EGB Investments S.A.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 257 ocen.

EGB Investments S.A.
2 257

Opinie o EGB Investments S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EGB Investments S.A.

Maja

@AngryWroc, jeśli posiadasz istotne informacje odnośnie funkcjonowania firmy i zmian w niej zachodzących, to zachęcam żebyś podzielił się nimi na forum. Pomoże to @chora i innym osobom nieobecnym w firmie być na bieżąco w aktualnościach z EGB Investments.

AngryWroc

Haloo i jak tam nastroje po mailu od Przemka? Fajnie, ze komunikacja jest najważniejsza, więc o znaczącej dla wszystkich pracowników decyzji z 7 czerwca, poinformowano nas 16 lipca. Tak, to wypowiedzenie zlozylbym 8 czerwca, a nie teraz. Nie zamierzam tracic tu czasu i energii za samą podstawę :/

chora
@AngryWroc 17.07.2018 17:04

nie rozumiem?jestem na l4,nie mam dostępu do @

Lidka Bdg

Chodzą pogłoski że Bydgoszcz ma dostać propozycje przenosin do Wrocławia. Kto się nie zgodzi to zwolnienie bez odprawy. Maile podobno dotarły do kierownictwa ale wszyscy milczą na ten temat. Ktoś coś wie więcej żeby potwierdzić?

Niedowiarek
@cierpliwa 15.07.2018 19:26

To będzie trudne do zrealizowania

titanic

Totalny bałagan w kazdym oddziale.Przeczytajcie opinie na GetBack Gowork-tam tez tylko myśla o likwidacji i nowej pracy.Jestesmy zatopieni.

Logika
@Tropek 12.07.2018 22:18

A Ty miałeś jeszcze nadzieję?Aż w głowie się nie mieści..... przecież tu nie ma innego wyjścia tylko upadlosc

decyzja

Znów wrony kraczą,że już teraz dostaniemy innformację o likwidacji naszego oddziału.Czy tak będzie co miesiąc,co tydzień?Sama niepewność.Niech to zrobia w końcu!!!!!!

antywindykator
@Danuta Holecka 11.07.2018 11:24

witam, co prawda jestem po przeciwnej stronie barykady w tej zabawie, aczkolwiek trochę mi smutno z powodu obecnej sytuacji. w końcu to jednak trochę tych przelewów od getback wpadło :) przechodząc do sedna, to przede wszystkim wypowiadają się tam pracownicy. problem polega na tym, że większość z nich nie wystawia dobrego świadectwa sobie i firmie. korposzczury przesiąknięte jakąś sekciarską wiarą, zadufani w sobie, bezczelni, niedorozwinięci i wręcz psychiczni jako że wszędzie i w każdym widzą dłużników. nawet ze mnie takiego robią, ale to chyba ma ich pocieszyć przed samymi sobą. skoro ja rozkładam w sądach firmę na łopatki, to oni odszczekują mi się na forum :) a patrząc realnie na przyszłość, to odpowiedź na to czy firma przetrwa czy nie, zawiera się w odpowiedzi: czy getback ma pieniądze i perspektywy aby oddać te niemal 3,5 mld złotych, zważywszy że dług jeszcze może się zwiększyć jako że nie wiadomo jakie jeszcze trupy wypadną z szafy?

Zalamana

Co taka cisza. Pogodzeni z losem? Ja już nie wyrabiam

Kukulka
@pestka 09.07.2018 20:25

No przecież wiadomo że nas zamkną. Po co to w koło pisać. Co co są na sali cc dobrze o tym wiedzą i nikt się nie ludzi. Każdy raczej szuka pracy.Nie ma że boli.

nadzieja?

https://www.dlugi.info/dlugi-nip/8992733884 - prawie 400.000- masakra,a my mamy mówic klientom o wpisie ich zobowiązania na długi info.Co oni jeszcze chcą ratowac i mówią o normalności.Czcze gadanie.W nic juz nie uwierzę.Po firmie,zadna sanacja czy ppu nie postawi nas na nogi.

cyfra
@Raczek 08.07.2018 12:25

tu 400 tam 100 tam 50 itd tu z czynsz, tam za prąd....... i tak kolejny miliard sie uzbiera-dlatego takie emocje

Info

No i się porobiło. Mamy mieć innego dyrektora. Hmmm. Dzisiaj dowiemy się kiedy nas się pozbęda.

tak tak
@12 07.07.2018 18:54

oj tak tak

mowa

I co?nadal nic nie wiadomo.podobno sanacja?to nir wróży dobrze dla nas.A ...........ale co tam, przeciez my i tal lecimy.Nie mamy nawet osoby decyzyjnej na miejscu to co tu duzo mówić.

