Ta pseudo-piekarnia to jakaś pomylka. Zaczynając od organizacji, poprzez ludzi po produkcje chleba i skończywszy na "Menagerze". Bród,cieknący z maszyn olej i chleby na podłodze zlatujacy z taśmy do tego sądu oraz brak organizacji ludzi. Nigdy bym chleba stamtąd nie zjadł. ...
Niestety lata swietnosci ta piekarania ma juz za soba. Bardzo sie ladnie rozwijala na poczatku (kosztem niezbyt dobrze oplacanych pracownikow) ale gdzies sie po drodze wszystko posypalo. Zdobycie duzych kontraktow w sieciach takich jak Tesco czy Waitrose niestety odbilo sie na jakosci. Zamiana polskich produktow na lokalne, dluzsze terminty przydatnosci na chlebie (bo klient wymaga) i inne nietrafione pomysly przyczynily sie do powolnego upadku firmy. Niestety, jak sie nie szanuje (finansowo) dobrych pracownikow z wyksztalceniem i placi im tyle samo co innym nie majacym pojecia o pieczeniu to tak sie to konczy. Dobrzy ludzie odchodza a firma musi zatrudniac ludzi z przypadku, czesto uzaleznionych od alho/narkotykow. Firma zadluzona, nie splaca zobowiazan, (usunięte przez administratora)
Ta pseudo-piekarnia to jakaś pomylka. Zaczynając od organizacji, poprzez ludzi po produkcje chleba i skończywszy na "Menagerze". Bród,cieknący z maszyn olej i chleby na podłodze zlatujacy z taśmy do tego sądu oraz brak organizacji ludzi. Nigdy bym chleba stamtąd nie zjadł. ...
I pewnie dlatego ta firma ma wśród klientów największe brytyjskie supermarkety? Akurat tak się składa, że pracuję dla firmy, która również produkuje żywność dla Tesco, M&S, Waitrose, Sainsbury, i dobrze wiem jak wymagają wymagania higieniczne i audyty, szczególnie te niezapowiedziane, ze strony tych firm. Więc bez ściemy.
Niestety lata swietnosci ta piekarania ma juz za soba. Bardzo sie ladnie rozwijala na poczatku (kosztem niezbyt dobrze oplacanych pracownikow) ale gdzies sie po drodze wszystko posypalo. Zdobycie duzych kontraktow w sieciach takich jak Tesco czy Waitrose niestety odbilo sie na jakosci. Zamiana polskich produktow na lokalne, dluzsze terminty przydatnosci na chlebie (bo klient wymaga) i inne nietrafione pomysly przyczynily sie do powolnego upadku firmy. Niestety, jak sie nie szanuje (finansowo) dobrych pracownikow z wyksztalceniem i placi im tyle samo co innym nie majacym pojecia o pieczeniu to tak sie to konczy. Dobrzy ludzie odchodza a firma musi zatrudniac ludzi z przypadku, czesto uzaleznionych od alho/narkotykow. Firma zadluzona, nie splaca zobowiazan, (usunięte przez administratora)
Jakie są warunki zatrudnienia w The Polish Bakery?
Odradzam. Wszyskie negatywne opinie sa prawdziwe. Dodatkowo firma pada. Radze szukac nowej pracy. Kto nie wierzy niech wejdzie na strone rzadowa i sprawdzi status firmy (in administration) (usunięte przez administratora)
Nie szanują pracowników i nie wypłacają wypłat na czas albo proponują śmieszne wypłaty w "ratach". Omijać szerokim łukiem. Polaczki cwaniaczki.
Czy pracownicy The Polish Bakery mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?
Chyba ne mówisz poważnie. Zdarzały się takie przypadki że ktoś popijał? Ochrona tego nie pilnuje?
Jeśli chcesz się nabawić pylicy płuc to miejsce dla Ciebie. Zero wentylacji ludzie dusza się a na nosach mają mąkę jak kokę. Musisz być tyranem pracy, nie mieć życia i tylko tyrać po 12 albo 18 godzin. Najważniejsze że kasa jest na czas.
18 godzin? Co niby można aż tyle czasu robić? A co do wentylacji, jeśli faktycznie coś nie gra to może wypada to zgłosić?
Witan jak jest teraz z pracą w The Polish Bakery Feltham. Na ekspedycji czy krojenia na noce. Jakie warunki pracy czy przyjmują na self - employer? Namawiają mnie osoby ale teraz po przeczytaniu opini to odechciało mi się tej pracy.
