze szczegółami. Żenada. Poza wyjątkami w stosunkach koleżeńskich super relacje.

Pomocna?
Tak6Nie
iw
 Opinia

a co ty niby konkretnie rozumiesz jako ten sukces? w jaki niby sposób do tego miałyby się przyczynić jakieś tam teoretyczne relaCJE międzyludzkie? weź to opisz dokładniej na przykładach bo zupełnie nie rozumiem o co ci chodzi. dodam że chcę u was brygadzista zostać

Pomocna?
TakNie
maryśka
 Opinia

Oczywiście że są lesby i to nie jedna. Życzliwych też nie brakuje jak w każdej firmie. Atmosfera nie jest zła, zależy z kim się jest na zmianie. Na mojej zmianie mam nawet fajne koleżanki ale trzeba uważać co się mówi.

Pomocna?
Tak1Nie
j23
 Opinia

No to mamy lesby w tej firmie , ta kadrowa to szczególny przypadek powinna się leczyć a nie zajmować się rekrutacją .

Pomocna?
Tak8Nie
Somebody
 Opinia

W oddziale dolnobrzeskim kadrowa patrzy nie na umiejętności przyszłych pracowników, a tylko na ich wygląd. Także idąc na stanowisko montera trzeba być miss polonie, i najlepiej by być dobrą w łóżku, bo podobno i takie rzeczy lubi.

Pomocna?
Tak3Nie
Joanna
 Opinia

no własnie cos w tym jest ze rekrutuja i nie chca zatrudniac ludzi nawet ze skierowaniem z urzedu pracy.Juz kilka krotnie skladałam dwonilam i zero odzewu.Czemu tam nie można siedostac chyba ze po znajomośći.

Pomocna?
Tak1Nie
SS
 Opinia

Więcej info : Ogłoszenie tej firmy powinno brzmieć teraz tak: Jeśli jesteś młodą, ambitną osobą, chcesz pracować w międzynarodowej firmie i lubisz pracę z osobmi posiadającymi depresję psychiczną , bez prawa awansu i podwyżek (prócz normy) po 12h, uwielbiasz pracować za najniższą krajową plus premie, których raczej nie zobaczysz, gdzie za urlop na żądanie bądź jeden dzień zwolnienia jesteś jej pozbawiony a nawet za tacierzyński!!!! w firmie, w której człowiek na produkcji nie ma żadnych praw a niedługo nie będzie miał prawa do własnego życia, ta praca jest dla Ciebie przyjmą cie tam z otwartymi rękami!!!!!

Pomocna?
Tak7Nie
była
 Opinia

Stanowczo nie polecam pracy w tym garażu z maszynami z przed 20 lat , pracowałam tam kilka miesięcy ,atmosfera masakra ,kadra kierownicza to przedszkolaki , zresztą wystarczy spojrzeć na portale typu pracuj.pl co kilka miesięcy nowe ogłoszenia.

Pomocna?
Tak3Nie
miejscowy
 Opinia
@była 19.07.2015 10:39

niby szwedzka firma, a płacą grosze, wyzysk jak za czasów niewolnictwa w Afryce! To taka manufaktura rodem z początków XX wieku, dziki kapitalizm w wykonaniu Szwedów na polskiej ziemi!

Pomocna?
Tak2Nie
asdf
 Opinia

chciałbym dowiedzieć sie cos na temat pracy na serwisie czy obecnie firma poszukuje serwisantow

Pomocna?
Tak2Nie
jakazy
 Opinia

Czy sa przyjęcia do pracy i na jakie stanowiska?

Pomocna?
TakNie
killer
 Opinia
@jakazy 07.03.2015 18:20

tylko na derechtora szukają hehe

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Hanza Poland Sp. z o.o. - Brzeg Dolny

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hanza Poland Sp. z o.o.