Załamana

http://www.rmf24.pl/fakty/news-afera-getback-prokuratura-bierze-sie-za-sprawdzanie-bankow,nId,2602790 Czy ktoś jeszcze wierzy, że ta wydmuszka nie upadnie? Coś czuję, że nawet nie zdążymy odpraw dostać. Mało tego, dług w ciągu miesiąca wzrósł o 500 mln!

wiara
@Załamana 05.07.2018 11:11

Nikt przeciez juz w to nie wierzy.Zamykać to i już

Ha

Dalszego GB przeplacilo 150 mln za Egb? Pomyślcie

Nadzieja
@Wrrrrr 04.07.2018 21:28

No tak jest.Nie ma sensu już roztrzasac. Minęło wszystko. Zamkną nas i będzie spokój. Pójdziemy do pracy gdzie na pewno nie będzie takiego stresu i niepewności. Niech się jak najszybciej tylko zdecydują i koniec.

Kierunek

Znowu tu dzisiaj muszę niestety pracować!!!! Nic się nie dzieje. Same zrzuty. Zero rozmów i ustaleń. Zamknięcie to wreszcie to będę miała czas na szukanie pracy a tak to ani w prawo ani w lewo.

Dziwni
@Kierunek 02.07.2018 07:43

Może idź na l4 to będziesz mieć czas

kamikadze

A wypominali nam koledzy z innych oddziałów ,ze przez EGB wszystko sie posypało.Kłóciłam sie na forum,a teraz musze przyznac rację.Nasz ulubiony klient pan magister tez krzyczał ,ze jesteśmy trupem i tez z nim sie spieraliśmy.Wszystko okazało sie prawdą i jezeli chcą cofnięcie umowy kupna EGB to juz w ogóle szybciej lecimy.

fryc
@kamikadze 03.07.2018 15:07

Niestety,ale te naloty na EGB sie sprawdziły.My jesteśmy kulą u nogi.Pora zamknąć za sobą drzwi.

hmm...

http://gospodarka.dziennik.pl/finanse/artykuly/577306,getback-gotowka-zakup-spolka-chetni.html

racja
@Janko 03.07.2018 10:13

Oczywiście,że po firmie.Nawet cofnięcie sprzedazy EGB nic nie zmienia.To Altus chce wyjść cało z zamieszania,że byliśmy super firmą bo oni nas wyprostowali......Nic sie juz nie da naprawić.Koniec z nami.Było minęło.

Bydgoszcz

Macie wyplate ?

kola
@Hajs jest i sie zgadza 02.07.2018 17:52

co sie zgadza-podstawa? to musi się zgadzać.

Wind.

dlaczego zarząd nic nie robi. Niech już nas zlikwiduje. Przecież w każdym pokoju po dwie osoby. W windykacji chyba z 15. Po co oni nas trzymają. Są aż tak mało zorientowani. Zamknięcie nas juz.

bajka
@Figaro 01.07.2018 10:30

Była sobie fajna firma EGB przyszedł GB i sie zmyła.Kazda bajka kończy się dobrze a ta niestety jest wyjatkiem i skończyła sie zle.Morał-szukamy pracy i bedziemy zyc długo i szczęśliwie.

Kameleon

A nowy Prezes zapomniał że pracownicy za swoją pracę maja w umowie zagwarantowaną wypłatę wynagrodzeń do ostatniego k/m. Żenada roku!!!

Niki
@Kameleon 30.06.2018 06:16

Kolejny argument do sądu pracy :))

Bydgoszcz

A wyplaty macie ? Znowu w ciula pojechali ?

miarka
@żenada 29.06.2018 19:52

Tylko jak sie nie pododa to się zwolnij.Ja czekam az mnie zwolnią i dadzą odprawę,a smiem twierdzic,ze Ty liczysz na to samo,bo nie uwierzę,że pracujesz tutaj bo jestes zadowolona/y/i tak jak i ja wiesz,że i tak musisz szukac pracy.Powodzenia.

Gb

Ja nie mam wypłaty. Dlaczego co miesiąc to samo!!!!

GBWroc

I jak tam, wydarzyło się dzisiaj coś? Macie jakieś info? Zamykają Was, było jakies spotkanie, jakieś zapowiedzi?

czas
@GBWroc 29.06.2018 10:59

nic sie nie wydarzyło,zadnych informacji,jesteśmy dalej tylko znów nie wiadomo do kiedy.najgorsza jest niepewność.

cierpliwa

Kiedy koniec? czy widzicie swiatełko w tunelu?bo ja nie i sama nie wiem na co czekam.