Cześć. Można się pomylić bo dwie firmy nazywają sie podobnie. Piekarnia w Feltham to Piekarnia Stary Młyn czyli The Polish Baker Ltd. Praca na nocki jest dostępna i zapraszam do wizyty i próby. Główny komentarz jest o The Polish Bakery na Wembley. Pracuję tu już parę lat a wiele osób pracuje całe lata. Praca na nocki jest wymagająca, ale nie jest źle.
Czy The Polish Bakery organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
Pracowałam w The Polish Bakery prawie rok i odeszłam stamtąd z powodów osobistych, mając wydać opinie o tej firmie na pierwszy rzut oka powiedziałabym, że jest to dobra firma. Jednak pracując tam z czasem przekonałam się, że jest to prawie jak (usunięte przez administratora) straszne warunki pracy, pracownicy nie mogący wyjść na przerwę współpracownicy albo pijani albo najarali się marśki, chleb walający się poi podłodze, produkty które były wyprodukowane 2 dni wcześniej miały przebijaną datę, do tego chamskie zachowanie 'Menagera' oraz jego brata. Zero zainteresowania pracownikiem ze strony 'Menagera' , kobiety w ciąży, które muszą dzwigać ciężkie skrzynki z chlebem czy też robić nadgodziny, które czasem wynoszą nawet do 2h, do tego ogromny (usunięte przez administratora) i nieład. Zarobki takie sobie raczej niskie i do tego wszystkiego nadgodziny, które nie zawsze są wypłacane, zdarzało się również, że musiałam iść do pracy kiedy przysługiwał mi dzień wolny. Jeżeli chodzi o organizacje pracy i zarządzanie ludzmi moim zdaniem Pan Mateusz nie jest do tego stworzony i kompletnie sobie z takimi rzeczami nie radzi. Wiec jeśli ktoś lubi pracować bez presji i spokojnie nie polecam tej firmy jako miejsca pracy.
Zgadzam się z powyższa opinia, tez tam pracowałam na szczęście tylko kilka miesięcy, nikt nie ma tam wykształcenia w niczym a najwiecej ma do powiedzenia. Osoby z przypadku na każdym stanowisku. Jeszcze tak brzydkiego biura nie widziałam w swoim życiu. Współczuje ludziom co tam musza pracować, jedynie osoby bez języka angielskiego by były zainteresowane praca w takiej firmie .
Kamila trzeba było nie iść do łóżka z pierwszym lepszym pracownikiem ,który niby miał zostać brygadzista.Aha i sami cie wyrzucili z pracy.
Nie rozumiem jak można pozwolić pić w pracy,na piekarni brygadziści piją jak cos się stanie to kto za to odpowie,powinien być porządek w pracy z osobami nadużywającymi alkohol
@Andrzej to nawet bez języka tu przyjmują? A jakie stawki są?
Praca fatalna, wyzyskuja człowieka na lewo i prawo . Ludzie którzy tam pracują bez wykształcenia chcą rządzić innymi np.Daniel K. Człowiek chamski, bezczelny,który każdego podpiernicza do szefostwa Jeśli nie znasz języka i nie masz wykształcenia to ta praca jest dla Ciebie ale pamiętaj za najniższą pensję.
Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w The Polish Bakery?
@Klient Czyżby konkurencja tak zainspirowała do tego wpisu? Tu pracownicy powinni korzystać z forum.
To juz nie pierwszy raz gdy natrafiam na splesnialy chleb z Waszej firmy, wysle zdjecia na Waszego Fb, dáta waznosci jest a chleb splesnialy, zakupy robie w Tesco Carmarthen, przeciez to choré, 3 chleby i 3 splesniale
Dobra firma i pracodawca ale warunek jest jeden, trzeba być dobrym pracownikiem!
(usunięte przez administratora) kiła mogiła
Przepracowałam w tej firmie 3 lata i pracuje nadal, warunki bardzo dobre, pieniądze Ok, nie polecam tym co wola prace na czarno - nie ma szans- tylko legalne zatrudnienie.
Nie polecam, praca wykończająca fizycznie i psychicznie, brak możliwości rozwoju. Większego syfu nie widziałam nigdy.
@pawel gilok Możesz rozwinąć swoją jakże krótką opinię? Firma ma dobre opinie więc o co chodzi?
Hehe dobre opinię teraz lamusy straszą pewnego (usunięte przez administratora) ra że zrobił film o konkurencji i że niby was tam zle przedstawił . Niech nakreci film u was z nachlanym mateuszkiem jako przewodnikiem to zmieni tytuł vloga na horror w Londynie frajerzy.
straszne warunki
lipa
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w The Polish Bakery?
Zobacz opinie na temat firmy The Polish Bakery tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w The Polish Bakery?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!