Marcin
@cierpliwa 23.06.2018 10:36

Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 (usunięte przez administratora) na torach..."

Xxx

I wszyscy będziemy mieć GB w CV....i będą na nas patrzeć jak na współwinnych, potencjalnie umoczonych......kto nam zaufa?????

plotka
@Xxx 28.06.2018 19:18

??????

Zirytowana

Jak myślicie, czy jutro nas zamkną? Przyjedzie ktoś do nas czy zdalnie nam to powiedzą na telewizorze? Boję się, bo nie mam innej pracy, a za coś trzeba żyć!

racja
@Realista. 28.06.2018 17:21

To nawet jak 5 osób zostanie to będą czekać aż odejdą.Zastanów się co piszesz.Zamkną nas w ch..... i będzie spokój.Łysy ma rację!!!!!!!!!!

widz

Przypadek GetBack - TAJEMNICE RYNKÓW FINANSOWYCH odc. 1- you tube-polecam.Mega dobre!

Lot
@widz 27.06.2018 15:16

Super dyskusja. Po firmie.

Guzik

Kolejne zatrzymania. Od rana media hucza,niech już zamkną ten nasz cyrk! Znowu będziemy wysłuchiwac argumentów dłużników. Kolejny pretekst i tak już marnej sciagalnosci.Czy ktoś w końcu przyjedzie po klucze?

Baśka
@antywindykator 27.06.2018 15:36

no lepiej tylko ja lubię grę w Baśkę a tam trzeba 4,a tylu nir ma koło mnie .Pusto i głucho.Czas zakończyc tą grę.

klaps

Jak nastroje?same tęgie miny na sali.Dadza nam odprawy i the end.

lot
@o la la 25.06.2018 18:33

oj tak oj tak..................................................... lecimy

prac.cc

Myslicie ,że na koniec miesiąca dowiemy się czy nas likwidują czy zostajemy i pozatrudniaja nowe osoby zeby zapełnic cc i pracujemy?Tyle niepewności,że mam juz dość.Piszcie o Waszych odczuciach bo w firmie nie ma jak pogadać.

Pracownik
@anonymous 24.06.2018 22:06

Nie przesadzaj. Znajdziemy pracę! Martw się o siebie.

łza

Nadal nie dopłacili składki.W ZUS mówią,że juz dawno po terminie.Na nic nie ma kasy,a my jeszcze istniejemy.Kiedy koniec?Ktoś ma jakieś wiadomości?Ja z goworka wyczytałam ,że lecimy jako pierwsi,ale to tylko info z neta.

antywindykator
@anonymous 23.06.2018 19:37

ojojoj ale się dziewczynka rozzłościła, no proszę jaka wściekła na tych "dłużników" co nie zamierzali być frajerami i nie dali się nabrać dziewczynce na te badziewne teksty o obowiązku spłaty. premii przez to nie wyrobiłaś to się teraz mścisz słownie i jakieś voo doo tak po cichaczu na boku uprawiasz jeszcze może? :) a teraz skończ już te swoje podniety, te wymyślone długi są niemal już zapomniane, w sądzie już wygrać sprawy wam nie idzie na tych portfelach po tych wszystkich oszustwach księgowych. zresztą nawet nowych pozwów nie ma, bo nie ma kasy na opłaty od pozwu :) aha, telefoniki kilka razy dziennie to nie wiem czy wiesz ale podpadają idealnie pod art. 107 kw, a jakby dobry prawnik się tym zajął to i z panem prokuratorem 190a§1 kk przyklepią :) aloha1

anonim

(usunięte przez administratora)

kocioł
@Figa 22.06.2018 07:19

Nie wyrabiam!!!!!!!ljestem załamana,szukam pracy byle gdzie byle stąd odejść ostarecznie,Koniec złudzeń.

Enter

Niech żyje pdw!!!!!do końca i zamykamy. Jaka baza taka przyszłość a właściwie jej brak. Żegnaj nas.

Dołek
@pamela 21.06.2018 11:10

Oj tak. Oj tak. Źle się dzieje,a te formułki doprowadzają mnie i klientów do szewskie pasji. Zrzut-obelga-zrzut-oodmowa wer. i tak cały dzień. Masakea

Zostaw opinię o EGB Investments S.A. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EGB Investments S.A.